Längdskidåkning

Att åka längdskidor är en motionsform som många gillar på vintern. Längdskidåkningen har dock haft lite problem med snöfattiga vintrar men på fler och fler ställen i Sverige finns det skidspår med konstsnö. För att kunna åka skidor behöver man en del utrustning som valla, stavar, pjäxor och såklart längdskidor för klassiskt eller skate. Här på sidan hittar du alla utrustning för skidåkningen som du kan tänkas behöva för att komma igång.

Kategorier av produkter: Valla | Rullskidor | Längdskidor | Stavar | Pjäxor

Populärt inom längdskidåkning

 • Exel World Cup XR 100 Stavar Kampanj 145 WHITE/ORANGEcm

  Exel World Cup XR 100 Stavar Kampanj 145 WHITE/ORANGEcm
  Kanonpris på denna 1299 kr kostar egentligen 3000 kr..World Cup är en uppskattad av världseliten! ..Staven är styv men lätt och har en bra pendel.
 • Briko Maplus FP4 Spray

  Briko Maplus FP4 Spray
  Briko Maplus FP4 Spray...Racing vallor som används flitigt av landslag och olika racingteam, tyvärr kanska okänt för den större massan, vill man ha toppglid så är dessa bra val...Titta på racingtabellen för bästa prestanda!..
 • Red Creek Low Fluor Base Prep

  Red Creek Low Fluor Base Prep
  Red Creek Low Fluor Base Prep....Testat under flera år som en hård grund för slitstyrka under tävlingsparafinet eller vid prepparering av nya skidor...En hård valla med olika aditiver och tillsatser som gör att skidan får en väldigt fin hård yta och bra glidegenskaper.....Även bra för alpint där man har väldigt hög friktion och slitage av belaget i de höga hastigheterna.
 • Vauhti Flourgel

  Vauhti Flourgel
  Flourgel från Vauhti

Fler tips på längdskidåkning

 • Start- Fluorkloss SFR92- -9°...-20°C

  Start- Fluorkloss SFR92- -9°...-20°C
  Start- Fluorkloss SFR92- -9°...-20°C
 • Leki PRC 850 Shark Black 140cm

  Leki PRC 850 Shark Black 140cm
  Leki PRC 850 Shark Längdstav..Motionsstav med styvt carbon/composite rör med perfekt pendel, Lekis patenterade Trigger Shark klick rem system för lätt i och ur knäppning från handtaget. Fin Vario trugsystem för lätt och verktygsfritt byte av trugor vid olika förhållanden.  
 • Glide Ch Ii

  Glide Ch Ii
  Syntetisk glidvalla med bra egenskaper för olika typer av snö. Vallan fungerar utmärkt för träning och till motionären som inte har för höga krav. Riktigt bra resultat om det är kallt och låg luftfuktighet. Vallan finns i varianterna: blå som passar mellan -5°C och -10°C, violett som pa
 • Toko Racingpaket Glid

  Toko Racingpaket Glid
  Toko Racingpaket glid...Paket pris på en långloppsvallning, de nya fluiderna har riktigt bra nötningsegenskaper.Vi har tagit fram en enkel racevallning som vi lämnat pulvret breve då denna vallning blir i princip lika snabb och håller lika länge...Så här säger Oljan om Helx:..Helx 2.0 går bra i nysnö men är klart bäst i  grov o gammal snö..I nysnö sitter den i många mil  ..Gammal snö ca: 4 – 5 mil (detta beror på hur grov snökristallerna är)..Mvh Thomas
 • Rode TLine Burkvalla

  Rode TLine Burkvalla
  Rode TopLine..Vallan kommer direkt ifrån utveckling tillsammans med vallateamen på världscupen.Vallornas främsta egenskaper är att de har bättre fäste och tar mindre på glidet...Vi säljer även 2 st nya burkar som är en förlängning av Tlineserien åt det lite kallare hållet, dessa finns bara för racingservice och hos oss på Skistart...Har provat de nya topline från Rode en hel del på slutet, nya favoritburkar vid ny och finkornig snö för oss!..VO= Violett multigrade.VPS= Blå super.VXPS= Violett. 
 • Swix Quantum 2 135cm

