Viktvästar

Med viktväst på kroppen blir motståndet tyngre. Det innebär att dina muskler får jobba hårdare och resultatet blir ökad styrka eller uthållighet. Många som tränar Crossfit använder västar med vikter för en del av övningarna.

Västar med justerbara vikter från 1 till 30 kg

Det finns viktvästar som har en bestämd vikt och västar där man kan justera vikten genom att ta bort eller lägga in vikter. Här nedanför hittar du ett urval av bra träningsvästar med vikter från 1 till 30 kg från ledande varumärken.

En del viktvästar är lite otympliga och bäst för stillastående träning med övningar som benböj, burpees och armhävningar. Andra västar är mer följsamma och funkar då bättre för aktiviteter som löpning, crossfit och promenad.

Populärt inom viktvästar

 • Abilica WeightVest Flexi

  Abilica WeightVest Flexi
  Med reflexer fram och bak. 8 viktpåsar i nylon fylld med järnsand. Västen kan tvättas för hand om du tar ut viktpåsarna. Max midja ca. 130 cm.
 • Adidas Viktväst 4,5 kg

  Adidas Viktväst 4,5 kg
  Säker dragkedja samt spännen gör att viktvästen sitter tight, passar alla storlekar. Flexibla och enkla fickor för att ta ur och sätta i vikterna. Fickorna är placerade för bästa balans i viktvästen. Tvättbar i maskin.  Se video här.
 • Viktväst 0,5 - 10 kg

  Viktväst 0,5 - 10 kg
  AnvändningsområdeViktvästen används för olika konditions eller styrketränings övningar. Fästes runt kroppen som en vanlig väst jacka med dragkedja samt kardborrespännen för att spännas åt.   Fakta och egenskaperJusterbar 0,5 - 10 kg20 st 0,5 kg vikter som enkelt tar i/ur västen för att justera viktenVikterna är utplacerade runt kroppen för en bra viktfördelningReflexer på västen för din säkerhet i trafikenKardborreband för att spännas åt runt kroppenEn storlek passar de flesta pga justeringsmöjligheten
 • Viktväst 1-20 kg

  Viktväst 1-20 kg
  Viktväst som är justerbar mellan 1 - 20 kgVästen innehåller 19 st vikter. Västen är tillverkad av denim för att säkerställa kvalitet och västen används för att få extra vikt under sina träningspass. Reflexer för din säkerhet i trafiken. 19 vikter (varav 9 fram och 10 bak) 

Fler tips på viktvästar

 • Nordic Fighter Viktväst

  Nordic Fighter Viktväst
  En viktväst för lite extra tyngd när inte kroppsvikten räcker till. Västen har små fickor där vikterna ligger. Varje vikt består av en liten påse fylld med metallspån. Ju lättare väst desto mindre och smidigare påsar. Varje påse kan även plockas ut ur västen för att man ska kunna reglera vikten själv i efterhand. Västen har kardborrefästning i midjan för att man ska kunna få den exakta passformen man själv önskar. Specifikationer Höjd: 61 cm Finns i vikt 5 - 17 kg.
 • B.C Weight Vest

  B.C Weight Vest
  B.C Viktväst 10/20kg från Master Fitness är en av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för crossfit och all form av funktionell styrketräning. 
 • Sport Nation Adjustable Weight Vest with front pocket 10 kilo, Black

  Sport Nation Adjustable Weight Vest with front pocket 10 kilo, Black
  Sport Nation Adjustable Weight Vest 10 kilo – Maximera din träning med en viktväst! Nu med praktisk framficka, perfekt för alla dina nödvändigheter!
 • Nordic Fighter Viktplatta Till Militärväst

  Nordic Fighter Viktplatta Till Militärväst
  Viktplatta till Militärväst från Nordic Fighter! Plattorna finns i vikter 1,7 kg - 8,7 kg. Viktplattan har en storlek på 25,5cm i bredd och 29,5cm i höjd. Tjockleken varierar mellan 3mm - 15mm beroende på modell. 1,7kg Grå 2,6kg Grön 3,7kg Gul 4kg Gul 5,3kg Blå 6,4kg Röd 8,7Kg Svart Säljs styckvis.
 • Tunturi Fitness Adjustable Weighted Vest 15kg, Viktväst

