GPS

Handhållna GPS-enheter för fritid

Handhållna GPS-enheter idag har fina färgskärmar och många bra funktioner och detaljer. Det är riktigt roligt att använda de för fritid och jakt. Man kan lätt navigera sig fram i naturen och upptäcka nya saker bara man tittar upp från skärmen då och då.

Vi har letat upp några av de bästa GPS-erna med fina kartor och program från ledande tillverkare. Här nedanför hittar du ett urval med tips.

Populärt inom gps

 • Montana 700 Gps

  Montana 700 Gps
  Montana 700 Gps är en tålig handenhet från Garmin som har en 5-tums pekskärm ruttdragningsbara kartor för vägar och leder samt avancerade outdoorfunktioner vilket gör att den fungerar perfekt för navigering till fots, på cykel, i kajak, i terrängfordon och mycket mer. TÅLIG KONSTRUKTIONDen här tåliga, vattentäta handburna enheten har testats enligt amerikanska militärstandarder och har en handskvänlig 5-tumspekskärm som är 50 % större än tidigare Montana-modeller.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAHitta rätt på äventyret med förinlästa TopoActive-kartor över Europa. Se höjder, kustlinjer, floder, landmärken med mera.SATELLITVYHämta BirdsEye satellitbilder direkt till enheten (inget årsbonnemang krävs) för att se fotorealistiska vyer och skapa waypoints baserat på landmärken.ABC-SENSORERNavigera nästa spår med ABC-sensorer, inklusive höjdmätare för höjddata, barometer för väderövervakning och 3-axlad elektronisk kompass.ACTIVE WEATHERAnvänd mobilanslutning1 för att få tillgång till aktuella prognoser från Active Weather via Garmin Connect™-appen.HUNDSPÅRNINGJägare och tränare kan synkronisera handhållna Montana med kompatibla enheter i Astro®- eller Alpha®- serien (säljs separat) som hjälper dig att spåra brukshundar ute på fältet.STÖD FÖR MULTI-GNSSDu får tillgång till GPS, GLONASS och Galileo satellitnätverk vilket gör att Montana® 700 kan spåra i mer krävande miljöer än om den bara hade GPS.PLATSDELNINGMed LiveTrack-funktionen kan du ansluta enheten trådlöst1 till andra kompatibla Garmin GPS-användare, så att de kan följa dina spår, rutter, waypoints och äventyr.EXPEDITIONSLÄGEVandra långt. Om du använder expeditionsläget, en GPS-referens med ultralåg förbrukning, kan Montana spåra i en vecka eller längre mellan laddningarna.BATTERIALTERNATIVEtt inbyggt, uppladdningsbart litiumjonbatteri ger mer än 18 timmars batteritid i GPS-läge. Den kan även drivas med vanliga AA-batterier.FORDONSFÄSTENMed en mängd fästen som är kompatibla med Montana (säljs separat) kan du anpassa din navigeringsenhet så att den kan användas på terrängfordon, båtar, bilar, motorcyklar, husbilar och andra fordon.
 • inReach Messenger

  inReach Messenger
  inReach Messenger är en satellitkommunikationsenhet med GPS från Garmin som erbjuder trygghet på varje äventyr. Koppla ihop inReach-enheten med appen Garmin Messenger på din smartphone för att skicka meddelanden via satellit eller mobilnätverk. TVÅVÄGS-SMSSms:a dina nära och kära via satellit- eller mobilnätverk med appen Garmin Messgenger på din kompatibla smartphone. SMIDIG ANSLUTNINGIridiums® 100 % globala satellitnätverk används bara när du lämnar mobilnätet bakom dig, annars används din smartphones mobilanslutning. GRUPPMEDDELANDENSkapa gruppmeddelandetrådar och skicka gruppmeddelanden med Garmin Messenger-appen för att dela dina statusuppdateringar och äventyr med flera kontakter samtidigt. INTERAKTIVA SOS-MEDDELANDENDet är enkelt att i nödsituationer utlösa ett interaktivt SOS-meddelande till Garmin IERCC nödkontaktcenter som är bemannat dygnet runt. DELA DIN POSITIONVia din MapShare™-sida eller dina GPS-koordinater som är inbäddade i meddelandena kan du smidigt dela din position när som helst med familj och vänner. FLEXIBLA SATELLITABONNEMANGFör att använda det globala Iridium-nätverket och kommunicera med din inReach Messenger-enhet behöver du ett aktivt satellit-abonnemang. Välj själv om du vill ha ett årsabonnemang eller en flexibel månadsprenumeration. KOMPAKT OCH TÅLIG DESIGNLåt dig inte luras av den nätta storleken på 3,1″ x 2,5″ och 114 g. inReach Messenger är tålig, slitstark, stöttålig och vattenklassad till IPX7 så att du kan vara säker oavsett var äventyret bär. SÄKERHETSLADDNINGOm batteriet på din smartphone dör kan du ansluta inReach Messenger till din telefon för att få tillräcklig säkerhetsladdning att skicka ett anpassat meddelande från inReach Messenger-enheten. EXTRA LÅNG BATTERITIDDet inbyggda laddningsbara litiumbatteriet ger upp till 28 dagars batteritid i spårningsläge på 10-minutersintervall, så att du kan göra det du drömmer om mellan uppladdningarna. SKÄRM PÅ ENHETENFå bekräftelse på att meddelanden har skickats med inReach Messenger-enhetens avancerade memory-in-pixel-skärm och läs svar direkt på enheten. ANDRA GARMIN-ENHETERFjärrstyr din inReach Messenger-enhet för att skicka och ta emot sms eller utlösa ett interaktivt SOS med kompatibel Garmin-handenhet, marin utrustning, flygutrustning, wearable eller andra utvalda smarta enheter. TRACBACKMed funktionen TracBack ruttdragning kan du navigera tillbaka till startpunkten samma väg som du kom om du råkar gå vilse – Direkt på enheten.
 • Alpha 200, Handheld Only

