GPS

Handhållna GPS-enheter för fritid

Handhållna GPS-enheter idag har fina färgskärmar och många bra funktioner och detaljer. Det är riktigt roligt att använda de för fritid och jakt. Man kan lätt navigera sig fram i naturen och upptäcka nya saker bara man tittar upp från skärmen då och då.

Vi har letat upp några av de bästa GPS-erna med fina kartor och program från ledande tillverkare. Här nedanför hittar du ett urval med tips.

Populärt inom gps

 • Foretrex 701 Ballistic Edition

  Foretrex 701 Ballistic Edition
  Foretrex 701 har Applied Ballistics Elite-programvara som beräknar siktningslösningar för långdistansskytteTuffare än vad som krävsForetrex 601- och 701-navigatorerna har oslagbar hållbarhet. De är konstruerade enligt militärstandarder gällande värme, stötar och vatten (MIL-STD-810G). De omfattar också taktiska funktioner som kompatibilitet med glasögon för mörkerseende och jumpmaster-läge.Multi-GNSS-navigering omfattar GalileoBåde Foretrex 601 och 701 fungerar med 3 mottagningsnätverk för satellitnavigering, inklusive GPS, GLONASS och Galileo, för att spåra din position bättre i mer krävande miljöer än med enbart GPS. Utforska längre – batteritiden överstiger 48 timmar i navigeringsläget och upp till 1 vecka i UltraTrac-läge.Navigeringssensorer håller dig på rätt spårForetrex 601 och 701 ger omfattande navigering och spårning med hjälp av GPS plus ABC-sensorfunktioner (höjdmätare, barometer och kompass) som vägleder dig på och bortom turiststråken. Den inbyggda höjdmätaren ger höjddata för övervakning av stigning och sänkning. Barometern visar utvecklingen i lufttryck på kort sikt och kan användas till att förutsäga väderförändringar. Den 3-axlade elektroniska kompassen håller kursen åt dig oavsett om du rör på dig eller inte.Den mest exakta ballistikberäknaren som finnsForetrex 701 med AB Elite-programvara är ett utmärkt hjälpmedel för jägare och sportskyttar. Den är utrustad med programvaran Applied Ballistics Elite som beräknar siktningslösningar för långdistansskytte.Håll kontaktenSmartaviseringar1 – finns på båda enheterna – gör det möjligt att ta emot e-post, sms och meddelanden från din mobila enhet direkt på handleden. Använd appen Garmin Connect Mobile för att starta funktionen LiveTrack1 om du vill tillåta andra att följa din resa (inom mobiltäckningen). Andra anslutna funktioner omfattar automatiska överföringar till vår träningsgrupp Garmin Connect™ online och automatiska uppdateringar när den paras ihop med en mobil enhet.Kräver två AA-batteri (medföljer ej)
 • Alpha 200i Handheld Only

