Smithmaskin

En stark och balanserad kropp kräver att man kör många olika styrkeövningar. En smithmaskin ger möjlighet till att träna allt från utfall, knäböj och marklyft med tunga vikter på ett säkrare sätt än vid lyft med fria vikter.

Smithmaskinen perfekt för hemmagymmet

Smithmaskin med vikter och stång finns på de flesta publika gym men kan också köpas för att ha hemma. I hemmagymmet passar den faktiskt perfekt eftersom du då kan träna på egen hand utan att någon behöver passa.

I bild- och prisöversikten här nedan har vi plockat ut några av de mest populära smithmaskinerna. De tillverkas av kända märken som Gymleco, Abilica med flera.

Populärt inom smithmaskin

 • Smith / Functional Trainer Master X15

  Smith / Functional Trainer Master X15
  Med Master X15 finns det mängder av möjligheter till olika övningar och möjligheter. Med multimaskinen X15 medföljer viktiga tillbehör som gör att utbudet av övningar blir större och samtliga?
 • Inspire by Hammer SCS Smith Cage System Functional-Trainer

  Inspire by Hammer SCS Smith Cage System Functional-Trainer
  SCS Smith Cage System från Inspire by Hammer by HAMMER kombinerar klassisk styrketräning med komplexa system med draglinor. Här erbjuds de bästa förutsättningarna för exklusiva träningskrav?
 • Inspire fitness - FT2 Functional Trainer Multigym

  Inspire fitness - FT2 Functional Trainer Multigym
  Kampanjpris tom 31 majInspire har utvecklat en innovativ multigym-apparat med en inbyggd Smith-maskin som ger både funktionalitet och bekvämlighet. Ingen extra utrustning såsom viktskivor eller skivstång&hellip:
 • Multi-Press Rack Smith SM106

  Multi-Press Rack Smith SM106
  Här kan du träna säkert med tunga vikter även om du är själv. Tack vare de två ledstängerna och de kullagrade guiderna kan skivstången bara röra sig upp och ner. Du kan enkelt välja att låsa den i olika länge. Detta ger dig möjlighet att träna exempelvis tung knäböj, bänkpress eller andra övningar utan några som står och passar dig. 12 olika lägen för att fästa stångenSkivstång för 50 mm vikter Kullagrad guideChinsräcke med 5 olika greppStällbara hållare för lös skivstång Förvaringsplats för viktskivorHållare för boxningssäck eller suspension trainer typ TRXVikt skivstång med guider 21 kgMax användarvikt 150 kgMax belastning skivstång 180 kgVikt 130 kgAvsedd för vikter 50 mm Mått LxBxH 125x165x220 cm 

Fler tips på smithmaskin

 • 2.5 kg extra vikt Inspire M-serie + SCS Smith Cage

  2.5 kg extra vikt Inspire M-serie + SCS Smith Cage
  Med 2,5 kg extra vikt kan du finjustera din träning ännu bättre. Mycket användbar för att öka vikten steg för steg för att minimera risken för överbelastning. Vikten kan användas?
 • Master Fitness Smith/ Halfrack Xt5, Smithställning

  Master Fitness Smith/ Halfrack Xt5, Smithställning
  XT5 är en kompakt maskin som kan användas som en ren smith maskin eller tränar man med en lös skivstång eftersom det finns färdiga krokar för en skivstång samt färdiga säkerhetsarmar. Bak på ställningen kan både viktskivor och en lös skivstång förvaras. J-hook samt säkerhetsarmar kan placeras på 15 olika höjdpositioner. Ramstolparna är 60 x 60 mm. Totalvikt på XT5 är 105 Kg Ståltjocklek: 2 mm Max belastning på skivstång: 280 Kg Max belastning Chin-up : 120 Kg Skivstångens vikt inkl roterande sleeves - 15,5 Kg Skivstångens vikt inkl lagerhusen - 21,5 Kg Mått Djup på bottendelen av ram: 1212 mm Avstånd framkant till tvärstag: 605 mm Totallängd skivstång på smithdelen: 1923 mm Totalhöjd: 2154 mm Innermått mellan ramverk: 1060 mm Bredd ramdel utan vikthållare/smithstång: 1230 mm Greppdiameter smithstången: 30 mm
 • Kraftmark Line - Smith, Smithställning

  Kraftmark Line - Smith, Smithställning
  Kraftmark Line - Smith En mångsidig träningsanordning som säkerställer säker och effektiv träning. vid tillverkningen av maskinen användes den bästa lösningen - den olympiska skivstången på två skjutreglage. Krokar finns på varje nivå för justering av skjutreglagen och fungerar också som skivstång - enheten är lämplig för både långa och korta. Pulverlackerad ram - motståndskraftig mot korrosion och mekanisk skada. Stabil och stark konstruktion av hållbara profiler. Specifikation L x B x H 209.6 x 141.3 x 238.3 cm Vikt 173 kg Max. vikt 200 kg
 • ATX® - Lat Pull Attachment for ATX® Smith Cable Rack - Stack Weight

