Cable Cross

En Cable Cross är en maskin som kan användas till många olika muskelövningar. Man kan träna bröst-, bål-, ben- och armmuskler väldigt effektivt med olika kryssdrag. Har du plats hemma för en cablecross kan det vara ett mycket bra investering till hemmagymmet.

Populärt inom cable cross

 • Abilica - Crossover Cable Cross

  Abilica - Crossover Cable Cross
  Abilica och Bodycraft har samarbetat för att skapa en serie av högkvalitativa styrketräningsmaskiner som är speciellt utvecklade för företagsmarknaden och kräsna kunder som söker det bästa. Varje&hellip:
 • Crossover Machine GCCO150S, Body-Solid

  Crossover Machine GCCO150S, Body-Solid
  Crossover Machine GCCO150S är en mycket stabil cable cross från Body-Solid med tillförlitlig design och ett mycket mångsidigt bruk.Med denna träningsmaskin kan du träna och tona i stort sett alla&hellip:
 • Body-Solid Cable Cross med viktmagasin

  Body-Solid Cable Cross med viktmagasin
  En cable cross ger en stor variation av träningsmöjligheter. Uttagen på vajern är justerbar uppifrån och ner i många lägen för att passa just din träning. Träna 1 till 2 personer samtidigt beroende på övning. Hävräckshantagen på bilden är tillbehör. Mått (längd x bredd x höjd): 356cm x 99cm x 211cm  
 • Body-Solid Cable Cross Delux 250

  Body-Solid Cable Cross Delux 250
  180 graders svängrum gör det enkelt att vinkla maskinen i stort sett åt vilket håll utan att på verka de friktionsfria rörelserna. Vajrarna klarar minst en belastning på 1100 kg! Vardera viktmagasin är på 73 kg. Denna cable cross är en stabilare version av den tidigare GCCO-150.  Höjd: 212 cmBredd: 417 cmDjup: 74 cm

Fler tips på cable cross

 • Kraftmark Line - R2.162 Crossover Delts, Styrkemaskiner - Cross

  Kraftmark Line - R2.162 Crossover Delts, Styrkemaskiner - Cross
  Viktstapelfunktion med dubbla funktioner för träning av bröst- och axelmuskler: En perfekt lösning för att spara utrymme i mindre ytor En sällsynt maskin för träning av bröstmusklerna och nedre delen av bröstmusklerna Snabbt byte av maskinanvändning tack vare det omvända rörelseområdet som gör att du kan träna deltamuskulaturen Rörliga handtag som möjliggör modifiering av den utförda övningen Rörligt bröststöd och säte som kan justeras efter användarens armlängd och höjd Utmärkt biomekanisk rörelse Enheten är bekväm och övningen är enkel och säker Ergonomiska, mjuka och hållbara handtag Pulverlackerad ram - motståndskraftig mot korrosion och mekanisk skada Stabil konstruktion av hållbara och tjocka profiler Solid, bekväm klädsel gjord av dubbelskiktad foam täckt med högkvalitativt syntetiskt läder Läsbara grafiska informationstavlor Universell stack tornhöjd L x B x H: 1495 x 876 x 1567 mm Totalvikt: 184 kg Viktstapel: 86 kg
 • Freemotion Genesis Dual Cable Cross, Smithställning

  Freemotion Genesis Dual Cable Cross, Smithställning
  The Genesis Dual-Cable Cross enhances strength by allowing users to perform movements that mimic activities in everyday life. Every muscle and plane of motion can be worked and challenged on this unique&hellip:
 • Gorilla Sports Smithmaskin Multi PRO - Cable Cross Chinsstång

  Gorilla Sports Smithmaskin Multi PRO - Cable Cross Chinsstång
  Smithmaskinen är välkonstruerad och passar alla träningsnivåer, nybörjare som proffs. Du kan träna hårt och säkert då smithmaskinen är utrustad med säkerhetshakar på skivstången samt säkerhetsstopp&hellip:
 • CrossOver, Abilica

  CrossOver, Abilica
  Cable Cross F450, är en apparat där du primärt tränar armar, skuldror och bröst.Trissor både uppe och nere gör att du har möjlighet att träna alla stora muskelgrupperna samt att möjligheten med&hellip:
 • Gymstick Dual Cable Crossover, Multigym

