Hantlar

Att träna styrketräning med hantlar är något som görs på gym men också hemma. Hantlarna tar liten plats och kan förvaras under sängen, i garderoben eller i förrådet. Några enkla övningar med hantlar kan därför vara ditt första steg för att komma i form och bygga på dig mer muskler.

Köpa hantlar och hantelset billigt online

Här kan du hitta allt från små enkla dumbbells med fasta vikter till hantlar med handtag och lösa vikter för att kunna variera tyngden. Är hantlar ditt favoritsätt att träna med kan du köpa ett helt hantelset från lätta till tunga vikter.

Populärt inom hantlar

 • Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel

  Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel
  Prisvärda hantlar med rundat handtal för bästa komfort. Vikternas kantiga form gör att hantlarna inte rullar. Säljs styckevis.
 • NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar

  NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar
  Flexbell har en genial konstruktion som gör att du genom att vrida på handtaget justerar vikten på hanteln. När du har ställt in rätt vikt lyfter du upp hanteln och börjar träna. Den här versionen av Flexbell kan justeras 2-32 kg. Hantlarna kan ställas in till följande vikter. 2 - 4 - 8 - 12 - 16 - 20 - 24 - 28 - 32. Bra balans i hantlarna och antracitgrå färg. Levereras i par. Mått 57 x 26 x 30 cm. Garanti gäller vid hemanvändning.
 • Abilica Hex Dumbbells, Hexhantel

  Abilica Hex Dumbbells, Hexhantel
  Gummibelagda och sexkantiga hantlar. Perfekt till övningar som kräver att hantlarna inte trillar, som till exempel Renegade Row, eller för användning i gym på båtar.Gummibelagda för längre livstid både för hantel, golv och stativ. Greppvidd: 14 cm. Abilica HexDumbells är prissatta som par, men kan även säljas styckvis från 22,5 kg och uppåt. Dimensioner
 • Abilica Dumbbell, Neoprenhantel

  Abilica Dumbbell, Neoprenhantel
  Neoprenklädd hantel som är behaglig att träna med. Säljs i styck. Nedladdningsbara filer Abilica träningsprogram

Fler tips på hantlar

 • Casada Vibrationshantel Olympia, Vibrationshantlar

  Casada Vibrationshantel Olympia, Vibrationshantlar
  Med Casada Vibrationshantel håller du i din hand ett komplett program för effektiv muskelträning. Användbarheten är nästan obegränsad oavsett om du använder den hemma, under resan eller på lunchpausen. Med den enkla LED-displayen kan du välja mellan tre olika tidsprogram (3 min, 6 min och 9 min) samt mellan två intensitetsnivåer på vibrationerna. Dimensioner: 28 x 11 x 11 cm Vikt: 1 kg Olympia (grå), 2 kg Adonis (röd) Batteri: 4 st 1,5 V AA
 • Abilica Dumbbells Walking, Neoprenhantel

  Abilica Dumbbells Walking, Neoprenhantel
  Hantlar i järn belagda med neopren som ligger mycket bra i handen. Få mer effekt av promenaden med lite extra belastning. Kan användas både inomhus och utomhus. Finns i 2 vikter. Säljs i par.
 • Alex vinylhantel

  Alex vinylhantel
  Soft Touch Alex vinylhantlar med en mjuk och hållfast yta. 1-10kg.Pris per st.
 • Ziva Zvo Urethane Functional Tribell, Neoprenhantel

  Ziva Zvo Urethane Functional Tribell, Neoprenhantel
  Bekväma ergonomiska grepp. Premium uretanyta och plana ytor som förhindrar rullning. Färgad uretaninsats i gult.
 • Hex Hantlar 2 kg

  Hex Hantlar 2 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för underlag eller golv. På kommersiella gym används hex hantlar oftast som ett komplement till större hantelpaket upp mot 60kg. hantlarna passar utmärkt om du bara behöver några enstaka par för specifika övningar. Hex hantelns form gör den extra uppskattad av vissa personer som gillar det faktum att Hex hantlar gör att hantlarna inte rullar runt på golvet, samtidigt som det gummerade höljet skyddar öron från det skrammel som uppstår om järnhantlar ställs ned på hårt underlag. - Hex hantlar finns i storlekarna 1-60kg - Hantlarna är svarta med handtag i kromat silver. - Säljs i styck
 • Bauer Fitness Vinyl Dumbbell

