Längdskidor

Längdåkningsskidor finns i två olika sorters beroende på vilken teknik man vill åka. Vill man åka klassiskt köper man skidor för klassisk åkning. Dessa är något längre, har en spetsigare spets och man måste kunna trampa ner ytan mitt under steget för att få fästvalla att fästa.

Skateskidor är något kortare och hårdare för att kunna ge bättre glid. Det är också olika bindningar för klassisk respektive skate. Du kan köpa skidutrustning hos lokala sportbutiker men det går även bra att beställa på nätet idag. Här hittar du bilder och priser från butiker som säljer skidutrustning online.

Populärt inom längdskidor

 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 Endast 180cm kvar

  Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 Endast 180cm kvar
  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning
  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!
  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Fischer RCS Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 187 cm 43-48 kg

  Fischer RCS Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 187 cm 43-48 kg
  Fischer RCS Classic Nis Längdskidor Junior..Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé i längdspåret!

Fler tips på längdskidor

 • Redster C7 Skintec Psp

  Redster C7 Skintec Psp
  Mångsidiga längdskidor för klassisk åkning, och för motionären och tävlingsåkaren som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Densolite-kärnan gör skidorna lätta, stabila och starka och SDS Camber Construction ger en spannprofil som ger bra glid och som är enkel att trycka ih
 • Madshus Endurace Intelligrip Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Madshus Endurace Intelligrip Längdskidor Vallafritt 2019/20
  En helt ny skidmodell både till konstruktion och namn. Ny 3D form likt Redline/Redline 2.0 för att få mer av dess egenskaper för snabbare och mer lättåkt skida även i denna prisnivå. Fällen hålls upp bättre i glidfas och är andå lättare att trampa fast vid frånskjut. Belaget är det vi använde på Redline när de introducerades, P190. Skidan är försedd med MOVE platta vilket ökar bindningens flyttbarhet flytten kan ske utan att pjäxan knäpps loss från bindningen, alltså även i fart under åkning.
 • Madshus Terrasonic Classic Vasaloppet Längdskidor Utförsäljning

  Madshus Terrasonic Classic Vasaloppet Längdskidor Utförsäljning
  Madshus Vasaloppet Classic Längdskidor...Som ny Officiell partner till Vasaloppet så har Madshus gjort en specialdesignad skida för Vasaloppet. ..Bra spannkurva för dig som skall åka Vasaloppet.
 • Rossignol X-IUM CLASSIC WCS JR IFP 2017/2018 Längdskidor Utförsäljning

  Rossignol X-IUM CLASSIC WCS JR IFP 2017/2018 Längdskidor Utförsäljning
  Rossignol X-IUM CLASSIC WCS JR IFP 2017/2018 Längdskidor..Junior racing skida som bygger på liknande konstruktion som vuxen modellen.Honeycomb kärna, racingbelaget K7000 och en integrerad IFP platta för montering av Turnamic bindningen... ..
 • Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp

  Madshus Redline Classic Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp
  Madshus Redline Zero Längdskidor 2014/2015 Klipp..Vi har köpt in ett större lager zero skidor från Madshus som vi nu erbjuder till klippris...Vill man inte ha skidan som Zero skida så fungerar den kanon i fören runt noll grader men gul, röd burkvalla och som ren klisterskida.Så vill man valla så har man ett kanonpris på en tävlingsskida!
 • C2 Skintec Classic Psp

  C2 Skintec Classic Psp
  Skin-skidor för klassisk åkning. Skidorna passar bra för motions- och träningsåkare och är lätta att hantera och lätta att få fäste med. Skintec med 100% mohair ser till att du får fäste under alla snöförhållanden. Densolite-kärna gör skidorna lätta, stabila och starka och SDS camb
 • Madshus Redline 2.0 Classic Junior 2019/20 Längdskidor

  Madshus Redline 2.0 Classic Junior 2019/20 Längdskidor
  Redline 2.0 Classic JR är den klassiska skidan som ger dagens unga bäst förutsättning att ta sig till toppen...Trots att det är en juniormodell, så byggs denna skida på likadant sätt och med lika material som de bästa världscupskidorna.
 • Rossignol X-IUM Classic Premium Nordic Way Längdskidor 2019/20

