Hantlar

Att träna styrketräning med hantlar är något som görs på gym men också hemma. Hantlarna tar liten plats och kan förvaras under sängen, i garderoben eller i förrådet. Några enkla övningar med hantlar kan därför vara ditt första steg för att komma i form och bygga på dig mer muskler.

Köpa hantlar och hantelset billigt online

Här kan du hitta allt från små enkla dumbbells med fasta vikter till hantlar med handtag och lösa vikter (byggbara hantlar) för att kunna variera tyngden. Är hantlar ditt favoritsätt att träna med kan du köpa ett helt hantelset med lätta till tunga vikter. Det finns ett brett utbud med prisvärda hantlar till exklusivare modeller som kanske mer passar på gymmet.

Populärt inom hantlar

 • NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar

  NÜO Flexbell 2-32 kg (Par), Hantlar
  Flexbell har en genial konstruktion som gör att du genom att vrida på handtaget justerar vikten på hanteln. När du har ställt in rätt vikt lyfter du upp hanteln och börjar träna. Den här versionen av Flexbell kan justeras 2-32 kg. Hantlarna kan ställas in till följande vikter. 2 - 4 - 8 - 12 - 16 - 20 - 24 - 28 - 32. Bra balans i hantlarna och antracitgrå färg. Levereras i par. Garanti gäller vid hemanvändning. Vad är skillnaden mellan NUOBELL och FLEXBELL? Funktionen och syftet är detsamma. NUOBELL är den nyare och uppdaterade varianten. Det som skiljer sig åt är viktintervallen där NUOBELL kan justeras med 2 kg hela vägen till maxvikt. Medan FLEXBELL har ett intervall på 4 kg.
 • Hantlar Pro EXP

  Hantlar Pro EXP
  Världens bästa justerbara hantlar!Powerblock hantlar är ett komplett innovativt hantelsystem för styrketräning och som gör att du kan justera vikten på din hantel. Det betyder att du bara behöver&hellip:
 • Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel

  Master Fitness Gummi / Krom, Hexhantel
  Prisvärda hantlar med rundat handtal för bästa komfort. Vikternas kantiga form gör att hantlarna inte rullar. Säljs styckevis.
 • Abilica Dumbbell, Neoprenhantel

  Abilica Dumbbell, Neoprenhantel
  Neoprenklädd hantel som är behaglig att träna med. Säljs i styck. Nedladdningsbara filer Abilica träningsprogram

Fler tips på hantlar

 • Abilica Hantel 1x5 kg

  Abilica Hantel 1x5 kg
  Se här för förslag på träningsprogram. Hantlarna finns i vikterna 1-6 kg och har olika färg.Pris per styck.  
 • FitNord Olympisk Hantelstång (50 cm)

  FitNord Olympisk Hantelstång (50 cm)
  Olympia-skivstången är 50 cm lång och avsedd att användas med hantlar. På stången passar viktskivor med hylsdiametern 50 mm. Stången är tillverkad av kromstål och greppytan är ruggad för att förbättra greppet. Produktinformation: – Vikt: ca 5,5 kg – Längd: 50 cm – Greppets tjocklek: ca 27 mm – Maximal belastning: 200 kg – Ändornas diameter: 50 mm – Utrymme för vikter och lås: 170 mm – Greppytans bredd: 115 mm (Vikterna och låsen på bilden ingår inte i priset.)
 • Flowlife Dumbbell, 11kg

  Flowlife Dumbbell, 11kg
  Flowlife Dumbbell 11kg – Den flexibla hanteln som utmanar din styrka och stabilitet! Passar perfekt till hemmagymmet
 • Abilica WeightSet 9 kg Hantelset

