MaximalFritid » Träning » Alpint » Skidor

Märken på slalomskidor

Slalomskidor

Alpin skidåkning blir så mycket roligare med ett par bra slalomskidor. Det finns en hel uppsjö av märken och modeller att välja bland. Här har vi samlat alpina skidor för olika ändamål från ledande skidmärken.

 • Luv Glam 76 Er3 10 Compact Qui

  Levereras med bindningen Marker Er3 10 Compact Quikclik.
 • N Qst Lux 92

  Salomon N QST Lux 92 kommer hjälpa dig att glänsa på alla snötäckta arenor. Den heltäckande flerskiktskonstruktionen med ABS-sidväggar som sträcker sig runt hela sidväggen ger förbättrad snökontakt, ökad styrka och fantastisk terränganpassning. Koroydinläggen i den främre och bakre delen av Twin Rocker-formen garanterar utmärkt flyt och sladd i pudersnö samt en enkel vridning för ökad stabilitet. Snabb och smidig, helt enkelt.Salomon N QST Lux 92 har en inverterad 3D-träkärna med kolfiber- och lininlägg samt en kraftöverföringsplattform. Det ger en överlägsen snökontakt i och utanför pisten samt garanterar prestanda på hårt packad snö.Vikt: 1450 g (161)
 • Thrilluvit 85 + Squire 11 Id Black Set

  Bindning: Squire 11 ID black
 • Pro MTN 80 TI

  PRO MTN 80 Ti från Fischer har låg vikt och grym stabilitet tack vare Air Tec Ti. Vare sig du är i pisten eller är på äventyr utanför pisten, Razorshape ger imponerande dynamik och lätthet att manövrera.
 • N Qst 99

  Salomon N QST 99 kommer hjälpa dig att glänsa på alla snötäckta arenor. I eller utanför pisten. Den heltäckande flerskiktskonstruktionen med ABS-sidväggar som sträcker sig runt hela sidväggen, ger förbättrad snökontakt, ökad styrka och fantastisk terränganpassning. Koroydinläggen i den främre och bakre delen av Twin Rocker-formen garanterar utmärkt flyt och sladd i pudersnö samt en enkel vridning för ökad stabilitet. Snabb och smidig, helt enkelt.Salomon N QST 99 har en inverterad 3D-träkärna med kolfiber- och lininlägg samt en kraftöverföringsplattform. Det ger en överlägsen snökontakt i och utanför pisten vare sig du vill köra fort och kontrollerat på hård packad snö eller äga i pudersnön.All-terrain Rocker 2.0Konstruktion & kärna:Spaceframe 3.0 AMBFull Sandwich Sidewalls 360°Inverted 3D Woodcore Förstärkningar:Ti Power PlatformCFX SuperfiberSingle Ti Laminate Vikt: 1700 g (169)
 • N Qst 106

  Tack vare spaceframeteknologin hos Salomon N QST 106 får du enastående snökontakt och du kan nästintill känna varje snöflinga, även på hårt packad snö. Den heltäckande flerskiktskonstruktion med ABS-sidvägg ger en stabil skida och på så vis kommer du prestera från den allra första snön till den sista. Koroydinläggens innovativa mönster, placerade i främre och bakre delen av Twin Rocker-formen, gör N QST 106 följsam och ger perfekta vrid. Vikt: 1820 g (181)
 • Hannibal

  När du lägger vikten på att du ska ha kul på vägen ner är Hannibal från Fischer den ideala freeride toppturskidan. Med sin låga vikt är den faktiskt en av de lättaste i segmentet, som gör det lätt för dig att ta dig upp för berget men grym prestanda på vägen ner.
 • Vantage 95 C

  Atomic Vantage 95 C är en allmountainskida perfekt balanserad för både hård packad snö och puder. Med en midja på 95 mm så tar du dig ner i princip över allt där berget är snötäckt. Tack vare meshlagret runt skidan, Carbon Tank Mesh, blir den stark och stabil utan att för den skulle bli tyngre, snarare lättare. Vantage Firewall garanterar en utomordentlig kraftöverföring och bra grepp. Lägg dessutom till en lätt träkärna och All Mountainrocker i tip & tail och du har en perfekt och mångsidig skida. All Mountain RockerKärna: Light WoodcoreCarbon Tank MeshKonstruktion: FirewallVikt: 1850 gram (186)
 • Pinnacle 95 Griffon 13 Id Black Set

  Bindning: Marker Griffon 13 ID black
 • Ranger 98 TI

  Med sin Sandwich Sidewall konstruktion är Ranger 98 TI bland de absolut bästa högpresterande modellerna i freeride segmentet. Träkärnan och sidokanterna är kombinerade i ett väldigt högkvalitativt sandwich format, detta ger dig grym stabilitet och bra kantgrepp.
 • Cloud 8 + Lithium 10

  Cloud 8 levereras tillsammans med den lätta och praktiska Lithium 10 bindningen. Den är lätt att justera utan verktyg och det är inga problem att komma in och ur bindningen.
 • Cloud 9 + Lithium 10

  Cloud 9 levereras tillsammans med den lätta och praktiska Lithium 10 bindningen. Den är lätt att justera utan verktyg och det är inga problem att komma in och ur bindningen.
 • Black Crows Attack XIII Bindning

 • Marker Griffon 13 Bindning 2018

  KORT OCH GOTT Freeski bindning Funkar ihop med vanliga och WTR pjäxor Låg vikt SPECIFIKATIONER DIN: 4-13 Höjd: 22 mm Vikt: 1890g @ 90mm Triple Pivot Elite front Justerbar i höjden Effektiv kraftö
 • Ranger 108 Ti

  Titanal ger Ranger 108 Ti en riktigt stabil bas och ger dig en licens att erövra den djupaste pudersnö du kan hitta. Titanal förstärkningen gör den inte bara sjukt stabil utan gör det ännu lättare för dig att klättra uppför också - det är vad som får detta pudervapen att verkligen sticka ut.Ranger 108 Ti är ansedd som en väldigt lätt skida i sitt segment. Tack vare den höga kvalitén på Air Tec Ti konstruktionen samt många andra viktminskande teknologier sparar den gram efter gram så att skidorna tar dig snabbare upp för berget, samt sparar på dina krafter.Längd: 182 cmVikt: 1900 gram

Vilken längd ska man ha på slalomskidor?

För att åkningen ska bli njutbar är det viktigt att man har rätt längd på slalomskidorna. Vilken är som är rätt längd beror på flera olika parametrar. Hit hör till exempel vikt, åkfärdighet, offpist eller inte, typ av alpin skidåkning.

Freeride har gjort en guide där man anger och klickar i olika önskemål och färdigheter. Man får då en kalkylerad längd på sina alpinskidor. Gillar man till exempel att åka offpist läggs det på 5 cm, är man duktig och kan åka fort läggs det på 10 cm osv.

Prova den här