Hantlar

Att träna styrketräning med hantlar är något som görs på gym men också hemma. Hantlarna tar liten plats och kan förvaras under sängen, i garderoben eller i förrådet. Några enkla övningar med hantlar kan därför vara ditt första steg för att komma i form och bygga på dig mer muskler.

Köpa hantlar och hantelset billigt online

Här kan du hitta allt från små enkla dumbbells med fasta vikter till hantlar med handtag och lösa vikter (byggbara hantlar) för att kunna variera tyngden. Är hantlar ditt favoritsätt att träna med kan du köpa ett helt hantelset med lätta till tunga vikter. Det finns ett brett utbud med prisvärda hantlar till exklusivare modeller som kanske mer passar på gymmet.

Populärt inom hantlar

 • NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar

  NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar
  Flexbell har en genial konstruktion som gör att du genom att vrida på handtaget justerar vikten på hanteln. När du har ställt in rätt vikt lyfter du upp hanteln och börjar träna. Den här versionen av Flexbell kan justeras 2-32 kg. Hantlarna kan ställas in till följande vikter. 2 - 4 - 8 - 12 - 16 - 20 - 24 - 28 - 32. Bra balans i hantlarna och antracitgrå färg. Levereras i par. Mått 57 x 26 x 30 cm. Garanti gäller vid hemanvändning.
 • Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel

  Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel
  Prisvärda hantlar med rundat handtal för bästa komfort. Vikternas kantiga form gör att hantlarna inte rullar. Säljs styckevis.
 • Abilica Hex Dumbbells, Hexhantel

  Abilica Hex Dumbbells, Hexhantel
  Gummibelagda och sexkantiga hantlar. Perfekt till övningar som kräver att hantlarna inte trillar, som till exempel Renegade Row, eller för användning i gym på båtar.Gummibelagda för längre livstid både för hantel, golv och stativ. Greppvidd: 14 cm. Abilica HexDumbells är prissatta som par, men kan även säljas styckvis från 22,5 kg och uppåt. Dimensioner
 • Hantlar Pro EXP

  Hantlar Pro EXP
  Världens bästa justerbara hantlar!Powerblock hantlar är ett komplett innovativt hantelsystem för styrketräning och som gör att du kan justera vikten på din hantel. Det betyder att du bara behöver&hellip:

Fler tips på hantlar

 • Hex Hantlar 37,5 kg

  Hex Hantlar 37,5 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • PRF Adjustable dumbbells 2x1-5kg - Black

  PRF Adjustable dumbbells 2x1-5kg - Black
  Om du gillar att träna med hantlar är detta en fantastisk produkt för dig som är trött på att behöva byta vikter för alla olika övningar. Här behöver du bara en hantel, du kan enkelt justera vikten utan att behöva lyfta på och av vikter. Den kommer med en dockningsstation av hård plats för enkel förvaring.
 • Dumbbell grip 2 kg - Black

  Dumbbell grip 2 kg - Black
  Hantlar för hemmaträning, de är täckta av ett mjukt överdrag för ett mer behagligt grepp under din styrketräning samt att de blir skonsamma mot dina golv. Det perfekta hantlarna för styrketräning hemma. Säljes styckvis.
 • Casall Casall PRF Adjustable dumbbell set 10 kg, Hantlar

  Casall Casall PRF Adjustable dumbbell set 10 kg, Hantlar
  Om du gillar att träna med hantlar är detta en fantastisk produkt för dig som är trött på att behöva byta vikter för alla olika övningar. Här behöver du bara en hantel, du kan enkelt justera vikten utan att behöva lyfta på och av vikter. Hanteln kommer med en dockningsstation av hård plast för enkel förvaring. Spärr för att justera vikterna. Dra spärren upp och ner och sedan vänster eller höger för att justera vikten. Handtag med struktur som ger ett bekvämt och säkert grepp. Viktskivor med plastöverdrag för att skydda dina golv. Detaljer Viktmarkeringar på förvaringsplattan för att lättare justera till rätt vikt: 2 kg, 4kg, 6kg, 8kg, 10kg. Material: Viktskivor av målat järn. Allt material är PVC fritt.
 • Dumbbell TPU Aerobic 5kg - Black

