Cykelpump

Ett cykeldäck måste vara pumpat för att din cykeltur ska bli bra. Du kan pumpa på bensinstation, men det är ju mer praktiskt att ha en cykelpump tillhands hemma.

Här listar vi förslag på olika cykelpumpar där vissa är handhållna, små och smidiga med andra är större, mer robusta och har fotstöd och längre räckvidd.

Köp rätt pump till rätt cykelventil

Tänk på att pumpnålen ska passa till de cykelventiler du har. Kanske du har racerventil på din cykel, men barnens har bilventil. De flesta cykelpumpar som säljs har stöd för båda de typerna och klassisk cykelventil. Antingen är ventilhuvudet vändbart eller så följer det med olika huvuden för olika cykelventiler.

På fikonspråk heter de tre olika ventilerna Presta, Schrader och Woods. Det finns adapter för cykelventil att köpa ifall din pump har fel munstycke.

Populärt inom cykelpump

 • OXC Adapterkit Pump

  OXC Adapterkit Pump
  Väldigt oansenlig hänger det en liten påse i butik. Om du bara visste vilken hjälp den skulle ge dig, när det gastas hemma, att det omedelbart ska fyllas luft i: bollar, däck, madrasser samt allehanda uppblåsbara badleksaker. Påsen innehåller adapters (s.k. fnurp) för racerventil, bilventil, fotboll och luftmadrass/leksaker.
 • Topeak Roadie Da G Svart

  Topeak Roadie Da G Svart
  Självklart är man hjälpt av manometern på sin fotpump hemma i förrådet, så varför inte ha en manometer på sin pump för cykelturen? Roadie Da G är en stabil minipump med pålitlig manometer. Dubbelverkande - pumpar dubbelt så snabbt som vanliga minipumpar. Pumpar upp till 8 bar (120 psi). Passar bil- och racerventil (schrader/presta), vändbar invändigt (se film). Analog manometer. Fäste för ram, vid sidan om flaskställ. Cylinder i aluminium, handtag i förstärkt plast. Integrerat dammskydd. Längd: 218 mm. Vikt: 116 gr.
 • Topeak Joeblow Dualie Fotpump

  Topeak Joeblow Dualie Fotpump
  JoeBlow Dualie har extra stor cylinder och är designad för att fylla feta däck. Dubbla manometerklockor; en för Fatbike och 27+, samt en för lite rejsigare MTB-däck. 50% större cylinder gör att du får i mer luft. Två manometerklockor; en till 2 bar, en till 5 bar. Munstycket TwinHead™ passar bil-, STD- och racerventil. Extra lång pumpslang gör den lättare att hantera. Pumpar 5 bar (75 psi). Cylinder i stål. Kraftigt handtag, bra grepp och kraft. Fäste för slang som samtidigt låser kolv, gör pumpen enkel att transportera. Har även Air release button för att släppa ut luft till exakt rätt lufttryck. Inklusive nipplar för boll och uppblåsbar flamingo (samt andra badleksaker).
 • Bontrager Flash Charger Fotpump För Tubeless

  Bontrager Flash Charger Fotpump För Tubeless
  En ny unik fotpump specialdesignad för Tubeless. Funkar i och för sig till alla typer av cyklar, men det är den extra kammaren du är ute efter med Flash Charger. Man fäller ner det röda handtaget och pumpar på. Luften stannar då i kammaren och bygger upp ett högt tryck, när trycket är tillräckligt så fäller man upp det röda handtaget, luften frigörs och dina Tublessdäck poppar på plats och sitter nu 100% rätt. Se filmen så förstår du. Stabil aluminiumkonstruktion med stor tydlig display högt placerad. Smarthead-munstycke som själv känner av vilken ventil det är.

