Navigering

Att hitta rätt ute i naturen kräver dels vana men också bra navigering. Det finns flera hjälpmedel att ta till där vissa är elektroniska och andra analoga. Vi går här igenom navigeringsutrustning av olika sorter och visar vad som finns att köpa online.

Kartor för navigering: Fjällkartor | Vandringskartor | Skridskokartor | Paddlingskartor

Teknisk navigeringsutrustning: Kompass | GPS

Populärt inom navigering

 • Calazo förlag Västra Mälaren NoColour

  Calazo förlag Västra Mälaren NoColour
  Den här kartan i skala 1:50 000 har ett utsnitt som i första hand är anpassat för dig som ska vistas på vattnet eller vid kusten. Den är självklart tryckt på det mycket vattentåliga syntetpappret Tyvek. Kartutsnittet för Västra Mälaren täcker: Västerås - Surahammar - Köping - Kungsör - Enköping - Härjarö - Strängnäs - Mariefred, samt Bruksleden: Västerås-Surahammar och Västerås-Skultuna.
 • Calazo förlag Jämtlandsfjällen 1:100.000 NoColour

  Calazo förlag Jämtlandsfjällen 1:100.000 NoColour
  Den här kartan har fått ett nytt större utsnitt och är numera 70x100 cm (den gamla var 50x70cm). Kartan täcker nu stora delar av fjällen i Jämtland, bland annat får du bra överblick över Vålådalen, Lunndörren, Anaris och Oviksfjällen, men även Åreskutan och Vemdalsskalet är med på kartan, och naturligtvis självklarheter som Storulvån, Sylarna och Helags. Ska du göra långa vandringsturer eller gå många dagar på turskidor så är skalan 1:100 000 ett bra val.
 • Calazo förlag Sydvästra Skåne Nocolour

  Calazo förlag Sydvästra Skåne Nocolour
  Sydvästra Skåne från Calazo är fyra kartblad över Skåne med friluftslivet i fokus. Förutom information om Skåneledens aktuella dragning och cykellederna Kattegattleden samt Fjärilsleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder. Kartan är tryckt på ett material som heter Tyvek. Det är gjort av en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.
 • Calazo förlag Nordvästra Skåne Nocolour

  Calazo förlag Nordvästra Skåne Nocolour
  Nordvästra Skåne från Calazo är fyra kartblad över Skåne med friluftslivet i fokus. Förutom information om Skåneledens aktuella dragning och cykellederna Kattegattleden samt Fjärilsleden finns det en större mängd lokala vandrings- och mountainbikeleder. Kartan är tryckt på ett material som heter Tyvek. Det är gjort av en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.

Fler tips på navigering

 • Calazo förlag Høyfjellskart Røvassdalen & Dunderlandsdalen 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Høyfjellskart Røvassdalen & Dunderlandsdalen 1:25.000 NoColour
  Høyfjellskart Røvassdalen & Dunderlandsdalen 1:25.000 från Calazo förlag är en karta med en detaljrikedom som aldrig tidigare har visats över bergsområdena runt Røvassdalen och Dunderlandsdalen. Terränginformationen i kartan är baserad på laserskanning från flyg. Bergssluttningar, vattendrag, glaciärer och andra naturliga element visas mycket mer detaljerat med denna teknologi. Kartan innehåller också fler stigar än någon karta tidigare över samma område. En karta i skala 1:25 000 är användbar för dig som planerar en topptur till Blakkåtinden (1301 m ö.h), Bomfjellet (1311 m ö.h) eller Raudsandtinden (989 m ö.h). Kartan kan också användas av dem som önskar att lämna markerade stigar för att utforska egna rutter i högfjället.
 • Calazo förlag Silkeborg & Søhøjlandet 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Silkeborg & Søhøjlandet 1:25.000 NoColour
  ISBN: 9789188779830
 • Calazo förlag Høyfjellskart Jotunheimen: Smørstabbstindan & Leirvassbu 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Høyfjellskart Jotunheimen: Smørstabbstindan & Leirvassbu 1:25.000 NoColour
  ISBN: 9789189541191
 • Calazo förlag Åland Ahvenanmaa Nocolour