  Alpha 200, Handheld Only
  Alpha 200, Handheld Only är en handhållen enhet för hundspårning från Garmin med en touchskärm på 3,5″ som även kan avläsas i starkt solljus. Alpha 200 är framtagen för att göra hundspårning enkel, lättillgänglig och snabb. Skapa olika grupper för dina hundar, och behåll inaktiva hundar i systemet för enklare konfigurering och hantering. SE DINA HUNDARSpåra upp till 20 hundar på ett avstånd upp till 14,5 kilometer (beroende på hundenhet) med en uppdateringshastighet på 2,5 sekunder.LISTA ÖVER HUNDAR/HANTERING AV GRUPPERBehåll inaktiva hundar i din lista och hantera aktiva grupper. På så vis behöver du inte lägga till och ta bort hundar vid varje jakt.APPEN GARMIN EXPLORE™Para ihop med appen Garmin Explore i din kompatibla smartphone för att se hundspårningsinformation i realtid, spara hundarnas spår och spela upp spår på nytt för att se exakt vad som hände under jakten.KOMPASS MED PRO VIEWKompassläget Pro View kan du med endast en snabb blick spåra dina hundar och se hur långt bort dina hundar är samt vilken riktning de rör sig i. Dessutom kommer du att se när en hund “trädskäller” eller “står stånd.”STÖD FÖR MULTI-GNSSFå åtkomst till flera globala satellitnavigeringssystem (GPS och Galileo) så att du kan spåra dina hundar mer noggrant än med enbart GPS.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAMed våra förinlästa Garmin TopoActive-kartor över Europa får du detaljerade vyer över topografiska höjder, bergstoppar, parker, kustlinjer, floder, sjöar och geografiska punkter.BIRDSEYE DIRECThämta Birdseye Satellitbilder direkt till handenheten för en bättre vy än vad du kan se i verkligheten över din rutt, huvudleder, gläntor och mer.NAVIGERINGSSENSOREREn barometrisk höjdmätare hjälper dig att registrera stigning och lutning samt se kortsiktiga trender gällande lufttryck. Den inbyggda 3-axlade elektroniska kompassen hjälper dig att hålla kursen - även då du står stilla.!#400910SE ALLT#! handburen enhet med touchskärmSE ALLTDen kapacitiva touchskärmen på 3,5″ kan läsas även i starkt solljus och gör det enkelt att hantera kartor, hundlistor och mer - även då du har handskar på dig.STANNA UTE LÄNGEUtbytbart batteri som varar upp till 20 timmar ger dig lugn och trygghet att vara länge ute på jakten.FLER KARTORTack vare microSD™-kortplatsen kan du läsa in fler kartalternativ som TopoPro- och Friluftskartan prime v2 kartor (köps separat).
 • Alpha 200i Handheld Only