  Tunturi Fitness Adjustable Weighted Vest 15kg, Viktväst
  Utmana dig själv och gör dina träningspass lite tyngre med Tunturi Weighted Vest. De 8 medföljande påsarna innehåller sand och väger 1,88 kg vardera. Lägg enkelt till önskad vikt och gör din träning så tung som du vill, eller bygg upp träningens intensitet gradvis genom att långsamt öka vikten. Löpning, promenader eller styrketräning blir ett ännu bättre träningspass. Det bekväma materialet, de justerbara remmarna och den genomtänkta passningen säkerställer bekväm användning. Den breda axelformen ger rygg och axlar extra stöd, vilket minskar risken för rygg- och nackskador. Specifikationer Innehåller 8 sandsäckar om 1,88 kg vardera Material: Ventilerande nylon Extra stöd för nacke och axlar tack vare de breda, bekväma axelremmarna med förstärkning Justerb
 • FitNord Weight Vest 10 kg (Adjustable Weights), Viktväst

  FitNord Weight Vest 10 kg (Adjustable Weights), Viktväst
  Viktväst 10 kg är en innovativ lösning för viktträning. Västen innehåller 23 stycken små 430 gram viktskivor som man kan placera i västens fickor var som helst. Detta ger en extra vikt på 0,5 till 10 kg för viktvästen. Viktvästen är tillverkad av förstklassiga material, så västen håller sin form och sitter bra på användaren även när man hoppar, springer, klättrar eller gör något annat snabbt träningspass. Viktvästen lägger motstånd mot alla typer av träning utan att förhindra prestandan i sig.
 • Nordic Fighter Viktplatta Till Militärväst

  Nordic Fighter Viktplatta Till Militärväst
  Viktplatta till Militärväst från Nordic Fighter! Plattorna finns i vikter 1,7 kg - 8,7 kg. Viktplattan har en storlek på 25,5cm i bredd och 29,5cm i höjd. Tjockleken varierar mellan 3mm - 15mm beroende på modell. 1,7kg Grå 2,6kg Grön 3,7kg Gul 4kg Gul 5,3kg Blå 6,4kg Röd 8,7Kg Svart Säljs styckvis.
 • FitNord Weight Vest 5 kg, Viktvästar

  FitNord Weight Vest 5 kg, Viktvästar
  Viktväst 5 kg lägger lämpligt extra vikt för kroppsviktsträning. Västen håller sin form även när man hoppar, springer, klättrar eller gör något annat snabbt träningspass. Viktvästen lägger&hellip:
 • Weight Vest Master 20 kilo

  Weight Vest Master 20 kilo
  Viktväst Master 20 kilo  - Utmana dig själv och öka intensiteten av din träning! Nu i ny och förbättrad passform!
 • Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Camo

  Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Camo
  Västen har ett hårt spänne som gör att den sitter bra, samt andra spännen för storleksjustering. Västen är lika enkel att ta på sig som en ryggsäck.  De vida och bekväma axelremmarna gör även din tuffaste träning behaglig. Du kanske också uppskattar den lilla elastiska fickan för förvaring av nycklar/telefon. Viktvästen inSPORTline Klaper 5 kg passar till löpning, tyngdlyftning och mängder med annan motion. Viktvästen är perfekt för att förbättra dynamisk kraft, uthållighet och aerobisk kapacitet. Teknisk information:Bekväm viktväst med breda axelremmar.Perfekt för att förbättra dynamisk styrkaPerfekt för löpning, kroppsviktsträning och många fler aktiviteterReflexer bak och framPraktisk ficka för förvaring av telefon/nycklarLätt att ta på, precis som en ryggsäckPassar för omkrets vi bröstet upp till 120cmMaterial: nylon, sandVikt: 5kg
 • Viktväst Power 20kg

  Viktväst Power 20kg
  Justerbar viktväst på upp till 20 kg. Västen har 38 viktpåsar i nylon fyllda med järnsand. 22 viktpåser bak og 16 i fram. Varje påse väger 0.5 kg som gör at den totala vikten blir 19 kg. Viktvästen&hellip:
 • Viktväst Tactical Carrier

  Viktväst Tactical Carrier
  Tactical CarrierOBS! Detta ä:r endast vä:st och vikter ingå:r ej.Hä:r finns komplett set med Tactical vä:st och vikterTactical weight vest i klassisk 511 stil. Viktvä:sten ä:r&hellip:
 • Master Fitness Viktväst

