Hantlar

Att träna styrketräning med hantlar är något som görs på gym men också hemma. Hantlarna tar liten plats och kan förvaras under sängen, i garderoben eller i förrådet. Några enkla övningar med hantlar kan därför vara ditt första steg för att komma i form och bygga på dig mer muskler.

Köpa hantlar och hantelset billigt online

Här kan du hitta allt från små enkla dumbbells med fasta vikter till hantlar med handtag och lösa vikter (byggbara hantlar) för att kunna variera tyngden. Är hantlar ditt favoritsätt att träna med kan du köpa ett helt hantelset med lätta till tunga vikter. Det finns ett brett utbud med prisvärda hantlar till exklusivare modeller som kanske mer passar på gymmet.

Populärt inom hantlar

 • Hantlar Pro EXP

  Hantlar Pro EXP
  Lev. status - vi har slut på lager och vet ej när vi får in igen. Världens bästa justerbara hantlar!Powerblock hantlar är ett komplett innovativt hantelsystem för styrketräning och som gör att&hellip:
 • NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar

  NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar
  Flexbell har en genial konstruktion som gör att du genom att vrida på handtaget justerar vikten på hanteln. När du har ställt in rätt vikt lyfter du upp hanteln och börjar träna. Den här versionen av Flexbell kan justeras 2-32 kg. Hantlarna kan ställas in till följande vikter. 2 - 4 - 8 - 12 - 16 - 20 - 24 - 28 - 32. Bra balans i hantlarna och antracitgrå färg. Levereras i par. Garanti gäller vid hemanvändning. Vad är skillnaden mellan NUOBELL och FLEXBELL? Funktionen och syftet är detsamma. NUOBELL är den nyare och uppdaterade varianten. Det som skiljer sig åt är viktintervallen där NUOBELL kan justeras med 2 kg hela vägen till maxvikt. Medan FLEXBELL har ett intervall på 4 kg.
 • Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel

  Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel
  Prisvärda hantlar med rundat handtal för bästa komfort. Vikternas kantiga form gör att hantlarna inte rullar. Säljs styckevis.
 • Hantlar SelectTech 552i

  Hantlar SelectTech 552i
  Nu behöver du inte längre mängder av hantlar! Med denna unika uppsättning får du stora variationsmöjligheter och vikter som varierar från 2 till 24 kg. Säljs i par. Bowflex Selecttech ger dig 15&hellip:

Fler tips på hantlar

 • Classic Dumbbell 3kg - Black

  Classic Dumbbell 3kg - Black
  En klassisk dumbbell i neopren för smidig styrketräning hemma. Täckt av ett mjukt överdrag för ett behagligt grepp. Skonsamma mot ömtåliga golv. Säljes styckvis.
 • Nordic Fighter Hantelgrepp, 50mm

  Nordic Fighter Hantelgrepp, 50mm
  Nordic Fighter Hantelgrepp, 50mmMed detta hantelgrepp frå:n Nordic Fighter kan du enkelt bygga din egna hantel med viktskivor som har en hå:ldiamter på: 50mm. Kombinera gä:rna hantelgreppet&hellip:
 • Neoprene dumbbell 2x3kg - Black

  Neoprene dumbbell 2x3kg - Black
  Hantlar för hemmaträning, de är täckta av ett mjukt överdrag för en mer behagligt grepp under din styrketräning.
 • Master Fitness Hantelställ, Pelare 10 Par, Ställning hantlar

  Master Fitness Hantelställ, Pelare 10 Par, Ställning hantlar
  Detta smidiga hantelställ tar hand om alla lösa hantlar Avsett för 1-10 kg hexagon hantlar. 46 x 50 cm. Höjd 127 cm
 • Hantlar Väska - 12kg

  Hantlar Väska - 12kg
  Här ett paket med tre par hantlar i vikter mellan 1-3kg och en total vikt på 12kg. Hantlarna ligger packade i en väska så att du enkelt kan bära med dig samtliga hantlar till och från träningen…
 • Hantlar hex 1-10kg 3 kg

  Hantlar hex 1-10kg 3 kg
  Neoprenklädd hantel som är behaglig att träna med. Säljs i styck.
 • Wall Ball 3 kg - Black

  Wall Ball 3 kg - Black
  Våra Wall Balls är tillverkade i ett slitstarkt material med en strukturyta, vilket ger ett bra grepp under övningar som i sin tur leder till säkrare kast och fångst. De har förstärkta sömmar för en ökad hållbarhet.
 • Wrist weight 2x1kg - Black

