Styrketräning

En del tränar för att bli starkare inom sin sport, få mer muskler och tåla mer träning eller påfrestningar i jobbet. Det finns olika syften med styrketräning och mängder av olika styrketräningsövningar.

Styrketräningsmaskiner hemma och på gym

Många köper ett gymkort och gör sin styrketräning på gymmet men det är ju en träningsform som går minst lika bra att göra hemma. Styrketräningen kan göras helt utan träningsredskap, med enkla hantlar, en skivstång och vikter eller med styrketräningsmaskiner (hemmagym).

Stort utbud av träningsredskap för styrketräning

Det finns massor av maskiner och styrketräningsutrustning att beställa online. Här följer nu en indelning i olika kategorier och för olika muskelgrupper.

Kategorier: Hantlar | Multigym | Skivstångsset | Balansplatta | Power Rack | Träningsband | Hantelstång | Träningsbänkar | Lyftarbälte
Styrketräningsmaskiner: Armar | Ben | Bröst & Axlar | Magmaskiner | Ryggmaskiner | Smithmaskin | Cable Cross (kabelmaskin)

Populärt inom styrketräning

 • Träningsbänk Master Black Bench III - Fold

  Träningsbänk Master Black Bench III - Fold
  Träningsbänken Black bench III levereras helt färdigmonterad, inga krångliga instruktioner utan bara fäll upp och börja att träna.Bänken har en enkelt justerbar ryggdel.När?
 • Master Fitness Skivstångsset Crossfit 100 kg, Skivstångset

  Master Fitness Skivstångsset Crossfit 100 kg, Skivstångset
  100 kg skivstångsset för crossfit. Kortare stång som passar perfekt i hemmagymmet, garagegymmet eller på gympassen där man vill få plats med fler skivstänger i bredd. Trots bredden på 152 cm har stängen en bra greppvidd på 96 cm. Denna praktiska storlek blir mer och populär efterhand som fler testar och ser fördelarna. Svarta bumper plate viktskivor för intensiv träning. Skonsamma för golvet och tystare vid släpp än traditionella viktskivor. Testade för att tåla minst 5000 drop. Produkten kommer med ton i ton text (ej vit text). Specifikationer: 1 st Master Internationell Teknikstång - 10 kg, 153 cm, 50 mm 2 st Snabblås 50 mm 2 st Bumper plate 5 kg 4 st Bumper plate 10 kg 2 st Bumper plate 20 kg Vikterna är 45 cm i diameter.
 • Träningsbänk Master Fitness Black II Fold

  Träningsbänk Master Fitness Black II Fold
  Ihopfällbar och mycket funktionell och praktisk träningsbänk.Bänken kommer färdigmonterad och är enkel att stuva undan efter användning.Ryggen?
 • Träningsbänk justerbar Master Fitness Black

  Träningsbänk justerbar Master Fitness Black
  Träningsbänken black är en stabil bänk som tåler att belastas och är gjord för att man ska kunna träna med hantlar, skivstång, kettlebells eller liknande.Ryggen är?

Fler tips på styrketräning

 • FitNord 30 mm Swiss Bar Thread Collars

  FitNord 30 mm Swiss Bar Thread Collars
  Tricepsstången är en kompakt version av Swiss bar-stången. Greppytan vid den kromade tricepsstången är ruggad för att förbättra greppet. Swiss bar är en utmärkt stång bl.a. för tricepspress, vinkelrodd och diagonal press. Greppdelarna: 38-22 cm (diagonal grepp) och 14 cm.
 • Exxentric Cover Mat

  Exxentric Cover Mat
  kBox4 Cover Mat är perfekt för att förhindra onödigt slitage på ytan av din kBox4. Den finns i två varianter för att passa den större kBox4 Pro samt den mer kompakta kBox4 Lite & kBox4 Active. kBox4 är utrustad med en fast gummimatta, för att undvika risk för att användaren halkar på en metallyta samt för att skydda enheten från regelbundet slitage. På vissa anläggningar kan slitaget vara ovanligt tungt på grund av faktorer som skotyper, användarvikt och övningar som tillämpas. För att hålla den fasta mattan i toppskick kan Cover Mat användas som ett extra skydd. Funktioner Täckmattan finns tillgänglig skräddarsydd för alla kBox4-modeller, tillverkad i 3-4,5 mm tjockt återvunnet miljövänligt gummi för de mindre respektive större varianterna.
 • Nordic Fighter Tyngdlyftarbälte i Förstärkt Textil, Träningsbälte

