MaximalFritid » Träning » Cykling » Fatbike

Märken på fatbike

Fatbike

Fatbike är en typ av cykel som kan ta dig till platser du annars aldrig tänkt det går att cykla på. Med de tjocka däcken med mycket volym kan du ta dig fram på underlag som sand, myr och på vintern även snö och is (med dubbdäck).

Fatbikes har en helt odämpad ram. Dämpningen skapas istället genom att sänka lufttrycket i däcken. Det gör samtidigt att du får en helt otrolig kontaktyta mot underlaget och därmed bra grepp i snön eller på sandstranden!

  • Rondane FB

    Med Velova Rondane FB tar du dig fram på alla underlag. De breda däcken ger dig fäste i sand, snö eller blöta skogsstigar. Rondane FB har en robust aluminiumram, Ritchey komponenter i styret och SRAM GX 2x10 växlar. Ringklocka samt fram- och bakreflexer medföljer. Våga välja en Fatbike och upplev något nytt!
  • Crescent Bele 26" Fatbike svart

    Crescent Bele är cykeln som funkar lika bra i öknen som på fjället, och på vägen där emellan. Tack vare de fyra tum breda däcken får du massor av fäste på sand, snö, lera och andra lösa underlag, och kan ta dig fram där andra cyklar bara kör fast. Däckens enorma luftvolym gör att du kan köra med väldigt lågt tryck vilket tar upp ojämnheterna. Crescent Bele erbjuder därför massor av komfort och kontroll trots att ram och gaffel saknar dämpning. Pumpa upp trycket till mer normala nivåer, trampa på och växla dig upp genom XT-gruppens breda register och du märker snabbt att den rullar förvånansvärt bra och att det går fortare på vanlig asfalt än man kan föreställa sig när man först ser cykeln. När det är dags att sakta ner gör du det tryggt och effektivt med Shimanos hydrauliska skivbromsar. Mitt mellan de stora hjulen sitter en stark mtb-ram i dubbelreducerad aluminium, dimensionerad för de stora däcken och den tuffa körning en fatbike inbjuder till. Bele är en rolig cykel som kan ta dig till platser du aldrig ens fundera på att cykla till tidigare. Prisvärd, rolig cykel med 20-växlar 26x4" däck tar man sig fram på de flesta underlagShimano XT/Deore mix drivlina
  • Salsa Beargrease Carbon GX Eagle svart

    Salsa Beargrease Carbon GX Eagle svart