Träningsbollar

Att träna med bollar är vanligt inom till exempel Crossfit och andra fitnessporter. Här finns slamballs, medicinbollar, softballs och andra träningsbollar i olika vikter.

Jämför olika sorters träningsbollar

Bollarna kan användas för många olika övningar för att stärka rörlighet och bygga muskler. I guiden som nu följer får du tips på vad andra brukar köpa för bollar och översikt av många fler träningsbollar.

Populärt inom träningsbollar

 • Abilica WallBall, 5kg

  Abilica WallBall, 5kg
  Används mycket inom bland annat crossfit. Bollen har en diameter på 37 cm och är tillverkad av slitstark vinyl/PVC med ett innanmäte av gummi och bomull. Abilica WallBall kan även användas till de flesta övningar för traditionella medicinbollar.
 • Vägghållare fitnessboll Reebok

  Vägghållare fitnessboll Reebok
   
 • Fitnessboll 75 cm, max 600 kg belastning

  Fitnessboll 75 cm, max 600 kg belastning
  AnvändningsområdePassar utmärkt för universal träning inom fitness, pulsträning samt rehabilitering för hemanvändning och kommersiellt bruk.  Tekniska specifikationerTillverkad av pvcYtan är halkfriTål belastning på 600 kgDiameter 75 cmHandpump är inkluderad
 • Slamball (7 kg)

  Slamball (7 kg)
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball 7 kg är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en anti-halk gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, detta ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns även utsprång runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär funktionell träningsutrustning.

Fler tips på träningsbollar

 • Titan LIFE Rebounder For Medicin Ball, Medicinboll

  Titan LIFE Rebounder For Medicin Ball, Medicinboll
  Medicine Ball Rebounder i mycket god kvalitet - särskilt lämplig för gym, funktionell träning och för skolor Denna billiga medicinbollstrampolin används speciellt för funktionellträning där kroppskoordination,&hellip:
 • SPRI Slam Ball DW 15 lb (6, Slamballs

  SPRI Slam Ball DW 15 lb (6, Slamballs
 • Kraftmark

  Kraftmark
  Med Kraftmarks Multi Storage förvarar ni enkelt era wall balls, kettlebells och vikter. Hyllan stabiliseras med 80mm stålbalkar för tungt lastade hyllplan och er säkerhet. Fötterna går att skruvas&hellip:
 • Master Fitness Slamball - Black, Slamballs

  Master Fitness Slamball - Black, Slamballs
  Hållbara bollar som är fyllda med sand. Ypperlig träning av explosivitet och styrka när man t.ex kaster ner dem i golvet.
 • Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs

  Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs
  Detta wallball rack är enkelt att rulla undan efter användning. 4 st plan att lägga bollarna på. Bollarna ingår inte. Höjd: 130 cm Diameter: 66 cm
 • Titan LIFE Gymball 65 cm, Gymboll

  Titan LIFE Gymball 65 cm, Gymboll
  Bobath-träningsbollen är en mångsidig träningsutrustning som kan användas för en rad olika övningar. Det är sant att bollen kan hjälpa till att träna musklerna i magen och nedre ryggen, men den&hellip:
 • Gymstick Exercise Ball, Gymboll

  Gymstick Exercise Ball, Gymboll
  Exercise balls är ett av världens mest populära redskap för hemfitness. Den primära fördelen med bollträning är att den asymmetriska formen på bollen tvingar kroppens muskler till ett ständigt&hellip:
 • Gorilla Sports Medicinbollspaket Svart/Silver

  Gorilla Sports Medicinbollspaket Svart/Silver
  Medicinbollar i svart och silver. Träning med medicinbollar kan hjälpa dig att förbättra bla balans, explosivitet och koordination.
 • Gorilla Sports Mini Pilatesboll

  Gorilla Sports Mini Pilatesboll
  Mini Pilatesboll finns i tre olika diametrar och i sju olika färger. Bollen kan användas effektivt för många övningar, allt från bålträning och balansövningar såväl som koordination i stort&hellip:
 • Gorilla Sports Medicinbollspaket Svart/Silver - 55kg

  Gorilla Sports Medicinbollspaket Svart/Silver - 55kg
  Paket med medicinbollar i svart och silver med räfflad handtagsyta och 23cm i diameter på vikterna mellan 1-5kg och 28,6 i diameter på vikterna mellan 6-10kg. Mångsidigheten i träning med medicinbollar&hellip:
 • LivePro Warrior Slam Ball, Slamballs