  Nordic Fighter Tyngdlyftarbälte i Förstärkt Textil, Träningsbälte
  Ett tyngdlyftarbälte i förstärkt textil. Bältet passar utmärkt till de flesta gymövningar och träningsövningar där man vill ge extra stöd till ryggen. Detta bälte erbjuder mer rörlighet och smidighet på bekostnad av lite mindre stabilitet jämfört med ett bälte i t.ex. tjockt läder. Specifikationer Längd XS: 51-62 cm Small: 59-72 cm Medium: 71-82 cm Large: 80-92 cm XLarge: 87-104 cm XXLarge: 100-116 cm
 • Abilica RubberBands ECO Lätt

  Abilica RubberBands ECO Lätt
  Med de olika träningsbanden kan du träna under- och överkropp samt använda dom till olika övningar när du värmer upp. 2 st RubberBand per förpackning. Hög kvalitet och fabriken har en gedigen kvalitetskontroll100% naturlig/ 100% naturgummiTillverkad i gummiens hemland ThailandMiljövänlig, 100% biologiskt nedbrytbarAllergivänligInnehåller inga syntetiska materialMotstånd RubberBandsLätt: 4.5 – 18 kgMedium: 6 – 24 kgHård: 8 – 30 kg 
 • Tunturi Vinylhantlar 3 kg (PAR)

  Tunturi Vinylhantlar 3 kg (PAR)
  Tunturis färgglada och prisvärda vinylbelagda hantlar, som är särskilt lämpliga för hemmabruk. Vinyl luktar inte som många gummerade hantlar och ger inga fläckar på golv och väggar. Vid användning är vinylvikterna mjuka och lätta att få ett bra och fast grepp om. Vinylytan är också lätt att rengöra genom att helt enkelt torka av den med en fuktig trasa. Beställ dessa prisvärda och hållbara vinylhantlar från Tunturi från Sportproffsen nu!
 • vidaXL Träningsbänk set viktställning skivstång och hantlar 90 kg

  vidaXL Träningsbänk set viktställning skivstång och hantlar 90 kg
  Denna justerbara träningsbänken med en viktställning, skivstång och hantlar blir ett utmärkt val för träning i bekvämligheten av ditt eget hem, och sparar dig besvären och kostnaden för att gå till ett gym. Den justerbara, vadderade bänken kan lutas eller placeras horisontellt. Du kan välja den position som möter dina krav. Denna bänk är lämplig för hem och kontor med begränsat utrymme, eftersom den kan förvaras vertikalt när den inte används. Bänkens robusta stålkonstruktion garanterar din säkerhet under övningarna. Den slitstarka, bomullsvadderade kudden ger dig hög komfort. Denna mångsidiga uppsättning med skivstång och hantlar är perfekt för bröst, biceps, armar, triceps och ryggmuskler. Uppsättningen inkluderar två 15 kg viktskivor, två 10 kg viktsk
 • FitNord Diamond Double Leg Extension/Leg Curl, Styrkemaskin Ben

  FitNord Diamond Double Leg Extension/Leg Curl, Styrkemaskin Ben
  FitNord Diamond Knäextension/Knäcurlmaskin med viktmagasin är en väldigt robust lårmaskin som är speciellt utformad för professionell användning. Diamond Biceps Knäextension/Knäcurl är särskilt lämplig för kommersiella gym, men också för kollektiv och företag. DiamondKnäextension/Knäcurl innehåller viktmagasin på 100 kilo, vid behov av större viktmagasin, vänligen kontakta vår kundtjänst. Diamond-produkterna är utrustade med en användarvänlig repkalkylator och timer, vilket gör det enkelt att helt koncentrera på träningspasset och fokusera till exempel på andning när man inte själv behöver hålla koll på repetitioner. Diamond-serien strömlinjeformade design av träningsredskap är klassisk, och sålunda förblir ett gym möblerat med produkterna i Diamo
 • BH Fitness OPTIMA, Träningsbänkar

  BH Fitness OPTIMA, Träningsbänkar
  Styrkebänk med multifunktionella möjligheter och övningar tack vare justerbart ryggstöd, bekvämt säte och benböjaren. Den förstärkta stålkonstruktionen erbjuder maximal stabilitet och säkerhet. Solid i konstruktion och kompakt i storlek, njut av fördelarna med att ha denna träningsbänk hemma.
 • Curlstång Hantlar TRIGRIP 50/51mm - 75kg