  ATX® - Lat Pull Attachment for ATX® Smith Cable Rack - Stack Weight
  ATX® - Lat Pull Attachment for ATX® Smith Cable Rack - Stack Weight
 • SMITHMASKIN - BH Fitness

  SMITHMASKIN - BH Fitness
 • MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 8.1 - Med Träningsbänk

  MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 8.1 - Med Träningsbänk
  Med den här smithmaskinen får du en väl utrustad träningsstation där du enkelt kan träna igenom hela kroppen och det dessutom varierat från gång till gång. Med en totalvikt på nästan 235kg är&hellip:
 • Gorilla Sports Smithmaskin RACK

  Gorilla Sports Smithmaskin RACK
  Smithmaskin med två säkerhetshakar och två viktställ som är 197,5 cm hög och klarar av en maximal belastning på 300 kg. Dessutom medföljer det adapter till skivstången så du kan träna med viktskivor som har håldiameter på 31 mm eller på 51 mm. Älskar du känslan när dina muskler bränner under en utmanande knäböj, utfall eller bänkpressövning? Med smithmaskin har de flesta lättare att pusha sig lite extra pga den fasta rörelsen och de två säkerhetshakarna. Övrig information Mått(LxBxH): 87,5x130x197,5 cm Skivstångens diameter: 30 mm och 50 mm Max lastkapacitet: 300 kg Skivstångslängd: 203 cm Medföljande adapter Fjäderlås är inkluderade Integrerade hållare för viktplattor
 • Gorilla Sports Smithmaskin Power Rack

  Gorilla Sports Smithmaskin Power Rack
  Smithmaskin likt ett power rack med en skivstång anpassad för viktksivor med håldiameter på både 31 mm och 51 mm med möjlighet till att hänga av viktskivor på sidorna. Smithmaskin med viktstativ Medföljande adapter till smithstång Skivstången hängs av och på med krokarna genom att vrida den bakåt och framåt och det finns två säkerhetsstop som du kan anpassa höjden på efter övning. Övrig information Mått ställning(LxBxH): 151x139(187cm)x237cm Total bredd(inklusive skivstång): 187cm Skivstångens diameter: 31mm eller 51mm Skivstångens längd: 212cm
 • Abilica - Jones Smithmaskin

  Abilica - Jones Smithmaskin
  I samarbete med Bodycraft presenterar Abilica en komplett studioserie med styrketräningsapparater, speciellt utvecklade för företagsmarknaden och kräsna kunder. Varje produkt är konstruerad med högsta&hellip:
 • Freemotion Epic Free Weight Smith Machine, Smithställning

  Freemotion Epic Free Weight Smith Machine, Smithställning
  By eliminating the crossbar, Freemotion has created an easy walk-in/workout tool that helps members get results. The EPIC Smith Machine has a 82.5 in (209.5 cm) bar height and 51 in (129 cm) squatting&hellip:
 • MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 8.1 - Med Träningsbänk

  MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 8.1 - Med Träningsbänk
  Med den här smithmaskinen får du en väl utrustad träningsstation där du enkelt kan träna igenom hela kroppen och det dessutom varierat från gång till gång. Med en totalvikt på nästan 235kg är den inte bara väl utrustad utan även väldigt massiv och står stadigt när du monterat den. Leveransen sker utan vikter och utan separat(fri) skivstång Smithstång med maxbelastning på 250kg Träningsbänk med justerbart ryggstöd och stationer Två kabelstänger ingår Sammanfattning av utrustningen Smithstång Pecdec-station Chinsstång Dipshandtag Hög kabelstation med bred stång för latsdrag m.m. Låg kabelstation med smal stång och fotstöd för kabelrodd m.m. Station för t-bar-rodd Säkerhetsrack för möjlighet att träna med fri stång Stativ för att förvara en skivstång Stativ för viktskivor med håldiameter på 51mm Fjäderlås Träningsbänk med biceps- och bensparksstation Separat träningsbänk Den medföljande träningsbänken har en maximal lastkapacitet på 300kg och står stabilt och säkert på golvet. Träningsbänken kan användas oberoende av smithmaskinen eftersom det inte finns någon fast förbindelse mellan dem och har ett justerbart ryggstöd. Träningsbänken har hjul på ena kortsidan för att underlätta för dig att flytta den. Förutom att använda bänken till bänkpress, höftlyft och sittande axelpressar kan du använda bicepsstationen för bicepscurls och benspark- och bencurlsstationen till att träna benen. Bänkens stationer Träningsbänken har en kombinerad station med bicepscurlsstation och bensparks- och bencurlsstation. För att träna biceps finns ett fast handtag monterat på bensparksstationen att använda ihop med armstödet. Vill du sen använda bensparksstationen tar du bara bort armstödet som utgör den stora delen av bicepsstationen. För att justera vikten används viktskivor med håldiameter på 51mm. Övrig information Mått - Träningsbänk(LxBxH): 195x56x108cm Mått - Multipress utan bänk(LxBxH): 202,5x182x217cm Mått - Hantelställ utanför 203cm Maximal belastning bänk: 300kg Maximal belastning smithstång: 250kg Maximal belastning kabelstationer och pecdec: 120kg Maximal belastning biceps/bensparks-station: 80kg Anpassad för viktskivor med 51mm i håldiameter Stationens totala vikt: 235kg Förpackning 1(dimension/vikt): 221x99x39cm/195kg Förpackning 2(dimension/vikt): 125x42x300cm/40kg Obs! Leveransen sker utan vikter och utan separat(fri) skivstång.
 • Abilica Jones