  Dumbbell TPU Aerobic 5kg - Black
  Aerobichantlar belagda med slitstarkt TPU material med ergonomiskt handtag, som ger ett behagligt och hygieniskt grepp. Den unika formen med fördjupningar ger en stabil grund vid armhävningar.
 • Nordic Fighter Ställbar Hantel, 40kg

  Nordic Fighter Ställbar Hantel, 40kg
  Nordic Fighter Stä:llbar Hantel, 40kgNordic Fighter Stä:llbar Hantel ä:r en allt i ett hantel dä:r du enkelt vä:ljer vilken vikt du vill ha fö:r att ö:ka din belastning. Den&hellip:
 • Dumbbell TPU Aerobic 2kg - Black

  Dumbbell TPU Aerobic 2kg - Black
  Aerobichantlar belagda med slitstarkt TPU material med ergonomiskt handtag, som ger ett behagligt och hygieniskt grepp. Den unika formen med fördjupningar ger en stabil grund vid armhävningar.
 • Wrist weight 2x1,5kg - Black

  Wrist weight 2x1,5kg - Black
  Vikter som du fäster runt armleden med en enkel kardborreknäppning, vikterna hjälper dig att få en intensivare träning. Öppning för tummen gör att den sitter bekvämt på handen. Kan även användas runt fotleden.
 • FitNord Hexhantlar 70 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 70 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 70 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Hantlarna är gummerade, vilket förhindrar att vikterna skramlar under användning eller på golvet. Hantlarna är formade som en hexagon, så att de inte rullar på golvet, utan hålls på plats.
 • Abilica DumbbellRack Set HEX 2-9 kg

  Abilica DumbbellRack Set HEX 2-9 kg
  Abilica Dumbbell Rack Set HEX 2-9 kg - Gummibelagda och sexkantiga hantlar från Abilica!
 • PRF Adjustable Dumbbell set 1x1-5kg - Black

  PRF Adjustable Dumbbell set 1x1-5kg - Black
  Om du gillar att träna med hantlar är detta en fantastisk produkt för dig som är trött på att behöva byta vikter för alla olika övningar. Här behöver du bara en hantel, du kan enkelt justera vikten utan att behöva lyfta på och av vikter.
 • Dumbbells Vinyl, pair - 2,3 kg

  Dumbbells Vinyl, pair - 2,3 kg
  Dumbbells Vinyl från SPRI – hållbara och extremt tåliga hantlar.
 • Alex vinylhantel 8 kg

  Alex vinylhantel 8 kg
  Soft Touch Alex vinylhantlar med en mjuk och hållfast yta. 1-10kg.Pris per st.
 • Hantlar och Hantelställ - 325kg

  Hantlar och Hantelställ - 325kg
  Gympaket med tio hantelpar och en hantelställ för samtliga hantlar. Hantlar är idealiska för att träna igenom hela kroppen och är en skön alternativ träning för dig…
 • Gymleco Kromhantel

  Gymleco Kromhantel
  Gymlecos kromhantlar är gjutna, ej skruvade, vilket ger betydligt längre livslängd på hantlarna. Varje hantel har instansad viktmärkning och greppvänlig lättring i det rundade greppet. Säljs styckvis
 • Hex Hantlar 25 kg

  Hex Hantlar 25 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • FitNord Diamond PU Hantlar 36 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 36 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 36 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • SBI Gjutjärnshantlar 5kg

  SBI Gjutjärnshantlar 5kg
  Sexkantiga hantlar från SBI av gjutjärn. Svart hammarlack. 1-10 kg. Pris per st.Räfflade handtag på hantlar från 5 kg.
 • Master Fitness Hantelställ 1-20 kg

