Crossfit

Tränar du mycket crossfit och vill kunna göra övningar hemma? Eller vill du bygga en träningsbox med olika rigs och vikter för att starta en community där du bor?

Här kan du hitta utrustning för crossfitträning. Är du ny och vill läsa mer kan du scrolla längre ner på sidan för att läsa mer om denna populära träningsform. Där finns en snabbguide som video och en förklaring av vad en WOD är. Läs mer här.

Crossfitutrustning: Bollar | Rigs | Kettlebell | Viktvästar | Chin up bar

Populärt inom crossfit

 • Eleiko XF 80 Rib 1100 - Black, Rig

  Eleiko XF 80 Rib 1100 - Black, Rig
  För användning i Monkey Bar, Wall Bar, Muscle-up eller Pull-up. Robust stång med ett grepp som är snällt mot händerna men ändå fast nog för maximal prestation. Monteras på valfri höjd mellan två ben eller två cross bars Tillverkad av 4 mm:s stålrör som är kvalitetssvetsade med hög ytfinish. Yta i mattsvart pulverlack RAL 9005. Specifikationer Eleiko XF 80 Rib 1100 - Black Säljs i enhet: STYCKVIS Vikt: 3 kg Längd: 1100 mm Bredd: 50 mm Höjd: 110 mm Färg: Svart Garanti: 2 år Greppdiameter: 33,7 mm. Garantivillkor Endast inomhusanvändning. Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Eleiko XF 80 Rib 1100 - Galvanized, Rig

  Eleiko XF 80 Rib 1100 - Galvanized, Rig
  Skräddarsy ditt eget utomhus rig med XF 80s galvaniserade delar. Riggen är menad för tufft utomhusbruk och har en mycket lång livslängd. Specifikationer Säljs i enhet: Styckvis Vikt: 3 kg Längd: 1100 mm Bredd: 50 mm Höjd: 110 mm Färg: Galvad Garanti: 2 år Garantivillkor Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Gymstick Active Chin Up Bar, Chins

  Gymstick Active Chin Up Bar, Chins
  Träning med Chin Up Baren från Gymstick är effektivt och säkert. Träning med Chin Up Bars är en mycket populär träningsmetod då den effektivt utvecklar överkroppen. Stången monteras i dörrkarmen. Stången har även skumhandtag för komfortabel träning. Längden kan justeras från 66 cm till 91 cm. Specifikationer: Max användarvikt: 130 kg
 • Master Fitness Chin Up Silver, Chins

  Master Fitness Chin Up Silver, Chins
  Chinsräcke med smart justerbar bredd, vilket gör att den kan anpassas till regelavstånden på väggen där chinsräcket ska monteras. Rak stång vilket är populärt vid t ex CF-träning. Väggfästena (svarta på bilden) 41 cm djupa och 38 cm höga. Specifikationer: Mått Stång (L): 148 cm Diameter stång: 28 mm Max användarvikt: 150 kg

Fler tips på crossfit

 • Eleiko Classic Medicine Ball Bracket Accessory- Black, Rig

  Eleiko Classic Medicine Ball Bracket Accessory- Black, Rig
  Utöka kapaciteten för ert medicinbollförvaringssystem med denna medicinbollshållare. Designad för Bollförvaring Justerbar konfigurering Hållarplacering kan justeras för att uppfylla specifika behov Ytterligare tillbehör Fästen finns tillgängliga för anpassade lösningar
 • Reebok Slammer Ball

  Reebok Slammer Ball
  Titan Life Slamball i hög kvalitet till ett lågt pris - perfekt för funktionell träning och träning hemma! slamball är avsedda att kastas med. Bollen är tillskillnad mot en traditionell medicinboll mjuk. Dessutom är den utformad med spår som ger bättre grepp under din träning.
 • Nordic Fighter Rigg Trippelstång, Rig

  Nordic Fighter Rigg Trippelstång, Rig
  En del av vår modulära CF Rigg. Denna dirty south bar är det perfekta alternativet för dig som vill kunna köra både klassiska chin-ups och muscle ups men även ha möjlighet att köra övningar som flying chin-ups på ett smidigt sätt. Ytbehandlad med specialfärg som ger ett bra grepp och fantastisk slittålighet.
 • Nordic Fighter Rigg Balk, Rig

  Nordic Fighter Rigg Balk, Rig
  En del av Nordic Fighters modulära CF Rigg.
 • Corefit® Kettlebell Russian Iron 28 kg