Fler tips på cykelpump

 • Bontrager Air Rush Co2/kolsyrepump

  Bontrager Air Rush Co2/kolsyrepump
  Smidig kolsyrepump som du enkelt får med dig på cykelturen. Med kolsyra pumpar du däcket på några få sekunder. Med fjädrande munstycke som möjliggör dosering av luftflöde. Ett hölje för patronen följer med för att skydda handen mot kyla. Passar till racer- och bilventil. 16 grams patron medföljer som är mest lämplig för smalare däck, typ racer. Munstycket är annars även kompatibelt med 24 grams patroner (MTB).
 • Specialized Air Tool Road Minipump

  Specialized Air Tool Road Minipump
  En smal och lätt minipump som med sin komprimerade kammare får upp ett högre tryck och lämpar sig till racer och hojar med smala däck. Ny dubbelverkande kammare som ökar kapaciteten med 25% vilket i sin tur förkortar pumptidseländet med cirka två minuter. Med dubbelverkande kammare blir Air Tool Road mycket effektivare än vanliga minipumpar. Utformad för landsvägsdäck och pumpar upp till 6,9 bar (100 psi). Hela pumpen är i aluminium och är i mycket hållbart utförande. Munstycket passar endast racerventil (presta). Med fäste för ram, vid sidan om flaskställ. Mycket enkel att alltid ha med på cykelrundan. Integrerat dammkåpa.
 • BBB Tryckmätare Digital

  BBB Tryckmätare Digital
  Inte en helt dum pryl när man vill veta istället för att tro. Mäter snabbt och smidigt ditt lufttryck upp till 11 bar (160 psi). Auto-off avstängningsfunktion. Passar till bil- och racerventil.
 • Zefal Pump Rev88

  Zefal Pump Rev88
  Vissa personer eller prylar har den där extra karisman. En utstrålning eller aura av någonting som gör att man bara vill vara nära för att få ta del av den. Det här är INTE en sådan pryl!!! Noll karisma. En vanlig cykelpump som passar alla ventiler... och för all del gör jobbet att pumpa dina däck helt okej. Vändbart del i munstycket. En sida för bilventil (Schrader) och den andra sidan för standard- och racerventil (Dunlop & Presta). Utbytbar packning. Fjädrande handtagsdel vilket gör att den går att klämma fast i vissa ramar. Mått: 46-50 cm (stl. 3). Noll karisma.
 • Specialized Air Tool Sport

  Specialized Air Tool Sport
  Får vi presentera Husets fotpump för 2021? I så fall här: Specialized Air Tool Sport - en mer prisvärd fotpump kan du inte hitta. Pumpar upp till 11 bar och blir då mycket allround. Pumpar 11 bar (160 psi). Munstycket SwitchHitter II känner själv av om du pumpar racer- eller bilventil. Med stor och tydlig manometer. Med lång pumpslang blir själva pumpningen enklare att utföra. Har både bottenplatta och cylinder i stål, vilket kanske väger mer, men pumpen blir mycket stabil och hållbar. Ergonomiskt handtag. Fäste för slang gör pumpen enkel att förvara och transportera. Mycket allround - passar alla typer av cyklar. För bil- och racerventil (schrader & presta). Komplettera med adapters om du vill pumpa standardventil, luftmadrasser och badleksaker.
 • Bontrager Flash Can Tubelesspump

  Bontrager Flash Can Tubelesspump
  Du tycker att du är en vinnare som kör tubelessdäck? Vi lyfter på hatten och håller med dig. Här har du en smidig högtrycksbehållare som är designad för att få dina tubelessdäck att enkelt poppa på plats. Man fäller ner det röda handtaget och pumpar på med din vanliga fotpump. Luften stannar då i kammaren och bygger upp ett högt tryck, när trycket är tillräckligt så fäller man upp det röda handtaget, luften frigörs och dina Tublessdäck poppar på plats och sitter nu 100% rätt. Är portabel och går att ha med när du ska iväg på nästa race. Maxtryck upp till 11 Bar (160 psi). Funkar till MTB 29:er, 6Fattie (27+) och till landsvägsdäck. Bilventil (schrader) för att fylla på TLR Flash Can. Munstycke för bil- och racerventil frånTLR Flash Can till cykeldäck.
 • Pro Kolsyrepatron 16G

  Pro Kolsyrepatron 16G
  Kolsyrepatron för alla hjulstorlekar utom 29-MTB och Fatbike/27+. Gängad. Styckpris.
 • Bontrager Air Support HP Pro

  Bontrager Air Support HP Pro
  En ruskigt kvalitativ minipump som du nog får dras med under hela din cykelkarriär. Designad för racer eller cyklar med smala däck. HP = High pressure. För landsvägscyklar. Pumpar upp till 120 psi (8,25 bar). Har invändig slang som du drar ut när du ska pumpa. Den böjliga slangen förhindrar att slangventilen blir böjd, plus att du inte behöver hålla pumpen i fixerat läge när du pumpar. Stålspunnen slang med lång livslängd. En mycket lätt och kompakt minipump med både cylinder och kolv i aluminium. Kolven i rödanodiserad färg som ger cool look. Passar racerventil (presta). Munstycket gängas på ventilen. Stabil fäste för montering på ram ingår.
 • Pro Kolsyrepatron 25G