  Abilica WeightSet 9 kg Hantelset
  Träna biceps curl, goblet squat, triceps curl och mer.  Fodralet består av 1 st. hantel 1,25 kg.2 x 1,25 kg viktskivor2 x 2,5 kg viktskivor 2 st. lås (0,25 kg.).  Viktplattornas innerdiameter är 25 mm. En total belastning på upp till 9 kilo. Levereras i ett praktiskt förvaringsfodral. Tillverkad av gjutjärn och förkromat stål.
 • Abilica Hantel 1x4 kg

  Abilica Hantel 1x4 kg
  Se här för förslag på träningsprogram. Hantlarna finns i vikterna 1-6 kg och har olika färg.Pris per styck.  
 • Motion & Fitness PRO Krom/Hexhantelställ 10 par, Förvaring hantlar

  Motion & Fitness PRO Krom/Hexhantelställ 10 par, Förvaring hantlar
  Cylinderformat Krom/Hexhantelställ för 10 par hantlar. (Hantlar ingår ej)
 • Hammer Sport Dumbbell Set Black 30kg (2X Item 6721), Hantelset

  Hammer Sport Dumbbell Set Black 30kg (2X Item 6721), Hantelset
  Hantelsetet består av 2x15 kg hantlar för bästa möjliga kraftträning. Hantel rodd, hantel press, bicepscurl och en mängd andra övningar kan tränas med hjälp av hantelsetet. Tack vare de räfflade handtagen ligger HAMMER hantlar perfekt i handen och ger på så sätt bästa möjliga grepp. Stjärnlåset med gummi-inlägg ser till så att viktskivor håller sig på sin plats. Det går även snabbt och enkelt att ändra om viktskivorna och vandla om en 15 kg hantel till en 5 kg hantel. På så sätt kan du träna dina muskler i olika intensiteter. Med HAMMER 30 kg hantelset, får du en mycket bra introduktion till styrketräning. Innehåller 2x hantlar 4x skruvlås 4x 1,25 kg viktskivor (hantel diameter 30mm) 8x 2,5 kg viktskivor (hantel diameter 30mm)
 • Master Fitness HexDumbbell

  Master Fitness HexDumbbell
  Klassiska Hex Dumbbell från Master Fitness – Prisvärda kvalitetshantlar med bästa komfort!
 • Gorilla Sports Kromhantlar och Hantelställ - Paket 110kg

  Gorilla Sports Kromhantlar och Hantelställ - Paket 110kg
  Hanteluppsättning på 110 kg med hantlar och hantelställ, allt i ett paket för att underlätta köpet. Det kompletta paketet består av tio par hantlar från 1-10kg och ett hantelställ som garanterar ordning bland dina hantlar. Med denna uppsättning har du ett stort urval av olika vikter och kan enkelt variera din träning. Hantlarna som ingår 2x1kg-hantlar: Längd 17,5cm, diameter 4cm 2x2kg-hantlar: Längd 21cm, diameter 5,5cm 2x3kg-hantlar: Längd 22cm, diameter 6cm 2x4kg-hantlar: Längd 23,5cm, diameter 6,5cm 2x5kg-hantlar: Längd 25cm, diameter 7cm 2x6kg-hantlar: Längd 25,5cm, diameter 7,5cm 2x7kg-hantlar: Längd 26cm, diameter 8cm 2x8kg-hantlar: Längd 27cm, diameter 8,5cm 2x9kg-hantlar: Längd 27,5cm, diameter 9,5cm 2x10kg-hantlar: Längd 28cm, diameter 10cm Detaljer för krom
 • Hantlar PREMIUM Gummi - 2,5-50kg

  Hantlar PREMIUM Gummi - 2,5-50kg
  Vi vill förtydliga att hantlarna säljs en och en. Det innebär alltså att om du lägger en vikt på en hantel i kundvagnen så köper du en hantel i just den enskilda vikten du valt.
 • Hex Hantlar 15 kg

