MaximalFritid » Träning » Längdskidåkning » Längdskidor

Märken på längdskidor

Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

Populärt inom längdskidor

 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 max 60 kg

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Oneway Premio 10 Classic Längdskidor Utförsäljning 48-67 kg

  Premio 10 Classic OneWay´s nya världscup-skida...Värstingskida till kanonpris, 1995 kr för en WC skida!Ny design i år och vi har köpt in ett större lager av fjolårdesignen. 
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2018/19

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..

Fler tips på längdskidor

 • Rossignol R-Skin Premium Vallafritt Längdskidor 2018/2019

 • Atomic Redster C7 Skintec Vallafritt 2018/2019 Längdskidor Klipp

  Atomic Redster C7 Skintec Vallafritt 2018/2019 Längdskidor..Atomics nyaste skida som är en lite billigare kopia av C9 med skintec teknologi, här får man Atomics SDS teknologi, dvs ett spann som håller uppe vid dubbelstakning men är mycket lätt att få fäste på.Modellen har även en smalare topp som är mjukare för bättre ”flyt” i snön, precis som tävlingsskidan.100% mohair hud som håller ca 60-80 mil, hudarna är limmade i den utfrästa delen under skidan, som är ca 30% kortare i spannet än en vanlig klassisk skida, på så sätt påverkas inte glidzonerna.Givetvis så kommer skidan med Atomics topp racing belag BI 5000 SA* (*helt nytt racingbelag som enl tester glider bättre)..C7 modellen har en ny typ av skin som går lätt att byta ut, bara att dra lös och sätta på ny, går att köpa till speedskin" som ger bättre glid behövs inget vallajärn eller verktyg alls för detta."
 • Fischer RCS Classic 2016/2017 Längdskidor Klipp

  Fischer RCS Classic Skidpaket 2016/2017..Fischers flaggskepp är tillbaka igen!..Dessa ser riktigt fina ut, har haft problem att hitta bra skidor av RCS de sista åren, blir så dj... nöjd när jag ser hur dessa ser ut...Back on track!
 • Atomic Redster S9 Skate Längdskidor 2018/2019 Längdskidor

  Atomic Redster S9 Skate Längdskidor..Tävlingsskidan på skate för 2 år sedan, väldigt mycket skida för pengarna! 
 • Rossignol X-IUM Skate WCS JR IFP 2019/2020 Längdskidor

 • Atomic Redster World Cup Skate Längdskidor 2016/2017 Max 50 kg Utförsäljning

  Ny skida som nu finns i 3 modeller...Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån.
 • Terrasonic Igs Move

  Madshus Terrasonic IGS Move är Vasaloppets officiella skidor. De passar för klassisk åkning, för både motionsåkning och långlopp. Skidorna är fästvallningsfria genom att de är försedda med hudar (70% mohair och 30% nylon) i fästzonerna. Hudarna har sänkts ner något i belaget för att m
 • Rossignol X-IUM Classic WCS JR-IFP 2019/2020 Längdskidor

  Rossignol X-IUM Classic WCS JR-IFP 2018/2019 Längdskidor..
 • Madshus Redline 2.0 Skate Junior 2019/20 Längdskidor

  REDLINE 2.0 SKATE JR är skidan för att ta dagens unga till toppen.
 • Fischer SC Classic Längdskidor 2016/2017

  Fischer SC Classic Längdskidor 2016/2017..
 • Rossignol X-IUM C2 CLASSIC WCS IFP 2017/2018 Längdskidor

  Rossignol X-IUM CLASSIC WCS IFP..Toppsäljare hos skistart, lite högre spannkonstruktioner mot andra märken men mjuka fina övergångar in i glidfas gör att skidorna inte tappar fart. Endast C2 kvar!..Rossignol´s klassiska racingskida är till denna säsong oförändrad i konstruktion men uppdaterad med den nya IFP plattan för att kombineras med Turnamic bindningen. Honeycomb nomex kärna med Bi-Edge konstruktion och racebelaget K7000.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.
 • Madshus Redline Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Klipp

  Madshus Redline Classic Junior Längdskidor 2016/2017..Endast 150, 160 kvar..Nyhet för i år, nu kan ungdomarna också åka Redline, skidan som tar marknadsandelar på sunior sidan.
 • Rcs Cl Plus Ifp