  Alpha 200i Handheld Only
  SE DINA HUNDARÖvervaka upp till 20 hundar från upp till 14,5 kilometer (beroende på hundenhet) med en uppdateringshastighet på 2,5 sekunder.LISTA ÖVER HUNDAR/HANTERING AV GRUPPERBehåll inaktiva hundar i listan över hundar och hantera aktiva grupper så att du inte behöver lägga till och ta bort hundar inför varje jakt.DESIGN MED SEX KNAPPARAnvänd särskilda knappar för snabb åtkomst till dina favoritsidor och få en enklare hantering ute i skogen.KOMPASS MED PRO-VYMed kompassläget för pro-vy får du en enkel och snabb överblick över i vilken riktning och hur långt bort dina hundar är. Dessutom ser du när en hund är i resning eller ställande läge.STÖD FÖR MULTI-GNSSFå åtkomst till flera globala satellitnavigeringssystem (GPS och Galileo) så att du kan spåra din flock mer noggrant än med enbart GPS.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAMed våra förinlästa Garmin TopoActive-kartor över Europa får du detaljerade vyer över topografiska höjder, bergstoppar, parker, kustlinjer, floder, sjöar och geografiska punkter.BIRDSEYE SATELLITE IMAGERYHämta BirdsEye-satellitbilder direkt till handenheten för en bättre vy än vad du kan se i verkligheten över din rutt, huvudleder, gläntor och mer.NAVIGERINGSSENSOREREn barometrisk höjdmätare hjälper dig att noggrant övervaka höjdskillnader och se utvecklingen i lufttryck på kort sikt, och den inbyggda lutningskompenserade elektroniska treaxlade kompassen håller kursen åt dig, oavsett om du rör dig eller inte.SE ALLTDen kapacitiva pekskärmen på 3,5 tum som är läsbar i solljus gör det enkelt att se och interagera med kartor, hunddata och mycket mer.STANNA UTE LÄNGEDet utbytbara batteriet håller i upp till 20 timmar eller i upp till 15 timmar med inReach-teknologi aktiverad.FLER KARTORTack vare microSD™-kortplatsen kan du läsa in fler kartalternativ som TopoPro- (säljs separat).TVÅVÄGSMEDDELANDENUtbyt SMS med nära och kära, publicera på sociala medier eller kommunicera mellan inReach-enheter ute i skogen (satellitabonnemang krävs).INTERAKTIVT SOSI händelse av en nödsituation utlöser du ett interaktivt SOS-meddelande till GEOS, ett professionellt globalt övervaknings- och responscenter som är tillgängligt dygnet runt (satellitabonnemang krävs).PLATSDELNINGSpåra din position och dela den med dem hemma eller andra ute i skogen så att de kan se din status eller pinga din enhet och se din GPS-position med mera (satellitabonnemang krävs).100 % GLOBALT IRIDIUM®-SATELLITNÄTVERKIstället för att förlita sig på mobiltäckning överförs nu dina meddelanden, SOS-varningar och spårning via det globala Iridium-satellitnätverket (satellitabonnemang krävs).
 • Alpha 10

  Alpha 10
  Stöd för multi-gnssLång batteritid (40 timmar)Laddningsbart inbyggt litiumjonbatteri (inte utbytbart)Mätområde: T 5 = 14,5 km, T 5 mini = 6,5 km
 • inReach Messenger

  inReach Messenger
  TVÅVÄGS-SMSSms:a dina nära och kära via satellit- eller mobilnätverk med appen Garmin Messgenger på din kompatibla smartphone. SMIDIG ANSLUTNINGIridiums® 100 % globala satellitnätverk används bara när du lämnar mobilnätet bakom dig, annars används din smartphones mobilanslutning. GRUPPMEDDELANDENSkapa gruppmeddelandetrådar och skicka gruppmeddelanden med Garmin Messenger-appen för att dela dina statusuppdateringar och äventyr med flera kontakter samtidigt. INTERAKTIVA SOS-MEDDELANDENDet är enkelt att i nödsituationer utlösa ett interaktivt SOS-meddelande till Garmin IERCC nödkontaktcenter som är bemannat dygnet runt. DELA DIN POSITIONVia din MapShare™-sida eller dina GPS-koordinater som är inbäddade i meddelandena kan du smidigt dela din position när som helst med familj och vänner. FLEXIBLA SATELLITABONNEMANGFör att använda det globala Iridium-nätverket och kommunicera med din inReach Messenger-enhet behöver du ett aktivt satellit-abonnemang. Välj själv om du vill ha ett årsabonnemang eller en flexibel månadsprenumeration. KOMPAKT OCH TÅLIG DESIGNLåt dig inte luras av den nätta storleken på 3,1″ x 2,5″ och 114 g. inReach Messenger är tålig, slitstark, stöttålig och vattenklassad till IPX7 så att du kan vara säker oavsett var äventyret bär. SÄKERHETSLADDNINGOm batteriet på din smartphone dör kan du ansluta inReach Messenger till din telefon för att få tillräcklig säkerhetsladdning att skicka ett anpassat meddelande från inReach Messenger-enheten. EXTRA LÅNG BATTERITIDDet inbyggda laddningsbara litiumbatteriet ger upp till 28 dagars batteritid i spårningsläge på 10-minutersintervall, så att du kan göra det du drömmer om mellan uppladdningarna. SKÄRM PÅ ENHETENFå bekräftelse på att meddelanden har skickats med inReach Messenger-enhetens avancerade memory-in-pixel-skärm och läs svar direkt på enheten. ANDRA GARMIN-ENHETERFjärrstyr din inReach Messenger-enhet för att skicka och ta emot sms eller utlösa ett interaktivt SOS med kompatibel Garmin-handenhet, marin utrustning, flygutrustning, wearable eller andra utvalda smarta enheter. TRACBACKMed funktionen TracBack ruttdragning kan du navigera tillbaka till startpunkten samma väg som du kom om du råkar gå vilse – Direkt på enheten.

