MaximalFritid » Träning » Längdskidåkning » Längdskidor

Märken på längdskidor

Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

 • Salomon S-lab Skate Längdskidor 2014/2015/Sista exemplaren

  Sista exemplaren!..Tävlingsskidan från Salomon...Skidorna plockade på Salomons racinglager!.. 
 • Madshus Ultrasonic Skate Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Instegsskida från Madshus, lämplig för dig som vill motionera och åka någon fjälltur. Passa på att gå upp en prisklass till Hypersonic då du får så mycket mer skida för en liten peng till!
 • Salomon Equipe RS Skate Längdskidor 2014/2015 Utförsäljning

  Salomon Equipe RS Skate Längdskidor Kampanj..Skidan under S-lab, bra prestanda och bästa belaget och ny teknologi i stommen vilket gör att denna skida blir ett bra köp för er som både köper er första skate skida eller vill gå upp en nivå.
 • Peltonen Infra X Classic Längdskidor 2017

  Peltonen InfraX Classic Längdskidor..Peltonens race skidor av klassisk modell håller världsklass, ny toppmodernfabrik sen förra året.Känd för sina fina kallskidor. 
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..
 • Salomon Equipe 9 Skate 2014/2015 Längdskidor Utförsäljning

  Skidan under S-lab, bra prestanda och bästa belaget och ny teknologi i stommen vilket gör att denna skida blir ett bra köp för er som både köper er första skate skida eller vill gå upp en nivå.Lite snällar spann än på RS skidan vilket gör denna skida lämplig för damer. 
 • Salomon Equipe RC Skin Längdskidor 2016/2017 Vallningsfria Klipp Max 70 kg

  Nu kommer även Salomon med en skintech", denna skida har ett riktigt bra spannkurvor utvecklade för att kunna hantera skin teknologin.Skin materialet av syntet i stället för mohair som storebror Atomic skintech, denna kommer bli en storsäljare pga av sin enkelhet då man slipper valla fäste, väljer ni vårt prepareringsval med sicklingstrukturering så kan ni strunta i att glidvalla skidorna också!"
 • Oneway Premio 10 Classic Längdskidor Utförsäljning

  Premio 10 Classic OneWay´s nya världscup-skida...Värstingskida till kanonpris, 1995 kr för en WC skida!Ny design i år och vi har köpt in ett större lager av fjolårdesignen. 
 • Fischer SCS Skate Junior Längdskidor 2016/2017

  Fischer SCS Skate Junior Längdskidor..,Skidan för ungdommar som gör sina första lopp i skidvärlden. 
 • Atomic Redster World Cup Classic Längdskidor 2014/2015 Kampanj Max 70 kg

  Atomic Redster WC Classic Längdskidor ..Har köpt ett större parti från Atomic av fjolårsskidan, vi har gått igenom hela partiet och kvalitetssäkrat det som vi skall sälja.Finns bra sortimen upp till 70Kg.Kanonglid med bra bärighet och ett suveränt kickspann...Ny spannzon som håller upp vikten bättre innan spannet går i och fästvallan går i snön.Kanon kickkänsla! Trevligt pris också då Atomic vill plocka marknadsandelar i Norden. ..Tävlingsskida både för långlopp och kuperad bana...Atomic har nu bytt design i för tredje året i rad, vi har köpt på oss ett parti för säsongen 2015/2016 som klipp till er, bra köp!
 • Salomon Elite 5 Classic Längdskidor

  Längdskidor för dig som åker någon gång på sportlovet, fungerar bra både i spåret och någon tur till värmestugan.
 • Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017

  Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017..En helt ny serie skidor från Salomon, vi provkörde dessa för första gången för 2 vintrar sedan, Salomon utmanar drakarna på marknaden och gör numera top of the line" skidor. ..Ny klassisk skida från Salomon som bygger på framgångarna på Skate Carbonskidan som tar mer och mer pallplatser på världscupen, en favorit att staka på också...Whitebase skidan har man kört på sedan Falun och den har verkligen visat att den är snabb.Snabbaste skidan i varmföre!? "
 • Salomon EQ8 Classic Längdskidor/Utförsäljning