  Högkvalitativa längdskidor för klassisk åkning. Skidorna passar allt från den ambitiösa nybörjaren till tävlingsåkaren. De har låg vikt tack vare kärnkonstruktionen Air Core Carbon och har tävlingsbelaget World Cup Plus för bra glidegenskaper. Bindningssystem: Turnamic. Skidorna säljs
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017

  Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017..Instegsskida för skate från Salomon.Bra kvalitet under 2000 kr.Lättkörd skida. .. 
 • Fischer Speedmax Classic IFP 812 kurva Längdskidor 2018/2019 80-85kg /Sista exet

  Fischer Speedmax Classic IFP 812 kurva Längdskidor 2018/2019..Sista exet, 207cm passar åkare mellan 80-85kg..Plusmodellen med 8Q2 spannkurvan (samma som 812)/ 28 belag, ..
 • Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019

  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Detta var Madshus toppskida fram till 2009, och den har flera vinster i Vasaloppet. Madshus mest sålda vallningsbara skida de senaste 10 åren, nu i ny tappning. Mycket stabil och lättåkt.
 • Jr Redster C7 Skintec

  Längdskidor för klassisk åkning. Atomic Jr Redster C7 Skin passar de lite yngre åkarna som söker en skin-skida med bra komfort och känsla. Tack vare en mohair-hud i spannet erbjuds optimalt fäste och glid i alla snöförhållanden och temperaturer, och du kan spendera mer tid på skidorna än
 • Madshus Redline 2.0 Classic Junior 2019/20 Längdskidor

  Redline 2.0 Classic JR är den klassiska skidan som ger dagens unga bäst förutsättning att ta sig till toppen...Trots att det är en juniormodell, så byggs denna skida på likadant sätt och med lika material som de bästa världscupskidorna.
 • Rcr Classic Nis

  Längdskidor för klassisk åkning och som passar både motionären och vasaloppsåkaren. Skidorna har låg vikt och ger härlig känsla tack vare skidornas Air-Core Basalite Pro-kärna. De har ett likvärdigt tävlingsbelag som på Fischers toppmodeller. Skidorna säljs utan bindningar. Vid köp av
 • Fischer Speedmax 3DCl Plus 902 Längdskidor 2019/20

  Fischer Speedmax 3DCl Plus Längdskidor..Skidan lämpar sig bäst i förhållanden -4 och varmare.Perfekt till den mer krävande tävlingsbanan där det går mycket upp och ner, där fungerar den även bra i kallare förhållande då den är snabb i acceleration.
 • Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Ultrasonic Classic..Juniorspannad
 • Fischer Twin Skin Speedmax Längdskidor 2018/2019

 • Rossignol X-IUM SKATING IFP 2017/2018 Längdskidor Klipp

  Rossignol X-IUM SKATING IFP 2017/2018 Längdskidor..X-ium Skating skidan är en något enklare skida än toppmodellen men har trots detta en grym prestanda.Honeycomb kärna, racingbelaget K7000 och dubbla styrspår.Produceras endast i ett universal spann likt S2 modellen.Integrerad IFP platta för montering av Turnamic bindningen
 • Atomic Redster C9 Junior Längdskidor 2019/20

  Atomic Redster C9 Junior Längdskidor..Atomics klassiska tävlingsskida med en superlätt speedcellkärna som gör att du får en skida som är följsam och lätt att trampa ner och få fäste på.Under skidan sitter Atomics BI5000 som är toppbelaget och bidrar till att du får så optimalt glid som möjligt. Kort och gott en klassisk junor tävlingskida
 • W Pro C2 Skintec

  Atomic W Pro C2 Skintec är mångsidiga längdskidor för nybörjaren och motionären som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Med de utbytbara stighudarna som ligger integrerade under spannet får du ett bra fäste, utan att behöva valla. Hudarna är något kortare än spannet på e
 • Atomic Aina Classic 2014 Längdskidor Utförsäljning

  Atomic Aina Classic Längdskidor -utförsäljning ..Atomics motionsskida är en perfekt skida speciellt anpassat för damer  Stark köp rek! Perfekt att åka tjejvasan, kortvasan etc...
 • Redster C7 Skintec

