MaximalFritid » Träning » Styrketräning » Balansplatta

Märken på balansplatta

Balansplatta

Balansen kan man träna enkelt på en balansplatta. Det finns många enkla övningar man kan göra hemma. En del använder balansplatta på jobbet vid sitt skrivbord. Att stå på balansplattan kräver att många små muskler i kroppen samarbetar.

Här nedanför finns exempel på balansplattor med priser och bilder. Vill du veta mer om en platta, klicka dig vidare till produktsidan hos den butik som säljer produkten.

 • Abilica Balansplatta BalancePad Maxi

  Balansträning är det allra bästa hjälpmedlet för att träna stabilitet, koordination och reaktion. Balanskudden ger dig en unik möjlighet att träna upp muskulatur samt stabilitet i fötter, anklar, knä, höfter och rygg. Träningen stimulerar både blodcirkulation, nervsystem och muskulatur. Måste användas utan skor.
 • Balansplatta - Foam Balance

  Få bättre balans och bålstabilitet med balanskudde Balanz Pad. Kan användas i både sittande och stående övningar. Den skapar instabilitet i övningar för att aktivera core och balansmuskler. Måtten på balansplattan är 47 x 39 x 6 cm.
 • Abilica Soft Balance, balansplatta

  Stå på den, sitt på den eller ligg på den! Ger dig en unik träning av balans och säkrar samspelet i muskulaturen.   Slät yta på den ena sidan och knottrig på den andra sidan, ger möjlighet till massage av fötterna. Kudden ger också bra stöd för ryggen.   Rekomenderas av sjukgymnast vid rehabträning vid skadade knän å vrister. Diameter 35 cm.    
 • Abilica BigBalance, balanskudde

  Mängden luft bestämmer svårighetsgraden. Abilica BigBalance ger effektiv träning av balansen, och kan enkelt kombineras med andra produkter för att öka aktiveringen av kärnmuskulatur, till exempel vid användning av slynga. Träningsprogram och pump medföljer.
 • Abilica Power Board

  Kombinerad stepbräda och stabiliseringsbricka. Superb träning och koordination. Handtag i sidorna som ger möjlighet till effektiv axel/bål stabilitetsträning träning.
 • Balansplatta

  Fakta och egenskaperHalkfri ytaDiameter 36 cmHöjd 5 cmMax användarvikt 120 kg
 • Abilica Soft Step

  Soft Step är mjuk platt och hård på ena sidan och rund och mjuk på den andra.    Pump och träningsförslag medföljer.   Mått: 55 cm i diameter.
 • Balansplatta

  Med balansplattan tränar du upp både balansen och koordinationen. Behöver du även stärka upp fot- och knäled så är detta redskapet för dig!
 • Abilica BalanceBoard balansplatta

   
 • Balansplatta i trä

  Grym balansbräda helt i trä. Enkel att använda och perfekt för varenda kotte!
 • Balansbräda

  Har du lätt att stuka dina vrister? Vill du träna upp ditt balanssinne och få bättre kordination? Då är Fighter balansbräda det perfekta redskapet för dig. När du börjar träna så ser till att ha något stabilt att hålla i men efter ett tag med balansbrädan så kan du träna helt utan hjälp. Toppredskap.Diameter 40 cm.
 • Alex balansbräda

  Balansbräda i trä. 40 cm.
 • Balanstränare

  SBI Fitness balansboll av Bosutyp där du kan göra massor av övningar och faktiskt träna hela kroppen.Som en extra bonus ingår det två kraftiga gummiexpandrar med handtag fästa på varsin sida av halvklotet. En smidig pump för uppblåsning ingår också.Diameter 58cm. Höjd 25cm.

Exempel på balansövningar på balansplatta

Stillastående på ett ben, den enklaste grundnivån av balansträning. Placera ena foten i center på plattan. Hitta tyngdpunkten och stå still med full kontroll.
Knälyft, stå med ena foten i centrum av balansplattan. Lyft det andra benets knä, sakta och kontrollerat upp mot magen. Sänk ner till utgångsläge. Upprepa ett par gånger och byt sedan ben.
Utåtgående pendel, stå centrerat med ena foten. Lyft det andra benet i sträckt läge, utåt i en lugn pendelrörelse. Lyft så långt upp du kan och sänk sakta ner. Upprepa och byt sedan ben.