Träningsbollar

Att träna med bollar är vanligt inom till exempel Crossfit och andra fitnessporter. Här finns slamballs, medicinbollar, softballs och andra träningsbollar i olika vikter.

Jämför olika sorters träningsbollar

Bollarna kan användas för många olika övningar för att stärka rörlighet och bygga muskler. I guiden som nu följer får du tips på vad andra brukar köpa för bollar och översikt av många fler träningsbollar.

Populärt inom träningsbollar

 • Abilica WallBall, 5kg

  Abilica WallBall, 5kg
  Används mycket inom bland annat crossfit. Bollen har en diameter på 37 cm och är tillverkad av slitstark vinyl/PVC med ett innanmäte av gummi och bomull. Abilica WallBall kan även användas till de flesta övningar för traditionella medicinbollar.
 • Vägghållare fitnessboll Reebok

  Vägghållare fitnessboll Reebok
   
 • Fitnessboll 75 cm, max 600 kg belastning

  Fitnessboll 75 cm, max 600 kg belastning
  AnvändningsområdePassar utmärkt för universal träning inom fitness, pulsträning samt rehabilitering för hemanvändning och kommersiellt bruk.  Tekniska specifikationerTillverkad av pvcYtan är halkfriTål belastning på 600 kgDiameter 75 cmHandpump är inkluderad
 • Slamball 7 kg

  Slamball 7 kg
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en halkfri gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, vilket ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns förhöjningar runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Vikten av varje boll är skriven ovanpå med stora bokstäver. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär och funktionell träningsutrustning. Fakta och egenskaperHalkfri greppytaDelvis fylld med sand för att inte studsa

Fler tips på träningsbollar

 • Concept Line Slammerball, Slamballs

  Concept Line Slammerball, Slamballs
  Mycket robust och tålig slammerball med minimal studs. Tydliga viktangivelser.
 • Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs

  Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs
  Kraftmarks medicinbollar är sydda för att hålla i längden av upprepade kast och övningar. Innehållet gör att bollen håller form och därmed håller vikten centrerad. Dubbla sömmar i nylon ökar skyddet mot sprucket överdrag. Finns i 4kg, 14lbs (6kg), 20lbs (9kg) och 30lbs (13kg).
 • Gorilla Sports Wallballpaket PRO, Wallballs

  Gorilla Sports Wallballpaket PRO, Wallballs
  Tre olika paket med wallballs på en total vikt på 6kg, 12kg och 15kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning för dig som tex använder mycket skivstång. 29 cm i diameter oavsett vikt Tydlig viktmarkering i vitt Svart konstläder En wallball kan användas för att tillföra utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Värt att tänka på är att våra wall balls är något mindre än traditionella wall balls.
 • Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs

  Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs
  Motion&Fitness PRO's slamball är en tung medicinboll med tjockt yttre och fylld med sand, som ger en jämn tyngd. Bollen studsar inte utan tvärdör när den träffar backen. Du kan använda en Slamball genom att kasta den hårt i golvet. Med en träningskompis kan en slamball kastas fram och tillbaka mellan varandra. En rolig och enkel träning som aktiverar flera av kroppens muskelgrupper.
 • Reebok Delta Slam Ball, Slamballs

  Reebok Delta Slam Ball, Slamballs
  Reebok Slam Ball har en jämn och strukturerad yta för att minska studsande effekter och ger ett bättre grepp vid träning. Genom att kasta bollen över huvudet till exempel får du en bra träning för hela kroppen. Välj rätt vikt. Reebok Slam Ball är fylld med sand och har en yta av gummi, används ofta för att träna axlar, triceps, mage, skinkor och lår genom att kasta bollen till golvet eller på väggen. Oavsett ytan kan Reebok Slam Ball klara effekterna.
 • Titan LIFE Medicinboll

  Titan LIFE Medicinboll
  Denna boll har många användningsområden. Passar speciellt bra för rehabilitering och funktionella övningar.
 • Master Fitness Medicinball Grip, Medicinboll