  Bauer Fitness Vinyl Dumbbell
  Vinyl hantlar är perfekt för gruppövningar eller hemmaträningen eftersom vinylet ger ett säkert grepp under dynamisk träning. Att färgen på hanteln identifierar vikten gör det snabbare och enklare att hitta rätt vikt under gruppträningen.
 • Master Fitness Hantelställ, Pelare 10 Par, Ställning hantlar

  Master Fitness Hantelställ, Pelare 10 Par, Ställning hantlar
  Detta smidiga hantelställ tar hand om alla lösa hantlar Avsett för 1-10 kg hexagon hantlar. 46 x 50 cm. Höjd 127 cm
 • Master Fitness Hantelställ 10 Par

  Master Fitness Hantelställ 10 Par
  Hantelställ för 10 par hantlar. Mått: 50 x 54 x 130 cm. Minsta greppvidd på hantel för att passa i stället är 92 mm. Hantlarna ingår inte.
 • Hantelgrepp 25 mm 40 cm

  Hantelgrepp 25 mm 40 cm
   
 • Abilica Trio, Neoprenhantel

  Abilica Trio, Neoprenhantel
  Tre par hantlar inkl stativ. Hantlarna är i storlekarna 2x1 kg, 2x2 kg och 2x3 kg. Levereras med praktiskt ställ.
 • Abilica Dumbbell Rack 6

  Abilica Dumbbell Rack 6
  Abilica Dumbbell Rack 6 - Kraftigt hantelställ i metall. Passar till 6 par hantlar från 2 kg till 9 kg.
 • Runda gummi/krom hantlar 47,5 kg

  Runda gummi/krom hantlar 47,5 kg
  Runda gummi/krom hantlar från 1-60kg med ergonomisk grepp. Blindskrift på sidorna. OBS ! säljs i par.
 • Master Fitness Hex Hantel - 17,5kg

  Master Fitness Hex Hantel - 17,5kg
  Master Fitness Hex HantelMaster Fitness Hex Hantlar ä:r en sexkantig hantel med runt hantag. Den sexkantiga sidan ä:r gummibeklä:dd fö:r skyddande yta och unviker att hanteln rullar ivä:g.&hellip:
 • vidaXL Hantelstänger 2 st 3x35 cm massivt stål silver

  vidaXL Hantelstänger 2 st 3x35 cm massivt stål silver
  Vår uppsättning raka hantelstänger är perfekt för att stärka handleder, armar, axlar och rygg när de används ihop med viktplattor. Hantelstängerna är tillverkade av slitstarkt massivt stål för hållbarhet och en lång livslängd. De mäter 3 cm i diameter och 35 cm i längd och klarar av en vikt på 60 kg. O-ringarna i gummi innanför stjärnlåsen gör att viktplattorna kan låsas på plats. Dessutom ger det texturerade greppet en bekväm, halkfri yta så att du kan fokusera på dina armövningar. Lägg till dessa i din träningsutrustning! Leveransen inkluderar 2 hantelstänger. Färg: Silver Material: Förkromat massivt stål Mått: 3 x 35 cm (Diameter x L) Total vikt: 4,5 kg Maximal lastkapacitet: 60 kg Med stjärnlås Med gängade ändar Leveransen inkluderar 2 hantelstän
 • vidaXL Hantelstänger 2 st 3x35 cm stål svart

  vidaXL Hantelstänger 2 st 3x35 cm stål svart
  Vår uppsättning raka hantelstänger är perfekt för att stärka handleder, armar, axlar och rygg när de används ihop med viktplattor. Hantelstängerna är tillverkade av slitstarkt stål för hållbarhet och en lång livslängd. De mäter 3 cm i diameter och 35 cm i längd och klarar av en vikt på 40 kg. O-ringarna i gummi innanför stjärnlåsen gör att viktplattorna kan låsas på plats. Dessutom ger det texturerade greppet en bekväm, halkfri yta så att du kan fokusera på dina armövningar. Lägg till dessa i din träningsutrustning! Leveransen inkluderar 2 hantelstänger. Färg: Svart och silver Material: Förkromat stål Mått: 3 x 35 cm (Diameter x L) Total vikt: 1 kg Maximal lastkapacitet: 40 kg Med stjärnlås Med gängade ändar Leveransen inkluderar 2 hantelstänger
 • Combbell 6 kg - Black

