MaximalFritid » Träning » Längdskidåkning » Längdskidor

Märken på längdskidor

Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

Populärt inom längdskidor

 • Oneway Premio 10 Classic Längdskidor Utförsäljning 48-67 kg

  Premio 10 Classic OneWay´s nya världscup-skida...Värstingskida till kanonpris, 1995 kr för en WC skida!Ny design i år och vi har köpt in ett större lager av fjolårdesignen. 
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2018/19

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 max 60 kg

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..

Fler tips på längdskidor

 • Rossignol R-Skin Premium Vallafritt Längdskidor 2018/2019

 • Madshus Hypersonic Vasaloppet Classic Längdskidor Kampanj 2016/2017

  Madshus Hypersonic Vasaloppet...Vasaloppets officiella Vasaloppsskida...Samma skida som den populära Hypersonic, skidan som Brink tagit sina Vasaloppssegrar på.
 • Jr Sprint Ifp+bind

  Längdskidor för klassisk åkning. Passar juniorer som vill börja med längdskidåkning. Skidorna har en slitstark konstruktion, är lätta att manövrera och har en förmonterad bindning som är enkel att komma i och ur. Längdskidor; Junior; Typ av åkning: klassisk; Åkarnivå: nybörjare; Bind
 • Fischer Twin Skin Race Classic Längdskidor 2016/2017 Vallningsfria

  Fischer svar på skintech.RCS skida med integrerad skinteknolkogi, plusbelag och special spannkurva för bästa glid och fäste.
 • Rossignol Längdskidor R-skin Race Vallafritt 17/18 Utförsäljning

  Rossignol Längdskidor R-skin Race Vallafritt..Vi har fått en laddning av Rossignols tävlingsskidor för R-SkinSkidan är basserad på X-ium modellen, alltså tävlingsprestanda på dessa skidor...Skistarts tävlingsvalla HF Long Distans på köpet (550kr)
 • Jr Twinskin Pro Ifp

  Fischer Jr Twinskin Pro IFP är längdskidor med hög kvalitet, för junioren som vill ta sin längdskidåkning till nästa nivå. Skidorna är försedda med en Twin Skin i spannet med en materialblandning på 70% mohair och 30% nylon för bra fäste, utan att behöva spendera tid vid vallabänken.
 • Madshus Propulsion Stakskidor Längdskidor 2019/2020

  Madshus Propulsion Längdskidor..Madshus mest extrema toppracingskida för enbart stakning. Skidan ger en bra acceleration i stakögonblicket och bibehåller farten bra vid stakning uppför...Vasaloppets officiella stakskida. Med sin låga vikt och belag på högsta nivå, ger den åkaren en lättåkt skida för de som väljer att bara staka.Skidan har en robust framdel vilket bidrar till att bibehålla tryckpunkter under skidans glidzoner vid stakning, framförallt uppför.Splay och en låg Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan ger en bättre balans.
 • Fischer RCS Skate IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer RCS Skate IFP 2018/2019 Längdskidor..RCS alla skidåkare känner nog igen sig i det märket, flaggskeppet hos Fischer, funnits hur länge som helst.Bra spann, belag, ja allt är tillräckligt bra för de flesta skidåkare.
 • Fischer RCR Skate IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer RCR Skate IFP 2018/2019 Längdskidor..En skida som passar de flesta, bra första köp på skate.
 • Jr Redster C7 Skintec

  Längdskidor för klassisk åkning. Atomic Jr Redster C7 Skin passar de lite yngre åkarna som söker en skin-skida med bra komfort och känsla. Tack vare en mohair-hud i spannet erbjuds optimalt fäste och glid i alla snöförhållanden och temperaturer, och du kan spendera mer tid på skidorna än
 • Fischer Carbonlite Classic IFP Längdskidor 2018/2019

  Fischer Carbonlight Classic IFP Längdskidor 2018/2019..Den ursprungliga tävlingsskidan på världscupsnivå.En klassisk skida för de som har höga krav på materialet...En ny Plus-finish tagen från världscupen med de ideala egenskaperna vid temperatur från -10°C och varmare.Extremt lätt, endast 980g/197cm.
 • Salomon S/Race eSkin Pomoca Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Salomon S/Race eSkin Pomoca Längdskidor Vallafritt..Även Salomon kommer med en “tävlingsskida” med skinteknologi, men här har man gått ett steg längre och använt en hud från tillverkaren “Pomoca” som är rosa. Huden används av princip alla som tävlar i randonne. Bättre glid och bättre fäste tack vare en ny ”flätning” av huden. Skidan håller nästan samma vikt som Salomons S/lab skida, samt kommer med tävlingsbelaget Zeolit G5
 • Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor paket 2014 Klipp

  Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor paket 2014 Klipp..Vi har köpt in ett större lager Plus White Base skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris.Ni fattar inte vad bra denna skida går i vårföre......Kanon skida i sydliga delar i Norden där det ofta är plusgrader eller transparant snö. ..Finns som:..
 • Atomic Redster Skintec Längdskidor 2016/2017 Klipp Vallafri Maxvikt på åkare 65 kg

 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Ultrasonic Classic..Juniorspannad
 • Rcr Classic Nis

  Längdskidor för klassisk åkning och som passar både motionären och vasaloppsåkaren. Skidorna har låg vikt och ger härlig känsla tack vare skidornas Air-Core Basalite Pro-kärna. De har ett likvärdigt tävlingsbelag som på Fischers toppmodeller. Skidorna säljs utan bindningar. Vid köp av
 • Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019

  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Detta var Madshus toppskida fram till 2009, och den har flera vinster i Vasaloppet. Madshus mest sålda vallningsbara skida de senaste 10 åren, nu i ny tappning. Mycket stabil och lättåkt.
 • Peltonen Supra-X Skate Längdskidor 2018/19

  Supra X: Racskidan för skate i Peltonens line.
 • Atomic Redster Skintec Junior Längdskidor 2016/2017 Vallafria Klipp så länge lagret räcker Max 40 kg

  Atomic Redster Skintec Junior Längdskidor 2016/2017..Atomics succ'e nu även som juniorskida...Finns i vikter upp till 40kg..Perfekt att ha till träning, tävling till ungdommarna antingen när man inte tycker tiden räcker till för att göra en riktigt bra vallning, eller knepigt före...Köprek på denna från oss!..Atomics tävlingsbelag på skida.
 • Rossignol X-IUM CLASSIC IFP 2017/2018 Längdskidor Utförsäljning

  Rossignol X-IUM CLASSIC IFP 2017/2018..Prisvärd skida med bästa belaget.Vikten största skillnaden mot toppmodellen. 
 • Worldcup Cl Fl

  Avancerade längdskidor för klassisk åkning, lämpade för duktiga åkare på tränings- och tävlingsnivå. World Cup Classic Feather Lite är en tävlingsskida för duktiga åkare som söker en explosiv skida med optimala fartegenskaper. En blandning av plastmaterial (ABS) och kolfiber ger skida
 • Rcs Cl Plus Ifp

  Högkvalitativa längdskidor för klassisk åkning. Skidorna passar allt från den ambitiösa nybörjaren till tävlingsåkaren. De har låg vikt tack vare kärnkonstruktionen Air Core Carbon och har tävlingsbelaget World Cup Plus för bra glidegenskaper. Bindningssystem: Turnamic. Skidorna säljs
 • Fischer RCS Classic 2016/2017 Längdskidor Klipp

  Fischer RCS Classic Skidpaket 2016/2017..Fischers flaggskepp är tillbaka igen!..Dessa ser riktigt fina ut, har haft problem att hitta bra skidor av RCS de sista åren, blir så dj... nöjd när jag ser hur dessa ser ut...Back on track!
 • Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus toppskida, som med sina flexibla ändar och låga vikt ger en unik åkkänsla och accelerationSkidan är livfull och överför all kraft till snön utan att slösa bort någon energi...Redline Carbon Skate Cold har en ny design, ny topp och en annan geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans för bättre fart i frånskjutet.Redline Carbon Skate Cold har fått bättre bärighet i slutspannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid varje skateskär.
 • Madshus Terrasonic Classic Vasaloppet Längdskidor 2017/2018 Kampanj

  Madshus Vasaloppet Classic Längdskidor...Som ny Officiell partner till Vasaloppet så har Madshus gjort en specialdesignad skida för Vasaloppet. ..Bra spannkurva för dig som skall åka Vasaloppet.
 • Fischer RCS Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 187 cm 43-48 kg

