Cable Cross

En Cable Cross är en maskin som kan användas till många olika muskelövningar. Man kan träna bröst-, bål-, ben- och armmuskler väldigt effektivt med olika kryssdrag. Har du plats hemma för en cablecross kan det vara ett mycket bra investering till hemmagymmet.

Fördelarna med styrketräning i CableCross maskin

Vi tycker att det finns främst tre viktiga fördelar med cable cross jämfört med till exempel fria vikter eller andra maskiner.

 1. Motståndet i kabelmaskinen är jämnt under hela rörelsen. Effekten blir att musklernas aktivering är utspridd över en längre rörelseperiod.
 2. Det går snabbt att ändra motstånd genom att flytta pinnen i viktracket. Man slipper bära viktskivor eller hantlar fram och tillbaka från viktställ.
 3. Rörelsefriheten är större i cable cross jämfört med styrkemaskiner som följer en inbyggd rörelse. Det gör att även stabiliserande muskulatur tränas och därmed minskar skaderisk på lång sikt.

Populärt inom cable cross

 • Toorx Cable Cross Station Csx-70, Styrkemaskin Cable cross

  Toorx Cable Cross Station Csx-70, Styrkemaskin Cable cross
  CSX-70 Cable cross från Toorx är ett exklusivt home gym som möjliggör en mångsidig träning i hemmet. Med Toorx CSX-70 medföljer det 2 x 50 kg viktmagasin vilket innebär att du får ut det mesta av din styrketräning. Den är tillverkad av kvalitetsmaterial med stålvävda kablar som har en polyuretan-beläggning. Två handtag och fotledsmanschetter ingår, så att du kan börja träna omedelbart. Ramen är tillverkad av ett robust stålrör 7 x 3 cm och 8 x 4 cm dubbelt pulverlakerat, slitstarkt material.
 • Cable Cross

  Cable Cross
  Abilica CrossOver är en apparat där du primärt tränar armar, skuldror och bröst. Trissor bådeuppe och nere gör att du har möjlighet att träna alla stora muskelgrupp-erna samt att möjligheterna&hellip:
 • Crossover Machine GCCO150S, Body-Solid

  Crossover Machine GCCO150S, Body-Solid
  Crossover Machine GCCO150S är en mycket stabil cable cross från Body-Solid med tillförlitlig design och ett mycket mångsidigt bruk.Med denna träningsmaskin kan du träna och tona i stort sett alla&hellip:
 • Body-Solid Cable Cross med viktmagasin

  Body-Solid Cable Cross med viktmagasin
  En cable cross ger en stor variation av träningsmöjligheter. Uttagen på vajern är justerbar uppifrån och ner i många lägen för att passa just din träning. Träna 1 till 2 personer samtidigt beroende på övning. Hävräckshantagen på bilden är tillbehör. Mått (längd x bredd x höjd): 356cm x 99cm x 211cm  

Fler tips på cable cross

 • Abilica Crossover, Styrkemaskin Cable cross

  Abilica Crossover, Styrkemaskin Cable cross
  Abilica CrossOver är en maskin där du primärt tränar armar, skuldror och bröst. Maskinen är speciellt utvecklad för företagsmarkanden, men fungerar utmärkt även till dig som ställer höga krav på din träningsutrustning. Möjligheterna med denna maskinen är nästan oändliga, trissor både uppe och nere gör att du har möjlighet att träna alla stora muskelgrupperna. Hörnen är förstärkta med kraftigt stålbeslag och den extra starka plattan längs golvet ger en stabil konstruktion. Passar till 25/30 mm och 50 mm viktskivor. Dokument Produktmanual (EN)
 • Abilica CrossOver

  Abilica CrossOver
  Användningsområde Abilica Cable Cross passar bra för användning i hemmet eller på det mindre företaget. Abilica Cable Cross tränar framför allt bröst, armar och skuldror.   Produktinformation Trissor både uppe och nere ger bra variation i din träning. Alla hörn är förstärkta med stålbeslag och den plattan längs golvet ger en stabil och säker konstruktion.   Viktskivor medföljer inte, använd 25 mm viktskivor.   Fakta och egenskaper Mått L81xB239xH203 cm Vikt 65 kg För viktskivor (ej magasin)
 • FitNord Diamond Adjustable Crossover, Styrkemaskin Cable cross

