Viktvästar

Med viktväst på kroppen blir motståndet tyngre. Det innebär att dina muskler får jobba hårdare och resultatet blir ökad styrka eller uthållighet. Många som tränar Crossfit använder västar med vikter för en del av övningarna.

Västar med justerbara vikter från 1 till 30 kg

Det finns viktvästar som har en bestämd vikt och västar där man kan justera vikten genom att ta bort eller lägga in vikter. Här nedanför hittar du ett urval av bra träningsvästar med vikter från 1 till 30 kg från ledande varumärken.

En del viktvästar är lite otympliga och bäst för stillastående träning med övningar som benböj, burpees och armhävningar. Andra västar är mer följsamma och funkar då bättre för aktiviteter som löpning, crossfit och promenad.

Populärt inom viktvästar

 • Abilica WeightVest Flexi

  Abilica WeightVest Flexi
  Med reflexer fram och bak. 8 viktpåsar i nylon fylld med järnsand. Västen kan tvättas för hand om du tar ut viktpåsarna. Max midja ca. 130 cm.
 • Viktväst 0,5 - 10 kg

  Viktväst 0,5 - 10 kg
  AnvändningsområdeViktvästen används för olika konditions eller styrketränings övningar. Fästes runt kroppen som en vanlig väst jacka med dragkedja samt kardborrespännen för att spännas åt.   Fakta och egenskaperJusterbar 0,5 - 10 kg20 st 0,5 kg vikter som enkelt tar i/ur västen för att justera viktenVikterna är utplacerade runt kroppen för en bra viktfördelningReflexer på västen för din säkerhet i trafikenKardborreband för att spännas åt runt kroppenEn storlek passar de flesta pga justeringsmöjligheten
 • Viktväst 1-20 kg

  Viktväst 1-20 kg
  Västen är tillverkad av denim för att säkerställa kvalitet och västen används för att få extra vikt under sina träningspass. Reflexer för din säkerhet i trafiken. 19 vikter (varav 9 fram och 10 bak) bredd: 32 cm Mått:höjd till axlar: 45 cmhöjd till hals: 30 cmlängden på spännremmen: 45 cmlängd på den motsatta flexibla remmen: 60 cm (osträckt längd)
 • Abilica WeightVest 3kg.

  Abilica WeightVest 3kg.
  3 kg. viktväst där två av de halvkilos viktpåsarna kan tas ut om du endast vill ha lite lättare väst. Levereras med två justerbara spännen och reflex. Ficka på baksidan. En fin väst som sitter bra och är bekväm att bära. Tillverkad av mjuk neopren. Fylld med järnsand. För dig som vill få det där lilla extra ur din träning. Kan användas i alla typer av träning, till exempel när du går, joggar eller stärkande övningar.

Fler tips på viktvästar

 • Kraftmark Viktväst Cordura, Viktvästar

  Kraftmark Viktväst Cordura, Viktvästar
  Kraftmarks viktvästar är sydda i slitstarkt cordura-material. Fylls med inkluderade metallvikter. Kardborrespännen gör att västan kan anpassas till alla storlekar. Viktvästarna finns i två viktklasser&hellip:
 • Titan LIFE Weightvest Tactical, Viktvästar

  Titan LIFE Weightvest Tactical, Viktvästar
  TITAN LIFE Tactical Vest som blivit känd från OCR och funktionell träning. Viktplattorna är ordentligt säkrade och stabiliserade i västen med ett låssystem i kardborre. Detta gör att du tryggt&hellip:
 • Titan LIFE 30 kg Weight Vest, Viktvästar

  Titan LIFE 30 kg Weight Vest, Viktvästar
  En viktväst av fuktavvisande korduranylon. Västens vikt kan snabbt och lätt justeras med vikter som vardera väger 1 kg. Ett långt kardborreband säkerställer att västen sitter nära kroppen så att användaren enkelt kan springa, hoppa och göra andra funktionella övningar. Kordura är ett nylonmaterial som har blivit allmänt känt för sin hållhållbarhet. Därför använder man materialet för utrustning som kräver att klara mycket slitage.
 • Weighted Blocks to B.C Weight Vest, 10 kilo

