MaximalFritid » Träning » Simning » Swimrun

Märken på swimrun

Swimrun

Swimrun är en multisport som snabbt blivit populär. Utövare av swimrunning växlar mellan att kasta sig i vattnet för att simma och sen kliva upp och springa några kilometer. Här finns swimrunkläder och utrustning för denna äventyrliga sport.

 • Cloudventure Peak Women

  Cloudventure Peak Women är en trail löparsko från On som är konstruerad för att vara så lätt och snabb som möjligt. Skorna erbjuder ett bra grepp på ojämnt underlag och smart dämpning som är skonsam mot dina ben när du skyndar dig ner till dalen innan det blir mörkt.
 • Head Swimrun Pull Buoy

  Head Swimrun Pull Buoy fäster du på ditt ben under swimruntävlingen för bättre flytkraft och position i vattnet. Detta är speciellt bra för dig som tävlar i swimrun och simmar med skor, då den hjälper...
 • Head Neo Cap 3

  Värmeisolerande mössa för swimrun. Tillverkad i neopren som håller huvudet varmt och skyddat i kallt vatten. Produktspecifikation Värmeisolerande sk...
 • Swimrun Shorts Unisex

  Swimrun Shorts Unisex från Head för träning och tävling. Byxan är tillverkad av ett lätt och snabbtorkande kompressionsmaterial 70D som ger ett bra stöd till de stora musklerna i lår och säte. Flatlocksömmar för strech och komfort.
 • Performance Locked Laces

  Med Performance Locked Laces från 2XU behöver du inte oroa dig för skosnören som går upp under träning eller tävling. Enkla att använda och ger en extra säkerhet under tävlingar.
 • Swimrun Rough Shorty Lady

  Swimrun Rough Shorty Lady ä en tunn och mycket smidig dräkt från HEAD med korta ben och 3/4 längd på ärmarna. Dräkten är tillverkad i ett flexibelt 2mm neopren. Nylonbeklädd in och utsida gör dräkten mycket slitstark. Dräkten har ”Racing röd” färg över armar och rygg för extra god synlighet och 3 mm paneler över bröstet och låren för ökad flytkraft.
 • Swimrun Calf Guards

  Swimrun Calf Guards är vadskydd från Orca som är specifikt ämnade för swimrun. Vadskydden ger dig bättre flytkraft i dina ben och gör att du slipper bära runt på en dolme. En annan fördel med att bära vadskydd i stället för en dolme är att du fortfarande kan sparka ifrån ordentligt när du simmar, och dina vader är skyddade när du klättrar pch springer över undervegetationen.
 • Fastskin Xenon Female Fullsuit

  Fastskin Xenon Female Fullsuit från Speedo är en mycket avancerad våtdräkt för prestationer på högsta nivå. Dräkten är tillverkad av Yamamoto 39-cells neopren som har en exceptionellt bra flytkraft, vilket medför att kroppen får en hög position i vattnet med minimalt vattenmotstånd. Detta innovativa plagg har dessutom zonanpassade material och tjocklekar för maximal rörelsefrihet, stabilisering och funktion. Damstorlekar.
 • Neoprene Swim Cap

  Neoprene Swim Cap från 2XU är en varmare simmössa som passar bra i kallare vatten. Gjord i ett kraftfullt och slitstarkt material. Mössan har även en rem under hakan för ökad säkerhet.
 • Swimrun Race - 2k18 - Man

  Swimrun Race - 2k18 - Man är tillverkad av 2mm extremt flexibelt neopren med en glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Flexibiliteten i neoprenet ökar rörligheten runt höftpartiet vilket underlättar löpningen. 1.5mm tunnt neopren runt armar och axlar för mycket god rörlighet och 4mm (AIR cell) paneler över bröstet samt 6mm paneler på låren för extra flytkraft (HEAD Buoyancy ULTRA).
 • Fastskin Xenon Thinswim Longsleeve Female Fullsuit

  Fastskin Xenon Thinswim L/S Female Fullsuit från Speedo är en mycket bra våtdräkt för triatleter som är i början av sin karriär. Dräkten är tillverkad Yamamoto 38-cells neopren som ger god flytkraft, bra flexibilitet och hög slitstyrka samt ett lätt PU-material med bra värme-egenskaper. Något tjockare, strategiskt placerade paneler hjälper dig att ligga rätt i vattnet. Damstorlekar.
 • Inov-8 X-Talon 210

  Vare sig du ska springa i berg, på stigar eller medverka i Swimrun-event så är Inov-8 X-Talon 210 den rätta skon för dig. Den är väldigt lätt och superflexibel och är designad för snabb löpning i mjuk...
 • Swimrun Bat Top - Lady

  Swimrun Bat Top - Lady från Head är för träning och tävling. Lätt material som andas och torkar snabbt. Sidopaneler i mesh. Två stora sneda fickor framtill. Höger hand för att lätt komma åt vänster ficka och vänster hand för höger ficka. Ficka bak i svanken med lock. Flatlocksömmar ger både stretch och komfort. Herr och dam storlekar.
 • Fastskin Photon Cap

