Träningsbänk

Många styrkeövningar görs liggandes eller sittandes på en träningsbänk. Här tipsar vi om fasta och justerbara bänkar för gymmet och ihopfällbara bänkar bra för hemmaträningen.

Träningsbänkar med justerbara eller fasta ryggstöd

Med en justerbar bänk kan du ställa ryggstödet i olika vinklar. Fäll ner helt när du kör bänkpress och sätt högre lutning för curl. Även om de justerbara bänkarna är något dyrare är det värt priset för du bygger inte fast dig i en enda lösning.

Om det är hemma du tänker använda din bänk och har begränsat utrymme rekommenderar vi att köpa en hopfällbar träningsbänk. De kan vikas ihop och lätt stoppas in under sängen eller få plats i en garderob, bredvid strykbrädan. Kör hårt och du kanske kommer få en tvättbräda på köpet!

Populärt inom träningsbänk

 • Träningsbänk Master Fitness Bench Silver III

  Träningsbänk Master Fitness Bench Silver III
 • Träningsbänk Profi, inSPORTline

  Träningsbänk Profi, inSPORTline
  En solid träningsbänk från inSPORTline för mångsidigt bruk med extra tjocka kuddar för hög komfort. Lämpad för extra tungt bruk i hemmet och även lättare kommersiellt bruk på företag och arbetsplatser.Ryggstödet kan justeras i 6 st olika positioner och i lägsta nivån ligger den 48 cm över marken. inSPORTline Profi har kapacitet för hela 250 kg i viktbelastning.
 • Träningsbänk Hammer Bermuda XT exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Bermuda XT exkl. vikter
 • Träningsbänk Hammer Bermuda XT Pro exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Bermuda XT Pro exkl. vikter

Fler tips på träningsbänk

 • Träningsbänk Pro 150 TC, Weider

  Träningsbänk Pro 150 TC, Weider
  En unik kombinationsbänk från Weider med en rad övningsmöjligheter.Träningsbänken kan användas både som platt och lutande bänk samt även som situpsbänk. Justerbar hantelbänk med inställningsmöjligheter från decline-läge till 90 grader Situpsbänk
 • Body Solid Incline Olympic Bench

  Body Solid Incline Olympic Bench
 • Utility Bench UB40, Tunturi

  Utility Bench UB40, Tunturi
  En stabil träningsbänk från Tunturi för tung träning i hemmet!Tunturi Utility Bench UB40 har justerbart ryggstöd i 6 olika positioner och med 2 olika inställningslägen för sitsen.Dynorna har extra tjocka kanter och sömmar för högre slitstyrka och länge livstid.Ramen är tillverkad i robust stål som möjliggör för kapacitet på hela 200 kg samt pulverlackerad i svartmatte-färg som ger en elegant touch.Bänken har även halkfria fötter i gummi som skyddar golvet från märken.
 • Träningsbänk 150 TC

  Träningsbänk 150 TC
  Justerbar hantelbänk med inställningsmöjligheter från decline-läge till 90 grader SitupsbänkMax användarvikt 115 kgMax total belastning 180 kg
 • Deluxe F/I/D Utility Bench F602, Bodycraft

  Deluxe F/I/D Utility Bench F602, Bodycraft
  En mycket solid träningsbänk från Bodycraft som passar till alla sorts övningar med viktstång och hantlar samt är lämplig för både kommersiellt bruk och för de som vill ha extra robust utrustning i hemmet.Deluxe FID Bench har konstruerats i kraftig stålkonstruktion och har en Platinum Gray-pulverlackering som skyddar bänken mot repor och skav. Har även designats med justerbart ryggstöd i 7 olika lägen från -20 till 85 och sitsen är också justerbar i 3 olika inställningar för högre mångsidighet och kuddarna är 5 cm tjocka i ett högdensitets vinylliknande vilket garanterar hög komfort under träningen.Benen har halkfria fötter för hög stabilitet och säkerhet och bänken klarar en maxbelastning på hela 450 kg.
 • Abilica Power Bench, träningsbänk End bänk

  Abilica Power Bench, träningsbänk End bänk
  Mycket kraftig bänk med 70x40 mm rör, anpassad för belastning upp till 250 kg vikter. Reglerbara säkerhetsstopp gör att du kan öka belastningen utan risk. Ställningen kan justeras i 21 nivåer, ryggen i 7 positioner. Justerbart säte i 2 nivåer.   Snabb och säker justeringsmekanism. Mycket kraftig polstring ger dig hög komfort under träningen Total bredd på 127 cm. Levereras med bencurl/benspark.   Kan även köpas i Power viktpaket (välj nedan) innehållande Power Bench, Skivstång 200 cm och 80 kg vikter i väska, 4x10 + 4x5 + 4x3 + 4x2 kg i 30 mm vikter.    
 • Träningsbänk med Utrustningspaket 3150, Abilica

