Hardtail mountainbike

Hardtail mountainbikes är lätta och snabba mtb-cyklar som kräver minimalt med underhåll. Denna typ av mountainbike är stel baktill, det vill säga den saknar dämpning i bakgaffeln. Flera av de större cykeltillverkarna säljer hardtails.

Populärt inom hardtail mountainbike

 • SCOTT CONTESSA ACTIVE 20 (KH) XS7

  SCOTT CONTESSA ACTIVE 20 (KH) XS7
  Alla Contessa Active tjejmountainbikes, som motsvaras av Aspect, är MTB's med något snällare och mer komfortabel sittställning än racemodeller, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med riktigt pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska Shimano-skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och instegs crosscountrycykling. RockShox-framdämpare som du kan låsa/låsa upp via ett smidigt reglage på styret. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK XXL

  TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK XXL
  Trek X-Caliber bör vara en högintressant kandidat för alla som vill cykla MTB på riktigt och kanske till och med är sugen på att bränna av ett och annat långlopp, men helst gör detta inom ekonomiskt rimliga gränser. Här har vi nämligen en ruggigt prisvärd Hardtail som må ligga i det lägre hardtail-spannet när det gäller pris men helt klart i det högre när det gäller utrustning! Följsam och ställbar RockShox-gaffel med LockOut. Fin aluminiumram som är fullständigt kompatibel med högklassiga komponenter som t.ex. tävlingshjul och styrjusterbar sadelstolpe, om du någon gång framöver skulle vilja uppgradera. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: 13/XS & 15/S har 27,5-hjul). Singelklinga fram och en fet kassett baktill. Precis som det ska vara! SRAM SX Eagle-drivlina. Oerhört mycket pryl för peng. Är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem.
 • SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) XS

  SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) XS
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel med snabba och lättrullade 29-hjul. Aspect 950 funkar också som instegs-MTB på stigar i skogen. Dämpad framgaffel med hydraulisk LockOut-funktion. 100 mm slaglängd. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • SCOTT CONTESSA ACTIVE 30 (KH) XS7

  SCOTT CONTESSA ACTIVE 30 (KH) XS7
  Alla Contessa Active tjejmountainbikes, som motsvaras av Aspect, är MTB's med något snällare och mer komfortabel sittställning än racemodeller, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med riktigt pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska Shimano-skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och instegs crosscountrycykling. Framdämpare med LockOut-funktion. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.

Fler tips på hardtail mountainbike

 • SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE S

  SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE S
  En stilren och clean MTB tänkt som en oöm och rolig allroundhoj som funkar alldeles utmärkt till både stigar i skogen och till vardagsbestyr. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Shimano drivlina och hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service.
 • TREK X-CALIBER 8 RD-BK

  TREK X-CALIBER 8 RD-BK
  Trek X-Caliber bör vara en högintressant kandidat för alla som vill cykla MTB på riktigt och kanske till och med är sugen på att bränna av ett och annat långlopp, men helst gör detta inom ekonomiskt rimliga gränser. Här har vi nämligen en ruggigt prisvärd Hardtail som må ligga i det lägre hardtail-spannet när det gäller pris men helt klart i det högre när det gäller utrustning! Följsam och ställbar RockShox-gaffel med LockOut. Fin aluminiumram som är fullständigt kompatibel med högklassiga komponenter som t.ex. tävlingshjul och styrjusterbar sadelstolpe, om du någon gång framöver skulle vilja uppgradera. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: 15/S har 27,5-hjul). Singelklinga fram och en fet kassett baktill. Precis som det ska vara! SRAM SX Eagle-drivlina. Oerhört mycket pryl för peng. Är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem.
 • SCOTT SCALE 940 RED S

  SCOTT SCALE 940 RED S
  Läcker race-MTB som är brutalt snabb på hårdare underlag och om vi snackar långa klättringar på krävande långlopp är det här kärleksbarnet mellan en bergsget och en rymdraket! Dessutom ett riktigt prisvänligt alternativ för dig som verkligen vill fokusera på långlopp och söker maximal fart. Effektiv dämpning med en hardtail-konstruktion och stabil drivlina gör nämligen att Scott Scale 940 bör tilltala många segbenade XC-demoner. Ramen har ICCR - invändig kabeldragning. Snyggare, cleanare och lättare att hålla rent. Ramen är byggt med SDS2-systemet - med styvt och krafteffektivt materialval och konstruktion på underdelen av ramen, medan ovansidan har fiber/struktur med vibrationsdämpande egenskaper som ökar komforten och ger bättre väghållning. Utrustad med rejsiga SRAM NX Eagle drivlina med singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! RockShox-gaffel som du enkelt kan låsa med ett RideLoc-reglage från styret. Pålitliga Syncroshjul. SW Dropouts. En mer integrerar lösning för genomgående Boost-axlar som finns på Scott's finare hojar.
 • CANNONDALE 29 TRAIL 5

