Längdpjäxor

Se till att du har rätt längdpjäxor på fötterna när du åker längdskidor. Det finns många bra pjäxor för längdåkning i både klassisk stil, skate och kombiskor för till exempel skiathlon.

Populärt inom längdpjäxor

 • Atomic Men's Pro C3 Dark Grey/Black

  Atomic Men's Pro C3 Dark Grey/Black
  Men's Pro C3 från Atomic är en längdpjäxa för herr. Pjäxans unika konstruktion är byggd med ett snitt lika lågt som en löparsko, vilket ger en naturlig rörelse och en friare känsla. Pjäxans övre halva är i ett Aero-membran, vilket både är vattenavvisande och ventilerande. Men's Pro C3 har Atomics 3D-snörningssystem, där häl och snörningssystem är sammankopplade så att de omsluter foten för optimal hälhållning. Med Atomics Dissociated Lacing med Quicklace har pjäxan ett justerbart fotfäste med precision. Extern 3D Heel Counter Sport Fit3D snörningssystemQuicklaceDissocierad snörning med QuicklaceKlassisk FlexLive FitSpetsöverdrag med central dragkedjaSnödamaskKompatibel med alla 2-skena bindningar på marknadenProlink Sport CL
 • Race Skate Red/Black/White

  Race Skate Red/Black/White
  Motionärer som prioriterar komfort framför hastighet kommer att hitta en lämplig partner i nya RACE SKATE från Alpina. De erbjuder en mer avslappnad passform för din fot med gott om funktionalitet och stöd från den ursprungliga hårda Flex Alpina-sulan, manschetten och skalet. Detta gör att du kan få ut det mesta möjliga av dina längdskidor när du kör i spåret.
 • Alfa Men's Horizon A/P/S Gore-Tex BLACK

  Alfa Men's Horizon A/P/S Gore-Tex BLACK
  Horizon A/P/S Gore-Tex från Alfa är en längdpjäxa för dam och herr. Pjäxan har Gore-Tex laminerad till fleece, vilket gör den mycket varm och bekväm. För extra isolering och varma fötter har pjäxan en isolerande mellansula och en ventilerande samt fuktabsorberande innersula. Ett luftisolerande skikt mellan yttre strumpan och innerstöveln ger extra isolering. Horizon A/P/S Gore-Tex har ett högt skaft som ger bra stöd och kontroll över skidorna samt minimerar risken för att snö tränger sig in. Skafthöjd 13,5 cm i storlek 42Gore-Tex-membranSalomon ProLink Touring-sulaVattentätVentileradFodrad
 • Alpina Junior Race Classic AS Red/Black/White

  Alpina Junior Race Classic AS Red/Black/White
  Junior Race Classic AS från Alpina är en kombinerad längdskidpjäxa för barn som passar lika bra för både klassisk och skate-åkning. Nytt i denna modellen är att den kommer med Alpinas nya sula som håller foten på plats och förbättrar stabiliteten jämfört med tidigare sulor. Anatomisk fotbädd för bästa komfort och extra stöd samt Thinsulate-fodrad insida ger extra värme vid kallare temperaturer. 4DRY-teknik i ovandelen gör att att pjäxan andas bra och transporterar bort fukten.

Fler tips på längdpjäxor

 • Women's RC Classic Black

  Women's RC Classic Black
  Women's Rc Classic från Fischer är en imponerande lätt pjäxa som har en förbättrad tungkonstruktion för ökad komfort och bekvämlighet, säker passform genom Speed Lock-snörning och breathable Triple-F Membrane för att hålla fukten utanför. Triple-F-membranet hindrar vatten och snö från att komma in i stövlar, samtidigt som överflödig värme och fuktånga släpper ut. Klimatet i pjäxan förblir varmt och torrt, oavsett vad uteklimatet är.
 • Unisex Fjelltech Ski Boots Black

