Cykellås

Gör det svårare för tjuven att ta din cykel. Med ett vajerlås eller bygellås kan du låsa fast cykeln i ett cykelställ. Här listar vi många olika lås, som du öppnar med cykelnyckel eller kodlås. Låsen kan delas in i ramlås, vajerlås, kättinglås, bygellås och vikbara lås.

Populärt inom cykellås

 • Caress With Lockable Bracket

  Caress With Lockable Bracket
  Justerbar ryggstöd för att anpassa höjdenUtbytbar dynaAxelremmar med stoppningEnkel montering, bara 4 skruvarGrön indikation visas när bygeln är korrekt monterad i fästetFjäderbelastad, du hör ett ”klick” när fästet är låstSnabbkopplings system för att lossa bygeln från fästet. Tryck på framsidan av fästet för att frigöra bygeln.Ger en komfortabel svikt av bygeln som fjädrar
 • Abus Bordo Lite 6055K/85 - Cykellås Unik

  Abus Bordo Lite 6055K/85 - Cykellås Unik
 • Contec Radio Lock - Cykellås 70 cm

  Contec Radio Lock - Cykellås 70 cm
 • Abus Square chain 6806K - Cykellås Reflective 110cm

  Abus Square chain 6806K - Cykellås Reflective 110cm

Fler tips på cykellås

Godkända cykellås enligt SSF

När man pratar om godkända cykellås är det låsen som testats och godkänts av Stöldskyddsföreningen (SSF). Försäkringsbolag kräver att du använder ett godkänt lås ifall du ska ha någon chans att få ut nåt på din hemförsäkring.

De allra flesta tillverkare och butiker anger om ett lås är godkänt eller inte. Oftast brukar de flaggas upp med en logga från SSF. Vill du kontrollera om ett lås är godkänt eller inte kan du söka på SSFs hemsida.

Det finns olika typer av påverkan som ett lås till cyklar ska klara av. Låsen ska motstå slag, vridning och dyrkning. Egenskaperna bestäms till mångt och mycket av materialet och hur det är sammansatt.