Träningsbänk

Träningsbänk är bra till många olika typer av styrkeövningar, antingen sittandes eller liggandes på bänken. Här tipsar vi dig om fasta och justerbara bänkar för gymmet och hopfällbara bänkar bra för hemmaträning.

Träningsbänkar med justerbara eller fasta ryggstöd

Med en justerbar bänk kan du ställa ryggstödet i olika vinklar. Fäll ner helt när du kör bänkpress och sätt högre lutning för curl. Även om de justerbara bänkarna är något dyrare är det värt priset för du bygger inte fast dig i en enda lösning.

En hoppfällbar träningsbänk är bra om du tänkt träna hemma och har begränsat utrymme. En sådan bänk kan vikas ihop och lätt stoppas in under sängen eller få plats i en garderob.

Populärt inom träningsbänk

 • Träningsbänk Master Fitness Black II Fold

  Träningsbänk Master Fitness Black II Fold
  Ihopfällbar och mycket funktionell och praktisk träningsbänk.Bänken kommer färdigmonterad och är enkel att stuva undan efter användning.Ryggen?
 • Träningsbänk justerbar Master Fitness Black

  Träningsbänk justerbar Master Fitness Black
  Träningsbänken black är en stabil bänk som tåler att belastas och är gjord för att man ska kunna träna med hantlar, skivstång, kettlebells eller liknande.Ryggen är?
 • Träningsbänk Master Bench Silver 1

  Träningsbänk Master Bench Silver 1
  Träningsbänk där rygg och sittdyna är ställbar i flera olika lägen.Ryggdelen kan justeras i 5 olika lägen från till 90 gr.
 • Träningsstation Bastet med bänk, dragstation och armcurl

  Träningsstation Bastet med bänk, dragstation och armcurl
  Träna styrketräning i hemmet. Du kan exempelvis träna bänkpress, armcurl, benspark, latsdrag mm mm. Fakta och egenskaperMånga olika övningar i samma redskapHållare för viktskivorAvsedd för 25 eller 30 mm viktskivor. Bredd på skivstångsställningen 105 cmMax höjd på skivstångsställningen 138 cmMått LxBxH 185x138x198 cmVikt 45 kgMax belastning 60 kgMax användarvikt 150 kgSkivstång och viktskivor köps separatBänken är lös från skivstångsställningen 

Fler tips på träningsbänk

 • Abilica 3150 ArmCurl Attachment

  Abilica 3150 ArmCurl Attachment
  Max 50 kgDimension 45mm, fyrkantigt fäste.Endast armcurlen. 
 • Core Träningsbänk 1500

  Core Träningsbänk 1500
  Core Träningsbänk 1500En träningsbänk är ett utmärkt val för hemmaträning. Den justerbara träningsbänken Core 1500 möjliggör ett stort antal övningar med hantlar och skivstänger, tar liten plats och är lätt att flytta runt. Genom att justera bänkens vinkel kan du utföra en mängd olika rörelser som aktiverar olika muskelgrupper.Med den stabila, robusta och bekvämt vadderade Core träningsbänken kan du utföra övningar som press-ups med vikter, biceps curls, vinklade svängar, step-ups och mycket mer. Bänkens mångsidighet och användarvänlighet gör den till ett utmärkt val för hemmatränare på alla nivåer. Bänkens ram kan bära en belastning på upp till 200 kilo, så du kan träna med ännu tyngre vikter utan problem.Produktinformation:Svart färgMaterial: Stål, konstläderJusterbarViktgräns: 200 kgVikt: 20 kgLängd: 132 cmHöjd: 55 cmBredd: 44,5 cmFörpackningens mått:Vikt: 22 kgLängd: 121 cmHöjd: 43,5 cmBredd: 18 cm
 • React Träningsbänk, mage

  React Träningsbänk, mage
  React Träningsbänk, mage Med React magbänk kan du träna dina magmuskler effektivt. Abdominal crunch är en rörelse som tränar dina magmuskler på många olika områden. Med bänken kan du utföra ett varierat magträningspass som aktiverar olika muskelgrupper och maximerar resultaten. React träningsbänk passar för många olika kroppstyper och gör din träning mer effektiv.Med en längd på 123 cm har denna träningsbänk en rekommenderad användarlängd på 150-190 cm och en maxvikt på 120 kg. Den starka och robusta stålramen ger magbänken en balanserad känsla. Överdragen av konstläder ökar användarkomforten. Produktinformation: Vikt: 5,25 kg Längd: 123 cm Höjd: 49 cm Bredd: 30 cm Max användarvikt: 120 kgRekommenderad användarlängd: 150-190 cm Material: Stål, konstläder Rekommenderas inte för användning av barn Mått på paketet: Vikt: 13,65 kg Längd: 1125 mm Höjd: 150 mm Bredd: 315 mm
 • Nordic Fighter Rak Träningsbänk, Träningsbänk

