Träningsbänk

Många styrkeövningar görs liggandes eller sittandes på en träningsbänk. Här tipsar vi om fasta och justerbara bänkar för gymmet och ihopfällbara bänkar bra för hemmaträningen.

Träningsbänkar med justerbara eller fasta ryggstöd

Med en justerbar bänk kan du ställa ryggstödet i olika vinklar. Fäll ner helt när du kör bänkpress och sätt högre lutning för curl. Även om de justerbara bänkarna är något dyrare är det värt priset för du bygger inte fast dig i en enda lösning.

Om det är hemma du tänker använda din bänk och har begränsat utrymme rekommenderar vi att köpa en hopfällbar träningsbänk. De kan vikas ihop och lätt stoppas in under sängen eller få plats i en garderob, bredvid strykbrädan. Kör hårt och du kanske kommer få en tvättbräda på köpet!

Populärt inom träningsbänk

 • Träningsbänk Master Black Bench III - Fold

  Träningsbänk Master Black Bench III - Fold
  Träningsbänken Black bench III levereras helt färdigmonterad, inga krångliga instruktioner utan bara fäll upp och börja att träna.Bänken har en enkelt justerbar ryggdel. När?
 • Träningsbänk Master Fitness Black II Fold

  Träningsbänk Master Fitness Black II Fold
  Ihopfällbar och mycket funktionell och praktisk träningsbänk.Bänken kommer färdigmonterad och är enkel att stuva undan efter användning. Ryggen?
 • Träningsbänk justerbar Master Fitness Black

  Träningsbänk justerbar Master Fitness Black
  Träningsbänken black är en stabil bänk som tåler att belastas och är gjord för att man ska kunna träna med hantlar, skivstång, kettlebells eller liknande.Ryggen är?
 • Träningsbänk Hammer Bermuda XT Pro exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Bermuda XT Pro exkl. vikter
  BERMUDA XT PRO passar i alla rum och ger en omfattande styrketräning i ditt hem. Butterfly, bänkpress och bencurls ingår i denna omfångsrika träningsbänk - för en intensiv och kontrollerad?

Fler tips på träningsbänk

 • Ställbar träningsbänk

  Ställbar träningsbänk
  Med denna träningsbänk kan ni träna en mängd olika övningar. Passar utmärkt i hemmet eller företaget.Bekvämt stoppad dynaMått LxBxH 127x60x46 cm Ryggstödets lutning är ställbar i 9 lägen från plant till fullt sittande0  grader10 grader20 grader  30 grader 40 grader 50 grader 60 grader 70 grader85 grader Max belastning 250 kgVikt 25 kg
 • Träningsbänk Incline ABD050, inSPORTline

  Träningsbänk Incline ABD050, inSPORTline
  Incline Bench inSPORTline ABD050 är perfekt för den som söker intensiv träning i hemmet.Utöver situps och kroppsviktsövningar finns även möjlighet till träning med hantlar, en stor mängd olika benövningar och även push-ups med hjälp av de gummerade handtagen på sidan.Dynan är 5 cm tjock med en mjuk och behaglig stoppning samt yttermaterial av halkfri konstläder.Bänkens kompakta dimensioner möjliggör för mer intensiv träning, eftersom att du inte kan ligga helt rakt på den.Fotrullarnas höjd kan justeras i tre olika lägen för att ge bästa komfort under träning.När du är klar med träningen kan bänken enkelt fällas ihop och läggas undan.
 • Multi-Function Bench Hero, inSPORTline

  Multi-Function Bench Hero, inSPORTline
  En justerbar och stilren träningsbänk för mångsidigt bruk i hemmet från inSPORTline med Scott Curl-station för isolerade bicepsövningar samt skivstångställning med justerbar höjd och justerbar bencurl.Med Multi-Function Bench Hero kan du utföra både bänkpress, bencurls, benspark och olika typer av rygglyft och magövningar.Ryggstödet på bänken är vinklingsbart i 4 olika positioner med möjlighet till lutning i decline och skivstångsställningen har försetts med säkerhetsskenor för skivstång och på sidan av ställningen finns även hållare för 25 mm viktskivor.
 • Träningsbänk Black Bench III - Fold, Master