  Wrist weight 2x1kg - Black
  Vikter som du fäster runt armleden med en enkel kardborreknäppning, vikterna hjälper dig att få en intensivare träning. Öppning för tummen gör att den sitter bekvämt på handen. Kan även användas runt fotleden.
 • Deluxe Rubber Dumbbell

  Deluxe Rubber Dumbbell
  Kvalitativa Deluxe Rubber Dumbbell från SPRI – byggd att hålla en livstid.
 • FitNord Hexhantlar 37,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 37,5 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 37,5 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • Hantlar 2x15kg

  Hantlar 2x15kg
  Hantlar för enkel träning 2 st hantlar med kromhandtag. 15 kg var, totalt 30 kg vikter. Gummiklädda stålvikter Ø 25 mm. Varje hantel kan enkelt justeras i vikt genom att viktskivor läggs till eller tas bort. Perfekt för hemmaträning! Tillverkade av gjutjärn Dessa hantlar är tillverkade av gummiklädd gjutjärn. Många billiga hantlar av sämre kvalitet innehåller sand för att hålla nere priset.
 • Hantlar CHROME Gjutjärn - 2x15kg

  Hantlar CHROME Gjutjärn - 2x15kg
  Hantelpaket i silvrigt, snyggt, glänsade färg med två hantelstänger, tolv viktskivor och fyra stjärnlås på totalt 30kg. Viktskivorna…
 • PowerBox

  PowerBox
  Komplett viktväska på totalt 15,75kg. Innehåller 2st kromade stänger på 35cm på 2,5kg inkl lås ochh kromade viktskivor (4x0.5kg och 8x1,25kg) som också kan användas på skivstänger. Allt i 25mm.&hellip:
 • Dumbbells Vinyl, pair - 2,7 kg

  Dumbbells Vinyl, pair - 2,7 kg
  Dumbbells Vinyl från SPRI – hållbara och extremt tåliga hantlar.
 • Star Gear Dumbbell bar 25mm

  Star Gear Dumbbell bar 25mm
  Med Star Gear Dumbbell bar 25mm, kan du lätt välja vilken vikt du vill ha på din hantel. På hanteln kan alla viktskivor som är anpassade för 25mm fästas. Perfekt för ditt hemmagym.
 • Gymstick Vinyl Dumbbells, Hantelset

  Gymstick Vinyl Dumbbells, Hantelset
  Vinylbelagda hantlar möjliggör mångsidig och effektiv styrketräning. Mjuk vinylyta ger en bekväm träning och den lämnar inte märken på golvet. Inkluderar: 2 st vinylhantlar.
 • Abilica DumbBell

  Abilica DumbBell
  Abilica dumbbell - Gedigen och välavvägd neoprenklädd hantel från Abilica. Perfekt för hemmagymmet!
 • Studio Dumbbell

  Studio Dumbbell
  Vinyltäckta Studio Dumbbells från Gymstick. Perfekt för gym eller hemmabruk.
 • NÜO Nuobell 2-20 kg (Par), Hantlar

  NÜO Nuobell 2-20 kg (Par), Hantlar
  Flexbell har en genial konstruktion som gör att du genom att vrida på handtaget justerar vikten på hanteln. När du har ställt in rätt vikt lyfter du upp hanteln och börjar träna. Den här versionen av Nuobell kan justeras 2-20 kg med endast 2 kg intervaller. Hantlarna kan ställas in till följande vikter. 2 - 4 - 6 - 8 - 10 - 12 - 14 - 16 - 18 - 20. Bra balans i hantlarna och antracitgrå färg. Levereras i par. Garanti gäller vid hemanvändning. Vad är skillnaden mellan NUOBELL och FLEXBELL? Funktionen och syftet är detsamma. NUOBELL är den nyare och uppdaterade varianten. Det som skiljer sig åt är viktintervallen där NUOBELL kan justeras med 2 kg hela vägen till maxvikt. Medan FLEXBELL har ett intervall på 4 kg.
 • FitNord Kromade Hantlar 2 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 2 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 2 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • Abilica DumbBell

  Abilica DumbBell
  Abilica dumbbell - Gedigen och välavvägd neoprenklädd hantel från Abilica. Perfekt för hemmagymmet!
 • Motion & Fitness PRO Hantelgrepp 25mm med lås, Hantelset