  LivePro Warrior Slam Ball, Slamballs
  Warrior Slam Ball passar för hård, funktionell träning. Dess aggressiva ytmönster minskar bollens studs och ger bättre grepp och hållbarhet. Slam Ball ”whisking” är en bra övning för hela kroppen som aktiverar flera muskler på ett holistiskt sätt. Mer intensiva övningar gör kroppen härdad och det går inte att undvika mjölksyran. Att kasta bollen ger bra och svettigt träning samtidigt som du minskar din egen stress. Livepro Warrior Slam Ball är fylld med sand och ytan är gjord av naturligt gummi, vilket ger utmärkt hållbarhet och elasticitet. Den gör att du effektivt kan träna axlar, mage, bröstmuskler och lår genom att kasta bollen mot golvet eller en vägg. Warrior Slam Ball tål hård och aggressiv användning utan att ytan går sönder. Den har testats och kan klara av över 10,000 fall. Ge di
 • Gorilla Sports Medicinbollspaket - 55kg

  Gorilla Sports Medicinbollspaket - 55kg
  Paketet innehåller tio medicinbollar i olika viktklasser gjorda av gummi med räfflad yta för ett bra grepp. Vikterna som ingår i detta paket är 1kg, 2kg, 3kg, 4kg, 5kg, 6kg, 7kg, 8kg, 9kg och 10kg&hellip:
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg, Wallballs
  Ett paket med wallballs på en total vikt på 6 kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning för dig som tex använder mycket skivstång. Tre wallballs, total vikt på 6 kg Vikterna 1 kg, 2 kg och 3 kg Fyllning: Bomull och sand Tänk på att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wallballs.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 4kg 5kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 4kg 5kg, Wallballs
  Wallballpaket med tre bollar och en total vikt på 12kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning. Våra wallballs är något mindre i diameter än den traditionella wallballen. Övrig information Vikter i paketet: 3kg, 4kg och 5kg Fyllning: Bomull och sand Material: Konstläder Totala vikten: 12kg Diameter: 29cm
 • Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs

  Motion & Fitness PRO Slamball, Slamballs
  Motion&Fitness PRO's slamball är en tung medicinboll med tjockt yttre och fylld med sand, som ger en jämn tyngd. Bollen studsar inte utan tvärdör när den träffar backen. Du kan använda en Slamball genom att kasta den hårt i golvet. Med en träningskompis kan en slamball kastas fram och tillbaka mellan varandra. En rolig och enkel träning som aktiverar flera av kroppens muskelgrupper.
 • BOSU Dome UNI med handtag svart

  BOSU Dome UNI med handtag svart
  Genom att utföra övningar som knäböj, armhävningar och olika dragövningar på detta redskap tränar du balanssinnet och förbättra din kroppshållning. Denna typ av dynamisk träning hjälper dig att effektivt eliminera ryggont och ledvärk samtidigt som du stärker hela kroppen.  Balance Trainer inSPORTline Dome UNI levereras med två avtagbara motståndsband med skumhandtag, som inte bara erbjuder ytterligare övningar utan också hjälper dig att förbättra din balans.  Träningssvårigheter kan modifieras genom att frigöra tryck från bollen. Som ett resultat är Balance Trainer inSPORTline Dome UNI lämplig för både nybörjare och avancerade användare. Fakta och egenskaper Tillverkad i kvalitetsmaterialDen halva bollen pumpas uppGenom att reglera trycket i bollen justeras svårighetenBottenplattan av hård PVC2 st 80 cm gummiband som är avtagbara Levereras med pumpDiameter 54 cmHöjd 22 cmMax användarvikt 200 kgEndast svart färgVikt 5 kg 
 • Suples Fit Ball, Medicinboll

  Suples Fit Ball, Medicinboll
  Suples Fit ball är utformad för att genomföra dynamiska rörelser, kondtionsträning med mer fart med hjälp av bandens handtag och dimensioner. Suples Fit Ball finns i 4 vikter XS (4 kg). Färg:&hellip:
 • Avento Gymnastikboll dia. 65

  Avento Gymnastikboll dia. 65
  Denna träningsboll från Avento är perfekt för sit-ups, ryggövningar och allmän träning. Gymnastikbollen kan också användas för att öka stabilitet och utföra olika aerobics- och sjukgymnastikövningar.&hellip:
 • Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs

  Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs
  Kraftmarks medicinbollar är sydda för att hålla i längden av upprepade kast och övningar. Innehållet gör att bollen håller form och därmed håller vikten centrerad. Dubbla sömmar i nylon ökar skyddet mot sprucket överdrag. Finns i 4kg, 14lbs (6kg), 20lbs (9kg) och 30lbs (13kg).
 • Gorilla Sports Medicinbollar GS Paket - 1kg 2kg 3kg

  Gorilla Sports Medicinbollar GS Paket - 1kg 2kg 3kg
  I det här paketet ingår tre olika vikter i tre olika färger och alla är tillverkade i slitstarkt gummi med något räfflad greppyta för att göra din träningsupplevelse till den bästa. Tre medicinbollar&hellip:
 • Abilica FitnessBall Base, Förvaring Gymbollar

  Abilica FitnessBall Base, Förvaring Gymbollar
  Perfekt för förvaring av fitnessboll. Gör att träningsbollen inte rullar, men passar också bra om du vill ha en mer stabil boll eller använda den som stol. Tillverkad av PP-material och passar alla&hellip:
 • Budo-Nord Fitnessboll, Pilatesboll 65 cm lila

  Budo-Nord Fitnessboll, Pilatesboll 65 cm lila
  Träna balans, styrka och koordination med denna klassiska pilatesboll från Budo-Nord. Tillverkad i PVC-material
 • Gorilla Sports Tornadoboll GS

  Gorilla Sports Tornadoboll GS
  Tornadoboll är ett effektivt verktyg för core, explosiv styrka och rotationsövningar. Bollen är gjord av gummi och nylon och har en ytstruktur som ger bättre grepp.
 • Abilica AcuPoint Ball

  Abilica AcuPoint Ball
  Bollen är hård för att uppnå maximal effekt. 6 cm i diameter. Tillverkad i TPR-material.
 • Gymstick Fitness Ball, Gymboll

  Gymstick Fitness Ball, Gymboll
  Träna med en fitnessboll för att förbättra balansen och engagera fler muskler. Gymstick Fitness Ball är tillverkat av slitstark halkfri material. Inkluderar träningsboll, handpump &: övningstips.&hellip:
 • Kraftmark Wall Ball Rack 2.0, Förvaring wallballs

  Kraftmark Wall Ball Rack 2.0, Förvaring wallballs
  Ett stilrent och smart ställning för gymmets alla wall balls. Specifikationer 93x54x175 cm (L x B x H) Djup på stag 29 cm Bredd på stag 18 cm Höjd mellan stag 35 cm Rymmer 10 wall balls
 • Abilica Medicineball, Medicinboll

  Abilica Medicineball, Medicinboll
  Gör som proffsen, använd medicinboll i träningen. Väl ägnad till användning i olika sit-ups varianter. Ger magmusklerna en rejäl ökt! Jättebra för att träna axlar, armar och core muskulaturen&hellip:
 • Kraftmark Träningsboll Slamballs Röd, Slamballs

  Kraftmark Träningsboll Slamballs Röd, Slamballs
  Kraftmarks Slamballs ger dig möjlighet till en mängd olika funktionella övningar och tack vare vårt stora utbud på olika vikter kan du anpassa tyngden efter just din nivå och övning. Kraftmarks Slamballs finns i vikterna från 5 kg upp till hela 100 kg för den som vill lyfta riktigt tungt. Slam Ballsen är uppbyggt i ett tjockt gummihölje vilket gör bollen oerhört hållbar för våldsamma kast. Säljs styckvis Mycket greppvänligt material Färg: Röd med Kraftmarks loggo och viktmärkning i vitt tryck Viktalternativ: 5kg, 10kg, 15kg, 20kg, 25kg, 30kg, 35kg, 40kg, 50kg, 60kg, 70kg, 80kg, 90kg, 100kg.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg 4kg 5kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg 4kg 5kg, Wallballs
  Ett wallballpaket med fem wallballs och en samlad vikt på 15kg, framtagna för tuffa tag och alternativ träning. Vikter 1kg, 2kg, 3kg, 4kg och 5kg Fem wallballs, total vikt på 15kg Fyllning: Bomull och sand Tänk på att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wallballs.
 • Bear Fitness Wall Ball 14Lbs, Medicinboll

  Bear Fitness Wall Ball 14Lbs, Medicinboll
 • Kraftmark Hyllförvaring För Wall Balls 108 cm, Förvaring wallballs

