MaximalFritid » Utrustning » Navigering

Märken på navigering

Navigering

Att hitta rätt ute i naturen kräver dels vana men också bra navigering. Det finns flera hjälpmedel att ta till och här kan du lära dig mer och se vad som finns att köpa online.

Navigera med: Kartor | Kompass | GPS

 • Skridskokarta Mälaren 1:50.000

  Skridskokarta Mälaren 1:50.000 från Calazo är en avancerad karta över Mälaren där skridskoåkarens behov är i fokus. Kartan är utvecklad i nära samarbete med Mårten Ajne, en av Sveriges mest erfarna och kunniga skridskoåkare som bland annat är författare till referensverket Stora boken om långfärdsskridsko och Skrinnarens guide till Mälaren.
 • Skridskokarta Stockholm 1:30.000

  Skridskokarta Stockholm 1:30.000 från Calazo har skridskoåkarens behov i fokus. Isen står i centrum för att underlätta planering och genomförande av en skridskotur.
 • Sydvästra Skåne

  Sydvästra Skåne från Calazo är fyra kartblad över Skåne med friluftslivet i fokus. Förutom information om Skåneledens aktuella dragning och cykellederna Kattegattleden samt Fjärilsleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder.
 • Foretrex 601 Gps,ww

  Du kommer alltid kunna hålla koll på exakt var du befinner dig med Foretrex 601 Gps,ww som är en handledsburen GPS-navigator från Garmin som är mycket hållbar och konstruerad enligt militärstandarder. Den fungerar med GPS-, GLONASS- och Galileo-satellitsystemen för att ge exakt positionering. Den har dessutom navigeringssensorer, t.ex. 3-axlad accelerometer, 3-axlad kompass och en barometrisk höjdmätare. Du kan även ta emot aviseringar så som sms och mail från mobilen direkt på handleden. Ett utmärkt val för dig som söker en multifunktionell och lättburen GPS.
 • Silva Ranger Kompas S16

 • Silva Ranger SL kompas

 • Garmin Montana 610

  4 tums TFT pekskärm (272 x 480 pixels) med 65k färger som går att läsa av i solljusHögkänslig GPS-mottagare med HotFix®Trådlös överföring av rutter, spår, waypoints och geocaches mellan kompatibla enheterInbyggd grundkarta med skuggad relief3-axlig kompass och barometrisk höjdmätarePlats för microSD™ kort för detaljerad kartografi eller utökad minneskapacitetHigh speed USB och NMEA 0183Vattentät, 1 meter under 30 minuter (IPX7)Kommer förinstallerad med 250 000 geocacheplatser från Geocaching.com och 1 års kostnadsfria BirdsEye-satellitbilderTvå olika batterialternativ: 3st utbytbara AA (upp till 22 timmar) eller uppladdningsbart Lithium (upp till 16 timmar)(ingår)Stöder Friluftskartan Pro v2, Friluftskartan Prime, City Navigator vägkartor, Garmin Custom Maps, BirdsEye Select, BirdsEye Satellite och BlueChart g2 sjökort.Nya funktionerNy spårhanterare - Organisera
 • Garmin Montana 680

  4 roterbar, handskvänlig pekskärm (272 x 480 pixlar)8 megapixel kamera med autofokus, Geotaggar automatiskt dina bilderSpårar både GPS och GLONASS sateliter för ökad precisionBirdsEye Satelitbilder (1-års prenumeration ingår)3-axlig kompass och barometrisk höjdmätareNya funktionerNy spårhanterare - Organisera och navigera lättare genom dina waypointsAvancerade genvägsfunktioner - Skräddarsy Montanan efter dina behovHelt anpassningsbar hemskärm - Hämta och visa upp till 16 genvägar på hemskärmenSmartare profiler - GPS:en justerar din profil baserat på vilket fäste du använderJusterbarhet - Ändra ordning på menyalternativ och anpassa reglage efter dina behovTydlig och robustMontana 680 har en 4-tums, utomhusoptimerad, vändbar pekskärm med läsbarhet i alla ljusförhållanden. Med det användarvänliga och justerbara gränssnittet slipper du söka efter information,
 • Garmin Montana 680t Topo Europa

  Montana 680t kommer med en förinstallerad topografisk karta över hela Europa4 roterbar, handskvänlig pekskärm (272 x 480 pixlar)8 megapixel kamera med autofokus, Geotaggar automatiskt dina bilderSpårar både GPS och GLONASS sateliter för ökad precisionBirdsEye Satelitbilder (1-års prenumeration ingår)3-axlig kompass och barometrisk höjdmätareNya funktionerNy spårhanterare - Organisera och navigera lättare genom dina waypointsAvancerade genvägsfunktioner - Skräddarsy Montanan efter dina behovHelt anpassningsbar hemskärm - Hämta och visa upp till 16 genvägar på hemskärmenSmartare profiler - GPS:en justerar din profil baserat på vilket fäste du använderJusterbarhet - Ändra ordning på menyalternativ och anpassa reglage efter dina behovTydlig och robustMontana 680t har en 4-tums, utomhusoptimerad, vändbar pekskärm med läsbarhet i alla ljusförhållanden.
 • Garmin Oregon 700