  Motion & Fitness PRO Hantelgrepp 25mm med lås, Hantelset
  Hantelgrepp inklusive skruvlås för 25mm viktskivor.
 • Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set - 22,5 - 45 kg, Hantelset

  Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set - 22,5 - 45 kg, Hantelset
  Eleikos Vulcano Discs Dumbbells är ett bekvämt sätt att snabbt lägga till motstånd och ladda ett brett utbud av övningar. Roterande handtag möjliggör olympiska lyft som dumbbell snatches. Skivorna använder Eleikos 1,25 och 2,5 kg vulkan skivor och varierar dem med snygga kromade skivor för att öka viken. Viktbeteckningen är tydligt markerad i vita bokstäver.
 • FitNord Hexhantlar 55 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 55 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 55 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Hantlarna är gummerade, vilket förhindrar att vikterna skramlar under användning eller på golvet. Hantlarna är formade som en hexagon, så att de inte rullar på golvet, utan hålls på plats.
 • Hex Hantlar 7 kg

  Hex Hantlar 7 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Hantlar GS Gummi - 2x7,5kg

  Hantlar GS Gummi - 2x7,5kg
  GUMMI-hantlar från Gorilla Sports är konstruerade för professionell gymmiljö och passar både proffset så väl som nybörjaren med tydlig markering för vikt och tuff logotyp.
 • Gorilla Sports Hantlar BLACK Cement - 2x15 kg

  Gorilla Sports Hantlar BLACK Cement - 2x15 kg
  I det här hantelpaketet får du totalt 30kg(2x15kg) att träna med. Hantelstängerna har en diameter på 25mm och viktskivorna en håldiameter på 26mm, ej att förväxlas med den något större diametern 30/31mm. Totalt innehåller paketet 16st viktskivor i tre olika vikter mellan 0,75-2,5kg som totalt blir 28kg. Hantelstängerna väger 1kg vardera och har utrymme nog för att ge en hantel en maxvikt på 20kg. Övrig information Viktskivor 8x2,5kg - Diameter 15,9cm, bredd 2,3cm Viktskivor 4x1,25kg - Diameter 12,8cm, bredd 1,8cm Viktskivor 4x0,75kg - Har ej diameter eller bredd Viktskivor material: Cement med plastbeläggning Hantelstänger diameter: 25mm Viktskivor håldiameter: 26mm Hantelstänger längd: 2x46cm Hantelstänger vikt: 2x1kg Total vikt: 30kg Fyra stjärnlås Färg: Svart
 • FitNord Hexhantlar 8 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 8 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 8 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • Master Fitness Hex Hantel - 27,5kg

  Master Fitness Hex Hantel - 27,5kg
  Master Fitness Hex HantelMaster Fitness Hex Hantlar ä:r en sexkantig hantel med runt hantag. Den sexkantiga sidan ä:r gummibeklä:dd fö:r skyddande yta och unviker att hanteln rullar ivä:g.&hellip:
 • NÜO Flexbell Floor Stand 1 Pelare, Hantelställ

  NÜO Flexbell Floor Stand 1 Pelare, Hantelställ
  Stilrent och ergonomiskt hantelställ för Flexbell hantlar. Passar samtliga storlekar av Flexbell hantlar. Flexbell Floor Stand 1 pelare är kontruerad så att hantelställena vilar på 1 pelare.
 • Dumbbell grip 3 kg - Black

  Dumbbell grip 3 kg - Black
  Hantlar för hemmaträning, de är täckta av ett mjukt överdrag för ett mer behagligt grepp under din styrketräning samt att de blir skonsamma mot dina golv. Det perfekta hantlarna för styrketräning hemma. Säljes styckvis.
 • Gorilla Sports Hantlar BLACK Trigrip - 2x13,5kg

  Gorilla Sports Hantlar BLACK Trigrip - 2x13,5kg
  Träning med hantlar finner nästan alltid sin plats i varje träningsprogram och gör sig väldigt bra i hemmagymmet och till träning hemma. Med de praktiska ställbara hantlarna kan du anpassa vikten och även köpa till viktskivor om du känner för att kunna träna med mer vikt än totalt 27,5kg. Övrig information 6x1,25kg-viktskivor - Diameter 14,5cm, bredd 2,5cm 6x2,5kg-viktskivor - Diameter 19cm, bredd 2,5cm Håldiameter viktskivor: 31mm Hantelstänger längd: 2x35cm Hantelstänger vikt: 2x2,5kg Hantelstänger vitkområde: 10cm vardera Hantelstänger diameter: 30mm Material: Gjutjärn Färg på viktskivor: Svart Färg på hantelstänger: Silver 4xStjärnlås
 • Master Fitness HexDumbbell

