Balansplatta

Balansplatta är bra att ha när du vill träna upp balansen med olika övningar. Att stå på balansplattan kräver att många små muskler i kroppen arbetar samtidigt och samarbetar. Du kan köpa plattor gjorda i syntetiska material eller lite finare balansbrädor i trä.

Populärt inom balansplatta

 • STABILITY AIR PAD 33cm

  STABILITY AIR PAD 33cm
  Kan användas när du sitter, står eller ligger på den. Gymstick Airpad är idealisk för ankelrehabilitering. Att använda dynan på en stol medan du sitter kan lindra nedre ryggproblem eftersom den aktiverar kärnmusklerna, stimulerar blodcirkulationen och förbättrar hållningen - utan att märkas. 33,5 x 33,5 x 5,51 kg 
 • Soft Balance, balansplatta

  Soft Balance, balansplatta
  Diameter 35 cm
 • Balansplatta

  Balansplatta
  Fakta och egenskaperHalkfri ytaDiameter 36 cmHöjd 5 cmMax användarvikt 120 kg
 • Balansplatta Performance Board 40cm

  Balansplatta Performance Board 40cm
  Fakta och egenskaper:Storlek: 40 x 40 x 10,5 cmVikt: 1,5 kgMaterial: Trä och PPMax användarvikt: 120 kg  

Fler tips på balansplatta

 • Balansplatta i Trä - Recoil

  Balansplatta i Trä - Recoil
 • Abilica BalanceBoard

  Abilica BalanceBoard
  Det allra bästa hjälpmedlet för att förebygga skador och för att träna upp anklar och knäleder. Stärker anklar, vader, knän, sätet, bryst och lår. Diameter 39 cm.
 • Master Fitness Balansplatta

  Master Fitness Balansplatta
  Populär medelsvår balansplatta för balans- och koordinationsträning. Yta med bra grepp. Diameter 39,6 cm. Höjd 7,6 cm.
 • JobOut Balansplatta

  JobOut Balansplatta
  Produktbeskrivning JobOut Balansplatta förbättrar balans och koordination samt stärker bålmuskulatur, fotleder, knän, lår och vader. Perfekt för koncentrationsträning och ger en ökad kroppskännedom.&hellip:
 • JobOut Balansplatta Aktiv, Balansbräda

  JobOut Balansplatta Aktiv, Balansbräda
  Produktbeskrivning Med JobOut Balansplatta Aktiv får du ett aktivt och dynamiskt stående under din arbetsdag. Balansplattan förbättrar både balans och koordination samt bidrar till starkare fotleder,&hellip:
 • BALANSPLATTA TRÄ 40CM - Master

  BALANSPLATTA TRÄ 40CM - Master
 • Abilica SoftBalance

  Abilica SoftBalance
  Balanskudde i mjuk plast fylld med luft. Perfekt till balansövningar och koordinationsträning, stå på, sitta på eller ligga på den. Ger dig en unik träning av balans, och säkrar samspelet i muskulaturen. Glatt yta på den ena sidan och andra sidan knottrig, ger möjlighet till massage av fötter. Kudden ger också bra stöd för ryggen. Diameter 35 cm.
 • JobOut Balansplatta Aktiv Exklusiv, Balansbräda

  JobOut Balansplatta Aktiv Exklusiv, Balansbräda
  JobOut Balansplatta Aktiv Exklusiv bidrar till ett aktivt och dynamiskt stående under arbetsdagen. Balansplattan förbättrar både balans och koordination samt bidrar till starkare fotleder, vader, knän&hellip:
 • Abilica BigBalance

  Abilica BigBalance
  Mängden luft bestämmer svårighetsgraden. Abilica BigBalance ger effektiv träning av balansen, och kan enkelt kombineras med andra produkter för att öka aktiveringen av kärnmuskulatur, till exempel vid användning av slynga. Träningsprogram och pump medföljer.
 • Balansplatta Bumy BC700

  Balansplatta Bumy BC700
  Balansplattan hjälper dig att utveckla rörelsekoordinering, engagera djupa muskler som annars är mycket svåra att stärka. Träning med en balansplatta lindrar stress, muskelspänningar och obalans. De olika balansövningarna leder till att rygg- och ledvärk elimineras och stärker din kropp. Plattan är tillverkad av material som är säkra för människors hälsa. Diametern på 60 cm garanterar naturlig hållning och maximal komfort under träning. Massagestiften stimulerar ditt immunsystem, blodcirkulationen, aktiverar områden och zoner som har en gynnsam inverkan på att dina inre organ fungerar. Teknisk beskrivning: Diameter: 60 cmHöjd: 20 cmVikt: 3.0 kgMaxvikt: 200 kgMaterial: Polyvinylklorid ( PVC )MassagepinnarMedium svårighetPassar alla åldrarGjort av material som är säker för hälsan. Inte anpassad för kommersiellt bruk.Pumpad ingår inte
 • Gorilla Sports Balansplatta GS - Termoplast

  Gorilla Sports Balansplatta GS - Termoplast
  Balansplattan med Gorilla Sports-logga finns i sex olika färger och gör det möjligt för dig att uppnå en målinriktad träning av din balans. En god balans har du användning av för att kunna utföra&hellip:
 • Gorilla Sports Balansplatta Handtag - 39,5 cm

  Gorilla Sports Balansplatta Handtag - 39,5 cm
  Med vår balansplatta med handtag kan du träna koordination och balans hemma. Beroende på önskad träningseffekt kan du utföra övningar både stående och sittande. För att främja din balans är&hellip:
 • Kraftmark Balansplatta, Balansbräda

  Kraftmark Balansplatta, Balansbräda
  Kraftmarks Balance ball eller bosuboll som den också kallas är mångsidig träningsprodukt på grund av sin unika form. Balansbollen kan användas till en mängd olika balans, rehab och styrkeövningar.&hellip:
 • Master Fitness Balansplatta - Wood, Balansbräda

  Master Fitness Balansplatta - Wood, Balansbräda
  En kraftig balansplatta i trä med en bra greppyta för att undvika att man halkar. Diameter 40 cm och höjd 8 cm.

Övningar på balansplatta

De här tre övningarna är bra att kunna om du vill träna upp balansen. De används till exempel vid rehab när personer skadat fotled, knä eller annat som skapat balansproblem.

Stillastående på ett ben

Den enklaste grundnivån av balansträning är att stå på ett ben. Placera ena foten i center på balansplattan. Hitta tyngdpunkten och stå still med full kontroll utan att plattan vippar och touchar golvet.

Knälyft

Stå med ena foten i centrum av balansplattan. Lyft det andra benets knä, sakta och kontrollerat upp mot magen. Sänk ner benet till utgångsläge och upprepa ett par gånger innan du byter ben.

Utåtgående pendel

Stå på balansplattan med ena foten i centrum. Lyft det andra benet i sträckt läge, utåt i en lugn pendelrörelse. Lyft så långt upp du kan och sänk sakta ner. Upprepa 8-10 gånger innan du byter och gör samma sak med andra benet.

När balansplattan är för lätt

Vill du ha något mer utmanande för balansen? Då tycker vi att du ska testa gå på en så kallad slackline spänd mellan två träd.