  Calazo förlag Åland Ahvenanmaa Nocolour
  Åland Ahvenanmaa från Calazo förlag täcker hela Åland och en stor del av skärgården väster om Åbo. Kartorna är utvecklade för dig som på olika sätt vill njuta av friluftslivet och innehåller markerade cykel- och vandringsleder, grillplatser, boenden, sevärdheter och skärgårdsbutiker. Vi har även tagit med de­ ­viktigaste sjömärkena för att ­förenkla ­navigeringen för dig som paddlar eller åker skridskor.
 • Calazo förlag Falun Runn 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Falun Runn 1:50.000 NoColour
  Falun Runn 1:50.000 är en karta från Calazo förlag som har fokus på friluftslivet kring Falun. Den täcker även bland annat hela Runn och vandringslederna norr om Bjursås. Calazo trycker alltid sina kartor på ett material som heter Tyvek. Det är en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.ISBN: 9789188779199
 • Calazo förlag Friluftsatlas Kungsleden 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Friluftsatlas Kungsleden 1:50.000 NoColour
  Friluftsatlas Kungsleden 1:50.000 är en kartbok från Calazo förlag med etappkartor för hela Kungsledens sträckning. Fler än 50 specialutvecklade fjällkartor i skala 1:50.000 presenteras i ett behändigt bokformat. Fokus har varit på att ta fram de absolut mest detaljrika kartorna över leden. Med terränginformation baserad på flygburen laserscanning framträder branter och höjdskillnader på ett helt nytt sätt. Vattendrag, blockmarker, utbredningen av olika typer av vegetation och ledens aktuella dragning återges mer exakt än någonsin tidigare. Varje etapp av leden beskrivs kortfattat tillsammans med annan väsentlig information om boende och kommunikationer.
 • Calazo förlag Djurö Mariestad Kristinehamn 1:50.000 Nocolour

  Calazo förlag Djurö Mariestad Kristinehamn 1:50.000 Nocolour
  Djurö Mariestad Kristinehamn 1:50.000 från Calazo är en karta på svenska över området mellan Kristinehamn och Mariestad, inklusive Djurö nationalpark. Kartan passar lika bra för både vandrare och cyklister som kajakpaddlare och skridskoåkare då den täcker terrängområden och sjöar.
 • Calazo förlag Høyfjellskart Sunnmøre: Ørsta 1:25.000 Nocolour

  Calazo förlag Høyfjellskart Sunnmøre: Ørsta 1:25.000 Nocolour
  Høyfjellskart Sunnmøre: Ørsta 1:25.000 från Calazo är en norsk karta över Ørsta & Volda. Kartan är baserad på laserscanning från flygplan. Kartan på båda sidor: 70x100 cm
 • Calazo förlag Stikart Oslo Østmarka 1:20.000 NoColour

  Calazo förlag Stikart Oslo Østmarka 1:20.000 NoColour
  Stikart Oslo Östmarka 1:20.000 är en av fyra unika kartor i skala 1:20 000 som täcker Oslomarka, utgivet av Calazo Förlag efter inlägg från centrala tur- och friluftsliv­aktörer i regionen. Populära friluftsområden som Östmarka har ett tätt nätverk av stigar som inte tidigare har återgetts korrekt i några databaser. Dessa stigar används flitigt av vandrare, löpare och stigcyklister som önskar ett närfriluftsliv. Vi på Calazo vill utveckla bättre och mer detaljerade kartor och har lagt ner ett stort arbete på att identifiera och inkludera alla stigar i området. Östmarka-entusiasterna har bidragit med detaljerad lokal kunskap och DNT Oslo och Omegn har bidragit med information om stugor och blåmärkta vandringsleder. Terränginformationen är baserad på laserskanning från flyg, vilket säkerställer hög ­noggrannhet i detaljerna. Kartan är framtagen för sommarbruk.
 • Garmin eTrex SE Black