  Träningsbänk Black Bench III - Fold, Master
  Träningsbänken har en enkelt justerbar ryggdel i 10 höjdlägen även ''decline'' Bänken har praktiska fotstöd samt transporthjul.Black bench III har en sitthöjd på 46 cm och ryggdynan är 30 cm bred. Total längden på bänken är 141 cm och fotbredden 47 cm. När den fälls ihop kan den enkelt skjutas in under sängen.
 • Träningsbänk UB90 Pro Utility, Tunturi

  Träningsbänk UB90 Pro Utility, Tunturi
  En träningsbänk från Tunturi med flera smidiga funktioner för mångsidig träning!Lämpar sig för kommersiellt bruk.UB90 Pro Utility Bench har justerbart ryggstöd i 8 olika lägen och justerbar sits i 3 olika inställningslägen för bredare träningsmöjligheter.Denna bänk har kapacitet för hela 300 kg och designad i en robust stålkonstruktion med praktiska transporthjul så du lätt kan flytta undan den när den inte ska användas.Med denna bänk kan du både träna med hantlar och stänger och utföra olika övningar såsom situps och crunches.
 • Bench X3

  Bench X3
  Ryggstödet är lätt att justera från -10 - 85 graders lutning. Handtag samt transporthjul gör bänken väldigt lätt att flytta på trots vikten på 35 Kg. Mått 1300 x 818 x 823 mm 
 • Premium SitUps Bänk

  Premium SitUps Bänk
  Klädsel och kuddar i hög kvalitet ger bra komfort under träning. Situpsbänken levereras med hjul som gör den enkel att flytta runt.
 • Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench

  Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench
  För alla som vill ha en äkta gymkänsla vid träning med vikter, är FINNLO MAXIMIUM by HAMMER FT2 lutande bänk det perfekta valet, eftersom fri träning med långa eller korta hantlar huvudsakligen?
 • Träningsbänk Folding FLB2

  Träningsbänk Folding FLB2
  Inspire Fitness FLB1 bänk är den perfekta  bänken när utrymmet är begränsat. Inspire fällbara bänk är tillverkad av de material av högsta kvalitet. Denna fällbara justerbar bänk utformas så att de är möjligt att göra plan, lutande eller incline träning och erbjuder en unik sex positions inställning.När träningspasset är över kan den snabbt fällas ihop. Specifikationer: Längd: 130cmBredd: 40cmHöjd: 103cmSitthöjd: 35cm Höjd hoppfälld: 19cm Vikt: 20 kgMax kapacitet: 225kg ink användare 
 • Träningsbänk Master Bench Silver 1

  Träningsbänk Master Bench Silver 1
  Träningsbänk där rygg och sittdyna är ställbar i flera olika lägen.Ryggdelen kan justeras i 5 olika lägen från till 90 gr.
 • Body-Solid Träningsbänk Pro Club

  Body-Solid Träningsbänk Pro Club
  Fakta och egenskaperExtra tjocka dynorStällbart ryggstöd i -18, 15, 30, 45, 60 och 80 graderSitsen är ställbar i 3 lägenEnkel att flytta med transporthjulHandtag för att lyfta i vid flyttMått LxBxH 146x65x46 cmVikt 33 kg 
 • Body Solid bänk flat decline incline

  Body Solid bänk flat decline incline
  Hantlar igår ej.OBS! Finns endast i vit ram.
 • Träningsbänk Roman Chair