  Fastskin Photon Cap från Speedo är en lätt och avancerad tränings- och tävlingsmössa i Yamamoto 39-cells neopren som ger en exceptionellt bra flytkraft. Mössan är dessutom utrustad med Yamamoto Super Composite Skin, en innovativ coating som minimerar friktionen från vattnet. Ergonomiskt formade remmar under hakan håller mössan på plats. Strömlinjeformad passform. Unisex.
 • Fastskin Xenon Male Fullsuit

  Fastskin Xenon Male Fullsuit från Speedo är en mycket avancerad våtdräkt för prestationer på högsta nivå. Dräkten är tillverkad av Yamamoto 39-cells neopren som har en exceptionellt bra flytkraft, vilket medför att kroppen får en hög position i vattnet med minimalt vattenmotstånd. Detta innovativa plagg har dessutom zonanpassade material och tjocklekar för maximal rörelsefrihet, stabilisering och funktion. Herrstorlekar.
 • Swimrun Aero - 2k18 - Lady

  Swimrun Aero - 2k18 - Lady från Head är nästa generation av Swimrundräkt. En hybrid mellan HEAD Swimrun Race och HEAD Swimrun Rough. Överdelen är i grunden samma tunna och extremt flexibla 2mm neopren med en glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Precis som Swimrun Race har den 1.5mm tunnt neopren runt armar och axlar för mycket god rörlighet och 4mm (AIR cell) paneler över bröstet för extra flytkraft. Swimrun Aero har endast dragkedja fram och fäst på den är en minimal men effektiv visselpipa. Underdelen, från höften och nedåt, är av ett tunnt och flexibelt 2mm neopren som är nylonbeklätt på både insida och utsida vilket gör den mycket slitstark samtidigt som rörligheten runt höftpartiet ökar. Inga flytpaneler på låren. Dräkten kommer i full längd på ärmar och 3/4 längd på benen. Alla sömmar är tapeförstärkta så att man efter individuellt behov kan klippa och justera längd på ben och ärmar. Finns i både dam och herrstorlekar.
 • Cloudventure Peak Men

  Cloudventure Peak Men är en trail löparsko från On som är konstruerad för att vara så lätt och snabb som möjligt. Skorna erbjuder ett bra grepp på ojämnt underlag och smart dämpning som är skonsam mot dina ben när du skyndar dig ner till dalen innan det blir mörkt.
 • Swimrun Bat Top - Man

  Swimrun Bat Top - Man från Head är för träning och tävling. Lätt material som andas och torkar snabbt. Sidopaneler i mesh. Två stora sneda fickor framtill. Höger hand för att lätt komma åt vänster ficka och vänster hand för höger ficka. Ficka bak i svanken med lock. Flatlocksömmar ger både stretch och komfort. Herr och dam storlekar.
 • Fastskin Xenon Thinswim Longsleeve Male Fullsuit

  Fastskin Xenon Thinswim L/S Male Fullsuit från Speedo är en mycket bra våtdräkt för triatleter som är i början av sin karriär. Dräkten är tillverkad Yamamoto 38-cells neopren som ger god flytkraft, bra flexibilitet och hög slitstyrka samt ett lätt PU-material med bra värme-egenskaper. Något tjockare, strategiskt placerade paneler hjälper dig att ligga rätt i vattnet. Herrstorlekar.
 • Head Swimrun Towing Rope

  Head Swimrun Towing Rope är ett 7 meter långt rep som fästs mellan dig och din lagkamrat på swimruntävlingen. Det är ett 6 millimeter tjockt, högkvalitativt bungee-rep som fästs med 2 stycken 60...
 • M Race Wetsuit

  Våtdräkt anpassad för simmaren som vill ha rörelsefrihet i vattnet och bra grepp på blöta klippor vid exempelvis swimrun. Våtdräkten har tunnare 40 cell-neopren utan sömmar på axlar och bröstparti för ökad rörlighet. Våtdräkten har dessutom en silikoncoating, stretchigt foder samt en
 • Swimrun Air Cell Calves 4.2

  Swimrun Air Cell Calves 4.2 från Head är ett innovativt tillbehör, specialtillverkade för våtdräkter med korta ben. Detta tillbehöret har en framsidan som konstruerats för ultimat flytkraft. Ger muskelkompression, håller benen varmare och minskar risken för skador när man närmar sig stenarna eller kör i en naturlig miljö.
 • Timing Chip Strap

  Timing Chip Strap från 2XU är ett neoprenband för deltagarchip. Med hjälp av detta neoprenband behöver du inte oroa dig för skarpa kanter som antingen ger skavsår eller förstör dina kläder. Säker och enkel att använda under alla typer av aktiviteter där man tilldelas ett chip.
 • Women's V-aqua

  V-aqua Women's är en multifunktionell träningssko från Fivefingers som gör det lätt att röra sig på hala klippor och vid vattenbrynet. Ett utmärkt val när du behöver samma rörlighet som dina bara fötter ger dig, men du även vill skydda dina fötter. Den mycket hållbara yttersulan, Vibram Megagrip erbjuder ett stadigt grepp på blött underlag. Ett utmärkt val för paddlingen, kanoten, kajaken eller SUPen.
 • Head Training Pull Buoy