  Garmin eTrex SE Black
  eTrex® SE är en handburen GPS från Garmin med en högupplöst skärm som hjälper dig hitta dina favoritplatser. Med stöd för multi-GNSS och en digital kompass kan du navigera i mer krävande miljöer utan problem. Upp till 168 timmars bateritid i standardläge och upp till 1 800 timmar i expeditionslägeKräver 2 stycken AA-batterier, batterier är inte inkluderadeSmartphonekompatibel – para ihop enheten med Garmin Explore-appenDigital kompass som ger rätt riktning även när du står stillaAnvänd den här GPS-enheten oavsett väder, den är vattentålig med IPX7-klassning
 • Calazo förlag Høyfjellskart Tromsø: Breivikeidet Laksvatn 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Høyfjellskart Tromsø: Breivikeidet Laksvatn 1:25.000 NoColour
  Høyfjellskart Tromsø: Breivikeidet Laksvatn 1:25.000 fra Calazo förlag er ett av to unike kart med en detaljrikdom som aldri tidligere er vist over ­området rundt Tromsø. Terrenginformasjonen i kartet er basert på laserskanning fra fly. Fjellskrenter, vassdrag, breer og andre ­naturelementer vises mye mer detaljert med denne teknologien. Et kart i målestokk 1:25 000 er nyttig for deg som planlegger en topptur til Tromsdalstinden (1238 moh), Hamperokken (1397 moh) eller Blåtinden (1190 moh).Kartet vil også kunne brukes av de som ønsker å forlate merkede stier for å utforske egne ruter i høyfjellet.
 • Calazo förlag Dalafjällen & Trysil 1:100 000 NoColour

  Calazo förlag Dalafjällen & Trysil 1:100 000 NoColour
  Dalafjällen & Trysil 1:100 000 från Calazo förlag är en karta i skala 1:100 000 som sträcker sig från Rogen i norr till Transtrandsfjällen i söder. Nationalparkerna Töfsingdalen, Sonfjället och Fulufjället är med i kartan. Kartan är tryckt på Tyvek, ett material som är helt okänsligt för vatten och otroligt slitstarkt.
 • Calazo förlag Högalpin Karta Abisko & Riksgränsen Nocolour

  Calazo förlag Högalpin Karta Abisko & Riksgränsen Nocolour
  Högalpin Karta Abisko & Riksgränsen från Calazo är en unik karta med en detaljrikedom som aldrig tidigare funnits över området kring Abisko och Riksgränsen. Terränginformationen i kartan är baserad på flygburen laserskanning. För första gången framträder branter, större stenar, skog och ­vattendrag med en exakthet som på riktigt motsvarar verkligheten. Glaciärernas aktuella utbredning är framtagen i samarbete med Institutionen för naturgeografi på Stockholms Universitet. En karta i skala 1:25 000 ger bra stöd till dig som gör toppturer, glaciärvandringar eller på annat sätt lämnar dalgångarnas markerade leder och prövar nya färdvägar på högre höjd.
 • Silva Terra Ranger S NoColour

  Silva Terra Ranger S NoColour
  Terra Ranger S från Silva är en hållbar kompass tillverkad av hampa och återvunnen plast. Lock och graderingsring tillverkad i REVO-material.Spegelsyftning med syfthål – ger noggranna bäringarLöstagbar säkerhetssnoddGreppvänlig kompassring i gummi för enkel hantering.Kartmätskalor; mm, GPS-skalor 1:25 och 1:50.Missvisningsskala inne i kapseln – kan användas överallt.Roterbart kompasshus – kompatibel med Silva 1-2-3.Självlysande markeringar – möjliggör mörkernavigering.Slitstarkt material som tål de tuffaste värderförhållandena.Terra-förpackning.
 • Calazo förlag Stikart Bergen 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Stikart Bergen 1:25.000 NoColour
  Stikart Bergen 1:25.000 från Calazo är en karta på norska över Byfjellene i Bergen. Bergen & 7 bergsvandringen ges ut av Calazo i samarbete med Bergen och Hordaland Turlag. Detta är en del av en modern kartserie där terränginformationen bygger på laserskanning från flygplan, vilket ger en stor detaljrikedom med ett nästan tredimensionellt intryck.
 • Calazo förlag Saimaa Geopark Mikkeli, Puumala & Sulkava 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Saimaa Geopark Mikkeli, Puumala & Sulkava 1:50.000 NoColour
  ISBN: 9789188779281
 • Calazo förlag Leksand Borlänge 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Leksand Borlänge 1:50.000 NoColour
  Leksand Borlänge 1:50.000 från Calazo förlag har fokus på friluftslivet kring Leksand och Borlänge och täcker bland anant in Gyllbergen, vandringslederna kring Gagnef samt Säterdalen. Vi trycker alltid våra kartor på ett material som heter Tyvek. Det är en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den. ISBN: 9789188779267
 • Calazo förlag Høyfjellskart Preikestolen Nocolour

