Träningsbollar

Att träna med bollar är vanligt inom till exempel Crossfit och andra fitnessporter. Här finns slamballs, medicinbollar, softballs och andra träningsbollar i olika vikter.

Jämför olika sorters träningsbollar

Bollarna kan användas för många olika övningar för att stärka rörlighet och bygga muskler. I guiden som nu följer får du tips på vad andra brukar köpa för bollar och översikt av många fler träningsbollar.

Populärt inom träningsbollar

 • Abilica WallBall, 5kg

  Abilica WallBall, 5kg
  Används mycket inom bland annat crossfit. Bollen har en diameter på 37 cm och är tillverkad av slitstark vinyl/PVC med ett innanmäte av gummi och bomull. Abilica WallBall kan även användas till de flesta övningar för traditionella medicinbollar.
 • Vägghållare fitnessboll Reebok

  Vägghållare fitnessboll Reebok
   
 • Fitnessboll 75 cm, max 600 kg belastning

  Fitnessboll 75 cm, max 600 kg belastning
  AnvändningsområdePassar utmärkt för universal träning inom fitness, pulsträning samt rehabilitering för hemanvändning och kommersiellt bruk.  Tekniska specifikationerTillverkad av pvcYtan är halkfriTål belastning på 600 kgDiameter 75 cmHandpump är inkluderad
 • Slamball (7 kg)

  Slamball (7 kg)
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball 7 kg är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en anti-halk gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, detta ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns även utsprång runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär funktionell träningsutrustning.

Fler tips på träningsbollar

 • Master Fitness B.C Wallball, Wallballs

  Master Fitness B.C Wallball, Wallballs
  Mjukare modell av medicinboll avsedd att kasta mot väggen. Mycket vanlig träningsform inom CF.
 • Reebok Delta Slam Ball, Slamballs

  Reebok Delta Slam Ball, Slamballs
  Reebok Slam Ball har en jämn och strukturerad yta för att minska studsande effekter och ger ett bättre grepp vid träning. Genom att kasta bollen över huvudet till exempel får du en bra träning för hela kroppen. Välj rätt vikt. Reebok Slam Ball är fylld med sand och har en yta av gummi, används ofta för att träna axlar, triceps, mage, skinkor och lår genom att kasta bollen till golvet eller på väggen. Oavsett ytan kan Reebok Slam Ball klara effekterna.
 • Abilica MedicineBall (Abilica MedicineBall 5 kg)

  Abilica MedicineBall (Abilica MedicineBall 5 kg)
  Medicinbollar passar bra för t.ex olika typer av sit-ups. Att träna med en medicinboll kan verkligen kännas i magen! Riktigt bra för att träna axlar, armar och coremuskulaturen i ryggen. Kombinera med balanskuddar för en ännu bättre träning! Välj 3 eller 5kg: 3 kg - 23 cm i diameter 5 kg - 23 cm i diameter.
 • Titan LIFE Slam Ball, Slamballs

  Titan LIFE Slam Ball, Slamballs
  TITAN LIFE Slam Ball har samma funktion som en medicinboll. Du kan träna med en Slam Ball genom att kasta den hårt i marken i ett jämnt tempo. Om ni är flera som tränar kan ni kasta bollen till varandra – en kul och naturlig träningsform, där många av kroppens muskler aktiveras.
 • Non-brand - Rebel Wall Ball Camouflage 12kg

  Non-brand - Rebel Wall Ball Camouflage 12kg
  UTGÅENDE PRODUKTPrimal Strength Wall Balls är tillverkade för kommersiellt bruk och ger det perfekta verktyget för att maximera träningen. De kan användas för överkast, målbrädor och används&hellip:
 • Master Fitness Slamball - Black, Slamballs

  Master Fitness Slamball - Black, Slamballs
  Hållbara bollar som är fyllda med sand. Ypperlig träning av explosivitet och styrka när man t.ex kaster ner dem i golvet.
 • Gorilla Sports Wallballpaket - 55kg, Wallballs

  Gorilla Sports Wallballpaket - 55kg, Wallballs
  Paket med tio wallballs på en total vikt på 55kg som är framtagna för tuffa tag och varierande träning. Samma diameter oavsett vikt Totalt tio bollar utan studs Tydlig viktmarkering Paket på 55kg Vikt: 1kg, 2kg, 3kg, 4kg, 5kg, 6kg, 7kg, 8kg, 9kg och 10kg Fyllning: Bomull och sand En wallball kan du använda till att addera utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Tänk på är att våra wallballs är något mindre än traditionella wallballs.
 • Abilica AcuPoint Ball

