SteriPEN vattenrening

UV-penna för vattenrening

Att ultraviolett ljus tar död på virus och bakterier är en effektiv teknik som nu finns tillgänglig som en UV-penna. Steripen är en vattenreningspenna som kan rena en halvliter vatten på 48 sekunder.

Populärt inom SteriPEN vattenrening

 • Steripen 40 Micron Replacement FitsALL Filter Mixed

  Steripen 40 Micron Replacement FitsALL Filter Mixed
  40 Micron Replacement FitsALL Filter från SteriPEN är ett vattenreningsfilter som effektivt tar bort skräp och större partiklar från vatten innan annan rening (ex. UV-ljus) används. FitsALL Filter är smidigt, lätt att ta med sig och kan anpassas till de flesta flaskhalsar tack vare en kopp till de lite bredare flaskhalsarna och en tratt till de smalare. FitsALL Filter tar bort partiklar större än 40 microns och passar perfekt för att rena grumligt vatten som förberedelse till SteriPENs vattenreningspennor. SteriPEN har inga renande egenskaper i sig – ska du rena vatten från bakterier och parasiter behöver du använda detta filter tillsammans med SteriPENs vattenreningspennor.
 • Steripen Pre-Filter W/ 40 Micron Filter For Water Bottles White

  Steripen Pre-Filter W/ 40 Micron Filter For Water Bottles White
  Pre-Filter W/ 40 Micron Filter For Water Bottles från SteriPEN är ett förfilter i form av ett lock som passar till de flesta wide-mouth flaskor. Storlek: 47 mm x 67 mmVikt: 43 gPassar till Nalgene och andra wide-mouth vattenflaskor
 • SteriPEN Ultra Uv Water Purifier

  SteriPEN Ultra Uv Water Purifier
  Steripen Ultra Uv Water Purifier är en vattenreningspenna som använder UV-ljus för att ta död på virus och bakterier i vattnet. SteriPEN Ultra renar 0,5 liter vatten på 48 sekunder och dess UV-lampa håller för cirka 8000 liter vatten. Vattenreningspennan har en micro-usb-port och laddas via USB – precis som en smartphone. Per uppladdning kan du rena cirka 50 liter vatten. Om du ska rena vatten som är väldigt grumligt bör du först filtrera vattnet med SteriPEN FitsAll filter (ingår ej). Höjd : 30 mm Längd : 200 mm Bredd : 112 mm Vikt : 160 g
 • SteriPEN Aqua UV Water Purifier

  SteriPEN Aqua UV Water Purifier
  Katadyn Steripen Aqua UV Water Purifier är din pålitliga lösning för att säkerställa säkert dricksvatten var du än är. Med sin avancerade UV-teknologi eliminerar denna vattenrenare effektivt bakterier, virus och protozoa, vilket gör vattnet säkert att dricka på bara några sekunder. Den lätta och bärbara designen gör den idealisk för backpackers, campare och äventyrare som vill ha ett snabbt och effektivt sätt att rena vatten från källor i naturen. Aqua UV Water Purifier är enkel att använda med en enda knapptryckning för att aktivera UV-ljuset, och den inbyggda timerfunktionen ser till att du behandlar vattnet i rätt tid för maximal desinfektion. Med Katadyn Steripen Aqua UV Water Purifier kan du känna dig trygg med att ha tillgång till rent och säkert dricksvatten oavsett dina utomhusäventyr. Behandlingsstorlek: 1 L Behandlingstid: ½ L 48 sekunder eller 1 L 90 sekunder Lampans livslängd: 3000 aktiveringar Batteri: 4 st AA-batterier av litium eller uppladdningsbara NiMH-batterier (ingår ej). Vikt: 178 g Effektiv mot: bakterier, protozoer, virus, cystor Det gör snabbt vatten säkert att dricka på tre enkla steg: Tryck på knappen för att aktivera Placera lampan i vattnet Rör om

Fler tips på SteriPEN vattenrening

 • SteriPEN Aqua UV Water Purifier

  SteriPEN Aqua UV Water Purifier
  Katadyn Steripen Aqua UV Water Purifier är din pålitliga lösning för att säkerställa säkert dricksvatten var du än är. Med sin avancerade UV-teknologi eliminerar denna vattenrenare effektivt bakterier,&hellip:
 • SteriPEN UltraLight UV WaterPurifier

  SteriPEN UltraLight UV WaterPurifier
  Katadyn Steripen Ultralight UV Water Purifier är din pålitliga följeslagare för att säkerställa rent dricksvatten var du än är. Med avancerad UV-teknologi eliminerar denna ultralätta och bärbara vattenrenare effektivt bakterier, virus och protozoa, vilket gör vattnet säkert att dricka på bara några sekunder. Perfekt för vandrare, resenärer och äventyrare som kräver en snabb och enkel lösning för att rena vatten från naturens källor. Med Katadyn Steripen Ultralight UV Water Purifier kan du njuta av tryggheten med rent och säkert dricksvatten oavsett var dina äventyr tar dig. Behandlingsstorlek: 1 L Behandlingstid: 1 L 90 sekunder Produktlivslängd: 8000 aktiveringar Batteri: Interna USB uppladdningsbara Lithium-Ion (ingår) Vikt: 76 g. Effektiv mot: bakterier, protozoer, virus, cystor
 • SteriPEN Ultra Uv Water Purifier

  SteriPEN Ultra Uv Water Purifier
  Steripen Ultra Uv Water Purifier är en vattenreningspenna som använder UV-ljus för att ta död på virus och bakterier i vattnet. SteriPEN Ultra renar 0,5 liter vatten på 48 sekunder och dess UV-lampa&hellip:
 • SteriPEN UltraLight UV WaterPurifier

  SteriPEN UltraLight UV WaterPurifier
  Katadyn Steripen Ultralight UV Water Purifier är din pålitliga följeslagare för att säkerställa rent dricksvatten var du än är. Med avancerad UV-teknologi eliminerar denna ultralätta och bärbara&hellip:

Ladda upp Steripen

En vattenreningspenna räcker till att behandla cirka 8000 liter vatten. För att driva pennan krävs uppladdning av batteriet. Det kan laddas med USB och ett fullt batteri räcker till 50 liters vattenrening.

Om du har tillgång till strömuttag kan du använda det direkt. Är du ute i fält kan du använda en powerbank med vev och/eller solceller.

Labtestning av vatten renat med Steripen

Vi hittade ett klipp där globetrottern Bryan Haines besöker ett labb i Sydamerika för att analysera vatten som han renat med UV-pennan Steripen.

Steripen renar inte grumligt vatten

En sak att tänka på är att UV-ljus bara avdödar mikrober. Det renar inte vattnet från föroreningar. Grumligt vatten som behandlas med Steripen, eller annan UV-behandling, är fortsatt grumligt efteråt. Vill du få bort grumlighet måste du köra vattnet genom ett filter.