  Calazo förlag Høyfjellskart Preikestolen Nocolour
  Høyfjellskart Preikestolen 1:20 000 är en karta över Preikestolen-området med mycket god detaljrikedom.
 • Calazo förlag Blekinge - Östra 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Blekinge - Östra 1:50.000 NoColour
  Calazo förlag har utvecklat två kartblad över Blekinge med friluftslivet i fokus. Förutom uppdaterad information om Blekingeledens aktuella dragning och cykelleden Sydostleden har vi lagt till en mängd lokala vandringsleder och den rekommenderade paddlingsrutten ARK56. Calazo trycker alltid sina kartor på ett material som heter Tyvek. Det är gjort av en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.ISBN: 9789188779908
 • Calazo förlag Södra Göteborg 1:50 000 Nocolour

  Calazo förlag Södra Göteborg 1:50 000 Nocolour
  Den här terrängkartan är i skala 1:50 000 och är perfekt för för sig som ska vandra, cykla, plocka svamp eller åka skridskor. Den är precis som våra andra kartor tryckt på det stryktåliga materialet Tyvek – det vill säga kartan är helt okänslig för vatten och nästan omöjlig att riva sönder med handkraft.
 • Calazo förlag Høyfjellskart Romsdalen: Isfjorden & Eresfjord 1:25 000 NoColour

  Calazo förlag Høyfjellskart Romsdalen: Isfjorden & Eresfjord 1:25 000 NoColour
  ISBN: 9789189371668
 • Garmin Montana 700 Gps Black-black

  Garmin Montana 700 Gps Black-black
  Montana 700 Gps är en tålig handenhet från Garmin som har en 5-tums pekskärm ruttdragningsbara kartor för vägar och leder samt avancerade outdoorfunktioner vilket gör att den fungerar perfekt för navigering till fots, på cykel, i kajak, i terrängfordon och mycket mer. TÅLIG KONSTRUKTIONDen här tåliga, vattentäta handburna enheten har testats enligt amerikanska militärstandarder och har en handskvänlig 5-tumspekskärm som är 50 % större än tidigare Montana-modeller.TOPOACTIVE-KARTOR ÖVER EUROPAHitta rätt på äventyret med förinlästa TopoActive-kartor över Europa. Se höjder, kustlinjer, floder, landmärken med mera.SATELLITVYHämta BirdsEye satellitbilder direkt till enheten (inget årsbonnemang krävs) för att se fotorealistiska vyer och skapa waypoints baserat på landmärken.ABC-SENSORERNavigera nästa spår med ABC-sensorer, inklusive höjdmätare för höjddata, barometer för väderövervakning och 3-axlad elektronisk kompass.ACTIVE WEATHERAnvänd mobilanslutning1 för att få tillgång till aktuella prognoser från Active Weather via Garmin Connect™-appen.HUNDSPÅRNINGJägare och tränare kan synkronisera handhållna Montana med kompatibla enheter i Astro®- eller Alpha®- serien (säljs separat) som hjälper dig att spåra brukshundar ute på fältet.STÖD FÖR MULTI-GNSSDu får tillgång till GPS, GLONASS och Galileo satellitnätverk vilket gör att Montana® 700 kan spåra i mer krävande miljöer än om den bara hade GPS.PLATSDELNINGMed LiveTrack-funktionen kan du ansluta enheten trådlöst1 till andra kompatibla Garmin GPS-användare, så att de kan följa dina spår, rutter, waypoints och äventyr.EXPEDITIONSLÄGEVandra långt. Om du använder expeditionsläget, en GPS-referens med ultralåg förbrukning, kan Montana spåra i en vecka eller längre mellan laddningarna.BATTERIALTERNATIVEtt inbyggt, uppladdningsbart litiumjonbatteri ger mer än 18 timmars batteritid i GPS-läge. Den kan även drivas med vanliga AA-batterier.FORDONSFÄSTENMed en mängd fästen som är kompatibla med Montana (säljs separat) kan du anpassa din navigeringsenhet så att den kan användas på terrängfordon, båtar, bilar, motorcyklar, husbilar och andra fordon.
 • Calazo förlag Kemihaara Tuntsa Värriö 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Kemihaara Tuntsa Värriö 1:50.000 NoColour
  ISBN: 9789188779007
 • Calazo förlag Grövelsjön & Töfsingdalens nationalpark 1:25 000 NoColour