  Unisex Fjelltech Ski Boots Black
  Unisex Fjelltech Ski Boots från Madshus är mångsidiga pjäxor för både längdskidåkning och turskidåkning i spår eller ospårad terräng. Pjäxorna är tillverkade i ett vattentätt och ventilerande softshell-material som håller fötterna torra, varma och bekväma. Revo Wrap™ konstruktionen anpassar sig efter foten och har minimalt med sömmar som minskar tryckpunkterna och ger ökat stöd.
 • Alpina Unisex Comp Classic Nocolour

  Alpina Unisex Comp Classic Nocolour
  Unisex Comp Classic är en längdskidåkningspjäxa från Alpina som passar både dam och herr. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pro classic sulan är utvecklad för en mer ergonomisk känsla. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Juniors' Elite 3.0 Skate Nocolour

  Juniors' Elite 3.0 Skate Nocolour
  Juniors' Elite 3.0 Skate från Alpina är ett par bekväma längdskidpjäxor för barn. Pjäxan har en tvåkomponentssula, 2C-sula, som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Det styva skalet ger bättre stabilitet i all terräng, medan mjuka dobbar gör det enklare att gå. Manschett tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten och förbättrar hållbarheten på pjäxan. De vattentäta elastiska gaiters med 4DRY Textile-system säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt. Dina fötter hålls varma och bekväma med Thinsulate-isoleringen som ger maximal termisk komfort även under extremt kalla och fuktiga förhållanden. Den anatomiska fotbädden bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering.
 • Alpina Unisex Comp Classic Nocolour

  Alpina Unisex Comp Classic Nocolour
  Unisex Comp Classic är en längdskidåkningspjäxa från Alpina som passar både dam och herr. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pro classic sulan är utvecklad för en mer ergonomisk känsla. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • RC3 Skate Black/Yellow

  RC3 Skate Black/Yellow
  RC3 Skate från Fischer ger viktiga prestanda med dagslång komfortfunktioner. Nya åkare kommer att uppskatta Easy Entry Loops och stödjande ankelmanschett. Andningsbar Triple-F-membran håller fukt ute för ökad komfort. Comfort GuardMycket lätt, vattenavvisande isoleringsmaterial för extra termiskt skydd i framfoten och tåområdet.Fischer Speed LockNytt, revolutionerande snabblås med liten storlek och vikt. Dra helt enkelt i snören - och du är klar. Systemet är säkert och pålitligt.Internal Molded Heel CapInre anatomiskt formad hälkappa. Mycket lätt och individuellt termoformbar.
 • Salomon Women's RS8 Vitane Prolink Dark Navy/Ebony/Kentucky Blue

  Salomon Women's RS8 Vitane Prolink Dark Navy/Ebony/Kentucky Blue
  Women's RS8 Vitane Prolink från Salomon är varma och vattentäta längdskidpjäxor för damer. Pjäxorna har ett högt skaft med en manschett som omsluter hälen och ger bra kraftöverföring och stabilitet i sidled vid skate-åkning. Energyzer 2.0 manschett omsluter hälen och ger bättre balsans, stöd och kraftöverföring från pjäxan till skidanSensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötterQuicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglorVattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längreStyv flex som ger kontroll och kraftöverföring med bra stabilitet i sidledClimaSalomon™ vattentätt membran med 100 000 mm vattenpelareThinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet materialPROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och vridstyvhet för skate-åkningCustom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötterFoder i mikrofleece för extra isolering
 • Alpina Unisex Comp Skate Nocolour

  Alpina Unisex Comp Skate Nocolour
  Unisex Comp Skate är en lätt skatepjäxa från Alpina för både dam och herr. Pro Skate-sulan ger en bekväm och ergonomisk passform för din fot. Det högre ankelstöd som ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Unisex Redster World Cup Classic Black/Red/