  Corefit® Kettlebell Russian Iron 28 kg
  Corefit® Kettlebell Russian Iron 28 kgCorefit® Kettlebell Russian Iron är tillverkat av högkvalitativt järn och pulverlackerat för en bekväm känsla vid användning. Väldigt hållbar kettlebell med präglade logotyper och tryckmarkeringar. Varje storlek har sin egen färgmarkering på handtaget.Från 4 till 48 kg. 
 • Master Fitness Rack 50, Rig

  Master Fitness Rack 50, Rig
  En väggfast rigg som kan byggas ut och bli en riktigt imponerande del i gymmet. Ska förankras med bult i betonggolv eller via bottenplatta. Modulen består av följande artiklar 2 st Master Uprights 275 cm - Par 1 st Master Chin up bar - Long single 32 mm 4 st Master Chin up bar short double 2 st Master Chin up bar short single Specifikationer Mått (L x H): 443 (125+193+125) x 275 cm Djup: 118 cm Greppvidd: 32 mm 3 mm stål Stolpe: 70 x 70 mm Maxbelastning: 450 kg 3 hål för möjlighet att fästa i golvet OBS! Skruvar och bultar för infästning ingår ej.
 • Abilica MedicineBall (Abilica MedicineBall 5 kg)

  Abilica MedicineBall (Abilica MedicineBall 5 kg)
  Medicinbollar passar bra för t.ex olika typer av sit-ups. Att träna med en medicinboll kan verkligen kännas i magen! Riktigt bra för att träna axlar, armar och coremuskulaturen i ryggen. Kombinera med balanskuddar för en ännu bättre träning! Välj 3 eller 5kg: 3 kg - 23 cm i diameter 5 kg - 23 cm i diameter.
 • Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs

  Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs
  Detta wallball rack är enkelt att rulla undan efter användning. 4 st plan att lägga bollarna på. Bollarna ingår inte. Höjd: 130 cm Diameter: 66 cm
 • Gorilla Sports Pull up-bar - Chinsstång - Vägg

  Gorilla Sports Pull up-bar - Chinsstång - Vägg
  Pull-ups/Chins är med rätta en av de tyngsta kroppsviktsövningarna du kan göra och den här professionella pull up-stången / chinsstången är det perfekta redskapet för detta. Stången är utformad för väggmontering, har breda och smala grepp och tål en belastning på upp till 150 kg. Levereras med expander. Trots det så rekommenderar vi att du köper egna och samtidigt frågar, i butik, hur du på bästa sätt fäster din produkt samt frågar om bärighet.
 • Titan LIFE Rig Chin Up Bar, Rig

  Titan LIFE Rig Chin Up Bar, Rig
 • Kraftmark Rigg 6 Stationer, Rig

  Kraftmark Rigg 6 Stationer, Rig
  Kraftmark Rigg 6 Stationers. 12st Stolpar 2640 10st Rörbalk 1700 6st Rörbalk 1080 Skruvkit Använd offertformuläret ovan för prisförfrågan och ange eventuella önskemål eller tillägg, så kontaktar vi dig inom kort.
 • Eleiko XF 80 Outdoor Four Stations - Galvanized, Power rack

  Eleiko XF 80 Outdoor Four Stations - Galvanized, Power rack
  Håll träningspassen ute i friska luften med Eleikos galvaniserade XF 80-ställningar och -riggar, utrustade med allt som behövs för styrketräning på en liten yta utomhus. Galvaniseringen ger en väder- och rostbeständig träningsställning med lång livslängd och hög prestanda. Den unika miniriggen möjliggör en rad olika övningar med fyra stationer som stöder olika tillval - tillbehör för bollväggtavla, armhävningar, höftstötsövningar och dips ingår. Utrustningen kan monteras både i den egna trädgården och på folktäta platser ute. Anpassas med tillbehör och förvaringstillval för att skapa en helt skräddarsydd träning. Rost- och väderbeständig - Galvaniserad yta försäkrar om hållbarhet även i utomhusmiljö För användning hemma och kommersiellt - Tålig design som passar både hemmaträning i trädgår
 • Motion & Fitness PRO Safety Arms Outdoor, Rig