  Träningsbänk Roman Chair
  Denna hyperextensionsbänk är en smidig och stilren bänk för ryggträning. Oerhört prisvärd och perfekt för hemmagymmet eller det lilla företagsgymmet. Med lårdynor som är ställbara så passar denna alla längder av utövare. Ryggresningar är ett mycket bekvämt sätt att träna ländryggen på ett skonsamt och säkert sätt. Många utövare tycker ibland att det är obehagligt att träna de klassiska grundövningana för ländryggen så som marklyft, och då blir en hyperextensionsbänk ett mycket bra alternativ.  Denna ryggresningsbänk är gjord för ryggresningar men kan även användas för exempelvis de sneda magmusklerna om du som utövare ställer dig på sidan i bänken.  Specifikationer: Längd: 121cmBredd: 73cmHöjd: 85cmVikt: 16 kgMax användarvikt: 200 kg 
 • Träningsbänk Master Bench X3

  Träningsbänk Master Bench X3
  Master X3 är en bänk som är konstruerad för användning på kommersiella gym såväl som för den krävande hemmaträningen.Ryggstödet är lätt att justera från -10 - 85 graders lutning.Handtag?
 • Träningsbänk Incline

  Träningsbänk Incline
  En stabil pjäs! Den perfekta träningsbänken för styrketräning med justerbart ryggstöd upp till 90 grader. När du tränar med fria vikter behöver framför allt en sak: en stabil och pålitlig träningsbänk som du kan lita på. Finnlo träningsbänk med 6-stegs justerbart ryggstöd och 3-stegs justerbart säte ger dig optimalt läge i alla övningar med fria vikter. Med en maximal viktkapacitet på 250 kg är Finnlo träningsbänk också lämplig för seriösa idrottsutövare.  En separat justerbar sits och ryggstöd är idealiska för en mängd olika övningar och en bred träning av överkroppen. Genom att justera snedbänken i många olika träningsvinklar kan din träning riktas mot många olika delar av kroppen.Följande hälso-, prestanda-, sport- och träningsmål kan du åstadkomma på träningsbänken:Bevarande / uppbyggnadTräning av samtliga områden i de stora bröstmusklernaMuskler på skuldrorna och övre delen av ryggen (övre, mellersta och nedre delen av trapezius, stora och små romboidmusklerna, stora ryggmusklerna, skulderblad, lilla pectoralis, nyckelbensmusklerna, serratus anterior)Armmuskler (biceps, triceps, deltamuskler, inre och externa rotatorblad)Dessutom kan buk, ben och skinkor tränasOavsett om du är styrkeidrottare, tennisspelare, simmare eller hälsoidrottare kan du få optimal träning FINNLO träningsbänk - Din kompakta träningspartnerStabil och säkerMed Finnlo träningsbänk får du den goda känslan av att kunna fokusera fullt ut på träningen. Träningsbänken bär en maxvikt upp till 250 kg. Mycket stabil, me
 • Träningsbänk X2, Master

  Träningsbänk X2, Master
  En träningsbänk från Master av hög kvalitet som även är lämpligt för professionellt bruk på gym och arbetsplatser.Master Bench X2 har en maxbelastning på 270 kg och med simultan justering av både sits och rygg i 6 lägen från 0-85 grader.Transporthjul samt lyfthandtag.
 • Träningsbänk CT80 Core Trainer, Tunturi

  Träningsbänk CT80 Core Trainer, Tunturi
  En multifunktionell träningsbänk för hemmabruk från Tunturi med ryggbänk och magbänk i ett och möjlighet för två personer att träna ihop!Tunturi Combi Bench CT80 Core Trainer ger träning för mage, rygg, lår och ben och har flera praktiska funktioner som ökar mångsidighet och inidividuell anpassning i dina träningspass.Du kan ändra höjd som passar dig bäst och välja om du vill ha bänken i platt eller sluttande läge beroende på vilken övning du vill utföra.Rullarna är skumfyllda med slitstark klädsel för hög komfort och livslängd. De kraftiga ramarna säkerställer både hög stabilitet och viktbelastning upptill hela 150 kg.En väldigt praktisk finess med denna träningsbänk är att du kan fälla ihop bänken när den inte ska användas för kompakt platsutrymme i hemmet.
 • Träningsbänk WeightBench 2.0