  Unisex Redster World Cup Classic Black/Red/
  Unisex Redster World Cup Classic från Atomic är superlätta längdpjäxor med en perfekt klassisk flex. Tävlingspassform för tävlande atleterProlink Race CL yttersulaKlassisk flexSnabbsnörning - Separata snören för ovan- och undersidan av foten: otroligt snabba att knyta och med exakt passformCarbon Heel CounterProlink - kompatibel med alla bindningssystem som Prolink, NNN® och Turnamic®-pjäxorCustom Fit - Värm upp fodret med en hårfön och de kommer att formas efter din fot för en helt personlig passformVattentätt skydd med dragkedja som skyddar dina fötter från snö och vatten
 • Alpina Unisex Comp Classic Nocolour

  Alpina Unisex Comp Classic Nocolour
  Unisex Comp Classic är en längdskidåkningspjäxa från Alpina som passar både dam och herr. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pro classic sulan är utvecklad för en mer ergonomisk känsla. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Alpina Unisex Pro Classic Red/White/Black

  Alpina Unisex Pro Classic Red/White/Black
  Unisex Pro Classic från Alpina är ett par bekväma längdskidpjäxor för både dam och herr designade för att maximera kraften i varje spark för överlägsen prestanda på banan under tävling. Det lite högre ankelstödet ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Anatomisk fotbädd för bästa komfort och extra stöd samt Alpina Elite gaiter-teknik i ovandelen gör att att pjäxans andas bättre och transporterar bort fukt.
 • Kids XJ Sprint Black

  Kids XJ Sprint Black
  Kids XJ Sprint från Fischer är en universal pjäxa med alla fördelar som de yngsta skidåkarna behöver. Konstruktion och material i en idealisk balans mellan det praktiska, komfort och grundläggande prestanda. Pjäxan har extra isolering för att hålla barnen bekväma när de lär sig.
 • Unisex Pro C3 Black

  Unisex Pro C3 Black
  Unisex Pro C3 från Atomic är längdpjäxor för både herr och dam. Pro C3 kommer med det perfekta fotfästet, ett snabbsnörningssystem som omsluter foten jämnt, medan en styv extern 3D Heel Counter ger stabilitet för en noggrann och kraftfull skidåkning. Extern 3D Heel Counter Sport FitSnabbsnörningKlassisk flexProlink - Kompatibel med alla 2-skena bindningar på marknaden
 • Alpina Unisex Pro Skate Nocolour

  Alpina Unisex Pro Skate Nocolour
  Unisex Pro Skate är en lätt, bekväm skatepjäxa från Alpina för både dam och herr. Det höga ankelstödet ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Pjäxan har Elite gaiter-teknik i ovandelen vilket gör att den andas bättre samtidigt som den ger en närmare och mer exakt passform.
 • Alfa Women's Combi Advance Gore-Tex BLACK

  Alfa Women's Combi Advance Gore-Tex BLACK
  Women's Combi Advance Gore-Tex är en kombipjäxa med Gore-Tex för dam. Pjäxan har ett integrerat fotledsstöd som säkerställer stor skidkontroll både i skate och klassisk skidåkning samt långfärdsskridskor. Women's Combi Advance Gore-Tex membran av Gore-Tex i kombination med den Texon-isolerade mellansulan håller fötterna både ventilerade och varma. Skafthöjd 19,5 cm i storlek 42Gore-tex-membranRottefella NNN-sulaVattentätVentlieradBra ankelstöd
 • Salomon Women's RC8 Vitane Prolink Ebony/Kentucky Blue/

