Cykelpump

Ett cykeldäck måste vara pumpat för att din cykeltur ska bli bra. Du kan pumpa på bensinstation, men det är ju mer praktiskt att ha en cykelpump tillhands hemma.

Här listar vi förslag på olika cykelpumpar där vissa är handhållna, små och smidiga med andra är större, mer robusta och har fotstöd och längre räckvidd.

Köp rätt pump till rätt cykelventil

Tänk på att pumpnålen ska passa till de cykelventiler du har. Kanske du har racerventil på din cykel, men barnens har bilventil. De flesta cykelpumpar som säljs har stöd för båda de typerna och klassisk cykelventil. Antingen är ventilhuvudet vändbart eller så följer det med olika huvuden för olika cykelventiler.

På fikonspråk heter de tre olika ventilerna Presta, Schrader och Woods. Det finns adapter för cykelventil att köpa ifall din pump har fel munstycke.

Populärt inom cykelpump

 • Vaude Cruiser Bag

  Vaude Cruiser Bag
  Vaude Cruiser Bag är en robust och praktisk cykelväska med gott om utrymme för dina cykelverktyg, en minicykelpump och en energybar utifall du behöver krubba något och inte orkar vänta på att komma hem. Väskan har också en dragkedjeförsedd ficka på utsidan och reflekterande detaljer som gör dig mer synlig i dåliga ljusförhållanden samt den fästes enkelt via en kardborrerem.  -Cruiser Bag är en del av Vaudes Green Shape-serie, dvs funktionella, miljövänliga produkter gjorda av hållbart material. Produktfakta: Volym: 1,3 liter Vikt: 135 gram Mått: 11 x 28 x 4 cm Huvudmaterial: 100% Polyester - 600 D Polyuretan-belagt Foder: 100% Polyamid - 200 D Polyuretan-belagt
 • Cykelpump i miniformat

  Cykelpump i miniformat
  Cykelpump i litet format. Anslutning med två hål som utan adapter kan pumpa alla cykeldäck (Schrader-, Dunlop- och Presta-ventiler). Lufftryck: 6 bar (87 psi). Levereras med hållare som kan fästas på cykelns ram. Längd: 28 cm.
 • Luxorparts Cykelpump med tryckmätare

  Luxorparts Cykelpump med tryckmätare
  Cykelpump med lättläst tryckmätare. Anslutning med två hål som utan adapter kan pumpa alla cykeldäck (Schrader-, Dunlop- och Presta-ventiler). Lufttryck: 11 bar (160 psi). Levereras med två adaptrar för fotboll och t.ex. luftmadrass.
 • Adaptrar för cykelpump

  Adaptrar för cykelpump
  Adaptrar för att pumpa alla typer av cykeldäck med en vanlig cykelpump eller pump avsedd för bildäck. Innehåller även en adapter för att pumpa t.ex. fotbollar med cykelpump. Passar Schrader-, Dunlop- och Presta-ventiler.

För- och nackdelar med olika cykelpumpar

Allt i livet har sina för- och nackdelar, så även cykelpumpen. Om du vill vara mobil och kunna ha med dig din cykelpump på turen är en liten, handhållen att föredra. Pumpen med fotstöd är för stor och tung för att släpa omkring med. Den har å andra sidan sina fördelar genom att vara enklare att hantera när man ska pumpa mycket. Fotpumpen är i regel längre och mer stabil. Du får ett långt pumpdrag vilket ger mer luft in i slangen per pumpning.