Cykelpump

Ett cykeldäck måste vara pumpat för att din cykeltur ska bli bra. Du kan pumpa på bensinstation, men det är ju mer praktiskt att ha en cykelpump tillhands hemma.

Här listar vi förslag på olika cykelpumpar där vissa är handhållna, små och smidiga med andra är större, mer robusta och har fotstöd och längre räckvidd.

Köp rätt pump till rätt cykelventil

Tänk på att pumpnålen ska passa till de cykelventiler du har. Kanske du har racerventil på din cykel, men barnens har bilventil. De flesta cykelpumpar som säljs har stöd för båda de typerna och klassisk cykelventil. Antingen är ventilhuvudet vändbart eller så följer det med olika huvuden för olika cykelventiler.

På fikonspråk heter de tre olika ventilerna Presta, Schrader och Woods. Det finns adapter för cykelventil att köpa ifall din pump har fel munstycke.

Populärt inom cykelpump

 • Oxc Adapterkit Fnurp Presta/Schrader/Fotboll/Luftmadrass

  Oxc Adapterkit Fnurp Presta/Schrader/Fotboll/Luftmadrass
  Väldigt oansenlig hänger det en liten påse i butik. Om du bara visste vilken hjälp den skulle ge dig, när det gastas hemma, att det omedelbart ska fyllas luft i: bollar, däck, madrasser samt allehanda uppblåsbara badleksaker. Påsen innehåller adapters (s.k. fnurp) för racerventil, bilventil, fotboll och luftmadrass/leksaker.
 • Topeak Roadie Da G Svart

  Topeak Roadie Da G Svart
  Självklart är man hjälpt av manometern på sin fotpump hemma i förrådet, så varför inte ha en manometer på sin pump för cykelturen? Roadie Da G är en stabil minipump med pålitlig manometer. Dubbelverkande - pumpar dubbelt så snabbt som vanliga minipumpar. Pumpar upp till 8 bar (120 psi). Passar bil- och racerventil (schrader/presta), vändbar invändigt (se film). Analog manometer. Fäste för ram, vid sidan om flaskställ. Cylinder i aluminium, handtag i förstärkt plast. Integrerat dammskydd. Längd: 218 mm. Vikt: 116 gr.
 • Topeak Joeblow Dualie Golvpump Svart

  Topeak Joeblow Dualie Golvpump Svart
  JoeBlow Dualie har extra stor cylinder och är designad för att fylla feta däck. Dubbla manometerklockor; en för Fatbike och 27+, samt en för lite rejsigare MTB-däck. 50% större cylinder gör att du får i mer luft. Två manometerklockor; en till 2 bar, en till 5 bar. Munstycket TwinHead™ passar bil-, STD- och racerventil. Extra lång pumpslang gör den lättare att hantera. Pumpar 5 bar (75 psi). Cylinder i stål. Kraftigt handtag, bra grepp och kraft. Fäste för slang som samtidigt låser kolv, gör pumpen enkel att transportera. Har även Air release button för att släppa ut luft till exakt rätt lufttryck. Inklusive nipplar för boll och uppblåsbar flamingo (samt andra badleksaker).
 • Topeak Mini Rocket Iglow Minipump Svart

  Topeak Mini Rocket Iglow Minipump Svart
  iGlow kan pumpa, iGlow kan lysa! Och det är faktiskt inte bara coolt, utan även riktigt praktiskt. Smutt liten minipump, är 17 cm lång och väger endast 67 gram. Transparent cylinder med tydlig LED-belysning integrerad i kolven. Mest tänkt för dig som har racercykel, eller relativt smala däck. Passar racerventil (presta). Pumpar upp till 11 bar. Två belysningslägen - 50 tim/fast sken, 100 tim/blinkande. Kommer med fäste för ramen. Använd som baklampa och fäst iGlow på sadelstolpen eller bakgaffeln. Batterier medföljer (CR2032 x2). Fått utmärkelsen RedDot Design Award.

