Balansplatta

Balansen kan du träna enkelt på en balansplatta och det finns många övningar man kan göra hemma själv bara man har en bra platta eller balansbräda. Att stå på balansplattan kräver att många små muskler i kroppen arbetar samtidigt och samarbetar. En del använder balanskudde på jobbet vid sitt skrivbord för att aktivera fler muskler vid stillasittande arbete.

Mjuka balansplattor och kuddar eller hårda balansbrädor i trä

Här nedanför finns exempel på balansplattor du kan köpa online, med priser och bilder. En del är tillverkade i mjuka material medan andra i hård plast eller trä. Vill du veta mer om en platta eller bräda, klicka dig vidare till produktsidan hos den butik som säljer produkten. Några av butikerna är Sporttema, Sportamore och Stadium.

Populärt inom balansplatta

 • STABILITY AIR PAD 33cm

  STABILITY AIR PAD 33cm
  Kan användas när du sitter, står eller ligger på den. Gymstick Airpad är idealisk för ankelrehabilitering. Att använda dynan på en stol medan du sitter kan lindra nedre ryggproblem eftersom den aktiverar kärnmusklerna, stimulerar blodcirkulationen och förbättrar hållningen - utan att märkas. 33,5 x 33,5 x 5,51 kg 
 • Soft Balance, balansplatta

  Soft Balance, balansplatta
  Diameter 35 cm
 • Balansplatta

  Balansplatta
  Fakta och egenskaperHalkfri ytaDiameter 36 cmHöjd 5 cmMax användarvikt 120 kg
 • Balansplatta Performance Board

  Balansplatta Performance Board
  Fakta och egenskaper:Storlek: 40 x 40 x 10,5 cmVikt: 1,5 kgMaterial: Trä och PPMax användarvikt: 120 kg   

Fler tips på balansplatta

 • JobOut Balansplatta

  JobOut Balansplatta
  Produktbeskrivning JobOut Balansplatta förbättrar balans och koordination samt stärker bålmuskulatur, fotleder, knän, lår och vader. Perfekt för koncentrationsträning och ger en ökad kroppskännedom.&hellip:
 • vidaXL Balansplatta liten

  vidaXL Balansplatta liten
  Denna balansplatta från Pure2Improve är perfekt när du tränar balans! Balansplattan är konstruerad för att användas för balansövningar, rehabilitering, koordinering- och reaktionsträning samt&hellip:
 • vidaXL Balansplatta stor

  vidaXL Balansplatta stor
  Denna balansplatta från Pure2Improve är perfekt när du tränar balans! Balansplattan är konstruerad för att användas för balansövningar, rehabilitering, koordinering- och reaktionsträning samt&hellip:
 • Bosu Balance Trainer Pro

  Bosu Balance Trainer Pro
  Bosu Balance Trainer är en träningsprodukt som består av en luftfylld halvboll. Det är en ny och unik träningsmetod som kombinerar aerobisk, muskel- och bålträning. Bosu är känt som marknadens&hellip:
 • Abilica - Balanskudde Large

  Abilica - Balanskudde Large
  Balans är avgörande för att upprätthålla stabilitet, koordination och reaktion. Med vår stora balanskudde i mjukt EVA-material kan du träna upp musklerna och stabiliteten i fötter, anklar, knän,&hellip:
 • Bosu - Balance Trainer Sport Pink

  Bosu - Balance Trainer Sport Pink
  BOSU Sport 50cm Balance Trainer är en kompakt och elegant design som är en mindre version av den ursprungliga BOSU Balance Trainer 65cm. Den har samma fälg- och basstil och är idealisk för fitnessentusiaster&hellip:
 • U-shape - Wood

  U-shape - Wood
  Ett prisbelönt redskap som främst tränar bål-, ben- och höftmusklerna. Redskapet kan kombineras med fria vikter för bättre resultat. Dess unika form kan användas för stretchning och rehabilitering.
 • Balance & Massage pad - Black/grey

  Balance & Massage pad - Black/grey
  En mjuk balansmatta med massagepiggar perfekt för uppvärmning, återhämtning och fotledsträning. De förhöjda piggarna stimulerar effektivt din blodcirkulation och masserar tryckpunkter, vilket bidrar till att lindra ömhet och värk i leder.
 • Balance board II - Black

  Balance board II - Black
  Det här är ett utmärkt träningsredskap för att stärka upp vrister, ben och bål samt för att förbättra din koordination.
 • Abilica BalanceBoard