  Alpha 200i Handheld Only
  Alpha 200i Handheld Only från Garmin gör det enkelt att spåra dina hundar med inReach® Iridium-satellitteknologi, en kapacitiv 3,5-tums pekskärm som är läsbar i solljus och en användarvänlig design med sex knappar. SE DINA HUNDARÖvervaka upp till 20 hundar från upp till 14,5 kilometer (beroende på hundenhet) med en uppdateringshastighet på 2,5 sekunder.LISTA ÖVER HUNDAR/HANTERING AV GRUPPERBehåll inaktiva hundar i listan över hundar och hantera aktiva grupper så att du inte behöver lägga till och ta bort hundar inför varje jakt.DESIGN MED SEX KNAPPARAnvänd särskilda knappar för snabb åtkomst till dina favoritsidor och få en enklare hantering ute i skogen.KOMPASS MED PRO-VYMed kompassläget för pro-vy får du en enkel och snabb överblick över i vilken riktning och hur långt bort dina hundar är. Dessutom ser du när en hund är i resning eller ställande läge.STÖD FÖR MULTI-GNSSFå åtkomst till flera globala satellitnavigeringssystem (GPS och Galileo) så att du kan spåra din flock mer noggrant än med enbart GPS.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAMed våra förinlästa Garmin TopoActive-kartor över Europa får du detaljerade vyer över topografiska höjder, bergstoppar, parker, kustlinjer, floder, sjöar och geografiska punkter.BIRDSEYE SATELLITE IMAGERYHämta BirdsEye-satellitbilder direkt till handenheten för en bättre vy än vad du kan se i verkligheten över din rutt, huvudleder, gläntor och mer.NAVIGERINGSSENSOREREn barometrisk höjdmätare hjälper dig att noggrant övervaka höjdskillnader och se utvecklingen i lufttryck på kort sikt, och den inbyggda lutningskompenserade elektroniska treaxlade kompassen håller kursen åt dig, oavsett om du rör dig eller inte.SE ALLTDen kapacitiva pekskärmen på 3,5 tum som är läsbar i solljus gör det enkelt att se och interagera med kartor, hunddata och mycket mer.STANNA UTE LÄNGEDet utbytbara batteriet håller i upp till 20 timmar eller i upp till 15 timmar med inReach-teknologi aktiverad.FLER KARTORTack vare microSD™-kortplatsen kan du läsa in fler kartalternativ som TopoPro- (säljs separat).TVÅVÄGSMEDDELANDENUtbyt SMS med nära och kära, publicera på sociala medier eller kommunicera mellan inReach-enheter ute i skogen (satellitabonnemang krävs).INTERAKTIVT SOSI händelse av en nödsituation utlöser du ett interaktivt SOS-meddelande till GEOS, ett professionellt globalt övervaknings- och responscenter som är tillgängligt dygnet runt (satellitabonnemang krävs).PLATSDELNINGSpåra din position och dela den med dem hemma eller andra ute i skogen så att de kan se din status eller pinga din enhet och se din GPS-position med mera (satellitabonnemang krävs).100 % GLOBALT IRIDIUM®-SATELLITNÄTVERKIstället för att förlita sig på mobiltäckning överförs nu dina meddelanden, SOS-varningar och spårning via det globala Iridium-satellitnätverket (satellitabonnemang krävs).

Fler tips på gps

 • Foretrex 701 Ballistic Edition

  Foretrex 701 Ballistic Edition
  Du kommer alltid kunna hålla koll på exakt var du befinner dig med Foretrex 701 Ballistic Edition som är en handledsburen GPS-navigator från Garmin som är mycket hållbar och konstruerad enligt militärstandarder. Den fungerar med GPS-, GLONASS- och Galileo-satellitsystemen för att ge exakt positionering. Den har dessutom navigeringssensorer, t.ex. 3-axlad accelerometer, 3-axlad kompass och en barometrisk höjdmätare. Du kan även ta emot aviseringar så som sms och mail från mobilen direkt på handleden. Ett utmärkt val för dig som söker en multifunktionell och lättburen GPS. Foretrex 701 har Applied Ballistics Elite-programvara som beräknar siktningslösningar för långdistansskytteTuffare än vad som krävsForetrex 601- och 701-navigatorerna har oslagbar hållbarhet. De är konstruerade enligt militärstandarder gällande värme, stötar och vatten (MIL-STD-810G). De omfattar också taktiska funktioner som kompatibilitet med glasögon för mörkerseende och jumpmaster-läge.Multi-GNSS-navigering omfattar GalileoBåde Foretrex 601 och 701 fungerar med 3 mottagningsnätverk för satellitnavigering, inklusive GPS, GLONASS och Galileo, för att spåra din position bättre i mer krävande miljöer än med enbart GPS. Utforska längre – batteritiden överstiger 48 timmar i navigeringsläget och upp till 1 vecka i UltraTrac-läge.Navigeringssensorer håller dig på rätt spårForetrex 601 och 701 ger omfattande navigering och spårning med hjälp av GPS plus ABC-sensorfunktioner (höjdmätare, barometer och kompass) som vägleder dig på och bortom turiststråken. Den inbyggda höjdmätaren ger höjddata för övervakning av stigning och sänkning. Barometern visar utvecklingen i lufttryck på kort sikt och kan användas till att förutsäga väderförändringar. Den 3-axlade elektroniska kompassen håller kursen åt dig oavsett om du rör på dig eller inte.Den mest exakta ballistikberäknaren som finnsForetrex 701 med AB Elite-programvara är ett utmärkt hjälpmedel för jägare och sportskyttar. Den är utrustad med programvaran Applied Ballistics Elite som beräknar siktningslösningar för långdistansskytte.Håll kontaktenSmartaviseringar1 – finns på båda enheterna – gör det möjligt att ta emot e-post, sms och meddelanden från din mobila enhet direkt på handleden. Använd appen Garmin Connect Mobile för att starta funktionen LiveTrack1 om du vill tillåta andra att följa din resa (inom mobiltäckningen). Andra anslutna funktioner omfattar automatiska överföringar till vår träningsgrupp Garmin Connect™ online och automatiska uppdateringar när den paras ihop med en mobil enhet.Kräver två AA-batteri (medföljer ej)
 • Lafayette GPS Mini N/A