  Master Fitness HexDumbbell
  Klassiska HexDumbbell från Master Fitness – Prisvärda kvalitetshantlar med bästa komfort!
 • FitNord Hexhantlar 22,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 22,5 kg (par)
  Hexhantlar 22,5 kg (par), FitNord är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • Abilica DumbBell

  Abilica DumbBell
  Abilica dumbbell - Gedigen och välavväg neoprenklädd hantel från Abilica. Perfekt för hemmagymmet!
 • Abilica Dumbbell Rack 6

  Abilica Dumbbell Rack 6
  Abilica Dumbbell Rack 6 - Kraftigt hantelställ i metall. Passar till 6 par hantlar från 2 kg till 9 kg.
 • Hex Hantlar 45 kg

  Hex Hantlar 45 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Master Fitness Hex Hantel - 12,5kg

  Master Fitness Hex Hantel - 12,5kg
  Master Fitness Hex HantelMaster Fitness Hex Hantlar ä:r en sexkantig hantel med runt hantag. Den sexkantiga sidan ä:r gummibeklä:dd fö:r skyddande yta och unviker att hanteln rullar ivä:g.&hellip:
 • PRF Adjustable Dumbbell set 1x1-5kg - Black

  PRF Adjustable Dumbbell set 1x1-5kg - Black
  Smart hantel med fem vikter i en. Från lägst 1 kg till högst 5 kg. Slipp tidskrävande viktbyten, spara plats hemma och maximera ditt träningsresultat. Justera vikten enkelt med hjälp av spärren, och anpassa vikten till varje övning. Säljes styckvis.
 • Hantlar hex 1-10kg 6 kg

  Hantlar hex 1-10kg 6 kg
  Neoprenklädd hantel som är behaglig att träna med. Säljs i styck.
 • Curlstång Hantlar IRON - 70kg

  Curlstång Hantlar IRON - 70kg
  Curlstång Hantlar IRON - 70kg Paket på 70kg med curlstång, hantelstänger och viktskivor. Stängerna har en diameter på 30mm och viktskivorna har en…
 • Deluxe Rubber Dumbbell

  Deluxe Rubber Dumbbell
  Kvalitativa Deluxe Rubber Dumbbell från SPRI – byggd att hålla en livstid.
 • Master Fitness Hantelgrepp 25 mm (Inkl Fjäder)

  Master Fitness Hantelgrepp 25 mm (Inkl Fjäder)
  Kromat hantelgrepp 25 mm i diameter. Viktskivor 25 mm passar till detta hantelgrepp. Fjäderlås ingår. Säljs styckvis.
 • Abilica DumbBell

  Abilica DumbBell
  Abilica dumbbell - Gedigen och välavvägd neoprenklädd hantel från Abilica. Perfekt för hemmagymmet!
 • Bowflex 560 Dumbbell Kit 27 kg (Pair)

  Bowflex 560 Dumbbell Kit 27 kg (Pair)
  Vi presenterar världens smartaste hantel! Det är en omarbetad styrketräning, som kombinerar de bästa egenskaperna hos den #1 säljande utvalda hanteln i världen med avancerad prestandateknologi. Integrerad Bluetooth®-spårning kombineras med Bowflex SelectTech®-appen för att spåra vikt, räkna reps och set och tillhandahålla avancerad videocoachning för att säkerställa perfekt form varje gång. Intervall: 2,3 - 3,4 - 4,5 - 5,7 - 6,8 - 7,9 - 9,1 - 10,2 - 11,3 - 13,6 - 15,9 - 18,1 - 20,4 - 22,7 - 24,9 - 27,2 kg
 • Hex Hantlar 1kg

  Hex Hantlar 1kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Thor Fitness Kromhantelställ, Ställning hantlar

  Thor Fitness Kromhantelställ, Ställning hantlar
  Ett hantelställ för kromhantlar, klarar 10par av Thor Fitness Kromhantlar. Vikt: 7 kg Mått (LxBxH): 46,5 x 42 x 120 cm
 • Gorilla Sports Hantlar GUMMI Gjutjärn - 2x10kg

