MaximalFritid » Träning » Längdskidåkning » Längdskidor

Märken på längdskidor

Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

Populärt inom längdskidor

 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 Endast 180cm kvar

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2018/19

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  

Fler tips på längdskidor

 • Terrasonic Igs Move

  Madshus Terrasonic IGS Move är Vasaloppets officiella skidor. De passar för klassisk åkning, för både motionsåkning och långlopp. Skidorna är fästvallningsfria genom att de är försedda med hudar (70% mohair och 30% nylon) i fästzonerna. Hudarna har sänkts ner något i belaget för att m
 • Nanosonic Igs Move

  Madshus Nanosonic IGS Move är fästvallningsfria längdskidor för klassisk åkning. Skidorna ger bra fäste och glid på både träning och långlopp. Skidorna är lätta, stabila och enkla att få fäste på genom den inbyggda stighuden (intelligrip). Stighuden består av 70% mohair och 30% nylon
 • Rcr Classic Nis

  Längdskidor för klassisk åkning och som passar både motionären och vasaloppsåkaren. Skidorna har låg vikt och ger härlig känsla tack vare skidornas Air-Core Basalite Pro-kärna. De har ett likvärdigt tävlingsbelag som på Fischers toppmodeller. Skidorna säljs utan bindningar. Vid köp av
 • Madshus Hypersonic Classic Junior Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning 170 cm 25-32 kg

  Bra instegsskida för barn och ungdommar..Maxvikt 30kg
 • Madshus Redline 2.0 Skate Längdskidor 2019/2020

  Madshus Redline 2.0 Skate Längdskidor 2019/2020..Regular: Lite tuffare att bemästra, högre maxfart och går kanon i hårda skatebäddar.Soft condition: Lättåkt, snabb accelaration, passar bra i tuffa tävlingsbanor pga den snabba accelerationen och mjukare förhållanden.
 • Salomon S-lab Classic Längdskidor Utförsäljning

  Salomon S-lab Classic Längdskidor..En klassisk skida i världsklass
 • Rossignol Längdskidor R-skin Race Vallafritt 17/18 OBS ETT EX KVAR 454-60KG

  Rossignol Längdskidor R-skin Race Vallafritt..Vi har fått en laddning av Rossignols tävlingsskidor för R-SkinSkidan är basserad på X-ium modellen, alltså tävlingsprestanda på dessa skidor...Skistarts tävlingsvalla HF Long Distans på köpet (550kr)
 • Rossignol X-IUM SKATING IFP 2017/2018 Längdskidor Klipp

  Rossignol X-IUM SKATING IFP 2017/2018 Längdskidor..X-ium Skating skidan är en något enklare skida än toppmodellen men har trots detta en grym prestanda.Honeycomb kärna, racingbelaget K7000 och dubbla styrspår.Produceras endast i ett universal spann likt S2 modellen.Integrerad IFP platta för montering av Turnamic bindningen
 • Rossignol X-IUM CLASSIC IFP 2017/2018 Längdskidor Utförsäljning

  Rossignol X-IUM CLASSIC IFP 2017/2018..Prisvärd skida med bästa belaget.Vikten största skillnaden mot toppmodellen. 
 • Madshus Nordic Pro Intelligrip Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Bra skida om man vill alterera mellan skidspåret och turåkning till våffelstugan.
 • Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor 2018/2019 Kampanj 2 för 1 köp Redline Carbon och få 1 st Red Line White Base på köpet

  Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Köp 1 st Redline och få 1 st Redline White Base på köpet...Redline Carbon Classic Cold har en ny design och geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans mellan fäste och glid.Redline Carbon Classic Cold har fått lite bättre bärighet i spannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en överlägsen flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid frånskjut och i stakögonblicket.
 • Fischer Carbonlite Classic Junior Längdskidor 2019/20

  Fischer Carbonlite Classic Jr Längdskidor 2019/20..Carbonlite Classic Jr är en RACE CODE tävling och träningsskida för dedikerade junioråkare.Optimerade Plus Finishen fungerar bra på en mängd olika underlag.
 • Madshus Nanosonic Zero Längdskidor 2015-2016 Lagerrensning Sommarpriser