  Rossignol X-IUM Classic Premium Nordic Way Längdskidor 2019/20
  Rossignol X-IUM Classic Premium Nordic Way Längdskidor..Denna skida är mer anpassad för våra nordiska förhållanden, lite lägre i spannprofilen och mjukare övergångar i glid.Rätt tänk här Rossi!
 • Rcs Cl Plus Ifp

  Rcs Cl Plus Ifp
  Högkvalitativa längdskidor för klassisk åkning. Skidorna passar bra för tränings- och tävlingsåkare. De har låg vikt tack vare kärnkonstruktionen Air Core Carbon och har tävlingsbelaget World Cup Plus för bra glidegenskaper. Modellen har också Cold Base Bonding som ger ett belag som är
 • Salomon RC10 Eskinrace Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Salomon RC10 Eskinrace Längdskidor Vallafritt 2019/20
 • Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor
  Fischer Carbonlite Skate Junior IFP 2018/2019 Längdskidor..
 • Madshus Nanosonic Längdskidor Skidpaket 2017/2018

  Madshus Nanosonic Längdskidor Skidpaket 2017/2018
  ......Madshus tidigare toppskida, som vunnit Vasaloppet flera gånger. Stabil och lättåkt skida......."
 • Rc10 Eskin Psp

  Rc10 Eskin Psp
  Skin-skidor för klassisk åkning, och som passar för både tränings- och tävlingsåkare. Skidorna har D-Carbon, Salomons lättaste skumkärna, som ger ett enkelt och effektivt frånskjut. De har också tekniken eSKINGRIP+ (100% mohair) som ger den perfekta balansen mellan grepp och glid, och du
 • Atomic Redster S9 Carbon längdskidor 2019/20

  Atomic Redster S9 Carbon längdskidor 2019/20
  Atomic Redster S9 Carbon längdskidor..
 • Pro C2 Skintec Jr+plk Binding

  Pro C2 Skintec Jr+plk Binding
  Atomic Pro C2 Skintec JR är stabila längdskidor för barn mellan 7 och 12 år. Tack vare hudar i spannet behövs ingen fästvalla, och mer tid kan spenderas ute i spåren. Skintec Mohair fästzon ger skidorna ett riktigt välbalanserat frånskjut och glider bra i alla snöförhållanden och temper
 • Salomon S/LAB Carbon Classic Längdskidor Paket 2019/2020

  Salomon S/LAB Carbon Classic Längdskidor Paket 2019/2020
 • Rossignol X-IUM Skate WCS JR IFP 2019/2020 Längdskidor

  Rossignol X-IUM Skate WCS JR IFP 2019/2020 Längdskidor
 • Endurance Intelligrip

  Endurance Intelligrip
  Nyutvecklade och lättåkta skin-skidor som passar för både motionsåkning och långlopp. Ny 3D-geometri gör att skidorna glider lätt vid stakning samtidigt som fästet är säkert vid frånskjut och diagonalåkning. Move-plattan som sitter på den här skidmodellen gör det enklare att justera
 • Nanosonic Igs Move

  Nanosonic Igs Move
  Madshus Nanosonic IGS Move är fästvallningsfria längdskidor för klassisk åkning. Skidorna ger bra fäste och glid på både träning och långlopp. Skidorna är lätta, stabila och enkla att få fäste på genom den inbyggda stighuden (intelligrip). Stighuden består av 70% mohair och 30% nylon
 • Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019 Utförsäljning

  Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019 Utförsäljning
  Atomic Redster C9 Classic Längdskidor 2018/2019..Toppmodell från Atomic som används flitigt av världseliten, trotts att det är en tävlingskida så är den enkel att trycka ner när du vill vilket gör skidan perfekt för långlopp. Helt ny konstruktion ”samma” mått som Carbonskidon vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt. SDS teknologi som håller fästzonen högt i glidfästen men ändå gör det lätt att få fäste.Resultatet blir explosiv acceleration och suveränt glid.Givetvis med Atomics topbelag Petex 5000 SA (samma som Carbonskidan). "
 • Fischer Twin Skin Race Classic Längdskidor 2016/2017 Vallningsfria -UTFÖRSÄLJNING

  Fischer Twin Skin Race Classic Längdskidor 2016/2017 Vallningsfria -UTFÖRSÄLJNING
  Fischer svar på skintech.RCS skida med integrerad skinteknolkogi, plusbelag och special spannkurva för bästa glid och fäste.
 • Rcs Cl Plus Ifp