  Vårt val av skida under 2000 kr av SNS systemet, skidans konstruktion gör att de blir jämna och fina i paren vilket gör att vi kan leverera fina skidor, kan var problem med vissa skidor under 2000 då de är för olika i paren.
 • Atomic Aina Classic 2014 Längdskidor Utförsäljning

  Atomic Aina Classic Längdskidor -utförsäljning ..Atomics motionsskida är en perfekt skida speciellt anpassat för damer  Stark köp rek! Perfekt att åka tjejvasan, kortvasan etc...
 • Salomon EQ8 Skate 2014 Längdskidor Utförsäljning

  Mycket bra skateskida under 2000 kr, instegs skida för dig som vill prova på skateåkning.
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Nanosonic Carbon Classic Längdskidor.. ..Samma skida som 2015/16 fast gamla designen och utan EmPower chipet...185cm skidorna är åt det hårdare laget så ligger man på den undre viktangivelsen så passar de mer åt de som stakar mycket...Det kan ev. finnas skönhetsfel...Bästa köpet i vinter!
 • Peltonen Supra-X Skate Längdskidor 2017

  Supra X: Racskidan för skate i Peltonens line.
 • Salomon Equipe RC Classic Längdskidor 2014/2015 Utförsäljning

  Salomon Equipe RC Classic Längdskidor..Långloppsskida..Storsäljare förra året, skidan tog slut hos Salomon, bra första skida om man siktar på något av de längre loppen.
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Junior Längdskidor 2017/2018

  Madshus bästa junior skida...Det bästa från Madshus på junior sida, väl avvägda spannkonstruktioner för juniorerna gör att skidan har både bra glid och fäste...Finns i år även som zeroskida!
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015

  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Ultrasonic Classic..Juniorspannad
 • Oneway Premio 9 Classic Längdskidor Utförsäljning

  OneWay Premio 9 Classic -Utförsäljning..En skida för motionär och den som vill åka något motionslopp...Korta längder kvar...2 färger, Gul och Lila..Kan ev. finnas skönhetsfel.
 • Salomon S-lab Classic Junior Längdskidor 2014/2015 Utförsäljning

  Junior tävlingsskidan från Salomon...Bra val om ni tycker värsting modellerna från Madshus och Fischer är i dyraste laget.Mycket skida för pengarna, bättre att köpa denna än de billigare modellerna av Madshus och Fischer då de har lite lägra spannhöjder och blir mer en nybörjar skida. 
 • Fischer RCS Classic Junior Längdskidor 2016/2017

  Fischer RCS Classic Nis Längdskidor Junior..Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé i längdspåret!
 • Madshus Superkid Classic Längdskidor

  Madshus Superkid Classic Längdskidor..Bra barn och undomsskida till en billig peng.
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Junior Längdskidor 2017/2018

  Madshus bästa junior skida...En juniorskida för er som vill ha det bästa, tekniken tagen från seniorskidorna och samma belag som seniorskidorna gör denna till första valet.
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2016/2017

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2016/2017..Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån...Kanske största nyheten denna säsong, lätt och vridstyv skida.Många långloppsåkare gillade den även som stakskida...Testade den själv i vintras och blev imponerad, blir en stark utmanare till de mera etablerade märkena. 
 • Salomon S-Lab Skate Längdskidor 2016/2017

  Salomon S-Lab Skate Längdskidor 2016/2017..Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån...Nyhet för säsongen, nu med 3 olika konstruktioner och belag...Salomon har tagit ett stort steg till säsongen med sina tävlingsskidor, utmanar mer och mer de största!
 • Atomic Redster World Cup Skate Längdskidor 2016/2017 Max 78 kg

  Ny skida som nu finns i 3 modeller...Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån.
 • Salomon EQ8 Skate Längdskidor 2015/2016 Utförsäljning

  Bra start på din skateåkning från Salomon
 • Fischer RCS Skate Junior Längdskidor 2016/2017

