El-mountainbike

Elcykeln är ett bra transportmedel som kan ersätta bilen på kortare sträckor. Om du färdas på en lite gropigare grusväg eller skogen kan en el-mtb vara ett bra val.

Det finns el-mountainbikes hos flera av de större cykelmärkena som Scott, Merida och Rock Machine. Här har vi plockat fram de elassisterade terrängcyklarna du finns att beställa online.

Populärt inom el-mountainbike

 • Lifebike Mtb Ht Speed G7 Mattsvart Elcykel Mountainbike

  Lifebike Mtb Ht Speed G7 Mattsvart Elcykel Mountainbike
  Förmodligen marknadens mest prisvärda el-mtb. en cykel för alla underlag. tack vare 29?-hjul och dämpad framgaffel tar du dig fram snabbt och smidigt på både grusvägar och stigar. en tålig elcykel&hellip:
 • Crème Happy Wagon Steps E6100

  Crème Happy Wagon Steps E6100
  Byt ut din bil mot en Happy Wagon! Detta är verkligen ett underbar transportmedel som låter dig ta med vad som helst - överallt. Ta dina barn till skolan, åk och shoppa, gör en upptäcksfärd eller knixa runt i staden utan problem tack vare elhjälpen. Till skillnad från frontlastade cyklar är Happy Wagon lättare att styra och är mycket enklare att hantera i trånga utrymmen. När cykeln är olastad känns det faktiskt som att cykla på en vanlig cykel. Happy Wagon är utrustad med en dropper post (höj-/sänkbar sadelstolpe) så det blir enkelt när du kliver av och på, samtidigt som cykeln passar till alla längder, från cirka 150 cm till 190 cm. Cykeln kan användas i ett flertal olika konfigurationer - för stor last eller 2 barn. Ja till och med 3 barn om de är små. Mycket stark aluminiumram som trots hög lastkapacitet upplevs som mycket lättcyklad. Happy Wagon har stora anpassningsmöjligheter för att passa dina behov. Batteri och elmotor är Shimanos pålitliga Steps-system. Shimano Steps E6100 ger en jämn och pigg assistans med tillräcklig kraft för last och uppförsbackar. Kraftfullt batteriet på 504 Wh som klarar över 1000 laddningar och laddas på 4 timmar. Cykeln går att komplettera med ett extra batteri om man vill. Smart och lättanvänd display som förutom vanliga färddata (hastighet, distans mm) också visar hur långt man kommer i kilometer beroende på hur mycket hjälp från motorn man väljer att ha (ECO, Normal eller High). Utrustad med Shimano Nexus 5 - fem inkapslade växlar i baknavet specifikt designad för elcyklar. Shimano hydrauliska skivbromsar fram och bak. Kvalitetsbelysning från Supernova fram och bak. Utrustad med stor lasthållare med rails, SKS stänkskärmar, stabilt stöd, ringklocka, roterande kedjeskydd och ett smart lås vid styret. Justerbar styrstam låter dig få exakt den sittställning du gillar. 20-hjul bak och 24-hjul fram. Båda med breda Schwalbedäck med bra punkteringskydd. X-Fusion Dropper post. Med ett reglage på styret kan du enkelt höja och sänka sadelstolpen. Unisex. Geometri och utformning passar alla storlekar. Går att komplettera med flera tillbehör. T.ex. packväska eller komplett utrustningspaket. Istället för en andra-bil vore det väl en dröm att ha en kul, miljövänlig, kö- & avgiftsbefriad och eldriven lastcykel? Creme Happy Wagon är dessutom fullt ut anpassningsbara för att passa dina och din familjs behov. KÖRSTRÄCKA Sträckan påverkas av cyklistens körmönster, terräng, last och rådande väder förhållanden. Eco = 150 km / Normal = 105 km / High = 75 km
 • Merida Eone-forty 4000 44cm 2020 Elcykel Mountainbike

  Merida Eone-forty 4000 44cm 2020 Elcykel Mountainbike
  Merida eone-forty 4000 är en elassisterad heldämpad mountainbike som har potential att ta din cykel till helt nya höjder. modellen består av ett fullt integrerat system som består av en lätt, kompakt&hellip:
 • Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

Fler tips på el-mountainbike

 • Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes
 • Specialized Turbo Vado Sl 4.0 EQ Blå L