  Calazo förlag Grövelsjön & Töfsingdalens nationalpark 1:25 000 NoColour
  Grövelsjön & Töfsingdalens nationalpark 1:25 000 från Calazo förlag är en unik karta med en detaljrikedom som aldrig tidigare funnits över området kring Grövelsjön och norrut till Rogenstugan. Terränginformationen i kartan är baserad på flygburen laserskanning. För första gången framträder branter, blockterräng, skog och vattendrag med en exakthet som på riktigt motsvarar verkligheten. En karta i skala 1:25000 ger bra stöd till dig som lämnar de markerade lederna och prövar nya färdvägar på fjället.ISBN: 9789189079731
 • Calazo förlag Høyfjellskart Jostedalen 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Høyfjellskart Jostedalen 1:25.000 NoColour
  Høyfjellskart Jostedalen 1:25.000 fra Calazo förlag er et kart med en detaljrikdom som aldri tidligere er vist over fjellområdet rundt Jostedalen. Terrenginformasjonen i kartet er basert på laserskanning fra fly. Fjellskrenter, vassdrag, breer og andre naturelementer vises mye mer detaljert med denne teknologien.Et kart i målestokk 1:25 000 er nyttig for deg som planlegger en topptur til Hesten (1632 moh), Buskredsnosi (1505 moh), Vangsen (1757 moh) eller området rundt Nigardsbreen. Kartet vil også kunne brukes av de som ønsker å forlate merkede stier for å utforske egne ruter i høyfjellet.
 • Calazo förlag Turkart Senja 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Turkart Senja 1:50.000 NoColour
  Turkart Senja 1:50.000 er en del av den moderne kartserien fra Calazo förlag, med unik terrenginformasjon basert på laserskanning fra fly. Det gjør at fjellskrenter, vassdrag, topper og andre naturelementer vises mye mer detaljert enn på tidligere kart. Med kartvisninger på både for- og baksiden dekker dette kartet hele Senja med høye, bratte fjell og typisk alpint preg. Her er noen av Norges mest populære områder for toppturer på ski med topper som Keipen (938 moh), Luttinden (759 moh) og Kvænan (963 moh).Senjahopen, Segla, Botnhamn, Keipen, Svanfjellet, Husfjellet, Breitind, Luttinden, Ånderdalen nasjonalpark, Kvænan
 • Calazo förlag Høyfjellskart Trollheimen: Sunndal & Innerdalen 1:25 000 NoColour

  Calazo förlag Høyfjellskart Trollheimen: Sunndal & Innerdalen 1:25 000 NoColour
  ISBN: 9789189541153
 • Calazo förlag Stockholms Skärgård – Norra NoColour

  Calazo förlag Stockholms Skärgård – Norra NoColour
  Calazo karta över Norra Stockholms skärgård. Egenskaper:Den här kartan i skala 1:50 000 har ett utsnitt som i första hand är anpassat för dig som ska vistas på vattnet eller vid kusten. Den är självklart tryckt på det mycket vattentåliga syntetpappret Tyvek.Kartutsnittet för Stockholms skärgård  -Norra täcker bland annat: Arholma - Norrtälje - Söderarm - Vaxholm - Möja - Svenska Högarna.
 • Calazo förlag Levi Ylläs 1:25.000 NoColour

  Calazo förlag Levi Ylläs 1:25.000 NoColour
  ISBN: 9789188335807
 • Calazo förlag Helsingin ympäristö: Keskuspuisto & Sipoonkorpi 1:20 000 NoColour