  Rcs Cl Plus Ifp
  Högkvalitativa längdskidor för klassisk åkning. Skidorna passar bra för tränings- och tävlingsåkare. De har låg vikt tack vare kärnkonstruktionen Air Core Carbon och har tävlingsbelaget World Cup Plus för bra glidegenskaper. Modellen har också Cold Base Bonding som ger ett belag som är
 • Jr Redster C7 Skintec

  Jr Redster C7 Skintec
  Skin-skidor för klassisk åkning. Skidorna passar lite yngre motions- och träningsåkare som söker en skin-skida med bra komfort och känsla. Kombinationen av Skintec och SDS camberkonstruktion ger det perfekta frånskjutet och glid genom att hålla fästzonen borta från snön i glidfasen samtid
 • Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor 2016/2017 Klipp

  Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor 2016/2017 Klipp
  Fischer Speedmax Stakskidor Längdskidor..Succe från i vintras, de flesta vinster som togs på Skiclassic från Fischer togs på denna skida.Britta Norgren första val bla. ..Ett citat från en toppåkareMina helt nya DP skidor från Fischer gick klart lättare då vi testade dagen innan Vasaloppet. Enormt med tanke på att jag upplevt mitt material som mycket bra sen tidigare. Otroligt bra släpp i skidorna i uppförsbackarna!"..Vi har sålt denna under senvintern och denna skida har fått ett kanonmottagande, vi gillar det vi ser.....Långa tryckpunkter vilket gör lite tyngre åkare inte riskerar att skidan plogar när det blir lite lösare.En stor fördel som inte många tänker på är att skidan nöter vallan mindre då tryckpunkterna är bättre fördelade...Skidan är låg 0,7-1,1 på halvvikten vilket gör att övergångarna i skida är långa och fina...Skidan är lite hårdare i konstruktionen där man går upp på tå (7cm) vilket gör att skidan inte kollapsar när det är aggresiv åkning..."
 • Salomon S-lab Classic Längdskidor Utförsäljning

  Salomon S-lab Classic Längdskidor Utförsäljning
  Salomon S-lab Classic Längdskidor..En klassisk skida i världsklass
 • Madshus Hypersonic Classic Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Hypersonic Classic Längdskidor 2014 Utförsäljning
  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på!  Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!..Köpt in stort lager till säsongen 2015/2016 klippskida så länge lagret räcker!..Vi har ett bra utbud i angivet viktspann, välj skida och tala om er vikt i kommentarsfältet.
 • Salomon S/Lab Carbon Skate Längdskidor 2019/20

  Salomon S/Lab Carbon Skate Längdskidor 2019/20
  Salomon S/Lab Carbon Skate Längdskidor 2019/20..Stabiltet och kontroll, tack vare att hela skidan är byggd just av carbon. Skidan blir mer balanserad och stabilare att åka på.
 • Fischer Speedmax 3DCl DP Längdskidor 2019/20

  Fischer Speedmax 3DCl DP Längdskidor 2019/20
  Fischer Speedmax 3DCl DP Längdskidor..Stakskida från Fischer, en bra energieffektiv skida med lite längre tryckzoner, vilket lämpar sig bra på minussidan... .. ..Sidkanten på denna skida får endast vallas med flytande valla. Får ej sickla, stenslipas utsättas för hög värme (vallajärn) eller dyl... ..
 • R-skin Delta Comp Ifp

  R-skin Delta Comp Ifp
  Lätta och stabila skin-skidor för klassisk åkning och som passar bra för motions- och träningsåkare. Längdskidorna har Honeycomb-kärna, race-belag (K7000) och höga spann som lämpar sig utmärkt för skinskidor. De utbytbara hudarna i 100% mohair ger bästa glid och fäste och håller i 100
 • Fischer Speedmax Skate Jr Skida JR 2019/20 Längdskidor

  Fischer Speedmax Skate Jr Skida JR 2019/20 Längdskidor
  Fischer Speedmax Skate Jr Skida JR Längdskidor..Blixtsnabb RACE CODE skateskida för unga mästare med världscupteknik.
 • Redster S7 Skate

  Redster S7 Skate
  Lättjobbade och snabba skateskidor som fungerar i alla förhållanden. Den v-formade sidoskärningen, med en smalare tail och ett bredare brätte, ger snabb acceleration. Längdskidorna har också Atomic Race-profil som med perfekt avvägd spannkurva ger dig kontroll och stabilitet i alla förhåll
 • Rc10 Eskin Psp