  Kraftmark Hyllförvaring För Wall Balls 108 cm, Förvaring wallballs
  Hyllplan för wall balls som passar till Kraftmarks riggar, HD rack och hyllsystem. Längd 108 cm Breddskillnad mellan rör - 19cm Rymmer 3/5 bollar (35cm ø) Tillverkade i Sverige av Svenskt stål Säljs styckvis. Tillval till Kraftmarks Riggar Observera att denna produkt endast passar Kraftmarks riggar och HD Rack och hyllsystem. Passar ej Squat Stand, Yoke eller Fold Back Squat stand.
 • Exceed Slam Ball Set, Medicinboll

  Exceed Slam Ball Set, Medicinboll
  Exceed Performance Slam Balls är designade för att hålla och är ideala för tuffa träningspass. Bollarna säljs i set om 6, 10, 15 och 20 kg.
 • LivePro Double Grip Medicine Ball, Medicinboll

  LivePro Double Grip Medicine Ball, Medicinboll
  Livepro Medicine Exercise Balls with Handles är det perfekta verktyget för gym, gruppträning och separata funktionella studior. Den erbjuder många olika övningar. Den strukturerade ytan av naturligt&hellip:
 • Abilica Fitnessball 75 cm, Gymboll

  Abilica Fitnessball 75 cm, Gymboll
  Fitnessbollen har en diameter från 65-75 cm. Fitnessbollen ger möjlighet til en lång rad övningar. Speciellt bra för ryggträning, stabiliseringsträning och balansträning. Rekommenderas också som&hellip:
 • Master Fitness Slamball

  Master Fitness Slamball
  En hållbar och tålig boll som är gjord för att kunna både slängas och släppas utan att studsa. Bollen är fylld med sand med ett ytterskal i tålig vinyl som ger ett bra grepp. Den stora fördelen med en slamboll är att den dör när man släpper eller slänger den ifrån sig. Det finns inte en antydan till studs från denna boll, vilket ger möjlighet för mängder av olika övningsalternativ.
 • Slamball (8 kg)

  Slamball (8 kg)
  Medicine Ball inSPORTline Slam Ball 7 kg är idealisk för träning, gruppövningar och för att förbättra din dynamiska styrka, snabbhet och precision. Bollen har en anti-halk gummiyta och är fylld med sand. Sanden fyller inte bollen helt och rör sig inuti bollen under träning, detta ökar både svårighetsgraden och effektiviteten i dina övningar. Det finns även utsprång runt bollen för att säkerställa ett bättre grepp. Tack vare alla dessa egenskaper är Medicine Ball inSPORTline Slam Ball en populär funktionell träningsutrustning.
 • Ziva Zvo Slam Ball, Slamballs

  Ziva Zvo Slam Ball, Slamballs
  Tåligt PVC-skal. Sandfylld för jämn fördelning av vikt i centrum av bollen. Förvaras enkelt i multifunktionellt lagringsställ (säljs separat).
 • Titan Life PRO Gymball ABS

  Titan Life PRO Gymball ABS
  TITAN LIFE PRO Gymball har testats för upp till 500 kg. Med den kan du träna hela kroppen, såsom balans, styrka och koordination. Det är endast fantasin och säkerheten som sätter gränser för dina&hellip:
 • Gymstick Office Ball 65 cm, Gymboll

  Gymstick Office Ball 65 cm, Gymboll
  Den perfekta stolen för din rygghälsa och aktivt sittande utan ryggsmärtor. Office Ball är en ergonomisk gymboll som aktiverar hela bålområdet och förebygger smärtor som långvarigt sittande ofta&hellip:
 • Kraftmark Pilatesboll Balansboll, Medicinbollar

  Kraftmark Pilatesboll Balansboll, Medicinbollar
  Stabilisera och stärk core musklerna med en pilatesboll. Pilatesbollen är ett fantastiskt träningsredskap för att göra övningar som stärker rygg och magen. Bollarna fylls med luft och skapar då&hellip:
 • Ziva 5 Piece Multi-Ball Tree, Ställning gymbollar

  Ziva 5 Piece Multi-Ball Tree, Ställning gymbollar
  Vertikal ram för förvaring av medicinbollar, slambollar och läkemedelsbollar med dubbla grepp. Bakat pulverbeläggning i matt svart finish. Fötter som inte lämnar avtryck. Finns för 5 eller 10 bollar.&hellip:
 • Titan LIFE Medicinboll

  Titan LIFE Medicinboll
  Denna boll har många användningsområden. Passar speciellt bra för rehabilitering och funktionella övningar.
 • Wallball 3 kg - Master Fitness B.C Edition

