MaximalFritid » Träning » Längdskidåkning » Längdskidor

Märken på längdskidor

Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

 • Madshus Ultrasonic Skate Längdskidor 2014 Utförsäljning 40-76 kg

  Instegsskida från Madshus, lämplig för dig som vill motionera och åka någon fjälltur. Passa på att gå upp en prisklass till Hypersonic då du får så mycket mer skida för en liten peng till!
 • Oneway Premio 10 Classic Längdskidor Utförsäljning 48-67 kg

  Premio 10 Classic OneWay´s nya världscup-skida...Värstingskida till kanonpris, 1995 kr för en WC skida!Ny design i år och vi har köpt in ett större lager av fjolårdesignen. 
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2018/19

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 max 60 kg

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..
 • Salomon Equipe 9 Skate 2014/2015 Längdskidor Utförsäljning 174 40-55 kg

  Skidan under S-lab, bra prestanda och bästa belaget och ny teknologi i stommen vilket gör att denna skida blir ett bra köp för er som både köper er första skate skida eller vill gå upp en nivå.Lite snällar spann än på RS skidan vilket gör denna skida lämplig för damer. 
 • Salomon Equipe RC Skin Längdskidor 2016/2017 Vallningsfria Klipp 40-50 kg kg

  Nu kommer även Salomon med en skintech", denna skida har ett riktigt bra spannkurvor utvecklade för att kunna hantera skin teknologin.Skin materialet av syntet i stället för mohair som storebror Atomic skintech, denna kommer bli en storsäljare pga av sin enkelhet då man slipper valla fäste, väljer ni vårt prepareringsval med sicklingstrukturering så kan ni strunta i att glidvalla skidorna också!"
 • Atomic Redster World Cup Classic Längdskidor 2014/2015 Kampanj Max 70 kg

  Atomic Redster WC Classic Längdskidor ..Har köpt ett större parti från Atomic av fjolårsskidan, vi har gått igenom hela partiet och kvalitetssäkrat det som vi skall sälja.Finns bra sortimen upp till 70Kg.Kanonglid med bra bärighet och ett suveränt kickspann...Ny spannzon som håller upp vikten bättre innan spannet går i och fästvallan går i snön.Kanon kickkänsla! Trevligt pris också då Atomic vill plocka marknadsandelar i Norden. ..Tävlingsskida både för långlopp och kuperad bana...Atomic har nu bytt design i för tredje året i rad, vi har köpt på oss ett parti för säsongen 2015/2016 som klipp till er, bra köp!
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Nanosonic Carbon Classic Längdskidor.. ..Samma skida som 2015/16 fast gamla designen och utan EmPower chipet...185cm skidorna är åt det hårdare laget så ligger man på den undre viktangivelsen så passar de mer åt de som stakar mycket...Det kan ev. finnas skönhetsfel...Bästa köpet i vinter!
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp

  Madshus bästa junior skida...En juniorskida för er som vill ha det bästa, tekniken tagen från seniorskidorna och samma belag som seniorskidorna gör denna till första valet.
 • Fischer RCS Skate Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  En vinnarskida från Världscupen som numer även har hål-konstruktionen.Utrustad med toppteknologi som gör den jämförbar med de alldra bästa race-skidorna.Plus modell för förhållanden över -5°C.
 • Salomon EQ8 Classic Längdskidor/Utförsäljning

  Vårt val av skida under 2000 kr av SNS systemet, skidans konstruktion gör att de blir jämna och fina i paren vilket gör att vi kan leverera fina skidor, kan var problem med vissa skidor under 2000 då de är för olika i paren.
 • Fischer RCS Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 187 cm 43-48 kg

  Fischer RCS Classic Nis Längdskidor Junior..Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé i längdspåret!
 • Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 196-206 cm 48-90 kg

  Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017..En helt ny serie skidor från Salomon, vi provkörde dessa för första gången för 2 vintrar sedan, Salomon utmanar drakarna på marknaden och gör numera top of the line" skidor. ..Ny klassisk skida från Salomon som bygger på framgångarna på Skate Carbonskidan som tar mer och mer pallplatser på världscupen, en favorit att staka på också...Whitebase skidan har man kört på sedan Falun och den har verkligen visat att den är snabb.Snabbaste skidan i varmföre!? "
 • Atomic Aina Classic 2014 Längdskidor Utförsäljning