  Weighted Blocks to B.C Weight Vest, 10 kilo
  Viktpaket till B.C Viktväst är ett viktset från Master Fitness. 
 • Abilica Weight Vest Flexi

  Abilica Weight Vest Flexi
  Abilica PowerPack Flexi Viktväst är en viktväst med justerbara vikter från Abilica. Lägg på 1-10 kg och ge träningen ny intensitet! Tillverkad i mjuk neopren.
 • Gorilla Sports Viktväst X, Viktvästar

  Gorilla Sports Viktväst X, Viktvästar
  Maximera din träning med Gorilla Sports X-viktväst. Den ger dig rörelsefrighet samtidigt som den utmanar. Västen sitter ergonomiskt mot kroppen och bekvämt utan att kännas störande med smidig låsning på framsidan och nätficka på baksida för tex vattenflaska. Att exempelvis promenera, löpträna, träna pull-ups, dips eller göra armhävningar med viktväst hjälper dig att få ut mer av din träning genom att det ökade motståndet. Övrig information Tillverkad av slitstark neopren och nylon Finns i tre olika vikter: 5kg, 8kg och 10kg Enkel fastsättning med klicksystem En storlek som passar alla Färg: Svart och grå Lätt att rengöra
 • Star Gear Weighted Vest, 15 kg

  Star Gear Weighted Vest, 15 kg
  Star Gear Weighted Vest, 15 kg. Få ut mer av powerwalken eller öka på kroppsvikten under squats och utfall genom att sätta på dig Star Gears viktväst inklusive 15 viktblock à 1 kg. Detta är ett perfekt träningsredskap för dig som vill få ut ännu mer av varje träningspass!
 • Viktväst 0 - 5 Kg Tvättbar

  Viktväst 0 - 5 Kg Tvättbar
  Den här viktvästen passar alla idrottsutövare som vill intensifiera sin träning. Justerbar vikt upp till 5kg.
 • Viktväst PRO 30 kg Normal

  Viktväst PRO 30 kg Normal
  En 30 kg viktväst tillverkad i slitstarkt material för tufft användande.. Bli starkare: Styrketräna med västen, den är som ett litet portabelt multigym. Gör chins, dips, armhävningar, upphopp, utfallssteg med mera.. Öka förbränning: Med denna väst på dig under promenader och power walks kommer du bränna mer kalorier.. Marschträning: Förbättra din styrka och kondition vid marschträning, optimalt för militärer, brandmän, fjällvandrare och liknande.. Viktnedgång: Alla aktiviteter du gör med västen kommer bränna mer kalorier och ge upphov till viktnedgång. Men nya studier från 2020 visar att man uppnår samma effekt bara genom att ha på sig en viktväst under en stor del av dagen, läs mer här.. Storleksguide. Sitter bäst på personer över 170 cm.. Är du över 192 cm rekommenderar vi istället att du köper vår större 30 kg väst - Large.. Varför är denna väst så bra?. Slittålig: Tillverkad i slitstarkt material som tål tuffa påfrestningar.. Tajt passform: Kraftiga kardborreband som ger optimal passform och stabilitet.. Justerbar vikt: Västen har uttagbara viktpåsar som gör att du enkelt kan variera vikten mellan 1-30 kg. Totalt är det 30 stycken påsar som väger cirka 970 gram styck.. Finns i olika storlekar: I stället för bara en modell och ”one size fits all” har vi tagit fram två modeller. Beroende på din längd kan du välja den bästa modellen för dig.. Mått: Längd: 49,5 cm, bredd: 35 cm.. Alla viktpåsar ingår, så du behöver alltså inte köpa till något extra.. Leverans: På grund av den höga vikten delas denna väst upp i två paket som du hämtar ut på ett ombud precis som vanligt. Observera att beroende på hur snabbt ombudet hanterar de två paketen kan SMS/email aviseringarna komma med en viss fördröjning emellan.. OBS: På kartongen kommer det stå "30 kg small" detta är bara fabrikens benämning och ni har fått rätt modell.. Rengöring: Vi rekommenderar handtvätt. Ta alltid ut alla viktpåsarna vid tvättning.. Ni har väl inte missat att vi nu har Swish för extra snabb och enkel betalning!. Til våre norske kunder: Vi er registrert i VOEC (nr: 2042320) så kjøpet ditt fungerer like greit som fra en norsk butikk. Bare vær sikker på at du betaler i NOK og ikke i SEK.
 • Master Fitness Viktpaket BC Edition, Viktvästar