  Nordic Fighter Rak Träningsbänk, Träningsbänk
  NF Rak Träningsbänk kan användas till många olika övningar som dips och push-ups, sit ups och magträning, den raka bänken hjälper dig att maximera viktträningen.
 • BLACK BENCH III

  BLACK BENCH III
  Bänken har en enkelt justerbar ryggdel.När bänken fälls ihop kan den enkelt skjutas in under sängen. Praktiska fotstöd samt transporthjul.Fotbredd 47 cmTotal längd 141 cmSitthöjd 46 cmBredd ryggdyna 30 cmMaxvikt 250kgVikt 35 kg  10 justerbara höjdlägen för ryggen även “decline”
 • React viktbänk justerbar

  React viktbänk justerbar
  React viktbänk justerbar Med den här justerbara viktlyftningsbänken kan du träna alla muskelgrupper effektivt och säkert! Den starka och robusta stålramen ger den multifunktionella träningsbänken för tyngdlyftning en balanserad känsla. Den konstläderpolstrade sitsen och de stöd för skinkor och lår ökar användarkomforten. Handtagen på bänkens sidor gör att du kan träna dina bröstmuskler på olika sätt.Den maximala vikten (användarens egen vikt + vikter som används för träning) för denna högkvalitativa React träningsbänk för tyngdlyftning är 160 kg. Bänken mäter 158 cm i längd och 127,5 cm i bredd. Den rekommenderade användarhöjden för den här multifunktionella träningsbänken för tyngdlyftning är 150-190 cm.Observera! Stång och vikter ingår inte. Funktioner Produktvikt: 18,5 kgMaterial: Stål, konstläder Vikt: 17,26 kg Längd: 158 cm Höjd: 122,5 cm  Bredd: 127,5 cm  Maxvikt: användare 120 kg, ytterligare vikter 40 kgRekommenderad längd på användaren: 150-190 cm Utskrift står på sidorna Justerbart ryggstöd Notera! Stång och vikter ingår inte i paketet. Mått på paketet: Vikt: 19,22 kg Längd: 1095 mm Höjd: 140 mm Bredd: 440 mm
 • Master Bench X3

  Master Bench X3
  Master Bench X3Master Bench X3 ä:r en trä:ningsbä:nk fö:r proffsbruk. Den ä:r konstruerad fö:r anvä:ndning på: kommersiella gym så:vä:l som fö:r den krä:vande&hellip:
 • Tunturi Fitness UB80 Utility Bench, Träningsbänkar

  Tunturi Fitness UB80 Utility Bench, Träningsbänkar
  Tunturi UB80 Utility Bench är en mångsidig träningsbänk. Bänken kan användas som både bukplatta för magövningar och som en viktbänk under skivstöd. Ryggstödet har fyra justeringsalternativ så att du kan träna i olika positioner och ergonomiskt ansvarsfullt. Även sätet kan justeras till fyra olika positioner. Justeringssystemet är användarvänligt, du ​​byter position snabbt och enkelt. Det sydda sätet med extra robusta hörn garanterar att du kan använda din viktbänk i många år och förhindrar slitage på känsliga delar.
 • Gyronetics Träningsbänk E-Series - Justerbar Ställbar

  Gyronetics Träningsbänk E-Series - Justerbar Ställbar
  En justerbar träningsbänk som är ett måste i ditt gym. Bänkens höjd plant läge 45 cm Ställbar i 180-90 grader Tål belastning på 200 kg Ryggdynan är 25 cm bred Bänkens ryggdyna samt sittdyna är 25c m breda och går att ställa in för bästa möjliga komfort och stöd i de övningar du tränar. Med en smidig låsmekanism ändrar du positionerna snabbt och enkelt. Träningsbänken tål att belastas med 200 kg och i plant läge är den 45 cm hög. Övrig information Ställbart ryggstöd: Åtta lägen Justerbar sittdyna: Tre lägen Dynor i slitstarkt konstläder Ink monteringsanvisning Levereras i ett paket Dokument Produktmanual
 • Bencurl Leg Extension till FT1 / FT2 Träningsbänk

  Bencurl Leg Extension till FT1 / FT2 Träningsbänk
  Med Inspire by Hammer Leg Extension kan du utföra bencurl-övningar. Både sittande och liggande. Belastas med viktskivor med innerdiameter 50 mm. Passar till FT1 och FT2?
 • Titan LIFE Adjustable Bench 500, Träningsbänk

  Titan LIFE Adjustable Bench 500, Träningsbänk
  TITAN LIFE Adjustable Bench 500 är en träningsbänk med transporthjul så att den lätt kan flyttas runt. Skummet är 50 mm tjockt och det är 44 cm från golvet till sätet på bänken. Den är justerbar och kan användas med en mängd olika träningsredskap och är lämplig för en rad övningar, som bänkpress, magövningar eller träning med hantlar. Ramstorlek: 7 x 5 x 0,2 cm.
 • Royal F-I-D Bench - Master

