Träningsbänk

Många styrkeövningar görs liggandes eller sittandes på en träningsbänk. Här tipsar vi om fasta och justerbara bänkar för gymmet och ihopfällbara bänkar bra för hemmaträningen.

Träningsbänkar med justerbara eller fasta ryggstöd

Med en justerbar bänk kan du ställa ryggstödet i olika vinklar. Fäll ner helt när du kör bänkpress och sätt högre lutning för curl. Även om de justerbara bänkarna är något dyrare är det värt priset för du bygger inte fast dig i en enda lösning.

Om det är hemma du tänker använda din bänk och har begränsat utrymme rekommenderar vi att köpa en hopfällbar träningsbänk. De kan vikas ihop och lätt stoppas in under sängen eller få plats i en garderob, bredvid strykbrädan. Kör hårt och du kanske kommer få en tvättbräda på köpet!

Populärt inom träningsbänk

 • Träningsbänk Hammer Bermuda XT exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Bermuda XT exkl. vikter
 • Träningsbänk Profi, inSPORTline

  Träningsbänk Profi, inSPORTline
  En solid träningsbänk från inSPORTline för mångsidigt bruk med extra tjocka kuddar för hög komfort. Lämpad för extra tungt bruk i hemmet och även lättare kommersiellt bruk på företag och arbetsplatser.Ryggstödet kan justeras i 6 st olika positioner och i lägsta nivån ligger den 48 cm över marken. inSPORTline Profi har kapacitet för hela 250 kg i viktbelastning.
 • Träningsbänk Master Fitness Bench Silver III

  Träningsbänk Master Fitness Bench Silver III
 • Träningsbänk Hammer Bermuda XT Pro exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Bermuda XT Pro exkl. vikter

Fler tips på träningsbänk

 • Träningsbänk Master Black Bench III - Fold

  Träningsbänk Master Black Bench III - Fold
 • Premium FID Bench 2.0, Abilica

  Premium FID Bench 2.0, Abilica
  En mycket stabil träningsbänk från Abilica som kan användas både som platt och lutande bänk i 6 olika lägen.Den extra tjocka och välstoppade kudden borgar för hög komfort även under de allra tyngsta träningspassen och har även försetts med hjul i ryggen som gör den enkel att flytta runt.
 • Scott Curl Bench LKC301, inSPORTline

  Scott Curl Bench LKC301, inSPORTline
  En armcurlmaskin från inSPORTline i kraftig och stabil stålkonstruktion för att stärka biceps- och tricepsmusklerna på ett effektivt och säkert sätt.Arm Curl Bench LKC301 har designats med justerbar och anatomiskt utformade ryggstöd och sits och extra tjock stoppning i dynorna för högre komfort under träningen.Har försetts med halkfria gummifötter vilket bidrar till den stabiliteten som denna curlbänk erbjuder.
 • Abilica Power Bench, träningsbänk End bänk

  Abilica Power Bench, träningsbänk End bänk
  Mycket kraftig bänk med 70x40 mm rör, anpassad för belastning upp till 250 kg vikter. Reglerbara säkerhetsstopp gör att du kan öka belastningen utan risk. Ställningen kan justeras i 21 nivåer, ryggen i 7 positioner. Justerbart säte i 2 nivåer.   Snabb och säker justeringsmekanism. Mycket kraftig polstring ger dig hög komfort under träningen Total bredd på 127 cm. Levereras med bencurl/benspark.   Kan även köpas i Power viktpaket (välj nedan) innehållande Power Bench, Skivstång 200 cm och 80 kg vikter i väska, 4x10 + 4x5 + 4x3 + 4x2 kg i 30 mm vikter.    
 • Träningsbänk Hammer Bermuda inkl. vikter 25kg

  Träningsbänk Hammer Bermuda inkl. vikter 25kg
 • ALEX GYMBÄNK

  ALEX GYMBÄNK
  Kraftig bänk för kommersiellt bruk och för den kräsne hemanvändaren. Bänken har justerbart ryggstöd (upp till 90 grader) och sits och lägesändring sker med hjälp av fjädersprintar. Bänken har rejäl helsvetsad konstruktion med kraftig polstring. Levereras med vit ram och svarta dynor.
 • Träningsbänk Master Bench Gold II