  Abilica AcuPoint Ball
  Bollen är hård för att uppnå maximal effekt. 6 cm i diameter. Tillverkad i TPR-material.
 • Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs

  Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs
  En Wallball som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitness övningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar. Våra wallballs har en diameter på ca 35 cm oavsett vikt. De finns i 10 viktklasser för att möta olika former av träning och styrkeövningar.
 • Premium gymboll 75 cm

  Premium gymboll 75 cm
  Hållbarhet, tillförlitlighet, säkerhet och prestanda är de bästa orden för att beskriva denna träningsboll av hög kvalitet. Premium träningsboll är tillverkad och designad speciellt för professionellt bruk och för krävande träningsmiljöer. Produktionsprotokollet är unikt. Varje boll blåses upp och inspekteras före förpackning och varje boll är individuellt markerad med en parti för att övervaka produktionen. Kontinuerlig kvalitetskontroll och testningssystem säkerställer produktens kvalité och minskar risken för fel betydligt.  Oberoende testning av SGS fick reda på att Premium Exercise Ball inte visade några tecken på skador efter att ha laddats med 200 kg i 12000 gånger.
 • Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs

  Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs
  Wall Ball har en yta med kraftigt vinyl som är skyddat med nylon. Wall Ball har en balanserad och likformad vikt som gör den lätt att hantera. Bollen är vattentät och slitstark. Man kan träna genom att t.ex. kasta bollen mot vägg eller en platta och på så sätt träna kaströrelse och grepp med vikt. Bollen är mjuk och därmed skonsam för händerna.
 • Thor Fitness Slamball, Slamballs

  Thor Fitness Slamball, Slamballs
  Svarta slamballs i gummi och fyllda med sand till rätt vikt. Ett bra och varierande sätt att träna dina traditionella övningar som benböj men även de vanligare slamball inriktade övningarna som olika slams och kast. Slamballs är perfekt för att bygga din explosivitet och kondition. Tillverkade i slittåligt gummi gör att de går att slita och slänga med ordentligt utan att bollens kvalité försämras. Bollen är även designad så att den inte studsar utan tvärdör när den landar, det gör att din träning blir steget tuffare. Diametern på bollarna varierar mellan 20 till 40 cm.
 • Abilica FitnessBall 65 cm

  Abilica FitnessBall 65 cm
  Fitnessbollen har en diameter från 55-65 cm. Rekommenderas också som stol. Bollen är explosionssäker. Levereras med pump. Max personvikt 165 kg.
 • SPRI Slam Ball DW 20 lb (9 kg), Slamballs

  SPRI Slam Ball DW 20 lb (9 kg), Slamballs
 • Kraftmark Hyllförvaring För Wall Balls 108 cm, Förvaring wallballs

  Kraftmark Hyllförvaring För Wall Balls 108 cm, Förvaring wallballs
  Hyllplan för wall balls som passar till Kraftmarks riggar, HD rack och hyllsystem. Längd 108 cm Breddskillnad mellan rör - 19cm Rymmer 3/5 bollar (35cm ø) Tillverkade i Sverige av Svenskt stål Säljs styckvis. Tillval till Kraftmarks Riggar Observera att denna produkt endast passar Kraftmarks riggar och HD Rack och hyllsystem. Passar ej Squat Stand, Yoke eller Fold Back Squat stand.
 • Slamball (6 kg)

  Slamball (6 kg)
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball 7 kg är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en anti-halk gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, detta ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns även utsprång runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär funktionell träningsutrustning.
 • Kraftmark Hyllförvaring För Wall Balls 170 cm, Förvaring wallballs