  Abilica Jones
  ProduktinformationAbilica Jones Smithmaskin gör att du säkert kan göra till exempel utfall med hjälp utav den praktiska patenterade glidskenan, detta gör just denna smithmaskin unik och säker på marknaden. Stången kan glida både upp och ner men även fram och bak och till och med låsas för ytterligare en säkerhet i träningen. Att rekommendera till denna smithmaskin är viktskivor med 50mm för bästa resultat kring träningen. Längden är 107cm och bredden på 207cm detta gör att maskinen blir stabil och stadig när du utför snabba och intensiva träningspassFakta och egenskaper•Märke:Abilica•Material:stål•Glider upp/ner•Kan glida fram/bak eller låsas•Används med 50 mm viktskivor (ingår ej)•Längd:107 cm•Bredd:207 cm•Höjd:211 cm•Vikt 164 kg
 • Abilica Jones Smithmaskin, Smithställning

  Abilica Jones Smithmaskin, Smithställning
  Med Abilica Jones ger vi dig det säkraste sättet att utföra styrkeövningar med skivstång även om du tränar ensam. Den unika patenterade glidskenan längs golvet gör övningar som t.ex. utfall säkrare&hellip:
 • Dip-Handle till Smithrack Master Fitness XT5

  Dip-Handle till Smithrack Master Fitness XT5
  Diphandtag som är specifikt utvecklats på att använda på smitrack XT5.Diphandtaget har 4 krokar som man hänger upp på valfri höjd på racket.Vikt 8,5 KgMått: 64.5x65.2x19.5?
 • Master Fitness Safety Catch Left - Smith Machine It7001

  Master Fitness Safety Catch Left - Smith Machine It7001
 • Gorilla Sports Smithmaskin RACK

  Gorilla Sports Smithmaskin RACK
  Smithmaskin med två säkerhetshakar och två viktställ som är 197,5 cm hög och klarar av en maximal belastning på 300 kg. Dessutom medföljer det adapter till skivstången så du kan träna med viktskivor&hellip:
 • Freemotion Epic Free Weight Smith Machine, Smithställning

  Freemotion Epic Free Weight Smith Machine, Smithställning
  By eliminating the crossbar, Freemotion has created an easy walk-in/workout tool that helps members get results. The EPIC Smith Machine has a 82.5 in (209.5 cm) bar height and 51 in (129 cm) squatting and pressing range to fit people of all sizes. Built-in safety stops ratchet the barbell into place before and after each lift while plate holders near the bar racks make loading and unloading easy and also create convenient storage space.
 • FitNord Smith-Machine, Smithställning

  FitNord Smith-Machine, Smithställning
  Fitnord Smith-machine är en robust träningsbur för hemmagym och lätt kommersiell användning. Den fungerar som press- och squat-ställning och garanterar en säker projektilbana. Stången i Smith-maskinen&hellip:
 • Master Fitness Bult - Smith Machine

  Master Fitness Bult - Smith Machine
 • Nordic Fighter Smith Machine, Smithställning

  Nordic Fighter Smith Machine, Smithställning
  Smithmaskinen är ett bra alternativ när man vill träna knäböj och bänkpress med tunga vikter utan att man har någon som passar. Detta eftersom det går att se till så att skivstången går att låsa i vissa lägen så att skivstången stannar innan den kommer för långt ner. Låsen fyller då samma funktion som passaren och det är möjligt att maxa trots att man tränar själv. Självjusterande lagersystem med enkel justerbar säkerhet Utrustad med en "stopper" som ger en smidig och säker rörelse 6 st integrerade viktlagringshorn för enkel förvaring av viktplattor
 • Smith / Halfrack Master Fitness XT5

  Smith / Halfrack Master Fitness XT5
  XT5 är en kompakt maskin som kan användas som en ren smith maskin eller tränar man med en lös skivstång eftersom det finns färdiga krokar för en skivstång samt färdiga säkerhetsarmar.Bak?
 • Impulse Smithmachine, Smithställning

