Längdpjäxor

Skorna man har på fötterna när man åker längdskidor kallas för skidskor, skidpjäxor eller bara kort och gott pjäxor. Vad som är en bra pjäxa för dig är såklart lite beroende på hur mycket du åker och vilken ambition du har. Om du bara åker någon gång per år behöver du inte köpa de allra bästa pjäxorna som kan kosta uppemot 2000 kr. Satsa då på ett par billigare skidskor som känns sköna och varma.

Det är olika skidpjäxor för olika åkstilar. En pjäxa för klassisk skidåkning är mjukare och den del som går upp längs benet är helt mjuk för att du ska kunna böja på fotleden. Pjäxan för skate är styvare och förstärkt kring vaden för att ge extra styvhet. Professionella skidåkare kör med olika skor, men du kan köpa en kombisko där du kan ta lös och sätta dit ett skal för skateåkning.

Populärt inom längdpjäxor

 • Alpina Alaska BC - Tur och långfärdsskridskopjäxa

  Alpina Alaska BC - Tur och långfärdsskridskopjäxa
  Alpina Alaska BC Tur och långfärdsskridskopjäxa..Är du osäker på vilken storlek du ska ha,se storleksguider för de olika märkena längre ner på sidan.Där finns information om hur du mäter din fotsamt vilken storlek ditt mått motsvarar.
 • Madshus Supernano Skate Pjäxor

  Madshus Supernano Skate Pjäxor
  Nya Super Nano Skate är utvecklad som en del av Madshus RED kategorin.Den är utvecklad för längdåkaren som vill flytta sina gränser...Är du osäker på vilken storlek du ska ha,se storleksguider för de olika märkena längre ner på sidan.Där finns information om hur du mäter din fotsamt vilken storlek ditt mått motsvarar.
 • Alpina- BC 1550 LADY- Tur och långfärdsskridskopjäxa

  Alpina- BC 1550 LADY- Tur och långfärdsskridskopjäxa
  En mycket populär turpjäxa som uppskattas av många skid och långfärdskridskoåkare... ..Är du osäker på vilken storlek du ska ha,se storleksguider för de olika märkena längre ner på sidan.Där finns information om hur du mäter din fotsamt vilken storlek ditt mått motsvarar...
 • Salomon S-Lab Overboot

  Salomon S-Lab Overboot
  Salomon S-Lab Overboot

Fler tips på längdpjäxor

 • Alpina ECL 2.0 Pjäxor

  Alpina ECL 2.0 Pjäxor
  Detta är en elitpjäxa som används av alla som vill ha de snabbaste och bästa uinder en tävling! ..Pjäxan har en vattentät dragkedja och en anonamisk fotbädd för din fot. Den har också 90-graders snörningssystem. 
 • Alpina Outlander Eve

  Alpina Outlander Eve
  Alpina Outlander Eve är en komfortabel, funktionell dampjäxa för längdskidåkning och har en kvinnospecifik läst. En anatomisk fotbädd ger ökad vertikal stabilitet och komfort samt Thinsulate-isolering...
 • Alpina A Combi Dam

  Alpina A Combi Dam
  Alpina A Combi Dampjäxa för både klassiskt och skate..Är du osäker på vilken storlek du ska ha,se storleksguider för de olika märkena längre ner på sidan.Där finns information om hur du mäter din fotsamt vilken storlek ditt mått motsvarar. 
 • Urban Cross

  Urban Cross
  Urban Cross förenar bekvämligheten i vanliga vinterkängor med teknologin som krävs för längdpjäxor. Utrustade med vattentät ovandel och är bekväma att gå i. Längdpjäxor; Seniorstorlekar; Typ av åkning: klassisk; Bindningssystem: TURNamic; Vattentät ovandel
 • Rcl Jr

  Rcl Jr
  Längdpjäxor; Juniorstorlekar; Typ av åkning: klassisk; Bindningssystem: Rottefella NNN, Rottefella Move, Prolink och Turnamic ; Vattentätt membran; Värmande Thinsulate-foder; Anatomisk innersula
 • Rc9 Vitane Cl Prolink

  Rc9 Vitane Cl Prolink
  Längdpjäxor för klassisk åkning. Pjäxorna är kompatibla med Prolink-, NNN- och Turnamic-bindningar. De har värmande Thinsulate-foder och smidig snabbsnörning för att vara enkla att ta på och av. De har även ett justerbart hälgrepp med lättåtkomlig rem och med spoiler som fördelar tryc
 • Madshus Redline Classic