  Calazo förlag Helsingin ympäristö: Keskuspuisto & Sipoonkorpi 1:20 000 NoColour
  Calazo förlag Helsingfors omgivning: Centralparken & Sibbo storskog 1:20 000. Vår huvudstad är ett året runt-paradis för dagsturisten. Lederna sträcker sig från kusten till Centralparken och vidare till grannstäderna. Rutt 2000, Sju bröders led och Vanda å förbinder naturmål för flerdagarsäventyr. I Sibbo storskogs nationalpark växlar uråldriga skogar med klippområden, bäckraviner och hundraåriga kulturlandskap. Lederna och tjänsterna har förbättrats avsevärt.   Vi använder laserdata i våra kartor, vilket gör att terränginformationen med höjdkurvor är mer högupplöst än tidigare. Våra kartor trycks på Tyvek-material som är vattentåligt och rivsäkert. Tack vare det smarta bladuppdelningen ryms alla viktiga utflyktsmål på samma karta.
 • Brunton Truarc7 NoColour

  Brunton Truarc7 NoColour
  Truarc 7 från Brunton är en syftningskompass som ger en exaktare referenspunkt och minskar felmarginalen när du tar ut riktningen. Givetvis försedd med Bruntons globala nål, som gör att du kan använda den över hela världen. Vikt: 62 gStorlek: 7,4 x 9,9 x 2 cmGlobal nålSyftningsspegelKlinometerMeridianlinjerLöstagbar snoddMissvisningsjustering
 • Calazo förlag Helsingin saaristo 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Helsingin saaristo 1:50.000 NoColour
  ISBN: 9789186773496
 • Calazo förlag Inarijärvi Vätsäri Tsarmitunturi 1:25.000/1:100.00 NoColour

  Calazo förlag Inarijärvi Vätsäri Tsarmitunturi 1:25.000/1:100.00 NoColour
  ISBN: 9789188335692
 • Calazo förlag Møn & Camønoen Nocolour

  Calazo förlag Møn & Camønoen Nocolour
  Møn & Camønoen från Calazo är en karta över Møn med lokala vandringsleder och mountainbikerutter vid Møns klippa. Du ser även detaljerad beskrivning över vandringsleder Camønoen och alla dess etapper med fina pauser, avstånd och tips om inkvartering och övernattning. Kartan visar även fina cykelvägar till cykelsemestern.
 • Calazo förlag Kebnekaise, Abisko & Riksgränsen 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Kebnekaise, Abisko & Riksgränsen 1:50.000 NoColour
  Kebnekaise, Abisko & Riksgränsen 1:50.000 är den mest detaljrika kartan någonsin över Kungsleden och området kring Kebnekaise, Abisko och Riksgränsen. Vattendrag och sjöar är mer detaljeradeLager med blockterrängKungsleden tydligt markerad med avstånd mellan stugornaPreparerade skidspårSymboler visar t.ex service vid respektive stugplats (proviantförsäljning, bastu mm)Mer detaljerad höjdkurva visar terrängen mer likt verklighetens komplexitet
 • Calazo förlag Kungsleden 4: Kvikkjokk - Adolfström Nocolour

  Calazo förlag Kungsleden 4: Kvikkjokk - Adolfström Nocolour
  Kungsleden 4: Kvikkjokk - Adolfström från Calazo är en karta över Kungsledens fjärde etapp Kvikkjokk till Adolfström.
 • Calazo förlag Skövde, Billingen & Kinnekulle 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Skövde, Billingen & Kinnekulle 1:50.000 NoColour
  Skövde, Billingen & Kinnekulle 1:50.000 från Calazo förlag är en karta som har fokus på friluftslivet kring Skövde och Skara. Den täcker bland annat Billingen, Hornborgasjön, Rankåsleden utanför Tibro och de nordliga delarna av Västra Vätterleden. Calazo trycker alltid sina kartor på ett material som heter Tyvek. Det är en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den. ISBN: 9789188779175
 • Calazo förlag Norra Stockholm NoColour