  Abilica BalanceBoard
  Det allra bästa hjälpmedlet för att förebygga skador och för att träna upp anklar och knäleder. Stärker anklar, vader, knän, sätet, bryst och lår. Diameter 39 cm.
 • Bosu - Balance Trainer Elite

  Bosu - Balance Trainer Elite
  BOSU Balance Trainer Elite är en balansboll som är utformad för att ge den bästa träningen för alla idrottare och är även lämplig för personliga tränare och fystränare. Den unika designen och&hellip:
 • JobOut Balansplatta Aktiv Exklusiv, Balansbräda

  JobOut Balansplatta Aktiv Exklusiv, Balansbräda
  JobOut Balansplatta Aktiv Exklusiv bidrar till ett aktivt och dynamiskt stående under arbetsdagen. Balansplattan förbättrar både balans och koordination samt bidrar till starkare fotleder, vader, knän&hellip:
 • Balansplatta

  Balansplatta
  En stabil och mångsidig balansplatta med normal svårighetsgrad som passar utmärkt för de allra flesta.. Du tränar effektivt upp alla små muskler och leder i ben och fötter med hjälp av denna balansbräda. Perfekt för dig som vill få bättre balans och styrka i benen i olika sporter men även för dig som håller på med rehabilitering.. Tack vare handtagen på sidorna kan man även göra olika sorters effektiva armhävningar och dips.. OBS: Man bör använda skor för att få bra fäste på plattan. Barfota kan också funka, men med strumpor kan det bli lite halt.. Diameter: 40 cm. Höjd: 10 cm. Vikt: 1,4 kg. Maximal användarvikt: 200 kg. Ni har väl inte missat att vi nu har Swish för extra snabb och enkel betalning!. Til våre norske kunder: Vi er registrert i VOEC (nr: 2042320) så kjøpet ditt fungerer like greit som fra en norsk butikk. Bare vær sikker på at du betaler i NOK og ikke i SEK.
 • Abilica - Balansplatta

  Abilica - Balansplatta
  Denna balansplatta med medium svårighetsgrad är ett utmärkt verktyg för att både förebygga skador och träna upp anklar och knäleder. Genom att använda den kan du stärka musklerna i anklar,&hellip:
 • Abilica - SoftStep

  Abilica - SoftStep
  Abilica SoftStep är en mångsidig träningsplatta med en platt och hård sida samt en rund och mjuk sida, vilket ger en komplett träning av styrka, stabilitet, uthållighet, koordination och kroppskontroll&hellip:
 • Abilica - BalanceBoard Labyrinth

  Abilica - BalanceBoard Labyrinth
  Abilica BalanceBoard Labyrinth är en del av Abilica Active-konceptet och en fantastisk balansbräda som är både rolig och utmanande för både barn och vuxna. Genom att balansera brädan i olika vinklar,&hellip:
 • Gorilla Sports Balansplatta Handtag - 39,5 cm

  Gorilla Sports Balansplatta Handtag - 39,5 cm
  Med vår balansplatta med handtag kan du träna koordination och balans hemma. Beroende på önskad träningseffekt kan du utföra övningar både stående och sittande. För att främja din balans är&hellip:
 • Balance cushion - Black

  Balance cushion - Black
  Ett träningsredskap för balans och massage med många användningsområden. Kan t.ex. användas som ryggstöd.
 • Balance pad - Black

  Balance pad - Black
  En mjuk balanstränare som fokuserar på litet antal lugna rörelser. De lågintensiva övningarna är perfekta för uppvärmning och återhämtning, samt utomordentliga för att stärka fotleder.
 • Master Fitness Balansplatta

  Master Fitness Balansplatta
  Populär medelsvår balansplatta för balans- och koordinationsträning. Yta med bra grepp. Diameter 39,6 cm. Höjd 7,6 cm.
 • JobOut Balansplatta Aktiv, Balansbräda

  JobOut Balansplatta Aktiv, Balansbräda
  Produktbeskrivning Med JobOut Balansplatta Aktiv får du ett aktivt och dynamiskt stående under din arbetsdag. Balansplattan förbättrar både balans och koordination samt bidrar till starkare fotleder,&hellip:
 • Abilica - Balanskudde SoftBalance

  Abilica - Balanskudde SoftBalance
  En balanskudde gjord av mjuk plast och fylld med luft är perfekt för träning av balans och koordination. Du kan stå, sitta eller ligga på den. Med en diameter på 35 cm ger den en unik träningsupplevelse&hellip:
 • Balansplatta i Trä - Recoil - Fyndvara