  Head Swimrun Training Pull Buoy är ett lättviktigt träningsredskap i skum för simmare. Placeras mellan låren för att begränsa benen, så att du kan fokusera på att utveckla din överkropps- och armstyrk...
 • Icebug Acceleritas5 RB9X

  Icebug Acceleritas5 RB9X är en minimalistisk sko byggd för högt tempo i teknisk och krävande terräng och är därför mycket populär sko för såväl lätt terränglöpning som swimrun. Tack vare sulans RB9X-g...
 • Xtrm Man

  VJ XTRM Man är gjord för tekniska stigar. Dämpning under häl och fotblad, och hård RockPlate (mellansula) som skyddar mot genomtramp, erbjuder bekvämlighet. Medium läst med extra utrymme i tåboxen garanterar passformen. Kevlar och polyester i ovandel ger kraftfullt skydd och extraordinär hållbarhet.
 • W Allout Crush Gtx If

  All Out Crush 2 GORE-TEX från Merrell är lätta terränglöparskor med vattentätt och ventilerande GORE-TEX-membran som håller fötterna torra och hindrar skorna från att tyngas ner av väta. Passar utmärkt för steniga och leriga miljöer och för till exempel hinderbanelopp och swimrun. Utru
 • W Race Wetsuit

  Våtdräkt anpassad för simmaren som vill ha rörelsefrihet i vattnet och bra grepp på blöta klippor vid exempelvis swimrun. Våtdräkten har tunnare 40 cell-neopren utan sömmar på axlar och bröstparti för ökad rörlighet. Våtdräkten har dessutom en silikoncoating, stretchigt foder samt en
 • W Allout Crush 2

  All Out Crush 2 från Merrell är terränglöparskor som även passar bra att använda för swimrun. De har en förstärkt och ventilerande ovandel och yttersula som ger bra grepp i terräng. Air Cushion i sulan ger bekväm dämpning. Terränglöparskor; Stl. 36-42; Förstärkt och ventilerande ovan
 • M All Out Crush 2 Gtx If

  All Out Crush 2 GORE-TEX från Merrell är lätta terränglöparskor med vattentätt och ventilerande GORE-TEX-membran som håller fötterna torra och hindrar skorna från att tyngas ner av väta. Passar utmärkt för steniga och leriga miljöer och för till exempel hinderbanelopp och swimrun. Utru
 • W All Out Crush 2 Tm

  All Out Crush Tough Mudder 2 från Merrell är terränglöparskor som passar utmärkt för steniga och leriga miljöer och för till exempel hinderbanelopp och swimrun. Utrustade med TrailProtect-skydd under foten och med slitstark, dubbad yttersula som ger bra grepp. Skorna har också ovandel i mes
 • M All Out Crush 2 Tm

  All Out Crush Tough Mudder 2 från Merrell är terränglöparskor som passar utmärkt för steniga och leriga miljöer och för till exempel hinderbanelopp och swimrun. Utrustade med TrailProtect-skydd under foten och med slitstark, dubbad yttersula som ger bra grepp. Skorna har också ovandel i mes

Ökad flytkraft med tillbehör för swimrun

En typ av tillbehör som kan användas vid swimrun är de som ger extra flytkraft. Vanligt är att man använder en Pull Buoy men det finns också dräkter som har inbyggda luftceller som håller kroppen närmare ytan.

Pull Buoy (Dolme)

Ett flythjälpmedel utformat som en åtta med två olikformade sidor. Den placeras mellan benen och man kan variera med att ha breda sidan neråt eller den smala. Flytkraften blir olika beroende på vilken sida av dolmen som vänts neråt. Den breda nedåt ger mer flytkraft.

Simkläder med luftceller

Inbyggda luftceller i simdräkten eller i korta så kallade Calf Guards som träs över vaderna. Luftcellspanelerna hjälper till att hålla dina ben uppe, vilket inom swimrun kompenserar för tyngden av löparskorna. Vadskydden är också bra då det ofta kan vara låg och tät vegetation eller rivande stenar och grus vid övergången mellan simning och löpning. Tänk dock på att neopren är ett känsligt material och lätt kan gå sönder av vassa föremål.

Tips på svenska swimrun-tävlingar

Ö till Ö

Ett stort internationellt erkänt ultralopp inom swimrun. Det äger rum i september varje år i Stockholms skärgård. Starten sker på Sandhamn och via olika sund, kobbar och skär ska deltagarna simma och springa sig ända till Utö. Totalt simmar man 10 km och springer 65 km. Ö till Ö är ett lopp man kör två och två. Läs mer på otilloswimrun.com.

Höga Kusten Swimrun

I storslagen natur med både branta berg och djupa dalar körs swimrun i närheten av Örnsköldsvik. Loppet arrangerades senast 2017 och är planerad för en ny version under 2019. Läs mer på http://www.hogakustenswimrun.se

För ännu fler lopp hittar du här en bra och uppdaterad Swim-run kalender.