  Träningsbänk Master Bench Gold II
 • Träningsbänk 3150 med stativ, armcurl och dragstation

  Träningsbänk 3150 med stativ, armcurl och dragstation
  En solid bänk med kraftig konstruktion. Bänken har ordentligt med stoppning vid säte och rygg som gör det behagligt att träna. Ryggen kan justeras i fem vinklar, inklusive fällas ned plant och negativt. Viktstolpen kan justeras i höjd efter behov. Total bredd på 110 cm gör att du kan använda stång på både 220 och 180 cm.Maximal viktbelastning är 150 kg i bänkpress, 60 kg på benspark, 50 kg i ArmCurl och 50 kg i PullDown. Detta är i tillägg till användarvikten på 100 kg).
 • Bench Gold II

  Bench Gold II
  Master Fitness Bench Gold II är bänken för dig som behöver en stabil bänk som klarar hög belastning. Förstärkt ram Klarar tyngre belastning är Silver III Både transporthjul och handtag för enkel förflyttning Bench Gold II är uppföljaren för den populära Träningsbänk Silver III. Den
 • Träningsbänk Bastet, inSPORTline

  Träningsbänk Bastet, inSPORTline
  En justerbar träningsbänk från inSPORTline med både skivstångshållare, latsdrag och armcurl som ingår i köpet för en mer varierad och mångsidig träning.Med träningsbänken Bastet kan du utföra bl.a. bänkpress, bencurl, isolerade bicepscurls såväl som effektiv träning för ryggen med latsstången.Både skivstångsställning, latsstången och bencurl har kapacitet för 60 kg i viktbelastning medan bänken klarar användarvikter upptill 150 kg.På sidorna finns hållare för 25 mm viktskivor.
 • Bentillsats till Träningsbänk GFID-71

  Bentillsats till Träningsbänk GFID-71
 • Träningsbänk Master Fitness Black II Fold

  Träningsbänk Master Fitness Black II Fold
 • Träningsbänk UB60 Utility, Tunturi

  Träningsbänk UB60 Utility, Tunturi
  En stabil och mångsidig träningsbänk från Tunturi med möjlighet till ben- och magövningar såväl som träning med vikter och kan därmed ge full kroppsträning.Tunturi Utility Bench UB60 har både bencurl och benpress samt hållare som passar både till 30 mm viktskivor och olympiska 50 mm viktskivor.Ryggstödet är justerbart i 6 olika lägen och sitsen i 4 olika positioner.Den kraftiga konstruktionen möjliggör för en viktkapacitet på hela 150 kg och de tjocka dynorna är produceradei vinyl med stoppning av skumgummi för både längre livslängd och högre komfort.Har försetts med halkfria gummifötter som både håller ställningen på plats, motverkar märken i golv och gör det även lättare att skyffla undan bänken när den inte ska användas.
 • Träningsbänk Hammer Solid XP exkl. vikter

  Träningsbänk Hammer Solid XP exkl. vikter
 • Träningsbänk justerbar Master Fitness Black

  Träningsbänk justerbar Master Fitness Black
 • Abilica Premium träningsbänk

  Abilica Premium träningsbänk
  ProduktinformationEn bänk av hög kvalitet så kan användas på företagsgymmet eller till dig som önskar det bästa i hemmet.  Fakta och egenskaperMått 110x56x47 cmVikt 28 kgMax användarvikt 750 kg 
 • Body Solid Incline Olympic Bench

  Body Solid Incline Olympic Bench
 • Abilica Premium FID ställbar träningsbänk

  Abilica Premium FID ställbar träningsbänk
  ProduktinformationEn bänk av hög kvalitet så kan användas på företagsgymmet eller till dig som önskar det bästa i hemmet.  Fakta och egenskaperMått 150x70x133 cmVikt 30 kgStällbar i 6 vinklarHjul för att enkelt kunna flyttasMax användarvikt 250 kg 
 • Träningsbänk Black Bench III - Fold, Master