  Royal F-I-D Bench - Master
  Bänken är bade funktionell och med en god design.Sitsen justerbar I 4 lägenRyggen justerbar I 6 lägen från -10 grader till 80 grader.Regleringen av höjden är enkel och väl tilltagen.Maxbelastning 350 KgHöjd 48 cmLängd rygg/nackdyna 94 cmBredd rygg/nackdyna 32-36 cmLängd sits 30 cmBredd sits 32 cmKraftigt handtag samt transporthjul för enkel förflyttning.
 • Ställbar träningsbänk FT2

  Ställbar träningsbänk FT2
  Den perfekta bänken för företag eller hemmet. Med max belastning på hela 450 kg står den pall för oss vanliga dödliga och våra övningar utan att ge vika. Bred ryggdyna med generös stoppning. Klädd med högkvalitativt konstläder som även är lätt att rengöra. Ryggstödet är ställbart i 5 lägen för variation i träningen.  Fakta och egenskaper Tjock polstring för att du ska sitta sköntRyggstödet är ställbart i 5 lägenTransporthjul för att enkelt kunna flyttasUttag för tillbehör, diameter på hålet 40 mmMått 170x65x50 cmMax belastning 450 kg Vikt 37 kg
 • Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set

  Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set
  AnvändningsområdeStyrketräning av hela kroppen i hemmet eller lilla företaget såsom överkropp, armar, ben, rygg och mage. Produktinformation En komplett träningsstation med övningar såsom latsdrag, bänkpress med justerbart ryggstöd, benspark, lårcurl mm. Stilren design och hopfällbar när den inte används för att spara plats.   Fakta och egenskaper Övningar för hela kroppeninkluderar: Ställbar träningsbänk, skivstångsställning, dragstation, armcurl, benspark/lårcurl, latsdrag samt curlstång. (Skivstång och vikter ingår inte utan köps separat)Hopfällbar för att spara plats när den inte användsRyggstödet kan justeras i 7 lägenBekväm stoppning i dynornaKraftig ram 50x50 mm respektive 30x30 mm Svart lackSkivstångsställning ställbar höjd 96-120 cmMax belastning skivstångsställning 100 kgButterfly max 30 kg/armBencurl max 50 kgArmcurl max 50 kgBiceps curlstång 50 kgDragstation 50 kgMax användarvikt 120 kg (+ vikter)Avstånd mellan ytterkanter hållare för skivstång 86 cmStång 160 cm eller längre rekommenderasPassar med vikter i 25 eller 30 mm50 mm vikter kan användas med adapterMått LxBxH 180x155x195 cmMått hopfälld LxBxH 80x110x167 cm  Skivstång och viktskivor är tillbehör, se relaterade produkter till höger.  
 • Eleiko WPPO Powerlifting Bench Press Pallet - Charcoal, Pall

  Eleiko WPPO Powerlifting Bench Press Pallet - Charcoal, Pall
  Denna högkvalitativa hjälpbänk försäkrar att spanare kan på rätt och säkert sätt hjälpa lyftare när den används med vår bänk för paralyft. Plattformens dimensioner erbjuder bekväm fotplacering med tillräckligt mycket utrymme för att försäkra att spanaren kan placera sig för att hjäpa till på rätt sätt och att lyft utförs på säkert sätt. Garantivillkor Endast inomhusanvändning. Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Eleiko Adjustable Bench - PUR Cushion

  Eleiko Adjustable Bench - PUR Cushion
  Eleiko Justerbar bänk ger en fast grund för ett brett utbud av fria viktövningar. Ryggstödet kan justeras till sju positioner, från -10 nedgång till en 75-graders lutning i 10-graderssteg. Sittdynan erbjuder tre lägen från plan upp till 30 graders lutning i steg om 10 grader. Ett lättrat handtag och två justeringsknappar är säkra att greppa och lätta att använda. Välj våra unika PUR-kuddar för en modern estetik eller Skai-kuddar för ett mer traditionellt utseende och känsla. Gummifötter och ändkåpor skyddar gymgolv och håller bänken säkert på plats. Bulthål kan användas för ökad stabilitet. Polyuretanklädsel Våra unika polyuretankuddar (PUR) är hygieniska och hållbara, ett bra alternativ för anläggningar som används ofta. Den tuffa ytan suger inte upp svett, salt och partiklar, utan den ka
 • Träningsbänk FB050

  Träningsbänk FB050
  Stoppade dynor på 5 cm. Mått LxBxH 120x45x42 cmDynans mått 120x27 cmMax användarvikt 120 kg 
 • Träningsbänk Hammer Force 6.0

  Träningsbänk Hammer Force 6.0
  Hammer Force 6.0 är en rejäl träningsbänk som tål 250 kg belastning. Ryggstödet kan justeras från -10 grader till +90 grader. Ramen är utrustad med transporthjul i bak?
 • Gymstick Fitness Bench, Träningsbänk

