Skidhjälm med visir

En skidhjälm med integrerat visir är bra för den som bär glasögon till vardags. Även om du inte gör det finns det andra fördelar med visirhjälm.

Ett par vanliga goggles kan sitta ganska tajt mot ansiktet och problem med imma kan lätt uppstå. Visir som är integrerat i skidhjälmen har i regel bättre ventilation. Det gör att du minskar risken för immigt synfält i skidbacken.

Tips på skidhjälmarna med visir

Här följer nu ett par utvalda hjälmar som har visir. Många av skidhjälmarna är utrustade med rotationsskyddande MIPS. Översikten består av skidhjälmar för både barn och vuxna. Storlek väljer du hos återförsäljaren.

Är det billigare med "Skidhjälm + Visir" vs "Skidhjälm + Skidglasögon"?

Att använda visirhjälm jämfört med hjälm och skidglasögon kan ha sina praktiska fördelar. Ibland kan det också vara en mer lönsam affär då vissa modeller blir billigare att köpa som visirhjälm än att köpa skidhjälm och goggles separat. Självklart beror det på vilka märken och modeller man vill ha.

Är skidhjälm med visir bra?

Det som är bra med en skidhjälm med integrerat visir är god ventilation och att man kan ha sina vanliga glasögon under. Det löser med andra ord två problem som annars är ganska vanliga för skidåkare med hjälm och glasögon.