  Träningsbänk WeightBench 2.0
  Perfekt för dig som ska träna med hantlar. Kombinera denna träningsbänk med hantlar och ge dina arm-, bröst, rygg- och axelmuskler ett ordentligt träningspass. Gör det enklare att utföra träningsövningarna på ett korrekt och effektivt sätt. Max. användarvikt (med hantlar) är 160 kg. 
 • Träningsbänk Light, inSPORTline

  Träningsbänk Light, inSPORTline
  En stabil träningsbänk för hemmabruk från inSPORTline med justerbart ryggstöd och med möjlighet till att träna både bencurl och bröstpress.Både sätet och ryggstödet har försetts med en generös och tjock stoppning som ger en skön och motiverande träningsupplevelse. Träningsbänken Light har även designats med praktiska hållare för 25 mm viktskivor.Har måtten 145 x 134 x 123 cm och klarar användarvikter upptill 100 kg.
 • Träningsbänk Black II Fold, Master

  Träningsbänk Black II Fold, Master
  Master Träningsbänk Black II Fold är en praktisk träningsbänk som justeras från decline-läge till 85 grader i uppfält läge.Ryggen kan justeras i 6 st olika vinklar och sitsen kan ställas in i 3 olika nivåer.Konstruerad för att tåla viktbelastning upptil 200 kg.
 • Body Solid Ställbar Bänk

  Body Solid Ställbar Bänk
  Ställbart ryggstöd i 6 lägen. Platt, upp eller nedåt lutning.Avtagbar Sit-up tillsats ingår. Ställbar vinkel på sitsen. Bekväma och slitstarka dynor. Hjul för enkel transport. Max belastning 450 kg. Längd: 150 cm Bredd: 70 cm Höjd: 50 cm (128 cm uppfälld)
 • Abilica Power Bench, träningsbänk med Power Viktpaket

  Abilica Power Bench, träningsbänk med Power Viktpaket
  Mycket kraftig bänk med 70x40 mm rör, anpassad för belastning upp till 250 kg vikter. Reglerbara säkerhetsstopp gör att du kan öka belastningen utan risk. Ställningen kan justeras i 21 nivåer, ryggen i 7 positioner. Justerbart säte i 2 nivåer.   Snabb och säker justeringsmekanism. Mycket kraftig polstring ger dig hög komfort under träningen Total bredd på 127 cm. Levereras med bencurl/benspark.   Kan även köpas i Power viktpaket (välj nedan) innehållande Power Bench, Skivstång 200 cm och 80 kg vikter i väska, 4x10 + 4x5 + 4x3 + 4x2 kg i 30 mm vikter.    
 • Träningsbänk Black, Master

  Träningsbänk Black, Master
  Master Träningsbänk Black är en bänk som passar perfekt för träning med hantlar, skivstång, kettlebells och liknande träningsredskap.Ryggen är justerbar i 5 olika vinklar samt sits i 2 st lägen.Denna bänk klarar en maxbelastning på hela 200 kg.
 • Ställbar träningsbänk F602 Max 450 kg

  Ställbar träningsbänk F602 Max 450 kg
  Fakta och egenskaper  Stadig bänk med ram på 5x7,5 cmStoppning på 5 cmSätets höjd över marken 52 cm i plant lägeSätets mått 33x28 cmRyggstödets mått 85x30 cmMått 157x62x52 cm  Vikt 37 kgMax belastning 450 kg 
 • Inspire by Hammer Curlpult till FT1/FT2 Träningsbänk

  Inspire by Hammer Curlpult till FT1/FT2 Träningsbänk
  Inspire by Hammer curlstöd är en perfekt tilläggsmodul till din FT1 eller FT2 snedbänk. Curlstödet är justerbart i höjden, och hantelhållarens position går att anpassa så det passar din armlängd?
 • Träningsbänk Adidas Bench - Utility Essential

  Träningsbänk Adidas Bench - Utility Essential
  Adidas Essential Bench Utility (justerbar) är designad med tanke på de viktigaste egenskaperna i en träningsbänk. Vadderingen med skum är av högsta kvalitet, med raka kanter som håller sin form.?
 • Body Solid Flat Olympic Bench