  Wallball 3 kg - Master Fitness B.C Edition
  Wallball är en mjukare modell av medicinboll, avsedd att kastas mot vägg.Mycket vanlig träningsform inom crossfit
 • Abilica SoftStep

  Abilica SoftStep
  Abilica SoftStep är platt och hård på en sida och rund och mjuk på den andra. Kan användas på bägge sidorna 61 cm i diameter. Här får du komplett träning av styrka, stabilitet, uthållning, koordination, kroppskontroll och en bra kroppshållning! Pump följer med.Höjd 22 cm 
 • Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs

  Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs
  För bevaring av TITAN LIFE Wall Ball. Passar till bollar som är över 21 cm i diameter, en wallball är ca 35 cm. Specifikationer Mått (L x B x H): 36 x 68 x 138 cm Vikt: 22 kg Plats till 8 bollar
 • Abilica FitnessBall 75 cm

  Abilica FitnessBall 75 cm
  Fitnessboll ger möjlighet til många omöjliga övningar. Funkar utmärkt för ryggträning, stabiliseringsträning och balansträning. Rekommenderas också som stol.  Fakta och egenskaper: Bollen är explosionssäker. Levereras med pump. Max personvikt 165 kg.
 • Ziva Zvo Dual Grip Medicine Ball, Medicinboll

  Ziva Zvo Dual Grip Medicine Ball, Medicinboll
  Strukturerad yta för förbättrad gripande. Universell storlek för alla vikter. Förvaras enkelt på ST 5 eller 10 multi-ball träd (säljs separat). Idealisk för övningar där grepp är viktigt. Finns&hellip:
 • Gorilla Sports Medicinboll

  Gorilla Sports Medicinboll
  Använd medicinbollar i träningen för att bla förbättra explosivitet, balans, rotation och koordination. Mångsidigheten i medicinbollsträning är oändlig och du kan träna hela kroppen med övningar&hellip:
 • Reebok Soft Medicine Ball, Medicinboll

  Reebok Soft Medicine Ball, Medicinboll
  Nyhet från Reebok - medicinbollar av hög kvalitet tillverkade för hand. Reebok Dynamax Medicine Ball är designade till att motstå regelbunden och krävande träning. Den 35 cm stora bollen är&hellip:
 • SPRI Slam Ball DW 20 lb (9 kg), Slamballs

  SPRI Slam Ball DW 20 lb (9 kg), Slamballs

Slamballs

En slamball är en träningsboll framtagen speciellt för crossfit communityn. Bollen kan kastas ner på marken utan att den studsar. Det tack på grund av fyllningen som ofta är sand eller järnsand.

En bra slam ball måste vara tillverkad i ett tåligt ytterskal som tål många upprepade slag mot underlaget. Vanligtvis används kraftigt och slitstarkt ytterskal som fått en strukturerad yta för bra grepp. Bollarna finns i många olika vikter och används för explosivitetsträning.

Wall balls

En wallball är en lite mjukare variant av en medicinboll. Den används också en hel del inom Crossfit där man kastar bollen mot en vägg.

Utgångsläget är att från knäböjd stöta upp bollen upp så den träffar ett märke eller över en linje. Man brukar lägga linjen på 3 meter men kan variera beroende på övning. Du kan hitta Wall Balls och targets här.

Medicinbollar

Även om namnet medicinboll vittnar om rehabilitering är det inte bara då man kan använda de. Medicinbollarna används ofta till kastövningar där man tränar explosiv och plyometrisk styrka. Bollarna finns att köpa i flera olika vikter från 0,5 kg upp till ca 15 kg. En del bollar har urgröpta handtag för bättre greppfunktion.

Övningar med medicinboll

Bara för att bollen heter medicinboll behöver det inte vara rehab på schemat. Det finns många bra styrkeövningar man kan utföra med den här typen av träningsboll - overhead squats, höftlyft, utfall med rotation och ryggresning med bollrullning.

I klippet här nedan visar Sandra Friberg hur man kan träna ben, rumpa, axlar och mage.

Atlassten

Inom styrketävlingar som Strong Man, men också i Crossfit, kan det förekomma övningar med så kallad Atlassten. Där finns det varianter med runda, hårda stenar i betong men också lite större mjuka atlasstenar.

En vanlig övning är att man ska lyfta upp atlasstenen på ett podium. Olika tunga stenar på olika höga plattformar förekommer.