  Master Fitness Medicinball Grip, Medicinboll
  Gummiklädd medicinboll, de praktiska greppen på bollen öppnar möjligheten till en mångsidig träning med många olika övningar.
 • Titan Life PRO Slam Ball, Slamballs

  Titan Life PRO Slam Ball, Slamballs
  TITAN LIFE PRO Slam Ball har samma funktion som en medicinboll. Du kan träna med en Slam Ball genom att kasta den hårt i marken i ett jämnt tempo. Om ni är många som tränar kan ni kasta bollen till varandra. En kul och naturlig träningsform, där många av kroppens muskler aktiveras.
 • Slamball 5 kg

  Slamball 5 kg
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en halkfri gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, vilket ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns förhöjningar runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Vikten av varje boll är skriven ovanpå med stora bokstäver. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär och funktionell träningsutrustning. Fakta och egenskaperHalkfri greppytaDelvis fylld med sand för att inte studsa
 • Kraftmark Wall Ball Rack, Wallballs

  Kraftmark Wall Ball Rack, Wallballs
  Strukturera bollhavet av wallballs! Vertikalt bollstativ som håller 10 Wallballs. Stadiga armar som klarar tunga wallballs (ej slamballs) samtidigt som de bevarar bollarnas form. Stativets fötter kommer med plastskydd för att inte repa upp trägolvet. Mått: Höjd: 176cm, Bredd: 67cm, Djup: 36cm Mått mellan stag 37cm Diameter bollhållare: 22cm Vikt: 35kg
 • vidaXL Gymnastikboll svart

  vidaXL Gymnastikboll svart
  Denna träningsboll från Avento är perfekt för sit-ups, ryggövningar och allmän träning. Gymnastikbollen kan också användas för att öka stabilitet och utföra olika aerobics- och sjukgymnastikövningar.&hellip:
 • Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs

  Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs
  En Wallball som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitness övningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar. Våra wallballs har en diameter på ca 35 cm oavsett vikt. De finns i 10 viktklasser för att möta olika former av träning och styrkeövningar.
 • Abilica SoftStep

  Abilica SoftStep
  Abilica SoftStep är platt och hård på en sida och rund och mjuk på den andra. Kan användas på bägge sidorna 61 cm i diameter. Här får du komplett träning av styrka, stabilitet, uthållning, koordination, kroppskontroll och en bra kroppshållning! Pump följer med.Höjd 22 cm 
 • Gymstick Office Ball 65 cm, Gymboll

  Gymstick Office Ball 65 cm, Gymboll
  Den perfekta stolen för din rygghälsa och aktivt sittande utan ryggsmärtor. Office Ball är en ergonomisk gymboll som aktiverar hela bålområdet och förebygger smärtor som långvarigt sittande ofta&hellip:
 • Kraftmark Wall Ball Black 14Lbs

  Kraftmark Wall Ball Black 14Lbs
  Tävlingsanvänd på VM - Skickas från vårt lager under vecka 48. Kraftmarks medicinbollar är sydda för att hålla i längden av upprepade kast och övningar. Innehållet gör att bollen håller form&hellip:
 • Medicinboll Abilica MedicineBall 5 kg

  Medicinboll Abilica MedicineBall 5 kg
  Välj 3, 5 eller 7 kg  3 kg - 23 cm i diameter (lila)5 kg - 23 cm i diameter (blå)7 kg - 28,5 cm i diameter (röd)
 • Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs

  Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs
  Wall Ball har en yta med kraftigt vinyl som är skyddat med nylon. Wall Ball har en balanserad och likformad vikt som gör den lätt att hantera. Bollen är vattentät och slitstark. Man kan träna genom att t.ex. kasta bollen mot vägg eller en platta och på så sätt träna kaströrelse och grepp med vikt. Bollen är mjuk och därmed skonsam för händerna.
 • Titan LIFE Gymball 53 cm, Gymboll

  Titan LIFE Gymball 53 cm, Gymboll
  Bobath-träningsbollen är en mångsidig träningsutrustning som kan användas för en rad olika övningar. Det är sant att bollen kan hjälpa till att träna musklerna i magen och nedre ryggen, men den&hellip:
 • Gorilla Sports Medicinboll GS Paket - 15kg