  Salomon Women's RC8 Vitane Prolink Ebony/Kentucky Blue/
  Women's RC8 Vitane Prolink från Salomon är varma och stabila längdskidpjäxor för damer. Pjäxorna har en hälrem som omsluter foten och en mjuk flex som underlättar frånskjutet vid klassisk åkning. SensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötterQuicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglorVattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längreMjuk flex som ger stabilitet, kontroll och kraftöverföring. Bra böjlighet i framfoten för klassisk stil och stel bakdel för perfekt balans mellan vridning och stelhetVärmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfortIntegrerad rem över bakre delen av hälen som ger förbättrat hälgrepp för högre funktionalitetThinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet materialPROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och optimal flex för klassisk åkningCustom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötterFoder i mjuk mikrofleece för ännu bättre isolering
 • Alfa Women's Horizon A/P/S Gore-Tex WHITE

  Alfa Women's Horizon A/P/S Gore-Tex WHITE
  Women's Horizon A/P/S Gore-Tex från Alfa är en varm och bekväm längdskidpjäxa för damer. GORE-TEX Insulated där membranet är laminerat till fleece gör att din fot håller sig både torr och varm även vid lägre aktivitet. Gore-Tex InsulatedProlink Touring sula för stabilitet och kontrollTexon, aluminiumklädd mellansula isolerar från markkylan
 • Alpina Unisex Comp Skate Nocolour

  Alpina Unisex Comp Skate Nocolour
  Unisex Comp Skate är en lätt skatepjäxa från Alpina för både dam och herr. Pro Skate-sulan ger en bekväm och ergonomisk passform för din fot. Det högre ankelstöd som ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Salomon Juniors' R/Combi Prolink No Color

  Salomon Juniors' R/Combi Prolink No Color
  Juniors' R/Combi Prolink från Salomon är varma och mångsidiga längdskidpjäxor för barn. Pjäxorna har ett högt skaft som ger stöd i sidled vid skateåkning och en flexibel sula som passar för klassisk stil. Bred läst med en rymligare passformReflekterande mönsterHalvstyv manschett runt vristen ger stöd i sidled och bakåt för ökad stabilitet och kontrollQuicklace™ snabbsnörning för en precis och skön passform. Snörningen är i Kevlar® och går igenom Polygliding-öglorVärmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfortIntegrerad rem över hälen som ger förbättrat hälgrepp för högre funktionalitetThinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet materialPROLINK Junior är en stabil yttersula som är lätt att gå med och som ger barn den perfekta balansgången mellan flexibilitet och vridstyvhet. Bra grepp och hållbarhet tack vare en särskild polymerVattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längre
 • Alfa Women's EXC Advance Gore-Tex BLACK

  Alfa Women's EXC Advance Gore-Tex BLACK
  Women's EXC Advance Gore-Tex från Alfa är en längdskidpjäxa för damer. Tack vare en aluminiumfodrad mellansula i Texon som håller foten isolerad från snöns kyla klarar du även de kallare dagarna i spåret. Gore-Tex membran håller foten torrStickad insida ger extra komfortAnkelstöd: Medium
 • Unisex TCL S Nocolour

  Unisex TCL S Nocolour
  Unisex TCL S är en längdskidpjäxa från Alpina för klassisk skidåkning med skön passform och bra prestanda. Pjäxan har ett vattenavvisande yttermaterial och Thinsulatefoder som håller foten varm och torr under långa träningspass i skidspåret.
 • Alpina Junior Elite 3.0 Duathlon Nocolour

  Alpina Junior Elite 3.0 Duathlon Nocolour
  Junior Elite 3.0 Duathlon är en längdskidpjäxa från Alpina för unga åkare. Denna kombimodell som har en mjukare sula för att kunna användas både för skate och klassiskt. Kolfibermanschetterna ger oöverträffat stöd, vilket säkerställer stabilitet under intensiv skidåkning.Den anatomiska fotbädden ger bästa komfort och extra stöd samtidigt som thinsulate-fodrade insidan ger extra värme vid kallare temperaturer
 • Salomon Men's RC8 Prolink Black/Process Blue/