  Atomic Aina Classic Längdskidor -utförsäljning ..Atomics motionsskida är en perfekt skida speciellt anpassat för damer  Stark köp rek! Perfekt att åka tjejvasan, kortvasan etc...
 • Salomon Elite 5 Classic Längdskidor

  Längdskidor för dig som åker någon gång på sportlovet, fungerar bra både i spåret och någon tur till värmestugan.
 • Peltonen Supra-X Skate Längdskidor 2018/19

  Supra X: Racskidan för skate i Peltonens line.
 • Salomon Equipe RC Classic Längdskidor 2014/2015 Utförsäljning

  Salomon Equipe RC Classic Längdskidor..Långloppsskida..Storsäljare förra året, skidan tog slut hos Salomon, bra första skida om man siktar på något av de längre loppen.
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Junior Längdskidor 2017/2018 Klipp

  Madshus bästa junior skida...Det bästa från Madshus på junior sida, väl avvägda spannkonstruktioner för juniorerna gör att skidan har både bra glid och fäste...Finns i år även som zeroskida!
 • Oneway Premio 9 Classic Längdskidor Utförsäljning 40-53 kg 180 cm- 188cm

  OneWay Premio 9 Classic -Utförsäljning..En skida för motionär och den som vill åka något motionslopp...Korta längder kvar...2 färger, Gul och Lila..Kan ev. finnas skönhetsfel.
 • Atomic Redster World Cup Skate Längdskidor 2016/2017 Max 50 kg Utförsäljning

  Ny skida som nu finns i 3 modeller...Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån.
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2015/2016 Utförsäljning 174cm, 45-55kg

  Bra start på din skateåkning från Salomon
 • Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Ultrasonic Classic..Juniorspannad
 • Madshus Superkid Classic Längdskidor

  Madshus Superkid Classic Längdskidor..Bra barn och undomsskida till en billig peng.
 • Rossignol X-ium Classic Längdskidor 2016/2017 Klipp

  Rossignol X-ium Classic Längdskidor ..Samma skida som X-ium WCS fast utan Carbonförstärkning, tävlades i världscuppen för 2-3 år sedan på denna skida...Kanonskida för dig som inte väger mer än 85 kg!
 • Fischer RCR Classic Längdskidor 2018/2019

 • Fischer RCS Skate Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  Fischer Rcs Skate Längdskidor Junior....Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé!
 • Madshus Hypersonic Classic Junior Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning 170 cm 25-32 kg

  Bra instegsskida för barn och ungdommar..Maxvikt 30kg
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic EmPower Längdskidor 2015/2016 Kampanj

  Suveränt bra tävlingsskida som kanske hamnar i skymundan för Redline, dock ej att underskatta!..Nanosonic Carbon Classic Cold ger åkare möjlighet till världscup kvalité.Skidan har en ny 3D formad PR 100X kärna och Triaxial Carbon kontstruktion för precist spann och tryckfördelning.Nanosonic Carbon Classic Cold har ett långt lågt spann med bra bärighet från 0°C och kallare.Skidan har Splay i topp och bak för att reducera friktion och ge bästa glid.Skidan är utrustad med Empower...Vi har köpt in ett större lager av denna skida till i år till kampanjpris!
 • Atomic Redster World Cup Classic Längdskidor 2016/2017 Klipp ett av säsongens bästa köp

  Ny skida som syns långt fram i de stora långloppen och världscupen. Tack vare Carbon SDS plattan (den gula plattan i skidan) accelererar de mer explosivt och håller upp vallan på ett fantastiskt sätt...Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån...Betydligt hårdare fullviktsvärden så bättre bärighet på årets Redster. 
 • Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor 2016/2017 Klipp

  Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor..Succe från i vintras, de flesta vinster som togs på Skiclassic från Fischer togs på denna skida.Britta Norgren första val bla. ..Ett citat från en toppåkareMina helt nya DP skidor från Fischer gick klart lättare då vi testade dagen innan Vasaloppet. Enormt med tanke på att jag upplevt mitt material som mycket bra sen tidigare. Otroligt bra släpp i skidorna i uppförsbackarna!"..Vi har sålt denna under senvintern och denna skida har fått ett kanonmottagande, vi gillar det vi ser.....Långa tryckpunkter vilket gör lite tyngre åkare inte riskerar att skidan plogar när det blir lite lösare.En stor fördel som inte många tänker på är att skidan nöter vallan mindre då tryckpunkterna är bättre fördelade...Skidan är låg 0,7-1,1 på halvvikten vilket gör att övergångarna i skida är långa och fina...Skidan är lite hårdare i konstruktionen där man går upp på tå (7cm) vilket gör att skidan inte kollapsar när det är aggresiv åkning..."
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS Längdskidor 2017/2018 Kampanj

  X-ium classic WSC. Rossignols raceskida.Skidan har Honeycombkärna och K7000 belag.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.Bi-edge konstruktionen är unikt på Rossignol.Skidan finns i C1 (kallföre) C2 (allround) C3 white base (klister) C2 r-grip (rugg)
 • Salomon EQ RS Skate Längdskidor

  Salomon EQ RS Skate Längdskidor Bra instegsskida för mden lite mer kräsne åkaren, skidan är snäppet under S-lab skidan.Väldigt mycket skida för pengarna.
 • Madshus Propulsion Stakskidor Längdskidor 2018/2019

  Madshus Propulsion Längdskidor..Madshus mest extrema toppracingskida för enbart stakning. Skidan ger en bra acceleration i stakögonblicket och bibehåller farten bra vid stakning uppför...Vasaloppets officiella stakskida. Med sin låga vikt och belag på högsta nivå, ger den åkaren en lättåkt skida för de som väljer att bara staka.Skidan har en robust framdel vilket bidrar till att bibehålla tryckpunkter under skidans glidzoner vid stakning, framförallt uppför.Splay och en låg Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan ger en bättre balans.
 • Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager zero skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Vill man inte ha skidan som Zero skida så fungerar den kanon i fören runt noll grader men gul, röd burkvalla och som ren klisterskida.Så vill man valla så har man ett kanonpris på en tävlingsskida!
 • Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019

  Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019..Toppmodell från Atomic som används flitigt av världseliten, trotts att det är en tävlingskida så är den enkel att trycka ner när du vill vilket gör skidan perfekt för långlopp. Helt ny konstruktion ”samma” mått som Carbonskidon vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt. SDS teknologi som håller fästzonen högt i glidfästen men ändå gör det lätt att få fäste.Resultatet blir explosiv acceleration och suveränt glid.Givetvis med Atomics topbelag Petex 5000 SA (samma som Carbonskidan). "
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS JR NIS Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  Köpt in fjolårsskidor till ett bra pris som vi kan erbjuda.Ross tycker vi har riktigt bra juniorskidor, är alltid svårt att hitta bra grejer under 1700 kr men med detta klipp så går det!..X-ium classic WCS JR är en juniorskida av yttersta kvallité. Skidan är byggd på samma sätt som seniorskidan med Honeycombkärna och K7000 belag, dock utan Bi-Edgekonstruktionen. Skidan tillverkas på samma fabrik som seniorskidan. Detta gör att skidan har ett unikt spann för att vara en juniorskida.
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Bästa skateskidan!?Vi ser fler och fler segrar på denna skida, snabbaste skidan i minusföre!?..
 • Salomon S-Lab Classic Längdskidor 2018/2019

  S-Lab classic..Som vanligt när salomon presenterar en S-lab serie så är det top of the line!Inget undantag heller på skidsidan, från tävlings åkare till elitmotionär.Nu pratar vi racing!..Här handlar det att kapa minuter och det här är skidan som WC åkarna har!..En av marknadens lättaste skidor, väger under 1 kg paret, tack vare den ultralätta kärnan nomex.Mjuk i toppen ger åkaren mer känsla och bättre glid, skidan flyter bättre på snön..Givetvis med toppbelaget G5, för absolut bästa glid
 • Salomon S-Race Skate Junior Längdskidor 2018/2019

  XC SKIS S-Race JUNIOR SKATE..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!
 • Rossignol Längdskidor R-skin Race Vallafritt 17/18 Utförsäljning

