Skidhjälm med visir

En skidhjälm med integrerat visir är bra för den som bär glasögon till vardags. Även om du inte gör det finns det andra fördelar med visirhjälm.

Ett par vanliga goggles kan sitta ganska tajt mot ansiktet och problem med imma kan lätt uppstå. Visir som är integrerat i skidhjälmen har i regel bättre ventilation. Det gör att du minskar risken för immigt synfält i skidbacken.

Tips på skidhjälmarna med visir

Här följer nu ett par utvalda hjälmar som har visir. Många av skidhjälmarna är utrustade med rotationsskyddande MIPS. Översikten består av skidhjälmar för både barn och vuxna. Storlek väljer du hos återförsäljaren.

 • Salomon Pioneer LT Visor Black/Un ML Blue

  Salomon Pioneer LT Visor Black/Un ML Blue
  En sportig visirhjälm med låg profil som sitter så bra att du glömmer bort att du bär den. Denna hjälm är framtagen med den senaste tekniken, passar problemfritt över glasögonen och ger enastående&hellip:
 • Salomon Women's Icon LT Visor White

  Salomon Women's Icon LT Visor White
  Women's Icon LT Visor från Salomon är en sportig skidhjälm med inbyggt visir för damer. Hjälmen har låg vikt och kan bäras över dina glasögon för att kännas bekväm under långa dagar i skidbacken. Salomons patenterade EPS 4D-teknik maximerar energiabsorptionen och skyddar mot sneda och vertikala stötarMaxFit Construction är ett V-format öronskydd som ger omedelbar bekvämlighet och tajt passformGjuten konstruktion i ett lätt PC-skal kombinerat med ett EPS-foder för maximalt skydd och komfortInbyggd Custom Dial i fodret gör det snabbt och enkelt att anpassa passformenEPS 4D-foder med inbyggda kanaler ger en jämn temperatur och ett konstant luftgenomflöde mellan huvudet, hjälmen och skidglasögonenPerforerade 3D-öronskydd gör att du hör bättreAdvancedSkin ActiveDry är ett snabbtorkande material som håller huden torrLöstagbart och tvättbart foderVisiret har 100% filtrering av solens UV-strålning, för fullständigt skyddAlpine CE-EN1077/ASTM F-2040 certifierade. Certifierade organisationer som innehar rätten att testa och certifiera produkter för Europeiska (CE) och Amerikanska (ASTM) säkerhetsnormer. Denna produkt är certifierad för skidåkning.
 • Bell Unisex 4Forty Mips Matte/Gloss Black

  Bell Unisex 4Forty Mips Matte/Gloss Black
  Mountainbike är en krävande sport - kompromisser och genvägar när det gäller utrustning är aldrig en bra idé. 4Forty är byggd för att klara det mesta; med generös ventilation, bekvämligheten med Float Fit och inbyggd Sweat Guide. Förlängd i bak för extra skydd, hard-shell, justerbart visir och integrerat MIPS-skydd. Float Fit ™Fusion In-Mold Polykarbonat SkalGoggleguide ™ Justerbart VisorsystemMIPS®️-UtrustadNo-Twist Tri-Glides ™Sweat Guide ™ Padding
 • Salomon Driver Helmet Black/Red Accent

  Salomon Driver Helmet Black/Red Accent
  Driver Helmet unik visirhjälm som skapats med EPS 4D-teknik, en teknik som maximerar energiabsorptionen och skyddar mot sneda och vertikala stötar. Den har ett system för enkelt byte av glas och ett&hellip:
 • Salomon Driver Café Racer/Infrared Sol

  Salomon Driver Café Racer/Infrared Sol
  Ta stil och prestanda till nästa nivå med nya Driver från Salomon. Denna unika visirhjälm har ett system för enkelt glasbyte och ett exklusivt Motion Shield-system ger bekvämlighet, passform och&hellip:
 • Salomon Driver Pro Sigma Mips Black

  Salomon Driver Pro Sigma Mips Black
  Salomons DRIVER PRO är en diskret, innovativ visirhjälm med det bästa från såväl vanliga visirhjälmar som traditionella skidglasögon. Det perfekt integrerade visiret påminner om avancerade skidglasögon&hellip:
 • Marker Kids' Vijo Helmet Blue

