Kettlebell

Att träna styrka och snabbhet med kettlebells har blivit populärt på senare år. Det finns många olika styrkeövningar man kan utföra och flera av de är väldigt allround och stärker flera muskelgrupper på en och samma gång.

Välj rätt vikt på din kettlebell

Viktigt är att man använder rätt vikt så man klarar av att utföra övningen rätt. Många väljer att köpa flera olika vikter för olika övningar. Här finns förslag på kettlebells som du kan beställa online. Köp ett helt set eller välj en specifik vikt.

Populärt inom kettlebell

 • Kettlebells Abilica (4 kg)

  Kettlebells Abilica (4 kg)
  Träning med kettlebells är en utmärkt form som ger ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Man tränar funktionellt och tredimensionellt. Svarta
 • Kettlebells Abilica (16 kg)

  Kettlebells Abilica (16 kg)
  Träning med kettlebells är en utmärkt form som ger ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Man tränar funktionellt och tredimensionellt. Svarta
 • Kettlebells Abilica (8 kg)

  Kettlebells Abilica (8 kg)
  Träning med kettlebells är en utmärkt form som ger ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Man tränar funktionellt och tredimensionellt. Svarta
 • Kettlebells Abilica (12 kg)

  Kettlebells Abilica (12 kg)
  Träning med kettlebells är en utmärkt form som ger ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Man tränar funktionellt och tredimensionellt. Svarta

Fler tips på kettlebell

 • Classic Kettlebell

  Classic Kettlebell
  Casall Classic Kettlebell ger en utmärkt träning i form av ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Träna funktionellt och tredimensionellt!
 • K-Well Executive - Kettle Soft 8 kg, Kettlebell

  K-Well Executive - Kettle Soft 8 kg, Kettlebell
  Kettlesoft Executive är ett originellt alternativ till konventionell kettlebell-träning för att träna explosiv styrka hos både nybörjare och proffs på ett effektivt och höggradigt säkert sätt.&hellip:
 • Oak Kettlebell 18 kg

  Oak Kettlebell 18 kg
  Träning med kettlebells ger en möjlighet till ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet.
 • Nordic Fighter Gummi, Kettlebells

  Nordic Fighter Gummi, Kettlebells
  Det mer och mer populära redskapet för muskelbyggnad till kampsportsträning, cross training och liknande fysisk träning. Konstruerade för en fantastisk standard och utmärkt hållbarhet. Gummibeläggningen är super slät och skyddar inte bara vikterna utan även dina golv från skador. De minskar buller vilket gör dem väldigt användarvänliga. Handtagen har en jämn yta vilket gör vikterna bekväma att använda.
 • Kettlebellställning med Två Våningar - 120 cm

  Kettlebellställning med Två Våningar - 120 cm
  Kettlebellställning med Två Våningar - 120 cmStabil och tung kettlebell ställningI modern och snygg designMed gummmifötter som skyddar golvetSlitstarkGummiunderlag på hyllornaBelastningskapacitet: 500kgBredd: 120 cmHöjd: 76 cmDjup: 45 cmFärg: Silver med svarta gummiytorPris/st
 • Master Fitness Kettlebell paket - Pro

  Master Fitness Kettlebell paket - Pro
  Kettlebells tillverkade av högkvalitativt järn, gjutet i ett stycke för bästa slitstyrka. Bekvämt och bra grepp som även ger riktigt bra grepp när svetten rinner. Paketet passar perfekt för den&hellip:
 • Oak Equipment Kettlebellpaket 12-24kg - Oak Kettlebells, Paket Kettlebell

  Oak Equipment Kettlebellpaket 12-24kg - Oak Kettlebells, Paket Kettlebell
  Kettlebells som träningsredskap går tillbaka över hundra år till Ryssland. Det har använts som ett mycket effektivt redskap att träna hela kroppen. Många hävdar att ett par kettlebells är allt&hellip:
 • Kettlebell Fitnesspaket - 8kg 10kg 12kg