  Curlstång Hantlar TRIGRIP 50/51mm - 75kg
  Curlstång, två hantelstänger och 14 viktskivor med diameter på 50/51mm och en total vikt på 75kg är vad detta paket består av. Viktskivorna som…
 • Eleiko Vulcano Dumbbell Set 8-16-22 kg, Paket Hantlar - Gummi/krom

  Eleiko Vulcano Dumbbell Set 8-16-22 kg, Paket Hantlar - Gummi/krom
  Eleiko Vulcano Dumbbell ger dig möjligheten att addera belastning och motstånd med en mängd olika övningar. En rund form och ett lättrat handtag ger dig ett säkert grepp. Hantlarna är mycket hållbara, gjorda av slitstark polyuretan, gjutna på ett sätt som gör dem dubbelt så starka som gummi, luktfria och klarar slitage. Består av vikter i par om 8, 16 och 22 kg.
 • Gymleco Styrkelyftstång Med Koniska Rullager, Skivstång

  Gymleco Styrkelyftstång Med Koniska Rullager, Skivstång
  GYMLECO Internationella styrkelyftstång med koniska rullager.
 • Nordic Fighter Draghandtagsställning, Multigymtillbehör

  Nordic Fighter Draghandtagsställning, Multigymtillbehör
  En robust Draghantagställning för dina draghantag. Med 15 pinnar att hänga upp utrustning på, så har du mer än tillräckligt med plats för dina draghantag. Specifikationer Vikt: 20 kg Bredd: 58 cm Höjd: 134 cm Längd: 27 cm
 • Master Fitness Skivstångsset Crossfit 140 kg, Skivstångset

  Master Fitness Skivstångsset Crossfit 140 kg, Skivstångset
  140 kg skivstångsset för crossfit. Paketet innehåller: 1 st Master Skivstång Gold - 50 mm 2 st Master Snabblås ABS 50 mm 2 st Bumper plate 5 kg 4 st Bumper plate 10 kg 2 st Bumper plate 15 kg 2 st Bumper plate 20 kg Garantivillkor: Garantin avser konstruktionsfel. Måste släppas på 30 mm tjocka gummimattor, skall ej förvaras laddad med vikter. Endast inomhusanvändning. Regelbunden rengöring av stången krävs för att förhindra ytangrepp. Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Gorilla Sports Träningsbänk MULTI

  Gorilla Sports Träningsbänk MULTI
  En träningsbänk ger dig möjlighet att träna hela kroppen med övningar för axlar, bröst, armar, mage, ben och rygg och är perfekt för dig med lite utrymme. Viktskivor med håldiameter på 30mm Tål totalt 280kg ink kroppsvikt Benspark, bencurl, bänkpress Träna hela kroppen Vikter ingår ej Den multifunktionella träningsbänken är den som vi använder som bas i våra populäraste gympaket. Bänken är smart konstruerad och utrustad med ställbart ryggstöd, bröstflyesstation, benspark, bencurl, kabelstation, handtag för dips, sittande bicepscurl och med möjlighet att komplettera med latsdragsstation. Med andra ord är det bara kreativiteten som sätter gränser för vilka övningar du kan göra. Maximal belastning Maximal belastning flyesstation: 40kg vardera Maximal belastni
 • Motion & Fitness PRO Bar Rack Wallmounted 8st, Förvaring skivstänger

  Motion & Fitness PRO Bar Rack Wallmounted 8st, Förvaring skivstänger
  Väggmonterad skivstångsförvaring för upp till 8st skivstänger. Bredden på förvaringen kan bestämmas själv och passar för i stort sätt alla typer av skivstänger. OBS! Skivstänger ingår ej
 • Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set

  Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set
  AnvändningsområdeStyrketräning av hela kroppen i hemmet eller lilla företaget såsom överkropp, armar, ben, rygg och mage. Produktinformation En komplett träningsstation med övningar såsom latsdrag, bänkpress med justerbart ryggstöd, benspark, lårcurl mm. Stilren design och hopfällbar när den inte används för att spara plats.   Fakta och egenskaper Övningar för hela kroppeninkluderar: Ställbar träningsbänk, skivstångsställning, dragstation, armcurl, benspark/lårcurl, latsdrag samt curlstång. (Skivstång och vikter ingår inte utan köps separat)Hopfällbar för att spara plats när den inte användsRyggstödet kan justeras i 7 lägenBekväm stoppning i dynornaKraftig ram 50x50 mm respektive 30x30 mm Svart lackSkivstångsställning ställbar höjd 96-120 cmMax belastning skivstångsställning 100 kgButterfly max 30 kg/armBencurl max 50 kgArmcurl max 50 kgBiceps curlstång 50 kgDragstation 50 kgMax användarvikt 120 kg (+ vikter)Avstånd mellan ytterkanter hållare för skivstång 86 cmStång 160 cm eller längre rekommenderasPassar med vikter i 25 eller 30 mm50 mm vikter kan användas med adapterMått LxBxH 180x155x195 cmMått hopfälld LxBxH 80x110x167 cm  Skivstång och viktskivor är tillbehör, se relaterade produkter till höger.  
 • vidaXL Träningsbänk set med skivstång och hantlar 60,5 kg