Fler tips på cykelpump

 • Pro Team Tubeless 180Psi Stål Fotpump

  Pro Team Tubeless 180Psi Stål Fotpump
  Du tycker att du är en vinnare som kör tubelessdäck? Vi lyfter på hatten och håller med dig. Här har du en högtrycksbehållare i stål som är designad för att få dina tubelessdäck att enkelt poppa på plats. Den är dessutom portabel och går att ha med när du ska iväg på nästa race. Du fyller helt enkelt Team Compressor med din vanliga fotpump, går ända upp till 12 Bar (180 psi). Efter det sätter du på munstycket på ventilen till däcket och släpper ut hela härligheten - POPP! Funkar till MTB 29:er, 6Fattie (27+) och till landsvägsdäck. Säkerhetsventil förhindrar övertryck. Passar bil- och racerventil.
 • Specialized Air Tool Sport Flr Pump Blk

  Specialized Air Tool Sport Flr Pump Blk
  Får vi presentera Husets fotpump för 2021? I så fall här: Specialized Air Tool Sport - en mer prisvärd fotpump kan du inte hitta. Pumpar upp till 11 bar och blir då mycket allround. Pumpar 11 bar (160 psi). Munstycket SwitchHitter II känner själv av om du pumpar racer- eller bilventil. Med stor och tydlig manometer. Med lång pumpslang blir själva pumpningen enklare att utföra. Har både bottenplatta och cylinder i stål, vilket kanske väger mer, men pumpen blir mycket stabil och hållbar. Ergonomiskt handtag. Fäste för slang gör pumpen enkel att förvara och transportera. Mycket allround - passar alla typer av cyklar. För bil- och racerventil (schrader & presta). Komplettera med adapters om du vill pumpa standardventil, luftmadrasser och badleksaker.
 • Bontrager Handtag Co2 Air Rush Elite

  Bontrager Handtag Co2 Air Rush Elite
  Smidig kolsyrepump som du enkelt får med dig på cykelturen. Med kolsyra pumpar du däcket på några få sekunder. Med fjädrande munstycke som möjliggör dosering av luftflöde. Ett hölje för patronen följer med för att skydda handen mot kyla. Passar till racer- och bilventil. 16 grams patron medföljer som är mest lämplig för smalare däck, typ racer. Munstycket är annars även kompatibelt med 24 grams patroner (MTB).
 • Blackburn Wayside C02 Inflator With Cartridge

  Blackburn Wayside C02 Inflator With Cartridge
  Blackburn Wayside C02 Inflator with Cartridge är cykelpumpen för dig som varken har tid eller lust att krångla med en handpump. Den är kompatibel med Presta- och Schrader-ventiler samt passar prakt...
 • Vaude Cruiser Bag

  Vaude Cruiser Bag
  Vaude Cruiser Bag är en robust och praktisk cykelväska med gott om utrymme för dina cykelverktyg, en minicykelpump och en energybar utifall du behöver krubba något och inte orkar vänta på att komma...
 • Topeak Joeblow Max Hp, Golvpump, Svart

  Topeak Joeblow Max Hp, Golvpump, Svart
  Topeak Joeblow Max Hp, Golvpump, Svart är en grym cykelpump med massa funktioner du vanligtvis hittar på dyrare modeller. Den har ett dubbelsidigt huvud som passar alla typer av ventiler och dess s...
 • Pro Performance Minipump Hp Alu Med Slang

  Pro Performance Minipump Hp Alu Med Slang
  HP = High pressure. Designad för landsvägscyklar. En lätt och kompakt minipump i aluminium. Har invändig slang som du drar ut när du ska pumpa. Den böjliga slangen förhindrar att slangventilen blir böjd, plus att du inte behöver hålla pumpen i fixerat läge när du pumpar. Stabilt ramfäste och extra skruvar medföljer. Passar till racer- och bilventil. Maxtryck: 11 Bar.
 • Zefal Frame Pump Rev 88 Black