  Träningsbänk med Utrustningspaket 3150, Abilica
  Träningsbänk 3150 med tillbehörspaket som består av armcurl och pulldown-station i samma köp.En mycket stabil kombinerad träningsbänk och ställning med kraftig konstruktion från Abilica med breda träningsmöjligheter.Abilica 3150 Bench har en mycket generös stoppning som ökar komforten på både ryggstödet och sitsen.Ryggstödet kan justeras i 5 olika vinklar inklusive både platt och decline-läge.Vikthållarna kan också justeras i höjd efter dina preferenser.Med en bredd på 110 cm kan du använda både stänger som är 220 cm och 180 cm långa.Denna bänk har kapacitet för användarvikter upptill 100 kg.
 • Weight Bench 400

  Weight Bench 400
  Multifunktionell träningsbänk av värstingmodell från Gymstick! Avancerad kostruktion som erbjuder träning för både över- och underkropp! Weight Bench 400 är avsedd för hemmaträning och erbjuder med sin genomtänkta konstruktion en mängd olika övningar. Utför bänkpress, sned bänkpress
 • Royal F-I-D Bench

  Royal F-I-D Bench
  Pålitliga Royal F-I-D Bench är både snygg och funktionell. God design Många inställningsmöjligheter Gedigen träningsbänk Speciellt med Masters Royal serie är att produkterna är mycket solida samt att de är anpassade att fungera i gymmiljö. Royal F-I-D Bench är en stabil och pålitlig tr
 • Träningsbänk Hammer Solid XP inkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Solid XP inkl. vikter
 • SBI-FITNESS PLANBÄNK

  SBI-FITNESS PLANBÄNK
  Mycket användbar så kallad planbänk. Bra till många övningar i gymmet eller att helt enkelt pusta ut på mellan de olika styrkeövningarna. Den kraftigt polstrade dynan gör övningarna till en bekväm upplevelse. Mått: L 131, B 53, H 50 cm.
 • Royal F-I-D Bench - Master

  Royal F-I-D Bench - Master
  Bänken är bade funktionell och med en god design.Sitsen justerbar I 4 lägenRyggen justerbar I 6 lägen från -10 grader till 80 grader.Regleringen av höjden är enkel och väl tilltagen.Maxbelastning 350 KgHöjd 48 cmLängd rygg/nackdyna 94 cmBredd rygg/nackdyna 32-36 cmLängd sits 30 cmBredd sits 32 cmKraftigt handtag samt transporthjul för enkel förflyttning.
 • Body Solid Ställbar Bänk

  Body Solid Ställbar Bänk
  Ställbart ryggstöd i 6 lägen. Platt, upp eller nedåt lutning.Avtagbar Sit-up tillsats ingår. Ställbar vinkel på sitsen. Bekväma och slitstarka dynor. Hjul för enkel transport. Max belastning 450 kg. Längd: 150 cm Bredd: 70 cm Höjd: 50 cm (128 cm uppfälld)
 • Steelflex Hyperextension bänk

  Steelflex Hyperextension bänk
  Detta är en så kallad 45º Hyperextensionbänk. Ett ´´måste´´ för effektiv ryggträning och tack vare sin 45 graders vinkel skonsam mot de med svaga ryggar och mycket lätt att kliva i och ur. Bänken är justerbar i åtta lägen och mycket stabil tack vare sin konstruktion med fyra fötter brett isär.Du ligger bekvämt på den delade dynan som givetvis är höj och sänkbar och med två handtag för bekväm i och urstigning.Detta är basutrustning i det lilla gymmet eller bostadsrätten.
 • Weider 490 DC

  Weider 490 DC
  &bull Säkerhetsstopp följer med &bull Bänken kan justeras i incline, plan bänk och decline för att få ut så mycket som möjligt av många övningar &bull Preacher Curl-kudden är avtagbar, och bensparksenheten har steglöst handtag för preacher-övningar &bull Du kan använda antingen en 25 eller 50 mm viktstång till bänken &bull Bensparksenheten har 6 skumkuddar för god komfort
 • Träningsbänk Black Bench III - Fold, Master