  Madshus Redline Classic
  Madshus nuytvecklade fullcarbonsko byter namn från Supernano Classic till Redline Classic. Ny läst och utformning av carbongjutningen för bekvämare passform med maximalt stöd.
 • Salomon Xc Shoes Pro Combi Prolink Längdskor

  Salomon Xc Shoes Pro Combi Prolink Längdskor
 • Fischer Rc3 Skate Längdskor

  Fischer Rc3 Skate Längdskor
  Fischer Rc3 Skate Längdskor..RC3 Skate ger hög prestanda med hög komfort för långa dagar.
 • Rcs Classic

  Rcs Classic
  Längdpjäxor med Speed Lock-snörning för säker passform och ventilerande Triple-F-membran som håller ute snö och fukt. Längdpjäxor; Stl. 41-46; Typ av åkning: klassisk; Bindningssystem: TURNamic; Triple-F-membran; håller ute fukt; Speed Lock-snörning; säker passform
 • SmellWell

  SmellWell
  SmellWell ..Liten påse som gör stor nytta. SmellWell attackerar inte lukten i sig utan ger sig direkt på källan till den för att skapa en bestående och behaglig doft i dina skor, löpardojor, träningsväska eller liknande. Det är alltså fukten som är boven i dramat och genom att absorbera den får bakterierna inte samma fäste. Den dåliga lukten ersätts istället med en fräsch känsla och behaglig doft.
 • Fischer Speedmax Skate Ws Längdpjäxor

  Fischer Speedmax Skate Ws Längdpjäxor
  Fischer Speedmax Skate Ws Längdpjäxor..Speedmax Skate WS har en prestanda i världsklass.Den specifika passformen för damer, stabiliteten och den effektiva kraftöverföringen är helt i världsklass.
 • Xc Classic

  Xc Classic
  Längdpjäxor för klassisk åkning på alla nivåer. Pjäxorna är försedda med Comfort Guard som är en lätt och vattenavvisande isolering som ger extra värme i tådelen. Pjäxorna har också TURNamic-sula som är skön att gå i och som ger bra balans när du åker. Längdpjäxor; Stl. 39-47;
 • Team Prolink Jr

  Team Prolink Jr
  Team Prolink JR är en första pjäxa för barn. Längdpjäxorna har en varm termo-innersko för bra skydd mot kylan samt ett bredare insteg som gör dem lätta att ta på och av. Längdpjäxor; Stl. 27-38; Typ av åkning: klassisk; Bindningssystem: Prolink; Värmande Thermic-innersko; Bredare inste
 • Salomon S/Race Vitane Classic Prolink

  Salomon S/Race Vitane Classic Prolink
  Salomon S/Race Vitane Classic Prolink ..Salomons klassiska topsko för tjejer 100mm I framfot, carbon sula och carbon hälkappa ger en fantastisk känsla och stabilitet.Ny customfit innersko samt ”second skin” som omsluter foten ger åkaren en suverän passform.
 • Alpina CCL + Marathon 2.0 Pjäxor

  Alpina CCL + Marathon 2.0 Pjäxor
  Alpina CCL + Marathon är en perfekt pjäxa för dig som ska åka långt, motionera eller åka vasaloppet! Detta är vad denna är skapad för att klara! 
 • Therm-IC Dryer

  Therm-IC Dryer
  Torkar handskar, skor, pjäxor på några timmar.
 • Xc Comfort My Style

  Xc Comfort My Style
  Längdpjäxor för klassisk åkning på alla nivåer. Pjäxorna är försedda med Triple-F-membran som motverkar att vatten och snö tränger in i skorna samt med Comfort Guard som är en lätt och vattenavvisande isolering som ger extra värme i tådelen. Pjäxorna har också TURNamic-sula som är
 • Fischer RC3 Classic

  Fischer RC3 Classic
  Fischer RC3 Classic: Pjäxa med Bra stabilitet och Komfort, håller fötterna varma och torra.
 • Salomon S/Race Pursuit Prolink

  Salomon S/Race Pursuit Prolink
  Salomon S/Race Pursuit Prolink ..Kombisko för tävlingsåkare, manga långloppsåkare/dubbelstakares favoritsko.Klassiskt carbonsula med en carbonmanchett från toppskateskon.Superstabil och vridstyv så du får den rätta känslan mycket tack vare carbonsulan/manchetten.
 • Fischer Rcs Skate Women Längdskor