  Marker Kids' Vijo Helmet Blue
  Kids' Vijo Helmet från Marker är en innovativ skidhjälm med inbyggt visir för unga åkare. Det inbyggda visiret är lätt att fälla ner och upp med handskarna på. Hjälmen är utrustad med löstagbart Xdry Performance-foder, RTS Fit System för enkel justering av passform och PSE Goggle Clip som håller skidglasögonen på plats.
 • Oakley Mod7 Mips Blkot/PrzmSphIr/Przm Cl

  Oakley Mod7 Mips Blkot/PrzmSphIr/Przm Cl
  Oakley MOD7 är en av de senaste och hetaste hjälmarna som släpps den här säsongen. Visionen är en hjälm med en integrerad goggle olik någon annan visirhjälm som finns idag. Istället för ett&hellip:
 • Head Knight Mirror

  Head Knight Mirror
  Visirhjälmen ifrån HEAD är designad för dig med glasögon eller för dig som söker ett allt-i-ett-kit med hjälm och goggels som ger dig ett enormt synfält. Du får ventilation, innermössa och nacksupport&hellip:
 • Salomon Mirage S White/Universal

  Salomon Mirage S White/Universal
  En av de mest progressiva hjälmarna från Salomon. Passformen kan lätt justeras.Hjälmen är utrustad med ett visir som liknar skigoggles, perfekt för dig som tex. använder glasögon under skidglasögonen.Teknisk&hellip:
 • Head Radar Black Black

  Head Radar Black Black
  En hjälm med integrerat visir, som kombinerar fördelarna med att bära ett par glasögon tillsammans med en visirhjälm. Dessutom ger denna hjälm obegränsat synfält, samtidigt som det skyddar mot&hellip:
 • Bliz Strike Visor M17 Black

  Bliz Strike Visor M17 Black
  Det vikbara visiret är lätt att öppna och stänga med en hand och ger ett extra brett synsfält. Utmärkt val för den med glasögon. Visiret ger ett bekvämt skydd för ögonen i backen.
 • Salomon Driver Pro Sigma Mips White

  Salomon Driver Pro Sigma Mips White
  Salomons DRIVER PRO är en diskret, innovativ visirhjälm med det bästa från såväl vanliga visirhjälmar som traditionella skidglasögon. Det perfekt integrerade visiret påminner om avancerade skidglasögon&hellip:
 • Salomon Mirage + White/Blue Solar

  Salomon Mirage + White/Blue Solar
  MIRAGE+ är en unik visirhjälm som skapats med EPS4D-teknik. Den har ett system för enkelt byte av glas och exklusivt Motion Shield System som ger bekvämlighet, passform och komfort. Den använder även&hellip:
 • Head Rachel W White

  Head Rachel W White
  En hjälm med integrerat visir, som kombinerar fördelarna med att bära ett par glasögon tillsammans med en visirhjälm. Dessutom ger denna hjälm obegränsat synfält, samtidigt som det skyddar mot&hellip:
 • Salomon Driver CA Black/Solar Blue

  Salomon Driver CA Black/Solar Blue
  Detta är en unik visirhjälm som skapats med EPS 4D-teknik. Den har ett system för enkelt byte av glas och vårt exklusiva Motion Shield System som bidrar med bekvämlighet, passform och komfort. Den&hellip:
 • KASK Helmets Elite Pro Carbon/Brown Gold Mirror

  KASK Helmets Elite Pro Carbon/Brown Gold Mirror
  Hjälm med visir är det perfekta valet för dig som vill ha en helhetslösning. Hjälmen i carbon ger ett riktigt bra skydd för huvudet medan visiret skyddar ansiktet från väder och vind och låter&hellip:
 • Salomon Driver S Black/Universal

  Salomon Driver S Black/Universal
  En av de mest progressiva hjälmarna från Salomon. Passformen kan lätt justeras.Hjälmen är utrustad med ett visir som liknar skigoggles, perfekt för dig som tex. använder glasögon under skidglasögonen.&hellip:
 • Head Maja Visor JR Pink

  Head Maja Visor JR Pink
  Maja Visor har ett integrerat visir och är matchlös i stil, funktion och komfort. UV 400 och ett vindavvisandeskum skyddar ögonen från yttre faror, utan att behöva krångla med skidglasögon. Den&hellip:
 • Goldbergh Angel Helmet Black