  Högkänslig dubbel GPS- och GLONASS-satellitmottagning för bättre positionering och spår i krävande miljöer än med enbart GPSUtvidgad antennkapacitet som ger bättre mottagning och prestanda, 3-axlad kompass med accelerometer och barometriska höjdmätarsensorer3-tums vändbar (stående eller liggande) pekskärm som är läsbar i solskenTrådlös uppkoppling (Wi-Fi, Bluetooth®, ANT+ ®-kapabel), stöd för Active Weather och Geocaching LiveBluetooth®-aktiverade smartaviseringar och automatiska överföringar till Garmin Connect™Ett års abonnemang på BirdsEye-satellitbilder ingårTack vare en nykonstruerad antenn för bättre satellitmottagning kan Oregon 700 ge dig ännu mer precision. Oavsett om du ägnar dig åt vandring, cykling, geocaching, klättring, kajakpaddling, terrängcykling eller något annat är den här robusta navigatorn redo för allt. Den har trådlös anslutning (Wi-Fi, Bluetooth och ANT+), Active Weather med animerade radarbilder,
 • Garmin Oregon 750t

  Utvidgad antenn som ger bättre GPS- och GLONASS-mottagning och prestanda3-axlad kompass med accelerometer och barometriska höjdmätarsensorer3-tums vändbar (stående eller liggande) pekskärm som är läsbar i solskenUtökad trådlös uppkoppling (Wi-Fi, Bluetooth®, ANT+®), inkluderar smartaviseringar och automatiska överföringar till Garmin Connect ™ och har stöd för Active Weather och Geocaching Live8-megapixelkamera med autofokus, som automatiskt geotaggar fotonFörinläst TopoActive-karta över Europa och 1 års kostnadsfritt abonnemang på Birds Eye-satellitbilderTack vare en förbättrad antenn för bättre satellitmottagning kan Oregon 750t ge dig ännu bättre positionering. Oavsett om du ägnar dig åt vandring, cykling, geocaching, klättring, kajakpaddling, terrängcykling eller något annat är den här robusta navigatorn redo för allt. Den har trådlös anslutning (Wi-Fi, Bluetooth och ANT+), Active Weather med animerade radarbilder,
 • Kompass Silva Classic

  Använd karta och kompass för att hitta rätt i skogen. Behändig kompass för dig som vandrar, orienterar etc. Löstagbart snöre så att du kan hänga den runt halsen.
 • GPS-tracker Yepzon Freedom

  Kombinerar tre olika lokaliseringsteknologier: 3G, GPS och WiFi. Stöt- och stänktålig. 3 olika inställningar möjliggör flera veckors batteritid. Smart och enkel mobilapp. Inbyggt SIM-kort, abonnemang tecknas hos Yepzon.
 • Spegelsyftkompass Silva Ranger S

  Stor spegel och syftlinje för exakta beräkningar. Hopfällbar.
 • eTrex 30x GPS, Western Europe

  Garmin eTrex 30x GPS, Western Europe är en handburen GPS med kompass och förinlästa kartor. eTrex 30x GPS är en uppdaterad version med förbättrad skärmupplösning och utökat internminne för att få plats med fler kartor och har funktioner för t.ex. vandring, geocaching, cykling, bergsklättring och fiske
 • eTrex 20x GPS, Western Europe

  Garmin eTrex 20x GPS, Western Europe är Garmins uppgraderade version av den populära eTrex 20, med förbättrad skärmupplösning och utökat internminne för att få plats med fler kartor. Den förinlästa Garmin ActiveMap-kartan har funktioner för en rad olika utomhusaktiviteter, t.ex. vandring, geocaching, cykling, bergsklättring och fiske. eTrex 20x har förbättrade funktioner jämfört med eTrex 20, men har samma användarvänlighet, prisvärdhet och legendariska hållbarhet.
 • Montana 610 GPS

  Montana 610 GPS är en handburen GPS från Garmin med ny GPS och GLONASS för snabbare och bättre satellitpositionering.
 • Montana 680 GPS

  Montana 680 GPS är en handburen GPS från Garmin med GPS och GLONASS för snabbare och bättre satellitpositionering. 4-tums, utomhusoptimerad, vändbar skärm ger bästa visningen på Garmins största handhållna skärm, för tydlig läsbarhet i alla förhållanden
 • Silva Expedition S Compass