  Träningsbänk Black Bench III - Fold, Master
  Träningsbänken har en enkelt justerbar ryggdel i 10 höjdlägen även ''decline'' Bänken har praktiska fotstöd samt transporthjul.Black bench III har en sitthöjd på 46 cm och ryggdynan är 30 cm bred. Total längden på bänken är 141 cm och fotbredden 47 cm. När den fälls ihop kan den enkelt skjutas in under sängen.
 • Utility Bench UB40, Tunturi

  Utility Bench UB40, Tunturi
  En stabil träningsbänk från Tunturi för tung träning i hemmet!Tunturi Utility Bench UB40 har justerbart ryggstöd i 6 olika positioner och med 2 olika inställningslägen för sitsen.Dynorna har extra tjocka kanter och sömmar för högre slitstyrka och länge livstid.Ramen är tillverkad i robust stål som möjliggör för kapacitet på hela 200 kg samt pulverlackerad i svartmatte-färg som ger en elegant touch.Bänken har även halkfria fötter i gummi som skyddar golvet från märken.
 • Träningsbänk X2

  Träningsbänk X2
  Transporthjul samt lyfthandtag.Maxbelastning 270 kg.Ryggdyna: L x B: 84 x 26Sittdyna: L x B: 41 x 25 / 22
 • Träningsbänk Silver I, Master

  Träningsbänk Silver I, Master
  En funktionell träningsbänk från Master för hemmabruk som tål en maxbelastning på hela 200 kg.Ryggdelen kan ställas in i 5 olika lägen från 0 till 90 grader och sitsen kan justeras i 3 olika lägen. Ryggdynan är 50 mm tjock och har en avsmalnande bredd från 30,5 - 26,5 cm
 • Träningsbänk Black, Master

  Träningsbänk Black, Master
  Master Träningsbänk Black är en bänk som passar perfekt för träning med hantlar, skivstång, kettlebells och liknande träningsredskap.Ryggen är justerbar i 5 olika vinklar samt sits i 2 st lägen.Denna bänk klarar en maxbelastning på hela 200 kg.
 • Body Solid bänk flat decline incline

  Body Solid bänk flat decline incline
  Hantlar igår ej.OBS! Finns endast i vit ram.
 • Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench

  Inspire by Hammer Träningsbänk FT2 bench
 • Träningsbänk Elite Utility, DKN

  Träningsbänk Elite Utility, DKN
  DKN Elite Utility Bench har konstruerats med extra tjocka stålramar och en konturerad klädsel med högdensitets stoppning som bidrar till högre slitstyrka och högre komfort.Utöver träning med hantlar kan den här bänken också nyttjas som tillbehör till en powercage eller Smith-maskin och är enkelt att ändra lutningsläge från inclinde, decline, platt och militärposition.- Förstärkt konstruktion för light-kommersiell verksamhet.- Flera olika inställningslägen.- Både transporthjul och bärhandtag för enkel förflyttning.- Utmärkt tillbehör till Power Cage och Smithmaskiner.- Stoppning mned hög densitet ger hög komnfort under träningen.- Enkel justering av ryggstöd och sits.
 • Träningsstation Bastet med bänk, dragstation och armcurl

  Träningsstation Bastet med bänk, dragstation och armcurl
  Träna styrketräning i hemmet. Du kan exempelvis träna bänkpress, armcurl, benspark, latsdrag mm mm. Fakta och egenskaperMånga olika övningar i samma redskapHållare för viktskivorAvsedd för 25 eller 30 mm viktskivor. Bredd på skivstångsställningen 105 cmMax höjd på skivstångsställningen 138 cmMått LxBxH 185x138x198 cmVikt 45 kgMax belastning 60 kgMax användarvikt 150 kgSkivstång och viktskivor köps separatBänken är lös från skivstångsställningen 
 • Abilica 2170 Armcurl Support

  Abilica 2170 Armcurl Support
  Passande Armcurl till träningsbänk Abilica 2170. Monteras enkelt på och av bänken.
 • Träningsbänk Incline