  Kraftmark Hyllförvaring För Wall Balls 170 cm, Förvaring wallballs
  Hyllplan för wall balls som passar till Kraftmarks riggar, HD rack och hyllsystem. Längd 170 cm Breddskillnad mellan rör - 19cm Rymmer 3/5 bollar (35cm ø) Tillverkade i Sverige av Svenskt stål Säljs styckvis. Tillval till Kraftmarks Riggar Observera att denna produkt endast passar Kraftmarks riggar och HD Rack och hyllsystem. Passar ej Squat Stand, Yoke eller Fold Back Squat stand.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 4kg 5kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 4kg 5kg, Wallballs
  Wallballpaket med tre bollar och en total vikt på 12kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning. Våra wallballs är något mindre i diameter än den traditionella wallballen. Övrig information Vikter i paketet: 3kg, 4kg och 5kg Fyllning: Bomull och sand Material: Konstläder Totala vikten: 12kg Diameter: 29cm
 • Gorilla Sports Slamball, Slamballs

  Gorilla Sports Slamball, Slamballs
  Slamball är ett bra redskap för tuffa, explosiva, högintensiva, konditionskrävande, styrke- och koordinationsträningspass och finns i vikterna 3-20 kg. Finns i vikter mellan 3-20 kg Säljs var och en för sig Sex olika vikter Ingen studs Fyllning: Sand och luft Slambollarna är framtagna för tuffa tag och är slitstarka för att klara av ditt absolut tuffaste träningspass. Att bollarna är lite tyngre och studsar minimalt ökar utmaningen markant.
 • Kraftmark Träningsboll Slamballs Röd, Slamballs

  Kraftmark Träningsboll Slamballs Röd, Slamballs
  Kraftmarks Slamballs ger dig möjlighet till en mängd olika funktionella övningar och tack vare vårt stora utbud på olika vikter kan du anpassa tyngden efter just din nivå och övning. Kraftmarks Slamballs finns i vikterna från 5 kg upp till hela 100 kg för den som vill lyfta riktigt tungt. Slam Ballsen är uppbyggt i ett tjockt gummihölje vilket gör bollen oerhört hållbar för våldsamma kast. Säljs styckvis Mycket greppvänligt material Färg: Röd med Kraftmarks loggo och viktmärkning i vitt tryck Viktalternativ: 5kg, 10kg, 15kg, 20kg, 25kg, 30kg, 35kg, 40kg, 50kg, 60kg, 70kg, 80kg, 90kg, 100kg.
 • Abilica FitnessBall 75 cm

  Abilica FitnessBall 75 cm
  Fitnessboll ger möjlighet til många omöjliga övningar. Funkar utmärkt för ryggträning, stabiliseringsträning och balansträning. Rekommenderas också som stol.  Fakta och egenskaper: Bollen är explosionssäker. Levereras med pump. Max personvikt 165 kg.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 5kg 7kg, Slamballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 5kg 7kg, Slamballs
  Paket med tre slamballs på 15kg i vikter mellan 3-7kg, i en diameter på 23cm, alla fyllda med sand. Övrig information Färg: Svart med vita viktmarkeringar Paket 15kg: 3kg, 5kg och 7kg 3-7kg: Diameter på 23cm Material: Gummi Fyllning: Sand
 • Slamball (8 kg)

  Slamball (8 kg)
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball 7 kg är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en anti-halk gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, detta ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns även utsprång runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär funktionell träningsutrustning.
 • Gymstick Slam Ball, Slamballs

  Gymstick Slam Ball, Slamballs
  Dessa bollar studsar inte och dem rullar inte. Att träna med Slam Balls är ett perfekt sätt att träna explosivitet, snabbhet. balans och öga-hand kordination. Slamballs är säkra att använda eftersom dem har en mjuk konstruktion som skyddar fötter och golv.
 • Master Fitness Slamball

  Master Fitness Slamball
  En hållbar och tålig boll som är gjord för att kunna både slängas och släppas utan att studsa. Bollen är fylld med sand med ett ytterskal i tålig vinyl som ger ett bra grepp. Den stora fördelen med en slamboll är att den dör när man släpper eller slänger den ifrån sig. Det finns inte en antydan till studs från denna boll, vilket ger möjlighet för mängder av olika övningsalternativ.
 • Abilica SoftStep

  Abilica SoftStep
  Abilica SoftStep är platt och hård på en sida och rund och mjuk på den andra. Kan användas på bägge sidorna 61 cm i diameter. Här får du komplett träning av styrka, stabilitet, uthållning, koordination, kroppskontroll och en bra kroppshållning! Pump följer med.Höjd 22 cm 
 • Gorilla Sports Slamballpaket, Slamballs

