Norska klädmärken med friluftskläder

I Norge bjuds man på otroligt vacker natur och friluftsäventyr finns runt knuten. Norska klädmärken inom outdoor finns det många och det kommer sig av deras långa tradition av ett liv i naturen. Väder och vind är utmanande vilket återspeglas i alla de funktionella klädesplagg som norska klädmärken har.

I Norge är man duktig på att utöva friluftsaktiviter både på sommaren, vintern och säsongerna däremellan. Norska traditionen att gå på tur och bo i hytte är djupt rotad. Med rätt kläder på kroppen kan man vandra i berg, längs fjordar och åka skidor både uppför, nerför och på platten.

Friluftskläder från Norge

Vi har plockat ut några av de mest kända norska märkena med friluftskläder i sitt sortiment. Det är alltifrån skomärken och skidkläder till andra typer av träningskläder och vandringskläder. Alla kläderna du hittar här kan du köpa online i Sverige och behöver alltså inte åka till eller beställa från Norge.

Bergans of Norway

 • Cecilie Microlight Anorak

  Cecilie Microlight Anorak
  Anoraken ingår i den produktserie som Bergans har utvecklat i nära samarbete med äventyraren och bergsklättraren Cecilie Skog. Detta är produkter med mycket hög teknisk kvalitet som är framtagna för att tillfredsställa aktiva friluftstjejers krav på funktion och design.100% Polyamid
 • Women's Myre Down Lady Jacket

  Women's Myre Down Lady Jacket
  DamstorlekarLåg vikt och packvolym. Höger framficka funkar också som kompressionsficka. Elastiska muddar med tumhållEnhandsjustering i nederkant samt förlängt ryggparti.Material 1: Pertex Quantum®: 100% polyamid. Material 2: 90% polyester, 10% elastan.
 • Kids' Down Jacket

  Kids' Down Jacket
  Material: Pertex® Classic: 100% polyamid.Dun: 80/20.Fillpower: 550 cuin.
 • Cecilie Light Wind Anorak Women's

  Cecilie Light Wind Anorak Women's
  Lätt, vindavvisande och vattenavvisande material med PFAS-fri WR. Materialet har 2-vägs stretch och är välventilerande och låg vikt och liten packvolym. Produkten innehåller bluesign® approved fabrics and trimmings.Formsydd huva med förstärkt skärm.Snedställd, extra lång frontdragkedja.Stor bröstficka i mesh för optimal andningsförmåga och ventilation, fungerar även som kompressionsficka.Övriga detaljer: Ärmslut med resår. Förböjda armbågar för större rörelsefrihet. Enhands elastisk justering i underkant. Förlängt ryggparti. Ingen sidosöm för att motverka skav.Material: 87 % polyamid (nylon)/13 % elastan

» Se fler kläder från Bergans

Devold

» Se fler kläder från Devold

Gridarmor

» Se fler kläder från Gridarmor

Norska skomärken

Treksta

 • Oslo 10 Gore-Tex

  Oslo 10 Gore-Tex
  Treksta Oslo 10 Gore-Tex är en hög avancerad outdoorkänga, specialutvecklad för skandinaviskt klimat. Nestfit-läst för högsta komfort. Bra stötdämpning. Hypergrip naturgummisula i kombination med Trekstas uppmärksammade ICE-locksystem ger en mycket bra halksäkerhet på allt från snö och is till hala stenar och rötter. GORE-TEX-membranet gör kängorna 100 % vattentäta samtidigt som fukt från foten ventileras ut. Yttermaterial i nubuk/nylon.
 • Cape Lace Mid II Gore-Tex

  Cape Lace Mid II Gore-Tex
  Cape Lace Mid II GTX är en gore-tex känga för män med ice look för maximalt grepp på hala underlag. Cape Lace Mid II GTX har Nes fit för bra passform och uppbyggnad i hålfot.
 • Onyx S6 Gore-Tex

  Onyx S6 Gore-Tex
  Onyx S 6ï Gtx är en fin hiking känga från Treksta som är gjord i startkt Nubuck läder med Gore-Tex. Nestfit för maximal passform och komfort. Med Hypergrip sula med ice-lock för maximalt grepp på hala underlag.
 • Bolt Boa Gore-Tex

  Bolt Boa Gore-Tex
  Bolt Boa GTX är en multifunktionell sko för olika typer av aktiviteter. Väldigt lätta och med fin dämpning. Helt vattentät tack vare inbyggt GORE-TEX-membran, där membranet låter fötterna andas. Trekstas unika läst för skandinaviska fötter bidrar till perfekt passform, som kombineras med reglerbar Boasnörning för individuell och exakt anpassning på foten. Hypergrip yttersula i naturgummi anpassad för vårt klimat och bra fäste på alla underlag.

» Se fler skor från Treksta

Alfa

 • Women's Munro Perform Gore-Tex

  Women's Munro Perform Gore-Tex
  Munro Perform GTX Women's är en mångsidig, högkvalitativ lågsko i skinn. GORE-TEX-membranet gör skon vattentätt och andningsbar. Skon är utformad för en aktiv livsstil, för alla säsongernas aktiviteter. Vibram®-sulan ger ett bra grepp på ytor som golv, asfalt, grus, stenar och gräs.
 • Mesa Perform Gore-Tex Men's

  Mesa Perform Gore-Tex Men's
  Mesa Perform GTX Men's är en mångsidig, högkvalitativ mid-cut skinnkänga. GORE-TEX-membranet gör skon vattentätt och andningsbar. Kängan är utformad för en aktiv livsstil, för alla säsongernas aktiviteter. Vibram®-sulan ger ett bra grepp på ytor som golv, asfalt, grus, stenar och gräs.
 • Munro Perform Gore-Tex Men's

  Munro Perform Gore-Tex Men's
  Munro Perform GTX Men's är en mångsidig, högkvalitativ lågsko i skinn. GORE-TEX-membranet gör skon vattentätt och andningsbar. Skon är utformad för en aktiv livsstil, för alla säsongernas aktiviteter. Vibram®-sulan ger ett bra grepp på ytor som golv, asfalt, grus, stenar och gräs.
 • Mesa Perform Gore-Tex Women's

  Mesa Perform Gore-Tex Women's
  Mesa Perform GTX Women's är en mångsidig, högkvalitativ mid-cut skinnkänga för kvinnor. GORE-TEX-membranet gör skon vattentätt och andningsbar. Kängan är utformad för en aktiv livsstil, för alla säsongernas aktiviteter. Vibram®-sulan ger ett bra grepp på ytor som golv, asfalt, grus, stenar och gräs.

» Se fler skor från Alfa