  Träningsbänk Incline
  En stabil pjäs! Den perfekta träningsbänken för styrketräning med justerbart ryggstöd upp till 90 grader. När du tränar med fria vikter behöver framför allt en sak: en stabil och pålitlig träningsbänk som du kan lita på. Finnlo träningsbänk med 6-stegs justerbart ryggstöd och 3-stegs justerbart säte ger dig optimalt läge i alla övningar med fria vikter. Med en maximal viktkapacitet på 250 kg är Finnlo träningsbänk också lämplig för seriösa idrottsutövare.  En separat justerbar sits och ryggstöd är idealiska för en mängd olika övningar och en bred träning av överkroppen. Genom att justera snedbänken i många olika träningsvinklar kan din träning riktas mot många olika delar av kroppen.Följande hälso-, prestanda-, sport- och träningsmål kan du åstadkomma på träningsbänken:Bevarande / uppbyggnadTräning av samtliga områden i de stora bröstmusklernaMuskler på skuldrorna och övre delen av ryggen (övre, mellersta och nedre delen av trapezius, stora och små romboidmusklerna, stora ryggmusklerna, skulderblad, lilla pectoralis, nyckelbensmusklerna, serratus anterior)Armmuskler (biceps, triceps, deltamuskler, inre och externa rotatorblad)Dessutom kan buk, ben och skinkor tränasOavsett om du är styrkeidrottare, tennisspelare, simmare eller hälsoidrottare kan du få optimal träning FINNLO träningsbänk - Din kompakta träningspartnerStabil och säkerMed Finnlo träningsbänk får du den goda känslan av att kunna fokusera fullt ut på träningen. Träningsbänken bär en maxvikt upp till 250 kg. Mycket stabil, me
 • Träningsbänk UB90 Pro Utility, Tunturi

  Träningsbänk UB90 Pro Utility, Tunturi
  En träningsbänk från Tunturi med flera smidiga funktioner för mångsidig träning!Lämpar sig för kommersiellt bruk.UB90 Pro Utility Bench har justerbart ryggstöd i 8 olika lägen och justerbar sits i 3 olika inställningslägen för bredare träningsmöjligheter.Denna bänk har kapacitet för hela 300 kg och designad i en robust stålkonstruktion med praktiska transporthjul så du lätt kan flytta undan den när den inte ska användas.Med denna bänk kan du både träna med hantlar och stänger och utföra olika övningar såsom situps och crunches.
 • Abilica 2170 träningsbänk

  Abilica 2170 träningsbänk
  Skivstångsbelastningen max 150 kg.Mått LxBxH: 151x103x142 cm Hållare för vikterBredd mellan stolpar: 85 cm(kräver skivstång på 185 cm eller mera)Längd ryggstöd: 87 cmBredd ryggstöd: 23-32 cmBredd sits (max): 34 cm Vikt 31 kgMax användarvikt 130 kg Dragstationen och armcurlen på bilden är tillbehör, välj med utrustningspaket.
 • Int. träningsbänk

  Int. träningsbänk
  Lutande bänkpress med ställbar sits. Längd: 155 cm Bredd: 126 cm Höjd: 157 cm
 • Träningsbänk Master Royal Bench F-I-D

  Träningsbänk Master Royal Bench F-I-D
 • Träningsbänk Multi-adjustable bench IT7011, Impulse

  Träningsbänk Multi-adjustable bench IT7011, Impulse
  En mycket solid bänk med kraftig konstruktion och bra polstring på säte och ryggstöd för de största gym och motionsanläggningarna.
 • Deluxe F/I/D Utility Bench F602, Bodycraft

  Deluxe F/I/D Utility Bench F602, Bodycraft
  En mycket solid träningsbänk från Bodycraft som passar till alla sorts övningar med viktstång och hantlar samt är lämplig för både kommersiellt bruk och för de som vill ha extra robust utrustning i hemmet.Deluxe FID Bench har konstruerats i kraftig stålkonstruktion och har en Platinum Gray-pulverlackering som skyddar bänken mot repor och skav. Har även designats med justerbart ryggstöd i 7 olika lägen från -20 till 85 och sitsen är också justerbar i 3 olika inställningar för högre mångsidighet och kuddarna är 5 cm tjocka i ett högdensitets vinylliknande vilket garanterar hög komfort under träningen.Benen har halkfria fötter för hög stabilitet och säkerhet och bänken klarar en maxbelastning på hela 450 kg.
 • Träningsbänk Master Bench Silver 1