  Kettlebell Fitnesspaket - 8kg 10kg 12kg
  Kettlebell Fitnesspaket - 8kg 10kg 12kgDetta praktiska kettlebell-set tillverkat i cement med plastbeläggning. Kettlebellsen ligger bra i handen och har en beläggning som dämpar ljud och skyddar ditt…
 • Tunturi Fitness PE, Kettlebells

  Tunturi Fitness PE, Kettlebells
  Kettlebells har med tiden blivit ett mer och mer populärt träningsredskap, oavsett om man tränar hemma eller i gymmet. En kettlebell-träning är ett snabbt och effektivt sätt att träna alla muskler i kroppen. Kettleklockan är därför också känd som komplett gymmaskin. Tunturis Kettlebell är gjord av PVC och fylld med sand. Billigare än gjutjärn, men du kan göra samma övningar med det. Perfekt för en total träning: förbättra din muskelstyrka, koordination, flexibilitet och kärnstabilitet Lätt att rengöra Lätt att använda och med många träningsalternativ
 • Iron Gym Kettlebell

  Iron Gym Kettlebell
  Iron Gym Kettlebell är en robust kettlebell som finns i fyra olika vikter mellan 4 och 16 kg. Passar utmärkt för styrke-, uthållighet- och balansträning hemma.
 • Kettlebell Competition 10kg - Ljusblå

  Kettlebell Competition 10kg - Ljusblå
  Nordic Fighter Kettlebell CompetitionKettlebells ä:r ett fantastiskt trä:ningsredskap med enormt må:nga anvä:ndningsområ:den. Kettlebell Competition finns i flera olika vikter men&hellip:
 • Tunturi Fitness Competition Kettlebell, Kettlebells

  Tunturi Fitness Competition Kettlebell, Kettlebells
  Du kan inte ha ett gym utan kettlebells. En gedigen kettlebell-träning bränner dina kalorier, stärker dina muskler och förbättrar din hållning, balans och koordination. Tunturis Kettlebells är gjorda av stål och är därför mycket robusta. Varje kettlebell har sin egen färgkod vilket inte bara ser snyggt ut när dem står förvarade – utan är praktiskt också och gör det enkelt att snabbt plocka åt sig rätt vikt. Olika övningar för en stark och frisk kropp Vikten är tydligt markerad på utsidan av kettlebell Alla kettlebells varierar mellan 8 och 32 kg. har samma dimensioner Lätt att hålla tack vare det robusta handtaget Perfekt för hemma eller i gymmet
 • Master Fitness Neoprenklädd, Kettlebells

  Master Fitness Neoprenklädd, Kettlebells
  Kettlebells med hammarlackade handtag och resterande i neopren. Skyddar golvet bra. Passar både till dubbel- och enkelfattning.
 • K-Well Kettle Soft Outdoor Line, Kettlebell

  K-Well Kettle Soft Outdoor Line, Kettlebell
  Kettlesoft Outdoor är ett originellt alternativ till konventionell kettlebellträning för effektiv och säker explosiv styrketräning i det fria för nybörjare och proffs. De är särskilt lämpliga för personer som är nya inom funktionell träning, men som samtidigt representerar ett giltigt alternativ till den traditionella gjutjärnskettlebellen för proffs. Helt tillverkade i Italien garanterar de maximal säkerhet för användaren och bevarar strukturens och tygets icke-deformerbarhet även i händelse av oavsiktlig förlust av greppet. Det bekväma handtaget, som gör produkten utomordentligt lätt att hantera, kompletterar strukturen. Designad för att vara mångsidig och multifunktionell och för att motstå dåligt väder och slitage, är Kettlesoft Outdoor-serien ett måste-verktyg för alla klubbar och per
 • Kraftmark Kettlebell Competition Set, Kettlebells