  Swix Quantum 2  135cm
  Quantum Two är en helt ny racingstav med utmärkt styvhet, pendel och vikt. Staven är 100% kompatibel med alla Triac-komponenter som Swix TBS och TCS.Qvantum Två kommer utan rem, så rem kan väljas från hela TCS-applikationen för maximal anpassning.
 • Black Diamond Midweight Softshell Mitts

  Black Diamond Midweight Softshell Mitts
  Black Diamond Midweight Softshell Mitts är ett par stretchiga, andningsbara och väderresistenta tumvantar för både damer och herrar, som med sitt slitstarka softshell-material ger ett dynamiskt skydd under skitouringen, trailrunningen och andra aktiva äventyr i kalla förhållanden. Handflatorna tillverkas av getläder för ett säkrare grepp om trail- eller skidstavar, medan PrimaLoft Gold-isolering på handryggen ger extra värme och komfort. Med digitalt material på fingertopparna är vantarna dessutom kompatibla med touch screens. Vikt per par: 86 g Temperaturgränser: 0/7°C
 • Ff Kit Skin Ski

  Ff Kit Skin Ski
  Komplett kit för att sköta dina skin-skidor, innehållande tre flaskor och en polerduk. Skin Ski Cleaner används för att rengöra skin-delen från smuts. Häll ut lite vätska över stighuden, torka av med polerduken och låt torka. Ski Skin Care Fluor Free används för att impregnera stighuden
 • Rode- FC3 Högfluorskloss- Gul- -3°/+8° C

  Rode- FC3 Högfluorskloss- Gul- -3°/+8° C
  Rode- FC3 Högfluorskloss- Gul- -3°/+8° C
 • Skigo Pro Center OR Kloss

  Skigo Pro Center OR Kloss
  Bästa tempområde -3 till -8, gammal natursnö.
 • Fischer Carbonlite Classic Junior Längdskidor 2019/20

  Fischer Carbonlite Classic Junior Längdskidor 2019/20
  Fischer Carbonlite Classic Jr Längdskidor 2019/20..Carbonlite Classic Jr är en RACE CODE tävling och träningsskida för dedikerade junioråkare.Optimerade Plus Finishen fungerar bra på en mängd olika underlag.
 • Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!

  Madshus Hypersonic Classic EmPower Längdskidor 2016/2017 Kampanj!
  Kanonskida som vi köpt in massor av och kör kampanj på! Även köpt in massor av längdskidor för er som är lite tyngre +100 har vi kanonsortering av! Ett riktigt bra pris för att ta er längdskidåkning ett steg till!..Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet 3 Vasalopp på Hypersonic skidan!Vår mest sålda Vasaloppskida!Nu även med EmPower systemet!  
 • Redster C7 Skintec

  Redster C7 Skintec
  Lätta, mångsidiga längdskidor för klassisk åkning, och för motionären och tävlingsåkaren som vill lägga mer tid i spåret än vid vallabänken. Med de utbytbara stighudarna som ligger integrerade under spannet får du ett bra fäste, utan att behöva valla. Bindningssystem: Går att fås m
 • Start Burkvalla FHF

  Start Burkvalla FHF
  Senaste burkserien från start, massor av fluor, går både själv och som toppningsvalla.
 • Fischer Rcs Classic Längdpjäxor

  Fischer Rcs Classic Längdpjäxor
  Fischer Rcs Classic Längdpjäxor..RCS Classic är ett högpresterande alternativ till VC-modellerna. Med säkra Speed Lock-snörning för stabil effektivitet och ett andningsbart Triple-F Membran håller fukten utanför för ökad komfort.
 • Rcr Skate Ifp

  Rcr Skate Ifp
  Skateskidor för tränings- och tävlingsåkare som söker högkvalitativa skateskidor med härlig känsla och bra glid. Den aerodynamiska spetsformen och Fischers världscupsbelag ger en tydlig glidfördel över längre avstånd. Air Core-konstruktionen minskar vikten och ger snabb och stabil åkni
 • Rcs Pole

  Rcs Pole
  Lätta längdskidåkningstavar i kolfiber. Ger ett utmärkt och säkert grepp tack vare Mucos-kork, samt har en ergonomiskt korrekt F-Speed-rem för att eliminera glid och förbättra stavarnas kontroll och kraftöverföring. Multi Tip System möjliggör dessutom snabbt och enkelt trugbyte baserat p
 • Rode Hydrocarbon glider, fluor free

  Rode Hydrocarbon glider, fluor free
  Rode Hydrocarbon glider, fluor free..Hydrocarbon glider, fluor free! Ny teknologi har gjort det möjligt att få ett fantastiskt resultat utan att behöva använda fluor.Fin racingkänsla med full respekt för naturen.
 • Madshus Nano JRR

  Madshus Nano JRR
  Juniorkombisko för tävling och träning..Marmot softshell i yttersko för maximal andningsförmåga.Klassisk R3 NNN sula med mjuk böjning och manschett runt fotled för extra stabilitet.
 • Pacemaker - Skidstavar 145 cm

  Pacemaker - Skidstavar 145 cm
 • Toko Non Flour

  Toko Non Flour
  Nyutvecklad paraffinserie utan flour.....
 • Nordic Klister Spray Base Green - Klistervalla 70 ml green

  Nordic Klister Spray Base Green - Klistervalla 70 ml green
 • Star Fluor Skin Wax 50 ml

  Star Fluor Skin Wax 50 ml
 • Star 100% Fluor Pulver 30 g

  Star 100% Fluor Pulver 30 g
  Produkterna med 100% fluorcarbon är de säkraste valet när man preparerar skidor för viktiga tävlingar.Dessa produkter har unika egenskaper lång slitstyrka, bra smutsavstötande egenskaper och utomordentliga vattenavstötande egenskaper.Dessa produkter är de mest använda i världscup sammanhang.Star har alltid noga utvalt 100% fluorcarbon material för att uppnå maximal prestanda med ett brett temperaturområde och i alla snöförhållanden.
 • Star NA Paraffin 60g

  Star NA Paraffin 60g
  Star NA Paraffin..Förkortningen NA står för NO ADDITIVE och samtliga produkter som ingår i serien består av en blandning av naturliga och syntetiska paraffiner sammansatta för att ge optimala egenskaper vid de på respektive förpackning angivna förhållandena.Samtliga NA-vallor är utmärktaför träning, NA2 och NA4 används med fördel även vid mättning av nyaskidor eller efter stenslipning av belagen.NA 6 och NA 8 kan även användas vid tävling vid extremt låg luftfuktighet när högfluorprodukter inte är nödvändiga.
 • Fischer Carbonlite Skate Rullskidor

  Fischer Carbonlite Skate Rullskidor
 • Elpex Team 480 Rullskidor inkl. broms

  Elpex Team 480 Rullskidor inkl. broms
  Elpex Team 480 Rullskidor inkl. broms..Äntligen en barn/ juniorskida för klassisk rullskidåkning!
 • Ch Liquid Glide

  Ch Liquid Glide
  Mycket hållbar valla för träning. Ger bra glid snabbt och enkelt. Flytande glidvalla; Volym: 125 ml; Blå: från -5°C till -10°C ; Röd: från -4°C till +4°C; Violett: från -2°C till -8°C; Gul: från 0°C till +10°C
 • Alpina ECL Pro Pjäxor

  Alpina ECL Pro Pjäxor
  Alpinas värstingsko som går på världscuppen, en av de bästa längdpjäxorna på marknaden...Alpina ECL PRO WC är en klassisk pjäxa med bättre passform och en aning lättare och bättre plös än förra årets modell.
 • C2 Skintec Classic Psp