  Goldbergh Angel Helmet Black
  Denna skidhjälm från Goldbergh är designad med hela skidkollektionen i åtanke: Den är snygg, sportig och funktionell. Med permanent visir kan du skippa solglasögonen. Polykarbonatvisiren är dim-avvisande&hellip:
 • Head Maja Visor PAW JR PAW

  Head Maja Visor PAW JR PAW
  Snygg skid- och snowboardvisirhjälm för barn med PAW PATROL. Visiret kan lätt hanteras av barn och kan bytas ut utan att använda verktyg om det behövs.MOJO Visir har ett integrerat visir och erbjuder&hellip:
 • Salomon Driver+ Photo Black/All Weather

  Salomon Driver+ Photo Black/All Weather
  Hjälmen är utrustad med ett visir som liknar skigoggles, perfekt för dig som tex. använder glasögon under skidglasögonen. Med ett 3D Sound System Earpads hör du vad som händer omkring dig.Linsen&hellip:
 • Head Knight Orange/Silver

  Head Knight Orange/Silver
  Visirhjälmen ifrån HEAD är designad för dig med glasögon eller för dig som söker ett allt-i-ett-kit med hjälm och goggels som ger dig ett enormt synfält. Du får ventilation, innermössa och nacksupport&hellip:
 • Oakley Mod7 Mips Whte/PrzmRseGlIr/Przm Cl

  Oakley Mod7 Mips Whte/PrzmRseGlIr/Przm Cl
  Oakley MOD7 är en av de senaste och hetaste hjälmarna som släpps den här säsongen. Visionen är en hjälm med en integrerad goggle olik någon annan visirhjälm som finns idag. Istället för ett&hellip:
 • Leatt Unisex Helmet MTB 3.0 Allmtn V21.2 Steel

  Leatt Unisex Helmet MTB 3.0 Allmtn V21.2 Steel
  Helmet MTB 3.0 MTN V21.1 från Leatt passar dig som vill ta din trailkörning till nästa nivå. Hjälmen täcker och skyddar ditt huvud och reducerar risken för hjärnskakning. Samtliga hjälmar från Leatt har 360 ̊ Turbine Technology vilket innebär att hjälmen är fodrad med turbiner som är 360 ̊ rörliga skivor konstruerade och formade av energiabsorberande material. Denna teknik har två stora fördelar, minskningen av rotationsacceleration till huvudet och hjärnan samt absorptionen av energi vid slag som orsakar hjärnskakning. Hjälmen har ventilation med 18 ventiler, vilket är väldigt effektivt även när du kör i högre hastighet. MTB 3.0-hjälmen är också utrustad med ett Fidlock®-magnetiskt spänne. Förlängd bakre täckning för ökat skyddJusterbart visir med brytningsfunktion för att reducera roterande slagkraftIngjutet slagskum för större energiabsorptionFuktavvisande, andningsbart och tvättbart innerfoderCertifierad och testad: AS / NZS 2063: 2008, EN1078, CPSC 1203360° turbinteknikVikt: från 320gStorlek: S: (51-55cm - 20-21 5⁄8 ”)M: (55-59cm - 21 5⁄8 - 23 1⁄4”)L: (59-63cm - 23 1⁄4 - 24 3⁄4 ”)
 • Salomon Mirage S Black/Rose Gold/Universal

  Salomon Mirage S Black/Rose Gold/Universal
  En av de mest progressiva hjälmarna från Salomon. Passformen kan lätt justeras.Hjälmen är utrustad med ett visir som liknar skigoggles, perfekt för dig som tex. använder glasögon under skidglasögonen.Teknisk&hellip:
 • Head Mojo Visor PAW JR PAW

  Head Mojo Visor PAW JR PAW
  Snygg skid- och snowboardvisirhjälm för barn med PAW PATROL. Visiret kan lätt hanteras av barn och kan bytas ut utan att använda verktyg om det behövs.MOJO Visir har ett integrerat visir och erbjuder&hellip:
 • Giro Orbit Mips Matte Midnight

  Giro Orbit Mips Matte Midnight
  Giros hjälm Orbit MIPS är utrustad med ett integrerat visir som ersätter vanliga skidgoggles. Visiret är utbytbart för att du ska kunna optimera din syn beroende på var du åker och linsen är en&hellip:
 • Scott Blend Plus Granite Black