 • Silva Ranger S Compass

 • Garmin Oregon 750

  Högkänslig GPS- och GLONASS-satellitmottagning för bättre positionering i krävande miljöer än med enbart GPSUtvidgad antennkapacitet ger bättre mottagning och prestanda, 3-axlad kompass med accelerometer och barometriska höjdmätarsensorer3-tums vändbar (stående eller liggande) pekskärm som är läsbar i solskenUtökad trådlös uppkoppling (Wi-Fi, Bluetooth®, ANT+®), inkluderar smartaviseringar1 och automatiska överföringar till Garmin Connect ™ och har stöd för Active WeatherStöd för Geocaching LiveEtt års abonnemang på BirdsEye-satellitbilder ingår8-megapixelkamera med autofokus, som automatiskt geotaggar fotonack vare en förbättrad antenn för bättre satellitmottagning kan Oregon 750 ge dig ännu bättre positionering. Oavsett om du ägnar dig åt vandring, cykling, geocaching, klättring, kajakpaddling, terrängcykling eller något annat är den här robusta navigatorn redo för allt. Den har trådlös anslutning (Wi-Fi,
 • Coghlans Kompass

  Basplatta med 3 skalorVätskefylld kompass med självlysande toppEn vätskefylld kompass för kartläsning. Kompassen har cm, mm och 1:25,000 indikationer på basen för att enkelt kunna navigera med hjälp av en karta. Toppen på kompassen är självlysande för att kunna synas i mörkret.
 • Coghlans Kompass (Lång)

  Lite längre basplatta med 3 skalorVätskefylld kompass med självlysande toppEn vätskefylld kompass för kartläsning. Kompassen har cm, mm och 1:25,000 indikationer på basen för att enkelt kunna navigera med hjälp av en karta. Toppen på kompassen är självlysande för att kunna synas i mörkret.
 • Coghlans Trail Compass

  Den perfekta kompassen vid korta vandringar, den är liten och lätt och fästs enkelt på väskan eller över allt med sin smarta hake.
 • GPS-tracker Yepzon One

  Kombinerar tre olika lokaliseringsteknologier: Mobilnät, GPS och Bluetooth. Stöt- och stänktålig. Smart och enkel mobilapp. Inbyggt SIM-kort, abonnemang tecknas hos Yepzon.
 • Varia-fjärrkontroll

  Få kontroll över dina kompatibla Varia cykelljus, med denna smidiga, trådlösa kontroll. Varia-kontrollen kan justera ljusstyrka, sätta på och av ditt ljus, samt indikera sväng-signaler(Kräver två bakljus).Kompatibel medVaria™ Rearview RadarVaria™ Smart Bike Lights
 • Örebro, Nora & Norra Kilsberge

  Det här är en terrängkarta i skala 1:50 000 med fokus på Kilsbergen och Bergslagsledens sträckning genom området. Det blev en specialare med tvådelad baksida för att också få med det populära skridskovattnen öster om Örebro.
 • Norra Halland

  Norra Halland från Calazo är två kartblad över Halland med friluftslivet i fokus. Förutom information om Hallandsledens aktuella dragning och cykelleden Kattegattleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder.
 • Sydöstra Skåne

  Sydöstra Skåne från Calazo är fyra kartblad över Skåne med friluftslivet i fokus. Förutom information om Skåneledens aktuella dragning och cykellederna Kattegattleden samt Fjärilsleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder.
 • Luleå & Piteå Skärgård

  Luleå & Piteå Skärgård från Calazo är en karta som är utvecklad med skärgården kring Piteå och Luleå i fokus. Den täcker hela området mellan Piteå i söder och Töre i norr.
 • Calazo Högalpin Karta Kebnekaise 1:15.000

  Unik karta med en detaljrikedom som aldrig tidigare funnits över Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Med hjälp av flygburen laserskanning har kartans terränginformation kunnat tas fram. En liknande kart...
 • Calazo Kartatlas Sörmlandsleden

  Komplett, detaljerad kartatlas över den 100 mil långa Sörmlandsleden. I ett praktiskt bokformat får du en överblick över samtliga etapper längs Sörmlandsleden. Atlasen innehåller 38 specialutvecklade ...
 • Gävle & Sandviken

  Hållbar och vattentålig tyvekkarta i skala 1:50 000 för dig som ska ut och vandra eller paddla i närheten av Gävle eller Sandviken.
 • Vålådalen, Lunndörren & Oviksfjällen 1:50.000

  Äntligen finns det en karta över Lunndörrsfjällen i skala 1:50 000!
 • Högalpin karta - Kebnekaise 1:15 000