  Specialized Turbo Vado Sl 4.0 EQ Blå L
  Turbo Vado 4.0 SL är en ny och unik elcykel. Utrustad med Specializeds nätta 1.1 elmotor är den hela sex kilo lättare än den vanliga Vado; 15 kg vs 21 kg. Batteriet är totalintegrerat i ramens underrör, hojen ser knappt ens ut som en elcykel. 1.1-systemet är inte riktigt lika starkt (35 Nm), men det kompenseras med klart lägre vikt och en ljudlös och mycket autentisk cykelkänsla. Vado 4.0 SL är mycket lätt (för att vara en elcykel) och perfekt för dig som söker så cykellik känsla som möjligt. Modellen blir dessutom mycket enklare att cykla utan eldrift, samt vid hantering som vid lyft och att bära i trappor etc. RemdrivenSpecialized 1.1-motor utvecklad i samarbete med Brose. Motorn är liten och mycket lätt, har mycket jämn drift och den är tyst och vibrationsfri. Med 35 Nm ger systemet x2 vad du själv trycker ner i pedalerna. Motorn är placerad vid vevlagret där den ger mer cykellik känsla direkt mot pedalerna och vikten blir bättre centrerad. Motorn hjälper dig i farter upp till 25 m/h. Nyutvecklat 320 wh batteri som är helt integrerat i ramen. Enkelt att ladda via laddporten och omöjligt att stjäla. Går att komplettera med extra externt batteri. Lätt och stark aluminiumram specifikt utvecklad för eBike och för att klara av de ökade påfrestningar som de högre farterna innebär. Mycket snygg integration av batteri, motor och vajrar. På styret sitter ett +/-reglage och på ramen en LED-display som visar vilken styrka du använder och aktuell batteristatus.Du bör ladda ner appenMission Control till din smarphone. Där kan du göra inställningar samt detaljstudera och analysera var och hur du cyklar. Du ser även hur elsystemet mår angående service mm. Utrustad med bra och pålitliga växlar från Shimano. Med 10 växlar och eldrift får du ett mycket brett register.Har också hydrauliskaskivbromsar. Heltäckande Specialized DRYTECH-skärmar med rostfria stag och detaljer, kompletteras snyggt medRacktimeTurbo Rack-pakethållare. Grymt fin belysning från Lezyne både fram och bak, som drivs av det integrerade eBike-batteriet. Framlampan lyser hela 210 lumen. Se gärna filmerna i bildspelet för mer information.
 • Specialized Turbo Como SL 4.0 L

  Specialized Turbo Como SL 4.0 L
  Turbo Como 4.0 SL är en ny, unik och superläcker elcykel (heter Vado som herrmodell). Utrustad med Specializeds nätta 1.1 elmotor är den hela sex kilo lättare än den vanliga Como/Vado; 15 kg vs 21 kg. Batteriet är totalintegrerat i ramens underrör, hojen ser knappt ens ut som en elcykel. 1.1-systemet är inte riktigt lika starkt (35 Nm), men det kompenseras med klart lägre vikt och en ljudlös och mycket autentisk cykelkänsla. Como 4.0 SL är mycket lätt (för att vara en elcykel) och perfekt för dig som söker så cykellik känsla som möjligt. Modellen blir dessutom mycket enklare att cykla utan eldrift, samt vid hantering som vid lyft och att bära i trappor etc. RemdrivenSpecialized 1.1-motor utvecklad i samarbete med Brose. Motorn är liten och mycket lätt, har mycket jämn drift och den är tyst och vibrationsfri. Med 35 Nm ger systemet x2 vad du själv trycker ner i pedalerna. Motorn är placerad vid vevlagret där den ger mer cykellik känsla direkt mot pedalerna och vikten blir bättre centrerad. Motorn hjälper dig i farter upp till 25 m/h. Nyutvecklat 320 wh batteri som är helt integrerat i ramen. Enkelt att ladda via laddporten och omöjligt att stjäla. Går att komplettera med extra externt batteri. Lätt och stark aluminiumram specifikt utvecklad för eBike och för att klara av de ökade påfrestningar som de högre farterna innebär. Mycket snygg integration av batteri, motor och vajrar. SmoothWelding - mycket mjuka och snygga svetsningar. På styret sitter ett +/-reglage och på ramen en LED-display som visar vilken styrka du använder och aktuell batteristatus. Systemet har ANT+ och Bluetooth, du bör ladda ner appen Mission Control till din smarphone. Där kan du göra inställningar samt detaljstudera och analysera var och hur du cyklar. Du ser även hur elsystemet mår angående service mm. Utrustad med fem växlar i baknavet från Shimano som är specifikt utvecklad för elcyklar. Växla när och hur du vill, även när du står still vid ett rödljus, plus att det minimerar underhållet. Har också hydrauliska skivbromsar. Ej fotbroms för mindre friktion och bättre rull. Heltäckande Specialized DRYTECH-skärmar med rostfria stag och detaljer, kompletteras med en riktigt snygg lastkorg fram. Grymt fin belysning både fram och bak, som drivs av det integrerade eBike-batteriet. Framlampan lyser hela 235 lumen. 27,5-hjul med breda däck ger bra styrka och rull, samt mycket hög komfort.
 • Specialized Turbo Levo S