  Scott Blend Plus Granite Black
  Genom att kombinera innovation, teknik och design sätter SCOTT Blend Plus riktmärket för visirhjälmar. Den rena designen inklusive en perfekt visirintegration och smart användning av magneter, gör&hellip:
 • Salomon Driver CA Photo Sigma Red/All Weat

  Salomon Driver CA Photo Sigma Red/All Weat
  Driver CA Photo är en unik visirhjälm som skapats med EPS4D-teknik. Den har ett system för enkelt byte av glas och exklusivt Motion Shield System som ger bekvämlighet, passform och komfort. Den använder&hellip:
 • Salomon Mirage C Photo Sigma/All Weat

  Salomon Mirage C Photo Sigma/All Weat
  Mirage C är en högklassig och moderna hjälm har ett integrerat, fotokromatiskt visir vilket ger förstklassigt skydd. Den har ett system för enkelt byte av glas och vårt exklusiva Motion Shield System&hellip:
 • POC Levator MIPS Hydrogen White

  POC Levator MIPS Hydrogen White
  Levator Mips är utvecklad för att ytterligare öka säkerheten och ge absolut funktionalitet på berget. Hjälmen har ett integrerat visir och förbättrade skyddszoner runt huvudet för extra säkerhet&hellip:
 • Salomon Driver Prime Sigphoto Mips Black

  Salomon Driver Prime Sigphoto Mips Black
  Salomons DRIVER PRIME är en diskret, innovativ visirhjälm som suddar ut gränsen mellan vanliga visirhjälmar och traditionella skidglasögon. Det perfekt integrerade visiret påminner om avancerade&hellip:
 • POC Levator MIPS Uranium Black Matt

  POC Levator MIPS Uranium Black Matt
  Levator Mips är utvecklad för att ytterligare öka säkerheten och ge absolut funktionalitet på berget. Hjälmen har ett integrerat visir och förbättrade skyddszoner runt huvudet för extra säkerhet&hellip:
 • Marker Vijo Integrated Visor JR Blue

  Marker Vijo Integrated Visor JR Blue
  Juniorhjälm med inbyggt visir för optimerat synfält samt RTS Fit System som gör det enkelt att justera passformen. Vijo har även avtagbara ear-pads, ventilerande foder samt yttre ventilationskontroll&hellip:
 • KASK Helmets Class Shadow Black Silver Mirror

  KASK Helmets Class Shadow Black Silver Mirror
  Hjälm med visir är det perfekta valet för dig som vill ha en helhetslösning. Class Sport ger dig, förutom skydd för huvudet, ett stort skydd mot väder och vind över ansiktet. Visiret ger dig också&hellip:
 • KASK Helmets Class Sport Black Silver Mirror

  KASK Helmets Class Sport Black Silver Mirror
  Hjälm med visir är det perfekta valet för dig som vill ha en helhetslösning. Class Sport ger dig, förutom skydd för huvudet, ett stort skydd mot väder och vind över ansiktet. Visiret ger dig också&hellip:
 • KASK Helmets Class Sport Navy Iridium Mirror

  KASK Helmets Class Sport Navy Iridium Mirror
  Hjälm med visir är det perfekta valet för dig som vill ha en helhetslösning. Class Sport ger dig, förutom skydd för huvudet, ett stort skydd mot väder och vind över ansiktet. Visiret ger dig också&hellip:
 • Salomon Grom Visor JR Black

  Salomon Grom Visor JR Black
  Salomons nya visirhjälm Grom ger trygghet, bra skydd och fri sikt för unga åkare. En extra bonus är att du slipper leta efter efter ungarnas skidglasögon inför varje skiddag.
 • Salomon Driver All Black

  Salomon Driver All Black
  Ta stil och prestanda till nästa nivå med nya Driver från Salomon. Denna unika visirhjälm har ett system för enkelt glasbyte och ett exklusivt Motion Shield-system ger bekvämlighet, passform och&hellip:
 • Salomon Grom Visor JR Glossy Pink

  Salomon Grom Visor JR Glossy Pink
  Salomons nya visirhjälm Grom ger trygghet, bra skydd och fri sikt för unga åkare. En extra bonus är att du slipper leta efter efter ungarnas skidglasögon inför varje skiddag.
 • Head Queen W Petrol

