Hantlar

Att träna styrketräning med hantlar är något som görs på gym men också hemma. Hantlarna tar liten plats och kan förvaras under sängen, i garderoben eller i förrådet. Några enkla övningar med hantlar kan därför vara ditt första steg för att komma i form och bygga på dig mer muskler.

Köpa hantlar och hantelset billigt online

Här kan du hitta allt från små enkla dumbbells med fasta vikter till hantlar med handtag och lösa vikter (byggbara hantlar) för att kunna variera tyngden. Är hantlar ditt favoritsätt att träna med kan du köpa ett helt hantelset med lätta till tunga vikter. Det finns ett brett utbud med prisvärda hantlar till exklusivare modeller som kanske mer passar på gymmet.

Populärt inom hantlar

 • FitNord Hexhantlar 9 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 9 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 9 kg (par), är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 46 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 46 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 46 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Tunturi Vinylhantlar 2 kg (PAR)

  Tunturi Vinylhantlar 2 kg (PAR)
  Tunturis färgglada och prisvärda vinylbelagda hantlar, som är särskilt lämpliga för hemmabruk. Vinyl luktar inte som många gummerade hantlar och ger inga fläckar på golv och väggar. Vid användning är vinylvikterna mjuka och lätta att få ett bra och fast grepp om. Vinylytan är också lätt att rengöra genom att helt enkelt torka av den med en fuktig trasa. Beställ dessa prisvärda och hållbara vinylhantlar från Tunturi från Sportproffsen nu!
 • FitNord Kromade Hantlar 3 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 3 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 3 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!

Fler tips på hantlar

 • FitNord Diamond PU Hantlar 42,5 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 42,5 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 42,5 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 25 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 25 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 25 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 12,5 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 12,5 kg (par)
  Hexhantlar 12,5 kg för både hemmabruk och gymmet. Hexformade hantlar har sex kanter och skapar en säker miljö tack vare att de inte rullar iväg på golvet efter nedsättning. Dessutom skyddar gummiytan på den här modellen ditt golv mot repor. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Insportline Crossteel kromhantel 6 kg

  Insportline Crossteel kromhantel 6 kg
  Insportline Crossteel kromhantel är en populär hantel som väger sex kilo. Tack vare krombeläggningen samlas inte svett i handen under träningen.
 • FitNord Hexhantlar 45 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 45 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 45 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Hantlarna är gummerade, vilket förhindrar att vikterna skramlar under användning eller på golvet. Hantlarna är formade som en hexagon, så att de inte rullar på golvet, utan hålls på plats.
 • FitNord Diamond PU Hantlar 32,5 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 32,5 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 32,5 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 17,5 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 17,5 kg (par)
  Hexhantlar 17,5 kg för både hemmabruk och gymmet. Hexformade hantlar har sex kanter och skapar en säker miljö tack vare att de inte rullar iväg på golvet efter nedsättning. Dessutom skyddar gummiytan på den här modellen ditt golv mot repor. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Hexhantlar 47,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 47,5 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 47,5 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 37,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 37,5 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 37,5 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hanteluppsättning 15 kg

  FitNord Hanteluppsättning 15 kg
  Hanteluppsättning av gjutjärn som håller i generationer. Kolla in FitNord Hanteluppsättning 15 kg på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 25 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 25 kg (par)
  Hexhantlar på 25 kilo som passar både för hemmaträning och gym. Gummiytan skyddar mot stötar och minskar ljudet när du lägger ner dem på golvet, medan den sexkantiga formen förhindrar att de rullar iväg på golvet. Handgreppet är ergonomiskt utformat och ruggat. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Kromade Hantlar 9 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 9 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 9 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 35 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 35 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 35 kg (par) är lämpliga för både hem- och gymträning. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 3 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 3 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 3 kg (par), är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 20 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 20 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 20 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 32,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 32,5 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 32,5 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 15 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 15 kg (par)
  Hexhantlar 15 kg för både hemmabruk och gymmet. Hexformade hantlar har sex kanter och skapar en säker miljö tack vare att de inte rullar iväg på golvet efter nedsättning. Dessutom skyddar gummiytan på den här modellen ditt golv mot repor. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Kromade Hantlar 7 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 7 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 7 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 36 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 36 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 36 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 22 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 22 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 22 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 6 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 6 kg (par)
  Hexhantlar på sex kilo som passar både för hemmaträning och gym. Gummiytan skyddar mot stötar och minskar ljudet när du lägger ner dem på golvet, medan den sexkantiga formen förhindrar att de rullar iväg på golvet. Handgreppet är ergonomiskt utformat och ruggat. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Hexhantlar 65 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 65 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 65 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Hantlarna är gummerade, vilket förhindrar att vikterna skramlar under användning eller på golvet. Hantlarna är formade som en hexagon, så att de inte rullar på golvet, utan hålls på plats.
 • Insportline Crossteel kromhantel 1 kg