  Gorilla Sports Slamballpaket, Slamballs
  Paket med tre slamballs på 15 kg eller paket med två slamballs på 25 kg i vikter mellan 3-15 kg, i två olika diametrar, alla fyllda med sand. Paket om tre bollar på 15 kg Paket om två bollar på 25 kg Två olika paket slamballs Svarta med vit viktmarkering Fyllda med sand
 • K-Well Executive - Slam Ball, Slamball

  K-Well Executive - Slam Ball, Slamball
  Slambollarna är specialtyngda bollar som dämpar studsen när de slängs i golvet. Den speciella kvalitén av sömmarna och stötdämpningen gör dem mycket robusta och samtidigt unika. K-Well Slamball används ofta i funktionell och core-träning.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 60kg, Slamballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 60kg, Slamballs
  Paket med sex slamballs i vikter mellan 3-20kg, i två olika diametrar, alla fyllda med sand på en total vikt av 60kg. Övrig information Paketet: 3kg, 5kg, 7kg, 10kg, 15kg och 20kg Färg: Svart med vita viktmarkeringar 10-20 kg: Diameter på 28 cm 3-7 kg: Diameter på 23 cm Fyllning: Luft och sand Material: Gummi
 • Non-brand - Rebel Wall Ball Camouflage 11kg

  Non-brand - Rebel Wall Ball Camouflage 11kg
  UTGÅENDE PRODUKTPrimal Strength Wall Balls är tillverkade för kommersiellt bruk och ger det perfekta verktyget för att maximera träningen. De kan användas för överkast, målbrädor och används&hellip:
 • Gymstick Wall Ball, Wallballs

  Gymstick Wall Ball, Wallballs
  Wall Ball är en mjuk och slitstark viktboll för effektiv träning. Används på samma sätt som den traditionella viktbollen, men eftersom den är mjuk är Wall Ball trygg att använda och skadar inte vägg eller golv. Finns i flera olika vikter 3, 6, 9, 12 kg.
 • Kraftmark Träningsboll Slamball Svart, Slamballs

  Kraftmark Träningsboll Slamball Svart, Slamballs
  Kraftmarks Slamballs ger dig möjlighet till en mängd olika funktionella övningar och tack vare vårt stora utbud på olika vikter kan du anpassa tyngden efter just din nivå och övning. Kraftmarks Slamballs finns i vikterna från 5 kg upp till hela 100 kg för den som vill lyfta riktigt tungt. Slam Ballsen är uppbyggt i ett tjockt gummihölje vilket gör bollen oerhört hållbar för våldsamma kast. Specifikationer Säljs styckvis Mycket greppvänligt material Färg: Svart med Kraftmarks logo och viktmärkning i vitt tryck Viktalternativ: 5kg, 10kg, 15kg, 20kg, 25kg, 30kg, 35kg, 40kg, 50kg, 60kg, 70kg, 80kg, 90kg, 100kg.
 • Gorilla Sports Wallball PRO, Wallballs

  Gorilla Sports Wallball PRO, Wallballs
  Har du tröttnat på stålet är wallballs ett bra alternativ för tuffa, explosiva, högintensiva, konditionskrävande, träningspass. Samma storlek oavsett vikt Tydlig viktmarkering i vitt Vikt mellan 1-10 kg Ingen studs Fyllning: Sidenbomull(silkesvadd) och gummipartiklar Wallballs är framtagna för tuffa tag och är slitstarka bollar som ger dig möjlighet att variera din träning. En wall ball kan användas för att tillföra utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan använda bollen till, varför inte träna två och två. Värt att tänka på är att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wall balls.
 • Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs

  Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs
  Kraftmarks medicinbollar är sydda för att hålla i längden av upprepade kast och övningar. Innehållet gör att bollen håller form och därmed håller vikten centrerad. Dubbla sömmar i nylon ökar skyddet mot sprucket överdrag. Finns i 4kg, 14lbs (6kg), 20lbs (9kg) och 30lbs (13kg).
 • Slamball (5 kg)

  Slamball (5 kg)
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball 7 kg är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en anti-halk gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, detta ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns även utsprång runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär funktionell träningsutrustning.
 • Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs

  Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs
  Motion&Fitness PRO's slamball är en tung medicinboll med tjockt yttre och fylld med sand, som ger en jämn tyngd. Bollen studsar inte utan tvärdör när den träffar backen. Du kan använda en Slamball genom att kasta den hårt i golvet. Med en träningskompis kan en slamball kastas fram och tillbaka mellan varandra. En rolig och enkel träning som aktiverar flera av kroppens muskelgrupper.
 • Kraftmark Wall Ball Rack 2.0, Förvaring wallballs