  Gymstick Fitness Bench, Träningsbänk
  Stabil och stilig bänk för mångsidig träning med hantlar eller viktstång. Både ryggstödet och sätet är ställbara. Ryggstödet kan justeras till 6 och sätet till 2 olika positioner. Med Gymstick Fitness Bench kan du utföra de viktigaste övningarna för överkroppen , såsom push ups, rodd, bicepcurls, dips osv.
 • Finnlo Ab & Back Trainer, Ryggbänk

  Finnlo Ab & Back Trainer, Ryggbänk
  Med FINNLO Ab & Back Trainer kan du enkelt träna alla viktiga mag- och ryggmuskler. Övningar för armmuskler kan också enkelt utföras. Den mångsidiga och kompakta Finnlo Ab Magtränare / Ryggtränare har mycket att erbjuda på grund av dessa praktiska effektivitet. 7-stegs justerbar komfortbänk för optimalt magträningspass i olika vinklar 6-stegs justerbara, ergonomiskt utformade armstöd för effektiv workout 6-stegs justerbart stödplatta för ryggträning Justerbar fotstoppning Halkfria metallplattor för stadigt stöd vid ryggövningar Övningar: Hyperextension, magträning i olika vinklar, bänkpress, armcurls, tricepsextensions, enarmsrodd, axelträning. Hantelställ under sätet Platsbesparande Samtliga Finnlo-produkter omfattas av en garanti på tre år. Dock har produkterna delar som är så kallade
 • Träningsbänk Hero B50 Set med stativ, stång och vikter

  Träningsbänk Hero B50 Set med stativ, stång och vikter
  Fakta och egenskaperKomplett set för att börja styrketränaTräna bänkpress med ställbar lutning på bänkenLutningen är ställbar i 3 lägen, 18, 14 och 0 graderBenspark för framsida lårLårcurl för baksida lår Skivstång längd 120 cm Viktskivor 2x7 kg och 2x11 kgViktskivor och stång i 25 mmMått totalt 158x120x121 cmTotal vikt 58 kgMax total vikt inkl användare 136 kgMax belastning bänk 113 kgVikt 53 kg 
 • Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench

  Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench
  För alla som vill ha en äkta gymkänsla vid träning med vikter, är FINNLO MAXIMIUM by HAMMER FT2 lutande bänk det perfekta valet, eftersom fri träning med långa eller korta hantlar huvudsakligen?
 • Inspire by Hammer Curlpult till FT1/FT2 Träningsbänk

  Inspire by Hammer Curlpult till FT1/FT2 Träningsbänk
  Inspire by Hammer curlstöd är en perfekt tilläggsmodul till din FT1 eller FT2 snedbänk. Curlstödet är justerbart i höjden, och hantelhållarens position går att anpassa så det passar din armlängd?
 • Träningsbänk Incline

