Träningsbänk

Träningsbänk är bra till många olika typer av styrkeövningar, antingen sittandes eller liggandes på bänken. Här tipsar vi dig om fasta och justerbara bänkar för gymmet och hopfällbara bänkar bra för hemmaträning.

Träningsbänkar med justerbara eller fasta ryggstöd

Med en justerbar bänk kan du ställa ryggstödet i olika vinklar. Fäll ner helt när du kör bänkpress och sätt högre lutning för curl. Även om de justerbara bänkarna är något dyrare är det värt priset för du bygger inte fast dig i en enda lösning.

En hoppfällbar träningsbänk är bra om du tänkt träna hemma och har begränsat utrymme. En sådan bänk kan vikas ihop och lätt stoppas in under sängen eller få plats i en garderob.

Populärt inom träningsbänk

 • Träningsbänk Master Black Bench III - Fold

  Träningsbänk Master Black Bench III - Fold
  Träningsbänken Black bench III levereras helt färdigmonterad, inga krångliga instruktioner utan bara fäll upp och börja att träna.Bänken har en enkelt justerbar ryggdel.När?
 • Träningsbänk Master Fitness Black II Fold

  Träningsbänk Master Fitness Black II Fold
  Ihopfällbar och mycket funktionell och praktisk träningsbänk.Bänken kommer färdigmonterad och är enkel att stuva undan efter användning.Ryggen?
 • Träningsbänk justerbar Master Fitness Black

  Träningsbänk justerbar Master Fitness Black
  Träningsbänken black är en stabil bänk som tåler att belastas och är gjord för att man ska kunna träna med hantlar, skivstång, kettlebells eller liknande.Ryggen är?
 • Träningsbänk Master Bench Silver 1

  Träningsbänk Master Bench Silver 1
  Träningsbänk där rygg och sittdyna är ställbar i flera olika lägen.Ryggdelen kan justeras i 5 olika lägen från till 90 gr.

Fler tips på träningsbänk

 • Träningsbänk Master Fitness Bench Silver III

  Träningsbänk Master Fitness Bench Silver III
  Bench Silver III är en kraftig bänk som passar utmärkt även på företag eller brf.Justerbar rygg 0, 35, 45, 60, 85 gader.Transporthjul?
 • Ställbar träningsbänk Pro - Recoil

  Ställbar träningsbänk Pro - Recoil
 • Träningsbänk Vikbar - Bench 100

  Träningsbänk Vikbar - Bench 100
  Tänk om din träningsutrustning hade tagit upp lite mindre utrymme? Under sängen, i garderoben... Denna träningsbänk förvaras enkelt och diskret med vikbara ben.
 • Ställbar träningsbänk FT1

  Ställbar träningsbänk FT1
  Ta din träning med fria till nästa nivå med en lutbar träningsbänk.Träningsbänken FT1 är extremt stabil och kan lastas upp till 270 kg! Så ingenting står i vägen för dig även när du tränar med tunga vikter. Ryggstödet är brett för att ge dig bra stöd under träningen.Det är även utrustat med särskilt tjocka klädsel i premiumkvalitet. Det högkvalitativa syntetiska läderöverdraget möjliggör snabb och enkel rengöring, vilket förhindrar luktbildning. Ställ in den optimala träningspositionen på nolltid! Det 5-vägs justerbara ryggstödet och sätet, som kan justeras i två vinklar, är optimalt utformade och mycket stabila. Två anslutna transporthjul gör att träningsbänken kan transporteras och flyttas snabbt och enkelt.  Fakta och egenskaper: Justerbar, ryggstöd 5 lägen och sittplatta 2 lägenTransporthjulMaxbelastning: 270 kgMått LxBxH 147 x 62 x 50 cm Vikt 27 kg
 • Master Fitness Flat Bench Gold III, Träningsbänkar

  Master Fitness Flat Bench Gold III, Träningsbänkar
  Denna bänk är byggd för att ge riktig stabilitet under träningen, vara enkel att förflytta i träningslokalen och inte ha några ben som är i vägen under ex bänkpress.. Dynan är tjock men har&hellip:
 • Master Fitness Black Bench 2000, Träningsbänk

