MaximalFritid » Skor » Vandringskängor

Märken på vandringskängor

Viking Footwear vandringskängor

Norska märket Viking har många bra och tåliga vandringskängor för vuxna och barn. Vissa har höga skaft och andra låga. Alla kängor från Viking Footwear är vattentäta och flera har Gore-Tex material.

Populärt inom Viking Footwear vandringskängor

 • Hunter Gore-Tex

  Med Hunter Gore-Tex slipper du frysa på passet och tar dig fram i skog och mark på ett säkert sätt.Rejäl känga från VikingTjockt foderUttagbar innersulaGreppsäker yttersula
 • Gaupe 1.1 Gore-Tex

  Gaupe Leather är en klassisk vandringskänga med snygg design som utformats för användning på långa turer i valfri terräng. Kängan är tillverkad av fullnarvigt läder av hög kvalitet som är slitstarkt och håller länge. Gaupe är utformad för att ge dig optimalt stöd hela dagen. Ett 100 procent vattentätt GORE-TEX®-membran med förmåga att andas håller fötterna torra och gör att de känns fräscha. Lästen med medelbred passform i kombination med en extern hälkappa ger bekväm passform. EVA-mellansulan ger håller vikten låg och ger skön dämpning och de friktionsminskande snörningsöglorna gör det enkelt att justera passformen.
 • Rask Gore-Tex Women's

  MaterialSula/Mellansula: Gummi/EVA UGCFoder: Gore-Tex PerformanceMaterial upptill: Syntet/Textil
 • Classic 150 Gore-Tex

  Med en fullkornig läderkonstruktion med en stänkskärm och strategiska förstärkningar, motstår stöveln enkelt repor och nötningar. Ett GORE-TEX®-membran säkerställer vattentäthet och andningsförmåga för bästa fotklimat. Passformen är medellång och en EVA-mellansula ger rätt blandning av stabilitet, flexibilitet och dämpning i hälen. För att enkelt ta på skon finns en norsk inspirerad dragklinga på baksidan. Andra funktioner inkluderar innersulor med vandringskarta och en praktisk D-ring för fastsättning av gångare.Funktioner100% vattentätt, GORE-TEX®Gedigen vandringskängaLäderUtmärkt grepp, UGC®-yttersulaEVA-mellansula för utmärkt dämpningExtern hälkappa för god stabilitetMaterialSole/Midsole: Gummi/EVA/UGC®Övre: LäderFoder: Textil/GORE-TEX® Performance Comfort

Fler tips på Viking Footwear vandringskängor

 • Villrein RT Boa Gore-Tex

  På Villrein RT Boa GTX har man bytt ut de traditionella skosnörena till Boa snörningssystem. Det en lätt och hållbar snörning som dras åt till perfekt passform genom att endast vrida på knappen. Under det robusta och slitstarka nubucklädret som är upptill på kängorna, finns ett vattentätt Gore-Tex membran som släpper ut fukt och överskottsvärme och ser till att fötterna är torra hela dagen oavsett väder. Under sulan hittar ni Vikings egna Ultimate Grip Concept® som är en kombination av mjukt gummi och ett aggressivt mönster för säkert grepp i våt terräng.
 • Men's Impulse Mid II Gore-Tex

  Bekväm mellanhög utomhussko för daglig användning100% vattentätHög andningsförmågaBra stödBra greppMaterialSula/Mellansula: Gummi/EVAMaterial upptill: Textil/SyntetiskFoder: Textil/GORE-TEX® Extended Comfort
 • Women's Impulse Mid II Gore-Tex

  Bekväm mellanhög utomhussko för daglig användning100% vattentätHög andningsförmågaBra stödBra greppMaterialSula/Mellansula: Gummi/EVAMaterial upptill: Textil/SyntetiskFoder: Textil/GORE-TEX® Extended Comfort
 • Viking Constrictor III Boa