  Träningsbänk Incline
   FINNLO träningsbänk består av separat sits och ryggstöd som kan justeras i 3 respektive 6 lägen, vilket möjliggör en perfekt träningsergonomi.  När du tränar med fria vikter behöver du framför allt en sak: en stabil och pålitlig träningsbänk som du kan lita på. Finnlo träningsbänk med 6-stegs justerbart ryggstöd och 3-stegs justerbart säte ger dig optimalt läge i alla övningar med fria vikter. Med en maximal viktkapacitet på 250 kg är Finnlo träningsbänk också lämplig för seriösa idrottsutövare.  En separat justerbar sits och ryggstöd är idealiska för en mängd olika övningar och en bred träning av överkroppen. Genom att justera snedbänken i många olika träningsvinklar kan din träning riktas mot många olika delar av kroppen.Följande hälso-, prestanda-, sport- och träningsmål kan du åstadkomma på träningsbänken:Bevarande / uppbyggnadTräning av samtliga områden i de stora bröstmusklernaMuskler på skuldrorna och övre delen av ryggen (övre, mellersta och nedre delen av trapezius, stora och små romboidmusklerna, stora ryggmusklerna, skulderblad, lilla pectoralis, nyckelbensmusklerna, serratus anterior)Armmuskler (biceps, triceps, deltamuskler, inre och externa rotatorblad)Dessutom kan buk, ben och skinkor tränasOavsett om du är styrkeidrottare, tennisspelare, simmare eller hälsoidrottare kan du få optimal träning FINNLO träningsbänk - Din kompakta träningspartnerStabil och säkerMed Finnlo träningsbänk får du den goda känslan av att kunna fokusera fullt ut på träningen. Träningsbänken bär en maxvikt upp till 250 kg. Mycket stabil, med robust stoppning och kvalitetsutförande gör Finnlo träningsbänk tillsammans med vikterna som tillval en oumbärlig grundläggande del av din träningsutrustning. Vare sig tränad styrkeidrottare eller fitnessnybörjare, är Finnlo träningsbänk idealisk för snabb och effektiv muskeltillväxt eller perfekt för kroppstoning med vikter.Träning med fria vikter är mycket effektivt och skapar en intensiv muskelstimulans.Resultaten talar för sig självaDu kan kombinera övningar med skivstång och fria hantelövningar för att uppnå perfekta resultat med en vältränad överkropp, fram till sista muskelfibern! På grund av de olika inställningarna på Finnlos träningsbänk kan man variera fokus på oiika delar av större muskler. Tex kan den stora bröstmuskeln tränas med bänkpress, och få olika delar av den tränad genom olika lutningar på ryggstödet.Flexibilitet och stabilitet för en mångsidig och säker styrketräningÄven ben och skinkor kan tränas. Även om fokus inte ligger direkt på dem så blir bålen och sätesmusklerna på många övningar automatiskt tränade.Separat sits och ryggstöd7-vägs justerbart ryggstöd (upp till 90 grader)3-vägs justerbart säteKapacitet upp till 250 kgMått LxBxH 123 x 60 x 52-140 cmBredd på dynan är 26 cmKombinerat med Finnlo Träningsstation med Skivstång och Finnlo 73 kgLångt och kort hantelsetVikt 27 kg FINNLO träningsbänk TräningstipsSe till att du alltid börjar med liten vikt och en korrekt teknik i övningen. Övningar med fria vikter ska utföras med full koncentration, så att alla rörelser utförs på korrekt sätt. Detta gäller för både nybörjare och avancerade.Från den klassiska bänkpressen med olika inställningsvinklar av träningsbänken för att göra curls, skivstångspress bakom och framför nacken, till bänkpress med hantlar, butterfly och bakvänd butterfly, armrodd, tricepsextensions, bicepscurls och många andra varianter - en mycket komplex träning av överkroppen är möjlig. Även ben och skinkor kan tränas genom back leg lyft eller enbenta lunge squats på plan träningsbänk.Om du tränar din styrka, uthållighet eller maximal styrka beror till stor del på vikt och antal repetitioner. Nybörjare börjar med låg till medeltung vikt och tre serier med vardera 16-20 repetitioner. Med träning kan du öka vikten och utföra 8-12 repetitioner per serie. Proffs ökar vikten tills de fortfarande kan köra upp till 6-8 repetitioner per serie. Pausen bör vara lång nog så att du känner dig tillräckligt  återhämtad för nästa serie. En riktlinje är ca 60 sekunder.
 • Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Höj & sänkbar

  Gorilla Sports Träningsbänk Rak - Höj & sänkbar
  En rak träningsbänk som går att höja och sänka i fyra ställbara lägen för att anpassa efter dig och övningen som ska utföras. Bänken väger 19 kg, har en stabil konstruktion och klarar av att belastas med 200 kg. Justera höjd mellan 41-46 cm Maximal belastning på 200 kg Ryggdynans längd 104,5 cm Gummifötterna skyddar ditt golv och hjälper att hålla träningsbänken på plats under träningspasset utan att den glider runt.
 • Body Solid Ställbar Bänk extra kraftig

  Body Solid Ställbar Bänk extra kraftig
  Sitsen kan justeras i 6 olika vinklar vilket tillåter att man kan träna sit-ups och ab crunch med böjda knän och stöd för korsryggen. Hjul gör bänken lätt att flytta.   Klarar fullt kommersiellt bruk med en kapacitet på över 450 kg. Idealisk för hem och kommersiellt bruk. Längd: 178 cm Bredd: 71 cm Höjd: 48 cm Hål för tillbehör 45 mm.
 • Bentillsats till Träningsbänk GFID-71

  Bentillsats till Träningsbänk GFID-71
  Kräver hål i bänken på 45 mmViktstaget är 25 mm. Adapter för 50 mm vikter finns som tillbehör (tex. OSA-14A) 
 • Master Fitness Black Bench III - Fold, Träningsbänk

  Master Fitness Black Bench III - Fold, Träningsbänk
  Träningsbänken Black bench III levereras helt färdigmonterad, inga krångliga instruktioner utan bara fäll upp och börja att träna. Bänken har en enkelt justerbar ryggdel När bänken fälls ihop kan den enkelt skjutas in under sängen. Praktiska fotstöd samt transporthjul. 10 justerbara höjdlägen för ryggen även decline
 • Abilica 3150 PullDown Attachment

  Abilica 3150 PullDown Attachment
   Endast Pulldown Attachment, bänken och/eller bencurlen säljes separat.
 • Eleiko XF 80 Flat Bench - Black, Träningsbänk