  Kraftmark Kettlebell Competition Set, Kettlebells
  Kraftmarks kettlebells finns från 8 till 40 kg. Alla kettlebells är gjutna i ett enda stycke för att hålla högsta kvalité! Alla vikterna är av samma storlek och är av internationell tävling standard&hellip:
 • Abilica Kettlebell

  Abilica Kettlebell
  Abilica Kettlebells ger en utmärkt träning i form av ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Träna funktionellt och tredimensionellt!
 • Kraftmark Kettlebells i Järn, Kettlebells

  Kraftmark Kettlebells i Järn, Kettlebells
  Kettlebells är ett mångsidigt träningsredskap där man tränar både styrka, kondition och rörlighet. Våra kettlebells finns i flera olika viktklasser mellan 4-32kg. Kettlebells förekommer ofta inom&hellip:
 • Gorilla Sports Kettlebell Fitnesspaket - 3kg 6kg 8kg, Paket Kettlebell

  Gorilla Sports Kettlebell Fitnesspaket - 3kg 6kg 8kg, Paket Kettlebell
  Detta plastbelagda kettlebellset med kärna av cement från Gorilla Sports är relativt lätt och kommer med vikterna 3kg-, 6kg- och 8kg-kettlebells. Det gör det lämpligt för dig som nybörjare alternativt&hellip:
 • Gorilla Sports Kettlebell Massive IRON, Kettlebells

  Gorilla Sports Kettlebell Massive IRON, Kettlebells
  Gjuten kettlebell i silver/grå som finns i 17st olika vikter mellan 2-32kg. Handtagets diameter går mellan 2,5-5cm och basens diameter är mellan 7-20cm beroende på vilken vikt du vill ha. Varje kettlebell&hellip:
 • Kraftmark Kettlebell Competition Set, Kettlebells

  Kraftmark Kettlebell Competition Set, Kettlebells
  Kraftmarks kettlebells finns från 8 till 40 kg. Alla kettlebells är gjutna i ett enda stycke för att hålla högsta kvalité! Alla vikterna är av samma storlek och är av internationell tävling standard med plan botten för att stå stabilt. Kettlebellsen är pulverlackerade i mattsvart med tydliga färgmarkeringar för lätt kunna urskilja vikten. Passar för både för enhands-och tvåhandsfattning. Kettlebell Set 8-20kg Innehåll: 1st 8kg, 1st 12kg, 1st 16kg, 1st 20kg.
 • Kettlebell Wristlet - Svettband

  Kettlebell Wristlet - Svettband
  Kettlebell Wristlet - SvettbandHandledsskyddet för Kettlebell-träningen mäter 11x7,5x2cm, levereras i par och skyddar handlederna när du tränar med kettlebells. Fungerar även bra att använda…
 • Kettlebell Soft Master Fitness 16 kg

  Kettlebell Soft Master Fitness 16 kg
  Masters serie av Soft Kettlebel är en snällare variant av traditionella Kettlebell:Skalet är urstark nylonväv som är fyllt med järnspån. Detta innebär att man får en väl balanserad?
 • Gymstick Quick-Lock Kettlebell 13, Kettlebells

  Gymstick Quick-Lock Kettlebell 13, Kettlebells
  Gymstick Quick-Lock kettlebell ersätter upp till 5 separata kettlebells tack vare sin innovativa teknik. Det är därför det är ett utmärkt val för ett hemmagym. Quick-Lock kettlebell är ett praktiskt träningsverktyg som låter dig justera träningsvikten med en enkel vridning. Den lättanvända och snygga Quick-Lock-mekanismen på toppen av kettlebellen gör att du kan ändra vikten till 5 olika alternativ. Träningsvikten på produkten är justerbar mellan 4,5 och 13,5 kg. Den hållbara och robusta konstruktionen säkerställer att denna kettlebell är en långvarig träningskompis. Ergonomisk design tillåter bättre träningspositioner och bekväm träning. Egenskaper Justerbar Quick-Lock-mekanism Viktalternativ: 4,5 - 7 - 9 - 11 & 13,5 kg Mycket hållbar konstruktion Ergonomisk design
 • Kettlebell vinyl (12 kg)