  Madshus Nanosonic Zero Längdskidor 2015-2016 Lagerrensning..Nanosonic gamla tävlingsskidan från Madshus, tävlingsbelag och allt man kan kräva av en tävlingsskida...Vi säljer ut ett överlager av Zero skida till ett galet bra pris...Skidan är av avsedd för att fungera bäst i fören runt noll grader, då behöver man bara rugga upp den speciella fästzonen och köra.Den går dock lika bra att ha som ren klisterskida och valla fäste som vanligt vid klisterföre...På kall sidan fungerar den bra ner till minus 4-5 grader om det är lite högre luftfuktighet. (Lila burk)
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2016/2017..Instegsskida för skate från Salomon.Bra kvalitet under 2000 kr.Lättkörd skida. .. 
 • Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor Dam/Junior 2018/2019

  Madshus Redline Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Vi har köpt på oss ett brett sortiment som är anpassat för damer/juniorer som vill prestera och ha det bästa av fjolårsskidan!Steget från juniorskidor till seniorskidor brukar svida i plånboken, här har vi valet för er......Redline Carbon Classic Cold har en ny design och geometri med optimerade tryckpunkter och perfekt balans mellan fäste och glid.Redline Carbon Classic Cold har fått lite bättre bärighet i spannet och skidan funkar bäst från några plusgrader till minus 15 grader, Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan får ett bättre glid.Skidan är den absolut lättaste Madshus någonsin tillverkat, med en överlägsen flexibilitet som ger skidan liv, åkkänsla och acceleration vid frånskjut och i stakögonblicket.
 • Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Ultrasonic Classic..Juniorspannad
 • Fischer RCS Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 187 cm 43-48 kg

  Fischer RCS Classic Nis Längdskidor Junior..Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé i längdspåret!
 • Rossignol X-IUM C2 CLASSIC WCS IFP 2017/2018 Längdskidor Utförsäljning

  Rossignol X-IUM CLASSIC WCS IFP..Toppsäljare hos skistart, lite högre spannkonstruktioner mot andra märken men mjuka fina övergångar in i glidfas gör att skidorna inte tappar fart. Endast C2 kvar!..Rossignol´s klassiska racingskida är till denna säsong oförändrad i konstruktion men uppdaterad med den nya IFP plattan för att kombineras med Turnamic bindningen. Honeycomb nomex kärna med Bi-Edge konstruktion och racebelaget K7000.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.
 • C2 Skintec Classic

  Atomic C2 Skintec Classic är mångsidiga längdskidor för nybörjaren och motionären som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Med de utbytbara stighudarna som ligger integrerade under spannet får du ett bra fäste, utan att behöva valla. Hudarna är något kortare än spannet på
 • Atomic Redster C9 Längdskidor 2019/20

  Atomic Redster C9 Längdskidor 2019/20..C9 och C9 carbone är nog skidorna som är lättast att få fäste på av alla tävlingsskidor, spannkonstruktionen gör att mycket area av fastzonen går i momentant vilket säkrar fästet, bra skidor för er som vi ha stabilt fäste!..Toppmodell från Atomic som används flitigt av världseliten.Trots att det är en tävlingskida så är den enkel att trycka ner när du vill vilket gör skidan perfekt för långlopp.
 • Rossignol X-IUM WCS Skate S2 Längdskidor 2019/2020

 • Fischer Speedmax Skate IFP Längdskidor 2018/2019 max 65 kg

  Fischer Speedmax Skate IFP Längdskidor 2018/2019..En helt ny revolutionerande längdskida från Fischer som är snabbare än någonsin tidigare. Detta pga ny produktionsteknik som gör att paraffinupptaget blir bättre och ytan blir planare vilket leder till snabbare glid.
 • Jr C1 Skin+bind