  Fischer Rcs Skate Längdskidor Junior....Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé!
 • Madshus Ultrasonic Classic Längdskidor 2013 Utförsäljning 33-51 kg

  Instegsskida från Madshus, lämplig för dig som vill motionera och åka någon fjälltur.Fjolårets modell 2012 till kampanj pris!
 • Madshus Hypersonic Classic Junior Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Bra instegsskida för barn och ungdommar..Maxvikt 30kg
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic Junior Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Madshus bästa junior skida... Finns endast 150 längd kvar..En av marknadens absolut bästa juniorskidor...Det kan ev. finnas skönhetsfel..Endast design byte på dessa, 2014-15...Skidan är riktigt bra går att hitta fina spannkurvor!
 • Rossignol X-ium WCS Classic Längdskidor 2015/2016 Kampanj

  Rossignol X-ium WCS Classic Längdskidor ..Rossignol X-ium skidan som tar större och större plats i skidvärlden, nu med ännu bättre belagserie.Skidan dyrare till denna säsong men tävlar med Redline, Speedmax i kvalitet.Vi sålde mycket mer än vi trodde förra säsongen så i år tar vi in ännu mer, kul att jobba med X-ium då skidan känns ordentligt kvalitetsäkrad och lätt att hitta riktigt bra par...Något högre spannvärden än övriga märken, ändå får man lätt fäste.Topp 3 hos Skistart! ..Köpt in ett gäng extra av denna som vi kör till kampanjpris i år!
 • Madshus Nanosonic Carbon Classic EmPower Längdskidor 2015/2016 Kampanj

  Suveränt bra tävlingsskida som kanske hamnar i skymundan för Redline, dock ej att underskatta!..Nanosonic Carbon Classic Cold ger åkare möjlighet till världscup kvalité.Skidan har en ny 3D formad PR 100X kärna och Triaxial Carbon kontstruktion för precist spann och tryckfördelning.Nanosonic Carbon Classic Cold har ett långt lågt spann med bra bärighet från 0°C och kallare.Skidan har Splay i topp och bak för att reducera friktion och ge bästa glid.Skidan är utrustad med Empower...Vi har köpt in ett större lager av denna skida till i år till kampanjpris!
 • Rossignol X-ium Classic Längdskidor 2016/2017

  Rossignol X-ium Classic Längdskidor ..Samma skida som X-ium WCS fast utan Carbonförstärkning, tävlades i världscuppen för 2-3 år sedan på denna skida.
 • Salomon S-lab Skate Junior Längdskidor 2016/2017

  Junior tävlingsskidan från Salomon...Salomons tävlingsskida på skate för juniorer. D-carbon kärna vilket gör att du får en stabil skida med enorm kraftåtervining samtmaximal toppfart. G5 zeolit universial belag skapar fina möjligheter för att få optimalt glid 
 • Fischer RCS Skate Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  En vinnarskida från Världscupen som numer även har hål-konstruktionen.Utrustad med toppteknologi som gör den jämförbar med de alldra bästa race-skidorna.Plus modell för förhållanden över -5°C.
 • Atomic Redster World Cup Classic Längdskidor 2016/2017 Klipp ett av säsongens bästa köp

  Ny skida som syns långt fram i de stora långloppen och världscupen. Tack vare Carbon SDS plattan (den gula plattan i skidan) accelererar de mer explosivt och håller upp vallan på ett fantastiskt sätt...Plockade på racinglagret vilket innebär att de skidorna är utsorterade som de bästa skidorna, sedan har vi plockat ut de vi vill ha därifrån...Betydligt hårdare fullviktsvärden så bättre bärighet på årets Redster. 
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS Längdskidor 2016/2017 Kampanj

  X-ium classic WSC. Rossignols raceskida.Skidan har Honeycombkärna och K7000 belag.Skidan är byggd med Bi-edgekonstruktion vilket ger ett högt och fint spann men skidan är ändå otroligt lätt att få fäste på.Bi-edge konstruktionen är unikt på Rossignol.Skidan finns i C1 (kallföre) C2 (allround) C3 white base (klister) C2 r-grip (rugg)
 • Madshus Redline Skate Junior Längdskidor 2016/2017 Klipp