  Impulse Smithmachine, Smithställning
  Impulse IT serien består av högkvalitativa kommersiella produkter . Impuls smithmaskin är ett otroligt mångsidigt träningsredskap för företag såväl som seriösa användare. Det som generellt är mest uppskattat med en smithmaskin är möjligheten att avbryta övningen i vilket läge du än befinner dig i, detta tack vare möjligheten att låsa fast stången i åkbanan. IT-Smith Machines användarvänliga design gör arbetet mer effektivt och Garanti Användning i hemmiljö 1 års garanti 3 års reklamationsrätt mot ursprungliga fel Företagsgym, hotell, bostadsrättsföreningar, skolor, institutioner, idrottsföreningar och liknande Garantin gäller
 • Abilica Jones Smithmaskin, Smithställning

  Abilica Jones Smithmaskin, Smithställning
  Med Abilica Jones ger vi dig det säkraste sättet att utföra styrkeövningar med skivstång även om du tränar ensam. Den unika patenterade glidskenan längs golvet gör övningar som t.ex. utfall säkrare och tryggare än en traditionell Smithmaskin. Instruktions-DVD (eng) medföljer.
 • Impulse Smithmachine, Smithställning

  Impulse Smithmachine, Smithställning
  Impulse IT serien består av högkvalitativa kommersiella produkter . Impuls smithmaskin är ett otroligt mångsidigt träningsredskap för företag såväl som seriösa användare. Det som generellt är&hellip:
 • Gorilla Sports Smithmaskin Power Rack

  Gorilla Sports Smithmaskin Power Rack
  Smithmaskin likt ett power rack med en skivstång anpassad för viktksivor med håldiameter på både 31 mm och 51 mm med möjlighet till att hänga av viktskivor på sidorna. Smithmaskin med viktstativ&hellip:
 • Master Fitness Cable - Smith Machine It7001

  Master Fitness Cable - Smith Machine It7001
 • Master Fitness Cable - Smith Machine It7001B

  Master Fitness Cable - Smith Machine It7001B
 • Gymstick Smith Machine, Smithställning

  Gymstick Smith Machine, Smithställning
  Gymstick Smith Machine är en multifunktionell träningsstation som har en fast skivstång på ultrasläta glidstavar. Stationen fungerar som ett knäböjsställ, eftersom den har höjdjusterbara skivstångsfångare&hellip:
 • MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 10.1 - Med Träningsbänk

  MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 10.1 - Med Träningsbänk
  Träning med tunga vikter kräver maximal stabilitet och massa för att stödja vikt och förhindra vridning och den rörformiga stålkonstruktionen av smithmaskinen imponerar med sin utmärkta utförande&hellip:
 • Kraftmark Line - Single Crossover-Cable, Smithställning

  Kraftmark Line - Single Crossover-Cable, Smithställning
  Kraftmark Line - Single Crossover-Cable Modern design gör att du kan utföra muskelövningar på rygg, axlar, armar och bröst. Enheten består av ett viktmagasin tillsammans med kompletta tillbehör för handtag och kablar. Utrustningen uppfyller förväntningarna hos de mest krävande kunderna, eftersom den skapades av proffs baserat på erfarenhet från världsledare inom fitnessbranschen. Pulverlackerad ram - motståndskraftig mot korrosion och mekanisk skada. Stabil och stark konstruktion av hållbara profiler. Specifikation L x B x H 124.3 x 79.5 x 215.8 cm Vikt 200 kg Viktmagasin 100 kg
 • Freemotion Genesis Dual Cable Cross, Smithställning

  Freemotion Genesis Dual Cable Cross, Smithställning
  The Genesis Dual-Cable Cross enhances strength by allowing users to perform movements that mimic activities in everyday life. Every muscle and plane of motion can be worked and challenged on this unique machine. Lead one-on-one personal training sessions or small group circuits for a strength, stability and balance component you won't find on fixed-isolated machines. The open design makes it welcoming for all fitness levels. Add a bench or stability ball to create a truly customized workout for members who want to focus on ab work.
 • Master Fitness Safety Catch Right - Smith Machine It7001

  Master Fitness Safety Catch Right - Smith Machine It7001
 • Gorilla Sports Smithmaskin MULTI Kabelmaskin - Viktmagasin 2x90kg