  Pro Kolsyrepatron 25G
  Kolsyrepatron 25 gram för 29 MTB-däck och breda 27,5-däck. Gängad. Styckpris.
 • Topeak Mini Rocket iGlow Minipump

  Topeak Mini Rocket iGlow Minipump
  iGlow kan pumpa, iGlow kan lysa! Och det är faktiskt inte bara coolt, utan även riktigt praktiskt. Smutt liten minipump, är 17 cm lång och väger endast 67 gram. Transparent cylinder med tydlig LED-belysning integrerad i kolven. Mest tänkt för dig som har racercykel, eller relativt smala däck. Passar racerventil (presta). Pumpar upp till 11 bar. Två belysningslägen - 50 tim/fast sken, 100 tim/blinkande. Kommer med fäste för ramen. Använd som baklampa och fäst iGlow på sadelstolpen eller bakgaffeln. Batterier medföljer (CR2032 x2). Fått utmärkelsen RedDot Design Award.
 • Topeak Ninja Co2-Pump

  Topeak Ninja Co2-Pump
  Enkel och smart lösning som hjälper dig att integrera mera! Skruva fast fästskenan Ninja Kolsyrepump mellan ramen och flaskstället och du får en supersmidig förvaring. Inklusive: fästskena, CO2 pump/regulator, 2 st 16 grams CO2-patroner och hållare. CNC-svarvad pump, Topeak Micro AirBooster. Med tryck-regulator. Passar racer- och bilventil (presta & schrader). Case i polymer-plast. Totalvikt: 191 gr.
 • Bontrager Kolsyrepatron 25G

  Bontrager Kolsyrepatron 25G
  Kolsyrepatron 25 gram för 29 MTB-däck och breda 27,5-däck. Gängad. Styckpris.
 • Topeak Mountain TT Twin Turbo Minipump

  Topeak Mountain TT Twin Turbo Minipump
  En liten tjockis till minipump som gör ett grymt bra jobb när det kommer till att fylla MTB-däck, eller däck med stor volym. Dubbelverkande - pumpar dubbelt så snabbt som vanliga minipumpar. Dessutom med stor cylinder. Pumpar upp till 8 bar (120 psi). Passar bil- och racerventil (schrader/presta), vändbar invändigt. Fäste för ram, vid sidan om flaskställ. Cylinder i aluminium, handtag i förstärkt plast. Integrerat dammskydd. Längd: 22 cm. Vikt: 192 gr.
 • Pro Team Compressor Tubelesspump

  Pro Team Compressor Tubelesspump
  Du tycker att du är en vinnare som kör tubelessdäck? Vi lyfter på hatten och håller med dig. Här har du en högtrycksbehållare i stål som är designad för att få dina tubelessdäck att enkelt poppa på plats. Den är dessutom portabel och går att ha med när du ska iväg på nästa race. Du fyller helt enkelt Team Compressor med din vanliga fotpump, går ända upp till 12 Bar (180 psi). Efter det sätter du på munstycket på ventilen till däcket och släpper ut hela härligheten - POPP! Funkar till MTB 29:er, 6Fattie (27+) och till landsvägsdäck. Säkerhetsventil förhindrar övertryck. Passar bil- och racerventil.
 • Topeak Hybridrocket HP Co2/Minipump