  Rc10 Eskin Psp
  Skin-skidor för klassisk åkning, och som passar för både tränings- och tävlingsåkare. Skidorna har D-Carbon, Salomons lättaste skumkärna, som ger ett enkelt och effektivt frånskjut. De har också tekniken eSKINGRIP+ (100% mohair) som ger den perfekta balansen mellan grepp och glid, och du
 • Fischer Carbonlite Classic Junior IFP 2018/2019 Längdskidor

  Fischer Carbonlite Classic Junior IFP 2018/2019 Längdskidor
  Fischer Carbonlite Classic Junior IFP 2018/2019 Längdskidor..
 • Atomic Redster C9 Carbon Längdskidor 2019/20

  Atomic Redster C9 Carbon Längdskidor 2019/20
  Atomic Redster C9 Carbon Längdskidor 2019/20..Atomics spannteknologi gör att det är otroligt lätt att få fäste på de klassiska skidorna...Atomics värsting tar teknologi och utveckling till en helt ny nivå, kanske ingen slump att den används flitigt av Atomics tävlingsåkare.Helt ny Carbonkonstruktion (Carbon race monocoque) en skida helt i carbon, vilket gör den mjuk fram och bak med en känsla av fly ovanpå snön" som följd.Nomexkärna för kombination av stabilitet och låg vikt och mer känsla."
 • R-skin Delta Comp Ifp

  R-skin Delta Comp Ifp
  Lätta och stabila skin-skidor för klassisk åkning och som passar bra för motions- och träningsåkare. Längdskidorna har Honeycomb-kärna, race-belag (K7000) och höga spann som lämpar sig utmärkt för skinskidor. De utbytbara hudarna i 100% mohair ger bästa glid och fäste och håller i 100
 • Fischer Twin Skin Pro Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Fischer Twin Skin Pro Längdskidor Vallafritt 2019/20
  Fischer Twin Skin Pro Längdskidor Vallafritt 2019/20..Twin Skin Pro ger dig gott om prestanda. Den har en lätt konstruktion och 70% mohair Twin Skin för bra grepp när förhållandena blir svåra eller isiga.
 • Twinskin Pro Ifp

  Twinskin Pro Ifp
  Skin-skidor för klassisk åkning. Passar motionärer och träningsåkare som snabbt vill ta sig ut i spåret utan att behöva tillbringa lång tid vid vallabänken. Försedda med en Twin Skin stighud (70% mohair och 30% nylon) som ger bra fäste och prestanda även när förhållandena blir svåra
 • Atomic Redster C5 Skintec Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Atomic Redster C5 Skintec Längdskidor Vallafritt 2019/20
  Vi är väldigt nöjda med kvaliten och jämnhet på C5 skidorna, brukar vara problem med lite billigare modeller men denna är lätt att plocka och går riktigt bra!..Den enda av de billigare vi vill jobba med, bra kvalitet vilket brukar vara ett problem med de billigare skidorna!
 • Rossignol X-IUM Classic WCS JR-IFP 2019/2020 Längdskidor

  Rossignol X-IUM Classic WCS JR-IFP 2019/2020 Längdskidor
  Rossignol X-IUM Classic WCS JR-IFP 2018/2019 Längdskidor..
 • Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019 Kampanj

  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019 Kampanj
  Madshus Hypersonic Carbon Classic Längdskidor 2018/2019..Vasaloppets officiella skida. Med sin låga vikt och belag på högsta nivå, ger den åkaren en lättåkt skida för varje träning eller tävling. Skidan kombinerar Triaxial Carbon konstruktion med den lätta och följsamma PR90 kärnan.
 • Twinskin Pro Ifp

  Twinskin Pro Ifp
  Skin-skidor för klassisk åkning. Passar motionärer och träningsåkare som snabbt vill ta sig ut i spåret utan att behöva tillbringa lång tid vid vallabänken. Försedda med en Twin Skin stighud (70% mohair och 30% nylon) som ger bra fäste och prestanda även när förhållandena blir svåra
 • Twnskin Race Ifp

  Twnskin Race Ifp
  Längdskidor utrustade med Fischers unika skin-teknologi, ”Twin Skin”, som ger dig en härlig balans mellan säkert fäste och fantastiskt glid. För att minimera risken för ifrysning av nysnö och ge riktigt bra glid är skinhudarna tillverkade av 100% mohair. Kärnkonstruktionen Air-Core ger
 • Madshus Race Pro Skate Längdskidor 2019/20