  Salomon Men's RC8 Prolink Black/Process Blue/
  Men's RC8 Prolink från Salomon är varma och stabila längdskidpjäxor för herrar. Pjäxorna har en hälrem som omsluter foten och en mjuk flex som underlättar frånskjutet vid klassisk åkning. SensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötterQuicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglorVattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längreMjuk flex som ger stabilitet, kontroll och kraftöverföring. Bra böjlighet i framfoten för klassisk stil och stel bakdel för perfekt balans mellan vridning och stelhetVärmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfortIntegrerad rem över bakre delen av hälen som ger förbättrat hälgrepp för högre funktionalitetThinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet materialPROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och optimal flex för klassisk åkningCustom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötter
 • Unisex XC Pro Black

  Unisex XC Pro Black
  Unisex XC Pro från Fischer är den perfekta pjäxan för skidåkare som vill ta sin nordiska skidåkning längre. XC Pro är en välbeprövad och bekväm pjäxa med ett helt spetsskydd som håller snön ute och ger komfort hela dagen. Fischer Fresh hjälper till att stänga ut odör.
 • Salomon Men's RC10 Nocture Prolink No Color

  Salomon Men's RC10 Nocture Prolink No Color
  Men's RC10 Nocture Prolink från Salomon är pjäxor för herrar med hög prestanda och generös passform utvecklade för tävlingsinriktade längdskidåkare. Sulans naturliga flex underlättar frånskjutet och ger intuitivt grepp, SensiFit™ med tudelat Quicklace™ system och Thinsulate™ innersko ger varm och justerbar passform och reflexerna ger pjäxan ett modernt utseende. Natural Flex: Utformningen med en perfekt sul- och mellansulekombination ger smidig och naturlig flex under framfoten så att du kan få ett intuitivt frånskjut och känna gensvaret från snönExakt passform: SensiFit™ med åtskilt Quicklace™ system och justerbar hälrem gör att foten omsluts ordentligt och att kraftöverföringen förbättrasReflexer: Reflekterande detaljer ingår i designen, vilket ger utrustningen ett modernt utseende och lyfter fram Salomon-märketJusterbar hälrem: Justerbar rem runt hälen ger exakt hälgrepp samt ökad komfort och prestandaNocturne-reflexer: Tack vare Nocturne-reflexer som sitter fram, bak och på sidorna syns pjäxorna från alla håll. 360 graders synlighet gör att ljuset från billyktor och andra ljuskällor reflekteras så att du syns väl och kan känna dig trygg när du ger dig ut i skymning eller mörker.SensiFit™ ger extremt precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötter.Termoformad bakkappaTvådelad Quicklace™ snörningVikt: 760 gram
 • Alpina Juniors' Elite 3.0 Classic Nocolour

  Alpina Juniors' Elite 3.0 Classic Nocolour
  Juniors' Elite 3.0 Classic från Alpina är ett par bekväma, klassiska längdskidpjäxor för barn. Pjäxan har en tvåkomponentssula, 2C-sula, som matchar alla bindningssystem, med undantag för SNS. Manschetten tillverkas av Injected Carbon, som minskar vikten och förbättrar hållbarheten på pjäxan. De vattentäta elastiska gaiters med 4DRY Textile-system av bielastiskt PES-material säkerställer att pjäxorna andas och transporterar bort fukt, samtidigt som de är laminerade med ett membran där det behövs för att dina fötter ska hålla sig torra. Thinsulate-isoleringen erbjuder maximal termisk komfort även under extremt kalla och fuktiga förhållanden. Den anatomiska fotbädden bidrar till stabilitet, komfort och värmeisolering.
 • Alpina TCL S Black

  Alpina TCL S Black
  TCL S från Alpina är längdskidpjäxor för både damer och herrar som passar till klassisk åkning. Pjäxorna är fodrade med värmande Thinsulate och har en racing-sula för bra stabilitet.
 • Salomon Men's RS8 Prolink Dark Navy/Black/Process Blue