  Gorilla Sports Medicinboll GS Paket - 15kg
  I det här paketet får du fem bollar i olika vikter mellan 1-5kg, med fem olika färger, där alla är tillverkade av ett slitstarkt gummi. Fem medicinbollar Totalt 15kg Fem olika färger
 • Ziva Zvo Slam Ball, Slamballs

  Ziva Zvo Slam Ball, Slamballs
  Tåligt PVC-skal. Sandfylld för jämn fördelning av vikt i centrum av bollen. Förvaras enkelt i multifunktionellt lagringsställ (säljs separat).
 • Ziva Zvo Slam Ball, Slamballs

  Ziva Zvo Slam Ball, Slamballs
  Tåligt PVC-skal. Sandfylld för jämn fördelning av vikt i centrum av bollen. Förvaras enkelt i multifunktionellt lagringsställ (säljs separat).
 • vidaXL Medicinboll med rep

  vidaXL Medicinboll med rep
  Stärk din kropp med medicinbollen med rep från Pure2Improve! Det finns oändligt med övningar som du kan göra, och du kan även träna hemma. Du har även möjligheten att träna ensam eller i par.&hellip:
 • LivePro Wall Ball Rack Black Matte, Förvaring wallballs

  LivePro Wall Ball Rack Black Matte, Förvaring wallballs
  Wall Ball Rack rymmer 5 bollar. Den kraftiga ramen med inre stöd säkerställer att bollarna alltid är jämnt justerade för en visuell effekt. Lagring ger ordning i träningsrummet och allt får sin avsedda plats. Specifikationer Material: stål med pulverlack Längd: 66,0 cm Bredd: 76,0 cm Höjd: 173,0 cm Vikt: 20,5 kg Färg: Svart Montering krävs. OBS bollar ingår ej!
 • K-Well Double Grip Medicine Ball, Medicinboll

  K-Well Double Grip Medicine Ball, Medicinboll
  Dessa medicinbollar hjälper dig att träna alla dina muskler på ett funktionellt och intensivt sätt. Tack vare sina robusta sidohandtag kommer du att kunna utföra ett brett utbud av styrka och kärnstabilitetsövningar.&hellip:
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 5kg 7kg, Slamballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 5kg 7kg, Slamballs
  Paket med tre slamballs på 15kg i vikter mellan 3-7kg, i en diameter på 23cm, alla fyllda med sand. Övrig information Färg: Svart med vita viktmarkeringar Paket 15kg: 3kg, 5kg och 7kg 3-7kg: Diameter på 23cm Material: Gummi Fyllning: Sand
 • Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs

  Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs
  Wall Ball har en yta med kraftigt vinyl som är skyddat med nylon. Wall Ball har en balanserad och likformad vikt som gör den lätt att hantera. Bollen är vattentät och slitstark. Man kan träna genom att t.ex. kasta bollen mot vägg eller en platta och på så sätt träna kaströrelse och grepp med vikt. Bollen är mjuk och därmed skonsam för händerna.
 • vidaXL Medicinboll med handtag

  vidaXL Medicinboll med handtag
  Stärk din kropp med den här medicinbollen med handtag från Pure2Improve! Det finns oändligt med övningar som du kan göra med den och du kan även träna hemma. Du kan välja att träna ensam eller&hellip:
 • Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs

  Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs
  En Wallball som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitness övningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar. Våra wallballs har en diameter på ca 35 cm oavsett vikt. De finns i 10 viktklasser för att möta olika former av träning och styrkeövningar.
 • vidaXL Fitnessboll med motståndsband 65 cm röd

  vidaXL Fitnessboll med motståndsband 65 cm röd
  Den här fitnessbollen med justerbara motståndsband från Avento blir ett bra val för sit-ups, ryggövningar och generell fitnessträning. Med den här fitnessbollen kan du öka din fysiska stabilitet&hellip:
 • Gymstick Fitness Ball, Gymboll

  Gymstick Fitness Ball, Gymboll
  Träna med en fitnessboll för att förbättra balansen och engagera fler muskler. Gymstick Fitness Ball är tillverkat av slitstark halkfri material. Inkluderar träningsboll, handpump &: övningstips.&hellip:
 • Gymstick Medicine Ball, Medicinboll