  Träningsbänk Master Bench Silver 1
 • Body Solid Ställbar Bänk extra kraftig

  Body Solid Ställbar Bänk extra kraftig
  Extra kraftig bänk med förbättrad design och nya funktioner.Stegvis justering av ryggstödet. Ryggstödet kan vara plant, nedåtlutat, uppåtlutad i totalt 6 olika positioner. Sitsen kan justeras i 6 olika vinklar vilket tillåter att man kan träna sit-ups och ab crunch med böjda knän och stöd för korsryggen.Hjul gör bänken lätt att flytta.Klarar fullt kommersiellt bruk med en kapacitet på över 450 kg. Idealisk för hem och kommersiellt bruk.Längd: 178 cmBredd: 71 cmHöjd: 48 cm
 • Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set

  Träningsbänk Power XL hopfällbar, komplett set
  AnvändningsområdeStyrketräning av hela kroppen i hemmet eller lilla företaget såsom överkropp, armar, ben, rygg och mage. Produktinformation En komplett träningsstation med övningar såsom latsdrag, bänkpress med justerbart ryggstöd, benspark, lårcurl mm.Stilren design och hopfällbar när den inte används för att spara plats.   Fakta och egenskaper Övningar för hela kroppeninkluderar: Ställbar träningsbänk, skivstångsställning, dragstation, armcurl, benspark/lårcurl, latsdrag samt curlstång. (Skivstång och vikter ingår inte utan köps separat)Hopfällbar för att spara plats när den inte användsRyggstödet kan justeras i 7 lägenBekväm stoppning i dynornaKraftig ram 50x50 mm respektive 30x30 mm Svart lackSkivstångsställning ställbar höjd 96-120 cmMax belastning skivstångsställning 100 kgButterfly max 30 kg/armBencurl max 50 kgArmcurl max 50 kgBiceps curlstång 50 kgDragstation 50 kgMax användarvikt 120 kg (+ vikter)Avstånd mellan ytterkanter hållare för skivstång 86 cmMått LxBxH 180x155x195 cmMått hopfälld LxBxH 80x110x167 cm  Skivstång och viktskivor är tillbehör, se relaterade produkter till höger.  
 • Bench X3

  Bench X3
  Ryggstödet är lätt att justera från -10 - 85 graders lutning. Handtag samt transporthjul gör bänken väldigt lätt att flytta på trots vikten på 35 Kg. Mått 1300 x 818 x 823 mm 
 • Bentillsats till Bänk GFID-31

  Bentillsats till Bänk GFID-31
  Bentillsats till Body Soliid ställbar bänk WFID-31 och GFID-31.  Med denna tillsats kan du utöka antalet övningar på din träningsbänk. Träna benen effektivt.  Använd lösa vikter 25-30 mm (ingår inte). Önskar ni använda 50 mm vikter så rekommenderar vi adapter.   Endast tillsatsen, bänken köps separat.  
 • Adjustable Bench Pro L202, JTC X-Line

  Adjustable Bench Pro L202, JTC X-Line
  Adjustable Bench Pro L202 har en massiv ramprofil på 80x40 mm som ger en extremt stabil konstruktion och en speciell ytbehandling som ger hög korrosionsbeständighet.Har designats med flera olika inställningslägen för rygg och sits som är enkel att justera och därmed även lättanvänd för nybörjare.Bänken har 4 st högkvalitativa och anatomiska dynor som både bidrar till hög slitstyrka, komfort och säkerhet vid träning.Eftersom denna bänken möter säkerhetskraven för PN-EN 957-4 kan den även användas på professionella gym.Justerbart ryggstödAdjustable Bench Pro L202 har 13 st olika inställningslägen som är enkel att justera vinkel via det röda handtaget.Justerbar sitsJustering av sätet ställs in lika enkelt på samma sätt som ryggstödet via det röda handtaget.Professionell ytbehandlingDenna bänk har en detaljmedveten design och har därför plasthuvuden på skruvarna för att hålla rosten borta. På baksidan finns förstärkning av gummiinlägg som skyddar bänken vid tufft bruk.Förstärkt klädselAdjustable Bench Pro har fast men behaglig stoppning och dubbla sömmar. Materialet består av slitstark konstläder som bidrar till bänkens livslängd.Justerbara benDe fasta gummifötterna förhindrar att bänken rör sig under träning och utöver detta är benen justerbara.
 • Flat Olympisk bänk SFB-349G