  CANNONDALE 29 TRAIL 5
  Trail 5:an är en synnerligen prisvärd MTB från den amerikanska aluminiumspecialisten Cannondale. Riktigt fin och nätt ram som samtidigt är tillräckligt vridstyv för att skicka kraften du trycker ner ut i fart. För att behålla komfort och förbättra kontakten med underlaget har bakgaffeln SAVE-rörprofiler som flexar och absorberar små ojämnheter och ger bättre väghållning, vilket gör cykeln snabbare och ger extra komfort (se film). Utrustad med pålitiliga komponenter från Shimano, samt drivlina med singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Har en dämpad framgaffel som du också kan låsa med ett reglage från styret. Även Cannondale kör på sina hardtails med proportionerliga Smart wheel size: den mindre ramstorleken har 27,5-hjul, medan de tre större har 29-hjul. En allround bruks- och vardagshoj som du också kan testa på MTB på lättcyklade stigar med.
 • SCOTT ASPECT 760 DARK GREY (KH) XS

  SCOTT ASPECT 760 DARK GREY (KH) XS
  Problemlösaren! I det läge när man inte riktigt växt klart på längden ännu, samtidigt som alla andra barncyklar är lite för små, då blir MTBn Aspect 760 en perfekt modell. Sportig och cool MTB med aluminiumram, hydrauliska skivbromsar, Shimonoväxlar och dämpad framgaffel. Funkar som brukscykel och till att testa på lite stigar i skogen med. Har 27,5-hjul och kommer i mindre storlekar på ramen: XS/grenmått 72 cm och Small/grenmått 74 cm.
 • MERIDA BIG.NINE 200

  MERIDA BIG.NINE 200
  En pigg, kul och inte minst prisvärd MTB som du kan inleda din crosscountry-karriär med. Likväl som Big.Nine 200 med sina lättrullade 29-hjul kan vikariera som robust brukscykel. Har styv aluminiumram med låg stand over och kort hjulbas som ger en kvick, komfortabel och lättmanövrerad MTB. Naturligtvis med snabba 29-hjul och även med fina lättrullade Maxxis Ikon-däck. Fram har hojen en följsam luftgaffel med LockOut där du enkelt kan låsa/låsa upp dämparen. Utrustad med pålitlig drivlina från Shimano och effektiva hydrauliska skivbromsar. Hela ekipaget är en smart balans mellan kvalitet, syfte, fart och prislapp. Och du... eftersom den har snabba 29-hjul och skruvhål för skärmar/pakethållare, kan den även vikariera som snabb och stryktålig vardagshoj.
 • SCOTT ASPECT 910 S

  SCOTT ASPECT 910 S
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. 910:an har en rapp aluminiumram utrustad med riktiga MTB-komponenter från SRAM. Här hittar vi 12-delade Eagle drivlina med singelklinga fram och bred kassett bak. Mer effekt, mindre strul. Dessutom med pålitliga hydrauliska Shimano-skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och crosscountrycykling. RockShox-framdämpare som du kan låsa/låsa upp via ett smidigt PopLock-reglage på styret. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK L

  TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK L
  Trek X-Caliber bör vara en högintressant kandidat för alla som vill cykla MTB på riktigt och kanske till och med är sugen på att bränna av ett och annat långlopp, men helst gör detta inom ekonomiskt rimliga gränser. Här har vi nämligen en ruggigt prisvärd Hardtail som må ligga i det lägre hardtail-spannet när det gäller pris men helt klart i det högre när det gäller utrustning! Följsam och ställbar RockShox-gaffel med LockOut. Fin aluminiumram som är fullständigt kompatibel med högklassiga komponenter som t.ex. tävlingshjul och styrjusterbar sadelstolpe, om du någon gång framöver skulle vilja uppgradera. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: 13/XS & 15/S har 27,5-hjul). Singelklinga fram och en fet kassett baktill. Precis som det ska vara! SRAM SX Eagle-drivlina. Oerhört mycket pryl för peng. Är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem.
 • SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) L

  SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) L
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel med snabba och lättrullade 29-hjul. Aspect 950 funkar också som instegs-MTB på stigar i skogen. Dämpad framgaffel med hydraulisk LockOut-funktion. 100 mm slaglängd. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • TREK X-CALIBER 8 RD-BK