  Gymstick Dual Cable Crossover, Multigym
  Gymstick Dual Cable Crossover PRO är en kompakt och mycket justerbar kabelkorsningsstation för semi-kommersiell användning. Maskinen har en 16-positions multi-justerbar dubbel remskiva, som är justerbar&hellip:
 • Freemotion Genesis Dual Cable Cross Lite, Smithställning

  Freemotion Genesis Dual Cable Cross Lite, Smithställning
  Slightly smaller than the original Dual Cable Cross, this modified version is ideal for rehab facilities, studios, hospitality and rec centers. The same amazing flexibility and full body benefits as the&hellip:
 • FitNord Diamond Adjustable Crossover, Styrkemaskin Cable cross

  FitNord Diamond Adjustable Crossover, Styrkemaskin Cable cross
  FitNord Diamond Cable Crossover med viktmagasin är en väldigt robust maskin som är speciellt utformad för professionell användning. Diamond Cable Crossover är särskilt lämplig för kommersionella gymmen, men också för kollektiven och företagen. Diamond Cable Crossover innehåller viktmagasin på 100 kilo, vid behov av större viktmagasin, vänligen kontakta vår kundtjänst. Diamond-produkterna är utrustade med en användarvänlig repkalkylator och timer, vilket gör det enkelt att helt koncentrera på träningspasset och fokusera till exempel på andning när man inte själv behöver hålla koll på repetitioner. Diamond-serien ät tidlös och klassisk i sitt formspårk sålunda förblir ett gym möblerat med produkterna i Diamond-serien både trivsamt och funktionellt i många år! Svartgrå färg passar ihop med alla inredningsstilar. I linje med Diamond-seriens värden beaktas ren prestanda i produktutvecklingen samt en iögonfallande helhet som verkligen tål användning. Motståndet kan enkelt justeras utan att man behöver resa sig från apparaten. Garanti Användning i hemmiljö - Företagsgym, hotell, bostadsrättsföreningar, skolor, institutioner, idrottsföreningar och liknande 6 månaders garanti 5 års garanti på huvudramen
 • F2G Line Cable Crossover, DKN

  F2G Line Cable Crossover, DKN
  F2G Line Cable Crossover har en solid konstruktion med extra breda och långa stålramar möjliggör för en mängd olika övningar samtidigt som den ger sån stabilitet att maskinen utöver&hellip:
 • Abilica Crossover, Styrkemaskin Cable cross

  Abilica Crossover, Styrkemaskin Cable cross
  Abilica CrossOver är en maskin där du primärt tränar armar, skuldror och bröst. Maskinen är speciellt utvecklad för företagsmarkanden, men fungerar utmärkt även till dig som ställer höga krav på din träningsutrustning. Möjligheterna med denna maskinen är nästan oändliga, trissor både uppe och nere gör att du har möjlighet att träna alla stora muskelgrupperna. Hörnen är förstärkta med kraftigt stålbeslag och den extra starka plattan längs golvet ger en stabil konstruktion. Passar till 25/30 mm och 50 mm viktskivor.
 • Abilica Crossover, Styrkemaskin Cable cross

  Abilica Crossover, Styrkemaskin Cable cross
  Abilica CrossOver är en maskin där du primärt tränar armar, skuldror och bröst. Maskinen är speciellt utvecklad för företagsmarkanden, men fungerar utmärkt även till dig som ställer höga krav&hellip:
 • Cable Crossover U204, JTC X-Line

  Cable Crossover U204, JTC X-Line
  Snygg design och bra funktionalitet med de reglerbara handtagen som enkelt ställs in på den höjd man önskar.Två viktmagasin på vardera 80 kg (2 x 80 kg)Draghandtagen på bilden medföljer.Ring&hellip:
 • F2G Cable Crossover, DKN

  F2G Cable Crossover, DKN
  F2G Cable Cross Over är en kraftstation som passar utmärkt för både till hemmabruk såväl som lättare kommersiellt bruk inom hotell och hälsoklubbar.Viktmagasinet på 2 x 82 kg består av precisisionsfrästa&hellip:
 • FitNord Diamond Adjustable Crossover, Styrkemaskin Cable cross