  Gymstick Medicine Ball, Medicinboll
  Ett klassiskt träningsredskap som kan användas för att stärka bålmuskulatur, snabbhet och explosivitet. Träning med medicineboll utvecklar till och med öga-hand koordination, flexibilitet och balans.&hellip:
 • vidaXL Träningsboll 65 cm rosa

  vidaXL Träningsboll 65 cm rosa
  Den punkteringssäkra träningsbollen från Pure2Improve med en diameter på 65 cm är det perfekta träningstillbehöret för träning hemma eller på gymmet när du vill förbättra din balans och stabilitet!&hellip:
 • Kraftmark Wall Ball Rack 2.0, Förvaring wallballs

  Kraftmark Wall Ball Rack 2.0, Förvaring wallballs
  Ett stilrent och smart ställning för gymmets alla wall balls. Specifikationer 93x54x175 cm (L x B x H) Djup på stag 29 cm Bredd på stag 18 cm Höjd mellan stag 35 cm Rymmer 10 wall balls
 • Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs

  Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs
  Detta wallball rack är enkelt att rulla undan efter användning. 4 st plan att lägga bollarna på. Bollarna ingår inte. Höjd: 130 cm Diameter: 66 cm
 • Fitnessboll 85 cm

  Fitnessboll 85 cm
  Fakta och egenskaper Diameter 85 cm (+/- 5 cm)Vikt 1,36 kg Levereras med pump 
 • Master Fitness B.C Wallball, Wallballs 9 kg

  Master Fitness B.C Wallball, Wallballs 9 kg
  Mjukare modell av medicinboll avsedd att kasta mot väggen. Mycket vanlig träningsform inom CF.
 • Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs

  Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs
  En Wallball som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitness övningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar. Våra wallballs har en diameter på ca 35 cm oavsett vikt. De finns i 10 viktklasser för att möta olika former av träning och styrkeövningar.
 • Slamball 8 kg

  Slamball 8 kg
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en halkfri gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, vilket ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns förhöjningar runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Vikten av varje boll är skriven ovanpå med stora bokstäver. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär och funktionell träningsutrustning. Fakta och egenskaperHalkfri greppytaDelvis fylld med sand för att inte studsa
 • Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs

  Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs
  För bevaring av TITAN LIFE Wall Ball. Passar till bollar som är över 21 cm i diameter, en wallball är ca 35 cm. Specifikationer Mått (L x B x H): 36 x 68 x 138 cm Vikt: 22 kg Plats till 8 bollar
 • Gymstick Oval Exercise Ball, Gymboll

  Gymstick Oval Exercise Ball, Gymboll
  Hållbart konstruerad och ovalt formad gymboll med halkfri yta. Rullar en dast framåt och bakåt, erbjuder därför stabilare träning än traditionella gymbollar. Perfekt redskap för utveckling av bålstyrka,&hellip:
 • Master Fitness Gymboll

  Master Fitness Gymboll
  Träna balans, styrka och koordination med denna klassiska gymboll från Master. Pump och instruktioner ingår.
 • Master Fitness B.C Wallball, Wallballs 12 kg

  Master Fitness B.C Wallball, Wallballs 12 kg
  Mjukare modell av medicinboll avsedd att kasta mot väggen. Mycket vanlig träningsform inom CF.
 • Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs

  Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs
  Motion&Fitness PRO's slamball är en tung medicinboll med tjockt yttre och fylld med sand, som ger en jämn tyngd. Bollen studsar inte utan tvärdör när den träffar backen. Du kan använda en Slamball genom att kasta den hårt i golvet. Med en träningskompis kan en slamball kastas fram och tillbaka mellan varandra. En rolig och enkel träning som aktiverar flera av kroppens muskelgrupper.
 • Gymstick Wall Ball, Wallballs