  Primaloftisolering och Primaloft Areogel-sula BOA® snörteknik Reflexdetaljer Viking Constrictor III Boa är den tredje och senaste versionen i Vikings Constrictor-serie. Denna högpresterande, sportiga och vattentäta vinterkänga är utrustad med ett vattentätt och slitstarkt Primloft-foder, ett välkänt val när det kommer till isolering i kängor. Stöveln kommer också med en unik Pirmaloft Aerogel innersula som ursprungligen designades för NASA och isolerar foten nedifrån. Vikings egna Ultimate Grip Concept® sula ger ett utmärkt grepp på snö och hala underlag medan reflexdetaljer erbjuder 360º synlighet i mörker. Utrustade med BOA® snörteknik som redan är ett välbeprövat patent som förenklar snörningen samt håller fötterna på plats då de ej kan snöras upp som vanliga skosnören. Snörningen regleras med ratten framtill som gör att du drar åt kängan jämt över foten precis som du vill ha det. Utmärkt som vinter och snökänga.
 • Viking Myrdrag GTX

  Myrdrag är en hög jaktkänga med hållbar komfort som går att du kan röra dig ljudlöst i skog och mark. Det höga skaftet är tillverkat av fullnarvigt läder av hög kvalitet som är slitstarkt och håller länge samtidigt som det ger maximalt skydd. Ett 100 procent vattentätt GORE-TEX®-membran med förmåga att andas håller fötterna torra och gör att de känns fräscha.
 • Myrdrag Gore-Tex

  Lästen med medelbred passform i kombination med en extern hälkappa ger bekväm passform utan hällyft. EVA-mellansulan ger håller vikten låg och ger skön dämpning och de friktionsminskande snörningsöglorna gör det enkelt att justera passformen. Den högprofilerade UGC®-yttersulan av gummi ger utmärkt markgrepp på både våta och torra underlag, så att du kan fokusera på jakten i stället för att se upp med var du sätter fötterna.
 • Viking Classic 150

  Classic 150 är en hyllning till den norska friluftskulturen, och den är utformad för att åldras i stil. Detta är en premium känga som ger mycket bra stöd och komfort på långa promenader med tung ryggsäck. Kängan är tillverkad av slitstarkt läder och har strategiska förstärkningar som en skyddande kant av gummi runt hela skon. Ett GORE-TEX® membran säkerställer att det är vattentätt och andas så att foten är bekväm. Modellen är medellång och en EVA mellansula ger rätt kombination av stabilitet, flexibilitet och dämpning i hälen. Kängan har en bekväm D-ring som gör det enkelt att fästa damasker. Med Vikings UGC-teknik som garanterar bra grepp kompletterar denna praktiska sula en tidlös design.
 • Kuling II Mid Gore-Tex Men

  Denna revolutionerande, allround-vandringskänga har GORE-TEX® Outdoor Surround-teknik för optimal fukttransport runt hela foten. Det innebär att kängorna är 100 procent vattentäta, men har god andningsförmåga åt alla håll tack vare de unika öppningarna längs kängornas bas som ger ventilation. Ett mjukt, men slitstarkt material i den övre delen för stöd och en lätt känsla. Det finns också en vadderad plös, en stor, praktisk dragögla och en stötdämpande EVA-mellansula. Med Vikings UGC-sula som ger bra markgrepp håller denna terrängkänga fötterna torra och bekväma från första steget.
 • Rask Gore-Tex Men's

  MaterialSula/Mellansula: Gummi/EVA UGCFoder: Gore-Tex PerformanceMaterial upptill: Syntet/Textil
 • Hunter Delux RT Gore-Tex

  Hunter Delux RT GTX har ett högt, stödjande skaft med läder i toppkvalité för att skydda dina fötter och vader i snårig terräng. På insidan finns ett vattentätt Gore-Tex membran som släpper ut fukt och överskottsvärme så att fötterna är torra hela dagen oavsett väder eller terräng. Den bekväma Nordic-lästen har en något smalare tåbox och förbättrat hälgrepp. UGC® yttersula i gummi ger ett säkert grepp på alla typer av underlag.
 • Rask Gore-Tex Junior

  MaterialSula/Mellansula: Gummi/EVAFoder: Gore-Tex Extended ComfortMaterial upptill: Textil/Syntet