  vidaXL Träningsbänk set med skivstång och hantlar 60,5 kg
  Denna träningsbänk, som levereras med ett set med skivstång och hantlar, förbättrar din fysiska form, tonar dina muskler och hjälper dig gå ner i vikt i samband med en kalorikontrollerad kost. Den är lämplig för privata hemmagym eller kommersiella gym eller träningsstudior. Viktbänken är utrustad med ett justerbart ryggstöd. Ryggstödet stöder bekvämt upp din rygg och dina axlar under ditt träningspass. Ryggstödets fem justerbara inställningar låter dig välja den mest bekväma positionen och justera din träningsintensitet för att möta dina specifika behov. Denna mångsidiga träningsbänk är konstruerad i stål av högsta kvalitet, och den hållbara, vadderade dynan hjälper till att erbjuda bra komfort under ditt träningspass. Setet med skivstång och hantlar har
 • Gorilla Sports Roddhandtag - Parallellt - 12cm

  Gorilla Sports Roddhandtag - Parallellt - 12cm
  Roddhandtag med standardmått. Det som skiljer det här handtaget åt är att det istället för en heltäckande räfflad greppyta har en uppdelad och mer centrerad räfflad greppyta. Bredd mellan handtag är 12 cm Mönstrad räfflad greppyta Maxbelastningen är 200 kg Passar bra till att träna rygg i roddposition och till smala latsdrag.
 • Flex band Recycled medium 1pcs - Medium Green

  Flex band Recycled medium 1pcs - Medium Green
  Dessa flexband är delvis framtaget av återvunnet material från produktionsprocessen för att minska svinn. Det är en del i vårt arbete med att ständigt förbättra våra processer och göra miljömedvetna val. Vårt Flexband är det perfekta träningsredskapet för flexibilitets- och stabilitetsträning. Kan användas till övningar för både över- och underkropp.
 • Studio Dumbbell

  Studio Dumbbell
  Vinyltäckta Studio Dumbbells från Gymstick. Perfekt för gym eller hemmabruk.
 • Motion & Fitness PRO Latsdrag Vinklad, Multigym tillbehör

  Motion & Fitness PRO Latsdrag Vinklad, Multigym tillbehör
  Motion&Fitness Lastdrag vinklad.
 • Gymstick Pro Pump Set Bar, Skivstång

  Gymstick Pro Pump Set Bar, Skivstång
  Skivstång för Pro Pump Set (30 mm). Reservdel.
 • vidaXL Hantelställ

  vidaXL Hantelställ
  Detta hantelställ är utformad för att hålla fria vikter, hantlar och skivstänger. Den rymmer de flesta hantlar och skivstänger. Den stabila ramen och de två hyllorna hjälper dig att organisera dina fria vikter utan att det ser stökigt ut. Hantelstället är tillverkat av robust och kraftfullt stål för flera års av användning, fötterna är utrustade non-slip för en optimal säkerhet samt stabilitet. Hantelstället har en maximal lastkapacitet på 300 kg. Mått: 49 x100 x 95 cm Maxlast:300 kg Färg: Grå Diameterstång: 25mm
 • TF Standard Flat Bench

  TF Standard Flat Bench
  TF Standard Flat BenchDetta ä:r en rak trä:ningsbä:nk fö:r dig med hå:rda krav. Trä:ningsbä:nken passar dig som sö:ker en hå:llbar bä:nk fö:r kommersiellt&hellip:
 • Gorilla Sports Träningsbänk Multi ink latsdragstation

  Gorilla Sports Träningsbänk Multi ink latsdragstation
  Denna multibänk är anpassad för viktksivor med håldiameter på 31 mm och ger dig möjlighet att träna ett stort antal övningar för axlar, bröst, armar, mage, ben och rygg och är perfekt för dig med lite utrymme. Multibänk med latsdragsstation Maximal belastning på 280 kg Bänkens höjd i plant läge är 44 cm Anpassad för viktskivor med håldiameter på 31 mm Träningsbänken med inkluderande latsdragsfunktion är smart konstruerad och utrustad med ställbart ryggstöd för bänkpress, bröstflyesstation, benspark, bencurl, kabelstation, handtag för dips och en latsdragsstation. Med andra ord är det bara kreativiteten som sätter gränserna för vilka övningar du kan göra. Maximal belastning Maximal belastning skivstångsställ: 180 kg Maximal belastning ryggstöd: 280 kg
 • Gymstick Vinyl Dumbbell Set 15kg, Hantelset