  Master Fitness Viktväst
  Kraftig viktväst i mjukt syntetiskt material som har goda justeringsmöjligheter för att skapa en god passform. Kraftiga kardborrelås håller västen på plats. Många fickor och möjlighet att justera vikten. Detta är en viktväst av hög kvalitet som fungerar utmärkt för träning inom crossfit och annan form av tung kroppsträning. Västen med 20 kg vikt är samma storlek som motsvarande 10 kg Large. Vikter ingår.
 • Gymleco Tactical Weight Vest Inkl. Vikter, Viktväst

  Gymleco Tactical Weight Vest Inkl. Vikter, Viktväst
  Viktvästen från Gymleco väger 9kg och är en bekväm, robust och gedigen viktväst med hög slitstyrka, som Gymlecos utrustning är i överlag känd för. Gymlecos viktväst passar utmärkt på både kommersiella gym, mindre företagsgym eller i ditt hemmagym. Västen har en enkel vikt som gör det möjligt att användas av både nybörjare i träningen som avancerade idrottare. Den mycket ordentliga kardborrestängningen gör att västen formar sig och sätter sig nära kroppen, och ger minimalt med luft och ”gungande”. En viktväst för den riktigt kräsna. Testad och godkänd av den kände atleten Alexander Elebro som i sitt yrke tränar funktionell fitness och kräver enbart den bästa utrustningen. Specifikationer Färg: Grön eller Svart Vikt: 9 kg Två viktplattor medföljer
 • Abilica WeightVest Flexi Power

  Abilica WeightVest Flexi Power
  Justerbar viktväst på upp till 20 kg. Västen har 38 viktpåsar i nylon fyllda med järnsand. 22 viktpåsar bak och 16 i fram. Varje påse väger 0.5 kg som gör att den totala vikten blir 19 kg. Viktvästen väger 1 kg. Totalt 20 kg. Västen är tillverkad av polyester och neopren och kan tvättas för hand när viktpåsarna har plockats ur. En storlek som passar de flesta. Justeras och dras åt med två kraftiga kardborreband. Maximal midjebredd är ca 120 cm.
 • Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Orange

  Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Orange
  Västen har ett hårt spänne som gör att den sitter bra, samt andra spännen för storleksjustering. Västen är lika enkel att ta på sig som en ryggsäck.  De vida och bekväma axelremmarna gör även din tuffaste träning behaglig. Du kanske också uppskattar den lilla elastiska fickan för förvaring av nycklar/telefon. Viktvästen inSPORTline Klaper 5 kg passar till löpning, tyngdlyftning och mängder med annan motion. Viktvästen är perfekt för att förbättra dynamisk kraft, uthållighet och aerobisk kapacitet. Teknisk information:Bekväm viktväst med breda axelremmar.Perfekt för att förbättra dynamisk styrkaPerfekt för löpning, kroppsviktsträning och många fler aktiviteterReflexer bak och framPraktisk ficka för förvaring av telefon/nycklarLätt att ta på, precis som en ryggsäckPassar för omkrets vi bröstet upp till 120cmMaterial: nylon, sandVikt: 5kg
 • Kraftmark Tactical Viktväst Black 6 kg, Viktvästar

  Kraftmark Tactical Viktväst Black 6 kg, Viktvästar
  Viktväst i sann militäranda med kurvade viktplattor för bästa komfort. Justeras med kardborre och passar alla olika kroppstyper. Vikt 6 kg Svart One size fits all 1 par viktplattor inkluderade. OBS!&hellip:
 • Casall PRF Weight Vest 10kg, Viktväst

  Casall PRF Weight Vest 10kg, Viktväst
  Produkten dig extra motstånd och intensifierar din träning. Gjord av mjukt syntetiskt material så den är bekväm mot kroppen och det finns 25 stycken fickor med viktpåsar. Justerbar storlek med kardborreband Justerbar vikt mellan 1-10kg Rekommenderad användarlängd <170cm Benstyrka, bålstyrka Öppna viktvästen sätt i / ta bort små viktpåsar så du får den vikt som passar till din träning Se till att vikterna är fördelade jämnt Sätt på dig västen och justera kardborreknäppningen till din mest bekväma passform Efter användning rengör produkten med en fuktig trasa och låt lufttorka Textil: Nylon; Polyester Vikter: Järn
 • Abilica WeightVest 3kg.