  Zefal Frame Pump Rev 88 Black
  Vissa personer eller prylar har den där extra karisman. En utstrålning eller aura av någonting som gör att man bara vill vara nära för att få ta del av den. Det här är INTE en sådan pryl!!! Noll karisma. En vanlig cykelpump som passar alla ventiler... och för all del gör jobbet att pumpa dina däck helt okej. Vändbart del i munstycket. En sida för bilventil (Schrader) och den andra sidan för standard- och racerventil (Dunlop & Presta). Utbytbar packning. Fjädrande handtagsdel vilket gör att den går att klämma fast i vissa ramar. Mått: 46-50 cm (stl. 3). Noll karisma.
 • Bontrager Patron Co2 Gängad 25 G 20-Tub

  Bontrager Patron Co2 Gängad 25 G 20-Tub
  Kolsyrepatron 25 gram för 29 MTB-däck och breda 27,5-däck. Gängad. Styckpris.
 • Topeak Mountain Tt Twin Turbo Minipump Svart

  Topeak Mountain Tt Twin Turbo Minipump Svart
  En liten tjockis till minipump som gör ett grymt bra jobb när det kommer till att fylla MTB-däck, eller däck med stor volym. Dubbelverkande - pumpar dubbelt så snabbt som vanliga minipumpar. Dessutom med stor cylinder. Pumpar upp till 8 bar (120 psi). Passar bil- och racerventil (schrader/presta), vändbar invändigt (se film). Fäste för ram, vid sidan om flaskställ. Cylinder i aluminium, handtag i förstärkt plast. Integrerat dammskydd. Längd: 22 cm. Vikt: 192 gr.
 • Topeak Ninja Co2-Pump Svart

  Topeak Ninja Co2-Pump Svart
  Enkel och smart lösning som hjälper dig att integrera mera! Skruva fast fästskenan Ninja Kolsyrepump mellan ramen och flaskstället och du får en supersmidig förvaring. Inklusive: fästskena, CO2 pump/regulator, 2 st 16 grams CO2-patroner och hållare. CNC-svarvad pump, Topeak Micro AirBooster. Med tryck-regulator. Passar racer- och bilventil (presta & schrader). Case i polymer-plast. Totalvikt: 191 gr.
 • Bontrager Patron Co2 Gängad 16 G 30-Tub

  Bontrager Patron Co2 Gängad 16 G 30-Tub
  16 grams kolsyrepatron för alla hjulstorlekar utom 29-MTB och Fatbike/27+. Gängad. Styckpris.
 • Blackburn Piston 4

  Blackburn Piston 4
  Blackburn Piston 4 är en kraftfull cykelpump med överdimensionerat skaft. Denna pump har en stålkonstruktion med fokus på hållbarhet och en extra lång 150 cm slang för att nå cykeln på bilen eller ...
 • Bbb Tryckmätare 160Psi/11Bar

  Bbb Tryckmätare 160Psi/11Bar
  Inte en helt dum pryl när man vill veta istället för att tro. Mäter snabbt och smidigt ditt lufttryck upp till 11 bar (160 psi). Auto-off avstängningsfunktion. Passar till bil- och racerventil.
 • Pro Minipump Performance Hv Alu Med Slang

  Pro Minipump Performance Hv Alu Med Slang
  HV = High volym. Designad för MTB:s eller cyklar med större däckvolym. En lätt och kompakt minipump i aluminium. Har invändig slang som du drar ut när du ska pumpa. Den böjliga slangen förhindrar att slangventilen blir böjd, plus att du inte behöver hålla pumpen i fixerat läge när du pumpar. Stabilt ramfäste och extra skruvar medföljer. Passar till racer- och bilventil. Maxtryck: 7 Bar.
 • Bontrager Pump Air Rush Racer