  Gymstick Vinyl Dumbbell Set 15kg, Hantelset
  Gymstick Vinyl Dumbbell Set 15 kg är slitstark och luktfri vinyl och kan användas för att göra hanteln upp till 2-15 kg. Mjuk vinyl lämnar inte märken på golvet. Hanteländarna har bekväma gänglås för enkel viktändring. Innehåller 1 x hantelstång (450 x 25 mm) 1 kg 4 x 2,5 kg vinylplattvikt 2 x 1,5 kg vinylplattvikt 2 x 0,5 kg vinylplattvikt 2 x gänglås
 • Titan Life PRO Gym Barbell Pad, Skivstänger tillbehör

  Titan Life PRO Gym Barbell Pad, Skivstänger tillbehör
  Används tillsammans med viktstånd för att minska tryck på skuldror/nacke. Kan göras med övningar som t.ex. squat, där fokus inte ska ligga på smärta i skuldror och nacke, utan på utföring med korrekt teknik. Längd: 40 cm. Passar till alla typer av viktstänger.
 • Tunturi Fitness Dumbbellset 20kg, Hantelset

  Tunturi Fitness Dumbbellset 20kg, Hantelset
  Denna Tunturi Hanteluppsättning är nödvändig om du vill träna hela kroppen på ett enkelt sätt. Perfekt att använda hemma eller i gymmet för olika övningar. Hanteln har ett halkskydd för händerna i stål. I setet ingår 4st viktplattor, bekvämt eftersom du själv kan bestämma önskad vikt genom att lägga till viktplattor i hantelstången. Skruvförslutarna säkerställer att vikterna förblir ordentligt på plats. Tack vare den stora variationen i vikter passar hanteluppsättningen för både nybörjare och erfarna idrottare. Hantelns vikt kan justeras i små steg tack vare de olika plattorna Ett enkelt sätt att träna hela kroppen Lätt att förvara Med ett brett halkskydd för händerna Detta ingår: 1 x Hantel 2 x 5 kg viktplatta 2 x 2,5 kg viktplatta 2 x 1,25 kg viktplat
 • Abilica Power Bench, träningsbänk med Power Viktpaket

  Abilica Power Bench, träningsbänk med Power Viktpaket
  Mycket kraftig bänk med 70x40 mm rör, anpassad för belastning upp till 250 kg vikter. Reglerbara säkerhetsstopp gör att du kan öka belastningen utan risk. Ställningen kan justeras i 21 nivåer, ryggen i 7 positioner. Justerbart säte i 2 nivåer.   Snabb och säker justeringsmekanism. Mycket kraftig polstring ger dig hög komfort under träningen Total bredd på 127 cm. Levereras med bencurl/benspark.   Kan även köpas i Power viktpaket (välj nedan) innehållande Power Bench, Skivstång 200 cm och 80 kg vikter i väska, 4x10 + 4x5 + 4x3 + 4x2 kg i 30 mm vikter.    
 • Gorilla Sports Kabelhiss för latsdrag

  Gorilla Sports Kabelhiss för latsdrag
  Kabelhiss för takmontering är en platsbesparande kabelkonstruktion som ger effektiv träning av både ryggmusklerna och armarna. Monteringsmanual medföljer Maximal belastning 150kg En stång är inkluderad 2,1m lång kabel Utrustningen har en belastningsgräns på 150kg vilket gör den tillräcklig för både proffs och nybörjare. Då kabelns längd är 2,1m rekommenderar vi takhöjd om ca 2,5m, lite beroende på längd av användare och övning. Övrig information Dimensioner takfäste (LxBxH): 45x23x10,5 cm Takmonteringshöjd(exklusive hjul): 5 cm Viktskivor med håldiameter på 30/31mm Stångens längd: 35cm Kabellängd: 2,1m Dokument Produktmanual
 • Gummihantlar Pro 8 kg

  Gummihantlar Pro 8 kg
  Fakta och egenskaperDiameter 155 mmGreppets bredd 145 mm  
 • BH Fitness NEVADA PLUS, Multigym