  Högalpin karta - Kebnekaise 1:15 000 är en karta över Kebnekaise med unik detaljrikedom som aldrig har funnits över berget innan. På kartan syns tydligt branter, större stenar, skog och vattendrag med en exakthet som motsvarar verkligheten. Högalpin karta - Kebnekaise 1:15 000 passar perfekt för dig som gör toppturer, glaciärvandringar eller på annat sätt lämnar dalgångarnas markerade leder och prövar nya färdvägar på högre höjd.
 • Varia-kvartsvarvsfäste till sadelstolpen

  Fäste för montering av din kompatibla Varia bakljus. Fästet möjliggör montering på sätesstången och är perfekt för snabb montering på en andra cykel, eller som reservfäste. Inkluderar fäste och två shims.Kompatibel medVaria™ Rearview RadarVaria™ Smart Bike Lights
 • Nordvästra Skåne

  Nordvästra Skåne från Calazo är fyra kartblad över Skåne med friluftslivet i fokus. Förutom information om Skåneledens aktuella dragning och cykellederna Kattegattleden samt Fjärilsleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder.
 • Jämtlandsfjällen 1:100.000

  Den här kartan har fått ett nytt större utsnitt och är numera 70x100 cm (den gamla var 50x70cm). Kartan täcker nu stora delar av fjällen i Jämtland, bland annat får du bra överblick över Vålådalen, Lunndörren, Anaris och Oviksfjällen, men även Åreskutan och Vemdalsskalet är med på kartan, och naturligtvis självklarheter som Storulvån, Sylarna och Helags. Ska du göra långa vandringsturer eller gå många dagar på turskidor så är skalan 1:100 000 ett bra val.
 • Fjällvandra i Vindelfjällen

  Fjällvandra i Vindelfjällen från Calazo är en bok som beskriver 50 vandringar i Vindelfjällen. Det är ett av Europas största naturreservat med den populära turen längs Kungsleden mellan Ammarnäs och Hemavan.
 • Nordöstra Skåne

  Nordöstra Skåne från Calazo är fyra kartblad över Skåne med friluftslivet i fokus. Förutom information om Skåneledens aktuella dragning och cykellederna Kattegattleden samt Fjärilsleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder.
 • Calazo Skridskokarta Mälaren 1:50.000

  Skridskokarta Mälaren är en karta med utövarens behov i fokus. Den har tagits fram tillsammans med Mårten Ajne, som är en av Sveriges mest kunniga och erfarna skridskoåkare. I arbetet med att ta fram...
 • Calazo Skrinnarens Väggkarta Över Mälaren 1:125.000

  Stor och fin väggkarta som visar Mälarens isläggning - perfekt för skridskoentusiasten! Kartan är tryckt på papper och levereras ovikt i ett rör. Produktspecifikation:
 • Garmin Friluftskartan Prime V2 Voucher, 15x15 km

  Garmin Friluftskartan Prime V2 Voucher är den mest exklusiva topografiska karta du kan ladda i din Garmin GPS och kommer med kartdata i skala 1:10000 levererat av Lantmäteriet. Friluftskarta...
 • Garmin Friluftskartan Prime V2 Voucher, 25x25 km

  Garmin Friluftskartan Prime V2 Voucher är den mest exklusiva topografiska karta du kan ladda i din Garmin GPS och kommer med kartdata i skala 1:10000 levererat av Lantmäteriet. Friluftskartan Prime V2...
 • Garmin Friluftskartan Prime V2 Voucher, 50x50 km

  Garmin Friluftskartan Prime V2 Voucher är den mest exklusiva topografiska karta du kan ladda i din Garmin GPS och kommer med kartdata i skala 1:10000 levererat av Lantmäteriet. Friluftskarta...
 • Garmin GPSmap 276cx

 • Garmin GPSmap 64

  Garmin GPSmap 64 är en robust, vattentät och handhållen GPS med 2,6-tums färgskärm med perfekt läsbarhet i solljus och en GPS- och GLONASS-mottagare med hög kä...
 • Garmin GPSmap 64s

 • Garmin GPSmap 64st

 • Garmin GPSmap 78

  Garmin GPSmap 78 är en robust, handburen GPS med färgdisplay samt är vattentät och flyter vilket gör den idealisk för båtfolk och vattensportsentusiaster. GPSmap 78...
 • Garmin GPSmap 78S

  Garmin GPSmap 78S är en robust, handburen GPS med färgdisplay samt är vattentät och flyter vilket gör den idealisk för båtfolk och vattensportsentusiaster. GPSmap 78S har en 3-axis elektronisk kompass...
 • Silva Kompass Ranger SL

  Silva Kompass Ranger SL är en liten, behändig syftkompass idealisk som reservkompass och kan fästas på jackan med säkerhetsnål och på så vis frigöra båda händerna. Ranger SL är utrustad med en löstagb...