  FitNord Diamond Adjustable Crossover, Styrkemaskin Cable cross
  FitNord Diamond Cable Crossover med viktmagasin är en väldigt robust maskin som är speciellt utformad för professionell användning. Diamond Cable Crossover är särskilt lämplig för kommersionella&hellip:
 • Kraftmark Line - Cable Cross, Styrkemaskiner - Cross

  Kraftmark Line - Cable Cross, Styrkemaskiner - Cross
  Cable machine with two independent stacks: justerbart läge för handtagen. Mekaniska delar monterade på högkvalitativa maskinlager som säkerställer smidig rörelse under träningen. två oberoende viktmagasin. chin-up bar. Möjligheten att byta olika handtag. Pulverlackerad ram - motståndskraftig mot korrosion och mekanisk skada. Stabil och stark konstruktion av hållbara profiler. Specifikation L x B x H 386 x 70 x 220 cm Vikt 300 kg Viktmagasin 2 x 70 kg
 • Abilica CrossOver

  Abilica CrossOver
  Användningsområde Abilica Cable Cross passar bra för användning i hemmet eller på det mindre företaget. Abilica Cable Cross tränar framför allt bröst, armar och skuldror.   Produktinformation Trissor både uppe och nere ger bra variation i din träning. Alla hörn är förstärkta med stålbeslag och den plattan längs golvet ger en stabil och säker konstruktion.   Viktskivor medföljer inte, använd 25 mm viktskivor.   Fakta och egenskaper Mått L81xB239xH203 cm Vikt 65 kg För viktskivor (ej magasin)
 • Spirit commercial - Cable Crossover SP-3527

  Spirit commercial - Cable Crossover SP-3527
  Oavsett om du är intresserad av styrketräning för hela kroppen eller vill fokusera på specifika muskelgrupper, så har den högpresterande Spirit Cable Crossover SP-3527 allt du behöver. Med det medföljande&hellip:
 • Master Fitness Cable Cross Tillbehör X12

  Master Fitness Cable Cross Tillbehör X12
  Med dessa tillbehör bygger man enkelt ut X12 till att bli en Cross cable maskin. Bredden blir då 3055 mm. Detta set består av två långa armar som bildar bakstycke samt en lång överliggare. Mått&hellip:
 • NPG T-Line 818 Cable Cross, Styrkemaskiner - Cross

  NPG T-Line 818 Cable Cross, Styrkemaskiner - Cross
  Kabelmaskin med två oberoende staplar: säker och effektiv träning för många muskelgrupper, justerbar position för styrrullar, mekaniska delar monterade på högkvalitativa maskinlager som säkerställer smidig rörelse under träningen, två oberoende stackar, chin-up bars, pulverlackerad ram – resistent mot korrosion och mekaniska skador, stabil och stark konstruktion av slitstarka profiler designad för både nybörjare och avancerade användare, mångfalden av användning gör det till ett utmärkt förslag för en fitnessklubb, gym eller hotell. Specifikationer L x B x H: 4270 x 680 x 2500 Produkt vikt: 322 kg Viktstaplar: 2 x 100 kg

Fördelarna med styrketräning i CableCross maskin

Vi tycker att det finns främst tre viktiga fördelar med cable cross jämfört med till exempel fria vikter eller andra maskiner.

 1. Motståndet i kabelmaskinen är jämnt under hela rörelsen. Effekten blir att musklernas aktivering är utspridd över en längre rörelseperiod.
 2. Det går snabbt att ändra motstånd genom att flytta pinnen i viktracket. Man slipper bära viktskivor eller hantlar fram och tillbaka från viktställ.
 3. Rörelsefriheten är större i cable cross jämfört med styrkemaskiner som följer en inbyggd rörelse. Det gör att även stabiliserande muskulatur tränas och därmed minskar skaderisk på lång sikt.

Pansar visar cable cross övningar

För de flesta är Peter Blaha känd som gladiatorn Pansar. I en video han laddat upp på sin egen Youtube-kanal visar han några övningar man kan göra i en cable cross over kabelmaskin.

ilead