Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

Populärt inom längdskidor

Fler tips på längdskidor

 • Ultrasonic Pro Skin

  Ultrasonic Pro Skin
  OBS! Bindning köpes separat.
 • Snow Skidset

  Snow Skidset
  När det är dags att för de allra yngsta att ge sig ut på snön så passar det här skidpaketet perfekt. Inget krångel med varken valla eller pjäxor, barnets vinterkängor funkar perfekt ihop med den klassiska kabelbindningen. Stavar med enkel handrem hänger med i köpet. För barn upp till 4 år: välj en lika lång skida som barnets kroppslängd. För barn över 4 år: välj en skida som är 10-20 cm längre än barnets kroppslängd.
 • Race Speed Skin

  Race Speed Skin
  *Sammankopplade trådar av kolfibrer och glasfibrer omger hela kärnan och gör skidan mer vridstyv och stark, utan att tulla på den lätta vikten och livliga responsen *Den låga vinkeln i nosen förlänger skidans fästzon och maximerar glidet i kall och kompakt snö *Intelligrip® integrerade skins av 70% mohair och 30% nylon ger en perfekt balans mellan grepp och glid i olika snöförhållanden *Fluorkarbonfria material
 • Kids' Snow Cross Country Set with Prolink

  Kids' Snow Cross Country Set with Prolink
  Snow Cross Country Set With Prolink är vallningsfria längdskidor och stavar för barn med Prolink Junior bindning.
 • Endurace Skin

  Endurace Skin
  OBS! Bindning köpes separat.
 • Redster C7 Skintec Med + Si Red/Grey/Red

  Redster C7 Skintec Med + Si Red/Grey/Red
  *Lätt, stabil Speedcell-kärna *Race Carbon-konstruktion *Enkelt att byta stighudar *100% Mohair *BI 4000 + Race Grinding
 • Atomic Redster S9 Junior Längdskidor

  Atomic Redster S9 Junior Längdskidor
  Atomic Redster S9 Junior är baserad på raceteknologin från senior&hellip:
 • Skidverkstan Skidanalys inkl. Skidfrakt

  Skidverkstan Skidanalys inkl. Skidfrakt
  Inför vintern 20/21 investerade vi i ett nytt skidanalyssystem, s&hellip: