Längdpjäxor

Se till att du har rätt längdpjäxor på fötterna när du åker längdskidor. Det finns många bra pjäxor för längdåkning i både klassisk stil, skate och kombiskor för till exempel skiathlon.

Populärt inom längdpjäxor

 • Race Classic

  Race Classic
  Alpina har utrustat Race Classic längdskidpjäxorna med sin senaste utveckling, den ursprungliga Alpina-sulan och försett dem med det andningsbara 4DRY-systemet. Innerfodret är isolerat med Thinsulate-material som leder bort fukt och håller foten torr. Om du letar efter komfort och prestanda är de här pjäxorna ett nödvändigt tillskott till din utrustning.
 • Race Speed Classic Boots

  Race Speed Classic Boots
  Race Speed Classic Boots från Madshus är stabila och bekväma pjäxor för klassisk längdskidåkning. Pjäxorna har en R3 yttersula som håller foten närmre skidorna för bättre stabilitet och kontroll. Lacing Fingers håller foten säkert på plats och Race Speed Classic's MemBrain® Softshell materialet ser till att du är varm och torr genom hela passet.
 • Men's Pro C3

  Men's Pro C3
  *Extern 3D Heel Counter *Sport Fit *3D snörningssystem *Quicklace *Dissocierad snörning med Quicklace *Klassisk Flex *Live Fit *Spetsöverdrag med central dragkedja *Snödamask *Kompatibel med alla 2-skena bindningar på marknaden *Prolink Sport CL
 • Race Skate

  Race Skate
  Motionärer som prioriterar komfort framför hastighet kommer att hitta en lämplig partner i nya RACE SKATE från Alpina. De erbjuder en mer avslappnad passform för din fot med gott om funktionalitet och stöd från den ursprungliga hårda Flex Alpina-sulan, manschetten och skalet. Detta gör att du kan få ut det mesta möjliga av dina längdskidor när du kör i spåret.

Fler tips på längdpjäxor

 • Unisex Pro C3

  Unisex Pro C3
  *Extern 3D Heel Counter *Sport Fit *Snabbsnörning *Klassisk flex *Prolink - Kompatibel med alla 2-skena bindningar på marknaden
 • Men's XC Classic

  Men's XC Classic
  Men's XC Classic från Fischer är mångsidiga längdskidpjäxor för herrar. Pjäxorna är utrustade med varmfodrad och formbar innersko vilket ger skön komfort och fantastisk passform. Förstärkt hälkappa för ökat hälgrepp och vattenavvisande ovandel. Pjäxans TURNAMIC® sula har ett naturligt flex och bra vridstyvhet som ger stabilitet i bindningen.
 • Men's RC3 Classic

  Men's RC3 Classic
  Comfort GuardMycket lätt, vattenavvisande isoleringsmaterial för extra termiskt skydd i framfoten och tåområdet. Fischer Speed LockNytt, revolutionerande snabblås med liten storlek och vikt. Dra helt enkelt i snören - och du är klar. Systemet är säkert och pålitligt. Internal Molded Heel CapInre anatomiskt formad hälkappa. Mycket lätt och individuellt termoformbar.
 • Unisex Fjelltech Ski Boots

  Unisex Fjelltech Ski Boots
  Revo Wrap™ konstruktionen anpassar sig efter foten och har minimalt med sömmar som minskar tryckpunkterna och ger ökat stöd.
 • Men's RC8 Prolink

  Men's RC8 Prolink
  *SensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter *Quicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglor *Vattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längre *Mjuk flex som ger stabilitet, kontroll och kraftöverföring. Bra böjlighet i framfoten för klassisk stil och stel bakdel för perfekt balans mellan vridning och stelhet *Värmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfort *Integrerad rem över bakre delen av hälen som ger förbättrat hälgrepp för högre funktionalitet *Thinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet material *PROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och optimal flex för klassisk åkning *Custom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötter
 • Men's RC10 Nocture Prolink

  Men's RC10 Nocture Prolink
  *Natural Flex: Utformningen med en perfekt sul- och mellansulekombination ger smidig och naturlig flex under framfoten så att du kan få ett intuitivt frånskjut och känna gensvaret från snön *Exakt passform: SensiFit™ med åtskilt Quicklace™ system och justerbar hälrem gör att foten omsluts ordentligt och att kraftöverföringen förbättras *Reflexer: Reflekterande detaljer ingår i designen, vilket ger utrustningen ett modernt utseende och lyfter fram Salomon-märket *Justerbar hälrem: Justerbar rem runt hälen ger exakt hälgrepp samt ökad komfort och prestanda *Nocturne-reflexer: Tack vare Nocturne-reflexer som sitter fram, bak och på sidorna syns pjäxorna från alla håll. 360 graders synlighet gör att ljuset från billyktor och andra ljuskällor reflekteras så att du syns väl och kan känna dig trygg när du ger dig ut i skymning eller mörker. *SensiFit™ ger extremt precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter. *Termoformad bakkappa *Tvådelad Quicklace™ snörning *Vikt: 760 gram
 • Unisex XC Pro

  Unisex XC Pro
  Unisex XC Pro från Fischer är den perfekta pjäxan för skidåkare som vill ta sin nordiska skidåkning längre. XC Pro är en välbeprövad och bekväm pjäxa med ett helt spetsskydd som håller snön ute och ger komfort hela dagen. Fischer Fresh hjälper till att stänga ut odör.
 • Junior Elite 3.0 Duathlon

  Junior Elite 3.0 Duathlon
  Junior Elite 3.0 Duathlon är en längdskidpjäxa från Alpina för unga åkare. Denna kombimodell som har en mjukare sula för att kunna användas både för skate och klassiskt. Kolfibermanschetterna ger oöverträffat stöd, vilket säkerställer stabilitet under intensiv skidåkning.Den anatomiska fotbädden ger bästa komfort och extra stöd samtidigt som thinsulate-fodrade insidan ger extra värme vid kallare temperaturer
 • Junior Race Classic AS

  Junior Race Classic AS
  Junior Race Classic AS från Alpina är en kombinerad längdskidpjäxa för barn som passar lika bra för både klassisk och skate-åkning. Nytt i denna modellen är att den kommer med Alpinas nya sula som håller foten på plats och förbättrar stabiliteten jämfört med tidigare sulor. Anatomisk fotbädd för bästa komfort och extra stöd samt Thinsulate-fodrad insida ger extra värme vid kallare temperaturer. 4DRY-teknik i ovandelen gör att att pjäxan andas bra och transporterar bort fukten.
 • Women's Combi Advance Gore-Tex

  Women's Combi Advance Gore-Tex
  *Skafthöjd 19,5 cm i storlek 42 *Gore-tex-membran *Rottefella NNN-sula *Vattentät *Ventlierad *Bra ankelstöd
 • Women's Horizon A/P/S Gore-Tex

  Women's Horizon A/P/S Gore-Tex
  *Gore-Tex Insulated *Prolink Touring sula för stabilitet och kontroll *Texon, aluminiumklädd mellansula isolerar från markkylan
 • TCL S

  TCL S
  TCL S från Alpina är längdskidpjäxor för både damer och herrar som passar till klassisk åkning. Pjäxorna är fodrade med värmande Thinsulate och har en racing-sula för bra stabilitet.
 • Women's RC8 Vitane Prolink

  Women's RC8 Vitane Prolink
  *SensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter *Quicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglor *Vattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längre *Mjuk flex som ger stabilitet, kontroll och kraftöverföring. Bra böjlighet i framfoten för klassisk stil och stel bakdel för perfekt balans mellan vridning och stelhet *Värmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfort *Integrerad rem över bakre delen av hälen som ger förbättrat hälgrepp för högre funktionalitet *Thinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet material *PROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och optimal flex för klassisk åkning *Custom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötter *Foder i mjuk mikrofleece för ännu bättre isolering
 • Men's Combi Advance Gore-Tex

  Men's Combi Advance Gore-Tex
  *Skafthöjd 19,5 cm i storlek 42 *Gore-tex-membran *Rottefella NNN-sula *Vattentät *Ventlierad *Bra ankelstöd
 • Juniors' RC Prolink

  Juniors' RC Prolink
  *PVC-fri *Quicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform; snörning i kevlar som går igenom Polygliding-öglor. *Stabilitet, kontroll och kraftöverföring. Bra böjlighet i framfoten för klassisk stil och stel bakdel för perfekt balans mellan vridning och stelhet. *Värmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfort. *Foder i mikrofleece ger extra isolering och värme. *PROLINK Junior är en stabil yttersula som är lätt att gå med och som ger barn den perfekta balansgången mellan flexibilitet och vridstyvhet. Bra grepp och hållbarhet tack vare en särskild polymer.
 • Unisex Comp Classic

  Unisex Comp Classic
  Unisex Comp Classic är en längdskidåkningspjäxa från Alpina som passar både dam och herr. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pro classic sulan är utvecklad för en mer ergonomisk känsla. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Unisex Pro Skate

  Unisex Pro Skate
  Unisex Pro Skate är en lätt, bekväm skatepjäxa från Alpina för både dam och herr. Det höga ankelstödet ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Pjäxan har Elite gaiter-teknik i ovandelen vilket gör att den andas bättre samtidigt som den ger en närmare och mer exakt passform.
 • Men's Horizon A/P/S Gore-Tex

  Men's Horizon A/P/S Gore-Tex
  *Skafthöjd 13,5 cm i storlek 42 *Gore-Tex-membran *Salomon ProLink Touring-sula *Vattentät *Ventilerad *Fodrad
 • RC3 Skate

  RC3 Skate
  Comfort GuardMycket lätt, vattenavvisande isoleringsmaterial för extra termiskt skydd i framfoten och tåområdet. Fischer Speed LockNytt, revolutionerande snabblås med liten storlek och vikt. Dra helt enkelt i snören - och du är klar. Systemet är säkert och pålitligt. Internal Molded Heel CapInre anatomiskt formad hälkappa. Mycket lätt och individuellt termoformbar.
 • Unisex Pro Dp Plus

  Unisex Pro Dp Plus
  Unisex Pro Dp Plus är en stakpjäxa från Alpina. Med en nyutvecklad sula, en gjuten hälkappa i carbon och en hög manschett i det superlätta materialet injektet carbon, skapas Alpinas stabilaste sko för Double Poling. Flexen i sulan har gjorts lite hårdare, jämfört med en klassisk sko. Därför rekommenderas den till de som stakar (double poling), i första hand utan fästvalla. Vattenavvisande yttermaterial med membran på utsatta ställen, helt fri från PVC. Detta håller dig torr och varm längre.
 • Unisex Comp Skate

  Unisex Comp Skate
  Unisex Comp Skate är en lätt skatepjäxa från Alpina för både dam och herr. Pro Skate-sulan ger en bekväm och ergonomisk passform för din fot. Det högre ankelstöd som ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Kids' XJ Sprint

  Kids' XJ Sprint
  Kids' XJ Sprint från Fischer är en universal pjäxa med alla fördelar som de yngsta skidåkarna behöver. Konstruktion och material i en idealisk balans mellan det praktiska, komfort och grundläggande prestanda. Pjäxan har extra isolering för att hålla barnen bekväma när de lär sig.
 • Men's RS8 Prolink

  Men's RS8 Prolink
  *Energyzer 2. 0 manschett omsluter hälen och ger bättre balsans, stöd och kraftöverföring från pjäxan till skidan *SensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter *Quicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglor *Vattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längre *Styv flex som ger kontroll och kraftöverföring med bra stabilitet i sidled *ClimaSalomon™ vattentätt membran med 100 000 mm vattenpelare *Thinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet material *PROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och vridstyvhet för skate-åkning *Custom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötter
 • Unisex Outlander

  Unisex Outlander
  *Hälkappa i plast som ger ett bra grepp och håller hälen på plats, *Enkel häljustering *Vattentät och elastisk damasker som håller snö och dylikt ute *Plastrem som håller vristen på plats och ger bra lateral stabilitet *Passar NNN BC bindning
 • Men's EXC Advance Gore-Tex

  Men's EXC Advance Gore-Tex
  *Gore-Tex membran håller foten torr *Stickad insida ger extra komfort *Ankelstöd: Medium
 • Women's EXC Advance Gore-Tex

  Women's EXC Advance Gore-Tex
  *Gore-Tex membran håller foten torr *Stickad insida ger extra komfort *Ankelstöd: Medium
 • Women's RC Classic

  Women's RC Classic
  Triple-F-membranet hindrar vatten och snö från att komma in i stövlar, samtidigt som överflödig värme och fuktånga släpper ut. Klimatet i pjäxan förblir varmt och torrt, oavsett vad uteklimatet är.
 • Unisex Pro Classic

  Unisex Pro Classic
  Unisex Pro Classic från Alpina är ett par bekväma längdskidpjäxor för både dam och herr designade för att maximera kraften i varje spark för överlägsen prestanda på banan under tävling. Det lite högre ankelstödet ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Anatomisk fotbädd för bästa komfort och extra stöd samt Alpina Elite gaiter-teknik i ovandelen gör att att pjäxans andas bättre och transporterar bort fukt.
 • Unisex Endurace Classic

  Unisex Endurace Classic
  Unisex Endurace Classic från Madshus är längdskidpjäxor för både damer och herrar. Pjäxorna har ett smart snörningssystem som håller dem säkert på plats och förhindrar obekväm friktion på utsatta områden. Passar för klassisk åkning oavsett om det är träning eller tävling.
 • Unisex Redster World Cup Classic

  Unisex Redster World Cup Classic
  *Tävlingspassform för tävlande atleter *Prolink Race CL yttersula *Klassisk flex *Snabbsnörning - Separata snören för ovan- och undersidan av foten: otroligt snabba att knyta och med exakt passform *Carbon Heel Counter *Prolink - kompatibel med alla bindningssystem som Prolink, NNN® och Turnamic®-pjäxor *Custom Fit - Värm upp fodret med en hårfön och de kommer att formas efter din fot för en helt personlig passform *Vattentätt skydd med dragkedja som skyddar dina fötter från snö och vatten
 • Juniors' Elite 3.0 Skate

  Juniors' Elite 3.0 Skate
  Juniors' Elite 3.0 Skate från Alpina är ett par bekväma längdskidpjäxor för barn. Pjäxan har en tvåkomponentssula, 2C-sula, som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Det styva skalet ger bättre stabilitet i all terräng, medan mjuka dobbar gör det enklare att gå. Manschett tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten och förbättrar hållbarheten på pjäxan. De vattentäta elastiska gaiters med 4DRY Textile-system säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt. Dina fötter hålls varma och bekväma med Thinsulate-isoleringen som ger maximal termisk komfort även under extremt kalla och fuktiga förhållanden. Den anatomiska fotbädden bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering.
 • Juniors' Elite 3.0 Classic

  Juniors' Elite 3.0 Classic
  Juniors' Elite 3.0 Classic från Alpina är ett par bekväma, klassiska längdskidpjäxor för barn. Pjäxan har en tvåkomponentssula, 2C-sula, som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Manschetten tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten och förbättrar hållbarheten på pjäxan. De vattentäta elastiska gaiters med 4DRY Textile-system av bielastiskt PES-material säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt, samtidigt som de är laminerade med ett membran där det behövs för att dina fötter ska hålla sig torra. Thinsulate-isoleringen erbjuder maximal termisk komfort även under extremt kalla och fuktiga förhållanden. Den anatomiska fotbädden bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering.
 • Unisex TCL S

  Unisex TCL S
  Unisex TCL S är en längdskidpjäxa från Alpina för klassisk skidåkning med skön passform och bra prestanda. Pjäxan har ett vattenavvisande yttermaterial och Thinsulatefoder som håller foten varm och torr under långa träningspass i skidspåret.
 • Women's RS8 Vitane Prolink

  Women's RS8 Vitane Prolink
  *Energyzer 2. 0 manschett omsluter hälen och ger bättre balsans, stöd och kraftöverföring från pjäxan till skidan *SensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter *Quicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglor *Vattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längre *Styv flex som ger kontroll och kraftöverföring med bra stabilitet i sidled *ClimaSalomon™ vattentätt membran med 100 000 mm vattenpelare *Thinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet material *PROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och vridstyvhet för skate-åkning *Custom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötter *Foder i mikrofleece för extra isolering
 • Fischer XC Pro

  Fischer XC Pro
  Den perfekta skon fö:r skidå:karen som vill ta sin å:kning vidare till nä:sta steg. Den beprö:vade bekvä:ma passformen gö:r hela å:kturen skö:n och med lace cover hå:ller&hellip:
 • Salomon XC SHOES RC10 CLASSIC

  Salomon XC SHOES RC10 CLASSIC
  Salomon RC10 Nocturne Prolink är en högpresterande längdpjäxa utvecklad för klassiska, tävlingsinriktade uthållighetsåkare, med generös passform och precis kraftöverföring mellan foten och skidan&hellip:
 • Fischer RC5 Classic

  Fischer RC5 Classic
  PRODUKTBESKRIVNING Fischer RC5 Classic , en pjäxa som är utvecklad för både träning och tävling. RC5 Classic har en förstärkt hälkappa för ökad stabilitet och kraftöverföring, samt Speed Lock-snörning&hellip:
 • Rossignol X-Ium W.c. Classic

  Rossignol X-Ium W.c. Classic
  Känn kraften i Rossignol X-IUM World Cup klassiska skidskor. Den race-beprövade designen har vår klassiska sula med låg profil för en exakt känsla och effektiv kraftöverföring. Den lätta inre&hellip:
 • Rossignol X-Ium W.c. Skate

  Rossignol X-Ium W.c. Skate
  Känn kraften i Rossignol X-IUM World Cup skateskor. Den race-beprövade designen har vår lågprofilerade, skatespecifika sula för en exakt känsla och effektiv kraftöverföring. Den fulla kolfibermanschetten&hellip:
 • Madshus Endurace Classic Längdpjäxor

  Madshus Endurace Classic Längdpjäxor
  En stabil motionspjäxa för klassisk skidåkning tillverkad påkostade material som håller foten varm och torr. Ytterhölje med membran/softshell. Lästen är medium och kan enkelt justeras med snörningen&hellip:
 • Salomon S/Race Classic Prolink

  Salomon S/Race Classic Prolink
  Salomon S/Race Classic Prolink Salomons klassiska toppsko, 100mm I framfot, carbonsula och carbonhälkappa ger en fantastisk känsla och stabilitet. Ny customfit innersko samt ösecond skinö som omsluter&hellip:
 • Fischer XC Sport

  Fischer XC Sport
  XC Sport ä:r en prisvä:rd, slittå:lig och bekvä:m sko som gö:r att du kan njuta under hela turen. Denna modell har ä:ven Fischer Fresh som gö:r odö:rer chanslö:sa.
 • Rossignol X-Ium Carbon Premium+ Classic

  Rossignol X-Ium Carbon Premium+ Classic
  Upplev VM-kontroll. Precision på elitnivå är helt och hållet din med de beprövade Rossignol X-IUM Carbon Premium+ Classic Ski Boots. Designad för tävlingsidrottare, ett integrerat kolfiberchassi&hellip:
 • Fischer RC5 Skate

  Fischer RC5 Skate
  Oavsett om du tränar eller tävlar är  - Fischer RC5 Skate   -fullt utrustad och alltid redo för högprestationer. En ny smal profil förbättrar effektiviteten och eliminerar vikt medan den&hellip:
 • Salomon XC SHOES RC10 CLASSIC

  Salomon XC SHOES RC10 CLASSIC
  Salomon RC10 Nocturne Prolink är en högpresterande längdpjäxa utvecklad för klassiska, tävlingsinriktade uthållighetsåkare, med generös passform och precis kraftöverföring mellan foten och skidan&hellip:
 • Madshus Redline Skate

  Madshus Redline Skate
  Madshus Redline Skate är en värsting pjäxa för den som vill ha de bästa. Med nya konstruktionen och dess materialval väger in på 450g i stl 42. Carbonbasen som formats om och stärkts mitt under&hellip:
 • Oneway Premio 10 Classic Pjäxor

  Oneway Premio 10 Classic Pjäxor
  Oneway Premio 10 Classic Pjäxor Nya Oneway 10 Classic, nu börjar det likna nåt. En helt ny sko om man jämför med fjolårets modell. Uppbyggd från grunden på den stabila SNS RS 17- sulan. För att&hellip:
 • Alpina Pro Skate

  Alpina Pro Skate
  Alpina Pro Skate. Uppdaterad skatepjäxa från Alpina med gjuten hälkappa i carbon och en hög manschett i det superlätta materialet injektet carbon. 4DRY teknologi med bättre andningsförmåga vilket&hellip:

Välj bra pjäxa för din längdskidåkning

Vad som är en bra pjäxa för dig är såklart lite beroende på hur mycket längdskidor du åker och vilken ambition du har. Om du bara åker någon gång per år behöver du inte köpa de allra bästa pjäxorna, som kan kosta uppemot 2000 kr. Satsa då på ett par billigare längdpjäxor som känns sköna och varma.

Olika pjäxor för klassiskt och skate

Det är olika skidpjäxor för olika åkstilar. En pjäxa för klassisk skidåkning är mjukare och den del som går upp längs benet är helt mjuk för att du ska kunna böja på fotleden. Skillnaden med pjäxan för skate är att den är styvare och förstärkt kring vaden. Professionella skidåkare kör med olika skor, men du kan köpa en kombipjäxa där du kan ta lös och sätta på ett skal för skateåkning.