  Madshus Redline Skate Junior Längdskidor 2015/2016..Nyhet för i år, nu kan ungdomarna också åka Redline, skidan som tar marknadsandelar på sunior sidan.
 • Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor 2016/2017

  Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor..Succe från i vintras, de flesta vinster som togs på Skiclassic från Fischer togs på denna skida.Britta Norgren första val bla. ..Ett citat från en toppåkareMina helt nya DP skidor från Fischer gick klart lättare då vi testade dagen innan Vasaloppet. Enormt med tanke på att jag upplevt mitt material som mycket bra sen tidigare. Otroligt bra släpp i skidorna i uppförsbackarna!"..Vi har sålt denna under senvintern och denna skida har fått ett kanonmottagande, vi gillar det vi ser.....Långa tryckpunkter vilket gör lite tyngre åkare inte riskerar att skidan plogar när det blir lite lösare.En stor fördel som inte många tänker på är att skidan nöter vallan mindre då tryckpunkterna är bättre fördelade...Skidan är låg 0,7-1,1 på halvvikten vilket gör att övergångarna i skida är långa och fina...Skidan är lite hårdare i konstruktionen där man går upp på tå (7cm) vilket gör att skidan inte kollapsar när det är aggresiv åkning..."
 • Madshus Nanosonic Intelligrip Längdskidor Skidpaket 2017/2018 Vallafria

  Madshus tar nu en modell på högsta nivå och gör vallningsfri (Intelligrip) för ännu bättre prestanda. Detta är den utlimata skidan för dig som värdesätter bra fäste och glid men vill lägga tiden i spåret. 
 • Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager zero skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Vill man inte ha skidan som Zero skida så fungerar den kanon i fören runt noll grader men gul, röd burkvalla och som ren klisterskida.Så vill man valla så har man ett kanonpris på en tävlingsskida!
 • Fischer RCR Classic Längdskidor 2017/2018

 • Salomon EQ RS Skate Längdskidor Klipp

  Salomon EQ RS Skate Längdskidor..Bra instegsskida för mden lite mer kräsne åkaren, skidan är snäppet under S-lab skidan.Väldigt mycket skida för pengarna.
 • Madshus Propulsion Stakskidor Längdskidor 2017/2018

  Madshus Propulsion Längdskidor..Madshus mest extrema toppracingskida för enbart stakning. Skidan ger en bra acceleration i stakögonblicket och bibehåller farten bra vid stakning uppför...Vasaloppets officiella stakskida. Med sin låga vikt och belag på högsta nivå, ger den åkaren en lättåkt skida för de som väljer att bara staka.Skidan har en robust framdel vilket bidrar till att bibehålla tryckpunkter under skidans glidzoner vid stakning, framförallt uppför.Splay och en låg Speed tip gör att man reducerar friktion och skidan ger en bättre balans.
 • Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2017/2018

  Salomon S-Lab Carbon Skate Längdskidor 2017/2018..
 • Salomon S-Lab Classic Längdskidor 2017/2018

  S-Lab classic..Som vanligt när salomon presenterar en S-lab serie så är det top of the line!Inget undantag heller på skidsidan, från tävlings åkare till elitmotionär.Nu pratar vi racing!..Här handlar det att kapa minuter och det här är skidan som WC åkarna har!..En av marknadens lättaste skidor, väger under 1 kg paret, tack vare den ultralätta kärnan nomex.Mjuk i toppen ger åkaren mer känsla och bättre glid, skidan flyter bättre på snön..Givetvis med toppbelaget G5, för absolut bästa glid
 • Salomon S-Race Skate Junior Längdskidor 2017/2018

  XC SKIS S-Race JUNIOR SKATE..Som vanligt när salomon presenterar en ny serie så är det top of the line!inget undantag heller för juniorer. Lättåkt skida tack vare kärnan och konstruktionen...G5 zeolit belag, det bästa från Salomon gör skidan supesnabb!