  Specialized Turbo Levo S
  Vi kan nu fastslå att det här med att cykla med elassistans i skogen inte längre är en fluga. Det är ett nytt sätt att hoja, att träna, att cykla längre, att cykla oftare, att ha möjlighet att hänga med polare, att mångdubbla antalet höjdmeter... ett nytt sätt att ha kul. Turbo Levo 29 bygger på den legendariska stigmaskinen Stumpjumper FS, fast här då med helintegrerad elmotor och batteri. Aluminiumram med invändig vajerdragning, genomgående hjulaxlar, integrerad elmotor och batteri, samt med 150 mm fjädringsväg fram och bak.Ramen är specialbyggd för elmotor och bygger på det välrenommerade FSR-länkaget. Utrustad med pålitliga delar som 1x12 drivlina från SRAM, höj-/sänkbar sadelstolpe och lättrullande 29-hjul som är tubeless-ready. Plus SWAT verktyg och flaskställ. Elsystemet med den nya Specialized 2.1-motorn kan generera upp till hela 410% kraft mot vad du själv trycker in. Motorn är liten och lätt, mot föregångaren 15% mindre och 11% lättare, men trots det är den både stark och tyst. Hela hojen och inte minst den cykelbara känslan gör Turbo Levo av modell 2021 till en dröm för trailcykling. Uppe lättillgängligt framtill på ramen hittar vi Connect Unit (eller “TCU”), som är mer än bara en On/Off-knapp - det är hjärnan på cykeln. Här ser du via LED-lampor aktuell kraftinställning och batterinivå. Även begåvad medRide Mode-reglage på styret med +/- knappar. Ekipaget har annars Bluetooth och ANT+ som du parar ihop med din smartphone och med Mission Control Appen styr, ser all data och gör inställningar med. Se gärna video för demo. HelintegreratM2 batteri med 500Wh som ger tillräckligt med kraft för att ha elassistans under riktigt långa pass.
 • Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes
 • Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes
 • Specialized Turbo Levo L

  Specialized Turbo Levo L
  Vi kan nu fastslå att det här med att cykla med elassistans i skogen inte längre är en fluga. Det är ett nytt sätt att hoja, att träna, att cykla längre, att cykla oftare, att ha möjlighet att hänga med polare, att mångdubbla antalet höjdmeter... ett nytt sätt att ha kul. Turbo Levo 29 bygger på den legendariska stigmaskinen Stumpjumper FS, fast här då med helintegrerad elmotor och batteri. Aluminiumram med invändig vajerdragning, genomgående hjulaxlar, integrerad elmotor och batteri, samt med 150 mm fjädringsväg fram och bak.Ramen är specialbyggd för elmotor och bygger på det välrenommerade FSR-länkaget. Utrustad med pålitliga delar som 1x12 drivlina från SRAM, höj-/sänkbar sadelstolpe och lättrullande 29-hjul som är tubeless-ready. Plus SWAT verktyg och flaskställ. Elsystemet med den nya Specialized 2.1-motorn kan generera upp till hela 410% kraft mot vad du själv trycker in. Motorn är liten och lätt, mot föregångaren 15% mindre och 11% lättare, men trots det är den både stark och tyst. Hela hojen och inte minst den cykelbara känslan gör Turbo Levo av modell 2021 till en dröm för trailcykling. Uppe lättillgängligt framtill på ramen hittar vi Connect Unit (eller “TCU”), som är mer än bara en On/Off-knapp - det är hjärnan på cykeln. Här ser du via LED-lampor aktuell kraftinställning och batterinivå. Även begåvad medRide Mode-reglage på styret med +/- knappar. Ekipaget har annars Bluetooth och ANT+ som du parar ihop med din smartphone och med Mission Control Appen styr, ser all data och gör inställningar med. Se gärna video för demo. HelintegreratM2 batteri med 500Wh som ger tillräckligt med kraft för att ha elassistans under riktigt långa pass.
 • Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes
 • Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes
 • Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 27 VRX Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes
 • Specialized Turbo Vado Sl 4.0 EQ Blå XL