  Hex Hantlar 15 kg
  Hex hantlar används flitigt av träningsutövare både i hemmamiljö och på kommersiella gym. I hemmamiljö uppskattas hantlarna som enkla att förvara och vars gummerade yta ger ett visst skydd för&hellip:
 • Eleiko Evo Dumbbell Fixed Set 22-40 kg, Paket Hantlar - Gummi/krom

  Eleiko Evo Dumbbell Fixed Set 22-40 kg, Paket Hantlar - Gummi/krom
  Oslagbar Prestanda Övningar för hela kroppen Evo-hantlarna förkroppsligar Eleikos engagemang för kvalitetshantverk och hållbar design genom att leverera den bästa hanteln hittills. Kollektionen är speciellt utformad för att uppfylla de stränga kraven från kommersiella miljöer och leverera oöverträffad prestanda i miljöer med hög volym och tung användning. Vår uppmärksamhet på detaljer sträcker sig till hantelhuvudena. Den mångsidiga huvuddesignen, den sluttande formen på huvudena och de inpräglade viktmarkeringarna i kombination med vårt unika handtag ger enastående prestanda som uppskattas såväl av lyftare som av anläggningsägare. Hantlarna säljs i set. Designad för friviktsträning för hela kroppen Tydligt synliga siffror och uppdelade viktökningar Utform
 • FitNord Kromade Hantlar 3 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 3 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 3 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set - 11 - 20 kg, Hantelset

  Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set - 11 - 20 kg, Hantelset
  Eleikos Vulcano Discs Dumbbells är ett bekvämt sätt att snabbt lägga till motstånd och ladda ett brett utbud av övningar. Roterande handtag möjliggör olympiska lyft som dumbbell snatches. Skivorna använder Eleikos 1,25 och 2,5 kg vulkan skivor och varierar dem med snygga kromade skivor för att öka viken. Viktbeteckningen är tydligt markerad i vita bokstäver.
 • Hex Dumbbell, Single

  Hex Dumbbell, Single
  Högkvalitativa Hex Dumbbell, Single från Gymstick – Gummibeklädda hantlar med fast grepp och sexkantig design lämpade för professionellt bruk.
 • Hantlar IRON Black Gjutjärn - 2x15kg

  Hantlar IRON Black Gjutjärn - 2x15kg
  Två hantlar med justerbar vikt där det tyngsta du kan göra en av hantlarna, med de här viktskivorna, är 22,5kg. Fler viktskivor får inte plats på hantelns viktyta så för att göra den…
 • Gorilla Sports Hantlar GS Gummi - 2,5-40 kg

  Gorilla Sports Hantlar GS Gummi - 2,5-40 kg
  Hantlar med Gorilla Sports-logga är gjorda av gjutjärn med gummibeläggning och räfflade handtag och finns i vikter mellan 2,5-40 kg. Stryktålig gummibeläggning Ergonomiska och räfflade handtag Tydlig viktmarkering Säljes styckvis Träning med hantlar ger dig oändligt med övningar i olika vinklar för hela kroppen och gör även att din småmuskulatur stabiliseras än bättre jämfört med träning med stång. Du kan träna stora som små muskelgrupper i all typ av träning tex styrka, kondition och funktionellträning med varierande vikt på din hantel.
 • vidaXL Hantelset 15 kg

  vidaXL Hantelset 15 kg
  I detta hantelset ingår en hantel med en totalvikt på 15 kg. Vikterna väger mellan 1,25 och 2,5 kg, vilket gör att du kan variera vikterna och själv bestämma nivån på träningen. Hanteln har ökat grepp och stjärnformade viktlås som håller vikterna på plats. Hanteln och vikterna kan med fördel kombineras med våra hemmagym, vikter och skivstänger (säljes separat). Total vikt: 15 kg Plasthölje: Ja Antal vikter: 6 Antal hantlar: 1 Fyllning: Sand 4 x vikter 2,5 kg 2 x vikter 1,25 kg Hantelns längd: 45 cm Stångens diameter: 28 mm Stångens vikt: 2 kg Viktlås: Ja
 • Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set 12,5 - 40 kg, Viktset

  Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Set 12,5 - 40 kg, Viktset
  Eleikos Vulcano Discs Dumbbells är en bekväm hantel för alla typer av övningar. Det roterande handtaget möjliggör dessutom för olympiska lyft så som hantelryck. Vi använder 1,25 och 2,5 kg Vulcanoskivor och växlar dem med snygga, kromade skivor allt eftersom vikten ökar. Viktbeteckningen är tydligt markerad i framstående vita bokstäver. Kraftfullt redskap för all typ av styrketräning Klassisk Eleiko-lättring för stadigt och säkert grepp Slitstark polyuretan minimerar tecken på slitage vilket bevarar hantlarna i gott skick Framträdande vit text visar tydligt hantlarnas vikter I detta set ingår hantlar med vikterna 12,5 - 40 kg.
 • Gummihantlar Pro 26 kg

  Gummihantlar Pro 26 kg
  Fakta och egenskaperDiameter 155 mmGreppets bredd 145 mm  
 • Hantlar Aerobic Basic - Paket 12kg

  Hantlar Aerobic Basic - Paket 12kg
  Smidiga hantlar som är perfekta för funktionellträning med en heltäckand yta av plast som skyddar ditt golv. Den uppsättning aerobiska hantlar är på totalt 12kg…
 • Gorilla Sports Hantlar PRO Trigrip - 2x10kg

  Gorilla Sports Hantlar PRO Trigrip - 2x10kg
  Hantelsetet med viktskivor i cement, hantelstänger med diameter på 30 mm och en totalvikt på 20 kg. Det här paketet är en storsäljare och gör sig riktigt bra i hemmagymmet så väl som vardagsrummet. Viktskivor tillverkade i cement Paket på 2x10kg, totalt 20kg Två hantelstänger Åtta viktskivor Viktskivorna har en rund form med en, några centimeter lång, platt bas som gör att vikterna är lätta att ställa på högkant när de inte används utan att de rullar iväg. Plastbeläggningen som täcker cementblandningen förhindrar repor och märken i golvet samt på viktskivorna och ljudreducerar dessutom något. Vikterna med har hål i sig som kan figurera som handtag och gör det väldigt behändigt att använda vikterna till träningsövningar både med och utan hantelstänger.
 • Hex Dumbbell, Single

  Hex Dumbbell, Single
  Högkvalitativa Hex Dumbbell, Single från Gymstick – Gummibeklädda hantlar med fast grepp och sexkantig design lämpade för professionellt bruk.
 • Iron Gym, 15kg Adjustable Dumbbell Set

  Iron Gym, 15kg Adjustable Dumbbell Set
  Iron Gyms Adjustable Dumbbell Set består av två hantlar som kan justeras mellan 2, 5, 5 och 7, 5 kg. Bra utrustning för alla välkomponerade hemmagym.
 • Classic Dumbbell

  Classic Dumbbell
  Classic Dumbbell är den perfekta hanteln för din hemmaträning. Hanteln är ett mångsidigt redskap som hjälper dig avverka ett svettigt träningspass för hela kroppen.
 • Gymstick Vinyl Dumbbells, Hantelset

  Gymstick Vinyl Dumbbells, Hantelset
  Vinylbelagda hantlar möjliggör mångsidig och effektiv styrketräning. Mjuk vinylyta ger en bekväm träning och den lämnar inte märken på golvet. Inkluderar: 2 st vinylhantlar.
 • Eleiko Evo Dumbbell Rotating Set 8, 16, 22 kg, Paket Hantlar - Gummi/krom