  Salomon Men's RS8 Prolink Dark Navy/Black/Process Blue
  Men's RS8 Prolink från Salomon är varma och vattentäta längdskidpjäxor för herrar. Pjäxorna har ett högt skaft med en manschett som omsluter hälen och ger bra kraftöverföring och stabilitet i sidled vid skate-åkning. Energyzer 2.0 manschett omsluter hälen och ger bättre balsans, stöd och kraftöverföring från pjäxan till skidanSensiFit™ ger ett precist och bekvämt grepp om foten för såväl smala som breda fötterQuicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform. Snörningen är i Kevlar® som går igenom Polygliding-öglorVattentät dragkedja som skyddar ännu bättre från snö och vatten och håller foten torr längreStyv flex som ger kontroll och kraftöverföring med bra stabilitet i sidledClimaSalomon™ vattentätt membran med 100 000 mm vattenpelareThinsulate™ R värmande foder som består av minst 78 % återvunnet materialPROLINK sula med låg profil ger flexibilitet, maximal kraftöverföring, utmärkt känsla för underlaget och vridstyvhet för skate-åkningCustom Fit™ är en kombination av komfortskum, värmeaktiverat formskum och Lycra® som ger perfekt passform och komfort för alla typer av fötter
 • Alfa Men's Combi Advance Gore-Tex BLACK

  Alfa Men's Combi Advance Gore-Tex BLACK
  Men's Combi Advance Gore-Tex är en kombipjäxa med Gore-Tex för herr. Pjäxan har ett integrerat fotledsstöd som säkerställer stor skidkontroll både i skate och klassisk skidåkning samt långfärdsskridskor. Men's Combi Advance Gore-Tex membran av Gore-Tex i kombination med den Texon-isolerade mellansulan håller fötterna både ventilerade och varma. Skafthöjd 19,5 cm i storlek 42Gore-tex-membranRottefella NNN-sulaVattentätVentlieradBra ankelstöd
 • Alpina Unisex Comp Skate Nocolour

  Alpina Unisex Comp Skate Nocolour
  Unisex Comp Skate är en lätt skatepjäxa från Alpina för både dam och herr. Pro Skate-sulan ger en bekväm och ergonomisk passform för din fot. Det högre ankelstöd som ger extra stabilitet och stöd i den klassiska åkningen. Skaftet och skalet har injicerats med kolfiber för att säkerställa maximal vrid- och sidostabilitet samtidigt som den låga vikten bibehålls. Pjäxan är också utrustad med en mer omfattande dynamisk läst säkerställer ultimat komfort och en förbättrad passform.
 • Unisex Pro Dp Plus Nocolour

  Unisex Pro Dp Plus Nocolour
  Unisex Pro Dp Plus är en stakpjäxa från Alpina. Med en nyutvecklad sula, en gjuten hälkappa i carbon och en hög manschett i det superlätta materialet injektet carbon, skapas Alpinas stabilaste sko för Double Poling. Flexen i sulan har gjorts lite hårdare, jämfört med en klassisk sko. Därför rekommenderas den till de som stakar (double poling), i första hand utan fästvalla. Vattenavvisande yttermaterial med membran på utsatta ställen, helt fri från PVC. Detta håller dig torr och varm längre.
 • Unisex Endurace Classic Black/ Red

  Unisex Endurace Classic Black/ Red
  Unisex Endurace Classic från Madshus är längdskidpjäxor för både damer och herrar. Pjäxorna har ett smart snörningssystem som håller dem säkert på plats och förhindrar obekväm friktion på utsatta områden. Passar för klassisk åkning oavsett om det är träning eller tävling.
 • Unisex Pro Dp Plus Nocolour