  Insportline Crossteel kromhantel 1 kg
  Insportline Crossteel kromhantel är en snygg och populär hantel på 1 kg. Tack vare krombeläggningen samlas inte svett och fukt i handen under träningen.
 • FitNord Diamond PU Hantlar 35 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 35 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 35 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 17,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 17,5 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 17,5 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 7 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 7 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 7 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 37,5 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 37,5 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 37.5 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 22,5 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 22,5 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 22,5 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 27,5 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 27,5 kg (par)
  Hexhantlar 27,5 kg för både hemmabruk och gymmet. Med sina sex kanter skapar de en säker miljö tack vare att de inte rullar iväg på golvet efter nedsättning. Dessutom skyddar gummiytan ditt golv mot repor. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 50 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 50 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 50 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 4 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 4 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 4 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 48 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 48 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 48 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 2 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 2 kg (par)
  Hexhantlar för både hemmabruk och gymmet. Tack vare de sex kanterna skapar du en säker miljö, eftersom hantlarna inte rullar iväg på golvet efter nedsättning. Dessutom skyddar gummiytan ditt golv mot repor och slag. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Hexhantlar 22,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 22,5 kg (par)
  Hexhantlar 22,5 kg (par), FitNord är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Kromade Hantlar 1 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 1 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 1 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • Insportline Crossteel kromhantel 7 kg

  Insportline Crossteel kromhantel 7 kg
  Insportline Crossteel kromhantel är en populär hantel som väger sju kilo. Tack vare krombeläggningen samlas inte svett i handen under träningen.
 • FitNord Hexhantlar 10 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 10 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 10 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • Sveltus Hexhantlar 22,5 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 22,5 kg (par)
  Hexhantlar på 22,5 kilo som passar både för hemmaträning och gym. Gummiytan skyddar mot stötar och minskar ljudet när du lägger ner dem på golvet, medan den sexkantiga formen förhindrar att de rullar iväg på golvet. Handgreppet är ergonomiskt utformat och ruggat. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Insportline Crossteel kromhantel 2 kg

  Insportline Crossteel kromhantel 2 kg
  Insportline Crossteel kromhantel är en populär hantel som väger två kilo. Tack vare krombeläggningen samlas inte svett i handen under träning.
 • Insportline Crossteel kromhantel 12 kg

  Insportline Crossteel kromhantel 12 kg
  Insportline Crossteel kromhantel är en populär hantel som väger tolv kilo. Tack vare krombeläggningen samlas inte svett i handen under träningen.
 • Tunturi Vinylhantlar 5 kg (PAR)

  Tunturi Vinylhantlar 5 kg (PAR)
  Tunturis färgglada och prisvärda vinylbelagda hantlar, som är särskilt lämpliga för hemmabruk. Vinyl luktar inte som många gummerade hantlar och ger inga fläckar på golv och väggar. Vid användning är vinylvikterna mjuka och lätta att få ett bra och fast grepp om. Vinylytan är också lätt att rengöra genom att helt enkelt torka av den med en fuktig trasa. Beställ dessa prisvärda och hållbara vinylhantlar från Tunturi från Sportproffsen nu!
 • FitNord Kromade Hantlar 2 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 2 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 2 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • Tunturi Vinylhantlar 4 kg (PAR)

  Tunturi Vinylhantlar 4 kg (PAR)
  Tunturis färgglada och prisvärda vinylbelagda hantlar, som är särskilt lämpliga för hemmabruk. Vinyl luktar inte som många gummerade hantlar och ger inga fläckar på golv och väggar. Vid användning är vinylvikterna mjuka och lätta att få ett bra och fast grepp om. Vinylytan är också lätt att rengöra genom att helt enkelt torka av den med en fuktig trasa. Beställ dessa prisvärda och hållbara vinylhantlar från Tunturi från Sportproffsen nu!
 • PRO PU Hantlar 45 kg, Gymstick (PAR)