  Master Fitness Hantelställ 1-20 kg
  Ett praktiskt hantelställ som rymmer hela 14 par hantlar från 1-20 Kg. Fyra låsbara hjul följer med vilket gör det enkelt att flytta på hela hantelpaketet. Hantlar ingår ej. Specifikationer Mått: 51 x 58 x 120 cm Rymmer hantlar med vikter 1-10 Kg samt 12.5 + 15 + 17.5 + 20 Kg.
 • FitNord Hexhantlar 15 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 15 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 15 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Hexhantlar 65 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 65 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 65 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Hantlarna är gummerade, vilket förhindrar att vikterna skramlar under användning eller på golvet. Hantlarna är formade som en hexagon, så att de inte rullar på golvet, utan hålls på plats.
 • Combbell 6 kg - Black

  Combbell 6 kg - Black
  Ett innovativt träningsredskap för en mängd varierande övningar för hela kroppen. Överdrag av vinyl för bra grepp men även för att verka skyddande mot golv.
 • Nordic Hex Hantel - 22,5kg

  Nordic Hex Hantel - 22,5kg
  Nordic Fighter Hex HantlarHex Hantlar har blivit mycket populä:r hantel inom CrossFit, den lä:mpar sig vä:l till ö:vningar som devilspress, DB snatch men ä:ven vanlig gymö:vningar&hellip:
 • Eleiko Evo Dumbbell - Rotating, Hantlar Gummi

  Eleiko Evo Dumbbell - Rotating, Hantlar Gummi
  EVO dumbbell sammanfattar Eleikos engagemang för kvalitet, hantverk och hållbar design. Den prisbelönta, roterande hantel är speciellt designad för både elitidrottare och motionärer, med oöverträffad prestanda även vid tuffa förhållanden. Inspirerad av rötter i lyftningen har Eleiko använt sig av samma unika stål som i skivstängerna med tillhörande teknik för lättring, för ett optimalt grepp. En innovativ design för handtaget ger en otroligt smidig rotation med en mindre diameter om greppet. Vårt öga för detaljer sträcker sig till hantelhuvudet med sin unika form och ingjutna viktmarkeringar. Eleikos bästa hantel hittills som attraherar både användare och gymägare. Hantlarna finns i vikter mellan 5-60 kg, den roterande funktionen börjar vid 5 kg. Även de lät
 • Apiro Sport Chrome Dumbell, Kromhantel

  Apiro Sport Chrome Dumbell, Kromhantel
  Kromhantlar från Apiro Sport. Hantlarna säljs styckvis.
 • Curlstång Hantlar TRIGRIP 50/51mm - 75kg

  Curlstång Hantlar TRIGRIP 50/51mm - 75kg
  Curlstång, två hantelstänger och 14 viktskivor med diameter på 50/51mm och en total vikt på 75kg är vad detta paket består av. Viktskivorna som…
 • Hex Hantlar 9 kg

  Hex Hantlar 9 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Hex Hantlar 45 kg

  Hex Hantlar 45 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Hantelpaket Maxi 10-20kg

  Hantelpaket Maxi 10-20kg
  Gummibelagda och sexkantiga hantlar. Gummibelagda för längre livstid både för hantel, golv och stativ. Stativ följer med i paketet. * Abilica DumbbellRack Maxi* Abilica Hex Dumbbell 10kg* Abilica&hellip:
 • Hex Hantlar 8 kg

  Hex Hantlar 8 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • FitNord Kromade Hantlar 5 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 5 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 5 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Hantlarna är helt kromade, och den grova greppytan säkerställer ett fast grepp om hantlarna.
 • Bauer Fitness Neoprene Dumbbells