  Motion & Fitness PRO Safety Arms Outdoor, Rig
  Alla delar är pulverlackerade vilket ger ett slitstarkt skydd. Riggen är modifieringsbar och kan skräddarsys utefter behov. Tillverkade i Europa Säljs i Par Plastinlägg för att skydda skivstång 25mm Håldiameter 60cm Säkerhetsbalk Pulverlackerad i svart Galvaniserad
 • Abilica Kettlebell, Kettlebells

  Abilica Kettlebell, Kettlebells
  Svartlackerad KettleBell i gjutjärn med gummerad botten som skyddar golvet.
 • Fitwood HAVU chin-up bar

  Fitwood HAVU chin-up bar
  HAVU chin-up bar är ett multifunktionellt verktyg för att träna och stärka överkroppens muskler. När den sätts upp på en dörrkarm kan den användas för chin-ups och pull-ups. På golvet kan HAVU användas för dips, armhävningar, magövningar och till och med ryggsträckningar. HAVU chin-up bar behöver inte installeras permanent på dörrkarmen, så den kan användas för båda sina funktioner när det behövs. Detta innebär också att den inte skadar dörrkarmarna och att den inte är i vägen när dörren stängs. Den rostfria stångens ändar är också täckta med naturgummimanschetter för att skydda dörrkarmen och väggarna bredvid den. Chin-up barens ram är tillverkad av björkplywood från hållbara källor. Den innehåller 3 spår för den rostfria stålstången så att hakstången kan justeras för de flesta väggtjockl
 • Eleiko Prestera Half Rack - Black, Rig

  Eleiko Prestera Half Rack - Black, Rig
  Prestera Half Rack har viktiga tillbehör, inklusive en rak utdragbar bar, j-kupor och säkerhetsarmar och är utrustad med åtta viktnålar för maximal förvaring. Den robusta stålslangen är avslutad med en matt, svart texturerad pulverlack som bärs bra i tuffa träningsmiljöer. Optimerad geometri Ställgeometrin gör det lättare att ställa skivstången och ger mer utrymme inuti ramen utan att kompromissa med lastkapaciteten. Stabil stiftelse Dolda bulthål minimerar snubbelriskerna, ger stabilitet samtidigt som halvställets eleganta utseende bibehålls. Kompatibilitet Designad för användning med tillbehör i Prestera-serien. Pulverlacksstolpar Slitstarka pulverlackstolpar har 50 mm avståndssteg med laserskärningsnumrering för att tillgodose ett brett spektrum av användar-, tillbehörs- och utbildnings
 • Gymstick Vinyl Kettlebell, Kettlebells

  Gymstick Vinyl Kettlebell, Kettlebells
  En kostnadseffektiv Kettlebell med modern design. Fördelen med kettlebellträning bygger på funktionell rörelse vilket innebär att mer än en muskelgrupp arbetar samtidigt. Träning utmanar ditt muskel- och kardiovaskulära system med dynamiska helkroppsåtgärder. Lämplig för hemmabruk. Finns i 4 kg, 6 kg, 8 kg, 10 kg och 12 kg.
 • Viktväst Marine 30 kg, inSPORTline

  Viktväst Marine 30 kg, inSPORTline
  Viktväst Marine från inSPORTline har justerbar belastning från 1,2 till 30 kg vilket gör att du enkelt kan öka belastningen gradvis för att förbättra din explosivitet, uthållighet, styrka och&hellip:
 • Master Fitness J-Hooks - Par, Rig

  Master Fitness J-Hooks - Par, Rig
  Gummiklädda J-hooks från Master. Passar till Masters CF Rig. Fästet har måtten 70 x 70 mm. Specifikationer: Djup: 9 cm Höjd: 21 cm Gummiklädd
 • Abilica - MultiSport Handskar Str. XS

  Abilica - MultiSport Handskar Str. XS
  Syntetläder i handflatan ger ett bra grepp. Extra stoppning på slitstarka punkter, frottéområde runt tummen och lycrayta med god andningsförmåga. Storlek: XS
 • Eleiko XF 80 Trawler Bracket (Par) - Black, Rig

  Eleiko XF 80 Trawler Bracket (Par) - Black, Rig
  Robusta och justerbara stålbläck för montering av karbinhakar till ringar, rep etc. Monteras enkelt på galgen. Kvalitetssvetsad med hög ytfinish. Yta i mattsvart pulverlack RAL 9005. Specifikationer Säljs i enhet: Parvis Vikt: 0,9 kg Längd: 59 mm Bredd: 70 mm Höjd: 162 mm Färg: Svart Garanti: 2 år Övrigt: Inkl. krokar (2 st) Garantivillkor Endast inomhusanvändning. Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Kraftmark Chinsräcke Väggfast, Chin up bar & Chins rack