  Specialized Turbo Vado Sl 4.0 EQ Blå XL
  Turbo Vado 4.0 SL är en ny och unik elcykel. Utrustad med Specializeds nätta 1.1 elmotor är den hela sex kilo lättare än den vanliga Vado; 15 kg vs 21 kg. Batteriet är totalintegrerat i ramens underrör, hojen ser knappt ens ut som en elcykel. 1.1-systemet är inte riktigt lika starkt (35 Nm), men det kompenseras med klart lägre vikt och en ljudlös och mycket autentisk cykelkänsla. Vado 4.0 SL är mycket lätt (för att vara en elcykel) och perfekt för dig som söker så cykellik känsla som möjligt. Modellen blir dessutom mycket enklare att cykla utan eldrift, samt vid hantering som vid lyft och att bära i trappor etc. RemdrivenSpecialized 1.1-motor utvecklad i samarbete med Brose. Motorn är liten och mycket lätt, har mycket jämn drift och den är tyst och vibrationsfri. Med 35 Nm ger systemet x2 vad du själv trycker ner i pedalerna. Motorn är placerad vid vevlagret där den ger mer cykellik känsla direkt mot pedalerna och vikten blir bättre centrerad. Motorn hjälper dig i farter upp till 25 m/h. Nyutvecklat 320 wh batteri som är helt integrerat i ramen. Enkelt att ladda via laddporten och omöjligt att stjäla. Går att komplettera med extra externt batteri. Lätt och stark aluminiumram specifikt utvecklad för eBike och för att klara av de ökade påfrestningar som de högre farterna innebär. Mycket snygg integration av batteri, motor och vajrar. På styret sitter ett +/-reglage och på ramen en LED-display som visar vilken styrka du använder och aktuell batteristatus.Du bör ladda ner appenMission Control till din smarphone. Där kan du göra inställningar samt detaljstudera och analysera var och hur du cyklar. Du ser även hur elsystemet mår angående service mm. Utrustad med bra och pålitliga växlar från Shimano. Med 10 växlar och eldrift får du ett mycket brett register.Har också hydrauliskaskivbromsar. Heltäckande Specialized DRYTECH-skärmar med rostfria stag och detaljer, kompletteras snyggt medRacktimeTurbo Rack-pakethållare. Grymt fin belysning från Lezyne både fram och bak, som drivs av det integrerade eBike-batteriet. Framlampan lyser hela 210 lumen. Se gärna filmerna i bildspelet för mer information.
 • Specialized Turbo Levo SL Comp M

  Specialized Turbo Levo SL Comp M
  Turbo Levo SL är en ny lättviktsmodell av el-MTB som nyttjar alla de snabba och livliga köregenskaperna från Stumpjumper och om du därtill adderar kraften från den smutta, lätta elmotorn så introducerar Levo SL en helt ny dimension av Kick-Ass. Levo SL är inte lika stark som den vanliga Levo, men klart lättare. Blir då perfekt för dig som vill ha en fulldämpad hoj som går att knixa, trixa, lajja och få lite luft under hjulen med. En eMTB för mountainbikers som vill kunna cykla mer och längre, och mer än gärna tar lite hjälp i uppförsbackar och långa transportsträckor. Lättvikts aluminiumram med Stumpjumper-inspiration. Ny lätt, tyst och smidig elmotor (SL 1.1) som dubblar kraften du trycker ner. Utrustad med pålitliga delar som 1x12 drivlina från SRAM, höj-/sänkbar sadelstolpe och lättrullande 29-hjul som är tubeless-ready. Uppe lättillgängligt framtill på ramen hittar vi Connect Unit (eller “TCU”), som är mer än bara en On/Off-knapp - det är hjärnan på cykeln. Här ser du via LED-lampor aktuell kraftinställning och batterinivå. Även begåvad medRide Mode-reglage på styret med +/- knappar. Ekipaget har annars Bluetooth och ANT+ som du parar ihop med din smartphone och med Mission Control Appen styr, ser all data och gör inställningar med. Se gärna video för demo. Helintegrerat lättviktsbatteri med 320Wh som är mycket snyggt helintegrerat i ramen och ger tillräckligt med kraft för att ha elassistans även under riktigt långa pass. 150 mm kvalitativ fjädringsväg fram och bak, båda från Fox. Bra skit!
 • Specialized Turbo Vado Sl 4.0 EQ Blå M