  Kraftmark Wall Ball Rack 2.0, Förvaring wallballs
  Ett stilrent och smart ställning för gymmets alla wall balls. Specifikationer 93x54x175 cm (L x B x H) Djup på stag 29 cm Bredd på stag 18 cm Höjd mellan stag 35 cm Rymmer 10 wall balls
 • BOSU Dome UNI med handtag svart

  BOSU Dome UNI med handtag svart
  Genom att utföra övningar som knäböj, armhävningar och olika dragövningar på detta redskap tränar du balanssinnet och förbättra din kroppshållning. Denna typ av dynamisk träning hjälper dig att effektivt eliminera ryggont och ledvärk samtidigt som du stärker hela kroppen.  Balance Trainer inSPORTline Dome UNI levereras med två avtagbara motståndsband med skumhandtag, som inte bara erbjuder ytterligare övningar utan också hjälper dig att förbättra din balans.  Träningssvårigheter kan modifieras genom att frigöra tryck från bollen. Som ett resultat är Balance Trainer inSPORTline Dome UNI lämplig för både nybörjare och avancerade användare. Fakta och egenskaper Tillverkad i kvalitetsmaterialDen halva bollen pumpas uppGenom att reglera trycket i bollen justeras svårighetenBottenplattan av hård PVC2 st 80 cm gummiband som är avtagbara Levereras med pumpDiameter 54 cmHöjd 22 cmMax användarvikt 200 kgEndast svart färgVikt 5 kg 
 • Master Fitness Paket Slamball 3-15 kg, Slamballs

  Master Fitness Paket Slamball 3-15 kg, Slamballs
  Paket med hållbara bollar som är fyllda med sand. Ypperlig träning av explosivitet och styrka när man t.ex kaster ner dem i golvet. Paketet innehåller: Master Slamball 3 kg Master Slamball 5 kg Master Slamball 7 kg Master Slamball 8 kg Master Slamball 10 kg Master Slamball 15 kg
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg 4kg 5kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg 4kg 5kg, Wallballs
  Ett wallballpaket med fem wallballs och en samlad vikt på 15kg, framtagna för tuffa tag och alternativ träning. Vikter 1kg, 2kg, 3kg, 4kg och 5kg Fem wallballs, total vikt på 15kg Fyllning: Bomull och sand Tänk på att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wallballs.
 • Non-brand - Rebel Wall Ball Camouflage 13kg

  Non-brand - Rebel Wall Ball Camouflage 13kg
  UTGÅENDE PRODUKTPrimal Strength Wall Balls är tillverkade för kommersiellt bruk och ger det perfekta verktyget för att maximera träningen. De kan användas för överkast, målbrädor och används&hellip:
 • Thor Fitness Ultimate Ball, Wallballs

  Thor Fitness Ultimate Ball, Wallballs
  Den nya generationens Wall ball här som har marknadsförts i USA som The indestructable Wall ball! Är ni trötta på Wallballs som 1. Spricker i sömmar. 2. Blir i obalans. 3. Slutar vara runda. 4. Har dåligt grepp. 5. Har innehåll som läcker. 6. Har material som inte håller Då är detta bollen för er! Formgjuten helt i gummi och utan sömmar, ventiler, fyllning, tyg eller PVC. Bollen blir aldrig i obalans tack vare sin speciella konstruktion och förlorar inte sin runda form. Den tål vatten, fukt och utomhusbruk. Bollarna finns i vikter från 3 kg till 45 kg med en diameter på 35 cm på samtliga vikter. Thor Fitness Ultimate ball går att använda till de flesta övningar som utförs med bollar.
 • Abilica AcuPoint Duo

  Abilica AcuPoint Duo
  Den hårda bollen har en ergonomisk design anpassad för ryggraden så att tryck skapas på de ömma punkterna på ryggen. Detta ger optimal effekt! 13 cm lång och 6 cm i diameter. Tillverkad i TPR-material.
 • Gorilla Sports Wallballpaket PRO, Wallballs