  Atomic Jr C1 Skin är längdskidor för de yngsta åkarna som vill uppleva hur det är att åka med bra glid och bra fäste. Tack vare hudar i spannet behövs ingen fästvalla, och mer tid kan spenderas ute i spåren. Passar dig som inte har åkt så mycket innan och vill ha skidor med bra egenskape
 • Rossignol X-IUM SKATING PREMIUM Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  X-ium skating premium.En ny dimension av skateskidor.Denna 3D carbon profil har ett unikt spann som är testat på väldscupen senaste säsongen.Förutom spannet och konstruktionen så har skidan har en lättare topp, 2cm längre glidytor och en ny slipning.Skidan finns i S1 (kallföre) S2 (allround) S3 white base (konstsnö, blöt och skitig snö)
 • Atomic Motion Skintec Dam/ Herr modell Längdskidor 2016/2017 Vallafri

  Atomic Motion Skintec Dam/ Herr modell Längdskidor 2016/2017..Atomic populära skinteserie nu som en lite bredare skida.Perfekt för turen på golfbanan eller fjällturen till stugan där varm choklad och våffla väntar.
 • Rcr Classic Nis

  Längdskidor för klassisk åkning och som passar både motionären och vasaloppsåkaren. Skidorna har låg vikt och ger härlig känsla tack vare skidornas Air-Core Basalite Pro-kärna. De har ett likvärdigt tävlingsbelag som på Fischers toppmodeller. Skidorna säljs utan bindningar. Vid köp av
 • Madshus Race Pro Skate Jr Längdskidor 2019/20

  Race PRO Skate JR-skidor är ett utmärkt alternativ där föräldrarna vill ge sina ungdomar/juniorer chansen att gilla längdskidåkning, detta är skidan för de som vill börja tävla inom längdskidåkning. 
 • Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2017/2018 Kampanj

  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2017/2018..Detta var Madshus toppskida fram till 2009, och den har flera vinster i Vasaloppet. Stabil och lättåkt...Bästa köpet säsongen 2018/19 av de billigare modellerna!
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019 Utförsäljning

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Bästa skateskidan!?Vi ser fler och fler segrar på denna skida, snabbaste skidan i minusföre!?..
 • Redster C7 Skintec

  Lätta, mångsidiga längdskidor för klassisk åkning, och för motionären och tävlingsåkaren som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Med de utbytbara stighudarna som ligger integrerade under spannet får du ett bra fäste, utan att behöva valla. Bindningssystem: Går att fås m
 • Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor 2019/20

  Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor....XC SKIS S-Race JUNIOR CLASSIC..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!Inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...Ett spann som är lätt att trampa ner men ändå håller höjd vid dubbelstakning..G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!
 • Fischer Twin Skin Pro Classic Längdskidor 2018/2019 Vallafri

  Fischer Twin Skin Pro Classic Längdskidor 2018/2019..
 • Rcr Skate Ifp

  Fischer RCR Skate IFP är skateskidor för motionären och tävlingsåkaren som söker högkvalitativa skateskidor med härlig känsla och bra glid. Passar exempelvis dig som ska åka Nattvasan. Försedda med en Air Core Basalite-kärna som ger låg vikt och bra stabilitet, samt Fischers världscups
 • Rossignol X-IUM Skate WCS JR IFP 2019/2020 Längdskidor

 • Pro C2 Skintec

  Atomic Pro C2 Skintec är mångsidiga längdskidor för nybörjaren och motionären som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Stighudarna är 30% kortare än spannet på en vanlig klassisk skida. På så sätt påverkas inte glidzonerna. Du får garanterat bra fäste på alla underlag
 • Madshus Redline 2.0 Intelligrip Längdskidor 2019/20

  Madshus Redline 2.0 Intelligrip Längdskidor 2019/20....REDLINE INTELLIGRIP® Den nya Redline 2.0 IntelliGrip®, Madshus världscupkonstruktion som erbjuder den optimala kombinationen av pålitligt fäste och överlägset glid. ..
 • Rossignol X-IUM R-Skin Längdskidor Vallafri 2019/20

  Rossignol X-IUM R-Skin Längdskidor Vallafri 2019/20..X-IUM R-SKIN är vår skida i nivån underr racing.Fint spann med en mycket lätt honeycomb konstruktion.
 • Salomon Elite 5 Classic Längdskidor