Fler tips på gps

 • Alpha 200, Handheld Only

  Alpha 200, Handheld Only
  SE DINA HUNDARSpåra upp till 20 hundar på ett avstånd upp till 14,5 kilometer (beroende på hundenhet) med en uppdateringshastighet på 2,5 sekunder.LISTA ÖVER HUNDAR/HANTERING AV GRUPPERBehåll inaktiva hundar i din lista och hantera aktiva grupper. På så vis behöver du inte lägga till och ta bort hundar vid varje jakt.APPEN GARMIN EXPLORE™Para ihop med appen Garmin Explore i din kompatibla smartphone för att se hundspårningsinformation i realtid, spara hundarnas spår och spela upp spår på nytt för att se exakt vad som hände under jakten.KOMPASS MED PRO VIEWKompassläget Pro View kan du med endast en snabb blick spåra dina hundar och se hur långt bort dina hundar är samt vilken riktning de rör sig i. Dessutom kommer du att se när en hund “trädskäller” eller “står stånd.”STÖD FÖR MULTI-GNSSFå åtkomst till flera globala satellitnavigeringssystem (GPS och Galileo) så att du kan spåra dina hundar mer noggrant än med enbart GPS.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAMed våra förinlästa Garmin TopoActive-kartor över Europa får du detaljerade vyer över topografiska höjder, bergstoppar, parker, kustlinjer, floder, sjöar och geografiska punkter.BIRDSEYE DIRECThämta Birdseye Satellitbilder direkt till handenheten för en bättre vy än vad du kan se i verkligheten över din rutt, huvudleder, gläntor och mer.NAVIGERINGSSENSOREREn barometrisk höjdmätare hjälper dig att registrera stigning och lutning samt se kortsiktiga trender gällande lufttryck. Den inbyggda 3-axlade elektroniska kompassen hjälper dig att hålla kursen - även då du står stilla.!#400910SE ALLT#! handburen enhet med touchskärmSE ALLTDen kapacitiva touchskärmen på 3,5″ kan läsas även i starkt solljus och gör det enkelt att hantera kartor, hundlistor och mer - även då du har handskar på dig.STANNA UTE LÄNGEUtbytbart batteri som varar upp till 20 timmar ger dig lugn och trygghet att vara länge ute på jakten.FLER KARTORTack vare microSD™-kortplatsen kan du läsa in fler kartalternativ som TopoPro- och Friluftskartan prime v2 kartor (köps separat).
 • Garmin GPS 73

  Garmin GPS 73
  Garmin GPS 73 är en lättanvänd, handburen och flytande GPS och är den perfekta navigeringslösningen för båtar, segelbåtar eller småbåtar som inte har en plotter. Den är också perfekt som en viktig ...
 • Garmin GPSmap 276cx

  Garmin GPSmap 276cx
  Garmin GPSmap 276cx är en lättanvänd, smart GPS som  ger kvalitativ navigering i terräng och på vatten. GPSmap 276cx har utvecklats från den legendariska GPSmap 276c som var känd för att vara den m...

Vad är GPS och GLONASS?

Navigering med hjälp av data från satelliter kallas gemensamt för GNSS och står för Global Navigation Satellite System. Det mest använda och kända systemet är det amerikanska GPS (global positioning system).

För att få bra täckning över hela jordklotet kan man kombinera olika system. GLONASS är ett navigeringssystem utvecklat i Ryssland. Ett nytt system har utvecklats på senare år i Europa och kallas för Galileo.

Kina har också ett egetutvecklat system som heter BeiDou. Alla de här systemen hämtar data från egna satelliter i omloppsbana runt jorden. De går på lite olika höjd och är olika i antalet.

De flesta gps-klockor och handhållna navigeringsenheter använder idag fler än ett system. Det gör att man får bättre täckning och mer exakt position.

ilead