  C2 Skintec Classic Psp
  Skin-skidor för klassisk åkning. Skidorna passar bra för motions- och träningsåkare och är lätta att hantera och lätta att få fäste med. Skintec med 100% mohair ser till att du får fäste under alla snöförhållanden. Densolite-kärna gör skidorna lätta, stabila och starka och SDS camb
 • Fischer RCS Skate Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning

  Fischer RCS Skate Junior Längdskidor 2016/2017 Utförsäljning
  Fischer Rcs Skate Längdskidor Junior....Blixtsnabb och lätt Junior tävlingsskida med teknologi som är beprövad i världscupen. För dig som är redo för succé!
 • Rode Glider racing pasta

  Rode Glider racing pasta
  Rode Racing Cream 50..RC50Multigrade 50 gr. Discipline : Alpine, Snowboard, Carving, Jumping, Cross-countryKind of snow  : tranformedUmidità neve : lightly wet, wet, very wet.Air temperature : - 10C° ... + 10C°Air humidity : 30% - 100%Weight : 60 gr.
 • Black Diamond Traverse Ski Poles

  Black Diamond Traverse Ski Poles
  Black Diamond Traverse Ski Poles är en klassisk, slitstark skidstav med en aluminiumkonstruktion som passar till både toppturer och turskidåkning. Skidstavarna är även justerbara med hjälp av FlickLock-teknologi, och har dubbla grepp - ett ergonomiskt touring-grepp, och ett av lättviktigt gummi som sitter längre ner på staven. Material: Aluminium Vikt per par (145 / 155): 585 / 600 g Användbar längd (145 / 155): 95-145 / 105-155 cm Ihopfälld längd (145 / 155): 95 / 105 cm
 • Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning

  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor 2013/2014 Utförsäljning
  Atomic World Cup Classic FL SDS Längdskidor..Köpt hem ett stort lager av denna skida då Atomic byter design till detta år, Atomic har höjt kvaliten med SDS tekniken vilket gör dessa skidor till ett riktigt klipp!..Vinnarskidorna från långloppscuppen, Atomic plockar marknadsandelar igen med sin nya toppmodell, riktigt bra pris är de också!..
 • 4KAAD Code 950 140cm

  4KAAD Code 950  140cm
 • Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 Endast 180cm kvar

  Madshus Redline Skate Whitebase Längdskidor 2014/2015 Endast 180cm kvar
  Madshus Redline Skate Whitebase 2014/2015 Längdskidor..Vi har köpt in ett större lager av Redline Whitebase som vi nu säljer till klipppris...Skidan går bäst i konstsnö, transformerad (gammal snö) och våt före.Perfekt skida söder om Dalälven!
 • Holmenkol Tävlingsvalla Speed Paste Racing

  Holmenkol Tävlingsvalla Speed Paste Racing
  SPEED PASTE RACING..Högfluor och Grafit i pastaform, för att lägga sista finishinför tävling. Kan läggas på tätt innan start. Ger extremacceleration och maximalt glid. Enkel att lägga på.En burk räcker länge -PrisvärdSpeciellt lämplig för fuktig och blöt nysnö vidsnötemperatur 0°-- 6°Innehåll 30g
 • Fischer Speedmax Skate IFP Längdskidor 2018/2019 max 65 kg

  Fischer Speedmax Skate IFP Längdskidor 2018/2019 max 65 kg
  Fischer Speedmax Skate IFP Längdskidor 2018/2019..En helt ny revolutionerande längdskida från Fischer som är snabbare än någonsin tidigare. Detta pga ny produktionsteknik som gör att paraffinupptaget blir bättre och ytan blir planare vilket leder till snabbare glid.
 • Fischer Carbonlite Classic Rullskidor