  Balansplatta i Trä - Recoil - Fyndvara
 • Bosu - Balance Trainer Home Edition

  Bosu - Balance Trainer Home Edition
  BOSU är en förkortning för "båda sidor utnyttjas". BOSU Balance Trainer är en träningsenhet som kan användas med plattan antingen uppåt eller nedåt, vilket möjliggör olika typer av balansträning.&hellip:
 • BALANSPLATTA TRÄ 40CM - Master

  BALANSPLATTA TRÄ 40CM - Master
 • Master Fitness Balansplatta - Wood, Balansbräda

  Master Fitness Balansplatta - Wood, Balansbräda
  En kraftig balansplatta i trä med en bra greppyta för att undvika att man halkar. Diameter 40 cm och höjd 8 cm.
 • Kraftmark Balansplatta, Balansbräda

  Kraftmark Balansplatta, Balansbräda
  Kraftmarks Balance ball eller bosuboll som den också kallas är mångsidig träningsprodukt på grund av sin unika form. Balansbollen kan användas till en mängd olika balans, rehab och styrkeövningar.&hellip:
 • Balansplatta i Trä - Recoil

  Balansplatta i Trä - Recoil
 • Bosu - Balance Trainer Sport Blue

  Bosu - Balance Trainer Sport Blue
  BOSU Sport 50cm Balance Trainer är en kompakt och elegant design som är en mindre version av den ursprungliga BOSU Balance Trainer 65cm. Den har samma fälg- och basstil och är idealisk för fitnessentusiaster&hellip:
 • Balansplatta Bumy BC700

  Balansplatta Bumy BC700
  Balansplattan hjälper dig att utveckla rörelsekoordinering, engagera djupa muskler som annars är mycket svåra att stärka. Träning med en balansplatta lindrar stress, muskelspänningar och obalans. De olika balansövningarna leder till att rygg- och ledvärk elimineras och stärker din kropp. Plattan är tillverkad av material som är säkra för människors hälsa. Diametern på 60 cm garanterar naturlig hållning och maximal komfort under träning. Massagestiften stimulerar ditt immunsystem, blodcirkulationen, aktiverar områden och zoner som har en gynnsam inverkan på att dina inre organ fungerar. Teknisk beskrivning:  Diameter: 60 cmHöjd: 20 cmVikt: 3.0 kgMaxvikt: 200 kgMaterial: Polyvinylklorid ( PVC )MassagepinnarMedium svårighetPassar alla åldrarGjort av material som är säker för hälsan. Inte anpassad för kommersiellt bruk.
 • Abilica Soft Balance, balansplatta

  Abilica Soft Balance, balansplatta
  Stå på den, sitt på den eller ligg på den! Ger dig en unik träning av balans och säkrar samspelet i muskulaturen.   Slät yta på den ena sidan och knottrig på den andra sidan, ger möjlighet till massage av fötterna. Kudden ger också bra stöd för ryggen.   Rekommenderas av sjukgymnast vid rehabträning vid skadade knän å vrister. Diameter 35 cm.    
 • Abilica BigBalance

  Abilica BigBalance
  Mängden luft bestämmer svårighetsgraden. Abilica BigBalance ger effektiv träning av balansen, och kan enkelt kombineras med andra produkter för att öka aktiveringen av kärnmuskulatur, till exempel vid användning av slynga. Träningsprogram och pump medföljer.
 • Gorilla Sports Balansplatta GS - Termoplast

  Gorilla Sports Balansplatta GS - Termoplast
  Balansplattan med Gorilla Sports-logga finns i sex olika färger och gör det möjligt för dig att uppnå en målinriktad träning av din balans. En god balans har du användning av för att kunna utföra&hellip:
 • Abilica - BigBalance

  Abilica - BigBalance
  Balanskudden är utformad med en böjd form och en diameter på hela 45 cm, vilket gör den till det perfekta valet för balansövningar som kräver att man står på båda benen eller sitter/ligg på&hellip:

Exempel på balansövningar på balansplatta

Stillastående på ett ben, den enklaste grundnivån av balansträning. Placera ena foten i center på plattan. Hitta tyngdpunkten och stå still med full kontroll.
Knälyft, stå med ena foten i centrum av balansplattan. Lyft det andra benets knä, sakta och kontrollerat upp mot magen. Sänk ner till utgångsläge. Upprepa ett par gånger och byt sedan ben.
Utåtgående pendel, stå centrerat med ena foten. Lyft det andra benet i sträckt läge, utåt i en lugn pendelrörelse. Lyft så långt upp du kan och sänk sakta ner. Upprepa och byt sedan ben.

ilead