  Master Fitness Viktpaket BC Edition, Viktvästar
  Viktpaket för Master BC Viktväst. 9 alternativt 18 st järnvikter där varje vikt väger 1,1 kg. Mått LxBxH: 10,6 cm x 4 cm x 4 cm.
 • Gorilla Sports Viktväst GS, Viktvästar

  Gorilla Sports Viktväst GS, Viktvästar
  Denna viktväst är av hög kvalitet och produceras i en andningsbar neopren/nylonblandning med fastsydda vikter på totalt 10kg eller 18kg. Viktvästen passar perfekt för den som vill ha extra tyngd i kroppsövningar och även för den som även tränar med vikter. Tillverkad av neopren/nylonblandning Viktvästen är 55cm eller 68cm lång Vikt på antingen 10kg eller 18kg Handtvättas Västen är bekväm och sitter så pass bra att du inte behöver kompromissa med dina övningar för att utföra det du tänkt dig. Kardborrebandet gör att västen fäster ordentligt runt din kropp och gör att den passar alla storlekar. Mått 10kg Halsrunding: 36cm Längd: 55cm Bredd: 44cm Mått 18kg Halsrunding: 36cm Längd: 68cm Bredd: 50cm
 • Gymstick Viktväst - 10kg

  Gymstick Viktväst - 10kg
  Gymstick Viktvä:st :Gymstick viktvä:st 10kg har 38st uttagbara viktpå:sar som vä:ger 0,25kg/st på: vä:sten som vä:ger 10kg &: 38st viktpå:sar a 0,52kg/st på:&hellip:
 • Titan Life Weight Vest, 30 kg

  Titan Life Weight Vest, 30 kg
  Viktvästen från Titan Life väger 30 kg om du använder alla vikter som medföljer och är ett perfekt verktyg för dig om du vill ta din träning till nästa nivå.
 • Gymstick Weight Vest, Viktvästar

  Gymstick Weight Vest, Viktvästar
  Med hjälp av en viktväst får du extra utmaning i dina träningspass: löpning, joggning, promenering, rephoppning osv. Gymstick Weight Vest sitter bra och är enkelt justerbar. Västen är tillverkad&hellip:
 • Kraftmark Tactical Viktväst Black 9 kg, Viktvästar

  Kraftmark Tactical Viktväst Black 9 kg, Viktvästar
  Viktväst i sann militäranda med kurvade viktplattor för bästa komfort. Justeras med kardborre och passar alla olika kroppstyper. Vikt 9kg Svart One size fits all 1 par viktplattor inkluderade. OBS! Patches är ej inkluderade.
 • Gorilla Sports Viktväst Viktpåsar, Viktvästar

  Gorilla Sports Viktväst Viktpåsar, Viktvästar
  Viktvästar används idag främst för löpning, powerwalks och styrketräning. Viktvästen leder till överbelastning och dina muskler kommer göra allt för att anpassa sig för att de klara av de krav&hellip:
 • Master Fitness Viktpaket BC Edition, Viktvästar

  Master Fitness Viktpaket BC Edition, Viktvästar
  Viktpaket för Master BC Viktväst. 9 alternativt 18 st järnvikter där varje vikt väger 1,1 kg. Mått LxBxH: 10,6 cm x 4 cm x 4 cm.
 • Abilica Weight Vest, 3kg

  Abilica Weight Vest, 3kg
  Abilica Weight Vest, 3kg - Viktväst från Abilica som passar all typ av träning som t.ex när du går, joggar eller för stärkande övningar.
 • Abilica Weightvest 3 kg, Viktvästar