  Abilica WeightVest 3kg.
  3 kg. viktväst där två av de halvkilos viktpåsarna kan tas ut om du endast vill ha lite lättare väst. Levereras med två justerbara spännen och reflex. Ficka på baksidan. En fin väst som sitter bra och är bekväm att bära. Tillverkad av mjuk neopren. Fylld med järnsand. För dig som vill få det där lilla extra ur din träning. Kan användas i alla typer av träning, till exempel när du går, joggar eller stärkande övningar.
 • Gymleco Tactical Weight Vest Inkl. Vikter, Viktväst

  Gymleco Tactical Weight Vest Inkl. Vikter, Viktväst
  Viktvästen från Gymleco väger 9kg och är en bekväm, robust och gedigen viktväst med hög slitstyrka, som Gymlecos utrustning är i överlag känd för. Gymlecos viktväst passar utmärkt på både kommersiella gym, mindre företagsgym eller i ditt hemmagym. Västen har en enkel vikt som gör det möjligt att användas av både nybörjare i träningen som avancerade idrottare. Den mycket ordentliga kardborrestängningen gör att västen formar sig och sätter sig nära kroppen, och ger minimalt med luft och ”gungande”. En viktväst för den riktigt kräsna. Testad och godkänd av den kände atleten Alexander Elebro som i sitt yrke tränar funktionell fitness och kräver enbart den bästa utrustningen. Specifikationer Färg: Grön eller Svart Vikt: 9 kg Två viktplattor medföljer
 • Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Svart

  Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Svart
  Västen har ett hårt spänne som gör att den sitter bra, samt andra spännen för storleksjustering. Västen är lika enkel att ta på sig som en ryggsäck.  De vida och bekväma axelremmarna gör även din tuffaste träning behaglig. Du kanske också uppskattar den lilla elastiska fickan för förvaring av nycklar/telefon. Viktvästen inSPORTline Klaper 5 kg passar till löpning, tyngdlyftning och mängder med annan motion. Viktvästen är perfekt för att förbättra dynamisk kraft, uthållighet och aerobisk kapacitet. Teknisk information:Bekväm viktväst med breda axelremmar.Perfekt för att förbättra dynamisk styrkaPerfekt för löpning, kroppsviktsträning och många fler aktiviteterReflexer bak och framPraktisk ficka för förvaring av telefon/nycklarLätt att ta på, precis som en ryggsäckPassar för omkrets vi bröstet upp till 120cmMaterial: nylon, sandVikt: 5kg
 • Master Fitness Viktväst Bc Edition 10/20 kg

  Master Fitness Viktväst Bc Edition 10/20 kg
  En av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för crossfit, eller annan form av funktionell träning. Kraftig axelvaddering samt två st rejäla spännen som fixerar västen kring bröstkorgen. 18 st fickor för järnvikter om 1,1 kg. Västen väger ca 1 kg. För mer information om vikterna klicka här. Vikter till Master Viktväst BC Edition är tillval. Mått (B x H): 32 x 42 cm
 • Adidas Full Body Weight Vest, Viktväst

  Adidas Full Body Weight Vest, Viktväst
  Adidas viktväst är helt justerbar och är idealisk för både kondition och kroppsviktsträning och ger upp till 10 kg vikt för att öka träningsintensiteten. Västen är utrustad med säkra kardborreband och ett elastiskt spänne i slitstarkt material med ett andningsfoder som ger en bekväm och skräddarsydd passform.
 • Abilica Weight Vest, 3kg

  Abilica Weight Vest, 3kg
  Abilica Weight Vest, 3kg - Viktväst från Abilica som passar all typ av träning som t.ex när du går, joggar eller för stärkande övningar.
 • Master Fitness Viktväst

  Master Fitness Viktväst
  Kraftig viktväst i mjukt syntetiskt material som har goda justeringsmöjligheter för att skapa en god passform. Kraftiga kardborrelås håller västen på plats. Många fickor och möjlighet att justera vikten. Detta är en viktväst av hög kvalitet som fungerar utmärkt för träning inom crossfit och annan form av tung kroppsträning. Västen med 20 kg vikt är samma storlek som motsvarande 10 kg Large. Vikter ingår.
 • Viktväst Svart 30 kg

  Viktväst Svart 30 kg
  Viktväst från OMPU som väger 30 kg om man använder alla vikter som medföljer. Varje vikt väger ungefär 1 kg och läggs in i praktiska fack med kardborreknäppning.
 • Nordic Fighter Viktväst - 9kg