  BH Fitness NEVADA PLUS, Multigym
  Ett fullständigt multigym för träningsentusiasten som vill ha allt i ett i bekvämligheten av sitt hem. Maskinen är utrustad med skyddade and överdimensionerade dynor som försäkrar ett bekvämt träningspass. Dessutom är multigymmet utrustat med ergonomiska träningsredskap som säkerställer att dina övningar utövas korrekt. Lagerhjulsystemet ger smidig och direkt träning och tack vare att maskinen är utformad med ett hopfällbart säte tar detta multigym mindre utrymme och lämpar sig väldigt bra även för små träningsrum och lokaler. Maskinen är designad för att tåla en maximal belastning på 100 kg för vikter och en maximal användarbelastning på 100kg.
 • Avento Justerbart skivstångsset 20 kg svart blå grå

  Avento Justerbart skivstångsset 20 kg svart blå grå
  Detta 20 kg skivstångsset från Avento är perfekt för ett varierat träningspass där du kan träna många muskler. Det här skivstångssetet består av 6 robusta skivor så att du kan bestämma med vilken vikt du vill träna. Med möjlighet att välja mellan ca 1,6 kg upp till 20 kg fria vikter kan du bestämma träningens intensitet och även justera vikten efter muskelgrupp. Dessutom får du möjlighet att långsamt bygga upp din träning eftersom du kan justera vikten. Skivstången är en stålstång med ett halkfritt handtag för extra grepp. Skruvarna säkerställer också att vikterna kan säkras ordentligt. Detta gör denna skivstång lämplig för både nybörjare och erfarna idrottare. Observera : Att välja rätt vikt är viktigt för resultatet av dina träningspass och för
 • Hex Dumbbell, Single

  Hex Dumbbell, Single
  Högkvalitativa Hex Dumbbell, Single från Gymstick – Gummibeklädda hantlar med fast grepp och sexkantig design lämpade för professionellt bruk.
 • FitNord Triangle Handle, Multigymtillbehör

  FitNord Triangle Handle, Multigymtillbehör
  Roddhandtag är ett praktiskt hjälpmedel för mångsidiga träningspass i latsdragmaskiner. Handtaget är tillverkat av stål och den grova ytan förbättrar greppet.
 • LivePro Junior Technique Bar 2,2 kg, Skivstång - junior

  LivePro Junior Technique Bar 2,2 kg, Skivstång - junior
  Skivstång för barn. Denna skivstång har utvecklats särskilt för barn som en teknisk stång, för att lära sig hemligheterna med att träna med stången. Aluminiumstången är mycket lätt och väger endast 2.5kg. Greppen på 22mm passar perfekt för små händer, vilket ger en bra startpunkt för att lära sig tekniken. Den har dubbelsidiga lättringar som gör att även svettiga små händer får ett bra grepp. Lätta vikter erbjuder säker träning och gör det roligt och lekfullt utan risk för skador. Kullagerbussningarna passar till 50mm vikter. OBS! På grund av den lätta aluminiumkonstruktionen bör vikterna inte väga mer än 18kg
 • Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set 42,5 - 60 kg, Viktset

  Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set 42,5 - 60 kg, Viktset
  Eleikos Vulcano Discs Dumbbells är en bekväm hantel för alla typer av övningar. Det roterande handtaget möjliggör dessutom för olympiska lyft så som hantelryck. Vi använder 1,25 och 2,5 kg Vulcanoskivor och växlar dem med snygga, kromade skivor allt eftersom vikten ökar. Viktbeteckningen är tydligt markerad i framstående vita bokstäver. Kraftfullt redskap för all typ av styrketräning Klassisk Eleiko-lättring för stadigt och säkert grepp Slitstark polyuretan minimerar tecken på slitage vilket bevarar hantlarna i gott skick Framträdande vit text visar tydligt hantlarnas vikter I detta set ingår hantlar med vikterna 42,5 - 60 kg.
 • Gorilla Sports Träningsbänk Physionics - Justerbar Ställbar

  Gorilla Sports Träningsbänk Physionics - Justerbar Ställbar
  Träningsbänk med ställbart ryggstöd, ett bekvämt och billigt alternativ till komersiella gym för träning hemma. Bänken har en robust stålram med ett justerbart ryggstöd och är ett billigt träningsredskap som kan hjälpa dig att utveckla din styrka på rätt sätt. Övrig information Material: Stålram, konstläder och skum vaddering Ryggstöd ställbart i fem lägen Vadderade benstöd Fotkåpor i plast
 • Eleiko Adjustable Bench - Skai Cushion