  Master Fitness Black Bench 2000, Träningsbänk
  En träningsbänk som Black 2000 kan användas på en mängd olika sätt och för en stor variation av övningar som i princip engagerar alla större muskelgrupper. Ryggstödet är vinklingsbart från negativ vinkel till en 85 gradig vinkel i sittande position. Nedre delen av bänken har en avtagbar bencurl som kan användas med viktskivor med 50 mm håldiameter. Man kan med fördel träna framsida lår i sittande position, alternativt träna baksida lår i magliggande postion. Max användarvikt: 250 kg Höjd: 51 cm Total längd med bendel monterad: 170 cm Total längd utan bendel: 130 cm Dynans tjocklek: 6 cm Storlek ryggdyna: 81 x 27 cm
 • Kraftmark Adjustable (Incline) Bench, Träningsbänk

  Kraftmark Adjustable (Incline) Bench, Träningsbänk
  Träningsbänk med justerbar rygg och sittdyna för alla olika vinklar till din träning. Enkel att förflytta med handtag och hjul. Specifikationer: 6 stegs rygglutning. 6 stegs sittlutning. Handtag och hjul för enkel förflyttning. Bredare dyna för nedre rygg. Ryggdynans längd: 90cm Ryggdynans bredd: 26-32cm Sittdynans längd: 35cm.
 • vidaXL Träningsbänk

  vidaXL Träningsbänk
  Denna multifunktionella träningsbänk är utrustad med en justerbar sits och ryggstöd, och är ett utmärkt val för de som älskar att träna. Från och med nu kan du träna i bekvämligheten av ditt hem, och spara både de pengar och tid det kostar att ta sig till gymmet! Sitsen och ryggstödet har knoppar som gör att de går att justera vilket gör att du kan ställa in den mest bekväma träningspositionen. Dessutom kan höjdjusteringen göras inom bara några sekunder. Vår träningsbänk är väl konstruerad i högkvalitativt stål. Den slitstarka bomullsvadderade dynan kommer att göra din träning komfortabel. Mått: 116 x 47 x 46-115 cm (L x B x H) Ryggstödets storlek: 72 x 24 x 4 cm (L x B x H) Sitsens storlek: 35 x 24 x 4 cm (L x B x H) Maximal användarvikt: 100 kg Ryggstödets justerbara nivå: 7 nivåer, Min.
 • Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Vit

  Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Vit
  Rak träningsbänk med en höjd på 40cm som klarar av att belastas med 250kg inklusive kroppsvikt och utgör ett bra komplement till din träning och ditt hemmagym. Den raka träningsbänken är stabil och kan användas i flera olika övningar i kombination med tex skivstångsställning.
 • Träningsbänk Master Flat Bench Gold 3 - 400 kg

  Träningsbänk Master Flat Bench Gold 3 - 400 kg
  Denna bänk är byggd för att ge riktig stabilitet under träningen, vara enkel att förflytta i träningslokalen och inte ha några ben som är i vägen under ex bänkpress.Dynan är tjock?
 • Master Fitness Träningsbänk Silver I, Träningsbänk

  Master Fitness Träningsbänk Silver I, Träningsbänk
  Stabil träningsbänk för allsidig styrketräning. Ryggplattan kan justeras i fem lägen från 0-90 grader. Sitsen kan justeras i tre lägen.
 • Titan LIFE Bench Adjustable Basic, Träningsbänk

  Titan LIFE Bench Adjustable Basic, Träningsbänk
  TITAN LIFE Bench Training är en justerbar träningsbänk som kan justeras i olika positioner, så att du kan träna både sittande och liggande.
 • LivePro Deck, Träningsbänk

  LivePro Deck, Träningsbänk
  En revolutionär träningsbänk/step-bräda som förnyar aerobisk träning. Den kan anpassas efter dina träningsbehov som en mångsidig träningsplattform då den har funktioner från både step-brädan&hellip:
 • Adidas Utility Bench, Träningsbänk

  Adidas Utility Bench, Träningsbänk
  Bänken är byggd med tjock klädsel och ankelfäste i skum och är samtidigt lätt att justera, vilket möjliggör en varierad träning med skräddarsydda sitt- och rygglägen när du tränar. Bänken&hellip:
 • Bentillsats till Bänk GFID-31