  Fischer RCS Classic Nis Längdskidor Junior..Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé i längdspåret!
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp

  Madshus Nanosonic Carbon Skate Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp..Endast 155cm 30-40kg kvar .. ..En juniorskida för er som vill ha det bästa, tekniken tagen från seniorskidorna och samma belag som seniorskidorna gör denna till första valet.
 • Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor 2019/20

  Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor....XC SKIS S-Race JUNIOR CLASSIC..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!Inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...Ett spann som är lätt att trampa ner men ändå håller höjd vid dubbelstakning..G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!
 • Fischer RCS Carbonlite Skate Längdskidor 2016/2017

  Göra det enkelt att vinna - denna högpresterande skida med kvalitetsstämpel RACE CODE har ännu bättre pendlingsvikt tack vare den nya Carbon Pro Tip &: Tail.Verklig teknik tagen från världscupen: Air Core-Carbonlite och DTG WC finish gör den här skidan till vinnare.
 • Atomic Redster S9 Junior Längdskidor 2019/20

  Atomic Redster S9 Junior Längdskidor 2019/20..Prisvärd tävlingsskida!..Superlätt junior skate tävlingsskida från Atomic. Skidan har en speedcellkärna för optimalt kraftåtervinning och grym stabilitet. Juniorskidan har samma belag som vuxen skidan BI 5000 belag för optimalt glid.
 • Madshus Redline 2.0 Classic Längdskidor 2019/2020

  Redline 2.0 Classic Längdskidor 2018/2019..MADSHUS REDLINE 2.0..Madshus kommer med en helt ny skidmodell som släpps på utvalda specialbutiker under november månad. Det är en så kallad prelaunch i begränsad upplaga. Det var planerat att denna modell skulle lanseras till butik först nästa säsong, men det blev en så lyckad målgång för treårsprojektet redan i somras att man nu väljer att göra den tillgänglig för allmänheten ett år tidigare. Modellen heter REDLINE 2.0 och är något helt annat än den tidigare modellen REDLINE. Skidan är från och med idag bokningsbar hos Sveriges längdskidspecialister...Leverans i början November.
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017

  Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017..Instegsskida för skate från Salomon.Bra kvalitet under 2000 kr.Lättkörd skida. .. 
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS Längdskidor 2017/2018 Kampanj

  X-ium classic WSC. Rossignols raceskida.Skidan har Honeycombkärna och K7000 belag.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.Bi-edge konstruktionen är unikt på Rossignol.Skidan finns i C1 (kallföre) C2 (allround) C3 white base (klister) C2 r-grip (rugg)
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp

  Madshus bästa junior skida...Det bästa från Madshus på junior sida, väl avvägda spannkonstruktioner för juniorerna gör att skidan har både bra glid och fäste...Finns i år även som zeroskida!
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Bästa skateskidan!?Vi ser fler och fler segrar på denna skida, snabbaste skidan i minusföre!?..
 • Rossignol X-IUM SKATING PREMIUM Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  X-ium skating premium.En ny dimension av skateskidor.Denna 3D carbon profil har ett unikt spann som är testat på väldscupen senaste säsongen.Förutom spannet och konstruktionen så har skidan har en lättare topp, 2cm längre glidytor och en ny slipning.Skidan finns i S1 (kallföre) S2 (allround) S3 white base (konstsnö, blöt och skitig snö)
 • Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019..Toppmodell från Atomic som används flitigt av världseliten, trotts att det är en tävlingskida så är den enkel att trycka ner när du vill vilket gör skidan perfekt för långlopp. Helt ny konstruktion ”samma” mått som Carbonskidon vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt. SDS teknologi som håller fästzonen högt i glidfästen men ändå gör det lätt att få fäste.Resultatet blir explosiv acceleration och suveränt glid.Givetvis med Atomics topbelag Petex 5000 SA (samma som Carbonskidan). "
 • Atomic Redster C8 Skintec Längdskidor Vallafritt 2018/2019

 • Terrasonic Igs Move

  Madshus Terrasonic IGS Move är Vasaloppets officiella skidor. De passar för klassisk åkning, för både motionsåkning och långlopp. Skidorna är fästvallningsfria genom att de är försedda med hudar (70% mohair och 30% nylon) i fästzonerna. Hudarna har sänkts ner något i belaget för att m
 • Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor Skidpaket 2017/2018