  Eleiko XF 80 Flat Bench - Black, Träningsbänk
  Avsedd användning: Att användas som stöd (sittande eller liggande) vid olika styrkelyftsövningar, t.ex. hantelövningar eller bänkpressövningar. Endast för inomhusbruk. Stå inte på bänken eller använd att sätta fötterna på vid hoppövningar. Lägg inte vassa föremål på dynans klädsel (såsom lettrade skivstänger, hantlar) Egenskaper: Hög kvalitet på dynklädsel. Svart matt pulverlack. Lätt och enkel att förflytta. Lätt att rengöra. Garantivillkor: Endast inomhusanvändning. Normalt slitage faller inte under garantin.
 • BH Fitness OPTIMA, Träningsbänkar

  BH Fitness OPTIMA, Träningsbänkar
  Styrkebänk med multifunktionella möjligheter och övningar tack vare justerbart ryggstöd, bekvämt säte och benböjaren. Den förstärkta stålkonstruktionen erbjuder maximal stabilitet och säkerhet. Solid i konstruktion och kompakt i storlek, njut av fördelarna med att ha denna träningsbänk hemma.
 • Core Viktbänk 1500

  Core Viktbänk 1500
  Core Viktbänk 1500Viktbänk för mångsidig, säker och effektiv träning hemma. Den robusta konstruktionen, den vadderade sitsen och stöden gör att du kan träna många olika muskelgrupper och gör den bekväm att använda. Den maximala viktgränsen för den här Core viktlyftningsbänken är 200 kilo.Så skaffa en viktlyftningsbänk för hemmabruk, spara tid genom att undvika resor till gymmet och träna med utmärkta resultat.Produktinformation:Svart färgMaterial: Stål, konstläderMångsidiga justeringarViktgräns: 200 kgVikt: 34,66 kgLängd: 178 cmHöjd: 107 cmBredd: 138 cmFörpackningens mått:Vikt: 38,44 kgLängd: 109 cmHöjd: 59,5 cmBredd: 30 cm
 • Impulse Multi Abdominal Bench, Träningsbänk

  Impulse Multi Abdominal Bench, Träningsbänk
  Impulse Abdominal Bench är mångsidig och man kan justera den i många olika poistioner för träning av t.ex mage, ben och bröst. Vikt 40 kg. IT serien från Impulse består av högkvalitativa produkter för komersiellt bruk såväl som den seriösa hemmagymmaren. Den mycket användarvänliga designen gör det mer effektivt och bekvämt samtidigt som den även tillför en mycket stilren look på ditt gym. Impulse Multi Abdominal Bench levereras med svarta dynor. Inte grå som produktbilden visar.
 • Adidas Flat Bench, Träningsbänk

  Adidas Flat Bench, Träningsbänk
  Adidas Performance Flat Bench är en stabil bänk med en vadderad yta som kombinerar stabilitet med komfort. Bänken är perfekt för övningar både med och utan vikter och har en maximal belastning på 205 kg. Bänken är utrustad med en 2,5 cm tjock ryggdyna av skum, vilket ger fullt stöd och komfort under träning. Med 'SCAN TO TRAIN' ger Performance Flat Bench detaljerad träningsinformation, som fungerar som en guide till dina träningsprogram. Genom att skanna QR-koden får du tillgång till fullständiga träningsvideor.
 • Träningsbänk TB2000 hopfällbar

  Träningsbänk TB2000 hopfällbar
  Den perfekta följeslagaren för din styrketräning i hemmet. Den moderna och sofistikerade designen gör att den smälter väl in i ditt hem. Ställbart ryggstöd och säte gör att den kan användas till många olika övningar. Ställbar i 8 steg, från neråtlutande för sit-ups till sittande för exempelvis axelpress. De vadderade dynorna är överdragna av syntetiskt läder och är bekväma att sitta och ligga på. Bänken tål användare på upp till 120 kg. Fakta och egenskaper Ryggstödet är ställbart i 8 positioner Hopfällbar för att spara plats när den inte användsMått LxBxH 144x45x48-112 cmMått hopfälld 89x45x24 cmMax användarvikt 120 kgVikt 12 kg 
 • Gorilla Sports Träningsbänk Multibänk - Biceps, sit-up

  Gorilla Sports Träningsbänk Multibänk - Biceps, sit-up
  Justerbar träningsbänk med bicepsstation och situpbänk i ett som ger dig möjlighet att träna ytterligare övningar än den traditionella träningsbänken. Bänkpress, biceps och situps Bänkens höjd är 55cm Ryggdynan justeras i sju olika vinklar Maximal belastning på 250kg Ryggdynan kan justeras i sju olika nivåer, allt ifrån att luta nedåt för situps till att vara rakt upp. Du har även möjlighet till att justera sittdynan i fyra olika lägen för att anpassa efter ryggstödet. Övrig information Mått dyna curlstation(LxBxH): 44x30x4cm Höjdlägen bicepsstation: 87-97cm Maximal belastning curlstation: 100kg
 • Träningsbänk Hero B80 Set med stativ, stång och vikter