  Bentillsats till Bänk GFID-31
  Med denna tillsats kan du utöka antalet övningar på din träningsbänk. Träna benen effektivt.  Använd lösa vikter 25-30 mm (ingår inte).Önskar ni använda 50 mm vikter så rekommenderar vi adapter.Maxbelastning: 100Kg  Endast tillsatsen, bänken köps separat.  Kräver hål i bänken på 45 mm 
 • Gymstick Fitness Bench, Träningsbänk

  Gymstick Fitness Bench, Träningsbänk
  Stabil och stilig bänk för mångsidig träning med hantlar eller viktstång. Både ryggstödet och sätet är ställbara. Ryggstödet kan justeras till 6 och sätet till 2 olika positioner. Med Gymstick&hellip:
 • Kraftmark Fast Träningsbänk 1.0, Träningsbänk

  Kraftmark Fast Träningsbänk 1.0, Träningsbänk
  En platt träningsbänk lägger grunden till en mängd olika övningar. Bänkpress, biceps och triceps curl är bara några få av alla övningar du kan göra på en träningsbänk. Perfekt bänk till hemmagymmet eller föreningen! Dyna 120 x 26,5 x 5,5 cm (LxBxH) Mått 120 x 41,5 x 46 cm (LxBxH)
 • Titan LIFE Flat Bench II, Träningsbänkar

  Titan LIFE Flat Bench II, Träningsbänkar
  TITAN LIFE Flat Bench ll är en robust träningsbänk som är bekväm träna på med 5,5 cm tjockt lager av skum. Den kan användas med en mängd olika träningsredskap och passar för ett brett utbud&hellip:
 • Motion & Fitness PRO Adjustable Bench Light, Träningsbänkar

  Motion & Fitness PRO Adjustable Bench Light, Träningsbänkar
  Gedigen ställbar träningsbänk som är justerbar i ryggstöd och sitts. Ryggstödet kan justeras från plan till 85 grader. Bänken är gedigen och utformad för företagsmarknaden eller det lyxiga hemmagymmet. Bänken levereras i Svart.
 • Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Vit

  Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Vit
  Rak träningsbänk med en höjd på 40cm som klarar av att belastas med 250kg inklusive kroppsvikt och utgör ett bra komplement till din träning och ditt hemmagym. Den raka träningsbänken är stabil&hellip:
 • Eleiko Adjustable Bench - Skai Cushion

  Eleiko Adjustable Bench - Skai Cushion
  Eleiko Justerbar bänk ger en fast grund för ett brett utbud av fria viktövningar. Ryggstödet kan justeras till sju positioner, från -10 nedgång till en 75-graders lutning i 10-graderssteg. Sittdynan erbjuder tre lägen från plan upp till 30 graders lutning i steg om 10 grader. Ett lättrat handtag och två justeringsknappar är säkra att greppa och lätta att använda. Välj våra unika PUR-kuddar för en modern estetik eller Skai-kuddar för ett mer traditionellt utseende och känsla. Gummifötter och ändkåpor skyddar gymgolv och håller bänken säkert på plats. Bulthål kan användas för ökad stabilitet. Polyuretanklädsel Våra unika polyuretankuddar (PUR) är hygieniska och hållbara, ett bra alternativ för anläggningar som används ofta. Den tuffa ytan suger inte upp svett, salt och partiklar, utan den ka
 • BH Fitness ATLANTA 300, Träningsbänkar

  BH Fitness ATLANTA 300, Träningsbänkar
  Träna alla muskler i överkroppen hemma med denna platta träningsbänk som erbjuder absolut komfort och stabilitet under träningen. Träningsbänken är enkel att justera i höjd och passar därför&hellip:
 • Kraftmark Justerbar Lutande Träningsbänk, Träningsbänk

  Kraftmark Justerbar Lutande Träningsbänk, Träningsbänk
  Kraftmarks Justerbara träningsbänk ger en stadig grund till friviktsområdet i gymmet. Bänken är tillverkad av Svenskt stål i Sverige. Specifikationer: Totallängd: 136cm Bredd (fot): 71,5cm Höjd:&hellip:
 • Tunturi Fitness UB90 Pro Utility Bench, Träningsbänkar