  Gymstick Wall Ball, Wallballs
  Wall Ball är en mjuk och slitstark viktboll för effektiv träning. Används på samma sätt som den traditionella viktbollen, men eftersom den är mjuk är Wall Ball trygg att använda och skadar inte vägg eller golv. Finns i flera olika vikter; 3, 6, 9, 12 kg.
 • Gorilla Sports Medicinboll GS

  Gorilla Sports Medicinboll GS
  Använd medicinbollar i träningen för att bla förbättra explosivitet, balans, rotation och koordination. Mångsidigheten i medicinbollsträning är oändlig och du kan träna hela kroppen med övningar&hellip:
 • LivePro Solid Medicine Ball, Medicinboll

  LivePro Solid Medicine Ball, Medicinboll
  Högkvalitativ medicinboll för funktionell träning på gym. Träning med en medicinboll stärker musklerna och förbättrar rörligheten samt motoriken. Det är ett av de mest effektiva verktygen för&hellip:
 • Concept Line Slammerball, Slamballs

  Concept Line Slammerball, Slamballs
  Mycket robust och tålig slammerball med minimal studs. Tydliga viktangivelser.
 • Abilica AcuPoint Ball

  Abilica AcuPoint Ball
  Bollen är hård för att uppnå maximal effekt. 6 cm i diameter. Tillverkad i TPR-material.
 • Casall PRF Workout Ball, Slamballs

  Casall PRF Workout Ball, Slamballs
  Den här mjuka men samtidigt ganska tunga träningsbollen är det perfekta redskapet för din hemmaträning, särskilt eftersom den är skonsam mot golvet. Kombinera styrke-, konditions- och bålövningar för heltäckande funktionell träning.
 • Gorilla Sports Mini Pilatesboll

  Gorilla Sports Mini Pilatesboll
  Mini Pilatesboll finns i tre olika diametrar och i sju olika färger. Bollen kan användas effektivt för många övningar, allt från bålträning och balansövningar såväl som koordination i stort&hellip:
 • Budo-Nord Fitnessboll, Pilatesboll 65 cm lila

  Budo-Nord Fitnessboll, Pilatesboll 65 cm lila
  Träna balans, styrka och koordination med denna klassiska pilatesboll från Budo-Nord. Tillverkad i PVC-material

Slamballs

En slamball är en träningsboll framtagen speciellt för crossfit communityn. Bollen kan kastas ner på marken utan att den studsar. Det tack på grund av fyllningen som ofta är sand eller järnsand.

En bra slam ball måste vara tillverkad i ett tåligt ytterskal som tål många upprepade slag mot underlaget. Vanligtvis används kraftigt och slitstarkt ytterskal som fått en strukturerad yta för bra grepp. Bollarna finns i många olika vikter och används för explosivitetsträning.

Wall balls

En wallball är en lite mjukare variant av en medicinboll. Den används också en hel del inom Crossfit där man kastar bollen mot en vägg.

Utgångsläget är att från knäböjd stöta upp bollen upp så den träffar ett märke eller över en linje. Man brukar lägga linjen på 3 meter men kan variera beroende på övning. Du kan hitta Wall Balls och targets här.

Medicinbollar

Även om namnet medicinboll vittnar om rehabilitering är det inte bara då man kan använda de. Medicinbollarna används ofta till kastövningar där man tränar explosiv och plyometrisk styrka. Bollarna finns att köpa i flera olika vikter från 0,5 kg upp till ca 15 kg. En del bollar har urgröpta handtag för bättre greppfunktion.

Övningar med medicinboll

Bara för att bollen heter medicinboll behöver det inte vara rehab på schemat. Det finns många bra styrkeövningar man kan utföra med den här typen av träningsboll - overhead squats, höftlyft, utfall med rotation och ryggresning med bollrullning.

I klippet här nedan visar Sandra Friberg hur man kan träna ben, rumpa, axlar och mage.

Atlassten

Inom styrketävlingar som Strong Man, men också i Crossfit, kan det förekomma övningar med så kallad Atlassten. Där finns det varianter med runda, hårda stenar i betong men också lite större mjuka atlasstenar.

En vanlig övning är att man ska lyfta upp atlasstenen på ett podium. Olika tunga stenar på olika höga plattformar förekommer.

ilead