  Gorilla Sports Hantlar GUMMI Gjutjärn - 2x10kg
  Hantelset med en vikt på totalt 20 kg beståendes av, två hantelstänger med fyra stjärnlås, fyra viktskivor som väger 1,25kg och fyra viktskivor som väger 2,5 kg. Dessa gummerade gjutjärns-viktskivor är tillverkade i högsta kvalitet med gummibeläggning. De åtta viktskivorna har en håldiameter på 31 mm och är perfekta för medföljande hantelstänger men även för skivstången såväl som curlstången med en diameter på 30 mm.
 • Nordic Fighter Hantelgrepp Roterande

  Nordic Fighter Hantelgrepp Roterande
  Hantelgrepp med roterande hantag för lättare träning. Två snurrlås medföljer.
 • Classic Dumbbell 8kg - Black/white

  Classic Dumbbell 8kg - Black/white
  En klassisk dumbbell i neopren för smidig styrketräning hemma. Täckt av ett mjukt överdrag för ett behagligt grepp. Skonsamma mot ömtåliga golv. Säljes styckvis.
 • Master Fitness HexDumbbell

  Master Fitness HexDumbbell
  Klassiska HexDumbbell från Master Fitness – Prisvärda kvalitetshantlar med bästa komfort!
 • Gummihantlar Pro 26 kg

  Gummihantlar Pro 26 kg
  Fakta och egenskaperDiameter 155 mmGreppets bredd 145 mm  

Vanliga övningar med hantlar

Med rätt set av övningar med hantel kan man faktiskt skapa en komplett styrketräning för alla kroppens muskler. Det finns även hantelövningar för ökad fettförbränning. Här går vi igenom några vanliga du kan börja med.

Serratus Crunch för starkare mage

Börja med att lägga dig ner på golvet. Böj benen lätt och håll dina hantlar rakt upp ovanför axlarna.

Pressa upp hantlarna mot taket genom att lyfta på skulderbladen men låt ländryggen vara kvar i marken. Håll i 2 sekunder innan du återgår till startpositionen.

Upprepa 3 set á 10-12 repetitioner med cirka 1 minuts vila mellan set.

Framåtböjd rodd för rygg och armar

Startpositionen är att du ska stå med fötterna axelbrett och med lätt böjda knän. Luta dig framåt och håll dina hantlar med raka armar framför din kropp.

Lås höften och jobba bara med armarna. Lyft upp båda hantlarna snabbt och explosivt mot magen och sänk sedan ner i en långsam rörelse. Upprepa i 10-12 ggr i set om 3 med 1 minuts vila.

Goblet Squat för rumpa och lår

Här jobbar du bara med en hantel, så lasta på lite extra på den då lår och sätesmuskel är våra starkaste.

Håll hanteln tätt framför bröstet. Fötterna har du axelbrett och ryggen ska vara rak.

Böj dig neråt som om du skulle sätta dig på en stol och tänk på att inte krumma ryggen. När låren är parallella mot golvet reser du dig explosivt upp igen till stående.

Nedåtrörelsen får gärna gå lite långsamt. Räkna 1001-1002-1003. Upprepa 10-12 ggr i set om 3 och vila 1 minut mellan dina hantelsquats.

Floor Press för bröst och axlar

Börja övningen med att ligga på golvet med böjda ben och hantlarna rakt upp. Sänk sakta ner vikterna i en 3-sekunders fas.

Tryck explosivt upp vikterna till startpositionen igen. Upprepa i 3 set om 10-12 repetitioner med en minuts vila mellan set.

Anpassa vikten på hanteln för träning av styrka

Första gången får du helt enkelt prova dig fram vilken vikt du klarar av. Med byggbara hantlar kan man ju enkelt justera motståndet. Du hittar rätt nivå när du känner att de 2-3 sista repetitionerna är jobbiga och kräver max ansträngning.

Om du vill kunna justera vikten snabbt på dina hantlar kan du köpa de ställbara hantlarna.

Anpassa vikten efter din förmåga och öka på i takt med att du blir starkare. När det känns för lätt och du med lätthet kan göra 15 eller fler repetitioner ska du öka på vikten. Annars blir det uthållighet du tränar istället för styrka.

Med hantlar och en hopfällbar träningsbänk kan du träna hela din kropp hemma. Utrustningen kan du plocka fram och ställa tillbaka när du vill.

ileadilead