  Calazo förlag Norra Stockholm NoColour
  Calazo Norra Stockholm är en tålig terrängkarta i skala 1:50000 över Norra Stockholm. Dubbelsidigt tryck på tåligt Tyvekmaterial. Calazo gör kartor som trycks på materialet Tyvek. Tyvek är ett plastmaterial som tål att vikas nästan hur många gånger som helst. Det tål även vatten och är väldigt rivtåligt och dessutom lätt. Med en karta tryck på Tyvek får man en karta som håller mycket mycket länge och som man inte behöver vara så rädd om. Calazos kartor är dubbelsidiga, de har alltså karta tryckt på båda sidorna. Den här kartan är en terrängkarta i skala 1:50000 och passar för diverse blandade aktiviteter så som vandring, svampplockning, promenader, paddling, mountainbike, cykling, skridskor eller utflykter i största allmänhet. Kartans utsnitt täcker: Sigtuna - Kungsängen - Görväln - Järvafältet - Vallentuna - Lidingö - Vaxholm - Domarudden.   Egenskaper för Calazo Norra Stockholm  Format: 50x70cm. Skala: 1:50000 Material: Tyvek
 • Calazo förlag Høyfjellskart Lofoten: Moskenesøya & Flakstadøya Nocolour

  Calazo förlag Høyfjellskart Lofoten: Moskenesøya & Flakstadøya Nocolour
  Høyfjellskart Lofoten: Vestvågøya – Leknes är en mycket detaljerad, unik karta över Lofoten. Mått: 1:30 000. Tillverkad i vattentät och rivtålig Tyvek.
 • Calazo förlag Gävle, Sandviken & Hofors NoColour

  Calazo förlag Gävle, Sandviken & Hofors NoColour
  Gävle, Sandviken & Hofors från Calazo förlag är utvecklad med friluftslivet kring Gävle och Sandviken i fokus. Gästrikeledens etapper mellan Gävle, Sandviken och Ockelbo är med på kartan. Calazo förlag trycker alltid sina kartor på ett material som heter Tyvek. Det är gjort av en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtåligt. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.ISBN: 9789189371354
 • Calazo förlag Årefjällen och Storlien 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Årefjällen och Storlien 1:50.000 NoColour
  Det här är en fjällkarta i skala 1:50 000 som är perfekt för dig som ska vandra, åka skidor, plocka svamp eller cykla mountainbike kring och på Åreskutan. Calazos fjällkartor i tyvek finns i skala 1:100 000 och 1:50 000 (bara tillgängligt över södra delen av fjällkedjan i dagsläget). Storleken på själva kartorna varierar mellan 50x70 cm eller 70x100 cm, beroende på vilket som passar bäst för det aktuella området.En karta i skala 1:100 000 ger bästa möjliga översikt över din vandring samtidigt som detaljrikedomen räcker bra för de allra flesta ändamål. Denna skala väljer många som ska vandra eller skida en vecka eller längre tid eftersom man då ofta rör sig långa sträckor från A till B. Kartor i denna skala är också perfekta att lägga ut på köksbordet hemma under planeringen av turen.Skala 1:50 000 efterfrågas ofta av personer som ska göra toppturer eller av någon annan anledning kommer att röra sig i ett lite mer begränsat område i fjällen och dessutom vill ha större detaljrikedom. Därmed inte sagt att dessa kartor rymmer en liten yta. Vi trycker som alltid på båda sidorna och till exempel vår 1:50 000 karta som heter Jämtlandstriangeln rymmer i princip allt som den normale fjällvandraren är intresserad av.Märk väl att vi i våra 1:50 000 kartor INTE har förstorat informationen från 1:100 000. Detta är äkta 1:50 000, dvs dessa innhåller mer detaljer och exaktare höjdkurvor mm.Eftersom vi är i början av processen att ta fram de optimala kartorna för friluftsbruk kan kartutsnitt och mindre detaljer komma att justeras med tiden. Vårt fokus är som alltid att du ska få så smarta kartutsnitt som möjligt. Ge oss gärna feedback kring detta!
 • Calazo förlag Funäsfjällen 1:25 000 NoColour

