Stötdämparpump

Har du stötdämpare på din cykel som behöver pumpas? Här listar vi stötdämparpump från ledande tillverkare av cykeltillbehör. Koppla slangen till dina luftdämpade fram- eller bakgafflar och fyll på trycket med dämparpumpen. Längst fram på en gaffelpump finns tryckmätaren så du kan se att du fyller rätt mängd.

Populärt inom stötdämparpump

 • Rockshox Stötdämparpump Highpressure 300 psi svart

  Rockshox Stötdämparpump Highpressure 300 psi svart
  Här hittar du stötdämparpump Rockshox High pressure 300 psi svart
 • BBB Dämparpump AirshockMed Analog Tryckmätare (Manometer) silver

  BBB Dämparpump AirshockMed Analog Tryckmätare (Manometer) silver
  BBB AirShock är en dämparpump som kan användas både för framgaffel och bakdämpare. Pumpen har inbyggd bleed-funktion som gör att du med ett enkelt knapptryck kan sänka ner trycket till önskad nivå. En manometer (tryckmätare) med en tydlig skala hjälper dig att enkelt hitta just det tryck du önskar. Pumpen har en flexibel slang som gör det lätt att komma åt att pumpa även om ventilen på dämparen sitter svåråtkomligt.
 • Rockshox Stötdämparpump Highpressure 600 psi svart

  Rockshox Stötdämparpump Highpressure 600 psi svart
  Här hittar du stötdämparpump Rockshox High pressure 600 psi svart
 • PRO Stötdämparpump Performance Gaffelpump 400 PSI

  PRO Stötdämparpump Performance Gaffelpump 400 PSI
  Har du dämpare, kanske både fram och bak, se till att du har rätt tryck i dem. Annars blir det lite som den där hemska filmen Mamma Mia... bara dåligt. Högtryckspump som klarar upp till 28 Bar/400 psi. Har tydlig manometer. Microjustering för trycket. Böjlig pumpslang. Aluminium kolv & cylinder. För dämpare fram & bak med bilventil.

Kan man inte pumpa stötdämpare med vanlig cykelpump?

Pumpar till stötdämpare är mer exakta och klarar ett högre tryck än vanliga cykelpumpar. Den har även backventiler som gör det möjligt att finjustera trycket genom att släppa ut lite, lite i taget.

De flesta stötdämpare har angivelser med rekommenderade lufttryck för olika vikter. Det kan antingen stå på utsidan av dämparen eller så får du leta i produktbeskrivning på tillverkarens hemsida, ifall du tappat bort cykelns handbok.

På engelska heter det suspension pump och enheten man mäter trycket i är PSI eller bar. PSI står för pound force per square inch. För att konvertera mellan psi och bar använder du förhållandet att 1 psi är samma som 0,0689476 bar.