  Topeak Hybridrocket HP Co2/Minipump
  Solen skiner och livet leker när allt plötsligt och dramatiskt förändras på ett ögonblick. Du har fått punka! Ett faktum som resulterar i att dina hjärnspöken börjar slåss med ditt sunda förnuft, utgången är given och till slut står du där frustande likt sångaren i Rage Against the Machine och repeterar svordomar. Men lika plötsligt som det goda humöret försvann, så kommer det tillbaka när insikten att du har superpunkafixaren Hybridrocket HP i din ägo. Nu kör vi!!! Fullt duglig minipump med utdragbar pumpslang i kombination med extra CO2-munstycke. Byt slang - pumpa lite - sedan fullt blås med kolsyra - KLART! 16 grams patron medföljer, samt smutt ramfäste för pump och patroner. Pumpar upp till 11 bar/160 psi. Smart munstycke som passar bil- och racerventil (se film). Har utdragbar böjlig pumpslang som gör det enklare att ta i när du pumpar utan att riskera att skada ventilen. Cylinder i CNC-svarvad aluminium, handtag i förstärkt plast. Integrerat dammskydd. Locket för munstycket går att använda till att montera bort ventilkäglor (presta). Har fått prestigeutmärkelsen RedDot Design Award samt utsedd till Bästa kombipump av tidningen Tour. Längd: 20 cm. Vikt: 99 gr.
 • Bontrager Air Rush Road Co2/Minipump

  Bontrager Air Rush Road Co2/Minipump
  Pumpambulansen! Lösningen för dig som fått en och annan punka och vet hur det faktiskt funkar. Helst vill man ju bara dra i kolsyrepatronen på en gång, tar ju två sekunder och däcket är cykelbart igen. Men slangen behöver ligga rätt i däcket först... och för att komma dit behöver slangen helst lite luft. ...och det löser man här med några drag med den vanliga minipumpen. Efter det kan du ösa på med kolsyra. Kombinerad minipump med munstycke som du kan ansluta med en kolsyrepatron. Mycket liten och kompakt storlek, enkelt att alltid få med. Passar racer- och bilventil (presta & schrader). Vid användning med racerventil, vrid pumphuvudet moturs och dra ut det. Lätt och stark aluminiumkonstruktion med mindre luftkammare för att få så högt tryck som möjligt. Fäste för ram och 2st kolsyrepatroner (16 gr) medföljer. Vikt: 72 gram.
 • Vaude Cruiser Bag

  Vaude Cruiser Bag
  Vaude Cruiser Bag är en robust och praktisk cykelväska med gott om utrymme för dina cykelverktyg, en minicykelpump och en energybar utifall du behöver krubba något och inte orkar vänta på att komma...
 • Bontrager Air Support HV Pro

  Bontrager Air Support HV Pro
  En ruskigt kvalitativ minipump som du nog får dras med under hela din cykelkarriär. Designad för MTB och cyklar med breda däck. HV = High volym. För MTB och breda däck. Pumpar upp till 60 psi (4,15 bar). Har invändig slang som du drar ut när du ska pumpa. Den böjliga slangen förhindrar att slangventilen blir böjd, plus att du inte behöver hålla pumpen i fixerat läge när du pumpar. Stålspunnen slang med lång livslängd. En mycket lätt och kompakt minipump med både cylinder och kolv i aluminium. Passar racerventil (presta). Munstycket gängas på ventilen. Stabil fäste för montering på ram ingår.
 • Bontrager Kolsyrepatron 16G

  Bontrager Kolsyrepatron 16G
  16 grams kolsyrepatron för alla hjulstorlekar utom 29-MTB och Fatbike/27+. Gängad. Styckpris.
 • Specialized Air Tool MTB

  Specialized Air Tool MTB
  En minipump med överraskande stor volym och som är framtagen för att fylla MTB-däck eller däck med stor volym. Ny dubbelverkande kammare som ökar kapaciteten med 28% vilket i sin tur förkortar pumptidseländet med cirka två minuter. Med dubbelverkande kammare blir Air Tool MTB mycket effektivare än vanliga minipumpar. Pumpar upp till 4,1 bar (60 psi). Hela pumpen är i aluminium och är i mycket hållbart utförande. Twist locking head-munstycke passar bil- och racerventil (schrader/presta). Med fäste för ram, vid sidan om flaskställ. Mycket enkel att alltid ha med på cykelrundan. Integrerat dammkåpa.

För- och nackdelar med olika cykelpumpar

Allt i livet har sina för- och nackdelar, så även cykelpumpen. Om du vill vara mobil och kunna ha med dig din cykelpump på turen är en liten, handhållen att föredra. Pumpen med fotstöd är för stor och tung för att släpa omkring med. Den har å andra sidan sina fördelar genom att vara enklare att hantera när man ska pumpa mycket. Fotpumpen är i regel längre och mer stabil. Du får ett långt pumpdrag vilket ger mer luft in i slangen per pumpning.

ileadilead