  Fischer Rcs Skate Women Längdskor
  Fischer Rcs Skate Ws Längdskor..Den stabila RCS Skate WS skon är konstruerad med förbättrad energiöverföring och kontroll.En ny läst erbjuder ökad prestanda och passform för kvinnor.
 • Alpina Ask Eve (Lady) Skatepjäxa

  Alpina Ask Eve (Lady) Skatepjäxa
  Alpina Ask Eve (Lady) Skatepjäxa..Bra instegspjäxa för dig som köper din första skate utrustning.
 • Alpina RSK

  Alpina RSK
  En skatepjäxa konstruerad för att tillgodose motions- och träningsåkning, men fungerar även för tävling! 
 • Alpina R COMBI JR

  Alpina R COMBI JR
  Alpina R COMBI JR ..Instegs kombi pjäxa för barn/ juniorer.Bra första pjäxa!
 • Rossignol X-IUM W.C. CLASSIC FW

  Rossignol X-IUM W.C. CLASSIC FW
 • Madshus Boot Bag

  Madshus Boot Bag
  Väska för pjäxor
 • Salomon RC8 Vitane Prolink Längdpjäxor

  Salomon RC8 Vitane Prolink Längdpjäxor
  Salomon RC8 Vitane Prolink Längdpjäxor..Tjejernas favorit!  Med en bred läst och mycket bra passform passar den här skon alla fötter, lite mer ”stoppning” gör skon varm, skön och bekväm.Quicklace snörsystem för enkel snörning och häljustering samt custom fit ger åkaren allt som behövs för en lyckad dag ute i spåret.
 • Salomon RS8 Prolink Längdpjäxor

  Salomon RS8 Prolink Längdpjäxor
  Salomon RS8 Prolink Längdpjäxor..RS 8 kombinerar både komfort och känsla samt oslagbar passform, sensifit gör passformen perfekt och häljustering samt quicklace finjusterar du detaljerna ännu mer för att uppnå den perfekta passformen. 
 • Atomic Redster World Cup Skatepjäxa Prolink

  Atomic Redster World Cup Skatepjäxa Prolink
  Den lätta pjäxan är maxad för den tävlingsinriktade åkaren. 
 • Alpina ESK PRO Skatepjäxa

  Alpina ESK PRO Skatepjäxa
  Alpina ESK PRO Skatepjäxa..Alpina toppracing pjäxor gillas av många i eliten, de får kontraktsåkare på att de gilla pjäxorna snarare än att betala de bra sponsoravtal.
 • Fischer Urban Cross Längdpjäxor

  Fischer Urban Cross Längdpjäxor
  Fischer Urban Cross Längdpjäxor..Det här är något helt nytt. Fördelarna med en avslappnad längdsko kombinerad med kraven och tekniken från en skida.
 • Fischer RC Classic WS Dam

  Fischer RC Classic WS Dam
  Fischer RC Classic WS Dam..Pjäxa med Bra stabilitet och Komfort, håller fötterna varma och torra.
 • Madshus Nano JRR

  Madshus Nano JRR
  Juniorkombisko för tävling och träning..Marmot softshell i yttersko för maximal andningsförmåga.Klassisk R3 NNN sula med mjuk böjning och manschett runt fotled för extra stabilitet.
 • Rc3 Classic

  Rc3 Classic
  Längdpjäxor med förbättrad plöskonstruktion för ökad komfort, Speed Lock-snörning för säker passform och ventilerande Triple-F-membran som håller ute snö och fukt. Längdpjäxor; Stl. 41-47; Typ av åkning: klassisk; Bindningssystem: TURNamic; Triple-F-membran; håller ute fukt; Speed Lo
 • Jr Combi

  Jr Combi
  Mångsidiga längdpjäxor som passar både för skate och för klassisk åkning. En stabil manschett och förbättrad hälkappa är tillräckligt stödjande för effektiv skateåkning, medan den flexibla TURNAMIC-sulans inställning möjliggör bra teknisk utveckling. Pjäxorna har ett vattentätt T
 • Race Speed Classic