  Body Solid Flat Olympic Bench
  Extra kraftig bänk för kommersiellt bruk. Tålig konstruktion som är säker och stryktålig. Avancerat byggd med ram i karbon stål, svetsad på alla 4 sidor. Bänken är biomekaniskt designad för att vara komfortabel och passa användare i alla storlekar. Storlek: Bredd 127 cm, Längd 150 cm, Höjd 125 cm. OBS! Skivstång, vikter och ståplatta är tillbehör.
 • Body Solid Incline Olympic Bench

  Body Solid Incline Olympic Bench
 • Armcurlbräda till Bänk

  Armcurlbräda till Bänk
  Tillbehör till Body Solid träningsbänkar. Extreme Power Bench, Ställbar bänk GFID-31, Ställbar bänk extra kraftig GFID-71
 • Adjustable Bench Pro L202, JTC X-Line

  Adjustable Bench Pro L202, JTC X-Line
  Adjustable Bench Pro L202 har en massiv ramprofil på 80x40 mm som ger en extremt stabil konstruktion och en speciell ytbehandling som ger hög korrosionsbeständighet.Har designats med flera olika inställningslägen för rygg och sits som är enkel att justera och därmed även lättanvänd för nybörjare.Bänken har 4 st högkvalitativa och anatomiska dynor som både bidrar till hög slitstyrka, komfort och säkerhet vid träning.Eftersom denna bänken möter säkerhetskraven för PN-EN 957-4 kan den även användas på professionella gym.Justerbart ryggstödAdjustable Bench Pro L202 har 13 st olika inställningslägen som är enkel att justera vinkel via det röda handtaget.Justerbar sitsJustering av sätet ställs in lika enkelt på samma sätt som ryggstödet via det röda handtaget.Professionell ytbehandlingDenna bänk har en detaljmedveten design och har därför plasthuvuden på skruvarna för att hålla rosten borta. På baksidan finns förstärkning av gummiinlägg som skyddar bänken vid tufft bruk.Förstärkt klädselAdjustable Bench Pro har fast men behaglig stoppning och dubbla sömmar. Materialet består av slitstark konstläder som bidrar till bänkens livslängd.Justerbara benDe fasta gummifötterna förhindrar att bänken rör sig under träning och utöver detta är benen justerbara.
 • Träningsbänk Hero ABB15, inSPORTline

  Träningsbänk Hero ABB15, inSPORTline
  Träningsbänk Hero ABB15 väger enbart 9 kg med en viktkapacitet på 100 kg.Det finns 4 st olika lutningslägen som ger dig varierade motstånd i dina övningar och låter dig effektivt stärka magmusklerna.Har även halkfria gummerade fötter som håller bänken stabilt på plats under hela träningspasset.
 • Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set

  Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set
  AnvändningsområdeStyrketräning av hela kroppen i hemmet eller lilla företaget såsom överkropp, armar, ben, rygg och mage. Produktinformation En komplett träningsstation med övningar såsom latsdrag, bänkpress med justerbart ryggstöd, benspark, lårcurl mm.Stilren design och hopfällbar när den inte används för att spara plats.   Fakta och egenskaper Övningar för hela kroppeninkluderar: Ställbar träningsbänk, skivstångsställning, dragstation, armcurl, benspark/lårcurl, latsdrag samt curlstång. (Skivstång och vikter ingår inte utan köps separat)Hopfällbar för att spara plats när den inte användsRyggstödet kan justeras i 7 lägenBekväm stoppning i dynornaKraftig ram 50x50 mm respektive 30x30 mm Svart lackSkivstångsställning ställbar höjd 96-120 cmMax belastning skivstångsställning 100 kgButterfly max 30 kg/armBencurl max 50 kgArmcurl max 50 kgBiceps curlstång 50 kgDragstation 50 kgMax användarvikt 120 kg (+ vikter)Avstånd mellan ytterkanter hållare för skivstång 86 cmMått LxBxH 180x155x195 cmMått hopfälld LxBxH 80x110x167 cm  Skivstång och viktskivor är tillbehör, se relaterade produkter till höger.  
 • Träningsbänk Power Bench