  FitNord Diamond Adjustable Crossover, Styrkemaskin Cable cross
  FitNord Diamond Cable Crossover med viktmagasin är en väldigt robust maskin som är speciellt utformad för professionell användning. Diamond Cable Crossover är särskilt lämplig för kommersionella gymmen, men också för kollektiven och företagen. Diamond Cable Crossover innehåller viktmagasin på 100 kilo, vid behov av större viktmagasin, vänligen kontakta vår kundtjänst. Diamond-produkterna är utrustade med en användarvänlig repkalkylator och timer, vilket gör det enkelt att helt koncentrera på träningspasset och fokusera till exempel på andning när man inte själv behöver hålla koll på repetitioner. Diamond-serien ät tidlös och klassisk i sitt formspårk sålunda förblir ett gym möblerat med produkterna i Diamond-serien både trivsamt och funktionellt i mång
 • Cable Cross, Kryssdrag

  Cable Cross, Kryssdrag
  Längd: 89 cm, Bredd: 397 cm, Höjd: 232 cm
 • Cable Crossover U204, JTC X-Line

  Cable Crossover U204, JTC X-Line
  Snygg design och bra funktionalitet med de reglerbara handtagen som enkelt ställs in på den höjd man önskar.Två viktmagasin på vardera 80 kg (2 x 80 kg)Draghandtagen på bilden medföljer.
 • F2G Line Cable Crossover, DKN

  F2G Line Cable Crossover, DKN
  F2G Line Cable Crossover har en solid konstruktion med extra breda och långa stålramar möjliggör för en mängd olika övningar samtidigt som den ger sån stabilitet att maskinen utöver&hellip:
 • CrossOver, Abilica

  CrossOver, Abilica
  Cable Cross F450, är en apparat där du primärt tränar armar, skuldror och bröst.Trissor både uppe och nere gör att du har möjlighet att träna alla stora muskelgrupperna samt att möjligheten med&hellip:
 • IF-CC Cable Crossover

  IF-CC Cable Crossover
  En mycket kraftig och stabil Cable Cross för kommersiellt bruk, så den passar utmärkt på företag, gym och andra motionsanläggningar. Viktmagasin 2 x 91 kg.Ring 0500-42 87 00 + alt 3 för pris och&hellip:
 • Gymleco Kryssdrag - Ställbar Höjd 2X60kg, Styrkemaskin Cable cross

  Gymleco Kryssdrag - Ställbar Höjd 2X60kg, Styrkemaskin Cable cross
  GYMLECO kryssdrag är utrustat på höjden med inställbara trissor för bättre träningsmöjligheter. De lågt placerade viktmagasinen ger ett mycket större rörelseomfång så att t.ex. alla bröst- och axelövningar kan genomföras fritt. Träningsmaskinen från GYMLECO är ett mångsidigt träningsredskap som även passar för rehabilitering. Banden som går över hjulen med dubbla kullager ger extremt lätt fin gång. För att ytterligare spara utrymme kan man komplettera med ett chinsräcke. Tätare delning i viktmagasin (tillval). Större viktmagasin (tillval) Två draghandtag ingår. Garanti: 10 år på eventuella rörliga detaljer och komponenter. Livstidsgaranti: Svets och ram/stativ Vi rekommenderar att kryssdraget fastbultas i golvet.
 • Body-Solid Cable Cross Delux 250

  Body-Solid Cable Cross Delux 250
  180 graders svängrum gör det enkelt att vinkla maskinen i stort sett åt vilket håll utan att på verka de friktionsfria rörelserna. Vajrarna klarar minst en belastning på 1100 kg! Vardera viktmagasin är på 73 kg. Denna cable cross är en stabilare version av den tidigare GCCO-150.  Höjd: 212 cmBredd: 417 cmDjup: 74 cm
 • F2G Cable Crossover, DKN

  F2G Cable Crossover, DKN
  F2G Cable Cross Over är en kraftstation som passar utmärkt för både till hemmabruk såväl som lättare kommersiellt bruk inom hotell och hälsoklubbar.Viktmagasinet på 2 x 82 kg&hellip:

Peter Blaha aka "Pansar" visar favoritövningar i en cable cross

För de flesta är Peter Blaha känd som gladiatorn Pansar. I en video han laddat upp på sin egen Youtube-kanal visar han några favoriter av övningar man kan göra i en crossover kabelmaskin.

ilead