  TREK X-CALIBER 8 RD-BK
  Trek X-Caliber bör vara en högintressant kandidat för alla som vill cykla MTB på riktigt och kanske till och med är sugen på att bränna av ett och annat långlopp, men helst gör detta inom ekonomiskt rimliga gränser. Här har vi nämligen en ruggigt prisvärd Hardtail som må ligga i det lägre hardtail-spannet när det gäller pris men helt klart i det högre när det gäller utrustning! Följsam och ställbar RockShox-gaffel med LockOut. Fin aluminiumram som är fullständigt kompatibel med högklassiga komponenter som t.ex. tävlingshjul och styrjusterbar sadelstolpe, om du någon gång framöver skulle vilja uppgradera. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: 15/S har 27,5-hjul). Singelklinga fram och en fet kassett baktill. Precis som det ska vara! SRAM SX Eagle-drivlina. Oerhört mycket pryl för peng. Är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem.
 • SCOTT SCALE 940 RED M

  SCOTT SCALE 940 RED M
  Läcker race-MTB som är brutalt snabb på hårdare underlag och om vi snackar långa klättringar på krävande långlopp är det här kärleksbarnet mellan en bergsget och en rymdraket! Dessutom ett riktigt prisvänligt alternativ för dig som verkligen vill fokusera på långlopp och söker maximal fart. Effektiv dämpning med en hardtail-konstruktion och stabil drivlina gör nämligen att Scott Scale 940 bör tilltala många segbenade XC-demoner. Ramen har ICCR - invändig kabeldragning. Snyggare, cleanare och lättare att hålla rent. Ramen är byggt med SDS2-systemet - med styvt och krafteffektivt materialval och konstruktion på underdelen av ramen, medan ovansidan har fiber/struktur med vibrationsdämpande egenskaper som ökar komforten och ger bättre väghållning. Utrustad med rejsiga SRAM NX Eagle drivlina med singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! RockShox-gaffel som du enkelt kan låsa med ett RideLoc-reglage från styret. Pålitliga Syncroshjul. SW Dropouts. En mer integrerar lösning för genomgående Boost-axlar som finns på Scott's finare hojar.
 • MERIDA BIG.NINE 200

  MERIDA BIG.NINE 200
  En pigg, kul och inte minst prisvärd MTB som du kan inleda din crosscountry-karriär med. Likväl som Big.Nine 200 med sina lättrullade 29-hjul kan vikariera som robust brukscykel. Har styv aluminiumram med låg stand over och kort hjulbas som ger en kvick, komfortabel och lättmanövrerad MTB. Naturligtvis med snabba 29-hjul och även med fina lättrullade Maxxis Ikon-däck. Fram har hojen en följsam luftgaffel med LockOut där du enkelt kan låsa/låsa upp dämparen. Utrustad med pålitlig drivlina från Shimano och effektiva hydrauliska skivbromsar. Hela ekipaget är en smart balans mellan kvalitet, syfte, fart och prislapp. Och du... eftersom den har snabba 29-hjul och skruvhål för skärmar/pakethållare, kan den även vikariera som snabb och stryktålig vardagshoj.
 • Principia A6.9 29In Deore Disc 19In/483Mm Blank Vit M. Svart/Röd

  Principia A6.9 29In Deore Disc 19In/483Mm Blank Vit M. Svart/Röd
  MTB:n A6.9 är en ny bekantskap från Principia, som är ett klassiskt racemärke från cykellandet Danmark. En stilren och prisvärd instegs-MTB som går att använda både som en oöm och rolig vardagshoj, eller som en träningshoj på grusväg och lättcyklade stigar. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Rapp och fin ram i aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Går att utrusta med t.ex. pakethållare. Följsam dämpad framgaffel med luftcartridge som har inställningar för kompression och retur. Du kan också smidigt låsa/låsa upp dämparen med ett reglage på styret. Shimanoväxlar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service. Hydrauliska skivbromsar.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK M

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK M
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • SCOTT SCALE 965 (EU) XL

  SCOTT SCALE 965 (EU) XL
  Alltid populära Scale med aluminiumram, här i form av modell 965 som är en stryktålig och prisvärd hoj med hög lägsta nivå. Lätt aluminiumram, med samma geometri som tävlingsmodellerna i kolfiber. Är brutalt snabb på enklare underlag och med bra balans vid teknisk körning. Lätt och rapp aluminiumram med Boost-standard och snyggt invändig vajerdragning. Utrustad med Shimanos moderna 12-delade SLX-drivlina med singelklinga fram, som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Den luftdämpade RockShox-gaffeln erbjuder följsamhet gemtemot underlage och du kan smidigt låsa den med ett RideLoc-reglage från styret. Lättrullade 29-hjul med bra XC-däck från Maxxis. Pålitliga hydrauliska skivbromsar från Shimano.
 • Principia A3.7 27,5 Altus Disc 15

