Spinningpass online

I dagens uppkopplade värld kan du göra många saker hemifrån som att köra instruktörsledda spinningpass online. Träningspassen streamas live men det går också att välja förinspelade spinningprogram on demand.

Spinninginstruktör peppar deltagare online

Livesända spinningspass har en fördel i att det kan vara lättare att pressa sig hårdare. Instruktörens peppande ord, den pumpande musiken och vetskapen om att andra också kör samma pass på samma gång får oss att ta i lite extra på spinningcykeln hemma.

1. Equinox+ (SoulCycle)

Lanserad i mars 2020, erbjuder Equinox+ 30- och 45-minuters spinningklasser från SoulCycle-instruktörer, samt löpträning från Precision Run och styrketräningspass ledda av Equinox-tränare. Appen erbjuder även yoga, meditation och återhämtningsklasser.

2. AARMY

När Akin Akman tvingades stänga sin AARMY-studio på grund av COVID-19, tog han sina berömda spinningklasser online via Instagram Live. AARMY-appen erbjuder en mängd olika träningspass från olika tränare och coacher, inklusive bootcamp-stilsessioner och cykelturer på atletnivå.

3. CycleBar Go

När CycleBars studior stängde under karantänen, tog de sina erbjudanden online via CycleBar Go-appen. Du kan delta direkt från din telefon eller surfplatta i fullskärmsvideo för en heltäckande och uppslukande upplevelse. Appen ger tillgång till hundratals träningspass baserade på dina personliga träningsmål.

4. CardioCast (tidigare CycleCast)

Lanserad 2015, har CardioCast blivit en favorit för spinningentusiaster. Appen erbjuder 25-, 30-, och 45-minuters cykelträningspass ledda av världsklassinstruktörer och har sedan dess utökats med sessioner om löpning, cykling, rodd och mer.

5. Zwift

Om du vill att din inomhus-spinning ska kännas som att cykla utomhus, är Zwift ett utmärkt alternativ. Appen erbjuder över 1 000 olika rides genom platser som New York City, de schweiziska Alperna och Mayaruinerna, och du kan följa träningsplaner designade av coacher eller bara göra en avslappnad tur på egen hand.

6. Studio Sweat OnDemand

Detta är en annan mångsidig app som erbjuder olika spinningpass. Du har möjlighet att använda vilken cykel som helst, strömma på din TV eller smarta enhet, och välja att ladda ner spinningpass à la carte. Appen erbjuder också helkroppsträning med HIIT och yogapass.

Hon kör spinningpass online hemma

7. Peloton

Den mest kända tjänsten är nog ändå Peloton. Där finns en hel uppsjö av spinningpass att köra tillsammans med proffs och amatörer över hela världen.

Peloton säljer sin egen spinningcykel i två varianter (Peloton Bike och Bike+) men du kan använda ett annat märke om du vill. Träningsappen går att köpa ändå och den kostar kring 150 kr per månad men finns som gratisversion i 30 dagar.

Uppkopplad mot Pelotons app får du instruktioner från deras duktiga spinninginstruktörer, som väljer låtar och har rätt rytm. För dig som trampar är det då viktigt att lära sig trampa till rytmen. Anpassa din växel, ditt motstånd, så att du kan hålla rätt kadens.


Oavsett vilken träningsapp du väljer är det viktigt att vara förberedd och ha gjort rätt inställningar på spinningcykeln. Skillnaden mellan felaktigt och optimerad inställning är stor när det gäller den effekt du får ut. Ska du köra ett event på Zwift vill du inte hamna efter på grund av för dålig inställning, eller hur?

Spinningprogram för 45 minuters spinningpass

På gymmet kör man träningspasset efter instruktioner från spinningledaren. Hemma får du själv hitta på ditt pass eller så kör något av alla de spinningpass som finns uppladdade på Youtube. Här här ett från Global Cycling Network på 45 minuter med både intervaller och stegrande intensitet.