  Eleiko Adjustable Bench - Skai Cushion
  Eleiko Justerbar bänk ger en fast grund för ett brett utbud av fria viktövningar. Ryggstödet kan justeras till sju positioner, från -10 nedgång till en 75-graders lutning i 10-graderssteg. Sittdynan erbjuder tre lägen från plan upp till 30 graders lutning i steg om 10 grader. Ett lättrat handtag och två justeringsknappar är säkra att greppa och lätta att använda. Välj våra unika PUR-kuddar för en modern estetik eller Skai-kuddar för ett mer traditionellt utseende och känsla. Gummifötter och ändkåpor skyddar gymgolv och håller bänken säkert på plats. Bulthål kan användas för ökad stabilitet. Polyuretanklädsel Våra unika polyuretankuddar (PUR) är hygieniska och hållbara, ett bra alternativ för anläggningar som används ofta. Den tuffa ytan suger inte upp s
 • Hantlar GS Gummi - 2x10kg

  Hantlar GS Gummi - 2x10kg
  GUMMI-hantlar från Gorilla Sports är konstruerade för professionell gymmiljö och passar både proffset så väl som nybörjaren med tydlig markering för vikt och tuff logotyp.
 • Thor Fitness Vertical Knee Up, Träningsbänk

  Thor Fitness Vertical Knee Up, Träningsbänk
  Thor Fitness Exclusive är en serie med gymmaskiner i hög kvalité för större gym. TF Exclusive - VERTICAL KNEE UP är en del av Thor Fitness Exclusive samlingen. Unik design tillåter tre övningar. Vinklade ryggkuddar och armkuddar garanterar användarkomfort när du utför din träning. Specifikationer Bredd: 76 cm Höjd: 211 cm Längd: 160 cm
 • Vajerset till Abilica Multi 4 ST

  Vajerset till Abilica Multi 4 ST
  Extra vajerset som passar till Abilica Multi 4 ST.Består utav 4 st plastbelagda vajrar.
 • Master Fitness Side Frame Sleeve X15

  Master Fitness Side Frame Sleeve X15
 • Situpsbänk ABD050 hopfällbar

  Situpsbänk ABD050 hopfällbar
  På denna bänk tränar du effektiv magträning i hemmet.  Förutom magträning kan du köra övningar med hantlar i decline.  Stoppning i dynan på 5 cm gör den bekväm att ligga på.Ställbar i 3 lägen. Fakta och egenskaper Ställbar i 3 lutningarLätt rundad sitsStoppad 5 cm så den är bekväm att ligga påRulldynor för benenDynans mått 61x31 cmMått LxBxH 84x46x46 cmMax användarvikt 120 kgVikt 7 kg   
 • vidaXL Träningsbänk set viktställning skivstång och hantlar 90 kg

  vidaXL Träningsbänk set viktställning skivstång och hantlar 90 kg
  Denna justerbara träningsbänken med en viktställning, skivstång och hantlar blir ett utmärkt val för träning i bekvämligheten av ditt eget hem, och sparar dig besvären och kostnaden för att gå till ett gym. Denna träningsbänk ger dig många olika träningsmöjligheter. Ryggstödet stärker dina ryggmuskler. Tack vare dynan för armcurl kan armarna tränas. Den stora mängden träningskombinationer och övningar ger dig en effektiv träning för hela kroppen, medan de justerbara nivåerna gör så att träningen kan anpassas efter dina specifika behov. Bänkens robusta stålkonstruktion garanterar din säkerhet under träningen. Den hållbara bomullsvadderade dynan ger dig maximal komfort. Denna mångsidiga uppsättning med skivstång och hantlar är perfekt för bröst, biceps
 • Star Gear Fitness Band - Grön

  Star Gear Fitness Band - Grön
  Star Gear Fitness BandPowerbandsen frå:n Star Gear ä:r gummiband med olika bredd fö:r att du ska kunna anpassa din motstå:ndsträ:ning utefter vad din nivå: befinner sig. Star&hellip:
 • Quick-Lock Dumbbell 22,5 kg

  Quick-Lock Dumbbell 22,5 kg
  Nå dina träningsmål med Quick-Lock Dumbbell 22, 5kg från Gymstick! En justerbar hantel som du med lätthet justerar tyngd mellan 4, 5 - 22, 5 kg (5 nivåer).
 • Nordic Fighter Squat Rack / Dip Stand Advanced, Skivstångsställning