  Nordic Fighter Viktväst - 9kg
  Nordic Fighter Viktvä:st - Fö:r Funktionell Trä:ningAldrig har du kä:nt dig friare i din trä:ning. Viktvä:sten ä:r ett enkelt redskap fö:r att kunna anpassa den egna kroppsvikten&hellip:
 • FitNord Weight Vest 5 kg, Viktväst

  FitNord Weight Vest 5 kg, Viktväst
  Viktväst 5 kg lägger lämpligt extra vikt för kroppsviktsträning. Västen håller sin form även när man hoppar, springer, klättrar eller gör något annat snabbt träningspass. Viktvästen lägger motstånd mot alla typer av träning utan att förhindra prestandan i sig. Specifikationer Färg: Svart
 • Gymstick Weight Vest, Viktvästar

  Gymstick Weight Vest, Viktvästar
  Med hjälp av en viktväst får du extra utmaning i dina träningspass: löpning, joggning, promenering, rephoppning osv. Gymstick Weight Vest sitter bra och är enkelt justerbar. Västen är tillverkad&hellip:
 • Abilica Weightvest Flexi, Viktvästar

  Abilica Weightvest Flexi, Viktvästar
  Justerbar viktväst från 1,25 kg-10 kg. Har två extra fickor för uppbevaring av pengar, nycklar och liknande. Två kraftiga spännen ger goda justeringsmöjligheter. Prodcerad i mjuk neopren. Nu med&hellip:
 • Master Viktväst Medium 10 KG

  Master Viktväst Medium 10 KG
  Kraftig viktväst i mjukt syntetiskt material som har goda justeringsmöjligheter för att skapa en god passform.Kraftiga kardborrelås håller västen på plats.?
 • vidaXL Viktväst 4,5 kg

  vidaXL Viktväst 4,5 kg
  Den här viktvästen från Pure2Improve kan verkligen hjälpa dig att göra träningspassen otroligt intensiva, och den extra vikten bränner fett samtidigt som den ger musklerna god spänst. Vikter kan läggas till respektive tas bort från de respektive fickorna för att reducera vikten tills dina konditionsnivåer ökar och du kan lägga till mer vikt tills du når gränsen á 4,5 kg. Genom att du tvingar kroppen att röra på sig explosivt vid en högre vikt än den är van vid (dvs. genom att lägga till en väst med vikter, så att du artificiellt simulerar en ökning i kroppsvikten), märker du att din styrka, kraft och hastighet kommer att förbättras riktigt snabbt. Skälet till detta är att centrala nervsystemet börjar tro att du har ökat i vikt och börjar då att anpassa si
 • Abilica Weightvest Power, Viktvästar

  Abilica Weightvest Power, Viktvästar
  Justerbar viktväst på upp till 20 kg. Västen har 38 viktpåsar i nylon fyllda med järnsand. 22 viktpåser bak og 16 i fram. Varje påse väger 0.5 kg som gör at den totala vikten blir 19 kg. Viktvästen&hellip:
 • Nordic Fighter Viktväst - 17kg

  Nordic Fighter Viktväst - 17kg
  Nordic Fighter Viktvä:st - Fö:r Funktionell Trä:ningAldrig har du kä:nt dig friare i din trä:ning. Viktvä:sten ä:r ett enkelt redskap fö:r att kunna anpassa den egna kroppsvikten&hellip:
 • Nordic Fighter Viktväst

  Nordic Fighter Viktväst
  En viktväst för lite extra tyngd när inte kroppsvikten räcker till. Västen har små fickor där vikterna ligger. Varje vikt består av en liten påse fylld med metallspån. Ju lättare väst desto mindre och smidigare påsar. Varje påse kan även plockas ut ur västen för att man ska kunna reglera vikten själv i efterhand. Västen har kardborrefästning i midjan för att man ska kunna få den exakta passformen man själv önskar. Specifikationer Höjd: 61 cm Finns i vikt 5 - 17 kg.
 • Gymstick Weight Vest, Viktväst

  Gymstick Weight Vest, Viktväst
  Med hjälp av en viktväst får du extra utmaning i dina träningspass: löpning, joggning, promenering, rephoppning osv. Gymstick Weight Vest sitter bra och är enkelt justerbar. Västen är tillverkad i bekvämt neopren material och är utrustad med reflekterande ränder på både fram- och baksida. Finns i 2,5 och 5 kg (Neoprenyta fylld med järnsand)
 • Gorilla Sports Viktväst GS