  Flat Olympisk bänk SFB-349G
  Mått: LxBxH 126,6 cm x 173 cm x 123 cmMax vikt 350 kg 
 • Multibänk

  Multibänk
  Fakta och egenskaperKraftig ramkonstruktion Snabbkopplingar för att justera i olika lägen4 olika positioner på bänken för olika övningarKraftig stoppning i dynornaMått LxBxH 130x60x120 cmVikt 13 kgMax användarvikt 120 kg
 • SBI-FITNESS JUSTERBAR BÄNK

  SBI-FITNESS JUSTERBAR BÄNK
  Stabil justerbar 2-del. träningsbänk. Både ryggstöd och sits kan ställas i ett antal olika läge, från noll till nittio grader. Perfekt för övningar som hantelflyes, bänkpress, div. smithövningar osv. Det gym som inte har en ställbar bänk är ej komplett.Mått: L 161, B 66, H 50 cm.
 • SBI-FITNESS PLANBÄNK

  SBI-FITNESS PLANBÄNK
  Mycket användbar så kallad planbänk. Bra till många övningar i gymmet eller att helt enkelt pusta ut på mellan de olika styrkeövningarna. Den kraftigt polstrade dynan gör övningarna till en bekväm upplevelse. Mått: L 131, B 53, H 50 cm.
 • Träningsbänk Black II Fold, Master

  Träningsbänk Black II Fold, Master
  Master Träningsbänk Black II Fold är en praktisk träningsbänk som justeras från decline-läge till 85 grader i uppfält läge.Ryggen kan justeras i 6 st olika vinklar och sitsen kan ställas in i 3 olika nivåer.Konstruerad för att tåla viktbelastning upptil 200 kg.
 • NORDIC 120 träningsbänk

  NORDIC 120 träningsbänk
  Fakta och egenskaperJusterbar bänk med sned-, plan- och decline-lägeBensparksenhet som ger möjlighet till övningarna benspak och bencurlHopfällbar (själva bänken kan ställas rakt upp)Avstånd mellan stolparna 90 cm Maxvikt på viktstativet: 50kgMaxvikt på bensparken: 40 kgMax användarvikt: 115 kgMått LxB 123x45 cm
 • Armcurlbräda till Bänk

  Armcurlbräda till Bänk
  Tillbehör till Body Solid träningsbänkar. Extreme Power Bench, Ställbar bänk GFID-31, Ställbar bänk extra kraftig GFID-71
 • Träningsbänk Master Fitness Bench X2

  Träningsbänk Master Fitness Bench X2
 • Royal F-I-D Bench

  Royal F-I-D Bench
  Pålitliga Royal F-I-D Bench är både snygg och funktionell. God design Många inställningsmöjligheter Gedigen träningsbänk Speciellt med Masters Royal serie är att produkterna är mycket solida samt att de är anpassade att fungera i gymmiljö. Royal F-I-D Bench är en stabil och pålitlig tr

Bra bänk för bänkpress

För bänkpress behövs förutom träningsbänken även en ställning för stången. Du kan köpa dessa separat men det finns kompletta paket med både gymbänk och ställning.

Bänkpress kan utövas antingen på en planbänk eller en styrketräningsbänk i vinkel. Fundera ett varv extra på vilken typ av pressövningar du vill kunna göra. Vilken eller vilka bänkvinklar är det bra om träningsbänken kan ställas in på.

Maxbelastning på träningsbänken

Ett till köpråd vi vill ge dig är att välja en bänk som klarar av belastningen. Det finns angivet en maxbelastning i de tekniska specifikationerna.

Tänk då på att det inte är maxvikt på din kropp utan du måste ju addera den vikt du tänkt lyfta och träna med. Så är det maxbelastning 120 kg angivet på gymbänken och du väger 80 kg kan du träna med max 40 kg vikter som mest.

ileadilead