  Madshus Race Pro Skate Längdskidor 2019/20
  En helt ny skidmodell både till konstruktion och namn. 3D form likt Redline för att få mer av dess egenskaper för snabbare och mer lättåkt skida även i denna prisnivå...Belaget är det vi använt på Redline den senaste säsongen, P200.
 • Jr Redster C7 Skintec

  Jr Redster C7 Skintec
  Längdskidor för klassisk åkning. Atomic Jr Redster C7 Skin passar de lite yngre åkarna som söker en skin-skida med bra komfort och känsla. Tack vare en mohair-hud i spannet erbjuds optimalt fäste och glid i alla snöförhållanden och temperaturer, och du kan spendera mer tid på skidorna än
 • Fischer Twin Skin Speedmax3D Längdskidor 2019/20

  Fischer Twin Skin Speedmax3D Längdskidor 2019/20
  Fischer Twin Skin Speedmax3D Längdskidor 2019/20..Du behöver inte leta längre om du har behov av hastighet.Speedmax 3D Twin Skin är en raceskida som orkar med de högintensiva träningspassen och är utformade för att kunna åka fort... .. ..Sidkanten på denna skida får endast vallas med flytande valla. Får ej sickla, stenslipas utsättas för hög värme (vallajärn) eller dyl... 
 • Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019 Kampanj

  Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019 Kampanj
  Madshus Nanosonic Carbon Skate Längdskidor 2018/2019..Madshus före detta världscupskida. En lätt skida som flyter fint i snön och som är stabil och lättåkt oavsett förkunskaper gällande skate...Specialpris hos Skistart denna säsong, mycket skida för pengarna.
 • Atomic Aina Classic 2014 Längdskidor Utförsäljning

  Atomic Aina Classic 2014 Längdskidor Utförsäljning
  Atomic Aina Classic Längdskidor -utförsäljning ..Atomics motionsskida är en perfekt skida speciellt anpassat för damer  Stark köp rek! Perfekt att åka tjejvasan, kortvasan etc...
 • Salomon EQ RS Skate Längdskidor

  Salomon EQ RS Skate Längdskidor
  Salomon EQ RS Skate Längdskidor Bra instegsskida för mden lite mer kräsne åkaren, skidan är snäppet under S-lab skidan.Väldigt mycket skida för pengarna.
 • Madshus Race Pro Intelligrip Längdskidor Vallafritt 2019/20

  Madshus Race Pro Intelligrip Längdskidor Vallafritt 2019/20
  En helt ny skidmodell både till konstruktion och namn. Ny 3D form likt Redline/Redline 2.0 för att få mer av dess egenskaper för snabbare och mer lättåkt skida även i denna prisnivå. Fällen hålls upp bättre i glidfas och är andå lättare att trampa fast vid frånskjut. Belaget är det vi använt på Redline den senaste säsongen, P200. Skidan är försedd med MOVE platta vilket ökar bindningens flyttbarhet flytten kan ske utan att pjäxan knäpps loss från bindningen, alltså även i fart under åkning.
 • W C2 Skintec Classic Psp

  W C2 Skintec Classic Psp
  Skin-skidor för klassisk åkning. Skidorna passar bra för motions- och träningsåkare och är lätta att hantera och lätta att få fäste med. Skintec med 100% mohair ser till att du får fäste under alla snöförhållanden. Densolite-kärna gör skidorna lätta, stabila och starka och SDS camb
 • Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning

  Madshus Ultrasonic Classic Junior Längdskidor 2014 Utförsäljning
  Madshus Ultrasonic Classic..Juniorspannad
 • Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 196-206 cm 48-95kg

  Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning 196-206 cm 48-95kg
  Salomon S-LAB Classic Längdskidor 2016/2017..En helt ny serie skidor från Salomon, vi provkörde dessa för första gången för 2 vintrar sedan, Salomon utmanar drakarna på marknaden och gör numera top of the line" skidor. ..Ny klassisk skida från Salomon som bygger på framgångarna på Skate Carbonskidan som tar mer och mer pallplatser på världscupen, en favorit att staka på också...Whitebase skidan har man kört på sedan Falun och den har verkligen visat att den är snabb.Snabbaste skidan i varmföre!? "
ilead