  Gorilla Sports Viktväst GS
  Denna viktväst är av hög kvalitet och produceras i en andningsbar neopren/nylonblandning med fastsydda vikter på totalt 10kg eller 18kg. Viktvästen passar perfekt för den som vill ha extra tyngd i kroppsövningar och även för den som även tränar med vikter. Tillverkad av neopren/nylonblandning Viktvästen är 55cm eller 68cm lång Vikt på antingen 10kg eller 18kg Handtvättas Västen är bekväm och sitter så pass bra att du inte behöver kompromissa med dina övningar för att utföra det du tänkt dig. Kardborrebandet gör att västen fäster ordentligt runt din kropp och gör att den passar alla storlekar. Mått 10kg Halsrunding: 36cm Längd: 55cm Bredd: 44cm Mått 18kg Halsrunding: 36cm Längd: 68cm Bredd: 50cm
 • Master Fitness Viktväst 30 kg Cordura, Viktvästar

  Master Fitness Viktväst 30 kg Cordura, Viktvästar
  Masters senaste viktväst har utvecklats genom den erfarenhet vi fått av att sälja massor av viktvästar. Västen är kompakt och sydd i slitstark cordura. Västen är lastad med totalt 30 st järnvikter&hellip:
 • vidaXL Viktväst 4, Viktvästar

  vidaXL Viktväst 4, Viktvästar
  Den här viktvästen från Pure2Improve kan verkligen hjälpa dig att göra träningspassen otroligt intensiva, och den extra vikten bränner fett samtidigt som den ger musklerna god spänst. Vikter kan&hellip:
 • Viktväst 10/20kg Master Fitness B.C. Edition

  Viktväst 10/20kg Master Fitness B.C. Edition
  En av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för crossfit, eller annan form av funktionell träning.Kraftig axelvaddering samt två st rejäla spännen som?
 • Kraftmark Tactical Viktväst Black 9 kg, Viktvästar

  Kraftmark Tactical Viktväst Black 9 kg, Viktvästar
  Viktväst i sann militäranda med kurvade viktplattor för bästa komfort. Justeras med kardborre och passar alla olika kroppstyper. Vikt 9kg Svart One size fits all 1 par viktplattor inkluderade. OBS!&hellip:
 • Gorilla Sports Viktväst X

  Gorilla Sports Viktväst X
  Maximera din träning med Gorilla Sports X-viktväst. Den ger dig rörelsefrighet samtidigt som den utmanar. Västen sitter ergonomiskt mot kroppen och bekvämt utan att kännas störande med smidig låsning på framsidan och nätficka på baksida för tex vattenflaska. Att exempelvis promenera, löpträna, träna pull-ups, dips eller göra armhävningar med viktväst hjälper dig att få ut mer av din träning genom att det ökade motståndet. Övrig information Tillverkad av slitstark neopren och nylon Finns i tre olika vikter: 5kg, 8kg och 10kg Enkel fastsättning med klicksystem En storlek som passar alla Färg: Svart och grå Lätt att rengöra
 • Viktväst Svart 30 kg

  Viktväst Svart 30 kg
  Viktväst Master 30 kg från Master Fitness är en kompakt och tung väst tillverkat i gediget och slitstarkt material.
 • Titan LIFE 30 kg Weight Vest, Viktvästar

  Titan LIFE 30 kg Weight Vest, Viktvästar
  En viktväst av fuktavvisande korduranylon. Västens vikt kan snabbt och lätt justeras med vikter som vardera väger 1 kg. Ett långt kardborreband säkerställer att västen sitter nära kroppen så&hellip:
 • Kraftmark Viktväst Cordura, Viktvästar

  Kraftmark Viktväst Cordura, Viktvästar
  Kraftmarks viktvästar är sydda i slitstarkt cordura-material. Fylls med inkluderade metallvikter. Kardborrespännen gör att västan kan anpassas till alla storlekar. Viktvästarna finns i två viktklasser&hellip:
 • Star Gear Weighted Vest, 15 kg

  Star Gear Weighted Vest, 15 kg
  Star Gear Weighted Vest, 15 kg. Få ut mer av powerwalken eller öka på kroppsvikten under squats och utfall genom att sätta på dig Star Gears viktväst inklusive 15 viktblock à 1 kg. Detta är ett perfekt träningsredskap för dig som vill få ut ännu mer av varje träningspass!
 • Nordic Fighter Viktväst