  Principia A3.7 27,5 Altus Disc 15
  När barnen hux-flux växer så det knakar och allt är för litet så kanske det även är dags att uppdatera tvåhjulingen? Här en perfekt modell för barn som har växt, men som inte riktigt ska ha en vuxenmodell ännu. En välbyggd bruks-MTB med 27.5-hjul och hydrauliska skivbromsar. Aluminiumram med invändig vajerdragning och högt styrhuvud, vilket ger god komfort och överblick. Dämpare med luftcartridge och LockOut-reglage på styret, där man enkelt kan låsa och låsa upp dämparen. Pålitliga hydrauliska skivbromsar. Förutom på stigar så funkar hojen naturligtvis lika bra till vardags. Har 9 Shimanoväxlar och med singelklinga fram. Lättrullade semislicksdäck.
 • MERIDA BIG.NINE 200

  MERIDA BIG.NINE 200
  En pigg, kul och inte minst prisvärd MTB som du kan inleda din crosscountry-karriär med. Likväl som Big.Nine 200 med sina lättrullade 29-hjul kan vikariera som robust brukscykel. Har styv aluminiumram med låg stand over och kort hjulbas som ger en kvick, komfortabel och lättmanövrerad MTB. Naturligtvis med snabba 29-hjul och även med fina lättrullade Maxxis Ikon-däck. Fram har hojen en följsam luftgaffel med LockOut där du enkelt kan låsa/låsa upp dämparen. Utrustad med pålitlig drivlina från Shimano och effektiva hydrauliska skivbromsar. Hela ekipaget är en smart balans mellan kvalitet, syfte, fart och prislapp. Och du... eftersom den har snabba 29-hjul och skruvhål för skärmar/pakethållare, kan den även vikariera som snabb och stryktålig vardagshoj.
 • TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK XL

  TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK XL
  Trek X-Caliber bör vara en högintressant kandidat för alla som vill cykla MTB på riktigt och kanske till och med är sugen på att bränna av ett och annat långlopp, men helst gör detta inom ekonomiskt rimliga gränser. Här har vi nämligen en ruggigt prisvärd Hardtail som må ligga i det lägre hardtail-spannet när det gäller pris men helt klart i det högre när det gäller utrustning! Följsam och ställbar RockShox-gaffel med LockOut. Fin aluminiumram som är fullständigt kompatibel med högklassiga komponenter som t.ex. tävlingshjul och styrjusterbar sadelstolpe, om du någon gång framöver skulle vilja uppgradera. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: 13/XS & 15/S har 27,5-hjul). Singelklinga fram och en fet kassett baktill. Precis som det ska vara! SRAM SX Eagle-drivlina. Oerhört mycket pryl för peng. Är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem.
 • SCOTT ASPECT 930 PEARL WHITE (KH) XS

  SCOTT ASPECT 930 PEARL WHITE (KH) XS
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling.Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med riktigt pålitliga Shimano-komponenter.Dessutom med hydrauliska Shimano-skivbromsar.Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och instegs crosscountrycykling.RockShox-framdämpare som du kan låsa/låsa upp via ett smidigt reglage på styret.Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm.Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT 29 SATIN SILVER DUST / BLACK HOLOGRAPHIC M

  SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT 29 SATIN SILVER DUST / BLACK HOLOGRAPHIC M
  En cool och clean MTB med prestanda nog för att testa och träna mountainbike i skogen. Blir samtidigt en oöm och rolig allroundhoj. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Mycket pålitlig drivlina i SRAM SX Eagle med singelklinga fram och 12-delad kassett bak. Shimano hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Fälgar och däck är förberedda för att köra slanglöst (TubelessReady).
 • MERIDA BIG.TRAIL 200