  Träningsbänk Power Bench
  Träningsbänk för den seriösa och som tränar med tyngre vikter.Kraftig justerbar bänk för styrketräning med skivtång och hantlar. Producerad i 3mm tjockt stål för extra tung belastning. Justerbar rygg upp 85 grader. Träningsbänken kommer med hjul som gör den enkel att flytta runt. Specifikationer:Längd: 134cmBredd: 65cmHöjd: 44cmSitthöjd: 44cm Sätes justering: 4stRyggstödsjustering: 8stVikt: 40kgMax Användarvikt: 400kg ink användare
 • Träningsbänk Silver III, Master

  Träningsbänk Silver III, Master
  Kraftig träningsbänk från Master som passar utmärkt även på företag eller bostadsrättsföreningarJusterbar rygg (0, 35, 45, 60, 85 gr)Transporthjul och handtag. Nu förbättrad med bekvämare sits i triangulär form.
 • Träningsbänk Bastet, inSPORTline

  Träningsbänk Bastet, inSPORTline
  En justerbar träningsbänk från inSPORTline med både skivstångshållare, latsdrag och armcurl som ingår i köpet för en mer varierad och mångsidig träning.Med träningsbänken Bastet kan du utföra bl.a. bänkpress, bencurl, isolerade bicepscurls såväl som effektiv träning för ryggen med latsstången.Både skivstångsställning, latsstången och bencurl har kapacitet för 60 kg i viktbelastning medan bänken klarar användarvikter upptill 150 kg.På sidorna finns hållare för 25 mm viktskivor.
 • Sissy Squat

  Sissy Squat
  Detta är ett mycket omtyckt klassiskt redskap. Sissy squat bänken är välkonstruerad, tar väldigt lite plats, går att ställa in både i höjd och bredd och är en effektiv lår- och rump träning. Öka motståndet med hjälp av hantlar, viktväst, viktskiva, skivstång eller varför inte träna benböj med ett ben i taget. Sissy squaten är ett otroligt tufft och utmanade träningsverktyg. Specifikationer: Djup: 101cmBredd: 63cmHöjd: 49Vikt: ca 28kg Max Användarvikt: 150kgFärg: Svart Öka motstånd genom att använda:- Hantlar- Skivstång- Viktskiva- Viktväst
 • Träningsbänk Premium FID Bench 2.0

  Träningsbänk Premium FID Bench 2.0
  Platt bänk och lutande bänk i ett. Mycket stabil konstruktion som kan justeras i sex olika vinklar. Tjock kudde i högsta kvalitet garanterar komfort under användning, även med tunga vikter. Träningsbänken kommer med hjul på ramen som gör den enkel att flytta runt.  Specifikationer: Längd: 150cm Bredd: 70cm Höjd: 133cm Sitthöjd: 51,5cm  Sätes justering: 3st Ryggstödsjustering: 6st Vikt: 30kg Max Användarvikt: 250kg ink användare
 • Fast Träningsbänk Master Royal Utility Bench

  Fast Träningsbänk Master Royal Utility Bench
  Master Royal Utility Bench är en träningsbänk med fast rygg- och sittdyna. Bänken har ett kraftigt handtag samt transporthjul för enkel förflyttning.Träningsbänken?
 • Träningsbänk Hammer Bermuda XT exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Bermuda XT exkl. vikter
  Universalträningsbänken BERMUDA XT från Hammer passar i alla rum och är perfekt för styrketräning i hemmet.Om du vill träna bröst, armar, ben eller rygg ger den kraftiga?
 • Hip Thruster Bench & Floor GHD