  Kraftmark Chinsräcke Väggfast, Chin up bar & Chins rack
  Vägghängt chinsräcke för att göra pullups och chins. Räcket sträcker sig 100cm från väggen som gör det möjligt att göra butterfly pull ups. Djup: 100 cm Höjd: 80 cm Räckets bredd: 120 cm Greppdiameter: 32 mm Ø Total bredd: 130 cm Ståldimension: 50 mm Monteringsskruvar ingår Olika väggmaterial kräver olika typer av fästbeslag. Använd beslag som passar väggarna i ditt gym, säljes separat.
 • Eleiko XF Chins Handle - Black, Rig

  Eleiko XF Chins Handle - Black, Rig
  Chinsräcke. Både vinklat och rakt handtag i samma konstruktion. Kräver Eleiko XF Crossbars 1100/1720. Tillverkat i kvalitetssvetsat stål med hög ytfinish. Yta i mattsvart pulverlack RAL 9005. Specifikationer Säljs i enhet: Styckvis Vikt: 6,2 kg Längd: 1130 mm Bredd: 170 mm Höjd: 180 mm Diameter: 35 mm Färg: Black Garanti: 2 år Garantivillkor Endast inomhusanvändning. Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Kettlebell Competition 8-48kg

  Kettlebell Competition 8-48kg
  Kettlebell Competition TRYM 8-48 kgUppgradera din träning med TRYM Competition Kettlebells! Dessa kettlebells uppfyller internationella tävlingsstandarder. Pefekt för funktionell träning.Trym kettlebells har…
 • Eleiko Prestera Power Rack Frame - Stainless, Rig

  Eleiko Prestera Power Rack Frame - Stainless, Rig
  Börja med Prestera Power Rack när du vill skapa en smart designad styrketräningsstation med förbättrade säkerhetsfunktioner och mer utrymme för tillbehör för att stödja en mängd olika träningsbehov. De rostfria stolparna ger en prestandauppgradering som ger snävare 25 mm hålavstånd med etsad numrering och en långvarig finish optimerad för glidtillbehör. Ställgeometrin – gjord av robust 70x70 mm (3 mm) stål – ger den optimala balansen och ger användarna mer utrymme att bekvämt greppa och säkert lyfta och ställa skivstången samtidigt som den stödjer rekordhöjningar. Garanti 10 år på: Ram/Viktskivor/Styrstänger/Rostfria handtag/Stift/Hårdvara (t.ex. bultar, muttrar, klämmor, osv.) Pop-stift justeringsfjäder. 5 år på: Remskivor. 1 år på: Fjädrar/kablar. 6 månader på möbelklädsel och slitdelar.
 • Master Fitness Competition Kettlebell LX

  Master Fitness Competition Kettlebell LX
  Träna som en mästare med kettlebells av paradmodell från Master Fitness - LX-serien.
 • Kraftmark Träningsrigg J-Hook Konsoler 2.0 Galvaniserad, Rig

  Kraftmark Träningsrigg J-Hook Konsoler 2.0 Galvaniserad, Rig
  J-Hook Par Tillverkade i Sverige av Svenskt stål Säljs i Par Tillval till Kraftmarks Riggar UHMW Plastinlägg för skydd Galvaniserad Innan användning bör vassa kanter ses över och slipas ner.
 • Eleiko XF 80 Ball Rack 2.0, Rig

  Eleiko XF 80 Ball Rack 2.0, Rig
  Till att förvara olika väggbollar, medicinbollar, osv. För att passa in 1100 mm stället för Eleikos XF 80 rigg. Till att förvara olika väggbollar, medicinbollar, osv. För att passa in 1720 mm stället för Eleikos XF 80 rigg.
 • Eleiko XF 80 Screen Brackets - Black, Rig

  Eleiko XF 80 Screen Brackets - Black, Rig
 • Kraftmark Pinch Blocks Greppträning, Chin up bar & Chins rack

  Kraftmark Pinch Blocks Greppträning, Chin up bar & Chins rack
  Kraftmarks pinch blocks är ett bra verktyg för nyporna. Hängs med rem i kettlebells, pull-up bar eller viktskivor för övningar som farmerswalk, pull-ups och mängder av andra övningar. Remmar och karbinhakar ingår. Säljs i par.
 • Eleiko Prestera Safety Beams, Rig