  Eleiko Evo Dumbbell Rotating Set 8, 16, 22 kg, Paket Hantlar - Gummi/krom
  Oslagbar Prestanda Följsam rotation i ett fenomenalt grepp EVO dumbbell sammanfattar vårt engagemang för kvalitet, hantverk och hållbar design. Vår prisbelönta, roterande hantel är speciellt designad för både elitidrottare och motionärer, med oöverträffad prestanda även vid tuffa förhållanden. Inspirerad av våra rötter i lyftningen använder vi oss av samma tillverkningsexpertis som i vår skivstång med tillhörande teknik för lättring, för ett optimalt grepp. En innovativ design för handtaget i rostfritt stål ger en otroligt smidig rotation med en mindre diameter om greppet. Vårt öga för detaljer sträcker sig till hantelhuvudet med sin unika form och ingjutna viktmarkeringar. Vi ger dig vår bästa hantel hittills som attraherar både användare och gymägare. V
 • Hantlar 1-6kg 5kg

  Hantlar 1-6kg 5kg
  Neoprenklädd hantel som är behaglig att träna med. Säljs i styck.
 • Hantlar 25mm Gjutjärn - 2x10kg 2x15kg

  Hantlar 25mm Gjutjärn - 2x10kg 2x15kg
  Två olika paket hantlar med diameter på 25/26mm och där det ena hantelparet väger 20kg och är uppdelat på 2x10kg och det andra väger 30kg och är uppdelat på…
 • FitNord Diamond PU Hantlar 47,5 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 47,5 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 47.5 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Concept Line Neoprenhantel Black

  Concept Line Neoprenhantel Black
  Greppvänliga neoprenklädda järnhantlar i klara färger. Passar både som vanliga träningshantlar och aerobichantlar. Säljes styckvis.
 • Hantlar Trigrip 31mm - 2x10kg

  Hantlar Trigrip 31mm - 2x10kg
  Hanteluppsättningen med två hantlar på totalt 20kg kan enkelt bli en del av din träning i hemmet. Hantelstängerna väger totalt 5kg(2x2,5kg), viktskivorna totalt 15kg(4x1,25 och…
 • Abilica Dumbbells Walking, Neoprenhantel

  Abilica Dumbbells Walking, Neoprenhantel
  Hantlar i järn belagda med neopren som ligger mycket bra i handen. Få mer effekt av promenaden med lite extra belastning. Kan användas både inomhus och utomhus. Finns i 2 vikter. Säljs i par.
 • Master Fitness Hantelställ 2 Plan

  Master Fitness Hantelställ 2 Plan
  Ett mycket snyggt och robust hanteställ för upp till 10 par hantlar. 2 hyllplan för bättre platsbesparing. Mått: Längd: 200 cm Bredd: 73 cm Höjd: 84 cm
 • FitNord Diamond PU Hantlar 20 kg (par)

  FitNord Diamond PU Hantlar 20 kg (par)
  FitNord Diamond PU Hantlar 20 kg är professionella hantlar av polyuretan. Kolla in FitNord Diamond PU Hantlar på Sportproffsen!
 • Abilica Hantel 1x3 kg

  Abilica Hantel 1x3 kg
  Se här för förslag på träningsprogram. Hantlarna finns i vikterna 1-6 kg och har olika färg.Pris per styck.  
 • vidaXL Hantelset 18 delar 30 kg gjutjärn

  vidaXL Hantelset 18 delar 30 kg gjutjärn
  Denna mångsidiga uppsättning hantlar är perfekt för att träna bröst, biceps, armar, triceps och ryggmuskler. Det medföljer åtta 2,5 kg viktskivor, fyra 1,25 kg viktskivor och två 2,25 hantlar i stål och hela uppsättningen har en totalvikt på ungefär 30 kg. Denna uppsättning låter användaren att variera vikterna som de vill lyfta för olika övningar. Vikterna är tillverkade i gjutjärn som har lackerats och de kan enkelt säkras till stängerna med de medföljande skruvlåsen. Vikten är tydligt stämplad på varje skiva för snabb och enkel identifiering. Färg: Svart Material: Gjutjärn med lackering + stålstänger Diameter stora skivor: 15,9 cm Diameter små skivor: 12,3 cm Tjocklek stora skivor: 2,4 cm Tjocklek små skivor: 2 cm Håldiameter: 30 mm Hantlar mått: 3 x
 • Bowflex 522i Selecttech Dumbbell 1-24 kg (Single)