  Calazo förlag Funäsfjällen 1:25 000 NoColour
  Funäsfjällen 1:25 000 från Calazo förlag är en unik karta med en detaljrikedom som aldrig tidigare funnits över Funäsfjällen. Terränginformationen i kartan är baserad på flygburen laserskanning. Kartan är perfekt för dig som vill utforska naturen kring Funäsfjällen, bortom skidbackarna. Oavsett om det är att åka i de många milen längdskidspår som ingår i Nordic Ski Center, Funäsfjällens Guldturer, längs MTB-lederna eller på de markerade vandringslederna uppe på kalfjället. ISBN: 9789189079823
 • Calazo förlag Muddus Nationalpark & Sjávnja NoColour

  Calazo förlag Muddus Nationalpark & Sjávnja NoColour
  Vandringskarta över Muddus nationalpark & Sjaunja. Tillverkat i materialet Tyvek som är rivstarkt och vattentätt. Kartan över själva nationalparken är i skala 1: 50 000 medan baksidan, som visar ett större område är i 1: 100 000 Skala:  1: 50 000 & 1: 100.000Material: Tyvek
 • Calazo förlag Turkart Rondane 1:50 000 NoColour

  Calazo förlag Turkart Rondane 1:50 000 NoColour
  ISBN: 9789189371682
 • Calazo förlag Ammarnäs - Hemavan 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Ammarnäs - Hemavan 1:50.000 NoColour
  Ammarnäs - Hemavan 1:50.000 från Calazo är en detaljrik fjällkarta över Ammarnäs och Hemavan som innehåller mer information om till exempel vattendrag och blockmark. Det gör att den lämpar sig för friluftsliv där mer information om terrängen krävs, som toppturer i Norra storfjället, fiske eller bara vart man kan vada över forsar på bästa stället. Ammarnäs - Hemavan 1:50.000 är tillverkad av Tyvek® som är ett slitstarkt material av syntetfiber. Det gör kartan vattentålig och rivstark. Den håller färgen väldigt bra och går inte sönder i vecken när du använder den.
 • Calazo förlag Sörmlands skärgård 1:50.000 NoColour

  Calazo förlag Sörmlands skärgård 1:50.000 NoColour
  Sörmlands skärgård 1:50.000 från Calazo förlag är en karta över Sörmlands skärgård som täcker området från Järnafjärden i norr till Bråviken och Arkösund i söder. Det är lika mycket en traditionell Terrängkarta för vandrare som Sjö- och kustkarta för paddlare. Vi har gjort samma grundliga arbete med lokala kortare vandringsleder och kartan täcker även delar av Sörmlandsleden. Vi har kompletterat innehållet med betydelsefull information för paddlare. Det kan vara grund och farleder, rutter förskärgårdstrafik och annan intressant service som livsmedelshandel och bastu i skärgården. Calazo har kommit fram till att det bästa materialet för en karta är Tyvek®. Det är gjort av en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En Tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.ISBN: 9789186773106
 • Calazo förlag Turkart Hardangervidda vest, Trolltunga & Folgefonna 1:50 000 NoColour

  Calazo förlag Turkart Hardangervidda vest, Trolltunga & Folgefonna 1:50 000 NoColour
  ISBN: 9789189371538
 • Calazo förlag Mora, Rättvik & Orsa 1:50 000 NoColour

  Calazo förlag Mora, Rättvik & Orsa 1:50 000 NoColour
  Mora, Rättvik & Orsa 1:50 000 från Calazo förlag är en karta som har fokus på friluftslivet kring Rättvik, Mora och Orsa och täcker bland annat in stora delar av Siljansleden, Grönklitt och populära friluftsområden som Fryksås. Calazo förlag trycker alltid sina kartor på ett material som heter Tyvek. Det är en syntetfiber som gör kartan helt okänslig för vatten och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.
 • Calazo förlag Bornholm NoColour

  Calazo förlag Bornholm NoColour
  Bornholm är en karta med fokus på cykling, vandring och paddling kring Bornholm. Här hittar du cykelleder, vandringsslingor och iordningställda lägerplatser med mera. Kartan är tryckt på Tyvek som är en syntetfiber som gör kartan vattentät och mycket rivtålig. En tyvekkarta går inte sönder i vecken eller tappar färgen när du använder den.