  Gorilla Sports Wallballpaket PRO, Wallballs
  Tre olika paket med wallballs på en total vikt på 6kg, 12kg och 15kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning för dig som tex använder mycket skivstång. 29 cm i diameter oavsett vikt Tydlig viktmarkering i vitt Svart konstläder En wallball kan användas för att tillföra utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Värt att tänka på är att våra wall balls är något mindre än traditionella wall balls.
 • Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs

  Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs
  För bevaring av TITAN LIFE Wall Ball. Passar till bollar som är över 21 cm i diameter, en wallball är ca 35 cm. Specifikationer Mått (L x B x H): 36 x 68 x 138 cm Vikt: 22 kg Plats till 8 bollar
 • Reebok Slammer Ball

  Reebok Slammer Ball
  Titan Life Slamball i hög kvalitet till ett lågt pris - perfekt för funktionell träning och träning hemma! slamball är avsedda att kastas med. Bollen är tillskillnad mot en traditionell medicinboll mjuk. Dessutom är den utformad med spår som ger bättre grepp under din träning.
 • Thor Fitness Wallballs, Wallballs

  Thor Fitness Wallballs, Wallballs
  En Wallball från Thor Fitness som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitnessövningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar.
 • K-Well Executive - Slam Ball 2 kg, Slamball

  K-Well Executive - Slam Ball 2 kg, Slamball
  Slam Ball Executive är speciella tyngdbollar som dämpar studs när de kommer i kontakt med golvet. Bred användning inom funktionell träning och av din core. De är de enda som kombinerar mångsidigheten hos den traditionella wallballen med egenskaperna hos en smash ball. Den oefterhärmliga kvaliteten på sömnaden och stödet för stötdämpning gör Slam Ball Executive både robust och unik. Slam Ball Executive är den enda av de traditionella wallballarna som är lämplig för den klassiska övningen av smash. Diameter 33 cm
 • Titan Life PRO Slam Ball, Slamballs

  Titan Life PRO Slam Ball, Slamballs
  TITAN LIFE PRO Slam Ball har samma funktion som en medicinboll. Du kan träna med en Slam Ball genom att kasta den hårt i marken i ett jämnt tempo. Om ni är många som tränar kan ni kasta bollen till varandra. En kul och naturlig träningsform, där många av kroppens muskler aktiveras.
 • Concept Line Slammerball, Slamballs

  Concept Line Slammerball, Slamballs
  Mycket robust och tålig slammerball med minimal studs. Tydliga viktangivelser.

Slamballs

En slamball är en träningsboll framtagen speciellt för crossfit communityn. Bollen kan kastas ner på marken utan att den studsar. Det tack på grund av fyllningen som ofta är sand eller järnsand.

En bra slam ball måste vara tillverkad i ett tåligt ytterskal som tål många upprepade slag mot underlaget. Vanligtvis används kraftigt och slitstarkt ytterskal som fått en strukturerad yta för bra grepp. Bollarna finns i många olika vikter och används för explosivitetsträning.

Wall balls

En wallball är en lite mjukare variant av en medicinboll. Den används också en hel del inom Crossfit där man kastar bollen mot en vägg.

Utgångsläget är att från knäböjd stöta upp bollen upp så den träffar ett märke eller över en linje. Man brukar lägga linjen på 3 meter men kan variera beroende på övning. Du kan hitta Wall Balls och targets här.

Medicinbollar

Även om namnet medicinboll vittnar om rehabilitering är det inte bara då man kan använda de. Medicinbollarna används ofta till kastövningar där man tränar explosiv och plyometrisk styrka. Bollarna finns att köpa i flera olika vikter från 0,5 kg upp till ca 15 kg. En del bollar har urgröpta handtag för bättre greppfunktion.

Övningar med medicinboll

Bara för att bollen heter medicinboll behöver det inte vara rehab på schemat. Det finns många bra styrkeövningar man kan utföra med den här typen av träningsboll - overhead squats, höftlyft, utfall med rotation och ryggresning med bollrullning.

I klippet här nedan visar Sandra Friberg hur man kan träna ben, rumpa, axlar och mage.

Atlassten

Inom styrketävlingar som Strong Man, men också i Crossfit, kan det förekomma övningar med så kallad Atlassten. Där finns det varianter med runda, hårda stenar i betong men också lite större mjuka atlasstenar.

En vanlig övning är att man ska lyfta upp atlasstenen på ett podium. Olika tunga stenar på olika höga plattformar förekommer.