  Eleiko Prestera Safety Beams, Rig
  Prestera säkerhetsbalkar är placerade mellan stolparna, när de används på rätt sätt ökar de användarsäkerheten när de fångar stången i händelse av ett misslyckat lyft. Balkprofilen ger mer utrymme vid lyft och balkarnas ovansida är fodrad med räfflade plastskydd för att minimera slitaget på stänger. Balkarna är lätt justerbara för att rymma ett bredare spektrum av användare och användningsområden och när de väl är placerade, hålls de stadigt på plats med ett magnetiskt stift. Balkarna är designade uteslutande för användning med Prestera Power Racks. Garanti 10 år på konstruktionsram, 1 år på slitagedelar och PUR-klädsel, 6 månader på SKAI-klädsel
 • Titan LIFE Dörrgym, Chins

  Titan LIFE Dörrgym, Chins
  Multiträningsredskap som du kan göra 4 övningar med: Pull-up Push-up Sit-up Dip Specifikationer Passar i dörrar som är mellan 60-80 cm breda. Rambredd mellan 11 och 18 cm. Max användarvikt 95 kg.
 • Gorilla Sports Kettlebell Massive, Kettlebells

  Gorilla Sports Kettlebell Massive, Kettlebells
  Kettlebell gjutjärn silver Praktisk kettlebell i gjutjärn från 2 kg till 32 kg för lätta övningar Ingen föds till mästare. För din introduktion till styrketräning är dessa kettlebells gjorda av gjutjärn med en vikt på 2 kg, 3 kg, 4 kg, 6 kg, 8 kg, 10 kg, 12 kg, 14 kg, 16 kg, 18 kg, 20 kg , 22 kg , 24 kg, 28 kg, 30 kg och 32 kg är idealiska. Du kan använda dem för att utföra svängningar och grundläggande övningar som rycka, knuffa och rensa. För optimal träning är det bra att lära sig dessa övningar med lättare vikter i början. Se till att rörelserna utförs rent. Detta skyddar dina leder och ger de starkaste effekterna. När du svänger kan du svänga kettlebellen mellan benen och flytta den runt sidorna med en eller båda armarna. Den solida designen gör denna gjutjärnskettlebell till ett prak
 • SPRI Slam Ball DW 15 lb (6, Slamballs

  SPRI Slam Ball DW 15 lb (6, Slamballs
 • Träningspartner pro - Half Safety Arms

  Träningspartner pro - Half Safety Arms
  Säkerhetsspotters för Rig och Power Rack-system. Denna design är utformad för att göra justering snabb och enkel genom att eliminera behovet av stift. Varje par är noggrant testat för att säkerställa&hellip:
 • Thor Fitness Hyllsystem, Rig

  Thor Fitness Hyllsystem, Rig
  Med Thor Fitness hyllsystem skapar du din egen hyllförvaring. Anpassa hyllan efter egna önskemål och komplettera fritt med hyllplan för olika redskap. Välj bland hyllplan som passar hantlar, kettlebells, viktskivor och bollar. Denna moduldel är framtagen för viktskivor som hängs upp. Säljs styckvis.
 • Nordic Fighter Rigg J-Peg, Rig

  Nordic Fighter Rigg J-Peg, Rig
  En del av Nordic Fighters modulära CF Rigg. Säljes i par.
 • Master Fitness Chin Up Bar Short Single, Rig

  Master Fitness Chin Up Bar Short Single, Rig
  Master Chin Up Bar Short Double, passar till CFrack. Specifikationer: Längd: 111 cm Grepp: Stång med 32 mm grepp.
 • Viktväst Dracus 10 kg, inSPORTline

  Viktväst Dracus 10 kg, inSPORTline
  En viktväst från inSPORTline med en hänförande och modern design i camo-stil och som dras på över huvudet för smidig på- och avtagning.Viktvästen Dracus har är tillverkat i slitstark polyamid&hellip:
 • Tunturi - Pro Pull Up Bar

  Tunturi - Pro Pull Up Bar
  Vill du stärka dina muskler på ett enkelt och effektivt sätt? Det kan göras genom att fästa Tunturi Pull Up Bar på väggen och sedan börja med ett intensivt pull-up eller chin-up träningspass.&hellip:
 • Abilica FitnessBall 75 cm