  Combbell 6 kg - Black
  Ett innovativt träningsredskap för en mängd varierande övningar för hela kroppen. Överdrag av vinyl för bra grepp men även för att verka skyddande mot golv.
 • Iron Gym Fixed Hex Dumbbell, Pair

  Iron Gym Fixed Hex Dumbbell, Pair
  Iron Gym® Fixed Hex Dumbbell, Pair - Ett enkelt och mycket effektivt sätt att stärka och tona hela kroppen!
 • Nordic Hex Hantel - 12,5kg

  Nordic Hex Hantel - 12,5kg
  Nordic Fighter Hex HantlarHex Hantlar har blivit mycket populä:r hantel inom CrossFit, den lä:mpar sig vä:l till ö:vningar som devilspress, DB snatch men ä:ven vanlig gymö:vningar&hellip:
 • Nordic Hex Hantel - 17,5kg

  Nordic Hex Hantel - 17,5kg
  Nordic Fighter Hex HantlarHex Hantlar har blivit mycket populä:r hantel inom CrossFit, den lä:mpar sig vä:l till ö:vningar som devilspress, DB snatch men ä:ven vanlig gymö:vningar&hellip:
 • NÜO Nuobell Floor Stand 2 Pelare, Hantelställ

  NÜO Nuobell Floor Stand 2 Pelare, Hantelställ
  Stilrent och ergonomiskt hantelställ för Nuobell hantlar. Passar samtliga storlekar av Nuobell hantlar. Nuobell Floor Stand 2 pelare är kontruerad så att hantelställena vilar på 2 pelare. Mått 65 x 53 x 61 cm.
 • Nordic Hex Hantel - 3kg

  Nordic Hex Hantel - 3kg
  Nordic Fighter Hex HantlarHex Hantlar har blivit mycket populä:r hantel inom CrossFit, den lä:mpar sig vä:l till ö:vningar som devilspress, DB snatch men ä:ven vanlig gymö:vningar&hellip:
 • Studio Dumbbell

  Studio Dumbbell
  Vinyltäckta Studio Dumbbells från Gymstick. Perfekt för gym eller hemmabruk.
 • Iron Gym, 15kg Adjustable Dumbbell Set

  Iron Gym, 15kg Adjustable Dumbbell Set
  Iron Gyms Adjustable Dumbbell Set består av två hantlar som kan justeras mellan 2, 5, 5 och 7, 5 kg. Bra utrustning för alla välkomponerade hemmagym.
 • vidaXL Hantel neopren

  vidaXL Hantel neopren
  Hanteln i neopren från Pure2Improve är det perfekta tillbehöret för att träna hela kroppen! Denna hantel på 5 kg är lämplig att använda hemma för att stärka olika muskelgrupper. Självklart är den även lämplig att använda för aerobics, gymnastik eller fitnesspass på gymmet. Den har ett halkfritt ytterlager gjort av mjuk gummi för ett bra och bekvämt grepp. Färg: Gul Material: Neopren Mått: 23 x 9 cm (L x B) 5 kg hantel Halkfri utsida av gummi
 • vidaXL Hantlar 2 x 2 kg grå

  vidaXL Hantlar 2 x 2 kg grå
  Avento 41GD hantlar är tillverkade av stål och helt täckt av ett PU-lager för hållbarhet och ett bekvämt grepp. Dess yta gör att hantlarna inte glider på grund av svettiga händer. Den ergonomiskt utformade formen förhindrar att hantlarna rullar när du lägger undan dem. Avento 41GD hantelset är ett perfekt verktyg för att stärka dina handleder, armar, axlar och rygg. Färg: Grå Material: Stål, helt täckta av ett PU-lager Ergonomiskt utformade
 • Dumbbell Grip

  Dumbbell Grip
  Hantel för hemmaträning, Dumbbell Grip från Casall är täckta av ett mjukt överdrag för ett mer behagligt grepp under din styrketräning samt att de blir skonsamma mot dina golv. Den perfekta hanteln för styrketräning hemma.
 • Abilica HexDumbbell

