Cykelhållare

Vid transport av cykel med bil används en cykelhållare och den kan vara monterad på biltaket, på dragkroken eller bakluckan. Det finns också praktiska hållare för förvaring av cykeln i garaget eller förråd. Med ett sådant kan du hänga upp din cykel på väggen och få mer plats på golvet.

Här följer nu en översikt med förslag på olika lösningar med cykelhållare. Klicka på den cykelhängare, hållare eller cykelställ du vill läsa mer om.

Populärt inom cykelhållare

 • Cykelhållare Vélospace 918 7-pins 2 Cyklar

  Cykelhållare Vélospace 918 7-pins 2 Cyklar
  Med cykelhållaren Thule VeloSpace 918 7-pin kan du transportera 2 elcyklar på 30 kg (maxlast på 60 kg).
 • Cykelhållare Outway Hanging 2

  Cykelhållare Outway Hanging 2
  För att transportera 2 cyklar på nästan alla bilar, även de utrustade med spoiler. Monteras på bakluckan.
 • Rampe För Att Lasta Elcykel På Cykelhållaren Velospace 918

  Rampe För Att Lasta Elcykel På Cykelhållaren Velospace 918
  För att enkelt kunna lasta elcykeln på cykelhållaren.
 • Cykelhållare För Dragkrok Thule Euroclassic G6 929 För 3 Cyklar

  Cykelhållare För Dragkrok Thule Euroclassic G6 929 För 3 Cyklar
  Med den här cykelhållaren kan du ta med dig upp till 3 cyklar på bilens dragkrok, varav två kan vara elcyklar. Det går dessutom att transportera ytterligare en cykel med hjälp av en adapter på tillval.&hellip:

Fler tips på cykelhållare

 • Thule Cable lock 538, 180cm

  Thule Cable lock 538, 180cm
  En plastöverdragen stålkabel som används för att låsa fast din cykel i cykelhållaren och ge ett extra stöldskydd. Längd: 180 cm.
 • Thule Ramp till cykelhållare

  Thule Ramp till cykelhållare
  Produktbeskrivning En enkelt avtagbar ramp som förenklar lastningen och lossningen av dina cyklar. Undvik tynga lyft genom att helt enkelt rulla upp cykeln i hållaren. Passar Thule EasyFold, EuroPower, EuroClassic G6 och VeloCompact. Cykelhållarens förmonterade klämma håller rampen på plats under körning (endast Thule EuroPower). Hämtningsbara filer Instruktionsbok

Tips för cykelhållare på dragkrok

Det enklaste och vanligaste sättet är att ha en cykelhållare som monteras på bilens dragkrok. Den får enkelt plats i bakluckan och kan monteras vid behov. En fördel är att den tar liten plats bakom bilen och inte tar vind som hållare på taket gör.

En nackdel med dragkroksmonterade hållare är att bakluckan blir svår att öppna. Det kan hända att du måste montera av cyklarna innan du kan öppna luckan. Det är också risk att du råkar hänga cykelns däck precis framför avgasröret. Varma avgaser kan göra så att cykeldäckens gummi smälter.

Cykelställ till bil utan dragkrok

Det finns hållare som går att montera bakom bilen även om det saknas dragkrok. Med hjälp av spännband som fästs i bakluckan kan hållare för upp till 3 cyklar fraktas med bil. Thule har bakluckemonterade cykelhållare för alla typer av bilar. Modellerna heter RaceWay, BackPac eller ClipOn och finns i olika varianter.

Tips om cykellastare på biltaket

När man monterar cyklarna på taket blir det enklare att lasta in och ur saker ur bagageluckan. Det är ett bra sätt om du ska resa långt och vet att du kommer behöva komma åt packning i bilens baklucka.

En nackdel med takmontering är att cyklarna tar vind och ökar bensinförbrukningen något. Det kan också uppstå vinande ljud när du kör i högre hastigheter. Om du ska köpa cykelhållare för biltak måste du välja ett som är kompatibelt med takräcke eller rails.