Cykelhållare

Vid transport av cykel med bil används en cykelhållare och den kan vara monterad på biltaket, på dragkroken eller bakluckan. Det finns också praktiska hållare för förvaring av cykeln i garaget eller förråd. Med ett sådant kan du hänga upp din cykel på väggen och få mer plats på golvet.

Här följer nu en översikt med förslag på olika lösningar med cykelhållare. Klicka på den cykelhängare, hållare eller cykelställ du vill läsa mer om.

Populärt inom cykelhållare

 • HangOn 4 Bike Rack

  HangOn 4 Bike Rack
  En kraftig koppling som inte behöver förjusteras för att kunna fixerasKan fällas ihop för enkel förvaringDe mjuka skyddande ramhållarna håller cyklarna på platsSpännband och reflexer medföljer för extra säkerhetAlla storlekar ned till juniorcyklar på 20 tum.Cyklarna placeras i en bekväm höjd från markenStorlek: 47 x 64 x 90 cmRymmer upp till 4 cyklarAnvänd Thule Bike Frame Adapter 982 för transport av cyklar med ramtyper som är svåra att fästa i vissa cykelhållare (till exempel damcyklar, BMX-cyklar och downhillcyklar)
 • Hangon 3 Bike, With Tilt

  Hangon 3 Bike, With Tilt
  En kraftig koppling som inte behöver förjusteras för att kunna fixerasKan fällas ihop för enkel förvaringDe mjuka skyddande ramhållarna håller cyklarna på platsSpännband och reflexer medföljer för extra säkerhetFörberedd för montering av ljusramp 976 med adapter 9761Kan fällas (utan lastade cyklar) för enkel åtkomst till bagageutrymmetThule Bike Frame Adapter 982 behövs för transport av vissa ramtyper (till exempel damcyklar, BMX-cyklar och downhillcyklar)Cyklarna placeras i en bekväm höjd från markenMaximalt antal cyklar: 3Lastkapacitet: 45 kgMaximal cykelvikt: 15 kgMått: 48 x 55 x 76 cmMått hopfälld: 48 x 16 x 81 cmVikt: 7.2 kgPassar alla storlekar ned till juniorcyklar på 20 tum.
 • Xpress 2

  Xpress 2
  Cyklarna säkras i cykelhållaren med mjuka gummiremmarAnvänd Thule Bike Frame Adapter 982 för transport av cyklar med ramtyper som är svåra att fästa i vissa cykelhållare (till exempel damcyklar, BMX-cyklar och downhillcyklar)Kan fällas ihop för enkel hantering och förvaringFörmonterad – inga verktyg behövsMaximalt antal cyklar 2Lastkapacitet 30 kgMaximal cykelvikt 15 kgMått 35 x 52 x 74 cmMått hopfälld 14 x 52 x 72 cmVikt 4.3 kgPassar ramdiametrar Alla storlekar ned till juniorcyklar på 20 tum.
 • UpRide Fatbike Adapter

  UpRide Fatbike Adapter
  UpRide Fatbike Adapter från Thule är en adapter för Thule UpRide som gör det möjligt att transportera fatbikes.

Fler tips på cykelhållare

 • Fastride

  Fastride
  Fastride är ett gaffelmonterat cykelställ som passar 9mm standard Quick-release cyklar med den adaptern som ingår. Passar: 9mm captive, 12x100mm, 12x110mm, 15x100mm, 15x110mm (adapter säljs separat)
 • Front Wheel Holder

  Front Wheel Holder
  Front Wheel Holder skyddar bilen från smutsiga framhjul. Passar alla hjul från 20" till 29" och däck upp till 3"3. Passar 9mm quick release-cyklar. Takmonterad.
 • Thule Velospace XT Bike Adapter

  Thule Velospace XT Bike Adapter
  Thule Velospace XT Bike Adapter är en adapter som utökar kapaciteten hos Thule VeloSpace XT cykelhållare med ytterligare en cykel. Egenskaper Maximal lastkapacitet: 15 kg  Lätt att montera tack va...
 • EasyFold XT F 2 13pin