  MERIDA BIG.TRAIL 200
  Nya Big.Trail är en mycket intressant modell för dig som gillar teknisk cykling i terräng. Antingen gillar du känslan och utmaningen med en hardtail, eller så har du helt enkelt inte lust att råna banken för att ha råd med den fulldämpade hojen du vill ha. Med modern Trail-geometri som flackare gaffelvinkel, kortare kedjestag och lägre stand over, kompletteras med ordentligt breda däck. Då får du ett ekipage som blir otroligt lättmanövrerat och kul när det verkligen gäller bland rötter och stenar. Med 65.5° gaffelvinkel och 120 mm fjädringsväg blir det lättare att attackera hinder och hitta flytet utan att gaffeln fastnar. Har lättrullade 29-hjul med 2,5 breda traildäck som hjälper dig att få kontroll och driv i alla lägen. Pålitliga Shimano Deore-komponenter som har 1x10-delad drivlina och naturligtvis singelklinga fram. Har aluminiumram med trailanpassad geometri med låg stand over, centrerad tyngdpunkt, korta kedjestag, som tillsammans med upprätt sittställning och brett styre, ger en kvick och lättmanövrerad känsla. Följsam luftgaffel (120 mm) med LockOut där du enkelt kan låsa/låsa upp dämparen. Effektiva hydrauliska skivbromsar från Shimano.
 • SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT 29 SATIN SILVER DUST / BLACK HOLOGRAPHIC L

  SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT 29 SATIN SILVER DUST / BLACK HOLOGRAPHIC L
  En cool och clean MTB med prestanda nog för att testa och träna mountainbike i skogen. Blir samtidigt en oöm och rolig allroundhoj. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Mycket pålitlig drivlina i SRAM SX Eagle med singelklinga fram och 12-delad kassett bak. Shimano hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Fälgar och däck är förberedda för att köra slanglöst (TubelessReady).
 • SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) XXL

  SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) XXL
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel med snabba och lättrullade 29-hjul. Aspect 950 funkar också som instegs-MTB på stigar i skogen. Dämpad framgaffel med hydraulisk LockOut-funktion. 100 mm slaglängd. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK M

  TREK X-CALIBER 8 LITHIUM GREY/TREK BLACK M
  Trek X-Caliber bör vara en högintressant kandidat för alla som vill cykla MTB på riktigt och kanske till och med är sugen på att bränna av ett och annat långlopp, men helst gör detta inom ekonomiskt rimliga gränser. Här har vi nämligen en ruggigt prisvärd Hardtail som må ligga i det lägre hardtail-spannet när det gäller pris men helt klart i det högre när det gäller utrustning! Följsam och ställbar RockShox-gaffel med LockOut. Fin aluminiumram som är fullständigt kompatibel med högklassiga komponenter som t.ex. tävlingshjul och styrjusterbar sadelstolpe, om du någon gång framöver skulle vilja uppgradera. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: 13/XS & 15/S har 27,5-hjul). Singelklinga fram och en fet kassett baktill. Precis som det ska vara! SRAM SX Eagle-drivlina. Oerhört mycket pryl för peng. Är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem.
 • Principia A6.9 29In Deore Disc 17In/432Mm Blank Vit M. Svart/Röd

  Principia A6.9 29In Deore Disc 17In/432Mm Blank Vit M. Svart/Röd
  MTB:n A6.9 är en ny bekantskap från Principia, som är ett klassiskt racemärke från cykellandet Danmark. En stilren och prisvärd instegs-MTB som går att använda både som en oöm och rolig vardagshoj, eller som en träningshoj på grusväg och lättcyklade stigar. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Rapp och fin ram i aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Går att utrusta med t.ex. pakethållare. Följsam dämpad framgaffel med luftcartridge som har inställningar för kompression och retur. Du kan också smidigt låsa/låsa upp dämparen med ett reglage på styret. Shimanoväxlar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service. Hydrauliska skivbromsar.
 • SCOTT SCALE 980 YELLOW XL

  SCOTT SCALE 980 YELLOW XL
  Scott Scale-cyklarna är under de senaste åren våra mest sålda MTB's. Här startar vi med modell 980 som är en perfekt hoj för dig som vill ha en robust och allround hoj som också funkar när du vill testa på lite terrängcykling. Pigg aluminiumram med samma geometri som tävlingsmodellerna i kolfiber. Är brutalt snabb på enklare underlag och med bra balans vid teknisk körning. Med snabba och lättrullade 29-hjul funkar den även till jobbpendling. Lätt och rapp aluminiumram med Boost-standard och snyggt invändig vajerdragning. Utrustad med Shimanos moderna 12-delade Deore-drivlina med singelklinga fram, som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Följsam framdämpare med LockOut som du kan smidigt kan låsa från styret. Lättrullade 29-hjul med bra XC-däck från Maxxis. Pålitliga hydrauliska skivbromsar från Shimano.
 • CANNONDALE 29 TRAIL SE 3 IOR SM