  Abilica HexDumbbell
  Hex Dumbbell – stabila hantlar från Abilica. Gummibelagda och sexkantiga vilket gör dem utmärkta för övningar som Renegade Row.
 • Nordic Hex Hantel - 10kg

  Nordic Hex Hantel - 10kg
  Nordic Fighter Hex HantlarHex Hantlar har blivit mycket populä:r hantel inom CrossFit, den lä:mpar sig vä:l till ö:vningar som devilspress, DB snatch men ä:ven vanlig gymö:vningar&hellip:
 • Hex Hantlar 4 kg

  Hex Hantlar 4 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för underlag eller golv. På kommersiella gym används hex hantlar oftast som ett komplement till större hantelpaket upp mot 60kg. hantlarna passar utmärkt om du bara behöver några enstaka par för specifika övningar. Hex hantelns form gör den extra uppskattad av vissa personer som gillar det faktum att Hex hantlar gör att hantlarna inte rullar runt på golvet, samtidigt som det gummerade höljet skyddar öron från det skrammel som uppstår om järnhantlar ställs ned på hårt underlag. - Hex hantlar finns i storlekarna 1-60kg - Hantlarna är svarta med handtag i kromat silver. - Säljs i styck
 • Casall Pro Hexagon Dumbbell Rubber, Hexhantel

  Casall Pro Hexagon Dumbbell Rubber, Hexhantel
  Hexagonformad hantel belagd med extremt slitstarkt uretanlager för både bekvämt grepp och stabil träning. Finns i vikterna 6-25 kg med varierande intervaller. Säljs styckvis.
 • Gymstick Pro Chrome Dumbbell - Single, Kromhantel

  Gymstick Pro Chrome Dumbbell - Single, Kromhantel
  Snygga kromhantlar är mycket reflekterande och attraktiv som gör en stor visuell effekt när de sätts in i ett gym eller studiomiljö. Handtag är ergonomiskt formad för att passa bekvämt i användarens handflata. Ultra resistent mot sprickbildning. Hantlarna säljs styckevis.
 • Hex Hantlar 55 kg

  Hex Hantlar 55 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för underlag eller golv. På kommersiella gym används hex hantlar oftast som ett komplement till större hantelpaket upp mot 60kg. hantlarna passar utmärkt om du bara behöver några enstaka par för specifika övningar. Hex hantelns form gör den extra uppskattad av vissa personer som gillar det faktum att Hex hantlar gör att hantlarna inte rullar runt på golvet, samtidigt som det gummerade höljet skyddar öron från det skrammel som uppstår om järnhantlar ställs ned på hårt underlag. - Hex hantlar finns i storlekarna 1-60kg - Hantlarna är svarta med handtag i kromat silver. - Säljs i styck
 • Master Fitness Hantelställ 1-20 kg

  Master Fitness Hantelställ 1-20 kg
  Ett praktiskt hantelställ som rymmer hela 14 par hantlar från 1-20 Kg. Fyra låsbara hjul följer med vilket gör det enkelt att flytta på hela hantelpaketet. Hantlar ingår ej. Specifikationer Mått: 51 x 58 x 120 cm Rymmer hantlar med vikter 1-10 Kg samt 12.5 + 15 + 17.5 + 20 Kg.
 • Adjustable Dumbbell Set, 15kg

  Adjustable Dumbbell Set, 15kg
  Smart konstruerad hantel på 15 kilo från Gymstick som är lätt kan tas med i sin praktiska behållare!
 • Gummihantlar Pro

  Gummihantlar Pro
  Fakta och egenskaperDiameter 155 mmGreppets bredd 145 mm  
 • Classic Dumbbell 8kg - Black/white

  Classic Dumbbell 8kg - Black/white
  En klassisk dumbbell i neopren för smidig styrketräning hemma. Täckt av ett mjukt överdrag för ett behagligt grepp. Skonsamma mot ömtåliga golv. Säljes styckvis.
 • Neoprene dumbbell 2x0,5kg - Black

  Neoprene dumbbell 2x0,5kg - Black
  Hantlar för hemmaträning, de är täckta av ett mjukt överdrag för en mer behagligt grepp under din styrketräning.
 • Abilica WeightSet 9 kg Hantelset