  Tunturi Fitness UB90 Pro Utility Bench, Träningsbänkar
  Denna Tunturi UB 90 Pro Utility Bench är en utmärkt bas för olika träningsövningar. Ryggstödet och den sittande delen kan justeras i olika positioner, vilket gör det möjligt för dig att anta alla slags träningsställningar. Denna bänk är perfekt för både hemmet och gymmet och i kombination med övriga träningsredskap är det möjligt att få ut det mesta av bänken. Konstruerad med ett TPR-handtag och transporthjul vilket gör det enkelt att flytta bänken. Det sydda sätet med extra robusta hörn garanterar att du kan använda din viktbänk i många år och förhindrar slitage på känsliga delar.
 • Nordic Fighter Ställbar Bänk Basic, Träningsbänk

  Nordic Fighter Ställbar Bänk Basic, Träningsbänk
  NF Ställbar Bänk Basic har ett ställbart ryggstöd som har stöd hela vägen ut för optimal träning, sittdynan är också ställbar och enkel att justera.
 • Hammer Sport Bermuda XT, Träningsbänk

  Hammer Sport Bermuda XT, Träningsbänk
  Universalträningsbänken BERMUDA XT från Hammer passar i alla rum och är perfekt för styrketräning i hemmet. Om du vill träna bröst, armar, ben eller rygg ger den kraftiga träningsbänken från&hellip:
 • Freemotion Olympic Flat Bench, Träningsbänk

  Freemotion Olympic Flat Bench, Träningsbänk
  Freemotion Olympic Flat Bench har innovativa och praktiska designfunktioner för att optimera användarens lyftupplevelse. Y-formad ram placerar träningspartnern närmare den som lyfter. Integrerade viktplatshållare&hellip:
 • Tunturi Fitness FB80 Flat Bench, Träningsbänkar

  Tunturi Fitness FB80 Flat Bench, Träningsbänkar
  Tunturi FB80 Flat Bench ger en solid grund för alla dina träningspass. Denna platta viktbänk stöder bröstet och ryggen och hjälper dig att träna på ett ergonomiskt och stabilt sätt. FB80 är en mångsidig träningsbänk. Arbeta på din bål, gör sit-ups från en låg position, träna med hantlar eller gör övningar som bänkpressar. Möjligheterna som erbjuds är näst intill oändliga. Dessutom är bänken utrustad med benrullar också ger extra variationer. Benrullarna är skumfyllda med kraftig klädsel och de ger stabilitet under träningen. Du sparar även plats med denna platta viktbänk. Du kan göra FB80 betydligt mindre tack vare nedfällningsmekanismen. Förvara den under en säng eller i garderoben. Du kan också ta med dig bänken utan problem tack vare det starka bärhandtaget. Stommen, tillverkad av robus
 • Master Fitness Upper Back Pad - Träningsbänk Silver Iii

  Master Fitness Upper Back Pad - Träningsbänk Silver Iii
 • Nordic Fighter Multifunktionsbänk

  Nordic Fighter Multifunktionsbänk
  Nordic Fighter Multifunktionsbä:nkNordic Fighter Multifunktionsbä:nk har justerbart ryggstö:d och sittplatta vilket gö:r att det gå:r lä:tt att trä:na incline, decline och&hellip:
 • Titan LIFE Adjustable Bench 500, Träningsbänk

  Titan LIFE Adjustable Bench 500, Träningsbänk
  TITAN LIFE Adjustable Bench 500 är en träningsbänk med transporthjul så att den lätt kan flyttas runt. Skummet är 50 mm tjockt och det är 44 cm från golvet till sätet på bänken. Den är justerbar och kan användas med en mängd olika träningsredskap och är lämplig för en rad övningar, som bänkpress, magövningar eller träning med hantlar. Ramstorlek: 7 x 5 x 0,2 cm.
 • Gorilla Sports Träningsbänk 400 - Justerbar Ställbar, Träningsbänkar

  Gorilla Sports Träningsbänk 400 - Justerbar Ställbar, Träningsbänkar
  Träningsbänk i svart läder och vita sömmar, med justerbart ryggstöd och sittstöd som klarar av att belastas med en vikt på upp till 400kg. Övrig information Ryggdyna kan justeras mellan ca 90 grader&hellip:
 • vidaXL Träningsbänk

  vidaXL Träningsbänk
  Denna träningsbänk förbättrar din fysiska form, tonar dina muskler och hjälper dig att gå ner i vikt i samband med en kalorikontrollerad diet. Den är tillämplig för personliga träningsstudior, hemmagym eller kommersiella gym. Träningsbänken är utrustad med ett justerbart ryggstöd. Ryggstödet stärker dina rygg- och axelmuskler. Ryggstödet går att justera i fem nivåer vilket gör att du kan ställa in den mest bekväma positionen och justera träningsintensiteten för att möta dina specifika behov. Denna mångsidiga träningsbänk är välkonstruerad i högkvalitativt stål. Den slitstarka vadderade dynan kommer att erbjuda dig ett bra träningspass. Material: Stål Mått produkt: 133 x 41 x 47,5 cm Mått ryggstöd: 79 x 24 x 4 cm Mått sits: 31 x 30 x 4 cm Sitthöjd: 47,5 cm Ryggstöd justerbart i 5 nivåer: 47
 • Titan LIFE Bench 400 - Adjustable, Träningsbänk

  Titan LIFE Bench 400 - Adjustable, Träningsbänk
  TITAN LIFE Adjustable Bench 400 är en träningsbänk med transporthjul så att den lätt kan flyttas runt. Skummet är 50 mm tjockt och det är 45 cm från golvet till sätet på bänken. Den är justerbar och kan användas med en mängd olika träningsredskap och är lämplig för en rad övningar, som bänkpress, magövningar eller träning med hantlar. Ramstorlek: 7 x 5 x 0,15 cm.
 • Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Med hjul

  Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Med hjul
  Rak träningsbänk som klarar av att belastas med 200 kg och detta är alltså inklusive vikten du tränar med och din egen kroppsvikt. Höjd på 48,5 cm Hjul för att underlätta förflyttning Klarar av belastning på 200 kg Bänken väger 18 kg Träningsbänken är utrustad med två hjul på ena sidan och handtag på andra för att lätt kunna förflyttas. Bänken är 48,5 cm hög och ryggdynan är 30 cm bred så den gör sig bra för bänkpress etc.
 • BH Fitness ATLANTA 300, Träningsbänkar

  BH Fitness ATLANTA 300, Träningsbänkar
  Träna alla muskler i överkroppen hemma med denna platta träningsbänk som erbjuder absolut komfort och stabilitet under träningen. Träningsbänken är enkel att justera i höjd och passar därför många olika användare. Tack vare detta är denna träningsbänk lämplig för flera olika övningar. Atlanta 300 från BH Fitness är enkel att vika ihop och förvara vilket gör den perfekt för användning i hemmet.
 • Gorilla Sports Träningsbänk Multi ink latsdragstation

  Gorilla Sports Träningsbänk Multi ink latsdragstation
  Denna multibänk är anpassad för viktksivor med håldiameter på 31 mm och ger dig möjlighet att träna ett stort antal övningar för axlar, bröst, armar, mage, ben och rygg och är perfekt för dig&hellip:
 • Impulse Fid Bench, Träningsbänk

  Impulse Fid Bench, Träningsbänk
  Denna stabila träningsbänk är enkel att justera med 7 st vinklar av ryggdynan från negativ vinkel till 85 graders upprätt position och stadig att använda även för tung träning. Inbyggda transporthjul&hellip:
 • Master Fitness Bench X3, Träningsbänk

  Master Fitness Bench X3, Träningsbänk
  X3 är en kraftig träningsbänk med bra justeringsmöjligheter. Ryggstödet kan justeras från -10 - 85 graders lutning. Träningsbänken är kraftigt konstruerad och passar därför för användning&hellip:
 • Gymstick Adjustable Bench Pro., Träningsbänk

  Gymstick Adjustable Bench Pro., Träningsbänk
  Komplett kommersiell justerbar bänk för mångsidig muskelträning. Denna tunga bänk har mer stål än någon annan bänk som vi för närvarande producerar vilket gör den perfekt för de tyngsta belastningarna.&hellip:
 • Master Fitness Bult Träningsbänk

  Master Fitness Bult Träningsbänk
 • Gymstick Utility Bench Pro, Träningsbänk

  Gymstick Utility Bench Pro, Träningsbänk
  Gymstick Utility Bench är en robust justerbar bänk med hög grad av justerbarhet för hemmaträning. Flera justerbara vinklar på ryggstödet och sätet möjliggör stor funktionalitet och mångsidig träning. Integrerade transporthjul och handtag för enkel flyttning.
 • Inspire by Hammer Träningsbänk för FT1