  Bontrager Pump Air Rush Racer
  Pumpambulansen! Lösningen för dig som fått en och annan punka och vet hur det faktiskt funkar. Helst vill man ju bara dra i kolsyrepatronen på en gång, tar ju två sekunder och däcket är cykelbart igen. Men slangen behöver ligga rätt i däcket först... och för att komma dit behöver slangen helst lite luft. ...och det löser man här med några drag med den vanliga minipumpen. Efter det kan du ösa på med kolsyra. Kombinerad minipump med munstycke som du kan ansluta med en kolsyrepatron. Mycket liten och kompakt storlek, enkelt att alltid få med. Passar racer- och bilventil (presta & schrader). Vid användning med racerventil, vrid pumphuvudet moturs och dra ut det. Lätt och stark aluminiumkonstruktion med mindre luftkammare för att få så högt tryck som möjligt. Fäste för ram och 2st kolsyrepatroner (16 gr) medföljer. Vikt: 72 gram.
 • Pro Kolsyrepatron 16G

  Pro Kolsyrepatron 16G
  Kolsyrepatron för alla hjulstorlekar utom 29-MTB och Fatbike/27+. Gängad. Styckpris.
 • Bontrager Pump Air Support Hp Pro S

  Bontrager Pump Air Support Hp Pro S
  En ruskigt kvalitativ minipump som du nog får dras med under hela din cykelkarriär. Designad för racer eller cyklar med smala däck. HP = High pressure. För landsvägscyklar. Pumpar upp till 120 psi (8,25 bar). Har invändig slang som du drar ut när du ska pumpa. Den böjliga slangen förhindrar att slangventilen blir böjd, plus att du inte behöver hålla pumpen i fixerat läge när du pumpar. Stålspunnen slang med lång livslängd. En mycket lätt och kompakt minipump med både cylinder och kolv i aluminium. Kolven i rödanodiserad färg som ger cool look. Passar racerventil (presta). Munstycket gängas på ventilen. Stabil fäste för montering på ram ingår.
 • Bontrager Pump Tubeless Ready Flash Can

  Bontrager Pump Tubeless Ready Flash Can
  Du tycker att du är en vinnare som kör tubelessdäck? Vi lyfter på hatten och håller med dig. Här har du en smidig högtrycksbehållare som är designad för att få dina tubelessdäck att enkelt poppa på plats. Man fäller ner det röda handtaget och pumpar på med din vanliga fotpump. Luften stannar då i kammaren och bygger upp ett högt tryck, när trycket är tillräckligt så fäller man upp det röda handtaget, luften frigörs och dina Tublessdäck poppar på plats och sitter nu 100% rätt. Se filmen så förstår du. Är portabel och går att ha med när du ska iväg på nästa race. Maxtryck upp till 11 Bar (160 psi). Funkar till MTB 29:er, 6Fattie (27+) och till landsvägsdäck. Bilventil (schrader) för att fylla på TLR Flash Can. Munstycke för bil- och racerventil från TLR Flash Can till cykeldäck.
 • Bontrager Pumpair Support Hv Pro S

  Bontrager Pumpair Support Hv Pro S
  En ruskigt kvalitativ minipump som du nog får dras med under hela din cykelkarriär. Designad för MTB och cyklar med breda däck. HV = High volym. För MTB och breda däck. Pumpar upp till 60 psi (4,15 bar). Har invändig slang som du drar ut när du ska pumpa. Den böjliga slangen förhindrar att slangventilen blir böjd, plus att du inte behöver hålla pumpen i fixerat läge när du pumpar. Stålspunnen slang med lång livslängd. En mycket lätt och kompakt minipump med både cylinder och kolv i aluminium. Passar racerventil (presta). Munstycket gängas på ventilen. Stabil fäste för montering på ram ingår.
 • Topeak Joeblow Sprint Golvpump Silver