  Abilica WeightSet 9 kg Hantelset
  Träna biceps curl, goblet squat, triceps curl och mer.  Fodralet består av 1 st. hantel 1,25 kg.2 x 1,25 kg viktskivor2 x 2,5 kg viktskivor 2 st. lås (0,25 kg.).  Viktplattornas innerdiameter är 25 mm. En total belastning på upp till 9 kilo. Levereras i ett praktiskt förvaringsfodral. Tillverkad av gjutjärn och förkromat stål.
 • Classic Dumbbell 2kg - Black

  Classic Dumbbell 2kg - Black
  En klassisk dumbbell i neopren för smidig styrketräning hemma. Täckt av ett mjukt överdrag för ett behagligt grepp. Skonsamma mot ömtåliga golv. Säljes styckvis.
 • Vinyl hantlar 1-6 kg 2x6 kg, Svart

  Vinyl hantlar 1-6 kg 2x6 kg, Svart
  Neonprenklädda gjutjärnshantlar som är behagliga att träna med. Säljs parvis
 • Iron Gym Fixed Hex Dumbbell, Pair

  Iron Gym Fixed Hex Dumbbell, Pair
  Iron Gym® Fixed Hex Dumbbell, Pair - Ett enkelt och mycket effektivt sätt att stärka och tona hela kroppen!
 • Alex gjutjärnshantel

  Alex gjutjärnshantel
  Sexkantiga hantlar från Alex av gjutjärn. Grå hammarlack. 1-10 kg. Pris per st.
 • Neoprene dumbbell 2x2kg - Black

  Neoprene dumbbell 2x2kg - Black
  Hantlar för hemmaträning, de är täckta av ett mjukt överdrag för en mer behagligt grepp under din styrketräning.
 • NÜO Flexbell Floor Stand 1 Pelare, Hantelställ

  NÜO Flexbell Floor Stand 1 Pelare, Hantelställ
  Stilrent och ergonomiskt hantelställ för Flexbell hantlar. Passar samtliga storlekar av Flexbell hantlar. Flexbell Floor Stand 1 pelare är kontruerad så att hantelställena vilar på 1 pelare. Mått 65 x 53 x 61 cm.
 • vidaXL Hantlar 2 st 8 kg gjutjärn grön

  vidaXL Hantlar 2 st 8 kg gjutjärn grön
  Gör träningen smidigare med vårt hantelset! Det kan användas både på gymmet och hemma och är optimalt för att stärka handleder, armar, axlar och rygg. Hantelsetet är tillverkat av gjutjärn men en vinylbeläggning för hållbarhet och enkel rengöring. De ergonomiskt formade handtagen ger maximalt grepp så att hantlarna ligger bra i handen. De kantiga plattorna förhindrar att hantlarna rullar iväg och säkerställer ett trevligt träningspass. Vårt hantelset är dessutom platsbesparande och enkelt att ta med tack vare sin kompakta design. Färg: Grön Material: Gjutjärn med en vinylbeläggning Vikt (vardera): 4 kg Leveransen omfattar 2 hantlar
 • Abilica WeightSet 13 kg Hantelset

  Abilica WeightSet 13 kg Hantelset
  Utmana hela kroppen med möjligheten att träna med 1 tung hantel eller 2 lättare.  Axelpress, knäböj eller stående rodd är några av övningarna du kan göra.  Fodralet består av 2 st. hantlar 1,25 kg4 x 0,5 kg viktskivor8 x 1 kg viktskivor4 st. lås (0,25 kg.).  Viktskivornas innerdiameter är 25 mm. En totalvikt upp till 13 kilo. Levereras i ett praktiskt förvaringsfodral. Tillverkad av gjutjärn och förkromat stål.
 • Hantelgrepp roterande 25 mm 35 cm

  Hantelgrepp roterande 25 mm 35 cm
  Vikt 1,95 kg med lås
 • Classic Dumbbell 4kg - Black

  Classic Dumbbell 4kg - Black
  En klassisk dumbbell i neopren för smidig styrketräning hemma. Täckt av ett mjukt överdrag för ett behagligt grepp. Skonsamma mot ömtåliga golv. Säljes styckvis.
 • Wall Ball 5kg - Black

  Wall Ball 5kg - Black
  Våra Wall Balls är tillverkade i ett slitstarkt material med en strukturyta, vilket ger ett bra grepp under övningar som i sin tur leder till säkrare kast och fångst. De har förstärkta sömmar för en ökad hållbarhet.
 • Dumbbells Vinyl, pair - 3,6 kg