  Kettlebell vinyl (12 kg)
  Undertill finns små gummiplattor för att stå stadigt.  Vikter från 2-12 kg - välj vikt. Pris per st.
 • Kettlebell Massive IRON - 2-32kg

  Kettlebell Massive IRON - 2-32kg
  Kettlebell Massive IRON - 2-32kgGjuten kettlebell i silver/grå som finns i 17st olika vikter mellan 2-32kg. Handtagets diameter går mellan 2,5-5cm och basens diameter är mellan 7-20cm beroende…
 • Kettlebell vinyl (18 kg)

  Kettlebell vinyl (18 kg)
  Undertill finns små gummiplattor för att stå stadigt.  Vikter från 2-12 kg - välj vikt. Pris per st.
 • Tunturi Fitness Competition Kettlebell, Kettlebells

  Tunturi Fitness Competition Kettlebell, Kettlebells
  Du kan inte ha ett gym utan kettlebells. En gedigen kettlebell-träning bränner dina kalorier, stärker dina muskler och förbättrar din hållning, balans och koordination. Tunturis Kettlebells är gjorda&hellip:
 • Titan Life PRO Kettlebells, Kettlebells

  Titan Life PRO Kettlebells, Kettlebells
  TITAN LIFE kettlebell är toppen för många former av muskelträning, oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet. Träningsövningar med kettlebells ger dig goda möjligheter till att träna hela&hellip:
 • Nordic Fighter Kettlebell Iron - 24kg

  Nordic Fighter Kettlebell Iron - 24kg
  Nordic Fighter Kettlebell IronKettlebell Iron frå:n Nordic Fighter ä:r kettlebells gjorda av solid gjutjä:rn och upplevs ofta ge en greppvä:nligare yta. Kettlebells gjorda av gjutjä:rn&hellip:
 • Corefit® Kettlebell Russian Iron 32 kg

  Corefit® Kettlebell Russian Iron 32 kg
  Corefit® Kettlebell Russian Iron 32 kgCorefit® Kettlebell Russian Iron är tillverkat av högkvalitativt järn och pulverlackerat för en bekväm känsla vid användning. Väldigt hållbar kettlebell med präglade logotyper och tryckmarkeringar. Varje storlek har sin egen färgmarkering på handtaget.Från 4 till 48 kg. 
 • Abilica KettleBell Covered Abilica KettleBell Covered (4kg)

  Abilica KettleBell Covered Abilica KettleBell Covered (4kg)
  Går att använda till en mängd olika övningar, bara din fantasi sätter gränserna. Neoprenbelägg och gummerad botten ger extra skydd för golvet.Vikt 8 kg
 • Gorilla Sports Kettlebellpaket GS Svart - 113kg, Paket Kettlebell

  Gorilla Sports Kettlebellpaket GS Svart - 113kg, Paket Kettlebell
  Ett paket för en varierad träning i hemmagymmet med tio kettlebells i tio olika vikter. Dessa kettlebells är tillverkade i cement och är till storleken något större än traditionella kettlebells.&hellip:
 • Kettlebell Gjutjärn Och Gummibotten - 12 Kg

  Kettlebell Gjutjärn Och Gummibotten - 12 Kg
  Med denna kettlebell på 12 kg kan du träna effektivt och varierat: russian swing, marklyft, snatch och mycket mer. Träna kondition, styrka och uthållighet.
 • Abilica KettleBell Covered Abilica KettleBell Covered (8kg)

  Abilica KettleBell Covered Abilica KettleBell Covered (8kg)
  Går att använda till en mängd olika övningar, bara din fantasi sätter gränserna. Neoprenbelägg och gummerad botten ger extra skydd för golvet.Vikt 8 kg
 • Motion & Fitness PRO Kettlebell, Kettlebells