  Race Speed Classic
  Längdpjäxor som passar bra för tävling. Designade med R3-yttersula som håller foten nära skidan för att ge bra stabilitet. Ovandelen har vattentät dragkedja samt vattentätt MemBrain som håller snön ute och för bort svett för bra komfort under långa skidturer. Längdpjäxor; Seniorstorl
 • Ccl

  Ccl
  Längdpjäxor som passar för klassisk åkning. Pjäxorna har lite tajtare passform och ett 4DRY-membran för att hålla fötterna torra och varma. Modellen passar för motions- och tävlingsåkare och är utrustad med Rottefella Xcelerator-sula och hälkappa i plast för bättre stabilitet. Längdp
 • Salomon Quick Lace Kit

  Salomon Quick Lace Kit
  Salomon Quick Lace Kit
 • Alpina A Combi Eve (Lady)

  Alpina A Combi Eve (Lady)
  Alpina A Combi Eve (Lady)..Prisvärd kombipjäxa, många gillar den som både kör längdskidor och långfärdsskridskor.
 • Fischer Speedmax Skate Längdskor

  Fischer Speedmax Skate Längdskor
  Fischer Speedmax Skate Längdskor..Speedmax Skate har en prestanda i världsklass. Passformen, stabiliteten och den effektiva kraftöverföringen är helt i världsklass.
 • Fischer Speedmax JR Skate - Pjäxa

  Fischer Speedmax JR Skate - Pjäxa
  Fischer Speedmax JR Skate: Race Pjäxa för Skateåkande juniorer.
 • Salomon Xc Shoes Rc Prolink Längdskor

  Salomon Xc Shoes Rc Prolink Längdskor
 • Rs8 Prolink

  Rs8 Prolink
  Längdpjäxor som ger en tajt och bekväm passform, kombinerad med Energyzer-manschett som ger progressivt vriststöd i sidled och omvandlar din energi till fart vid varje frånskjut för minskad muskeltrötthet. Salomons SensiFit med Quicklace-teknik möjliggör precis omslutning av den främre och
 • Madshus Glittertind Turpjäxor

  Madshus Glittertind Turpjäxor
  Madshus Glittertind Turpjäxor..En turpjäxa passande till skidor med stålkant och bindning 75mm, Membrain Softshell och Thinsulate gör pjäxan varm. Ett extra spänne över foten ökar stabiliteten
 • Rc Prolink Jr

  Rc Prolink Jr
  RC Prolink Junior har designats för unga skidåkare och är en bekväm klassisk pjäxa som passar fötterna perfekt och håller dem väl skyddade under hela dagen. Pjäxorna är utrustade med snabbsnörningsystemet Quicklace som enkelt justeras med en dragning samt med en flexibel sula som ger bra
 • Rcl

  Rcl
  Längdpjäxor för klassisk åkning. Med värmande Thinsulate-foder, Rottefella R3-racingsula och med ett helt nytt membran som ökar vattentätheten och ger bättre andasförmåga. Pjäxorna har också en hälkappa i plast för bättre stabilitet. Längdpjäxor; Stl. 41-46; Typ av åkning: klassisk
 • Salomon S/Race Skate Pro Prolink

  Salomon S/Race Skate Pro Prolink
  Salomon S/Race Skate Pro Prolink ..Tävlingsskatesko, med mycket stabilitet och vridstyvhet, tack vara carbonchassit bade i sulan/hälen samt i skate-manchetten.Customfit i skon vilket gör att skon anpassar sig just till dina fötter, givetvis med häljustering samt quicklace.
 • Fischer Speedmax Classic Carbon Pjäxa Dam

  Fischer Speedmax Classic Carbon Pjäxa Dam
  Fischer Speedmax Classic Carbon Pjäxa Dam..Ny Carbonpjäxa som kommer ut på marknaden nästa år, vi har fått en liten laddning för i år.Känslan är kanonlätt och ett tryck ner i skidan som känns som ett centrerat tryck rakt ner, denna kan bli en måste produkt för den kräsna skidåkaren.
 • Rossignol Hero Boot Pack

  Rossignol Hero Boot Pack
 • Madshus Raceline JR

  Madshus Raceline JR
  Paketpjäxa till vara barn/undomspaket
 • Alpina ESK 2.0 Skatepjäxor

  Alpina ESK 2.0 Skatepjäxor
  Värstingen för skate från AlpinaPjäxan för den målmedvetna skidåkaren. Unisex sko med carbonsula.
ileadilead