Cykellås

Gör det svårare för tjuven att ta din cykel. Med ett vajerlås eller bygellås kan du låsa fast cykeln i ett cykelställ. Här listar vi många olika lås, som du öppnar med cykelnyckel eller kodlås. Låsen kan delas in i ramlås, vajerlås, kättinglås, bygellås och vikbara lås.

Populärt inom cykellås

  • Caress With Lockable Bracket

    Caress With Lockable Bracket
    Justerbar ryggstöd för att anpassa höjdenUtbytbar dynaAxelremmar med stoppningEnkel montering, bara 4 skruvarGrön indikation visas när bygeln är korrekt monterad i fästetFjäderbelastad, du hör ett ”klick” när fästet är låstSnabbkopplings system för att lossa bygeln från fästet. Tryck på framsidan av fästet för att frigöra bygeln.Ger en komfortabel svikt av bygeln som fjädrar
  • Abus Bygellås 770A/160Hb300+ush

    Abus Bygellås 770A/160Hb300+ush
    Cykelskydd blir smart när innovativ teknik i kombination med största möjliga mekaniska skydd gör Abus Bygellås 770A/160Hb300+ush till det säkraste cykellåset i sin klass. Njut av fördelarna med den...

Godkända cykellås enligt SSF

När man pratar om godkända cykellås är det låsen som testats och godkänts av Stöldskyddsföreningen (SSF). Försäkringsbolag kräver att du använder ett godkänt lås ifall du ska ha någon chans att få ut nåt på din hemförsäkring.

De allra flesta tillverkare och butiker anger om ett lås är godkänt eller inte. Oftast brukar de flaggas upp med en logga från SSF. Vill du kontrollera om ett lås är godkänt eller inte kan du söka på SSFs hemsida.

Det finns olika typer av påverkan som ett lås till cyklar ska klara av. Låsen ska motstå slag, vridning och dyrkning. Egenskaperna bestäms till mångt och mycket av materialet och hur det är sammansatt.

ilead