  Bauer Fitness Neoprene Dumbbells
  Neoprenhantlar är perfekt för gruppövningar eller hemmaträningen eftersom neoprenen ger ett säkert grepp under dynamisk träning. Att färgen på hanteln identifierar vikten gör det snabbare och enklare att hitta rätt vikt under gruppträningen.
 • FitNord Hexhantlar 55 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 55 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 55 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Hantlarna är gummerade, vilket förhindrar att vikterna skramlar under användning eller på golvet. Hantlarna är formade som en hexagon, så att de inte rullar på golvet, utan hålls på plats.
 • Hantlar IRON Black Gjutjärn - 2x15kg

  Hantlar IRON Black Gjutjärn - 2x15kg
  Två hantlar med justerbar vikt där det tyngsta du kan göra en av hantlarna, med de här viktskivorna, är 22,5kg. Fler viktskivor får inte plats på hantelns viktyta så för att göra den…
 • Alex gjutjärnshantel 5 kg

  Alex gjutjärnshantel 5 kg
  Sexkantiga hantlar från Alex av gjutjärn. Grå hammarlack. 1-10 kg. Pris per st.
 • Alex gjutjärnshantel 6 kg

  Alex gjutjärnshantel 6 kg
  Sexkantiga hantlar från Alex av gjutjärn. Grå hammarlack. 1-10 kg. Pris per st.
 • Hex Hantlar 10 kg

  Hex Hantlar 10 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Hantlar Krom - 1-20kg

  Hantlar Krom - 1-20kg
  Hantlar i krom har du säkert sett på gymmet. De brukar finnas i vikterna 1-10kg och finnas i ett stående…
 • Hex Hantlar 50 kg

  Hex Hantlar 50 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Studio Dumbbell

  Studio Dumbbell
  Vinyltäckta Studio Dumbbells från Gymstick. Perfekt för gym eller hemmabruk.
 • Adjustable Dumbbell Set, 15kg

  Adjustable Dumbbell Set, 15kg
  Smart konstruerad hantel på 15 kilo från Gymstick som är lätt kan tas med i sin praktiska behållare!
 • FitNord Hexhantlar 22,5 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 22,5 kg (par)
  Hexhantlar 22,5 kg (par), FitNord är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • FitNord Diamond PU Hantlar 50 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 50 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 50 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Dumbbell TPU Aerobic 8kg - Black

  Dumbbell TPU Aerobic 8kg - Black
  Aerobichantlar belagda med slitstarkt TPU material med ergonomiskt handtag, som ger ett behagligt och hygieniskt grepp. Den unika formen med fördjupningar ger en stabil grund vid armhävningar.
 • Abilica Trio, Neoprenhantel

  Abilica Trio, Neoprenhantel
  Tre par hantlar inkl stativ. Hantlarna är i storlekarna 2x1 kg, 2x2 kg och 2x3 kg. Levereras med praktiskt ställ.
 • Casall Casall PRF Adjustable dumbbell set 22,5 kg, Hantlar

  Casall Casall PRF Adjustable dumbbell set 22,5 kg, Hantlar
  Om du gillar att träna med hantlar är detta en fantastisk produkt för dig som är trött på att behöva byta vikter för alla olika övningar. Här behöver du bara en hantel, du kan enkelt justera vikten utan att behöva lyfta på och av vikter. Hanteln kommer med en dockningsstation av hård plast för enkel förvaring. Spärr för att justera vikterna. Dra spärren upp och ner och sedan vänster eller höger för att justera vikten. Handtag med struktur som ger ett bekvämt och säkert grepp. Viktskivor med plastöverdrag för att skydda dina golv. Detaljer Viktmarkeringar på brickan för att lättare justera till rätt vikt: 4,5 kg, 9kg, 13,5kg, 18kg, 22,5kg. Mått inklusive ställ (LxBxH): 42.5 x 28.5 x 20.5 cm. Material: Gjutjärn. Nylon, Polypropen.
 • Hantlar 1-6kg 6kg