  Bowflex 522i Selecttech Dumbbell 1-24 kg (Single)
  Bowflex® SelectTech® Hantel ger dig 15 vikter i ett! Med ett justerbart viktområde på 2-24 kg, ger denna hantel dig samma kraftfulla resultat som du skulle få från 15 par. Massivt utrymmeseffektiv, det är en fantastisk träningslösning för hemmet. Med en snabb vridning av ratten kan du automatiskt justera ditt motstånd i 15 inställningar upp till maximalt 24 kg. Intervall: 2-5-7-10-12-14-16-18-20-23-24 kg Otroligt mångsidig, du får det mest flexibla styrketräningsalternativet som finns, vilket gör att du kan utföra ett brett utbud av övningar och öka din styrka över tiden. Hanteln har slitstark gjutning runt metallplattorna och är både slitstark och ger ett smidigt lyft. Inget mer klirrande av metall! För att inspirera din träning kommer hanteln med en gratis Bowflex
 • Deep Sea Vattenjoggstavar, Vattensport

  Deep Sea Vattenjoggstavar, Vattensport
  Gör din vattenjoggning effektivare med vattenjoggstavar. Våra vattenjoggstavar har marknadens bästa priskvalitet.
 • FitNord Hexhantlar 25 kg (par)

  FitNord Hexhantlar 25 kg (par)
  FitNord Hexhantlar 25 kg (par) är lämpliga för träning både hemma och på gymmet. Kolla in FitNord Hexhantlar på Sportproffsen!
 • Classic Dumbbell

  Classic Dumbbell
  Classic Dumbbell är den perfekta hanteln för din hemmaträning. Hanteln är ett mångsidigt redskap som hjälper dig avverka ett svettigt träningspass för hela kroppen.
 • KILO Neoprenhantel, Neoprenhantel

  KILO Neoprenhantel, Neoprenhantel
  Greppvänliga neoprenklädda järnhantlar. Passar både som vanliga träningshantlar och aerobichantlar.
 • Hantelställ - Kromade Hantlar

  Hantelställ - Kromade Hantlar
  Har du dina kromade hantlar utspridda i rummet? Oroa dig inte, här har du lösningen. Med den här triangulära utformningen på vårt hantelställ kan du…
 • Hex Dumbbell, Single

  Hex Dumbbell, Single
  Högkvalitativa Hex Dumbbell, Single från Gymstick – Gummibeklädda hantlar med fast grepp och sexkantig design lämpade för professionellt bruk.
 • Wrist weight 2x1kg - Black

  Wrist weight 2x1kg - Black
  Vikter som du fäster runt armleden med en enkel kardborreknäppning, vikterna hjälper dig att få en intensivare träning. Öppning för tummen gör att den sitter bekvämt på handen. Kan även användas runt fotleden.
 • Dumbbells Vinyl, pair - 5,4 kg

  Dumbbells Vinyl, pair - 5,4 kg
  Dumbbells Vinyl från SPRI – hållbara och extremt tåliga hantlar.
 • FitNord Kromade Hantlar 2 kg (par)

  FitNord Kromade Hantlar 2 kg (par)
  FitNord Kromade Hantlar 2 kg är högkvalitativa och snygga hantlar. Kolla in FitNord Kromade Hantlar på Sportproffsen!
 • Hantlar Sport 50

  Hantlar Sport 50
  Spara tid, pengar och utrymme med Sport 50 som motsvarar 9 par hantlar. Viktintervallet för PowerBlock 50 är 1 - 22 kg per handtag och är: 4, 7, 9, 11, 13, 16, 18, 20 &: 22 kg. Säljs i par. Garanti:PowerBlock&hellip:
 • Dumbbell grip 4 kg - Black