  Motion & Fitness PRO Kettlebell, Kettlebells
  En kettlebell i solid järn. Den enklare och råare varianten av kettlebells. Det mer och mer populära redskapet för muskelbyggnad till kampsportsträning , cross training och liknande fysisk träning.
 • Star Gear Kettlebell 8-32 kg

  Star Gear Kettlebell 8-32 kg
  Träning med kettlebells ger en möjlighet till ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Star Gear Kettlebell kommer kunna hjälpa dig att nå nya höjder med din träning.
 • Justerbar Kettlebell - 1,5-15kg

  Justerbar Kettlebell - 1,5-15kg
  Justerbar Kettlebell - 1,5-15kgGorilla Sports presenterar här en kettlebell med justerbar vikt från 1,5-15kg.Det är en robust kettlebell med viktskivor i gjutjärn som är lätta att plocka…
 • Corefit® Kettlebell Russian Iron 16 kg

  Corefit® Kettlebell Russian Iron 16 kg
  Corefit® Kettlebell Russian Iron 16 kgCorefit® Kettlebell Russian Iron är tillverkat av högkvalitativt järn och pulverlackerat för en bekväm känsla vid användning. Väldigt hållbar kettlebell med präglade logotyper och tryckmarkeringar. Varje storlek har sin egen färgmarkering på handtaget.Från 4 till 48 kg. 
 • Master Fitness Competition Kettlebell LX

  Master Fitness Competition Kettlebell LX
  Träna som en mästare med kettlebells av paradmodell från Master Fitness - LX-serien.
 • Corefit® Kettlebell Russian Iron 6 kg

  Corefit® Kettlebell Russian Iron 6 kg
  Corefit® Kettlebell Russian Iron 6 kgCorefit® Kettlebell Russian Iron är tillverkat av högkvalitativt järn och pulverlackerat för en bekväm känsla vid användning. Väldigt hållbar kettlebell med präglade logotyper och tryckmarkeringar. Varje storlek har sin egen färgmarkering på handtaget.Från 4 till 48 kg. 
 • Master Competition Kettlebell Lila - 20kg

  Master Competition Kettlebell Lila - 20kg
  Master Competition KettlebellMaster Competition Kettlebell ä:r perfekt balanserade stå:lkettlebells med de allra bä:sta egenskaperna. Ett handtag som fungerar bra bå:de fö:r dubbelfattat&hellip:
 • Star Gear Kettlebell 8-32 kg

  Star Gear Kettlebell 8-32 kg
  Träning med kettlebells ger en möjlighet till ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet. Star Gear Kettlebell kommer kunna hjälpa dig att nå nya höjder med din träning.
 • Master Fitness Competition Kettlebell LX

  Master Fitness Competition Kettlebell LX
  Träna som en mästare med kettlebells av paradmodell från Master Fitness - LX-serien.
 • Tunturi Kettlebell (8 kg)

  Tunturi Kettlebell (8 kg)
  8kg.
 • Oak Equipment Kettlebell, Kettlebells

  Oak Equipment Kettlebell, Kettlebells
  TRÄNA BÅLSTYRKA MED OAK KETTLEBELLS Kettlebells som träningsredskap går tillbaka över hundra år till Ryssland. Det har använts som ett mycket effektivt redskap att träna hela kroppen. Många hävdar att ett par kettlebells är allt du behöver för att hålla dig vältränad och stark. Våra kettlebells är verkligen no nonsense! Bara rått gjutjärn, inga färger - inget krusidull. De är mattsvarta till färgen och är gjorda för att tåla hård träning i flera år. Vi erbjuder kettlebells i flera olika vikter. Det kan vara bra att testa på ditt lokala gym och anpassa dig till en vikt som du klarar att swinga fritt under ett par minuter. Helt i gjutjärn Inga starka färger bara snyggt svart Vikt gjutet direkt i godset Tvåhandsgrepp Kettlebells säljs styckevis.
 • Gorilla Sports Kettlebell Massive Black