  CANNONDALE 29 TRAIL SE 3 IOR SM
  Trail SE är en helt ny hardtail MTB från den amerikanska aluminiumspecialisten Cannondale. Med sänkt infästning för bakstaget sitter du mer över bakhjulet och får en väldigt direkt och rapp hoj. Har även fått lite flackare gaffelvinkel för att lättare rulla över hinder i terrängen. Anpassningar för att få lite mer trail-anpassad känsla helt enkelt. Är i jämförelse med modellen Trail SL en mer robust MTB som med ökad slaglängd (120mm) bättre hanterar tekniska stigar. Riktigt fin aluminiumram med progressiv traildesign - pigg och kul. Låg bakgaffel med vibrationsdämpande SAVE-zoner för bättre följsamhet mot underlaget och ökad komfort. Ramen har snyggt integrerad vajerdragning (StraightShot) och har även stabila genomgående axlar. TransX Dropper-post. Höj- och sänkbar sadelstolpe (a.k.a. hisspinne) som är guld när du cyklar på tekniska stigar. Utrustad med pålitiliga 11-delade komponenter från Shimano, samt drivlina med singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Har en pålitlig dämpad framgaffel från RockShox med lite extra slaglängd - 120 mm. Med 68 graders gaffelvinkel och brett riserstyre får du bättre kontroll vid teknisk skogscykling. Extra oversize styrhuvud 1.1/8 till 1.1/2. En robust, kul och allround MTB för XC och Trail.
 • CANNONDALE 29 TRAIL SE 2 EMR LG

  CANNONDALE 29 TRAIL SE 2 EMR LG
  Trail SE är en helt ny hardtail MTB från den amerikanska aluminiumspecialisten Cannondale. Med sänkt infästning för bakstaget sitter du mer över bakhjulet och får en väldigt direkt och rapp hoj. Har även fått lite flackare gaffelvinkel för att lättare rulla över hinder i terrängen. Anpassningar för att få lite mer trail-anpassad känsla helt enkelt. Är i jämförelse med modellen Trail SL en mer robust MTB som med ökad slaglängd (120mm) bättre hanterar tekniska stigar. Riktigt fin aluminiumram med progressiv traildesign - pigg och kul. Låg bakgaffel med vibrationsdämpande SAVE-zoner för bättre följsamhet mot underlaget och ökad komfort. Ramen har snyggt integrerad vajerdragning (StraightShot) och har även stabila genomgående axlar. TransX Dropper-post. Höj- och sänkbar sadelstolpe (a.k.a. hisspinne) som är guld när du cyklar på tekniska stigar. Drivlina och växlar består av MTB-favoriten SRAM Eagle. 12-delat med singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Har en fin och följsam framgaffel från RockShox med lite extra slaglängd; 120 mm, samt med goda inställningsmöjligheter. Med 68 graders gaffelvinkel och brett riserstyre får du bättre kontroll vid teknisk skogscykling. Prestandadäck från Maxxis. Både däck och fälgar är TubelessReady. Extra oversize styrhuvud 1.1/8 till 1.1/2. En robust, kul och allround MTB för XC och Trail.
 • SCOTT CONTESSA ACTIVE 20 (KH) S7

  SCOTT CONTESSA ACTIVE 20 (KH) S7
  Alla Contessa Active tjejmountainbikes, som motsvaras av Aspect, är MTB's med något snällare och mer komfortabel sittställning än racemodeller, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med riktigt pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska Shimano-skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och instegs crosscountrycykling. RockShox-framdämpare som du kan låsa/låsa upp via ett smidigt reglage på styret. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK S

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK S
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • SCOTT ASPECT 930 PEARL WHITE (KH) L

  SCOTT ASPECT 930 PEARL WHITE (KH) L
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling.Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med riktigt pålitliga Shimano-komponenter.Dessutom med hydrauliska Shimano-skivbromsar.Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och instegs crosscountrycykling.RockShox-framdämpare som du kan låsa/låsa upp via ett smidigt reglage på styret.Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm.Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • TREK X-CALIBER 7 BL-GY

  TREK X-CALIBER 7 BL-GY
  X-Caliber 7:an bör vara en högintressant kandidat för alla vill ha en allround MTB, som både kan vara en stryktålig brukscykel och som står redo för att kunna ge sig ut på stigar i skogen. RockShox Air-gaffeln har ställbar rekyl och kan ställas in efter cyklistens vikt, en kvalitetskomponent som inte förekommer så ofta på en mountainbike i den här prisklassen. Har även LockOut-funktion. Fin aluminumram med invändig vajerdragning och trevlig lättcyklad geometri. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: XS & S har 27,5-hjul). Shimanokomponenter med 10 växlar, singelklinga fram och stabila hydrauliska skivbromsar. Ramen är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem. Många storlekar, passar stora som små.
 • SCOTT ASPECT 760 DARK GREY (KH) S