  Gorilla Sports Smithmaskin MULTI Kabelmaskin - Viktmagasin 2x90kg
  Smithmaskin med skivstångsställ, dubbla kabelstationer, dubbla viktmagasin, chinsstång, dipsstation m.m. Med andra ord den enda maskinen du behöver för ett ordentligt hemmagym. Multifunktionell smithmaskin Två viktmagasin på 90kg vardera Chinsstång och dipsställning Skivstångsställning för fri skivstång Viktställ för viktskivor med håldiameter på 51mm Kabelstationerna går att höja och sänka efter de övningsval du gör och varje viktmagasin är på 90kg vardera. Det ingår en lång kabelstång att fästa i båda stationerna samtidigt, en lång kabelstång för latsdrag och två enkla kabelhandtag. Maskinen inkluderar Smithstång Skivstångsställning med safety rack Chinsstång Dipsstation Dubbel höj och sänkbar kabelmaskin Viktmagasin på 2x90kg Fäste för T-Bar Kabelhandtag Viktställ 50/51mm Övrig information Mått(LxBxH): 147,7x200,9x223,8cm Smithstång maximal belastning: 300kg Chinsstång maximal belastning: 150kg Kabelmaskin maximalbelastning: 2x400kg Safety rack maximal belastning: 300kg Smithstång vikt: 17kg Vikt: 339kg
 • MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 10.1 - Med Träningsbänk

  MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 10.1 - Med Träningsbänk
  Träning med tunga vikter kräver maximal stabilitet och massa för att stödja vikt och förhindra vridning och den rörformiga stålkonstruktionen av smithmaskinen imponerar med sin utmärkta utförande och stabilitet. Med en totalvikt på cirka 260kg är multipress 10.1 den mest kraftfulla produkt som byggts av MAXXUS®. Justerbar träningsbänk, den står säkert på golvet tack vare den ordentliga stålkonstruktionen och tål en belastning på upp till 300kg. Den lastkapaciteten gör den till en av våra tåligaste träningsbänkar. Det medföljer både bicepscurlsstation och gemensam benspark- och bencurlstation. Träningsbänken har även hjul på ena kortsidan för att möjliggöra lätt förflyttning. Ryggstödet på träningsbänken är justerbart i många olika vinklar, så allt från liggande bänkpressar till sittande axelpressar är möjligt. Snabbjustering möjliggör snabb och smidig lutningsjustering. Skivstången till smithmaskinen har kullager och räfflat grepp och ger en skön känsla, precis som på gymmet. Den smidiga styrningen gör det möjligt till att träna med höga vikter på ett säkert sätt och genom att lyfta upp och vrida skivstången är den antingen av- eller påhängd. De som vill träna med en separat skivstång kan använda befintliga standardrack som klarar en belastning på upp till 300kg. Kabelstationer, totalt finns det tre stycken på smithmaskinen. En låg kabelstation i mitten av smithmaskinen med fotstöd för, framförallt, sittande kabelrodd men det går att göra många olika övningar från den. De andra två är höj- och sänkbara och sitter på sidorna, så pass att det går att träna både hög, mellan och låg cable cross om det är vad du är ute efter. Till kabelstationerna medföljer två enkla kabelhandtag, en kort kabel-stång, en lång kabelstång och en ännu längre stång att använda tillsammans med två kabelstationer samtidigt. Chinsstång och dipsstation finns även till smithmaskinen. Chinsstången sitter fast i mittan av smithmaskinen och har fyra olika grepp. Dipsstationen har två olika grepp, brett och smalt, och levereras i form av två moduler som båda kan hängas i olika höjder. På detta sätt kan höjden av modulerna justeras individuellt till respektive kroppslängd. Övrig information Träningsbänkens dimensioner(LxBxH): 195x56x108cm Maximal belastning benspark/bicepscurl: 100kg Förpackningsstorlek(en trälåda)/Vikt ca.226x96x40cm/235kg Förpackningsdimensioner(två kartonger)/Vikt ca 129x48x28cm/40kg Totalt fraktvikt: ca 275kg OBS! Viktskivor ingår ej!
 • Gorilla Sports Smithmaskin Multi PRO - Cable Cross Chinsstång

  Gorilla Sports Smithmaskin Multi PRO - Cable Cross Chinsstång
  Smithmaskinen är välkonstruerad och passar alla träningsnivåer, nybörjare som proffs. Du kan träna hårt och säkert då smithmaskinen är utrustad med säkerhetshakar på skivstången samt säkerhetsstopp så du kan pressa dig själv närmare bristningsgränsen. En unik multi smithmaskin med extra allt Tre olika kablar som är höj- och sänkbara(parallellt och i mitten) Skivstångsglider med säkerhetshakar samt tapp-stopp Gedigen, robust och stabil konstruktion Möjlighet till många övningar Träna vertikalt, horisontellt och diagonalt Effektiv, trygg och säker styrketräning Anpassad för 51mm-viktskivor Makinen är även utrustad med chinsstång, tre olika kabelstationer, stång med dubbla fästen, tricepsrep, dubbla enhands-handtag och rak kort stång för möjlighet till ytterligare övningar. Inkluderar 1xTricepsrep 2xEnhands draghandtag 1xKort kabelstång 1xSäkerhets-skivstång med diameter på 50mm 1xSkivstång med dubbla fästen för att träna med båda kabelstationerna 1xChinsstång med olika handtagsalternativ 3xKarbinhakar 14xFjäderlås Övrig information Mått(LxBxH): 219x127,5x218,5cm Anpassad för 51mm-viktskivor Produktvikt: 195kg Maximal belastning: Dips - 150kg, skivstång - 200kg, viktskivsställ - 100kg, kabelliften - 200kg Förpackningens storlek och vikt vid frakt(LxBxH): 228x97x42cm med totalvikt på 220kg Viktskivor ingår ej
 • MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 9.1 - Med Träningsbänk

  MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 9.1 - Med Träningsbänk
  Med den här smithmaskinen får du ett komplett hemmagym där du enkelt kan träna igenom hela kroppen med många varierande övningar. Kvaliteten på Multipresse 9.1 är väldigt hög. Det är uppenbart att utvecklarna av multipressen själva är idrottsutövare och att designen är av motsvarar kravställningen. Inte bara designen spelar en roll utan säkerheten och givetvis effektiviteten, flytet, vid användning måste vara rätt. Stabil konstruktion med total vikt på 230kg Smithstång med 300kg som maximal belastning Massiv träningsbänk Fyra kabelstationer, chinsstång, dipshandtag Utöver smithmaskin får du Pecdec Chinsstång Dipsstation Fyra kabelstationer Rack och säkerhetsrack Station för T-bar-rodd Viktstativ Skivstångsstativ Krok att hänga tex gummiband eller TRX i Den medföljande träningsbänken med en maximal lastkapacitet på 300kg har allt du behöver för hård och framför allt säker träning. Transporthjulen möjliggör dessutom lätt förflyttning av träningsbänken. Ryggstödet på träningsbänken är inställbart i många olika vinklar och snabbjusteringen möjliggör enkel anpassning för att du ska få ut maximalt av din träning. Till bänken medföljer en avtagbar curlstation med justerbar höjd och en benspark- och bencurlstation att utöka träningen med. De tre kabelstationerna tål en belastning på upp till 150kg så här kan du verkligen utmana dig. Två av dem är högt placerade så du kan köra cable cross, latsdrag, triceps m.m. och en är låg så du kan köra låg rodd, biceps m.m. Det medföljer en lång kabelstång, en kortare och två stycken kabelhandtag. Dipsstationen innefattar två handtag som du enkelt kan höja och sänka för att anpassa efter dina krav. Pecdecen tål att laddas med vikter upp till 150kg även den. Ryggstödet ger tillräckligt stöd bakåt, så att en upprätt sittplats är möjlig genom att sitta på bänken. Övrig information Mått med bänk(LxBxH): 300x204x214cm Mått utan bänk (LxBxH): 158x204x214cm Total vikt: 230kg Maximal belastning träningsbänk: 300kg Maximal belastning smithstång: 300kg Maximal belastning rack och säkerhetsrack: 300kg Maximal belastning pecdec och kabelstationer: 150kg Maximal belastning ben-spark, -curl: 80kg Lämpliga för viktplattor med 51mm i håldiameter Leveranskartong 1 Dimensioner/Vikt: 221x99x43,5cm/225kg Leveranskartong 2 Dimensioner/Vikt: 129x48x28cm/40kg Obs! Leveransen inkluderar inte viktplattor. Du hittar dem separat i vår butik.
 • Smithmaskin 280, Gymleco

  Smithmaskin 280, Gymleco
  Grundbelastning endast 16 kg! Två säkerhetsstopp ingår. Tål hög belastning utan begränsning! 4 st viktställ ingår.Smithmaskin utrustad med en stabil stomme och en specialtillverkad&hellip:
 • Motion & Fitness PRO Smith Machine, Smithställning

  Motion & Fitness PRO Smith Machine, Smithställning
  Robust balanserad smith maskin med 28 mm internationell stång. Den har en vinkling om 7 grader för att ge en naturlig rörelse. Integrerade viktpinnar.
 • FitNord Smith-Machine, Smithställning

  FitNord Smith-Machine, Smithställning
  Fitnord Smith-machine är en robust träningsbur för hemmagym och lätt kommersiell användning. Den fungerar som press- och squat-ställning och garanterar en säker projektilbana. Stången i Smith-maskinen rör sig smidigt på rören, vilket skapar säkerhet även när man tränar ensam. Maskinen har justerbara stopp så att rörelsen kan avbrytas. På det här sättet kan man vara säker på att man även vid squat-övningar inte behöver oroa sig för att stången stannar nere, även om krafterna tar slut. FitNord Smith skenpress är smidig att använda och stången kan snabbt låsas med hakarna vid den position man vill ha. Ändarna i stången i Smith-maskinen är lämpliga för 50 mm viktskivor. FitNord Smith-maskinen är mycket robust och väger 100 kg, så den förblir på plats utan att den behöver fästas på marken.
 • MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 9.1 - Med Träningsbänk