  Träningsbänk Black Bench III - Fold, Master
  Träningsbänken har en enkelt justerbar ryggdel i 10 höjdlägen även ''decline'' Bänken har praktiska fotstöd samt transporthjul.Black bench III har en sitthöjd på 46 cm och ryggdynan är 30 cm bred. Total längden på bänken är 141 cm och fotbredden 47 cm. När den fälls ihop kan den enkelt skjutas in under sängen.
 • Träningsbänk Silver I, Master

  Träningsbänk Silver I, Master
  En funktionell träningsbänk från Master för hemmabruk som tål en maxbelastning på hela 200 kg.Ryggdelen kan ställas in i 5 olika lägen från 0 till 90 grader och sitsen kan justeras i 3 olika lägen. Ryggdynan är 50 mm tjock och har en avsmalnande bredd från 30,5 - 26,5 cm
 • Träningsbänk Master Fitness Bench X2

  Träningsbänk Master Fitness Bench X2
 • Dual Bench ES 7011, Impulse

  Dual Bench ES 7011, Impulse
  En professionell träningsbänk från Impulse med justerbar sits och ryggstöd för en idealisk träningsposition.Denna gymbänk tillverkades speciellt för att komplettera Dual Function från Impulse men köper man enbart bänken får man hursomhelst en kraftig bänk till sin motionsanläggning som med en solid konstruktion och väldigt stabil grund lätt klarar av de mest krävande träningapsssen.Bänken lämpar sig väldigt bra för träning med exempelvis hantlar och i kombination med en skivstångsställning eller Smith-maskin.
 • Gymbänk, Alex

  Gymbänk, Alex
  En rejäl träningsbänk som har helsvetsad konstruktion och levereras färdigmonterad och som kan användas i kommersiella och professionella sammanhang såväl som hemma hos den rutinerade hemmatränaren som vill ha lite extra kvalitet och komfort. Ramen är svetsad och inte ihopskruvad och rygg-, och sittdynan har en kraftig plåt på baksidan för att klara tyngre viktbelastning.Denna gymbänk har kapacitet för hela 350 kg och både ryggstöd och sits kan justeras i 7 respektive 3 olika lägen.
 • Bentillsats till Bänk GFID-31

  Bentillsats till Bänk GFID-31
  Bentillsats till Body Soliid ställbar bänk WFID-31 och GFID-31.  Med denna tillsats kan du utöka antalet övningar på din träningsbänk. Träna benen effektivt.  Använd lösa vikter 25-30 mm (ingår inte). Önskar ni använda 50 mm vikter så rekommenderar vi adapter.   Endast tillsatsen, bänken köps separat.  
 • Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set

  Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set
  AnvändningsområdeStyrketräning av hela kroppen i hemmet eller lilla företaget såsom överkropp, armar, ben, rygg och mage. Produktinformation En komplett träningsstation med övningar såsom latsdrag, bänkpress med justerbart ryggstöd, benspark, lårcurl mm.Stilren design och hopfällbar när den inte används för att spara plats.   Fakta och egenskaper Övningar för hela kroppeninkluderar: Ställbar träningsbänk, skivstångsställning, dragstation, armcurl, benspark/lårcurl, latsdrag samt curlstång. (Skivstång och vikter ingår inte utan köps separat)Hopfällbar för att spara plats när den inte användsRyggstödet kan justeras i 7 lägenBekväm stoppning i dynornaKraftig ram 50x50 mm respektive 30x30 mm Svart lackSkivstångsställning ställbar höjd 96-120 cmMax belastning skivstångsställning 100 kgButterfly max 30 kg/armBencurl max 50 kgArmcurl max 50 kgBiceps curlstång 50 kgDragstation 50 kgMax användarvikt 120 kg (+ vikter)Avstånd mellan ytterkanter hållare för skivstång 86 cmMått LxBxH 180x155x195 cmMått hopfälld LxBxH 80x110x167 cm  Skivstång och viktskivor är tillbehör, se relaterade produkter till höger.  
 • Armcurlbräda till Bänk

  Armcurlbräda till Bänk
  Tillbehör till Body Solid träningsbänkar. Extreme Power Bench, Ställbar bänk GFID-31, Ställbar bänk extra kraftig GFID-71
 • Body Solid Flat Olympic Bench