  Abilica Weightvest 3 kg, Viktvästar
  3 kg. viktväst där två av de halvkilos viktpåsarna kan tas ut om du endast vill ha lite lättare väst. Levereras med två justerbara spännen och reflex. Ficka på baksidan. En fin väst som sitter bra och är bekväm att bära. Tillverkad av mjuk neopren. Fylld med järnsand. För dig som vill få det där lilla extra ur din träning. Kan användas i alla typer av träning, till exempel när du går, joggar eller stärkande övningar.
 • Abilica - Flexi Power Viktväst 20kg

  Abilica - Flexi Power Viktväst 20kg
  Ta din träning till en ny nivå med vår justerbara viktväst som kan ge dig upp till 20 kg extra motstånd. Men det är inte för alla - är det för dig? Västen är utrustad med 38 viktpåsar i nylon&hellip:
 • Gymstick Weight Vest, Viktvästar

  Gymstick Weight Vest, Viktvästar
  Med hjälp av en viktväst får du extra utmaning i dina träningspass: löpning, joggning, promenering, rephoppning osv. Gymstick Weight Vest sitter bra och är enkelt justerbar. Västen är tillverkad i bekvämt neopren material och är utrustad med reflekterande ränder på både fram- och baksida. Finns i 2,5 och 5 kg (Neoprenyta fylld med järnsand)
 • Master Fitness Viktväst Bc Edition 10/20 kg, Viktvästar

  Master Fitness Viktväst Bc Edition 10/20 kg, Viktvästar
  En av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för CF, eller annan form av funktionell träning. Kraftig axelvaddering samt två st rejäla spännen som fixerar västen kring bröstkorgen. 18 st&hellip:
 • Abilica WeightVest Power

  Abilica WeightVest Power
  Ta din träning till nya nivåer med Abilica WeightVest Power. En justerbar viktväst på 20 kg!
 • Abilica Weightvest Flexi, Viktvästar

  Abilica Weightvest Flexi, Viktvästar
  Justerbar viktväst från 1,25 kg-10 kg. Har två extra fickor för uppbevaring av pengar, nycklar och liknande. Två kraftiga spännen ger goda justeringsmöjligheter. Prodcerad i mjuk neopren. Nu med reflexer fram och bak. 8 viktpåsar i nylon fylld med järnsand. Västen kan tvättas för hand om du tar ut viktpåsarna. Max midja ca. 130 cm.
 • Abilica Weightvest Power, Viktvästar

  Abilica Weightvest Power, Viktvästar
  Justerbar viktväst på upp till 20 kg. Västen har 38 viktpåsar i nylon fyllda med järnsand. 22 viktpåser bak og 16 i fram. Varje påse väger 0.5 kg som gör at den totala vikten blir 19 kg. Viktvästen väger 1 kg. Totalt 20 kg. Västen är tillverkad av polyester och neopren och kan tvättas för hand när viktpåsarna har plockats ur. En storlek som passar de flesta. Justeras och dras åt med två kraftiga kardborreband. Maximal midjebredd är ca 120 cm.
 • Titan LIFE Tactical Vest, Viktvästar

  Titan LIFE Tactical Vest, Viktvästar
  TITAN LIFE Tactical Vest. Västen som blivit känd från OCR och funktionell träning. Viktplattorna är ordentligt säkrade och stabiliserade i västen med ett låssystem i kardborre. Detta gör att du&hellip:
 • Adidas Full Body Weight Vest, Viktvästar

  Adidas Full Body Weight Vest, Viktvästar
  Adidas viktväst är helt justerbar och är idealisk för både kondition och kroppsviktsträning och ger upp till 10 kg vikt för att öka träningsintensiteten. Västen är utrustad med säkra kardborreband och ett elastiskt spänne i slitstarkt material med ett andningsfoder som ger en bekväm och skräddarsydd passform.
 • FitNord Weight Vest 20 kg (Adjustable Weights), Viktvästar

