Fiskestolar

Att fiske kräver mycket tålamod vet nog de flesta. Att kunna sitta ner i en skön fiskestol och vänta på napp gör att man orkar längre och kan göra fiskeutflykten mer avkopplande.

För att man ska kunna bära med sig sin fiskestol är det viktigt att den är lätt att bära, gärna hopfällbar och att den är tillverkad i ett slitstarkt och tåligt material. Tänk också på att kolla upp mycket vikt som stolen tål så att den klarar din vikt.

Hopfällbara fiskestolar

 • Wildlight Mid Chair

  Wildlight Mid Chair
  Wildlight Mid Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg.
 • Furn Quad Chair Steel

  Furn Quad Chair Steel
  Furn Quad Chair Steel från Coleman är en kompakt, packbar campingstol för campare och resande med begränsat packutrymme. Stolen har en stadig konstruktion och är utrustad med justerbara armstöd med inbyggda mugghållare. Packpåse medföljer.
 • CampFire Stool

  CampFire Stool
  CamFire Stool från Primus är en hopfällbar pall med en ram i 7075 aluminium och en isolerad, värmande sits i polycotton tyg – en kombination av enkelhet och bekvämlighet. Pallen tar upp lite plats i ryggsäcken och kan snabbt vikas upp för att lindra trötta ryggar och ben. Det medföljande nätet gör det lätt att packa pallen och spänna fast det med ett spänne, som även fungerar som kapsylöppnare.

Fiskepall eller stolsryggsäck

Om du inte är i behov av ryggstöd kan vi rekommendare de enklare lösningarna på sittplats så som fiskepall eller stolryggsäck.

Vacker solnedgång med fiskespöHär är det livsnjutning på hög nivå och sittandes i en fiskestol kan man bli sittande ända tills solen gått ned.

Fiskestol med vindskydd

Vind kan kyla ner kroppen ganska snabbt och ska man sitta en stund och fiska på sin fiskestol är det skönt med ett vindskydd. Mest nytta av vindskyddet har man på vinterfisket då det är svårt att hitta en plats i lä ute på isen.

Man kan hitta den här typen av fiskestolar i jaktbutiker eller där man säljer praktiska tillbehör för camping. Ett annat alternativ om du redan har en bra fiskepall eller fiskestol och bara behöver skaffa ett bra vindskydd är att kolla på produktkategorin fisketält.