  Unisex Pro Dp Plus Nocolour
  Unisex Pro Dp Plus är en stakpjäxa från Alpina. Med en nyutvecklad sula, en gjuten hälkappa i carbon och en hög manschett i det superlätta materialet injektet carbon, skapas Alpinas stabilaste sko för Double Poling. Flexen i sulan har gjorts lite hårdare, jämfört med en klassisk sko. Därför rekommenderas den till de som stakar (double poling), i första hand utan fästvalla. Vattenavvisande yttermaterial med membran på utsatta ställen, helt fri från PVC. Detta håller dig torr och varm längre.
 • Salomon Juniors' RC Prolink No Color

  Salomon Juniors' RC Prolink No Color
  Juniors' RC Prolink från Salomon är längdskidpjäxor för barn som åker klassiskt. Pjäxorna har ett värmande foder i mikrofleece och en snabbsnörning med vattentät dragkedja över som gör dem lätta att justera passformen på. Dragkedjan hindrar snö och kyla från att tränga in så att barnets fötter förblir torra och varma under hela passet. PVC-friQuicklace™ snabbsnörning för exakt och skön passform; snörning i kevlar som går igenom Polygliding-öglor.Stabilitet, kontroll och kraftöverföring. Bra böjlighet i framfoten för klassisk stil och stel bakdel för perfekt balans mellan vridning och stelhet.Värmeformad hälkappa för ökad stabilitet och komfort.Foder i mikrofleece ger extra isolering och värme.PROLINK Junior är en stabil yttersula som är lätt att gå med och som ger barn den perfekta balansgången mellan flexibilitet och vridstyvhet. Bra grepp och hållbarhet tack vare en särskild polymer.
 • Atomic Pro C3

  Atomic Pro C3
  Atomic har tagit fram serien Pro, för längdåkare som vill ha en pjäxa med precis passform och bra komfort för träning och fritid. Pro C3 är en låg klassisk pjäxa, lite som en löparsko, som tillåter din fot att röra sig naturligt och gör att åkningen känns friare. Pjäxan håller din fot varm oavsett h
 • Salomon RC9 Nocturne Prolink

  Salomon RC9 Nocturne Prolink
  Salomon RC9 Nocturne Prolink är en högpresterande längdpjäxa med generös passform utvecklad för längdskidåkare som gillar konditionsträning, som ger kontroll, komfort och intuitivt grepp så att du kan ta din skidåkning till nästa nivå. Tack vare det styva hälutrymmet, en justerbar hälrem och perfekt
 • Atomic Redster Worldcup Classic

  Atomic Redster Worldcup Classic
  Atomic Redster Worldcup Classic är ett par superlätta och snabba längdpjäxor fullpackade med VM-teknik och en perfekt, klassisk flex. De klassiska längdpjäxorna är utrustade med Atomics Prolink-sula, som ger exceptionell snökänsla, och har en anpassningsbar passform - du behöver bara värma upp fodre
 • Dalbello Quantum Free

  Dalbello Quantum Free
  Quantum Free, Innovativt pjäxconcept för klassisk topptursskidåkning med skidåkningsprestanda. Vid bara 1270 gr levererar Dalbello ett helt nytt sätt att bygga pjäxor, ”bonded shell construction”, vilket möjliggör marknadsledande hälgrepp och prestanda. Kraftfull
 • Salomon XC Shoes S/Lab Classic Junior

  Salomon XC Shoes S/Lab Classic Junior
  Denna pjäxa fokuserar på fötterna hos unga tävlingsåkare och har klassisk flex som anpassats efter deras vikt och teknik. Den justerbara hälremmen, den oberoende snörningen och Second Skin-konstruktionen ger enastående precision och känsla i frånskjutet, medan Thinsulate™-innerskon i 78 % återvunna
 • Fischer Rcs Skate WS

  Fischer Rcs Skate WS
  Den stabila RCS Skate WS skon är konstruerad med förbättrad energiöverföring och kontroll. Erbjuder ökad prestanda och passform för kvinnor. Det andningsbara Triple-F Membrane håller fukten utanför för långvarig komfort.
 • Fischer XC Classic