  Lätta, mångsidiga längdskidor för klassisk åkning, och för motionären och tävlingsåkaren som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Med de utbytbara stighudarna som ligger integrerade under spannet får du ett bra fäste, utan att behöva valla. Bindningssystem: Går att fås m
 • Atomic Skintec Specialdesign Längdskidor 2014/2015 Utförsäljning

 • Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor paket 2014 Klipp

  Madshus Redline Classic Plus WB Längdskidor paket 2014 Klipp..Vi har köpt in ett större lager Plus White Base skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris.Ni fattar inte vad bra denna skida går i vårföre......Kanon skida i sydliga delar i Norden där det ofta är plusgrader eller transparant snö. ..Finns som:..
 • Rcr Skate Ifp

  Fischer RCR Skate IFP är skateskidor för motionären och tävlingsåkaren som söker högkvalitativa skateskidor med härlig känsla och bra glid. Passar exempelvis dig som ska åka Nattvasan. Försedda med en Air Core Basalite-kärna som ger låg vikt och bra stabilitet, samt Fischers världscups
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp

  Madshus bästa junior skida...Det bästa från Madshus på junior sida, väl avvägda spannkonstruktioner för juniorerna gör att skidan har både bra glid och fäste...Finns i år även som zeroskida!
 • Salomon Equipe 9 Skate 2014/2015 Längdskidor Utförsäljning 174 40-55 kg

  Skidan under S-lab, bra prestanda och bästa belaget och ny teknologi i stommen vilket gör att denna skida blir ett bra köp för er som både köper er första skate skida eller vill gå upp en nivå.Lite snällar spann än på RS skidan vilket gör denna skida lämplig för damer. 
 • Madshus Nanosonic Intelligrip JR Längdskidor 2017/2018 Vallafria

  Madshus Nanosonic Intelligrip JR Längdskidor..Ny och revolutionerande vallningsfri tävlingsskida från Madshus. Skidan är lätt, stabil och enkel att få fäste på genom den inbyggda stighuden (intelligrip). Stighuden är nedsänkt i fästzonens fram- och bakdel. Skidorna har en 3D-formad PR 100X kärna och triaxial carbon konstruktion för att få maximal precision i spann och tryckfördeling. Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan ger ett bättre glid. Nanosonic har ett jämnt spann med bra bärighet för bästa fäste och glid.
 • Atomic Redster S9 Skate Junior Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster S9 Skate Junior Längdskidor 2018/2019..Superlätt junior skate tävlingsskida från Atomic.Skidan har en speedcell kärna för optimalt kraftåtervinning och grym stabilitet.Juniorskidan har samma belag som vuxen skidan BI 5000 belag för optimalt glid.
 • Madshus Nanosonic Zero Längdskidor 2015-2016 Lagerrensning Sommarpriser

  Madshus Nanosonic Zero Längdskidor 2015-2016 Lagerrensning..Nanosonic gamla tävlingsskidan från Madshus, tävlingsbelag och allt man kan kräva av en tävlingsskida...Vi säljer ut ett överlager av Zero skida till ett galet bra pris...Skidan är av avsedd för att fungera bäst i fören runt noll grader, då behöver man bara rugga upp den speciella fästzonen och köra.Den går dock lika bra att ha som ren klisterskida och valla fäste som vanligt vid klisterföre...På kall sidan fungerar den bra ner till minus 4-5 grader om det är lite högre luftfuktighet. (Lila burk)
 • Salomon EQ8 Classic Längdskidor/Utförsäljning

  Vårt val av skida under 2000 kr av SNS systemet, skidans konstruktion gör att de blir jämna och fina i paren vilket gör att vi kan leverera fina skidor, kan var problem med vissa skidor under 2000 då de är för olika i paren.
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Rcr Classic Nis

  Längdskidor för klassisk åkning och som passar både motionären och vasaloppsåkaren. Skidorna har låg vikt och ger härlig känsla tack vare skidornas Air-Core Basalite Pro-kärna. De har ett likvärdigt tävlingsbelag som på Fischers toppmodeller. Skidorna säljs utan bindningar. Vid köp av
 • Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus toppskida, som med sina flexibla ändar och låga vikt ger en unik åkkänsla och accelerationSkidan är livfull och överför all kraft till snön utan att slösa bort någon energi...Redline Carbon Skate Cold har en ny design, ny topp och en annan geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans för bättre fart i frånskjutet.Redline Carbon Skate Cold har fått bättre bärighet i slutspannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid varje skateskär.
 • Madshus Superkid Classic Längdskidor