  Nordic Fighter Viktväst
  En viktväst för lite extra tyngd när inte kroppsvikten räcker till. Västen har små fickor där vikterna ligger. Varje vikt består av en liten påse fylld med metallspån. Ju lättare väst desto mindre och smidigare påsar. Varje påse kan även plockas ut ur västen för att man ska kunna reglera vikten själv i efterhand. Västen har kardborrefästning i midjan för att man ska kunna få den exakta passformen man själv önskar. Specifikationer Höjd: 61 cm Finns i vikt 5 - 17 kg.
 • Star Gear Weighted Vest, 30 kg

  Star Gear Weighted Vest, 30 kg
  Star Gear Weighted Vest, 30 kg. Denna viktväst från Star Gear inkluderar 30 viktblock à 1 kg och är ett utmärkt redskap för dig som vill göra din träning effektivare och ännu mer utmanande. Vikterna fördelas jämnt runt överkroppen och hjälper till att öka vikten i övningarna på ett s
 • Gymstick Power Vest, Viktvästar

  Gymstick Power Vest, Viktvästar
  Viktväst av hög kvalitet för den som vill intensifiera sin träning och jobba till max. Perfekt för kroppsviktsövningar, crossfit-träning, hopp- och löpövningar. Vikten är jämnt fördelad över&hellip:
 • Master Viktväst Large 10 KG

  Master Viktväst Large 10 KG
  Kraftig viktväst i mjukt syntetiskt material som har goda justeringsmöjligheter för att skapa en god passform.Kraftiga kardborrelås håller västen på plats.?
 • Motion & Fitness PRO Viktväst 0-30kg, Viktvästar

  Motion & Fitness PRO Viktväst 0-30kg, Viktvästar
  Motion&Fitness PRO's viktväst finns i två alternativ, 15kg och 30kg. Vikten går att reglera om du önskar en lättare väst. Levereras med justerbara spännen. En fin väst som sitter bra och är bekväm att bära. För dig som vill få det där lilla extra ur din träning. Kan användas i alla typer av träning, till exempel när du går, joggar eller stärkande övningar.
 • Abilica Weightvest 3 kg, Viktvästar

  Abilica Weightvest 3 kg, Viktvästar
  3 kg. viktväst där två av de halvkilos viktpåsarna kan tas ut om du endast vill ha lite lättare väst. Levereras med två justerbara spännen och reflex. Ficka på baksidan. En fin väst som sitter&hellip:

Träning du kan göra med viktväst

I princip kan alla typer av aktiviteter utföras med en viktväst på. Här kommer några av de vanligaste tillämpningarna och förslagen på träningsformer.

Springa med viktväst

Jogging och löpning kan göras med en ergonomisk viktväst som sitter hyfsat tight mot kroppen. Eftersom rörelsemönstret när man springer är lite guppigt bör västen ha spännband och följa kroppens rörelser.

Exempel på västar vi rekommenderar för löpare är:

Promenera med viktväst

Vid promenader är inte rörelsen lika stötig och guppande. Det gör att du har många fler viktvästar att välja på. Välj en av alla västar ovanför som har det spann av vikt som du tror passar dig.

Viktväst vid styrkeövningar

Det finns många styrkeövningar man kan göra med bara kroppsvikten som motstånd. Efter att ha tränat ett tag blir det dock för lätt och man behöver göra väldigt många repetitioner för att bli trött. Vad som händer då är att du tränar kondition i musklerna istället för styrka.

För att utmana musklerna och bygga styrka eller volym är det få repetitioner som behövs. Då kan viktvästen hjälpa dig genom att göra motståndet lite tuffare. Med västen på blir det jobbigare helt enkelt.

Exempel på övningar för styrketräning med viktväst

 • armhävningar
 • utfallssteg
 • pullups
 • burpees
 • situps

Hur vet man vilken vikt på västen man ska köpa?

Ett sätt att prova vilken vikt som är lämplig är att fylla en ryggsäck med lite vikter. Fyll några PET-flaskor med vatten och testa dig fram. När du kommit fram till ett bra motstånd kan du sen söka en viktväst som har det spannet av tyngd. Du kan givetvis träna med en fylld ryggsäck också, men fördelen med västarna är att de följer kroppens rörelser bättre då vikterna ligger tajt mot kroppen och är jämnt fördelade.

Är du superstark? Kolla då in Titan 30 kg viktväst eller OMPU Gears tyngsta väst som kommer att ge dig en rejäl utmaning.

ileadilead