Så lagar du dina trasiga gummistövlar

Har dina favoritstövlar från Tretorn eller snygga Hunter stövlar börjat läcka in vatten? Ett sätt att förlänga livet på stövlar, sulor eller andra gummiprodukter är att täppa igen hålet med gummilim.

Gummilim Rubberfix (f.d Liquisole)

En riktigt bra och populär produkt är gummilim som tidigare hette Liquisole men som nu bytt namn till Rubberfix. Den har fått en ny formula som är fri från lösningsmedel, transparent och självklart vattenfast. Tillverkaren är Casco, som är en världskändis när det gäller lim för många olika sorters material (gummi, plast, metall, papper mm).

Det är en sorts reparationspasta som kommer i en praktisk tub. Många har denna med sig som ett första-hjälpen om ett hål upptäcks ute på vandring eller andra äventyr. Outdoorprylar du kan laga med Rubberfix är:

Regnkläder
Gummistövlar
Våtdräkter
Ryggsäckar
Sulor

När du smörjt på limpastan börjar det bilda ett tunt lager skinn redan efter cirka 20 minuter. Det tar dock nästan 48 timmar innan det härdat helt så har du alternativ att använda under tiden det härdar så gör det.

Var köper man Rubberfix?

Rubberfix från Casco (tidigare Liquisole)

Casco har många återförsäljande butiker och butikskedjor. Du kan hitta det hos till exempel Laitis, Clas Ohlson, K-rauta eller kanske även på din lokala stormarknad (ICA, Coop, Willys etc).

 

» Direktlänk till Laitis produktsida