  PRO PU Hantlar 45 kg, Gymstick (PAR)
  Dessa snygga Pro-hantlar av hög kvalitet är utformade för professionell användning. Det slitstarka PU-materialet luktar inte som många gummihandvikter kan göra. PU lämnar inte heller några märken på golvet och skyddar det från bucklor. Säljs i par. Finns i flera olika vikter från 5kg-> 50 kg/i 2,5 kg intervaller.
 • Insportline Crossteel kromhantel 9 kg

  Insportline Crossteel kromhantel 9 kg
  Insportline Crossteel kromhantel är en populär hantel som väger nio kilo. Tack vare krombeläggningen samlas inte svett i handen under träningen.
 • Sveltus Hexhantlar 10 kg (par)

  Sveltus Hexhantlar 10 kg (par)
  Hexhantlar 10 kg för både hemmabruk och gymmet. Hexformade hantlar har sex kanter och skapar en säker miljö tack vare att de inte rullar iväg på golvet efter nedsättning. Dessutom skyddar gummiytan på den här modellen ditt golv mot repor. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Kromade Hantlar 5 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 5 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 5 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Hantlarna är helt kromade, och den grova greppytan säkerställer ett fast grepp om hantlarna.
 • FitNord Diamond PU Hantlar 38 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 38 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 38 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!

Vanliga övningar med hantlar

Med rätt set av övningar med hantel kan man faktiskt skapa en komplett styrketräning för alla kroppens muskler. Det finns även hantelövningar för ökad fettförbränning. Här går vi igenom några vanliga du kan börja med.

Serratus Crunch för starkare mage

Börja med att lägga dig ner på golvet. Böj benen lätt och håll dina hantlar rakt upp ovanför axlarna.

Pressa upp hantlarna mot taket genom att lyfta på skulderbladen men låt ländryggen vara kvar i marken. Håll i 2 sekunder innan du återgår till startpositionen.

Upprepa 3 set á 10-12 repetitioner med cirka 1 minuts vila mellan set.

Framåtböjd rodd för rygg och armar

Startpositionen är att du ska stå med fötterna axelbrett och med lätt böjda knän. Luta dig framåt och håll dina hantlar med raka armar framför din kropp.

Lås höften och jobba bara med armarna. Lyft upp båda hantlarna snabbt och explosivt mot magen och sänk sedan ner i en långsam rörelse. Upprepa i 10-12 ggr i set om 3 med 1 minuts vila.

Goblet Squat för rumpa och lår

Här jobbar du bara med en hantel, så lasta på lite extra på den då lår och sätesmuskel är våra starkaste.

Håll hanteln tätt framför bröstet. Fötterna har du axelbrett och ryggen ska vara rak.

Böj dig neråt som om du skulle sätta dig på en stol och tänk på att inte krumma ryggen. När låren är parallella mot golvet reser du dig explosivt upp igen till stående.

Nedåtrörelsen får gärna gå lite långsamt. Räkna 1001-1002-1003. Upprepa 10-12 ggr i set om 3 och vila 1 minut mellan dina hantelsquats.

Floor Press för bröst och axlar

Börja övningen med att ligga på golvet med böjda ben och hantlarna rakt upp. Sänk sakta ner vikterna i en 3-sekunders fas.

Tryck explosivt upp vikterna till startpositionen igen. Upprepa i 3 set om 10-12 repetitioner med en minuts vila mellan set.

Anpassa vikten på hanteln för träning av styrka

Första gången får du helt enkelt prova dig fram vilken vikt du klarar av. Med byggbara hantlar kan man ju enkelt justera motståndet. Du hittar rätt nivå när du känner att de 2-3 sista repetitionerna är jobbiga och kräver max ansträngning.

Om du vill kunna justera vikten snabbt på dina hantlar kan du köpa de ställbara hantlarna.

Anpassa vikten efter din förmåga och öka på i takt med att du blir starkare. När det känns för lätt och du med lätthet kan göra 15 eller fler repetitioner ska du öka på vikten. Annars blir det uthållighet du tränar istället för styrka.

Med hantlar och en hopfällbar träningsbänk kan du träna hela din kropp hemma. Utrustningen kan du plocka fram och ställa tillbaka när du vill.