  Lafayette GPS Mini N/A
  GPS Mini är ett komplett jaktverktyg från Lafayette med en helt egen plattform med app och hund GPS. Med en mycket bra kartmiljö för att enkelt kunna bjuda in vänner till jakt och enkelt dela och hantera jaktområden. Väger endast 120 gram. Helt fri från uttag vilket genererar en helt vattentät enhet. GPS Mini har trådlös laddning.  QI laddare som enkelt ansluts med USB medföljer. Skallindikator och skallräknare som inte bara filtrerar fram ett rent ljud utan även identifierar ljuden som kommer in. Detta innebär att det är slut med bonusrapporterade skall när hunden springer i granplanteringar eller har halsbandet hängandes i backen. Endast hundskall registreras och visas sedan för dig i appen både genom antal skall och färgmarkerad spårlöpa.Läs mer om appen och abonnemangen på gps.lafayette.se.
 • eTrex SE

  eTrex SE
  eTrex® SE är en handburen GPS från Garmin med en högupplöst skärm som hjälper dig hitta dina favoritplatser. Med stöd för multi-GNSS och en digital kompass kan du navigera i mer krävande miljöer utan problem. Upp till 168 timmars bateritid i standardläge och upp till 1 800 timmar i expeditionslägeKräver 2 stycken AA-batterier, batterier är inte inkluderadeSmartphonekompatibel – para ihop enheten med Garmin Explore-appenDigital kompass som ger rätt riktning även när du står stillaAnvänd den här GPS-enheten oavsett väder, den är vattentålig med IPX7-klassning
 • GPSMAP 67

  GPSMAP 67
  GPSMAP® 67 från Garmin är en handburen GPS med stor färgskärm som är läsbar även i solljus. Det här är en GPS med förinlästa TopoActive-kartor över hela Europa, utökat stöd för GNSS och kompatibilitet med smartphones. Bättre noggrannhet även i backigt landskap, täta skogar och storstäder med förbättrad GNSS och multi-bandsteknologiUpp till 180 timmar batteritid i standardläge och 840 timmar i expeditionslägeInbyggt, uppladdningsbart litiumjonbatteriMed 3-axlad kompass samt barometrisk höjdmätare kan du navigera överalltPlanera ditt äventyr med Garmin Explore™-hemsidan eller appen
 • Foretrex 901 Ballistic Edition GPS Black