  Abilica FitnessBall 75 cm
  Fitnessboll ger möjlighet til många omöjliga övningar. Funkar utmärkt för ryggträning, stabiliseringsträning och balansträning. Rekommenderas också som stol.  Fakta och egenskaper: Bollen är explosionssäker. Levereras med pump. Max personvikt 165 kg.
 • Gymstick Alpha Landmine, Rig

  Gymstick Alpha Landmine, Rig
  Landmine är en styrketräning till Gymstick Alpha Series. Landmin underlättar rörelser på plattstången, vilket kräver att baren i ena änden är kvar. Styrkautbildningsrörelser som t-vinkelsfläckar och olika torso-rotationer kan göras bekvämt med landminen. Landmin möjliggör också olika variationer av hukning och vertikala push-ups, vilka inte är möjliga utan staticness i ena änden av stången.
 • Abilica WeightVest 3kg

  Abilica WeightVest 3kg
  Levereras med två justerbara spännen och reflex. Ficka på baksidan. En fin väst som sitter bra och är bekväm att bära. Tillverkad av mjuk neopren.  Fylld med järnsand. För dig som vill få det där lilla extra ur din träning.  Kan användas i alla typer av träning, till exempel när du går, joggar eller stärkande övningar.
 • Nordic Fighter Rigg Shrimp Thrawler, Rig

  Nordic Fighter Rigg Shrimp Thrawler, Rig
  En del av Nordic Fighters modulära CF Rigg.
 • Master Competition Kettlebell Lila - 20kg

  Master Competition Kettlebell Lila - 20kg
  Master Competition KettlebellMaster Competition Kettlebell ä:r perfekt balanserade stå:lkettlebells med de allra bä:sta egenskaperna. Ett handtag som fungerar bra bå:de fö:r dubbelfattat&hellip:
 • Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs

  Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs
  Kraftmarks medicinbollar är sydda för att hålla i längden av upprepade kast och övningar. Innehållet gör att bollen håller form och därmed håller vikten centrerad. Dubbla sömmar i nylon ökar skyddet mot sprucket överdrag. Finns i 4kg, 14lbs (6kg), 20lbs (9kg) och 30lbs (13kg).
 • Premium gymboll 75 cm

  Premium gymboll 75 cm
  Hållbarhet, tillförlitlighet, säkerhet och prestanda är de bästa orden för att beskriva denna träningsboll av hög kvalitet. Premium träningsboll är tillverkad och designad speciellt för professionellt bruk och för krävande träningsmiljöer. Produktionsprotokollet är unikt. Varje boll blåses upp och inspekteras före förpackning och varje boll är individuellt markerad med en parti för att övervaka produktionen. Kontinuerlig kvalitetskontroll och testningssystem säkerställer produktens kvalité och minskar risken för fel betydligt.  Oberoende testning av SGS fick reda på att Premium Exercise Ball inte visade några tecken på skador efter att ha laddats med 200 kg i 12000 gånger.
 • Träningspartner pro - Disc Separator

  Träningspartner pro - Disc Separator
 • Gorilla Sports Wallball PRO, Wallballs

  Gorilla Sports Wallball PRO, Wallballs
  Har du tröttnat på stålet är wallballs ett bra alternativ för tuffa, explosiva, högintensiva, konditionskrävande, träningspass. Samma storlek oavsett vikt Tydlig viktmarkering i vitt Vikt mellan 1-10 kg Ingen studs Fyllning: Sidenbomull(silkesvadd) och gummipartiklar Wallballs är framtagna för tuffa tag och är slitstarka bollar som ger dig möjlighet att variera din träning. En wall ball kan användas för att tillföra utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan använda bollen till, varför inte träna två och två. Värt att tänka på är att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wall balls.
 • Eleiko Wallmounted 7, Rig

  Eleiko Wallmounted 7, Rig
  Denna montering integrerar monkeybars över toppen av riggen så att du kan inkludera greppstyrka och överlämna handprogressioner till träning. Enheten kan användas som en byggsten för att skapa väggmonterade XF 80 Rig-lösningar eller som en komplett montering. Enheten har sju pull-up-stationer, varav två är lämpliga för muscle-ups och tre squat-stationer. Rigginstallationen passar med alla Eleikos XF-riggtillbehör, gruppenheter och delar från Rig Framework-serien. DESIGNAD FÖR Funktionell konditionsträning. ANTAL STATIONER 7 räckhävsstationer och 3 knäböjstationer. KAN ANVÄNDAS FÖR MUSCLE-UP ÖVNINGAR 2 av räckhävsstationerna kan användas för muscle-up övningar. RINGAR OCH REP Är inte förenlig med ringar och rep som konfigurerad. KRÄVER MINIMALT UTRYMME 9 x 4 m är det minsta utrymmeskravet.
 • Kettlebell Massive IRON - 12kg