  Topeak Joeblow Sprint Golvpump Silver
  En av marknadens mest klassiska fotpumpar gör comeback på Cykloteket. Grym kvalitet kompletteras med de nödvändiga features man vill ha på en bra fotpump! Munstycket TwinHead™ passar alla ventiler. Extra lång pumpslang gör JoeBlow lättare och enklare att hantera. Pumpar 11 bar (160 psi). Cylinder och kolv i aluminium. Stabil bottenplatta i härdat stål. Fäste för slang, samt låsning för kolv, gör pumpen enkel att transportera. Stor tydlig manometer som sitter högt upp och blir lättläst. Har även Air release button för att släppa ut luft till exakt rätt lufttryck. Inklusive nipplar för boll och uppblåsbar flamingo (samt andra badleksaker).
 • Pro Kolsyrepump Racer/Bilventil

  Pro Kolsyrepump Racer/Bilventil
  Smidig kolsyrepump med fjädrande munstycke som möjliggör dosering. Ett plasthölje följer med för att skydda handen. Passar till racer- och bilventil. 16 grams patron medföljer som är mest lämplig för smalare däck, typ racer. Munstycket är annars även kompatibelt med 24 grams patroner (MTB).
 • Blackburn Piston 1

  Blackburn Piston 1
  Blackburn Piston 1 är en markstående cykelpump som funkar till alla möjliga ventiler så du behöver inte oroa dig över kompatibilitet. För att pumpen ska vara så stabil som möjligt så är ståltunnan ...
 • Topeak Ninja P Minipump Svart

  Topeak Ninja P Minipump Svart
  Ninja P är minipumpen du kan trolla bort genom att dölja den i sadelstolpen. Supersmidig integration som också blivit belönad med RedDot Design Award. Passar i runda sadelstolpar ø27.2, ø30.9 och ø31.6 mm. Smidig liten minipump, är 20 cm lång och väger endast 62 gram. Alltid ren. För dig som har racercykel, eller relativt smala däck. Passar racerventil (presta). Pumpar upp till 11 bar. Cylinder och kolv i aluminium, handtag i plast. Gummerade ringar Seatpost position indicator medföljer. Så du alltid får rätt höjd på din sadel. Fått utmärkelsen RedDot Design Award.
 • Pro Competition Fotpump 160Psi

  Pro Competition Fotpump 160Psi
  Fin fotpump med snyggt trähandtag. Utrustad med det smarta snabbmunstycket Snaplock EZ head där du enkelt väljer mellan bil- eller racerventil. Har cylinder och fotplatta i hållbart stål. Fotplatta har även yta med bra grepp så man inte slinter i onödan. Utrustad med tydlig manometer och pumpar upp till 11 bar.
 • Topeak Topeak Joeblow Max, Golvpump, Svart

  Topeak Topeak Joeblow Max, Golvpump, Svart
  En av marknadens mest klassiska och prisvärda fotpumpar är tillbaka på Cykloteket. Grym kvalitet kompletteras med de nödvändiga features man vill ha på en bra fotpump! Munstycket TwinHead™ passar alla ventiler. Extra lång pumpslang gör JoeBlow lättare och enklare att hantera. High Pressure (HP) pumpar upp till 11 bar (160 psi). Passar då både racer och MTB. Cylinder i aluminium och kolv i stål. Stabil bottenplatta i komposit. Stor tydlig manometer. Inklusive nipplar för boll och uppblåsbar flamingo (samt andra badleksaker).
 • Pro Kolsyrepatron 25G

  Pro Kolsyrepatron 25G
  Kolsyrepatron 25 gram för 29 MTB-däck och breda 27,5-däck. Gängad. Styckpris.

För- och nackdelar med olika cykelpumpar

Allt i livet har sina för- och nackdelar, så även cykelpumpen. Om du vill vara mobil och kunna ha med dig din cykelpump på turen är en liten, handhållen att föredra. Pumpen med fotstöd är för stor och tung för att släpa omkring med. Den har å andra sidan sina fördelar genom att vara enklare att hantera när man ska pumpa mycket. Fotpumpen är i regel längre och mer stabil. Du får ett långt pumpdrag vilket ger mer luft in i slangen per pumpning.

ileadilead