  Rossignol Längdskidor R-skin Race Vallafritt..Vi har fått en laddning av Rossignols tävlingsskidor för R-SkinSkidan är basserad på X-ium modellen, alltså tävlingsprestanda på dessa skidor...Skistarts tävlingsvalla HF Long Distans på köpet (550kr)
 • Madshus Redline Classic Längdskidor 2016/2017 Klipp Säsongens bästa köp

  Madshus mest extrema toppracingskida, som med sina flexibla ändar och låga vikt ger en unik åkkänsla och acceleration..Har fyllt lagrena med denna inför kommande säsong 18/19Kommer vara skidan vi säljer mest av även denna säsong! Mest skida för pengarna på marknaden!
 • Madshus Nanosonic Intelligrip JR Längdskidor 2017/2018 Vallafria

  Madshus Nanosonic Intelligrip JR Längdskidor..Ny och revolutionerande vallningsfri tävlingsskida från Madshus. Skidan är lätt, stabil och enkel att få fäste på genom den inbyggda stighuden (intelligrip). Stighuden är nedsänkt i fästzonens fram- och bakdel. Skidorna har en 3D-formad PR 100X kärna och triaxial carbon konstruktion för att få maximal precision i spann och tryckfördeling. Splay och Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan ger ett bättre glid. Nanosonic har ett jämnt spann med bra bärighet för bästa fäste och glid.
 • Fischer Speedmax Classic IFP Längdskidor 2018/2019

  Fischer Speedmax Classic IFP Längdskidor 2018/2019..SPEEDMAX..Denna skida är den mest använda av alla märken på världscupen i dag. Konstruktionen är helt ny och har ett unikt sett att fästa belaget på skida. Belaget på Speedmax appliceras kallt ”cold base bondning” och detta gör att man behåller belagets kemiska grundstruktur efter att skidan är klar. Vilket gör att du får ett belag som kan ta åt sig mer paraffin även fast det kan vara samma belag som på andra modeller. Denna unika och patenterade konstruktion gör att du får bra glid längre vilket är avgörande på ex vis långlopp. Belaget som sitter på plusskidan är vårt unika 28 belag som också är det mest använda på världscupen.
 • Salomon S-Race Classic Junior Längdskidor 2018/2019

  XC SKIS S-Race JUNIOR CLASSIC..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!Inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...Ett spann som är lätt att trampa ner men ändå håller höjd vid dubbelstakning..G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!
 • Salomon S-lab Classic Längdskidor Utförsäljning

  Salomon S-lab Classic Längdskidor..En klassisk skida i världsklass
 • Madshus Hypersonic Vasaloppet Classic Längdskidor Kampanj 2016/2017

  Madshus Hypersonic Vasaloppet...Vasaloppets officiella Vasaloppsskida...Samma skida som den populära Hypersonic, skidan som Brink tagit sina Vasaloppssegrar på.
 • Fischer RCS Speedmax Classic Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  En helt ny revolutionerande längdskida från Fischer som är snabbare än någonsin tidigare. Detta pga ny produktionsteknik som gör att paraffinupptaget blir bättre och ytan blir planare vilket leder till snabbare glid. ..Vilket lyft!, lite hårdare på fullvikt, slutspann mot tidigare produktionen och  jämnare parning då Fischer har uppdaterat sitt sätt att para ihop skidorna.
 • Peltonen Skinpro Längdskidor 2017/2018

  Peltonen Skinpro Längdskidor..Peltonens Skinskida.Testat den förra säsongen och den känns riktigt bra, bra spannkurva i förhållandet till skindelen.Riktigt bra skida för lite tyngre åkare och de som vill en tuffare/krävande skida (för att få ner fästdelen). ..En skida lämplig för träning tävling.
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2017/2018 Utförsäljning 70-105 kg

  Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2017/2018..Madshus tidigare toppskida, stabil och lättåkt.
 • Atomic Redster Skintec Junior Längdskidor 2016/2017 Vallafria Klipp så länge lagret räcker Max 40 kg

  Atomic Redster Skintec Junior Längdskidor 2016/2017..Atomics succ'e nu även som juniorskida...Finns i vikter upp till 40kg..Perfekt att ha till träning, tävling till ungdommarna antingen när man inte tycker tiden räcker till för att göra en riktigt bra vallning, eller knepigt före...Köprek på denna från oss!..Atomics tävlingsbelag på skida.