  Body Solid Flat Olympic Bench
  Extra kraftig bänk för kommersiellt bruk. Tålig konstruktion som är säker och stryktålig. Avancerat byggd med ram i karbon stål, svetsad på alla 4 sidor. Bänken är biomekaniskt designad för att vara komfortabel och passa användare i alla storlekar. Storlek: Bredd 127 cm, Längd 150 cm, Höjd 125 cm. OBS! Skivstång, vikter och ståplatta är tillbehör.
 • Int. träningsbänk, plan

  Int. träningsbänk, plan
  Plan bänkpress. Längd: 189 cm Bredd: 126 cm Höjd: 126 cm
 • Träningsbänk UB60 Utility, Tunturi

  Träningsbänk UB60 Utility, Tunturi
  En stabil och mångsidig träningsbänk från Tunturi med möjlighet till ben- och magövningar såväl som träning med vikter och kan därmed ge full kroppsträning.Tunturi Utility Bench UB60 har både bencurl och benpress samt hållare som passar både till 30 mm viktskivor och olympiska 50 mm viktskivor.Ryggstödet är justerbart i 6 olika lägen och sitsen i 4 olika positioner.Den kraftiga konstruktionen möjliggör för en viktkapacitet på hela 150 kg och de tjocka dynorna är produceradei vinyl med stoppning av skumgummi för både längre livslängd och högre komfort.Har försetts med halkfria gummifötter som både håller ställningen på plats, motverkar märken i golv och gör det även lättare att skyffla undan bänken när den inte ska användas.
 • Fitness Bench

  Fitness Bench
  Fitness Bench från Gymstick är en stabil träningsbänk – justerbar lutning på ryggstöd och sits för störta möjliga mångsidighet! Robust träningsbänk för hemmagymmet Perfekt för olika hantelövningar Kompakt format och låg vikt för enkel förvaring Levereras med monteringsanvisningar
 • Träningsbänk Weight Bench WB40, Tunturi

  Träningsbänk Weight Bench WB40, Tunturi
  En elegant och robust versatil träningsbänk från Tunturi som möjliggör ett stort omfång av olika träningsmöjligheter och med flera prakiska funktioner som underlättar och förhöjer upplevelsen!Tunturi Weight Bench WB40 har benpress, bencurl, en avtagbar bicepscurl/armcurl och skivstångsställning så att du enkelt på en enda träningsmaskin kan möjlighet att träna flera olika muskelgrupper.Bänken har även smidigt nog designats med hållare för viktskivor som passar till både olympiska viktskivor och 30 mm vikter som du kan köpa separat som tillbehör.Ryggstödet kan justeras i 4 olika positioner och dynorna till sits och rygg är producerat i vinyl med tjock stoppning av skumgummi med dubbla sömmar och förstärkta kanter som både borgar för hög komfort och hög slitstyrka.Denna träningsbänk klarar av användarvikter upptill 120 kg och har försetts med halksäkra gummifötter som skyddar golv från märken och gör det enkelt att skyfflas undan när den inte ska användas.
 • Multibänk

  Multibänk
  Fakta och egenskaperKraftig ramkonstruktion Snabbkopplingar för att justera i olika lägen4 olika positioner på bänken för olika övningarKraftig stoppning i dynornaMått LxBxH 130x60x120 cmVikt 13 kgMax användarvikt 120 kg
 • Bench X3

  Bench X3
  Bench X3 från Master Fitness är en stabil träningsbänk för all typ av styrketräning OBS: Leverans tidigast v. 8. Bench X3 är tänkt för användning på såväl gym som i hemmet hos den utövaren med höga krav. Träningsbänken är lättinställd och med möjlighet att justera ryggstödet i
 • Bench Gold II

  Bench Gold II
  Master Fitness Bench Gold II är bänken för dig som behöver en stabil bänk som klarar hög belastning. Förstärkt ram Klarar tyngre belastning är Silver III Både transporthjul och handtag för enkel förflyttning Bench Gold II är uppföljaren för den populära Träningsbänk Silver III. Den
 • Träningsbänk Hero AB70, inSPORTline

  Träningsbänk Hero AB70, inSPORTline
  En robust och mångfunktionell träningsbänk från inSPORTline i solid stålkonstruktion som är avsedd för mycket tufft bruk av förfarna hemträningsentusiaster.Bänken AB70 har kapacitet för en maxbelastning på hela 150 kg kan ställas in i 7 st olika positioner från -20 till 80. Har försetts med antiglid-fötter och ramens ytskikt har behandlats för att motverka både repor och fuktskador.Har även konstruerats med en avtagbar bencurl som enkelt kan bytas ut mot en armcurl som ger dig stöd för att effektivisera utförandet av olika bicepsövningar. Bencurlen är anpassad för viktskivor med 25 mm i diameter men en adapter för att använda 50 mm skivor ingår också i köpet.Viktskivorna på bilden ingår inte.
 • Träningsbänk Adjust, inSPORTline