  Foretrex 901 Ballistic Edition GPS Black
  Foretrex 901 Ballistic Edition GPS från Garmin är en handledsburen navigator med GPS som enkelt tas med på jakt och vandring. GPS:en har en monokrom skärm som är lättläst samt multi-band GNSS och högteknologiska navigeringssensorer för bästa prestanda. Ballistic Edition har även Applied Ballistics programmet som hjälper dig planera långdistansskott. BALLISTIK-KALKYLATORApplied Ballistics® hjälper dig planera det perfekta skottet. Anslut din smartphone och ladda ner Garmin-appen Synapse™ för att planera ditt skott.LÅNG BATTERITIDMed hela 1000 timmars batteritid i expeditionsläge kommer vandringen kantas av precision. Upp till 100 timmars batteritid i navigeringsläge gör att du alltid hittar hem igen. Byt enkelt ut de två AAA-batterierna om du skulle behöva längre batteritid.TAKTISKA FUNKTIONERFunktioner som smygläge gör att Foretrex 901 Ballistic Edition GPS slutar lagra och dela GPS-data samt en Kill Switch som raderar enhetens minne om din säkerhet är utsatt. Jumpmaster-läget kan användas för att enligt militära riktlinjer beräkna högsta utlösningshöjd.SLITSTARKDen här navigatorn är tested enligt militärstandarden MIL-STD-810 för att tåla sand, damm, stötar, temperatur, fukt och höjd. Modellen har dessutom IPX7-klassning för vattentålighet.NAVIGERINGSSENSORERAvancerade sensorer som en 3-axlad accelerometer, 3-axlad kompass och barometrisk höjdmätare gör att du enklare navigerar i all terräng. En uppgraderad GNSS med flera band ör även att du får bättre positionsnoggrannhet.ANSLUT DINA ENHETERPara ihop Foretrex 901 Ballistic Edition GPS med din kompatibla smartphone eller inReach®-satellitkommunikationsenhet och få meddelanden direkt på skärmen.OBS! Kräver två AAA-batterier (medföljer ej).
 • Foretrex 801 Wrist-mounted GPS Black

  Foretrex 801 Wrist-mounted GPS Black
  Foretrex 801 Wrist-mounted GPS från Garmin är en handledsburen navigator med GPS som enkelt tas med på jakt och vandring. GPS:en har en monokrom skärm som är lättläst samt multi-band GNSS och högteknologiska navigeringssensorer för bästa prestanda. LÄTTLÄST SKÄRMSkärmen är monokrom för att vara lättläst i många olika ljusförhållanden. Skärmen är även läslig med mörkerseendegalsögon på.LÅNG BATTERITIDMed hela 1000 timmars batteritid i expeditionsläge kommer vandringen kantas av precision. Upp till 100 timmars batteritid i navigeringsläge gör att du alltid hittar hem igen. Byt enkelt ut de två AAA-batterierna om du skulle behöva längre batteritid.TAKTISKA FUNKTIONERFunktioner som smygläge gör att Foretrex 801 Wrist-mounted GPS slutar lagra och dela GPS-data samt en Kill Switch som raderar enhetens minne om din säkerhet är utsatt. Jumpmaster-läget kan användas för att enligt militära riktlinjer beräkna högsta utlösningshöjd.SLITSTARKDen här navigatorn är tested enligt militärstandarden MIL-STD-810 för att tåla sand, damm, stötar, temperatur, fukt och höjd. Modellen har dessutom IPX7-klassning för vattentålighet.NAVIGERINGSSENSORERAvancerade sensorer som en 3-axlad accelerometer, 3-axlad kompass och barometrisk höjdmätare gör att du enklare navigerar i all terräng. En uppgraderad GNSS med flera band ör även att du får bättre positionsnoggrannhet.ANSLUT DINA ENHETERPara ihop Foretrex 801 Wrist-mounted GPS med din kompatibla smartphone eller inReach®-satellitkommunikationsenhet och få meddelanden direkt på skärmen.OBS! Kräver två AAA-batterier (medföljer ej).
 • Alpha 10

  Alpha 10
  Alpha 10 från Garmin är en lätt och kompakt handenhet som gör det enkelt för dig att hålla reda på var hunden befinner sig. Stöd för multi-gnssLång batteritid (40 timmar)Laddningsbart inbyggt litiumjonbatteri (inte utbytbart)Mätområde: T 5 = 14,5 km, T 5 mini = 6,5 km
 • Inreach Mini 2 Black