  Hip Thruster Bench & Floor GHD
  Primal Strength Hip Thruster Bench är perfekt för gluteövningar, Hip Thrusts och Hip Extensions. Bänken kombinerar både en överdimensionerad höftkrok och justerbar höjd, glute-skinkautvecklare. Den kompakta designen är perfekt för alla gym eller PT studio och transporteras lätt på hjul. Höftsträckor används ofta för att förbättra och bygga glutestyrka.n i de flesta styr- och konditioneringsprogram för hamstring, glute och posterior kedjeträning. Primal Strength Hip Thruster Bench har konstruerats i 2mm stål och drivs med en Matte Nero-finish. Den har överdimensionerad ripbeständig stoppning, justerbara höjdstöd med snabbspärr. Fotstöden har metalländkapslar för att skydda klädseln.  Specifikationer: Längd: 155cmBredd: 64cmHöjd: 51cmVikt:Garanti: Livstidsgaranti på ram och 6 månader på kuddar. 
 • Bentillsats till Bänk GFID-31

  Bentillsats till Bänk GFID-31
  Bentillsats till Body Soliid ställbar bänk WFID-31 och GFID-31.  Med denna tillsats kan du utöka antalet övningar på din träningsbänk. Träna benen effektivt.  Använd lösa vikter 25-30 mm (ingår inte). Önskar ni använda 50 mm vikter så rekommenderar vi adapter.   Endast tillsatsen, bänken köps separat.  
 • Leverage Gym WT80, Tunturi

  Leverage Gym WT80, Tunturi
  Tunturi Leverage Gym WT80 är idealisk för att öka din styrka och muskelmassa i hemmet och har designats speciellt för att göra vissa övningar lättare.Denna träningsstation har konstruerats med en fast stång som ger säkrare och stabilare övningsrörelser än en lös viktstång i övningar som bröstpress, axelpress, latsdrag m.lf.Bänken är justerbar så du kan ställa in den lutning som är mest behaglig för dig. När du flyttar ut bänken får du även möjlighet att utöva bicepscurls, triceps extensions, knäböj, vadpress, kabelrodd och andra liknande stående övningar.Med viktskivor reglerar du enkelt hur tufft motstånd du vill ha i övningarna och de 2 låsen håller viktskivorna säkert på plats.Kompakt och komplett styrkestation för hemmet till nybörjare och erfarna hemmatränare!Kompatibel både 50 mm olympiska viktskivor och 30 mm viktskivor.Både ryggstöd och sits är justerbar för bästa individuella anpassningen.Bänkens dynor har extra förstärkta kanter och sömmar för högre slitstyrkaHalkfria fötter i gummi som ger stabilitet och skyddar golv.Max användarvikt på bänken är 150 kg.Maxbelastning för knäböjsstationen är 225 kg.Maxbelastning för stången är 180 kg.Lås medföljerDesignad med hållare för viktskivor
 • Utility Bench UB40, Tunturi

  Utility Bench UB40, Tunturi
  En stabil träningsbänk från Tunturi för tung träning i hemmet!Tunturi Utility Bench UB40 har justerbart ryggstöd i 6 olika positioner och med 2 olika inställningslägen för sitsen.Dynorna har extra tjocka kanter och sömmar för högre slitstyrka och länge livstid.Ramen är tillverkad i robust stål som möjliggör för kapacitet på hela 200 kg samt pulverlackerad i svartmatte-färg som ger en elegant touch.Bänken har även halkfria fötter i gummi som skyddar golvet från märken.
 • Träningsbänk Adjust, inSPORTline

  Träningsbänk Adjust, inSPORTline
  En allsidig och hopfällbar träningsbänk från inSPORTline i robust stålkonstruktion och för intensiv träning i hemmet.Träningsbänken Adjust har både inbyggd skivstångställning och möjlighet att träna både bröstpress och bencurl/benspark- Den kan enkelt fällas ihop och ställas åt sidan för att ta mindre plats att förvara när den inte används.Både ryggstöd, benspark och höjden på ställningen är justerbara och dynorna på bänken har extra tjock stoppning för att ge högre komfort och mer motiverande träningspass. Klarar av en maxvikt på hela 120 kg och har hållare för 25 mm viktskivor som även klarar 50 mm viktskivor via adapter.
 • Träningsbänk 3150 med stativ, armcurl och dragstation