  SCOTT ASPECT 760 DARK GREY (KH) S
  Problemlösaren! I det läge när man inte riktigt växt klart på längden ännu, samtidigt som alla andra barncyklar är lite för små, då blir MTBn Aspect 760 en perfekt modell. Sportig och cool MTB med aluminiumram, hydrauliska skivbromsar, Shimonoväxlar och dämpad framgaffel. Funkar som brukscykel och till att testa på lite stigar i skogen med. Har 27,5-hjul och kommer i mindre storlekar på ramen: XS/grenmått 72 cm och Small/grenmått 74 cm.
 • MERIDA BIG.NINE LIMITED

  MERIDA BIG.NINE LIMITED
  En superclean, snygg och mycket rejsig hardtail MTB. Riktigt fin och lätt aluminiumram med snyggt invändig kabeldragning kompletteras med en mycket pålitlig 1x11-delad drivlina från Shimano - lite precis det man vill ha när det kommer till att kapa bästatiden på t.ex. Cykelvasan. Trippelreducerad aluminiumram som svarar direkt när du trycker till. Välbalaserad geometri som gör sig bra både vid teknisk terrängkörning som på långa transportsträckor. Nya Shimano Deore M5100 i modernt XC-utförande. Singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan, kompletteras med en fet 11-delad kassett bak. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Mjuk följsam luftgaffel med Lokout-reglage på styret - smutt! Har erkänt snabba och mångsidiga Maxxis Ikon-däck. Kategori: MTB crosscountry & XC-race.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK XXL

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK XXL
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK M/L

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK M/L
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK L

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK L
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE M

  SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE M
  En stilren och clean MTB tänkt som en oöm och rolig allroundhoj som funkar alldeles utmärkt till både stigar i skogen och till vardagsbestyr. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Shimano drivlina och hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service.
 • SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) M

  SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) M
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel med snabba och lättrullade 29-hjul. Aspect 950 funkar också som instegs-MTB på stigar i skogen. Dämpad framgaffel med hydraulisk LockOut-funktion. 100 mm slaglängd. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • CANNONDALE 29 TRAIL 5

  CANNONDALE 29 TRAIL 5
  Trail 5:an är en synnerligen prisvärd MTB från den amerikanska aluminiumspecialisten Cannondale. Riktigt fin och nätt ram som samtidigt är tillräckligt vridstyv för att skicka kraften du trycker ner ut i fart. För att behålla komfort och förbättra kontakten med underlaget har bakgaffeln SAVE-rörprofiler som flexar och absorberar små ojämnheter och ger bättre väghållning, vilket gör cykeln snabbare och ger extra komfort (se film). Utrustad med pålitiliga komponenter från Shimano, samt drivlina med singelklinga fram som ger rakare kedjelinje, så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Har en dämpad framgaffel som du också kan låsa med ett reglage från styret. Även Cannondale kör på sina hardtails med proportionerliga Smart wheel size: den mindre ramstorleken har 27,5-hjul, medan de tre större har 29-hjul. En allround bruks- och vardagshoj som du också kan testa på MTB på lättcyklade stigar med.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK XS

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK XS
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • SCOTT ASPECT 930 PEARL WHITE (KH) S

  SCOTT ASPECT 930 PEARL WHITE (KH) S
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling.Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med riktigt pålitliga Shimano-komponenter.Dessutom med hydrauliska Shimano-skivbromsar.Mycket robust och pålitlig brukscykel som också funkar till stigar och instegs crosscountrycykling.RockShox-framdämpare som du kan låsa/låsa upp via ett smidigt reglage på styret.Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm.Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) XL

  SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) XL
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel med snabba och lättrullade 29-hjul. Aspect 950 funkar också som instegs-MTB på stigar i skogen. Dämpad framgaffel med hydraulisk LockOut-funktion. 100 mm slaglängd. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.
 • SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT 29 SATIN SILVER DUST / BLACK HOLOGRAPHIC XL

  SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT 29 SATIN SILVER DUST / BLACK HOLOGRAPHIC XL
  En cool och clean MTB med prestanda nog för att testa och träna mountainbike i skogen. Blir samtidigt en oöm och rolig allroundhoj. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Mycket pålitlig drivlina i SRAM SX Eagle med singelklinga fram och 12-delad kassett bak. Shimano hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Fälgar och däck är förberedda för att köra slanglöst (TubelessReady).
 • SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE XL

  SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE XL
  En stilren och clean MTB tänkt som en oöm och rolig allroundhoj som funkar alldeles utmärkt till både stigar i skogen och till vardagsbestyr. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Shimano drivlina och hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service.
 • TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK XL