  Inreach Mini 2 Black
  Inreach Mini 2 är en kompakt satellitkommunikationsenhet med GPS från Garmin som erbjuder trygghet på varje äventyr utan för mycket extra vikt i bagaget. TVÅVÄGS-SMSUtbyt sms med nära och kära där hemma, publicera på sociala medier eller kommunicera mellan inReach-enheter ute på fältet.INTERAKTIVA SOS-MEDDELANDENOm du är i en nödsituation kan du utlösa ett interaktivt SOS-meddelande till Garmin IERCC, ett nödkontaktcenter som är bemannat dygnet runt.PLATSDELNINGDela din plats med nära och kära där hemma när som helst via din MapShare™-sida eller dina GPS-koordinater som är inbäddade i dina meddelanden.GLOBALT SATELLITNÄTVERKIstället för att förlita sig på mobiltäckning överförs nu dina meddelanden, SOS-varningar och spårning via det globala Iridium®-satellitnätverket.FLEXIBLA SATELLITABONNEMANGOm du vill använda Iridium-nätverket och kommunicera med din inReach Mini 2 behöver du ett aktivt abonnemang. Du kan välja att teckna för ett år eller en flexibel månadsplan.KOMPAKT OCH TÅLIG DESIGNLåt dig inte luras av den lilla storleken på 4″ x 2″ och 100 g. inReach Mini 2 är tålig, hållbar, stöttålig (MIL-STD-810) och vattenklassad till IPX7.TRACBACKMed funktionen TracBack ruttdragning kan du navigera tillbaka till startpunkten samma väg som du kom om du råkar gå vilse – direkt på enheten.DIGITAL KOMPASSKorrekt kursinformation – även när du inte förflyttar dig.BATTERITIDDen har ett inbyggt, laddningsbart litiumbatteri för upp till 14 dagars användning i standardläget med tio minuters spårning och upp till 20 dagar i strömsparläge.TJÄNST MED INREACH-VÄDERPROGNOSERDra fördel av detaljerade väderuppdateringar på inReach Mini 2 eller en parkopplad kompatibel enhet. Du kan även begära väderprognoser för din aktuella plats eller annan waypoint eller destination i din resplan.OBEGRÄNSAD MOLNLAGRING OCH RESEPLANERINGDra fördel av kostnadsfri åtkomst till den molnbaserade webbplatsen Garmin Explore via datorn för att planera dina resor, skapa förinställda meddelanden och snabbtexter, synkronisera och hantera dina enhetsinställningar och mycket mer.GARMIN EXPLORESynkronisera med webbplatsen Garmin Explore eller mobilappen på din kompatibla smartphone för navigering, waypoints, vägar, aktiviteter och samlingar. Dra dessutom fördel av åtkomst till reseplanering och topografisk kartläggning.ANDRA GARMIN-ENHETERFjärrstyr inReach Mini 2 för att skicka och ta emot meddelanden, starta och stoppa spårning och utlösa ett interaktivt SOS med kompatibla Garmin-enheter, wearables eller andra mobila enheter.GARMIN PILOT™-APPENPara ihop den med Garmin Pilot-appen för att enkelt skicka och ta emot SMS från cockpiten – även när du inte har mobiltäckning. Appen kan använda inReach Mini 2-enhetens GPS-position och platsdelningsfunktioner för din flygning.
 • Montana 750i GPS

  Montana 750i GPS
  Montana 750i Gps är en tålig navigator från Garmin med GPS, pekskärm, inReach® och en kamera med 8 megapixlar. Montana 750i kan användas för navigering både i terrängen och på vägarna och globala meddelanden samt interaktivt SOS via inReach satellitteknologi. Uppfyller MIL-STD 810 för värme, stötar, vatten och vibrationer. Förläng dina äventyr med över 18 timmars batteritid i GPS-läge. TVÅVÄGSMEDDELANDENUtbyt SMS med nära och kära, publicera på sociala medier eller kommunicera mellan inReach-enheter ute på fältet (satellitabonnemang krävs).INTERAKTIVT SOSI händelse av en nödsituation utlöser du ett interaktivt SOS-meddelande till GEOS, ett professionellt globalt övervaknings- och responscenter som är tillgängligt dygnet runt (aktivt satellitabonnemang krävs).GLOBAL ANSLUTNINGIstället för att förlita sig på mobiltelefonens täckning överförs nu dina meddelanden, SOS-varningar och spårning via det 100 % globala Iridium®-satellitnätverket (aktivt satellitabonnemang krävs).INREACH WEATHERTjänsten med inReach väderprognoser ger detaljerade uppdateringar direkt till din Montana eller ihopparade enheter, så att du vet vad du kan förvänta dig under rutten.TÅLIG KONSTRUKTIONDen här tåliga, vattentäta handburna enheten har testats enligt amerikanska militärstandarder och har en handskvänlig 5-tumspekskärm som är 50 % större än tidigare Montana-modeller.INBYGGD KAMERATa bilder av dina äventyr med Montanas digitala kamera med 8 megapixlar. Den geotaggar foton med koordinater så att du kan hitta tillbaka till dina favoritplatser i framtiden.CITY NAVIGATOR VÄGKARTORByt smidigt från stig- till vägnavigering med förinlästa City Navigator- vägkartor, som vägleder dig med enkel och tydlig Turn-by-Turn röstguidning.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAHitta rätt på äventyret med förinlästa TopoActive-kartor över Europa. Se höjder, kustlinjer, floder, landmärken med mera.SATELLITVYHämta BirdsEye satellitbilder direkt till enheten (inget årsbonnemang krävs) för att se fotorealistiska vyer och skapa waypoints baserat på landmärken.ABC-SENSORERNavigera nästa spår med ABC-sensorer, inklusive höjdmätare för höjddata, barometer för väderövervakning och 3-axlad elektronisk kompass.ACTIVE WEATHERAnvänd mobilanslutning2 för att få tillgång till aktuella prognoser från Active Weather via appen Garmin Connect™.HUNDSPÅRNINGJägare och tränare kan synkronisera handhållna Montana med kompatibla enheter i Astro®- eller Alpha®- serien (säljs separat) som hjälper dig att spåra brukshundar ute på fältet.STÖD FÖR MULTI-GNSSDu får tillgång till GPS, GLONASS och Galileo satellitnätverk vilket gör att Montana® 750i kan spåra i mer krävande miljöer än om den bara hade GPS.SPÅRNINGSpåra din plats och dela den med andra hemma eller med andra som också är ute i naturen. De kan se hur det går för dig eller pinga din enhet för din GPS-plats och mycket mer via din webbaserade MapShare™-delningssida. (endast Montana 700i, 750i - satellitabonnemang krävs).EXPEDITIONSLÄGEVandra långt. Om du använder expeditionsläget, en GPS-referens med ultralåg förbrukning, kan Montana spåra i en vecka eller längre mellan laddningarna.FÖRLÄNGD BATTERITIDEtt inbyggt, uppladdningsbart litiumjonbatteri ger mer än 18 timmars batteritid i GPS-läge.FORDONSFÄSTENMed en mängd fästen som är kompatibla med Montana (säljs separat) kan du anpassa din navigeringsenhet så att den kan användas på terrängfordon, båtar, bilar, motorcyklar, husbilar och andra fordon.
 • Garmin Inreach Mini 2, Flame Red, Gps