  Dumbbells Vinyl, pair - 3,6 kg
  Dumbbells Vinyl från SPRI – hållbara och extremt tåliga hantlar.
 • Master Fitness Hantelställ 3 Plan

  Master Fitness Hantelställ 3 Plan
  Ett riktigt snyggt och robust hanteställ för upp till 15 par hantlar. 3 hyllplan för bättre ytbesparing. Mått: Längd: 200 cm Bredd: 74 cm Höjd: 92 cm NEDLADDNINGSBARA FILER Master Hantelställ 3 plan produktblad
 • Hex Hantlar 60 kg

  Hex Hantlar 60 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för underlag eller golv. På kommersiella gym används hex hantlar oftast som ett komplement till större hantelpaket upp mot 60kg. hantlarna passar utmärkt om du bara behöver några enstaka par för specifika övningar. Hex hantelns form gör den extra uppskattad av vissa personer som gillar det faktum att Hex hantlar gör att hantlarna inte rullar runt på golvet, samtidigt som det gummerade höljet skyddar öron från det skrammel som uppstår om järnhantlar ställs ned på hårt underlag. - Hex hantlar finns i storlekarna 1-60kg - Hantlarna är svarta med handtag i kromat silver. - Säljs i styck

Vanliga övningar med hantlar

Med rätt set av övningar med hantel kan man faktiskt skapa en komplett styrketräning för alla kroppens muskler. Det finns även hantelövningar för ökad fettförbränning. Här går vi igenom några vanliga du kan börja med.

Serratus Crunch för starkare mage

Börja med att lägga dig ner på golvet. Böj benen lätt och håll dina hantlar rakt upp ovanför axlarna.

Pressa upp hantlarna mot taket genom att lyfta på skulderbladen men låt ländryggen vara kvar i marken. Håll i 2 sekunder innan du återgår till startpositionen.

Upprepa 3 set á 10-12 repetitioner med cirka 1 minuts vila mellan set.

Framåtböjd rodd för rygg och armar

Startpositionen är att du ska stå med fötterna axelbrett och med lätt böjda knän. Luta dig framåt och håll dina hantlar med raka armar framför din kropp.

Lås höften och jobba bara med armarna. Lyft upp båda hantlarna snabbt och explosivt mot magen och sänk sedan ner i en långsam rörelse. Upprepa i 10-12 ggr i set om 3 med 1 minuts vila.

Goblet Squat för rumpa och lår

Här jobbar du bara med en hantel, så lasta på lite extra på den då lår och sätesmuskel är våra starkaste.

Håll hanteln tätt framför bröstet. Fötterna har du axelbrett och ryggen ska vara rak.

Böj dig neråt som om du skulle sätta dig på en stol och tänk på att inte krumma ryggen. När låren är parallella mot golvet reser du dig explosivt upp igen till stående.

Nedåtrörelsen får gärna gå lite långsamt. Räkna 1001-1002-1003. Upprepa 10-12 ggr i set om 3 och vila 1 minut mellan dina hantelsquats.

Floor Press för bröst och axlar

Börja övningen med att ligga på golvet med böjda ben och hantlarna rakt upp. Sänk sakta ner vikterna i en 3-sekunders fas.

Tryck explosivt upp vikterna till startpositionen igen. Upprepa i 3 set om 10-12 repetitioner med en minuts vila mellan set.

Anpassa vikten på hanteln för träning av styrka

Första gången får du helt enkelt prova dig fram vilken vikt du klarar av. Du hittar rätt nivå när du känner att de 2-3 sista repetitionerna är jobbiga och kräver max ansträngning.

Om du vill kunna justera vikten snabbt på dina hantlar kan du köpa de ställbara hantlarna.

Anpassa vikten efter din förmåga och öka på i takt med att du blir starkare. När det känns för lätt och du med lätthet kan göra 15 eller fler repetitioner ska du öka på vikten. Annars blir det uthållighet du tränar istället för styrka.

Med hantlar och en hopfällbar träningsbänk kan du träna din kropp hemma. Utrustningen kan du plocka fram och ställa tillbaka när du vill.

ileadileadilead