  Träningsbänk 3150 med stativ, armcurl och dragstation
  En solid bänk med kraftig konstruktion. Bänken har ordentligt med stoppning vid säte och rygg som gör det behagligt att träna. Ryggen kan justeras i fem vinklar, inklusive fällas ned plant och negativt. Viktstolpen kan justeras i höjd efter behov. Total bredd på 110 cm gör att du kan använda stång på både 220 och 180 cm.Maximal viktbelastning är 150 kg i bänkpress, 60 kg på benspark, 50 kg i ArmCurl och 50 kg i PullDown. Detta är i tillägg till användarvikten på 100 kg).
 • Master Fitness Träningsbänk Silver

  Master Fitness Träningsbänk Silver
  Master Fitness Träningsbänk Silver IKraftig bänk som huvudsakligen är avsedd för hemmabruk. Justerbar rygg i 5 lägen från 90°. Sits justerbar i 3 lägen. Maxbelastn?
 • Abilica Power Bench, träningsbänk End bänk

  Abilica Power Bench, träningsbänk End bänk
  Mycket kraftig bänk med 70x40 mm rör, anpassad för belastning upp till 250 kg vikter. Reglerbara säkerhetsstopp gör att du kan öka belastningen utan risk. Ställningen kan justeras i 21 nivåer, ryggen i 7 positioner. Justerbart säte i 2 nivåer.   Snabb och säker justeringsmekanism. Mycket kraftig polstring ger dig hög komfort under träningen Total bredd på 127 cm. Levereras med bencurl/benspark.   Kan även köpas i Power viktpaket (välj nedan) innehållande Power Bench, Skivstång 200 cm och 80 kg vikter i väska, 4x10 + 4x5 + 4x3 + 4x2 kg i 30 mm vikter.    
 • Träningsbänk FB050

  Träningsbänk FB050
  Stoppade dynor på 5 cm. Mått LxBxH 120x45x42 cmDynans mått 120x27 cmMax användarvikt 120 kg 
 • Abilica Träningsbänk platt 2.0

  Abilica Träningsbänk platt 2.0
  Mått LxBxH 123x45x46 cm En stabil träningsbänk för ett lågt pris. Max vikt 160 kg
 • Träningsbänk Elite Utility, DKN

  Träningsbänk Elite Utility, DKN
  DKN Elite Utility Bench har konstruerats med extra tjocka stålramar och en konturerad klädsel med högdensitets stoppning som bidrar till högre slitstyrka och högre komfort.Utöver träning med hantlar kan den här bänken också nyttjas som tillbehör till en powercage eller Smith-maskin och är enkelt att ändra lutningsläge från inclinde, decline, platt och militärposition.- Förstärkt konstruktion för light-kommersiell verksamhet.- Flera olika inställningslägen.- Både transporthjul och bärhandtag för enkel förflyttning.- Utmärkt tillbehör till Power Cage och Smithmaskiner.- Stoppning mned hög densitet ger hög komnfort under träningen.- Enkel justering av ryggstöd och sits.

Bra bänk för bänkpress

För bänkpress behövs förutom träningsbänken även en ställning för stången. Du kan köpa dessa separat men det finns kompletta paket med både gymbänk och ställning.

Bänkpress kan utövas antingen på en planbänk eller en styrketräningsbänk i vinkel. Fundera ett varv extra på vilken typ av pressövningar du vill kunna göra. Vilken eller vilka bänkvinklar är det bra om träningsbänken kan ställas in på.

Maxbelastning på träningsbänken

Ett till köpråd vi vill ge dig är att välja en bänk som klarar av belastningen. Det finns angivet en maxbelastning i de tekniska specifikationerna.

Tänk då på att det inte är maxvikt på din kropp utan du måste ju addera den vikt du tänkt lyfta och träna med. Så är det maxbelastning 120 kg angivet på gymbänken och du väger 80 kg kan du träna med max 40 kg vikter som mest.

ilead