  MAXXUS Smithmaskin MAXXUS 9.1 - Med Träningsbänk
  Med den här smithmaskinen får du ett komplett hemmagym där du enkelt kan träna igenom hela kroppen med många varierande övningar. Kvaliteten på Multipresse 9.1 är väldigt hög. Det är uppenbart&hellip:
 • Thor Fitness Smith Machine - Counterbalanced, Smithställning

  Thor Fitness Smith Machine - Counterbalanced, Smithställning
  Smithmaskinen är ett bra alternativ när man vill träna knäböj och bänkpress med tunga vikter utan att man har någon som passar. Detta eftersom det går att se till så att skivstången går att låsa i vissa lägen så att skivstången stannar innan den kommer för långt ner. Låsen fyller då samma funktion som passaren och det är möjligt att maxa trots att man tränar själv. Denna produkt ingår i Thor Fitness Exlusive - serie och lämpar sig för kommersiellt bruk på gym. Specifikationer Bredd: 224 cm Höjd: 229 cm Längd: 127 cm
 • Freemotion Genesis Dual Cable Cross Lite, Smithställning

  Freemotion Genesis Dual Cable Cross Lite, Smithställning
  Slightly smaller than the original Dual Cable Cross, this modified version is ideal for rehab facilities, studios, hospitality and rec centers. The same amazing flexibility and full body benefits as the traditional machine, the Dual Cable Cross Lite is a hybrid strength training and aerobic machine that boosts the heart rate to burn calories and build muscle mass. One-of-a-kind Freemotion cable creates a workout that's as beneficial going down through the initial movement as it is going up. The counter-balanced arms make it effortless to change positions and target a different part of the body, while the open design makes it welcoming for all body types. The generous cable travel makes the Dual Cable Cross Lite open to a variety of movement and works well for training two people at once.
 • Master Fitness Smith / Functional Trainer X15, Power rack

  Master Fitness Smith / Functional Trainer X15, Power rack
  Med Master Smith / Functional trainer X15 får du en kompakt träningsmodul som erbjuder en stor mängd träningsmöjligheter. Viktiga tillbehör bedföljer som gör att utbudet av övningar blir större och samtliga grundfunktioner kan användas. Med X15 kan man träna såväl med fria funktionella övningar som isolerade och kontrollerade styrkeövningar. Maskinens motstånd regleras av 50 mm fria vikter, vikterna på bilden ingår inte utan köps separat. Smithstången på X15 är helt viktlös vilket enbart mer påkostade smithmaskiner kan erbjuda. Med Master Smith / Functional trainer X15 finns många träningsmöjligheter, här är några exempel: Smith (viktlös) Cable cross Latsdrag Chinsgrepp Dipsgrepp Sittande rodd Tricepsdrag med rep Bicepscurl Snabblås ingår.
 • SmithMaskin - Recoil

  SmithMaskin - Recoil
 • Tunturi Fitness SM60 Half Smith, Smithställning

  Tunturi Fitness SM60 Half Smith, Smithställning
  En mångsidig träningsutrustning som är säker under träningen och som är lämplig för både nybörjare och den mer avancerade styrketränaren. Fördelarna med Tunturi SM60 Weight Bench - Half Smith - Home Gym Otroligt solid struktur och finish i en svart matt pulverlack för ett lyxigt utseende Kompakt och mångsidigt hemmagym för användning hemma eller på gymmet Lämplig för 50 mm Olympiska skivor och 30 mm standardviktsplattor Perfekt för olika styrketräningsövningar: från bänkpressning till bicep-lock Möjlighet att träna ensam utan spotter Tunturi SM60 består av en viktbänk och en Smith-maskin. Smith-maskinen är lämplig för olika bänkpressövningar. Viktbänkryggen är justerbar. Bänken är perfekt för bänkpressar när den är helt platt. När du placerar ryggstödet i en lutning är det den perfekta sittbänken för magövningar, med eller utan vikt. Säkerhet garanteras under träningen eftersom du när som helst kan fästa tyngdlyftstången på skivstödet. Viktbänken är utrustad med en multifunktionell arm- och bentränare framtill. Genom att kombinera tränarna med styret och stödkudden kan du utföra olika styrkeuppbyggnadsövningar för dina armar och ben. Till exempel, biceps curl, hamstring curl eller benförlängning. Fäst helt enkelt rätt antal vikter längst ner. Arm- och bentränaren är utrustad med kraftigt skum och vinylklädsel för skydd och extra komfort.
 • Gymstick Smith Machine, Smithställning