  Head Queen W Petrol
  Visirhjälmen ifrån HEAD är för dig med glasögon eller för dig som söker ett allt i ett kit med hjälm och goggels som ger dig ett enormt synfält. Du får ventilation, innermössa och nacksupport&hellip:
 • Head Queen W White

  Head Queen W White
  Visirhjälmen ifrån HEAD är för dig med glasögon eller för dig som söker ett allt i ett kit med hjälm och goggels som ger dig ett enormt synfält. Du får ventilation, innermössa och nacksupport&hellip:
 • Salomon Mirage+ Photo Black/Rose Gold/AW

  Salomon Mirage+ Photo Black/Rose Gold/AW
  Salomons mest progressiva visirhjälm. Passformen kan lätt justeras.Hjälmen är utrustad med ett visir som liknar skigoggles, perfekt för dig som tex. använder glasögon under skidglasögonen. Två&hellip:
 • Giro Vue Mips Matte Black

  Giro Vue Mips Matte Black
  Slipp skidglasögonen med denna hjälm med inbyggt visir! Visiret är i samma klass som Giros egna skidglasögon med 100% UV-skydd och ett brett synfält. Hjälmen är utrustad med MIPS, som skyddar din&hellip:
 • Marker Vijo Integrated Visor JR Pink

  Marker Vijo Integrated Visor JR Pink
  Juniorhjälm med inbyggt visir för optimerat synfält samt RTS Fit System som gör det enkelt att justera passformen. Vijo har även avtagbara ear-pads, ventilerande foder samt yttre ventilationskontroll&hellip:
 • Marker Vijo Integrated Visor JR Neon Yellow

  Marker Vijo Integrated Visor JR Neon Yellow
  Juniorhjälm med inbyggt visir för optimerat synfält samt RTS Fit System som gör det enkelt att justera passformen. Vijo har även avtagbara ear-pads, ventilerande foder samt yttre ventilationskontroll&hellip:
 • Salomon Driver + Black/Silver

  Salomon Driver + Black/Silver
  DRIVER+ är en unik visirhjälm som skapats med EPS4D-teknik. Den har ett system för enkelt byte av glas och exklusivt Motion Shield System som ger bekvämlighet, passform och komfort. Den använder även&hellip:
 • Salomon Mirage Black/Rose Gold

  Salomon Mirage Black/Rose Gold
  MIRAGE är en unik visirhjälm som skapats med EPS4D-teknik. Den har ett system för enkelt byte av glas och exklusivt Motion Shield System som ger bekvämlighet, passform och komfort, medan Salomons Custom&hellip:
 • Head Queen W Night Blue

  Head Queen W Night Blue
  Visirhjälmen ifrån HEAD är för dig med glasögon eller för dig som söker ett allt i ett kit med hjälm och goggels som ger dig ett enormt synfält. Du får ventilation, innermössa och nacksupport&hellip:
 • Marker Vijo Integrated Visor JR Blue

  Marker Vijo Integrated Visor JR Blue
  Juniorhjälm med inbyggt visir för optimerat synfält samt RTS Fit System som gör det enkelt att justera passformen. Vijo har även avtagbara ear-pads, ventilerande foder samt yttre ventilationskontroll&hellip:
 • Marker Vijo Integrated Visor JR Pink

  Marker Vijo Integrated Visor JR Pink
  Juniorhjälm med inbyggt visir för optimerat synfält samt RTS Fit System som gör det enkelt att justera passformen. Vijo har även avtagbara ear-pads, ventilerande foder samt yttre ventilationskontroll&hellip:

Är det billigare med "Skidhjälm + Visir" vs "Skidhjälm + Skidglasögon"?

Att använda visirhjälm jämfört med hjälm och skidglasögon kan ha sina praktiska fördelar. Ibland kan det också vara en mer lönsam affär då vissa modeller blir billigare att köpa som visirhjälm än att köpa skidhjälm och goggles separat. Självklart beror det på vilka märken och modeller man vill ha.

Är skidhjälm med visir bra?

Det som är bra med en skidhjälm med integrerat visir är god ventilation och att man kan ha sina vanliga glasögon under. Det löser med andra ord två problem som annars är ganska vanliga för skidåkare med hjälm och glasögon.