  Träningsbänk Adjust, inSPORTline
  En allsidig och hopfällbar träningsbänk från inSPORTline i robust stålkonstruktion och för intensiv träning i hemmet.Träningsbänken Adjust har både inbyggd skivstångställning och möjlighet att träna både bröstpress och bencurl/benspark- Den kan enkelt fällas ihop och ställas åt sidan för att ta mindre plats att förvara när den inte används.Både ryggstöd, benspark och höjden på ställningen är justerbara och dynorna på bänken har extra tjock stoppning för att ge högre komfort och mer motiverande träningspass. Klarar av en maxvikt på hela 120 kg och har hållare för 25 mm viktskivor som även klarar 50 mm viktskivor via adapter.
 • Träningsbänk Adidas Flat Bench

  Träningsbänk Adidas Flat Bench
 • Abilica Duo

  Abilica Duo
  Ny och kraftig träningsbänk från Abilica. Bänken är ställbar i 7 lägen, från nedåt lutande till sittande. Sätets vinkel kan justeras i två lägen. Duo har transporthjul i fronten så den enkelt kan flyttas. Mått LxBxH 133x53x100 cmVikt 29 kg
 • WeightBench, Abilica

  WeightBench, Abilica
  En stabil träningsbänk som i kombination med hantlar ger effektiv träning av musklerna främst inom bröst, arm, rygg- och axelområdena.Denna bänk klarar en maxbelastning (personvikt + hantlar) på 160 kg.
 • Abilica 2170 Armcurl Support

  Abilica 2170 Armcurl Support
  Passande Armcurl till träningsbänk Abilica 2170. Monteras enkelt på och av bänken.
 • Back Trainer Silver I

  Back Trainer Silver I
  Back Trainer Silver I – Är en stabil ryggtränare från Master Fitness med 45 graders vinkel för optimal träningseffekt. Höftdynan är justerbar för att kunna ge en ergonomisk träningsposition. OBS: Leverans tidigast v. 5. 45 graders vinkel Justerbar höftdyna Back Trainer Silver I från Mas
 • Träningsbänk CT80 Core Trainer, Tunturi

  Träningsbänk CT80 Core Trainer, Tunturi
  En multifunktionell träningsbänk för hemmabruk från Tunturi med ryggbänk och magbänk i ett och möjlighet för två personer att träna ihop!Tunturi Combi Bench CT80 Core Trainer ger träning för mage, rygg, lår och ben och har flera praktiska funktioner som ökar mångsidighet och inidividuell anpassning i dina träningspass.Du kan ändra höjd som passar dig bäst och välja om du vill ha bänken i platt eller sluttande läge beroende på vilken övning du vill utföra.Rullarna är skumfyllda med slitstark klädsel för hög komfort och livslängd. De kraftiga ramarna säkerställer både hög stabilitet och viktbelastning upptill hela 150 kg.En väldigt praktisk finess med denna träningsbänk är att du kan fälla ihop bänken när den inte ska användas för kompakt platsutrymme i hemmet.
 • Träningsbänk Hammer Solid XP exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Solid XP exkl. vikter
 • Flat Bench Gold II

  Flat Bench Gold II
  Flat Bench Gold II är en fast och smal träningsbänk som är optimal för tung styrketräning. Smal och fast dyna Optimal för grundläggande styrketräning Gedigen stomme Flat Bench Gold II från Master Fitness är en träningsbänk med en smalare dyna. I och med detta och den fasta dynan gör de
 • Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench

  Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench
 • Body Solid Ställbar Bänk extra kraftig

  Body Solid Ställbar Bänk extra kraftig
  Extra kraftig bänk med förbättrad design och nya funktioner.Stegvis justering av ryggstödet. Ryggstödet kan vara plant, nedåtlutat, uppåtlutad i totalt 6 olika positioner. Sitsen kan justeras i 6 olika vinklar vilket tillåter att man kan träna sit-ups och ab crunch med böjda knän och stöd för korsryggen.Hjul gör bänken lätt att flytta.Klarar fullt kommersiellt bruk med en kapacitet på över 450 kg. Idealisk för hem och kommersiellt bruk.Längd: 178 cmBredd: 71 cmHöjd: 48 cm
 • Träningsbänk Master Bench X3