  TREK ROSCOE 6 PURPLE FLIP/TREK BLACK XL
  Trek Roscoe är lite som dopning är för landsvägscyklister fast för din skogscykling - du blir helt enkelt bättre direkt utan att egentligen besitta några tekniska skills! Stora skillnaden är att Roscoe är helt laglig och att dina medcyklister inte tycker illa om dig! Hemligheten bakom Roscoes förbättrande egenskaper ligger mycket i geometri och noggrant utvalda komponenter. En relativt upprätt sittställning tillsammans med ett brett styre ger kontroll över hela ekipaget i alla lägen samtidigt som de breda 27.5+-däcken ger en stabil grund som greppar och rullar över det mesta i skogen. Kort sagt - en extremt lättcyklad hoj som dessutom inte gör hål i vare sig plånbok eller sparkonto! Därför också perfekt för nybörjare. De 2,8 breda däcken ser till att du alltid har mycket mönster mot underlaget och att du tar dig fram där andra får kasta in handduken. Full kontroll och extra komfort! Okomplicerad cykling med 1*10-drivlina. Växlar och bromsar från Shimano. Följsam dämpare med LockOut och 120 mm slaglängd (100 mm på stl. XS) Aluminiumram med snygg invändig kabeldragning och riktigt lyckad geometri - helt enkelt en cykel man blir glad av! Stabil Boost-standard med genomgående hjulaxlar fram och bak. Den har en höj- och sänkbar sadelstolpe, med snygg invändig kabeldragning och reglage på styret. Storlek XS, S och M har 100 mm slaglängd. Resterande storlekar har 130 mm slaglängd. Fälgarna är Tubeless ready.
 • SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE L

  SPECIALIZED ROCKHOPPER ELITE 29 GLOSS REDWOOD / SPRUCE L
  En stilren och clean MTB tänkt som en oöm och rolig allroundhoj som funkar alldeles utmärkt till både stigar i skogen och till vardagsbestyr. Har snabba lättrullade 29-hjul, vilket gör att den även går att använda till jobbpendling. Lätt och stark ram i A1 Premium Aluminum. Sportig känsla i geometrin, kompletteras med ett något högre styrhuvud för ökad komfort och bättre överblick/kontroll. Cool lack, singelklinga fram och invändig vajerdragning, är detaljer som ger en avskalad och fräsch look. Följsam dämpad framgaffel från RockShox med inställningsmöjligheter. Shimano drivlina och hydrauliska skivbromsar borgar för hög driftsäkerhet, livslängd och enklare service.
 • TREK X-CALIBER 7 BL-GY

  TREK X-CALIBER 7 BL-GY
  X-Caliber 7:an bör vara en högintressant kandidat för alla vill ha en allround MTB, som både kan vara en stryktålig brukscykel och som står redo för att kunna ge sig ut på stigar i skogen. RockShox Air-gaffeln har ställbar rekyl och kan ställas in efter cyklistens vikt, en kvalitetskomponent som inte förekommer så ofta på en mountainbike i den här prisklassen. Har även LockOut-funktion. Fin aluminumram med invändig vajerdragning och trevlig lättcyklad geometri. Smart Wheel Sizing innebär att du får det snabbaste hjulet som passar ramen. 29-hjul på större ramar och 27,5-hjul på de mindre (Ram: XS & S har 27,5-hjul). Shimanokomponenter med 10 växlar, singelklinga fram och stabila hydrauliska skivbromsar. Ramen är förberedd för skärmar och pakethållare. Barnstol? - inga problem. Många storlekar, passar stora som små.
 • SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) S

  SCOTT ASPECT 950 GREEN (KH) S
  Aspect är mountainbikes med något snällare och mer komfortabel sittställning, vilket tillsammans med de stora lättrullade 29-hjulen, ger dig en cykel som funkar på både skogsstigar som till vardagspendling. Cykeln har en rapp aluminiumram utrustad med pålitliga Shimano-komponenter. Dessutom med hydrauliska skivbromsar. Mycket robust och pålitlig brukscykel med snabba och lättrullade 29-hjul. Aspect 950 funkar också som instegs-MTB på stigar i skogen. Dämpad framgaffel med hydraulisk LockOut-funktion. 100 mm slaglängd. Ramen har även skruvhål för skärmar, pakethållare mm. Finns i många storlekar och passar då både stora och små.

Framgaffeln på en hardtail mountainbike har dämpning och den kan du underhålla och reglera trycket i med en dämparpump. Ska du cykla mestadels på grusväg kan du ha mindre dämpning. Öka dämpningen när du vill ta din hardtail ut i skogen på stig.

ilead