  FitNord Weight Vest 20 kg (Adjustable Weights), Viktvästar
  Viktväst 20 kg är en innovativ lösning för viktträning. Västen innehåller 20 stycken 1 kg viktskivor som man kan placera i västens fickor var som helst. Detta ger en extra vikt på 1 till 20 kg för viktvästen. Viktvästen är tillverkad av förstklassiga material, så västen håller sin form och sitter bra på användaren även när man hoppar, springer, klättrar eller gör något annat snabbt träningspass. Viktvästen lägger motstånd mot alla typer av träning utan att förhindra prestandan i sig.
 • Abilica Weightvest 3 kg, Viktvästar

  Abilica Weightvest 3 kg, Viktvästar
  3 kg. viktväst där två av de halvkilos viktpåsarna kan tas ut om du endast vill ha lite lättare väst. Levereras med två justerbara spännen och reflex. Ficka på baksidan. En fin väst som sitter&hellip:
 • Viktväst PRO 5 kg

  Viktväst PRO 5 kg
  En 5 kg viktväst tillverkad i slitstarkt material för tufft användande.. Denna lätta viktväst passar utmärkt för löpning men även promenader samt lätt styrketräning. Den har uttagbara viktpåsar som gör att du enkelt kan variera vikten mellan 1-5 kg.. Storleksguide. Höjd: 39 cm. Bredd: 38 cm.. Passar personer över 140 cm.. Alla viktpåsar ingår, så du behöver alltså inte köpa till något extra.. Rengöring: Vi rekommenderar handtvätt, men det går att tvätta i maskin på 40 grader också. Risken är bara att skumgummimaterialet runt viktpåsarna slits ut snabbare då. Ta alltid ut alla viktpåsarna vid tvättning.. Ni har väl inte missat att vi nu har Swish för extra snabb och enkel betalning!. Til våre norske kunder: Vi er registrert i VOEC (nr: 2042320) så kjøpet ditt fungerer like greit som fra en norsk butikk. Bare vær sikker på at du betaler i NOK og ikke i SEK.
 • vidaXL Viktväst 4, Viktvästar

  vidaXL Viktväst 4, Viktvästar
  Den här viktvästen från Pure2Improve kan verkligen hjälpa dig att göra träningspassen otroligt intensiva, och den extra vikten bränner fett samtidigt som den ger musklerna god spänst. Vikter kan&hellip:
 • Viktväst Svart 30 kg

  Viktväst Svart 30 kg
  Viktväst Master 30 kg från Master Fitness är en kompakt och tung väst tillverkat i gediget och slitstarkt material.
 • Kraftmark Tactical Viktväst Green 6 kg, Viktvästar

  Kraftmark Tactical Viktväst Green 6 kg, Viktvästar
  Viktväst i sann militäranda med kurvade viktplattor för bästa komfort. Justeras med kardborre och passar alla olika kroppstyper. Vikt 6 kg Olivgrön One size fits all 1 par viktplattor inkluderade.&hellip:
 • Sport Nation Adjustable Weight Vest with front pocket 10 kilo, Camo

  Sport Nation Adjustable Weight Vest with front pocket 10 kilo, Camo
  Sport Nation Adjustable Weight Vest 10 kilo – Maximera din träning med en viktväst! Nu med praktisk framficka, perfekt för alla dina nödvändigheter!
 • Sport Nation Adjustable Weight Vest with front pocket 10 kilo, Black

  Sport Nation Adjustable Weight Vest with front pocket 10 kilo, Black
  Sport Nation Adjustable Weight Vest 10 kilo – Maximera din träning med en viktväst! Nu med praktisk framficka, perfekt för alla dina nödvändigheter!
 • Tunturi Fitness Adjustable Weighted Vest 15kg, Viktvästar

  Tunturi Fitness Adjustable Weighted Vest 15kg, Viktvästar
  Utmana dig själv och gör dina träningspass lite tyngre med Tunturi Weighted Vest. De 8 medföljande påsarna innehåller sand och väger 1,88 kg vardera. Lägg enkelt till önskad vikt och gör din&hellip:
 • B.C Viktväst Utan Vikter

  B.C Viktväst Utan Vikter
  B.C Viktväst 10/20kg från Master Fitness är en av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för crossfit och all form av funktionell styrketräning. 
 • Kraftmark Tactical Viktväst Green 6 kg, Viktvästar