  Träningsbänk Master Bench X3
 • Träningsbänk Bastet, inSPORTline

  Träningsbänk Bastet, inSPORTline
  En justerbar träningsbänk från inSPORTline med både skivstångshållare, latsdrag och armcurl som ingår i köpet för en mer varierad och mångsidig träning.Med träningsbänken Bastet kan du utföra bl.a. bänkpress, bencurl, isolerade bicepscurls såväl som effektiv träning för ryggen med latsstången.Både skivstångsställning, latsstången och bencurl har kapacitet för 60 kg i viktbelastning medan bänken klarar användarvikter upptill 150 kg.På sidorna finns hållare för 25 mm viktskivor.
 • Träningsbänk Silver III

  Träningsbänk Silver III
  Träningsbänk Silver III - Kraftig träningsbänk från Master Fitness som passar för avancerat hemmabruk eller företag/föreningar. Bänken är justerbar från 0, 30, 45, 60, 85 graders lutning. Handtaget och transporthjulet gör bänken enkel att flytta. Stadig bänk som håller för tung trän
 • Inspire by Hammer Curlpult till FT1/FT2 Träningsbänk

  Inspire by Hammer Curlpult till FT1/FT2 Träningsbänk
 • Flat Olympisk bänk SFB-349G

  Flat Olympisk bänk SFB-349G
  Mått: LxBxH 126,6 cm x 173 cm x 123 cmMax vikt 350 kg 
 • Scott Curl Bench LKC301, inSPORTline

  Scott Curl Bench LKC301, inSPORTline
  En armcurlmaskin från inSPORTline i kraftig och stabil stålkonstruktion för att stärka biceps- och tricepsmusklerna på ett effektivt och säkert sätt.Arm Curl Bench LKC301 har designats med justerbar och anatomiskt utformade ryggstöd och sits och extra tjock stoppning i dynorna för högre komfort under träningen.Har försetts med halkfria gummifötter vilket bidrar till den stabiliteten som denna curlbänk erbjuder.
 • Leverage Gym WT80, Tunturi

  Leverage Gym WT80, Tunturi
  Tunturi Leverage Gym WT80 är idealisk för att öka din styrka och muskelmassa i hemmet och har designats speciellt för att göra vissa övningar lättare.Denna träningsstation har konstruerats med en fast stång som ger säkrare och stabilare övningsrörelser än en lös viktstång i övningar som bröstpress, axelpress, latsdrag m.lf.Bänken är justerbar så du kan ställa in den lutning som är mest behaglig för dig. När du flyttar ut bänken får du även möjlighet att utöva bicepscurls, triceps extensions, knäböj, vadpress, kabelrodd och andra liknande stående övningar.Med viktskivor reglerar du enkelt hur tufft motstånd du vill ha i övningarna och de 2 låsen håller viktskivorna säkert på plats.Kompakt och komplett styrkestation för hemmet till nybörjare och erfarna hemmatränare!Kompatibel både 50 mm olympiska viktskivor och 30 mm viktskivor.Både ryggstöd och sits är justerbar för bästa individuella anpassningen.Bänkens dynor har extra förstärkta kanter och sömmar för högre slitstyrkaHalkfria fötter i gummi som ger stabilitet och skyddar golv.Max användarvikt på bänken är 150 kg.Maxbelastning för knäböjsstationen är 225 kg.Maxbelastning för stången är 180 kg.Lås medföljerDesignad med hållare för viktskivor

Bra bänk för bänkpress

För bänkpress behövs förutom träningsbänken även en ställning för stången. Du kan köpa dessa separat men det finns kompletta paket med både gymbänk och ställning.

Bänkpress kan utövas antingen på en planbänk eller en styrketräningsbänk i vinkel. Fundera ett varv extra på vilken typ av pressövningar du vill kunna göra. Vilken eller vilka bänkvinklar är det bra om träningsbänken kan ställas in på.

Maxbelastning på träningsbänken

Ett till köpråd vi vill ge dig är att välja en bänk som klarar av belastningen. Det finns angivet en maxbelastning i de tekniska specifikationerna.

Tänk då på att det inte är maxvikt på din kropp utan du måste ju addera den vikt du tänkt lyfta och träna med. Så är det maxbelastning 120 kg angivet på gymbänken och du väger 80 kg kan du träna med max 40 kg vikter som mest.

ileadilead