  Madshus Superkid Classic Längdskidor..Bra barn och undomsskida till en billig peng.
 • Fischer Carbonlight Skate H-Plus IFP Längdskidor 2018/2019

  Fischer Carbonlight Skate H-Plus IFP Längdskidor 2018/2019..
 • Salomon EQ RS Skate Längdskidor

  Salomon EQ RS Skate Längdskidor Bra instegsskida för mden lite mer kräsne åkaren, skidan är snäppet under S-lab skidan.Väldigt mycket skida för pengarna.
 • Rossignol R-Skin Classic Längdskidor 2016/2017 Vallafria Utförsäljning Maxvikt 70kg och längd 203 kvar

  Kortaste skindelen på marknaden av alla skintec skidor...Maxvikt 70kg och längd 203 kvar..Bra belag!Bra Skin=Pomoca ..Vår mest sålda skintec skida säsongen 2015/2016! (Tävlingsprestanda)Kommer även i en snikvariant till säsongen 2016/2017 den har vi inte tagit in i sortimentet då den är tyngre och gjord med med billigare material. 
 • Atomic Redster Carbon Classic Längdskidor damer/juniorer 2018/2019

  Atomic Redster Carbon Classic Längdskidor..Vi har köpt på oss ett brett sortiment som är anpassat för damer/juniorer som vill prestera och ha det bästa av fjolårsskidan!Steget från juniorskidor till seniorskidor brukar svida i plånboken, här har vi valet för er......Är mycket imponerad av Atomics nya skida, gillar framföringen och surfet i skidan, helt ny spannkonstruktion som gör att skidan är mycket lätt att få fäste på utan att tappa bärighet.Skidan är konstruerad även för att gå snabbt i stakning i uppförsbacken vilket kan vara en problematik och lite det man jobba på från skidtillverkarna då man vill staka i branare och brantare partier för att kunna ha blanka skidor...Gjerdalen har tagit många segrar i Ski Classic på dessa och fler kommer.......Ny top of the line skida från Atomic.Helt nya mått på skidan, mjuk och följsam topp och botten. Helt nya mått  37 fram, 44 mitten, 34 bak och en helt ny flex i skidan 
 • Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager zero skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Vill man inte ha skidan som Zero skida så fungerar den kanon i fören runt noll grader men gul, röd burkvalla och som ren klisterskida.Så vill man valla så har man ett kanonpris på en tävlingsskida!
 • Atomic Redster C5 Skintec Längdskidor Vallafritt 2018/2019

  Atomic Redster C5 Skintec Längdskidor Vallafritt 2018/2019..Vi är väldigt nöjda med kvaliten och jämnhet på C5 skidorna, brukar vara problem med lite billigare modeller men denna är lätt att plocka och går riktigt bra!
 • Motion 52 Grip+a/u

  Färdigmonterade längdskidor för nybörjare och rekreationsåkare som söker en lättåkt och lättskött modell. Skidans bredd ger stabilitet och balans och den är vallningsfri tack vare G2 Syncro grip-teknologin som ger bra fäste. Försedda med Densolite-kärna och BI 1500-belag. Bindning: Ato
 • Atomic Redster Skintec Längdskidor 2016/2017 Klipp Vallafri Maxvikt på åkare 65 kg

 • Salomon Elite 5 Classic Längdskidor

  Längdskidor för dig som åker någon gång på sportlovet, fungerar bra både i spåret och någon tur till värmestugan.
 • Peltonen Skinpro Längdskidor 2017/2018

  Peltonen Skinpro Längdskidor..Peltonens Skinskida.Testat den förra säsongen och den känns riktigt bra, bra spannkurva i förhållandet till skindelen.Riktigt bra skida för lite tyngre åkare och de som vill en tuffare/krävande skida (för att få ner fästdelen). ..En skida lämplig för träning tävling.
 • Madshus Nanosonic Längdskidor Skidpaket 2017/2018

  ......Madshus tidigare toppskida, som vunnit Vasaloppet flera gånger. Stabil och lättåkt skida......."
 • Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor 2019/20

  Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor....XC SKIS S-Race JUNIOR CLASSIC..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!Inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...Ett spann som är lätt att trampa ner men ändå håller höjd vid dubbelstakning..G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!