  Kraftmark Tactical Viktväst Green 6 kg, Viktvästar
  Viktväst i sann militäranda med kurvade viktplattor för bästa komfort. Justeras med kardborre och passar alla olika kroppstyper. Vikt 6 kg Olivgrön One size fits all 1 par viktplattor inkluderade. Patches är ej inkluderade.
 • Kraftmark Tactical Viktväst Green 9 kg, Viktvästar

  Kraftmark Tactical Viktväst Green 9 kg, Viktvästar
  Viktväst i sann militäranda med kurvade viktplattor för bästa komfort. Justeras med kardborre och passar alla olika kroppstyper. Vikt 9 kg Olivgrön One size fits all 1 par viktplattor inkluderade. Patches är ej inkluderade.
 • Justerbar Viktväst För Styrketräning Och Crosstraining 6-10 Kg

  Justerbar Viktväst För Styrketräning Och Crosstraining 6-10 Kg
  Vårt team har tagit fram denna viktväst för att öka svårighetsgraden under crosstraining och övningar med kroppens egen vikt.
 • Master Fitness Viktväst, Viktvästar

  Master Fitness Viktväst, Viktvästar
  Kraftig viktväst i mjukt syntetiskt material som har goda justeringsmöjligheter för att skapa en god passform. Kraftiga kardborrelås håller västen på plats. Många fickor och möjlighet att justera vikten. Detta är en viktväst av hög kvalitet som fungerar utmärkt för träning inom CF och annan form av tung kroppsträning. Västen med 20 kg vikt är samma storlek som motsvarande 10 kg Large. Vikter ingår.
 • Nordic Fighter Militärviktväst, Viktvästar

  Nordic Fighter Militärviktväst, Viktvästar
  Viktvästen för dig som vill ha maximal rörelsefrihet samtidigt som den sitter stabilt mot kroppen, den perfekta västen för funktionell träning och CF. Västen har väl ventilerade axelband och foder samt plats för två viktplattor, en på ryggen och en på magen. Västen säljs utan viktplattor.
 • Nordic Fighter Viktväst - 9kg

  Nordic Fighter Viktväst - 9kg
  Nordic Fighter Viktvä:st - Fö:r Funktionell Trä:ningAldrig har du kä:nt dig friare i din trä:ning. Viktvä:sten ä:r ett enkelt redskap fö:r att kunna anpassa den egna kroppsvikten&hellip:
 • FitNord Weight Vest 5 kg, Viktvästar

  FitNord Weight Vest 5 kg, Viktvästar
  Viktväst 5 kg lägger lämpligt extra vikt för kroppsviktsträning. Västen håller sin form även när man hoppar, springer, klättrar eller gör något annat snabbt träningspass. Viktvästen lägger&hellip:
 • B.C Viktväst + 20kg järnvikter

  B.C Viktväst + 20kg järnvikter
  B.C Viktväst 10/20kg från Master Fitness är en av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för crossfit och all form av funktionell styrketräning.
 • Abilica Weightvest Power, Viktvästar

  Abilica Weightvest Power, Viktvästar
  Justerbar viktväst på upp till 20 kg. Västen har 38 viktpåsar i nylon fyllda med järnsand. 22 viktpåser bak og 16 i fram. Varje påse väger 0.5 kg som gör at den totala vikten blir 19 kg. Viktvästen&hellip:
 • Abilica Weightvest Flexi, Viktvästar

  Abilica Weightvest Flexi, Viktvästar
  Justerbar viktväst från 1,25 kg-10 kg. Har två extra fickor för uppbevaring av pengar, nycklar och liknande. Två kraftiga spännen ger goda justeringsmöjligheter. Prodcerad i mjuk neopren. Nu med&hellip:
 • Gorilla Sports Viktväst Viktpåsar, Viktvästar