  EasyFold XT F 2 13pin
  Hållaren kan vikas ihop helt, vilket gör den praktisk att montera, hantera och förvaraTack vare den höga lastkapaciteten går det även att transportera elcyklar och tunga mountainbikesEnkel lastning av cyklar tack vare löstagbara cykelarmar med låsbara momentbegränsande Thule AcuTight-vred som ”klickar” när det optimala vridmomentet har uppnåttsDet stora avståndet mellan hjulhållarna gör det möjligt att transportera robusta cyklar med lång hjulbasJusterbara pumpspännen med extra långa hjulremmar gör det enkelt att fästa fatbikehjulen (hjul på upp till 4.7 tum) vid transportDen smarta fotmanövrerade tiltfunktionen gör bagageutrymmet lättåtkomligtDen stabila kopplingen gör det enkelt att montera och justera hållaren innan den låses fast med ett lättanvänt spännhandtagFörmonterad – inga verktyg behövsCyklarna kan låsas fast i cykelhållaren, som i sin tur kan låsas fast i dragkroken (lås medföljer)Strömkabel: 13-pinMaximalt antal cyklar: 2Last kapacitet: 60 kgMaximal cykelvikt: 30 kgMått: 123 x 63 x 68 cmMått hopfälld: 31 x 63 x 68 cmVikt: 16,4 kg
 • Outway 2bike Platform

  Outway 2bike Platform
  Outway 2bike Platform är en cykelhållare som är bagagelucke-monterat vilket gör att registgreringsskylt och bakljus hålls väl synliga. Säker fästanordning med stålvajrar. Thule AcuTight torque limiting tightening system håller cyklarnas däck på plats.
 • Thule Euroway G2 3b 13pin

  Thule Euroway G2 3b 13pin
  Thule EuroWay G2 är en kompakt och lätt cykelhållare för montering på släpfordonet (för 3 cyklar). 1. Bekväm lastning av cyklar med hjälp av avtagbara cykelhållararmar (22-80 mm ramdiameter) 2. Justerbar enhandskoppling för enkel montering av transportören 3. Praktisk fällmekanism med fotpedal ger enkel åtkomst till bagageutrymmet, själv med cyklar på hållaren 4. Lätt att fixa hjulen genom långa Fälgband med spärrfunktion 5. Transporterar cyklar med stor hjulbas tack lätt utdragbara hjulskenor 6. Lätt att vika ihop och förvara - passar i bagageutrymmet på de flesta bilar 7. Förmonterad, inga verktyg behövs 8. Lås dina cyklar till hållaren och Cykelhållare på dragkroken (lås ingår) 9. Stadskrocktestad, TÜV/GS godkänd och EuroBE-typgodkännande
 • Thule Euroway G2 2b 13pin

  Thule Euroway G2 2b 13pin
  Thule EuroWay G2 är en kompakt och lätt cykelhållare för montering på dragkroken (för 2 cyklar). 1. Bekväm lastning av cyklar med hjälp av avtagbara cykelhållararmar (22-80 mm ramdiameter) 2. Justerbar enhandskoppling för enkel montering av transportören 3. Praktisk fällmekanism med fotpedal ger enkel åtkomst till bagageutrymmet, själv med cyklar på hållaren 4. Lätt att fixera hjulen med långa fälgband med spärrfunktion 5. Transporterar cyklar med stor hjulbas tack lätt utdragbara hjulskenor 6. Lätt att vika ihop och förvara - passar i bagageutrymmet på de flesta bilar 7. Förmonterad, inga verktyg behövs 8. Lås dina cyklar till hållaren och Cykelhållare på dragkroken (lås ingår) 9. Stadskrocktestad, TÜV/GS godkänd och EuroBE-typgodkännande

Tips för cykelhållare på dragkrok

Det enklaste och vanligaste sättet är att ha en cykelhållare som monteras på bilens dragkrok. Den får enkelt plats i bakluckan och kan monteras vid behov. En fördel är att den tar liten plats bakom bilen och inte tar vind som hållare på taket gör.

En nackdel med dragkroksmonterade hållare är att bakluckan blir svår att öppna. Det kan hända att du måste montera av cyklarna innan du kan öppna luckan. Det är också risk att du råkar hänga cykelns däck precis framför avgasröret. Varma avgaser kan göra så att cykeldäckens gummi smälter.

Cykelställ till bil utan dragkrok

Det finns hållare som går att montera bakom bilen även om det saknas dragkrok. Med hjälp av spännband som fästs i bakluckan kan hållare för upp till 3 cyklar fraktas med bil. Thule har bakluckemonterade cykelhållare för alla typer av bilar. Modellerna heter RaceWay, BackPac eller ClipOn och finns i olika varianter.

Tips om cykellastare på biltaket

När man monterar cyklarna på taket blir det enklare att lasta in och ur saker ur bagageluckan. Det är ett bra sätt om du ska resa långt och vet att du kommer behöva komma åt packning i bilens baklucka.

En nackdel med takmontering är att cyklarna tar vind och ökar bensinförbrukningen något. Det kan också uppstå vinande ljud när du kör i högre hastigheter. Om du ska köpa cykelhållare för biltak måste du välja ett som är kompatibelt med takräcke eller rails.

ilead