  Träningsbänk Hero B80 Set med stativ, stång och vikter
  Fakta och egenskaperKomplett set för att börja styrketränaTräna bänkpress med ställbar lutning på bänkenLutningen är ställbar i 3 lägenArmcurlbräda för att träna armarnaBenspark för framsida lårLårcurl för baksida lår Skivstång längd 120 cm Viktskivor 2x7 kg och 2x11 kgViktskivor och stång i 25 mmMått totalt 158x120x121 cmTotal vikt 58 kgMax total vikt inkl användare 159 kgMax belastning bänk 113 kg 
 • Gymstick Adjustable Bench Pro., Träningsbänk

  Gymstick Adjustable Bench Pro., Träningsbänk
  Komplett kommersiell justerbar bänk för mångsidig muskelträning. Denna tunga bänk har mer stål än någon annan bänk som vi för närvarande producerar vilket gör den perfekt för de tyngsta belastningarna. Både ryggstödet och sätet är justerbara till flera olika positioner från platt till 90 grader. Handtag på framsidan av sätet och bakmonterade hjul gör att denna bänk lätt kan flyttas runt.
 • Nordic Fighter Fid Bench, Träningsbänk

  Nordic Fighter Fid Bench, Träningsbänk
  Thor Fitness Standard Fid Bench är en justerbar bänk i stilren design och robust kvalité. Ryggstödet är justerbart i olika vinklar från decline-position upp till 90 grader. Bänken är också utrustad med ställbar sittdyna. Ryggstöd och sits kan ställas helt rakt. Dock så får träningsbänken en liten lutning på 0,5 grader när man ställer ner ryggstöd och sisten. Thor Fitness Standard Line är en skräddarsydd serie av gymmaskiner för kommersiellt bruk. Serien innehåller över 50 olika maskiner och finns i både Weight Stack och Plate Loaded. Samtliga maskiner är skräddarsydda av oss på Nordic Fighter för att passa de höga krav på ergonomi, stilren design och innovation som ställs på den nordiska marknaden.
 • Ställbar Träningsbänk - Recoil

  Ställbar Träningsbänk - Recoil
 • Ställbar träningsbänk FT1

  Ställbar träningsbänk FT1
  Ta din träning med fria till nästa nivå med en lutbar träningsbänk.Träningsbänken FT1 är extremt stabil och kan lastas upp till 270 kg! Så ingenting står i vägen för dig även när du tränar med tunga vikter. Ryggstödet är brett för att ge dig bra stöd under träningen.Det är även utrustat med särskilt tjocka klädsel i premiumkvalitet. Det högkvalitativa syntetiska läderöverdraget möjliggör snabb och enkel rengöring, vilket förhindrar luktbildning. Ställ in den optimala träningspositionen på nolltid! Det 5-vägs justerbara ryggstödet och sätet, som kan justeras i två vinklar, är optimalt utformade och mycket stabila. Två anslutna transporthjul gör att träningsbänken kan transporteras och flyttas snabbt och enkelt.  Fakta och egenskaper: Justerbar, ryggstöd 5 lägen och sittplatta 2 lägenTransporthjulMaxbelastning: 270 kgMått LxBxH 147 x 62 x 50 cm Vikt 27 kg
 • Abilica Premium FID Bench 40

  Abilica Premium FID Bench 40
  Tjock kudde i högsta kvalitet garanterar komfort under praktiken, även med tunga vikter. Träningsbänken kommer med hjul i ryggen som gör den enkel att flytta runt. Fakta och egenskaperKraftig ställbar bänkStällbart ryggstöd i 6 olika vinklarStällbart säteMax belastning 250 kgMått ryggstöd LxB 90x27-34 cm Mått säte LxB 36x22-29 cmMått 140x70x133 cmSätets höjd över golvet 53 cmVikt 29 kg
 • Core Träningsbänk

  Core Träningsbänk
  Core Träningsbänk Core träningsbänk är ett multifunktionellt verktyg för olika övningar och träningspass. Du kan använda den för styrketräning samt andra typer av övningar för att stödja musklerna. Den här plattbänken är stark och dess material är av mycket hög kvalitet, vilket garanterar en utmärkt träning och framför allt en bra känsla för den som tränar. Bänken kan snabbt och enkelt monteras på ett litet utrymme och gömmas undan i en garderob när träningen är klar! Med en träningsbänk kan du träna bra med till exempel hantlar, vilket leder till samtidig träning av fler muskelgrupper. På så sätt kan du öka effektiviteten i din träning, samt bidra till ditt välbefinnande. Produktinformation: Produktvikt: 11.8 Kg Längd: 115 cm Höjd: 45 cm Bredd: 38 cm Viktgräns: 180 kg (användare 120 kg och extra vikter 60 kg)Rekommenderad längd på användaren: 150-190 cm Material: Stål, konstläder Monterbar Förpackningsmått: Vikt: 13,65 kg Längd: 1365 mm Höjd: 225 mm Bredd: 39 mm
 • Abilica 2170 Armcurl Support