  Gymstick Smith Machine, Smithställning
  Gymstick Smith Machine är en multifunktionell träningsstation som har en fast skivstång på ultrasläta glidstavar. Stationen fungerar som ett knäböjsställ, eftersom den har höjdjusterbara skivstångsfångare och spotterarmar på framsidan. Tillverkad av kraftig stålprofil för att klara höga träningsvikter och är utrustad med sex plåthållare på sidorna. Multi-vinklar pull-up bar på toppen. Max belastning 400 kg.
 • Gorilla Sports Smithmaskin MULTI Kabelmaskin - Viktmagasin 2x90kg

  Gorilla Sports Smithmaskin MULTI Kabelmaskin - Viktmagasin 2x90kg
  Smithmaskin med skivstångsställ, dubbla kabelstationer, dubbla viktmagasin, chinsstång, dipsstation m.m. Med andra ord den enda maskinen du behöver för ett ordentligt hemmagym. Multifunktionell smithmaskin&hellip:
 • Tunturi Fitness SM80 Full Smith, Smithställning

  Tunturi Fitness SM80 Full Smith, Smithställning
  Hemmagymmet Tunturi SM80 Full Smith har allt du behöver för en helkroppsträning. Perfekt om du vill träna hemma, men också en utmärkt, komplett utrustning för gymmet eller rehabiliteringscentret. Kompakt utrustning för träning i hela kroppen Olika övningar är möjliga tack vare remskivor, press och chinning bar Inkluderar skivstöd för att säkra skivstänger och vikter Utrymme för att lagra viktplattor Hemmagymmet har två höga remskivor och en låg remskiva. Alla remskivor rör sig oberoende av varandra och du kan fästa olika tillbehör på dem. Detta gör det möjligt att träna dina arm- och benmuskler på olika sätt. Hemmagymmet har också en chinning bar, en press och barbell stöd. Chinning bar eller pull-up bar är perfekt för pull-ups. Olika handpositioner är möjliga tack vare det breda greppet. Med pressen kan du till exempel göra horisontella fjärilar. Press- och viktbänken är utrustad med en kraftig skumfyllning och en vinylsida. Detta ger dina armar ett optimalt skydd och säkerställer en bekväm sittställning. För säkerhets skull och för att undvika överbelastning kan du fästa vikterna på skivstödet när som helst. Hemmagymmet är lämpligt för olympiska och vanliga tyngdlyftningsstänger. På sidorna ger ramen utrymme för att lagra olika viktplattor. Detaljer Vikt inbyggd skivstång: 7 kg Vikter ingår ej. Säljs separat.

Smithmaskiner bra för tung styrketräning på egen hand

Den som tillskrivits smithmaskinens födelse var amerikanen Jack LaLanne. Han riggade en glidanordning i sitt gym på 1950-talet. Föreståndaren på gymmet, Rudy Smith, såg detta och utvecklade det till en kommersiell produkt och därför bär den hans namn.

En del tunga styrkeövningar medför ökad risk för skador ifall man lastat för mycket. Om man tränar tillsammans med andra kan man hjälpa varandra att stå vakt ifall orken tryter.

Smithmaskin är en träningskompis som ökar säkerheten eftersom man kan låsa och säkra upp även när man tränar själv. Det är ett alternativ till fria vikter.

Här kan du se en video inspelad på Bosön från Riksförbundet för Elitidrottsstöd. Där ser man hur en knäböj utförs i smithmaskinen.

För- och nackdelar med Smith-maskin

Allt har sina för- och nackdelar och det gäller även Smithmaskinerna. För den som gillar att lasta riktigt tungt är säkerheten en fördel. Det går att placera blockstavar som förhindrar skadliga ytterlägen. Detta går även att göra i ett powerrack.

Tränar man själv kan man på egen hand haka av och haka på stången med en enkel handledsrörelse.

En nackdel som ofta diskuteras är att träna i en smithmaskin är att göra sig själv en björntjänst. Då maskinen hjälper till med balans kommer den inte bidra till träning av stabiliserande muskulatur.

Det finns också flera som anser att den raka rörelsen då skivstången följer sin skåra är onaturlig. Tittar man på hur ryggen och skivstången rör sig vid friviktslyft som knäböj är rörelsen inte helt rak.

Vad väger stången i smithmaskinen?

Olika maskiner har olika vikt på själva stången. Vissa har till och med en motvikt som gör att stångens vikt i praktiken blir noll. Här är en tabell med några av de vanligaste smithmaskinerna och deras stångvikt.

Smithmaskin Stångens vikt
Gymleco 2 kg
Master X15 0
insportline Multi-Press Rack Smith SM106 21 kg
Body Solid GS-348 11 kg

Smith maskin med motvikt

En del maskiner har så kallad motvikt. Då är själva stången ganska lätt och väger kring 2-3 kg bara. Den balanseras istället upp av motvikter som är kopplade till stången.

En sån här motviktskonstruktion gör att den typen av smithmaskin (träningsbur) passar bra för nybörjare med mindre styrka eller för rehabträning.

ilead