  Dumbbell grip 4 kg - Black
  Hantlar för hemmaträning, de är täckta av ett mjukt överdrag för ett mer behagligt grepp under din styrketräning samt att de blir skonsamma mot dina golv. Det perfekta hantlarna för styrketräning hemma. Säljes styckvis.
 • Star Gear Hex Dumbbell

  Star Gear Hex Dumbbell
  Att ha ett par hantlar hemma, är i princip det enda du behöver för att kunna träna hela kroppen på ett effektivt sätt, då möjligheterna nästan är oändliga. Star Gear Hex Dumbbell ger dig det du behöver.
 • Gummihantlar Pro 14 kg

  Gummihantlar Pro 14 kg
  Fakta och egenskaperDiameter 155 mmGreppets bredd 145 mm  

Vanliga övningar med hantlar

Med rätt set av övningar med hantel kan man faktiskt skapa en komplett styrketräning för alla kroppens muskler. Det finns även hantelövningar för ökad fettförbränning. Här går vi igenom några vanliga du kan börja med.

Serratus Crunch för starkare mage

Börja med att lägga dig ner på golvet. Böj benen lätt och håll dina hantlar rakt upp ovanför axlarna.

Pressa upp hantlarna mot taket genom att lyfta på skulderbladen men låt ländryggen vara kvar i marken. Håll i 2 sekunder innan du återgår till startpositionen.

Upprepa 3 set á 10-12 repetitioner med cirka 1 minuts vila mellan set.

Framåtböjd rodd för rygg och armar

Startpositionen är att du ska stå med fötterna axelbrett och med lätt böjda knän. Luta dig framåt och håll dina hantlar med raka armar framför din kropp.

Lås höften och jobba bara med armarna. Lyft upp båda hantlarna snabbt och explosivt mot magen och sänk sedan ner i en långsam rörelse. Upprepa i 10-12 ggr i set om 3 med 1 minuts vila.

Goblet Squat för rumpa och lår

Här jobbar du bara med en hantel, så lasta på lite extra på den då lår och sätesmuskel är våra starkaste.

Håll hanteln tätt framför bröstet. Fötterna har du axelbrett och ryggen ska vara rak.

Böj dig neråt som om du skulle sätta dig på en stol och tänk på att inte krumma ryggen. När låren är parallella mot golvet reser du dig explosivt upp igen till stående.

Nedåtrörelsen får gärna gå lite långsamt. Räkna 1001-1002-1003. Upprepa 10-12 ggr i set om 3 och vila 1 minut mellan dina hantelsquats.

Floor Press för bröst och axlar

Börja övningen med att ligga på golvet med böjda ben och hantlarna rakt upp. Sänk sakta ner vikterna i en 3-sekunders fas.

Tryck explosivt upp vikterna till startpositionen igen. Upprepa i 3 set om 10-12 repetitioner med en minuts vila mellan set.

Anpassa vikten på hanteln för träning av styrka

Första gången får du helt enkelt prova dig fram vilken vikt du klarar av. Med byggbara hantlar kan man ju enkelt justera motståndet. Du hittar rätt nivå när du känner att de 2-3 sista repetitionerna är jobbiga och kräver max ansträngning.

Om du vill kunna justera vikten snabbt på dina hantlar kan du köpa de ställbara hantlarna.

Anpassa vikten efter din förmåga och öka på i takt med att du blir starkare. När det känns för lätt och du med lätthet kan göra 15 eller fler repetitioner ska du öka på vikten. Annars blir det uthållighet du tränar istället för styrka.

Med hantlar och en hopfällbar träningsbänk kan du träna hela din kropp hemma. Utrustningen kan du plocka fram och ställa tillbaka när du vill.

ileadilead