  Garmin Inreach Mini 2, Flame Red, Gps
  Denna kompakta satellitkommunikationsenhet1 med GPS hjälper dig att känna att du är nära hemma även när du är utanför mobilnätet – och ger dig trygghet på varje äventyr utan för mycket extra vikt i bagaget. Global satellittäckning håller dig ansluten när mobiltelefoner inte klarar det. I en nödsituation kan du skicka ett interaktivt SOS-meddelande till vår sambandscentral. Du kan fortfarande kommunicera med dem du behöver, även utan mobiltäckning. Med TracBack® ruttdragning kan du hitta vägen tillbaka om du råkar gå vilse. Utöka inReach-enhetens funktioner med hjälp av appen Garmin Explore™. Ge dig ut på längre äventyr med upp till 14 dagars batteritid i tio minuters spårningsläge. Mått: 5,17 x 9,90 x 2,61 cm Skärmstorlek: 23x23mm Skärmupplösning: 176x176 pixlar Vikt: 100gr Vattenklassning: IPX7 Batteri: Laddningsbart internt litiumjonbatteri Batteritid: Upp till 14 dagar med tio minuters sändningsintervall vid spårning och normal aktivitetsinspelning med obehindrad himmelsvy Upp till fyra dagar med måttlig trädväxt (standard) Upp till fem dagar med tio minuters sändningsintervall vid spårning och mycket detaljerad aktivitetsinspelning med obehindrad himmelsvy Upp till två dagar med måttlig trädväxt Upp till 30 dagar med 30 minuters sändningsintervall vid spårning och normal aktivitetsinspelning med obehindrad himmelsvy Upp till tio dagar med måttlig trädväxt Upp till 1 år när enheten är avstängd Ytterligare upplysningar: https://www.garmin.com/sv-SE/p/765374#specs Garmin Inreach Mini 2, Flame Red, Gps 010-02602-02
 • Garmin Inreach Messenger, Gps, Emea