  Fischer XC Classic
  Fischer XC Classic är en utmärkt all-around skidsko med en bra balans mellan tekniska egenskaper och komfort. Vattenavvisande Comfort Guard isolering håller tårna varma. Fischer Fresh mot odör. TURNAMIC® sulan erbjuder en bra balans när du åker och skön att gå i. Pjäxan passar bindningssystem som Tu
 • Atomic Pro S2

  Atomic Pro S2
  Pro S2 är toppmodellen för skate i Atomics nya serie Pro, för längdåkare som vill ha en pjäxa med precis passform och bra komfort för träning och fritid. Den har en skön passform med som ändå sitter åt så att du får den prestandan du är ute efter. Mycket tack vare 3D Lacing System - där hälen och sn
 • Fischer XC Classic

  Fischer XC Classic
  Fischer XC Classic är en utmärkt all-around skidsko med en bra balans mellan tekniska egenskaper och komfort. Vattenavvisande Comfort Guard isolering håller tårna varma. Fischer Fresh mot odör. TURNAMIC® sulan erbjuder en bra balans när du åker och skön att gå i. Pjäxan passar bindningssystem som Tu
 • Fischer RC5 Skate

  Fischer RC5 Skate
  Oavsett om du tränar eller tävlar är  - Fischer RC5 Skate   -fullt utrustad och alltid redo för högprestationer. En ny smal profil förbättrar effektiviteten och eliminerar vikt medan den ledade ankelmanschetten, den formgjutna hälen och den styvare racersulan optimerar kraftöverföringen. Spe
 • Alpina Pro Skate

  Alpina Pro Skate
  Alpina Pro Skate. Uppdaterad skatepjäxa från Alpina med gjuten hälkappa i carbon och en hög manschett i det superlätta materialet injektet carbon. 4DRY teknologi med bättre andningsförmåga vilket håller dig torr och varm längre.
 • Rossignol X-Ium W.c. Classic

  Rossignol X-Ium W.c. Classic
  Känn kraften i Rossignol X-IUM World Cup klassiska skidskor. Den race-beprövade designen har vår klassiska sula med låg profil för en exakt känsla och effektiv kraftöverföring. Den lätta inre hälräknaren ökar stabiliteten, kraften och responsen. Tech Control Wrap+ ger en inlåst känsla som ger exakt
 • Extrem Fusion 105 22/23 Red/Green

  Extrem Fusion 105 22/23 Red/Green
  Fusion 105 är utvecklad för skidåkare som vill ha en smidig och lekfull friåkningsskida, optimerad för mjuk offpist och pister med natursnö. Skidorna kan användas som friåkningsskida med vanlig&hellip:
 • Madshus Endurace Classic

  Madshus Endurace Classic
  Endurace Classic Endurace Classic är den perfekta tränings- och racingkängan. Den slitstarka ovandelen i mikrofiber håller dina fötter varma och torra. Passar: • Tävlings • Revo Wrap-snörning håller dina fötter säkert på plats • Ovandel i mikrofiber för extra värme • Softshellöverdrag med fleecefo

Välj bra pjäxa för din längdskidåkning

Vad som är en bra pjäxa för dig är såklart lite beroende på hur mycket längdskidor du åker och vilken ambition du har. Om du bara åker någon gång per år behöver du inte köpa de allra bästa pjäxorna, som kan kosta uppemot 2000 kr. Satsa då på ett par billigare längdpjäxor som känns sköna och varma.

Olika pjäxor för klassiskt och skate

Det är olika skidpjäxor för olika åkstilar. En pjäxa för klassisk skidåkning är mjukare och den del som går upp längs benet är helt mjuk för att du ska kunna böja på fotleden. Skillnaden med pjäxan för skate är att den är styvare och förstärkt kring vaden. Professionella skidåkare kör med olika skor, men du kan köpa en kombipjäxa där du kan ta lös och sätta på ett skal för skateåkning.