  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor Skidpaket 2017/2018..Detta var Madshus toppskida fram till 2009, och den har flera vinster i Vasaloppet. Stabil och lättåkt...Bästa köpet säsongen 2018/19 av de billigare modellerna!
 • Rossignol R-Skin Classic Längdskidor 2016/2017 Vallafria Utförsäljning Maxvikt 70kg och längd 203 kvar

  Kortaste skindelen på marknaden av alla skintec skidor...Maxvikt 70kg och längd 203 kvar..Bra belag!Bra Skin=Pomoca ..Vår mest sålda skintec skida säsongen 2015/2016! (Tävlingsprestanda)Kommer även i en snikvariant till säsongen 2016/2017 den har vi inte tagit in i sortimentet då den är tyngre och gjord med med billigare material. 
 • Atomic Aina Classic 2014 Längdskidor Utförsäljning

  Atomic Aina Classic Längdskidor -utförsäljning ..Atomics motionsskida är en perfekt skida speciellt anpassat för damer  Stark köp rek! Perfekt att åka tjejvasan, kortvasan etc...
 • Atomic Redster C5 Skintec Längdskidor Vallafritt 2018/2019

  Atomic Redster C5 Skintec Längdskidor Vallafritt 2018/2019..Vi är väldigt nöjda med kvaliten och jämnhet på C5 skidorna, brukar vara problem med lite billigare modeller men denna är lätt att plocka och går riktigt bra!
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS JR R-SKIN Längdskidor 2016/2017 Vallningsfria Utförsäljning 156-166 cm

  X-ium classic WCS JR R-skin är en juniorskida av yttersta kvalité.Skidan är byggd på samma sätt som den vanliga juniortävlingsskidan men denna har en R-skin hud av 100% mohair under fästzonen.Detta ger optimalt fäste och glid.Denna skida har ett unikt spann för att vara en JR skinskida vilket gör att topp junioråkare kan tävla på denna!
 • Madshus Terrasonic Intelligrip Classic Längdskidor 2015/2016 Vallningsfria Max 65 kg

  Madshus svar på Skintec, bra belag och bra höjder i spannkurvan samt tävlingsbelag och ett trevligt pris gör denna till en storsäljare.
 • Jr C1 Skin+bind

  Atomic Jr C1 Skin är längdskidor för de yngsta åkarna som vill uppleva hur det är att åka med bra glid och bra fäste. Tack vare hudar i spannet behövs ingen fästvalla, och mer tid kan spenderas ute i spåren. Passar dig som inte har åkt så mycket innan och vill ha skidor med bra egenskape
 • Madshus Nanosonic Zero Längdskidor 2015-2016 Lagerrensning Sommarpriser

  Madshus Nanosonic Zero Längdskidor 2015-2016 Lagerrensning..Nanosonic gamla tävlingsskidan från Madshus, tävlingsbelag och allt man kan kräva av en tävlingsskida...Vi säljer ut ett överlager av Zero skida till ett galet bra pris...Skidan är av avsedd för att fungera bäst i fören runt noll grader, då behöver man bara rugga upp den speciella fästzonen och köra.Den går dock lika bra att ha som ren klisterskida och valla fäste som vanligt vid klisterföre...På kall sidan fungerar den bra ner till minus 4-5 grader om det är lite högre luftfuktighet. (Lila burk)
 • Madshus Nanosonic Längdskidor Skidpaket 2017/2018

  ......Madshus tidigare toppskida, som vunnit Vasaloppet flera gånger. Stabil och lättåkt skida......."
 • Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor..
 • Rossignol X-IUM C2 CLASSIC WCS IFP 2017/2018 Längdskidor

  Rossignol X-IUM CLASSIC WCS IFP..Toppsäljare hos skistart, lite högre spannkonstruktioner mot andra märken men mjuka fina övergångar in i glidfas gör att skidorna inte tappar fart. Endast C2 kvar!..Rossignol´s klassiska racingskida är till denna säsong oförändrad i konstruktion men uppdaterad med den nya IFP plattan för att kombineras med Turnamic bindningen. Honeycomb nomex kärna med Bi-Edge konstruktion och racebelaget K7000.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.