  Abilica 2170 Armcurl Support
  Passende Armcurl til træningsbænken Abilica 2170. Monteres let på og fra bænken.
 • Träningsbänk Titan Life Bench Flat Classic

  Träningsbänk Titan Life Bench Flat Classic
  Träningsbänk Commercial - Träningsbänk som är helt plan. En stabil bänk som tål belastning upp till 300 kg. Fungerar utmärkt till såväl företagsgymmet?
 • Plan Träningsbänk Pro - Recoil

  Plan Träningsbänk Pro - Recoil
 • Gorilla Sports Träningsbänk EXTREME - Justerbar Ställbar

  Gorilla Sports Träningsbänk EXTREME - Justerbar Ställbar
  Träningsbänk med ställbart ryggstöd och sittdyna i svart färg som är en av våra tåligaste bänkar och tål en maximal belastning på hela 1400 kg. Justerbart ryggstöd i 90-180 grader Maximal belastning på 1400 kg Hjul och handtag till förflyttning Ryggstödet kan du snabbt och enkelt justera i sju olika nivåer och sitsen i fem olika nivåer för bästa position till övningen du ska träna. Bänken har hjul i bak och ett stadigt handtag i fram för att enkelt kunna flytta runt den i gymmet. Dynorna är klädda i slitstarkt konstläder för att tåla många tuffa träningspass och dessutom vara enkela att rengöra. Med den här justerbara träningsbänken kombinerar du kvalitet, funktionalitet och design. Helt enkelt perfekt till hemmagymmet. Övrig information Ryggstöd ställbart i sju positioner Sits ställbart i
 • Eleiko Flat Bench, Träningsbänk

  Eleiko Flat Bench, Träningsbänk
  Eleikos platta bänk är utformad för sittande och horisontell frivikts- och skivstångsträning. Ett lättrat handtag och hjul möjliggör enkel bärbarhet, men bänken innehåller också bulthål för ökad stabilitet. Gummifötter och ändlock skyddar golv, medan polyuretankuddarna är hygieniska, hållbara och lätta att underhålla. Eleiko platt bänk har inga lösa delar och har en smidig integration från kudde till ram, vilket förbättrar användarupplevelsen och gör så att användaren känner sig tillfreds. Designad för En mängd övningar med både hantlar och skivstång Portabel Utrustad med kromade handtag och hjul så bänken enkelt kan förflyttas Kuddalternativ Välj våra unika PUR-kuddar för ett modernt, hållbart, lättrengört alternativ eller Skai-kuddar för ett mer traditionellt utseende som är smidigt, men
 • Inspire by Hammer Träningsbänk för FT1

  Inspire by Hammer Träningsbänk för FT1
  Med Inspire by Hammer Träningsbänk för FT1 utökar du din fria hantelträning på ett optimalt sätt - maximal stabilitet, samt kompakt och blixtsnabbt justerbar.Vill du skapa en riktig?
 • Master Fitness Träningsbänk Silver

  Master Fitness Träningsbänk Silver
  Master Fitness Trä:ningsbä:nk Silver IKraftig bä:nk som huvudsakligen ä:r avsedd fö:r hemmabruk. Justerbar rygg i 5 lä:gen frå:n 90°:. Sits justerbar i 3 lä:gen. Maxbelastn&hellip:
 • Gymstick Bench Press BP 7.0, Träningsbänk

  Gymstick Bench Press BP 7.0, Träningsbänk
  Gymstick Bench Press 7.0 träningsbänk är lämplig för aktiv och hård styrketräning. Mycket robust bänk som inte skakar så man kan koncentrera sig helt på träningen. Vadderad bänk med förstärka material för bekväm träning. Träningsbänken är lämplig för både hemmaträning och mindre kommersiella gym. 200 kg maxbelastning tillfredsställer behoven hos de flesta användare. Produktinformation Stark och mycket robust ram Tre olika barstödshöjder (80, 95 och 110 cm) Bänkdel med mjukt, extra starkt ytmaterial 1 års garanti

Bra gymbänk för bänkpress

För bänkpress behövs förutom träningsbänken även en ställning för stången. Du kan köpa din gymbänk och ställning separat men många butiker säljer de också som kompletta paket.

Bänkpress kan utövas antingen på en planbänk eller en styrketräningsbänk i vinkel. Fundera ett varv extra på vilken typ av pressövningar du vill kunna göra. Ska din träningsbänk gå att ställa i en specifik vinkel eller många olika?

Träningsbänkens maxbelastning: hur mycket vikt tål den?

Ett till köpråd vi vill ge dig är att välja en bänk som klarar av belastningen. Träningsbänkens tekniska specifikationer innehåller fakta om hur mycket totalvikt som bänken tål.

Tänk då på att det inte är maxvikt på din kropp utan du måste ju addera den vikt du tänkt lyfta och träna med. Så om träningsbänken tål max maxbelastning 120 kg angivet på gymbänken och du väger 80 kg kan du träna med max 40 kg vikter som mest.