  Längdskidor för dig som åker någon gång på sportlovet, fungerar bra både i spåret och någon tur till värmestugan.
 • Madshus Hypersonic Classic Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på!  Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!..Köpt in stort lager till säsongen 2015/2016 klippskida så länge lagret räcker!..Vi har ett bra utbud i angivet viktspann, välj skida och tala om er vikt i kommentarsfältet.
 • Atomic Skintec Specialdesign Längdskidor 2014/2015 Utförsäljning

 • Salomon EQ8 Classic Längdskidor 2016/2017 Kampanj

  Salomon EQ8 Classic Längdskidor 2016/2017..Instegsskida från Salomon som även fungerar utmärkt att åka något av de kortare Vasaloppen med.Nu snabbare, lättare konstruktion.
 • Fischer Twin Skin Race Längdskidor Vallafri 2019/20

  Fischer Twin Skin Race Längdskidor Vallafri 2019/20..Twin Skin Race med mohair hudar i en design och konstruktion för konsekvent och effektivt grepp på extremt hård snö eller glatta spår.
 • Madshus Race Speed Intelligrip Längdskidor Vallafritt 2019/20

  En helt ny skidmodell både till konstruktion och namn. Ny 3D form likt Redline/Redline 2.0 för att få mer av dess egenskaper för snabbare och mer lättåkt skida även i denna prisnivå. Fällen hålls upp bättre i glidfas och är andå lättare att trampa fast vid frånskjut. Belaget är det vi använt på Redline den senaste säsongen, P200. Skidan är försedd med MOVE platta vilket ökar bindningens flyttbarhet flytten kan ske utan att pjäxan knäpps loss från bindningen, alltså även i fart under åkning.
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS Längdskidor 2017/2018 Utförsäljning

  X-ium classic WSC. Rossignols raceskida.Skidan har Honeycombkärna och K7000 belag.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.Bi-edge konstruktionen är unikt på Rossignol.Skidan finns i C1 (kallföre) C2 (allround) C3 white base (klister) C2 r-grip (rugg)
 • Fischer RCR Skate IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer RCR Skate IFP 2018/2019 Längdskidor..En skida som passar de flesta, bra första köp på skate.
 • Atomic Redster C9 Carbon Längdskidor 2019/20

  Atomic Redster C9 Carbon Längdskidor 2019/20..Atomics spannteknologi gör att det är otroligt lätt att få fäste på de klassiska skidorna...Atomics värsting tar teknologi och utveckling till en helt ny nivå, kanske ingen slump att den används flitigt av Atomics tävlingsåkare.Helt ny Carbonkonstruktion (Carbon race monocoque) en skida helt i carbon, vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt och mer känsla."
 • Terrasonic Igs

  Madshus Terrasonic IGS är längdskidor för klassisk åkning, för motions- och tävlingsåkaren. Skidorna är fästvallningsfria genom att de är försedda med hudar (65% mohair och 35% nylon) i fästzonerna. Hudarna har sänkts ner något i belaget för att minska friktionen mellan fäst- och gli
 • R-skin Ifp

  Rossignol R-Skin IFP är längdskidor för klassisk åkning, för motionärer som vill spendera mer tid i spåren än vid vallabänken. Försedda med en lätt konstruktion, racingbelag och hudar (100% mohair) i fästzonerna för bra fäste utan valla. Förmonterad IFP-platta som är kompatibel med T
 • Madshus Nanosonic Längdskidor Skidpaket 2017/2018

  ......Madshus tidigare toppskida, som vunnit Vasaloppet flera gånger. Stabil och lättåkt skida......."
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2015/2016 Utförsäljning 174cm, 45-55kg

  Bra start på din skateåkning från Salomon
 • Atomic Redster C9 (Classic) Junior Längdskidor 2019/20

  Atomic Redster C9 Junior Längdskidor..Atomics klassiska tävlingsskida med en superlätt speedcellkärna som gör att du får en skida som är följsam och lätt att trampa ner och få fäste på.Under skidan sitter Atomics BI5000 som är toppbelaget och bidrar till att du får så optimalt glid som möjligt. Kort och gott en klassisk junor tävlingskida