  Inspire by Hammer Träningsbänk för FT1
  Med Inspire by Hammer Träningsbänk för FT1 utökar du din fria hantelträning på ett optimalt sätt - maximal stabilitet, samt kompakt och blixtsnabbt justerbar.Vill du skapa en riktig?
 • Bowflex 3.1S Bench

  Bowflex 3.1S Bench
  SelectTech® 3.1S-bänken ger en utrymmesbesparande design och erbjuder över 50 % utrymmesmaximering när den inte används. Upplev 4 justerbara vinklar (-20, 0, 45, 90) och en 218 kg. lastkapacitet.
 • Nordic Fighter GHD Sit Up Type 2

  Nordic Fighter GHD Sit Up Type 2
  Nordic Fighter GHD Sit Up Type 2GHD (glute ham developer) ä:r en enormt effektivt hjä:lpmedel fö:r att ö:ka effektiviteten på: din trä:ning. Bä:nken kan enkelt justeras fö:r&hellip:
 • TF Standard Flat Bench

  TF Standard Flat Bench
  TF Standard Flat BenchDetta ä:r en rak trä:ningsbä:nk fö:r dig med hå:rda krav. Trä:ningsbä:nken passar dig som sö:ker en hå:llbar bä:nk fö:r kommersiellt&hellip:
 • MAXXUS Träningsbänk Ställbar MX 10z - 300 kg

  MAXXUS Träningsbänk Ställbar MX 10z - 300 kg
  Ställbar träningsbänk är lämplig för tunga laster upp till 300 kg. Med den massiva konstruktionen är träningsbänken lämplig för det kommersiella gymmet såväl som för hemmagymmet. Extra tjock stoppning i dynor Ställbart ryggstöd, även negativt Justerbar sittdyna Hjul och handtag Ryggstödets och sitsens vinkel kan justeras mellan 2-14 olika vinklar med snabbkopplingar för att snabbt kunna justera ryggstöd och säte. Träningsbänken är utrustad med tvål hjul och ett handtag som gör det enkelt att flytta träningsbänken mellan övningarna.
 • Master Fitness Back Pad - Träningsbänk X2

  Master Fitness Back Pad - Träningsbänk X2
 • LivePro Deck, Träningsbänk

  LivePro Deck, Träningsbänk
  En revolutionär träningsbänk/step-bräda som förnyar aerobisk träning. Den kan anpassas efter dina träningsbehov som en mångsidig träningsplattform då den har funktioner från både step-brädan och en justerbar lutande bänk. Allt i en produkt! Den gör att du kan utföra kraftfulla step-övningar, eller så lyfter du ryggstödet och använder den som en lutande bänk. Med aerobics kan du träna lättare på 20cm eller ge dig en själv en utmaning genom att lyfta step-brädan med 35cm justerbara ben. Dessutom har Livepro Deck Step Board förvaring under ryggstödet, en låg mittpunkt och non-slip gummi på ytan för stabil och säker träning. Step-brädan är kompakt i storlek och kan enkelt bäras eller förvaras snygg ovanpå varandra. Basen har utrymme för gummiband för effektiv träning. Du kan enkelt positionera
 • Gymstick Weight Bench, Träningsbänk

  Gymstick Weight Bench, Träningsbänk
  Weight Bench 40 är en justerbar och hopfällbar träningsbänk för effektiv och varierad styrketräning. Bänken erbjuder möjlighet till bänkpress, sned bänkpress och både framsides- och baksideslår.&hellip:

Bra gymbänk för bänkpress

För bänkpress behövs förutom träningsbänken även en ställning för stången. Du kan köpa din gymbänk och ställning separat men många butiker säljer de också som kompletta paket.

Bänkpress kan utövas antingen på en planbänk eller en styrketräningsbänk i vinkel. Fundera ett varv extra på vilken typ av pressövningar du vill kunna göra. Ska din träningsbänk gå att ställa i en specifik vinkel eller många olika?

Träningsbänkens maxbelastning: hur mycket vikt tål den?

Ett till köpråd vi vill ge dig är att välja en bänk som klarar av belastningen. Träningsbänkens tekniska specifikationer innehåller fakta om hur mycket totalvikt som bänken tål.

Tänk då på att det inte är maxvikt på din kropp utan du måste ju addera den vikt du tänkt lyfta och träna med. Så om träningsbänken tål max maxbelastning 120 kg angivet på gymbänken och du väger 80 kg kan du träna med max 40 kg vikter som mest.