  Fischer Carbonlite Classic Rullskidor
 • Ff Glide Wax Liq

  Ff Glide Wax Liq
  Flytande glidvalla; Mid: För alla snötyper – bäst på nysnö, temperatur 0 till -5°C; Wet: För alla snötyper, temperatur +10 till -1°C; Polar: För alla snötyper i kall snö, temperatur -2 till -20°C; Cold: För alla snötyper, temperatur -2 till -15°C
 • Salomon S/MAX Carbon Skate Längdskidor Kampanj 2019/20

  Salomon S/MAX Carbon Skate Längdskidor Kampanj 2019/20
  Salomon S/MAX Carbon Skate Längdskidor..Salomon prisar in skidan till oss så vi kan kampanja den, de vill ta marknadsandelar på skate och har kanske bästa skaten på marknaden just nu!Säsongens bästa skateköp om man vill inte vill värstingskidor, massor av skida för pengarna.
 • Marwe Classic 800XC -Rullskidor

  Marwe Classic 800XC -Rullskidor
  Marwe Classic 800XC - Marwes supersmarta skida för speciellt diagonalåkning
 • Skigo HF Burkvalla

  Skigo HF Burkvalla
  SkiGo HF Burkvalla...SKIGOs HF fästvallor innehåller fluor vilket minimerar risken för att smutspartiklar fastnar i vallen.Det ger längre hållbarhet och bättre funktion. SKIGOs HF fästvallor är termoelastiska* vilket betyder att de varierar i hårdhet med temperaturen.Dessa burkar är utrustade med skigos speciella lock för att underlätta skalning av burken.
 • Rode SF 100% Fluorpulver

  Rode SF 100% Fluorpulver
  100% Fluorpulver.Nya SF Super Fluor är uvecklad med den senaste tekniken inom fluorpolymerer.Testad och utvecklad tillsammans med landslag och toppåkare.Används på glider, GLF och GHF, vid högre luftfuktighet än 70%.
 • Alpina RSK

  Alpina RSK
  En skatepjäxa konstruerad för att tillgodose motions- och träningsåkning, men fungerar även för tävling! 
 • Exel Centra med suspension tip Rullskidstav 150cm

  Exel Centra med suspension tip Rullskidstav 150cm
  Centra XP-45 är en prisvärd rullskidstav. Staven är gjord i 45% carbon och längst ner sitter Suspention Tip. En fjädrande spets med en unik konstruktion som tar bort vibrationer och ger ett bättre grepp.
 • Briko Maplus HP3 Powder

  Briko Maplus HP3 Powder
  Briko Maplus HP3 Powder: Krossat Högfluorsparaffin
 • Madshus Race Pro Classic Jr Längdskidor 2019/20

  Madshus Race Pro Classic Jr Längdskidor 2019/20
 • Salomon S-LAB CARBON KIT BLACK/BL Stavar 140

  Salomon S-LAB CARBON KIT BLACK/BL Stavar 140
  Superstyv, extra lätt, tävlingsstav i WorldCup-klass säljes i rålängd
 • Twinskin Carbon Ifp

  Twinskin Carbon Ifp
  Skinskidor för klassisk åkning. Längdskidorna passar för motions- och tävlingsåkare som söker en snabb skida men som inte vill lägga tid på fästvalla. Twinskin-teknologin ger perfekt balans mellan fäste och glid. Skinhudarna är tillverkade av 100% mohair för att minimera risken för ifr
 • Swix Roadline 1 140cm

  Swix Roadline 1  140cm
  Swix Roadline 1..Rodline 1 är en lätt och styv stav med bra pendel och hög brottstyrka...Välj kontrolrem ooch storlek efter ert önskemål.
 • Start Easy Kickwax Gul +5°C till -10°C

  Start Easy Kickwax Gul +5°C till -10°C
  Start Easy Kickwax +5°C till -10°C....?Om skidan släpper med tejpen så används denna till att förbättra fästet, dutta på tejpen och åk.?