  Nordic Fighter Squat Rack / Dip Stand Advanced, Skivstångsställning
  Ett stabilt Squat/Dips Rack med justerbar höjd och bredd som enkelt kan tillämpas till olika skivstänger och övningar. Ställningen är robust och har en högkvalitets finish som tål att tränas ordentligt med utan slitage. Med sin innovativa design är det möjligt att utföra flertal övningar som squat, bänkpress, dips, L-sits och axelpress. Till skillnad från Nordic Fighters vanliga squat rack/dip stand så har denna avancerade modellen mer robusta spotterarmar vilket gör att du kan pressa dig själv lite längre utan risken att skada dig blir större. Perfekt för hemma gymmet då du kan få ut en bra helkroppsträning men hjälp av detta stand. Övrigt Safety höjd: 63,5 - 93,5 cm Safety djup: 50 cm
 • Premium SitUps Bänk

  Premium SitUps Bänk
  Abilica Premium situps bänk Klädsel och kuddar i hög kvalitet ger bra komfort under träning. Situpsbänken levereras med hjul som gör den enkel att flytta runt.
 • Abilica HexBar

  Abilica HexBar
  Den är också kortare än en standard viktstång, vilket gör att du kan använda mindre utrymme, men lyfta ännu tyngre.  Passar med viktskivor med 50 mm. Max viktbelastning 350 kg.
 • Gymleco Lårcurl - Liggande, Styrkemaskin Ben

  Gymleco Lårcurl - Liggande, Styrkemaskin Ben
  GYMLECO Lårcurl med den ställbara hävarmen gör det möjligt att ställa om startvinkeln i 13 olika lägen med 10° intervall. Den ergonomiska designen ger minskad belastning på korsryggen samtidigt som kontakten med muskulaturen på lårets baksida optimeras. Rörelseomfånget är väl tilltaget och tillsammans med den motbalanserade hävarmen ger det en stark kontraktionsmöjlighet i rörelsens slut. Utrustad med en hel dyna över vaderna för att man enklare ska komma i och ur maskinen. Maskinens rörelsekurva följer kroppens biomekanik. GYMLECOS unika kamaxel, vilken ger rätt belastning genom hela rörelsen. Ställbar startvinkel i 13 lägen med 10 ° intervall. Motbalanserad hävarm. Lätt att ställa in. Lång rörelse. Större viktmagasin (tillval). Magasinskydd (tillval). Gar
 • Long rubber band medium - Medium Green

  Long rubber band medium - Medium Green
  Ett effektivt träningsredskap för funktionell träning som hjälper dig att träna upp styrka, flexibilitet, smidighet och snabbhet. Gummibanden passar särskilt bra till uppvärmning, återhämtning och stretchning.

Fördelar med styrketräning

Att ha muskler medför många fördelar. Mer muskelmassa innebär en större förbränning så du som vill hålla vikt och kunna njuta av god mat har en fördel med styrketräning. I jobbet, oavsett om du sitter stilla (eller kanske ännu mer då) eller jobbar fysiskt varje dag, är det bra att ha allroundstyrka. Det gör att man är mindre benägen att få arbetsskador.

En löpare som sliter mil efter mil nöter ner senor och leder. Med styrketräning blir kroppen tåligare och risken för skador minskar. Dessutom är ett starkt bålparti (mage och rygg) viktigt för löpsteget och kan faktiskt göra att man springer snabbare.

Så svaret på frågan ”Varför ska man träna styrketräning?” är olika beroende på vem man är och vad man vill uppnå.

Kan man träna styrketräning vid förkylning?

En förkylning utan feber är inget som innebär totalförbud att träna styrka. Du kanske känner dig hängig men du behöver inte göra uppehåll i träningen på grund av förkylningen. Du kanske inte behöver göra maxtest och köra jättetungt. Men ett underhållspass är absolut inget att vara rädd för.

Vad ska jag köpa för styrketräningsutrustning?

Det beror på. Kanske ett riktigt tråkigt och jobbigt svar, men det beror ju faktiskt helt på vad syftet med din träning är. Om du vill kunna träna upp allmän styrka i hela kroppen - då är det enkelt. Köp ett hemmagym, ett multigym med möjlighet att kunna träna alla kroppens muskler i en och samma maskin.

Vill du få starkare armmuskler - köp hantlar och kanske en skivstång. De tar liten plats och kan läggas undan i ett skåp när de inte används. Multigymmet tar stor plats och kräver i regel ett träningsrum eller hobbyrum, vilket inte alla har hemma.

Man kan också träna många av kroppens muskler effektivt med skivstång. Gillar du det är ett skivstångsset en bra investering.

Lär dig mer om vad de vanligaste gymmaskinerna heter och är bra för.

ileadilead