Cykellås

Gör det svårare för tjuven att ta din cykel. Med ett vajerlås eller bygellås kan du låsa fast cykeln i ett cykelställ. Här listar vi många olika lås, som du öppnar med cykelnyckel eller kodlås. Låsen kan delas in i ramlås, vajerlås, kättinglås, bygellås och vikbara lås.

Populärt inom cykellås

 • ABUS Granit Victory XPlus 68 Skivbromslås

  ABUS Granit Victory XPlus 68 Skivbromslås
  Med ABUS bromsskivelås granit Victory XPlus 68 stöldskyddar du din motorcykel effektivt. Låsets rundade form gör det svårt för tjuvar att angripa och den 14 mm tjocka låsbulten av härdat stål gör det extra svårt att bryta. En ABUS XPlus-cylinder förebygger dyrkningsförsök. Inkluderar nyckel med lysdiod.
 • ABUS Vikbart cykellås Bordo FD9501

  ABUS Vikbart cykellås Bordo FD9501
  Ett robust, lättviktigt och vikbart cykellås från Abus. Med en kompakt och hållbar konstruktion för smidig transport. Längd vid utsträckning: 90 cm. Vikt: ca 1,2 kg. Färg: svart. Levereras med 2 nycklar.
 • Luxorparts Kättinglås med kombinationskod

  Luxorparts Kättinglås med kombinationskod
  Kättinglås i kraftigt utförande med nylonklädsel. Utrustat med femsiffrigt kombinationslås (1-9). Koden kan ändras. Tjocklek: 5,5 mm. Längd: 90 cm. Vikt: 680 g.
 • ABUS Spirallås CC Lock 5104

  ABUS Spirallås CC Lock 5104
  Ett robust och lättviktigt spirallås från Abus. Med en 12 mm högkvalitativ och flexibel spiralvajer. Med ett plastöverdrag för att förhindra repor på lacken. Kan även låsas utan nyckel. Längd: 180 cm. Levereras med cykelfäste och nyckel.

Fler tips på cykellås

 • ABUS Robust kedjelås CC Lock 4411

  ABUS Robust kedjelås CC Lock 4411
  Ett robust och lättviktigt kedjelås från Abus. Tillverkat av specialhärdat stål. 7 mm tjock fyrkantskedja med ett heltäckande plasthölje runt kedjan, samt en kraftig textilslang som förhindrar lackskador på din cykel. Med ett lättanvänt kombinationslås där du själv väljer en 4-siffrig kod. Med siffror konstruerade av två olika komponenter för att säkerställa att siffrorna förblir tydliga under lång tid. Fäst smidigt under cykelsitsen under resan. Längd: 113 cm.
 • Mystery Ranch 2-Day Assault 27 Backpack

  Mystery Ranch 2-Day Assault 27 Backpack
  Robust ryggsäck full med smarta funktioner Gott om fack och fickor både invändigt och utvändigt, robusta fästpunkter för extra utrustning och lätt åtkomst till packningen är detaljer du kommer att uppskatta med den här ryggsäcken. Som en mindre version av den välbeprövade 3 Day Assault så är 2-Day Assault 27 Backpack som namnet antyder anpassad till att rymma allt du behöver under en tvådagars tur eller resa – en weekender helt enkelt. Dragkedjorna på framsidan och runt toppen kan öppnas var för sig alla på en gång för att öppna upp hela väskan vilket ger lätt åtkomst och riktigt bra överblick över alla dina prylar. Dessutom har en till dragkedja i sidan direkt tillgång till det vadderade datorfacket. Med ett helt system av MOLLE-remmar finns det gott om möjligheter att hänga på cykellås, fiskeprylar, kamerastativ och all den extra utrustning du kan tänka dig.
 • ABUS Cobra 10/200 Låsvajer 2 m

  ABUS Cobra 10/200 Låsvajer 2 m
  Låsvajer från Abus som låter dig stöldskydda större saker där ett cykellås inte räcker till. 2 meter lång plastklädd stålvajer som kan användas för att säkra fast utrustning, cyklar, barnvagnar, utemöbler med mera.
 • ABUS Robust bygellås U-lock 7601

  ABUS Robust bygellås U-lock 7601
  Ett robust och lättviktigt bygellås från Abus. Tillverkat av specialhärdat stål med en 12 mm härdad rundbygel och flera säkerhetsfunktioner som förhindrar manipulering och brytförsök. Med en dyrkningstålig skivcylinder och dubbel-låsning. Mått: 150x83x15 mm. Vikt: 860 g. Färg: svart. Levereras med 2 nycklar samt cykelfäste.
 • Luxorparts Cykellås med kombinationskod

  Luxorparts Cykellås med kombinationskod
  Spiralformat cykellås med femsiffrigt kombinationslås (1-9). Koden kan ändras. Inkluderar fäste för att förvara låset på cykelns ram. Tjocklek: 10 mm. Längd: 180 cm.
 • Luxorparts Vikbart cykellås med nyckel

  Luxorparts Vikbart cykellås med nyckel
  Smart cykellås som viks ihop när det inte används för att ta mindre plats. Tillverkat i tåligt och stöldsäkert kolstål. Inkluderar två nycklar samt fästanorning för att kunna förvara låset under sadeln. Mått: 188x54 mm (ihopvikt). Vikt: 840 g.

Godkända cykellås enligt SSF

När man pratar om godkända cykellås är det låsen som testats och godkänts av Stöldskyddsföreningen (SSF). Försäkringsbolag kräver att du använder ett godkänt lås ifall du ska ha någon chans att få ut nåt på din hemförsäkring.

De allra flesta tillverkare och butiker anger om ett lås är godkänt eller inte. Oftast brukar de flaggas upp med en logga från SSF. Vill du kontrollera om ett lås är godkänt eller inte kan du söka på SSFs hemsida.

Det finns olika typer av påverkan som ett lås till cyklar ska klara av. Låsen ska motstå slag, vridning och dyrkning. Egenskaperna bestäms till mångt och mycket av materialet och hur det är sammansatt.