  Specialized Turbo Vado Sl 4.0 EQ Blå M
  Turbo Vado 4.0 SL är en ny och unik elcykel. Utrustad med Specializeds nätta 1.1 elmotor är den hela sex kilo lättare än den vanliga Vado; 15 kg vs 21 kg. Batteriet är totalintegrerat i ramens underrör, hojen ser knappt ens ut som en elcykel. 1.1-systemet är inte riktigt lika starkt (35 Nm), men det kompenseras med klart lägre vikt och en ljudlös och mycket autentisk cykelkänsla. Vado 4.0 SL är mycket lätt (för att vara en elcykel) och perfekt för dig som söker så cykellik känsla som möjligt. Modellen blir dessutom mycket enklare att cykla utan eldrift, samt vid hantering som vid lyft och att bära i trappor etc. RemdrivenSpecialized 1.1-motor utvecklad i samarbete med Brose. Motorn är liten och mycket lätt, har mycket jämn drift och den är tyst och vibrationsfri. Med 35 Nm ger systemet x2 vad du själv trycker ner i pedalerna. Motorn är placerad vid vevlagret där den ger mer cykellik känsla direkt mot pedalerna och vikten blir bättre centrerad. Motorn hjälper dig i farter upp till 25 m/h. Nyutvecklat 320 wh batteri som är helt integrerat i ramen. Enkelt att ladda via laddporten och omöjligt att stjäla. Går att komplettera med extra externt batteri. Lätt och stark aluminiumram specifikt utvecklad för eBike och för att klara av de ökade påfrestningar som de högre farterna innebär. Mycket snygg integration av batteri, motor och vajrar. På styret sitter ett +/-reglage och på ramen en LED-display som visar vilken styrka du använder och aktuell batteristatus.Du bör ladda ner appenMission Control till din smarphone. Där kan du göra inställningar samt detaljstudera och analysera var och hur du cyklar. Du ser även hur elsystemet mår angående service mm. Utrustad med bra och pålitliga växlar från Shimano. Med 10 växlar och eldrift får du ett mycket brett register.Har också hydrauliskaskivbromsar. Heltäckande Specialized DRYTECH-skärmar med rostfria stag och detaljer, kompletteras snyggt medRacktimeTurbo Rack-pakethållare. Grymt fin belysning från Lezyne både fram och bak, som drivs av det integrerade eBike-batteriet. Framlampan lyser hela 210 lumen. Se gärna filmerna i bildspelet för mer information.
 • Specialized Turbo Levo SL Comp L

  Specialized Turbo Levo SL Comp L
  Turbo Levo SL är en ny lättviktsmodell av el-MTB som nyttjar alla de snabba och livliga köregenskaperna från Stumpjumper och om du därtill adderar kraften från den smutta, lätta elmotorn så introducerar Levo SL en helt ny dimension av Kick-Ass. Levo SL är inte lika stark som den vanliga Levo, men klart lättare. Blir då perfekt för dig som vill ha en fulldämpad hoj som går att knixa, trixa, lajja och få lite luft under hjulen med. En eMTB för mountainbikers som vill kunna cykla mer och längre, och mer än gärna tar lite hjälp i uppförsbackar och långa transportsträckor. Lättvikts aluminiumram med Stumpjumper-inspiration. Ny lätt, tyst och smidig elmotor (SL 1.1) som dubblar kraften du trycker ner. Utrustad med pålitliga delar som 1x12 drivlina från SRAM, höj-/sänkbar sadelstolpe och lättrullande 29-hjul som är tubeless-ready. Uppe lättillgängligt framtill på ramen hittar vi Connect Unit (eller “TCU”), som är mer än bara en On/Off-knapp - det är hjärnan på cykeln. Här ser du via LED-lampor aktuell kraftinställning och batterinivå. Även begåvad medRide Mode-reglage på styret med +/- knappar. Ekipaget har annars Bluetooth och ANT+ som du parar ihop med din smartphone och med Mission Control Appen styr, ser all data och gör inställningar med. Se gärna video för demo. Helintegrerat lättviktsbatteri med 320Wh som är mycket snyggt helintegrerat i ramen och ger tillräckligt med kraft för att ha elassistans även under riktigt långa pass. 150 mm kvalitativ fjädringsväg fram och bak, båda från Fox. Bra skit!
 • Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

  Vitus E-Sommet 297 VRS Mountainbike (2021) - Elektriska mountainbikes

Kan man få bidrag för el-mtb?

Pengarna tog slut 2018 så man kan inte just nu köpa elcykel eller elmoped med bidrag. Det är därför inte längre möjligt att ansöka om bidrag utifrån förordning (2017:1317).

ilead