  Gorilla Sports Kettlebell Massive Black
  Svart kettlebell i gjutjärn finns i vikter från 4kg till 32kg. Just denna modell finns även i färgerna guld och i silver/grå. Den här kettlebellen är gjuten i ett stycke, har en tillplattad bas för stabilitet och viktmarkering på framsidan.
 • Master Competition Kettlebell Grön - 24kg

  Master Competition Kettlebell Grön - 24kg
  Master Competition KettlebellMaster Competition Kettlebell ä:r perfekt balanserade stå:lkettlebells med de allra bä:sta egenskaperna. Ett handtag som fungerar bra bå:de fö:r dubbelfattat&hellip:
 • Master Fitness BC Edition, Kettlebells

  Master Fitness BC Edition, Kettlebells
  Kettlebell tillverkad av högkvalitativt järn, gjutet i ett stycke för bästa slitstyrka. Bekvämt och bra grepp som även ger riktigt bra grepp när svetten rinner. Serien är heltäckande och varje storlek har en egen färgkod för att snabbare kunna hitta rätt vikt på gymmet.
 • Oak Kettlebell 12 kg

  Oak Kettlebell 12 kg
  Träning med kettlebells ger en möjlighet till ökad styrka, koordination, stabilitet och uthållighet.
 • Motion & Fitness PRO Kettlebell Competition, Kettlebells

  Motion & Fitness PRO Kettlebell Competition, Kettlebells
  Competition kettlebell i svart pulverlack. Kettlebells Competition har samma storlek på alla klot oavsett vikt vilket ger användaren en simpel övergång i ökning eller minskning av vikt. Våra Competition kettlebells har även en färgkod på handtaget för en enkel igenkänningsfaktor mot dom färgade competition kettlebells som finns idag.

Kettlebell program med övningar för nybörjare

Att träna med kettlebell kräver att man utför övningarna på rätt sätt. Det för att undvika skador men också för att få ut maximal effekt av övningen.

Att välja rätt vikt

För att träna med kettlebells behöver du hitta vilket klot som är ditt standardklot. Du behöver hitta rätt vikt helt enkelt.

Om du har ett gym i närheten kan du testa där. Testa och se vilka klot du tycker känns lätt och tungt. Ditt standardklot ska du kunna lyfta på rak arm över huvudet 5 ggr i rad.

En generell tumregel är att kvinnor hittar sin vikt på kettlebell mellan 8-12 kg, medan män något mer på mellan 16-24 kg.

Två grymma kettlebellövningar

Vi vill tipsa om två riktigt grymma övningar du kan göra med din kettlebell. Dessa ger dig en allroundstyrka och aktiverar många av kroppens muskler.

Innan du kör igång, se till att du har en yta där du kan svinga din bell fritt.

Kettlebell Snatch

Det är lite av kettlebellsövningarnas standardnummer. Ställ dig något bredbent och placera klotet bakom kroppen på golvet. Böj dig ner i en squat och greppa handtaget. Sen svingar du din kettlebell framåt och snärtar till med hjälp av höften. Låt klotet svinga upp till ögonhöjd och sen falla tillbaka med sträckta armar tills det når under kroppen och lite bakom rumpan. Sen snärtar du upp det igen och upprepar.

Turkish Get-up

Också en klassisk övning med kettlebell. I Snatch kommer du få flås, här är det mer teknik och balans som gäller.

Utgångsläget är liggandes på golvet. Därifrån ska du hålla din kettlebell ovanför dig och hålla den där hela tiden medans du ställer dig upp.

För att utföra en Turkish getup kanske du måste välja en kettlebell med lägre vikt än för din snatch. Det är därför bra att köpa lite olika vikter för olika övningar.

ilead