  Kettlebell Massive IRON - 12kg
  Gjuten kettlebell på 12kg där handtagets diameter är 3,5cm och basens diameter är 15cm.Varje kettlebell av den här modellen har samma färg så det kan vara svårt att avgöra vilken vikt det…
 • Kraftmark RIGG- Stolpförlängning 1860 Svart

  Kraftmark RIGG- Stolpförlängning 1860 Svart
  Stolpförlängning Till Rigg Tillverkade i Sverige av Svenskt stål Säljs individuellt Tillval till Kraftmarks färdiga riggar Längd 960mm / 1860mm 80 x 80mm Stolpar 4mm Tjockt Stål 50mm Hålbild Center to Center 20mm Håldiameter Observera att denna produkt endast passar Kraftmarks riggar och HD Rack. Passar ej Squat Stand, Yoke eller Fold Back Squat Rack.

Vad är egentligen Crossfit?

Hela träningsformen Crossfit kretsar kring naturliga rörelser. Tanken är att rörelserna ska efterlikna de som vi är tänkta att utföra. Människan föddes inte för att sitta still vid en dator hela dagen. Vi har armar och ben med vilka vi kan utföra fysiskt arbete.

I CrossFit tränar man allt från att springa, lyfta, kasta, klättra och hoppa till att hoppa och släpa saker. Alla dessa rörelser är helt naturliga för oss och något vi borde göra dagligen om det inte var så att vi åkte bil, buss, shoppade på nätet och åkte hiss upp till lägenheten.

Funktionella rörelser som stärker kroppens alla muskler. En vältränad atlet inom crossfit har inga svaga punkter. Hens vader hjälper att hoppa högt, låren att stå emot tyngden från skivstången på axlarna. Magen och bålen håller kroppshållningen snyggt och fint hela dagen. Ingen säckpotatis vid kontorsbordet. Den fysiska utmaningen med tuffa träningspass i boxen mot andra och sig själv bygger pannbenet också.

I en crossfitbox finns en hel del utrustning som du kan köpa själv och ha hemma för enklare övningar. En bra start för allroundträning är ett komplett skivstångsset med vikter och skivstång. Har du begränsat med utrymme, satsa på en kettlebell med vilken du kan utföra många olika övningar för hela kroppen.

Om Crossfit som global community

Crossfit har blivit en stor community med utövare över hela världen. Det byggs gym, eller boxar som det kallas i denna genre, och det hålls tävlingar. Det är många som till och med håller det som en livsstil. Lägger upp hela sin dag kring nästa crossfitpass.

Kevin Houston förklarar vad CrossFit är

Se videoklippet där Kevin förklarar denna träningsform och hur man kan mäta intensitet, kraft och annat med olika formler.

Vad är en Crossfit WOD?

Inom crossfit-genren är det många som slänger sig med olika termer och WOD är en sådan. Det står för Workout Of the Day.

WODs kan delas in i flera olika typer där en benchmark wod är ett test för att se träningsnivå. En annan typ är Hero Wod och används om en workout som dedikerats en soldat som dött i strid. Hero-wods är ofta väldigt, väldigt krävande fysiskt.

Exempel på WODs

Varje WOD består av flera olika moment. Som exempel kan vi ta benchmark woden Angie, som går ut på att göra i serie 100 Pull-ups, 100 Push-ups, 100 Sit-ups och 100 Squats. Eftersom det är en benchmark, såklart på tid så du kan se din nivå och förbättring!

Andra typer av workouts kan vara på en bestämd tid där du försöker hinna så många varv som möjligt. Exempelvis Easy Mary är en WOD där du under 20 minuter gör 1. 5 st Handstand Push-ups, 2. 10 Pull-ups och 3. 25 Squats. När du är klar med dina squats börjar du om och försöker alltså hinna så många varv som möjligt. Svetten kommer garanterat att lacka!

Exemplen vi nämnt ovan är alla exempel på workouts där du inte behöver någon utrustning. Det är allts crossfit wod du kan göra hemma eller var du vill.

ilead