  Gorilla Sports Viktväst Viktpåsar, Viktvästar
  Viktvästar används idag främst för löpning, powerwalks och styrketräning. Viktvästen leder till överbelastning och dina muskler kommer göra allt för att anpassa sig för att de klara av de krav du ställer på dem. Möjlighet att ta av och ta på vikter En storlek som passar alla 10kg, 20kg eller 30kg Lätt att handtvätta Börja med en lättare i vikt i början för att minimera överbelastningsskador i anknytning till leder. Öka därefter vikten succesivt genom att addera vikter till västen. Övrig information Material: Neopren-nylonblandning och metallkulor Västens storlek är utformad för att passa alla Varje vikt på 10kg-västen väger: 0,5kg Varje vikt på 20kg-västen väger : 1,0kg Varje vikt på 30kg-västen väger: 1,5kg Mått(Höjd x Bredd): 56x52cm Färg: Svart
 • Master Fitness Viktväst 30 kg Cordura, Viktvästar

  Master Fitness Viktväst 30 kg Cordura, Viktvästar
  Masters senaste viktväst har utvecklats genom den erfarenhet vi fått av att sälja massor av viktvästar. Västen är kompakt och sydd i slitstark cordura. Västen är lastad med totalt 30 st järnvikter som är enkla att plocka ur för att anpassa vikten efter användarens kapacitet. 15 st järnvikter på ryggen och lika många på framsidan. Runt midjan fixeras västen med en rem - för att den inte ska flytta på sig under aktivitet. Färg: Svart Mått: 33 x 46 cm
 • Titan LIFE 30 kg Weight Vest, Viktvästar

  Titan LIFE 30 kg Weight Vest, Viktvästar
  En viktväst av fuktavvisande korduranylon. Västens vikt kan snabbt och lätt justeras med vikter som vardera väger 1 kg. Ett långt kardborreband säkerställer att västen sitter nära kroppen så&hellip:
 • Weight Vest Master 10 kilo, Large

  Weight Vest Master 10 kilo, Large
  Vikväst Master 10 kilo - Utmana dig själv och öka intensiteten av din träning! Nu i ny och förbättrad passform!
 • B.C Viktväst + 10kg järnvikter

  B.C Viktväst + 10kg järnvikter
  B.C Viktväst 10/20kg från Master Fitness är en av de absolut bästa viktvästarna på marknaden för crossfit och all form av funktionell styrketräning.

Träning du kan göra med viktväst

I princip kan alla typer av aktiviteter utföras med en viktväst på. Här kommer några av de vanligaste tillämpningarna och förslagen på träningsformer.

Springa med viktväst

Jogging och löpning kan göras med en ergonomisk viktväst som sitter hyfsat tight mot kroppen. Eftersom rörelsemönstret när man springer är lite guppigt bör västen ha spännband och följa kroppens rörelser.

Exempel på västar vi rekommenderar för löpare är:

Promenera med viktväst

Vid promenader är inte rörelsen lika stötig och guppande. Det gör att du har många fler viktvästar att välja på. Välj en av alla västar ovanför som har det spann av vikt som du tror passar dig.

Viktväst vid styrkeövningar

Det finns många styrkeövningar man kan göra med bara kroppsvikten som motstånd. Efter att ha tränat ett tag blir det dock för lätt och man behöver göra väldigt många repetitioner för att bli trött. Vad som händer då är att du tränar kondition i musklerna istället för styrka.

För att utmana musklerna och bygga styrka eller volym är det få repetitioner som behövs. Då kan viktvästen hjälpa dig genom att göra motståndet lite tuffare. Med västen på blir det jobbigare helt enkelt.

Exempel på övningar för styrketräning med viktväst

 • armhävningar
 • utfallssteg
 • pullups
 • burpees
 • situps

Hur vet man vilken vikt på västen man ska köpa?

Ett sätt att prova vilken vikt som är lämplig är att fylla en ryggsäck med lite vikter. Fyll några PET-flaskor med vatten och testa dig fram. När du kommit fram till ett bra motstånd kan du sen söka en viktväst som har det spannet av tyngd. Du kan givetvis träna med en fylld ryggsäck också, men fördelen med västarna är att de följer kroppens rörelser bättre då vikterna ligger tajt mot kroppen och är jämnt fördelade.

Är du superstark? Kolla då in Titan 30 kg viktväst eller OMPU Gears tyngsta väst som kommer att ge dig en rejäl utmaning.

ileadilead