  Hantlar 1-6kg 6kg
  Neoprenklädd hantel som är behaglig att träna med. Säljs i styck.
 • Combbell 4 kg - Black

  Combbell 4 kg - Black
  Ett innovativt träningsredskap för en mängd varierande övningar för hela kroppen. Överdrag av vinyl för bra grepp men även för att verka skyddande mot golv.
 • Master Fitness Hantelställ 3 Plan

  Master Fitness Hantelställ 3 Plan
  Ett riktigt snyggt och robust hanteställ för upp till 15 par hantlar. 3 hyllplan för bättre ytbesparing. Mått: Längd: 200 cm Bredd: 74 cm Höjd: 92 cm NEDLADDNINGSBARA FILER Master Hantelställ 3 plan produktblad
 • Gummihantlar Pro 10 kg

  Gummihantlar Pro 10 kg
  Fakta och egenskaperDiameter 155 mmGreppets bredd 145 mm  
 • FitNord Hexhantlar 7 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 7 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 7 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!

Vanliga övningar med hantlar

Med rätt set av övningar med hantel kan man faktiskt skapa en komplett styrketräning för alla kroppens muskler. Det finns även hantelövningar för ökad fettförbränning. Här går vi igenom några vanliga du kan börja med.

Serratus Crunch för starkare mage

Börja med att lägga dig ner på golvet. Böj benen lätt och håll dina hantlar rakt upp ovanför axlarna.

Pressa upp hantlarna mot taket genom att lyfta på skulderbladen men låt ländryggen vara kvar i marken. Håll i 2 sekunder innan du återgår till startpositionen.

Upprepa 3 set á 10-12 repetitioner med cirka 1 minuts vila mellan set.

Framåtböjd rodd för rygg och armar

Startpositionen är att du ska stå med fötterna axelbrett och med lätt böjda knän. Luta dig framåt och håll dina hantlar med raka armar framför din kropp.

Lås höften och jobba bara med armarna. Lyft upp båda hantlarna snabbt och explosivt mot magen och sänk sedan ner i en långsam rörelse. Upprepa i 10-12 ggr i set om 3 med 1 minuts vila.

Goblet Squat för rumpa och lår

Här jobbar du bara med en hantel, så lasta på lite extra på den då lår och sätesmuskel är våra starkaste.

Håll hanteln tätt framför bröstet. Fötterna har du axelbrett och ryggen ska vara rak.

Böj dig neråt som om du skulle sätta dig på en stol och tänk på att inte krumma ryggen. När låren är parallella mot golvet reser du dig explosivt upp igen till stående.

Nedåtrörelsen får gärna gå lite långsamt. Räkna 1001-1002-1003. Upprepa 10-12 ggr i set om 3 och vila 1 minut mellan dina hantelsquats.

Floor Press för bröst och axlar

Börja övningen med att ligga på golvet med böjda ben och hantlarna rakt upp. Sänk sakta ner vikterna i en 3-sekunders fas.

Tryck explosivt upp vikterna till startpositionen igen. Upprepa i 3 set om 10-12 repetitioner med en minuts vila mellan set.

Anpassa vikten på hanteln för träning av styrka

Första gången får du helt enkelt prova dig fram vilken vikt du klarar av. Med byggbara hantlar kan man ju enkelt justera motståndet. Du hittar rätt nivå när du känner att de 2-3 sista repetitionerna är jobbiga och kräver max ansträngning.

Om du vill kunna justera vikten snabbt på dina hantlar kan du köpa de ställbara hantlarna.

Anpassa vikten efter din förmåga och öka på i takt med att du blir starkare. När det känns för lätt och du med lätthet kan göra 15 eller fler repetitioner ska du öka på vikten. Annars blir det uthållighet du tränar istället för styrka.

Med hantlar och en hopfällbar träningsbänk kan du träna hela din kropp hemma. Utrustningen kan du plocka fram och ställa tillbaka när du vill.

ileadileadilead