  Garmin Inreach Messenger, Gps, Emea
  Hemma är närmare än du tror med satellitkommunikationsenheten< -sup> -1< -/sup> - inReach® Messenger. Med hjälp av globala tvåvägsmeddelanden och interaktivt SOS kan du hålla kontakten med nära och kära även när du inte har mobiltäckning. Använd enheten för att höra av dig till kontakter, läsa deras svar och svara på dem med förinställda meddelanden och till och med dela din GPS-position om du vill. Det är enkelt att skicka mer utförliga sms och gruppmeddelanden när du använder smartphone-appen Garmin Messenger™. Eller skicka/ta emot meddelanden med hjälp av kompatibla handenheter, wearables eller andra enheter från Garmin. Sömlös växling mellan trådlöst Wi-Fi®-nätverk och mobila/satellitnätverk ger dig överlägsen anslutning och kostnadseffektiv kommunikation. På enhetens skärm kan du se att meddelandet har skickats så du kan känna dig säker på att det faktiskt gått iväg. Du kommer även att se ett svar om att hjälp är på väg vid en nödsituation. Kommunikationsenhetens interna, laddningsbara litiumbatteri ger upp till 28 dagars batteritid i spårningsläge på 10 minuter och har säkerhetsladdning för att hjälpa till att återställa en urladdad telefon. inReach® Messenger • Liten, tålig och lätt satellitkommunikationsenhet< -sup> -1< -/sup> - för tvåvägsmeddelanden även i områden utan mobiltäckning • Skicka tvåvägsmeddelanden globalt och sms:a direkt med vänner via appen Garmin Messenger™, även när du inte har mobiltäckning • Med gruppmeddelanden via appen Garmin Messenger™ kan du dela dina äventyr med flera kontakter samtidigt och ha gruppchattar med nära och kära över hela världen • Hör av dig till kontakter direkt genom att använda förinställda meddelanden som inte räknas bort från dina tilldelade sms< -sup> -1< -/sup> - • DELA DIN GPS-POSITION • Utlös ett interaktivt SOS till Garmin IERCC, ett nödkontaktcenter som är bemannat dygnet runt för hjälp i en nödsituation< -sup> -1< -/sup> - • Optimera hur meddelanden skickas via alternativ för mobil- och satellitkommunikation< -sup> -1< -/sup> - • Para ihop med utvalda smarta enheter och andra handenheter, wearables och marin utrustning från Garmin • Internt, laddningsbart litiumbatteri ger upp till 28 dagars batteritid i spårningsläge med ett intervall på 10 minuter och har säkerhetsladdning för att hjälpa till att återställa en urladdad telefon < -sup> -1< -/sup> -Satellitabonnemang krävs. I vissa jurisdiktioner är användning av satellitkommunikationsenheter reglerad eller förbjuden. Det är ditt ansvar att känna till och följa alla tillämpliga lagar i andra jurisdiktioner där enheten är avsedd att användas. Garmin Inreach Messenger, Gps, Emea 010-02672-01
 • Garmin Inreach Mini 2, Black, Gps

  Garmin Inreach Mini 2, Black, Gps
  Denna kompakta satellitkommunikationsenhet1 med GPS hjälper dig att känna att du är nära hemma även när du är utanför mobilnätet – och ger dig trygghet på varje äventyr utan för mycket extra vikt i bagaget. Global satellittäckning håller dig ansluten när mobiltelefoner inte klarar det. I en nödsituation kan du skicka ett interaktivt SOS-meddelande till vår sambandscentral. Du kan fortfarande kommunicera med dem du behöver, även utan mobiltäckning. Med TracBack® ruttdragning kan du hitta vägen tillbaka om du råkar gå vilse. Utöka inReach-enhetens funktioner med hjälp av appen Garmin Explore™. Ge dig ut på längre äventyr med upp till 14 dagars batteritid i tio minuters spårningsläge. Mått: 5,17 x 9,90 x 2,61 cm Skärmstorlek: 23x23mm Skärmupplösning: 176x176 pixlar Vikt: 100gr Vattenklassning: IPX7 Batteri: Laddningsbart internt litiumjonbatteri Batteritid: Upp till 14 dagar med tio minuters sändningsintervall vid spårning och normal aktivitetsinspelning med obehindrad himmelsvy Upp till fyra dagar med måttlig trädväxt (standard) Upp till fem dagar med tio minuters sändningsintervall vid spårning och mycket detaljerad aktivitetsinspelning med obehindrad himmelsvy Upp till två dagar med måttlig trädväxt Upp till 30 dagar med 30 minuters sändningsintervall vid spårning och normal aktivitetsinspelning med obehindrad himmelsvy Upp till tio dagar med måttlig trädväxt Upp till 1 år när enheten är avstängd Ytterligare upplysningar: https://www.garmin.com/sv-SE/p/765374#specs Garmin Inreach Mini 2, Black, Gps 010-02602-03

Vad är GPS och GLONASS?

Navigering med hjälp av data från satelliter kallas gemensamt för GNSS och står för Global Navigation Satellite System. Det mest använda och kända systemet är det amerikanska GPS (global positioning system).

För att få bra täckning över hela jordklotet kan man kombinera olika system. GLONASS är ett navigeringssystem utvecklat i Ryssland. Ett nytt system har utvecklats på senare år i Europa och kallas för Galileo.

Kina har också ett egetutvecklat system som heter BeiDou. Alla de här systemen hämtar data från egna satelliter i omloppsbana runt jorden. De går på lite olika höjd och är olika i antalet.

De flesta gps-klockor och handhållna navigeringsenheter använder idag fler än ett system. Det gör att man får bättre täckning och mer exakt position.