Hardtail mountainbike

Hardtail mountainbikes är lätta och snabba mtb-cyklar som kräver minimalt med underhåll. Denna typ av mountainbike är stel baktill, det vill säga den saknar dämpning i bakgaffeln. Flera av de större cykeltillverkarna säljer hardtails och ett populärt märke och cykelmodell är Vitus Sentier.

Populärt inom hardtail mountainbike

 • Scott Scale 24 Disc JR Silver

  Scott Scale 24 Disc JR Silver
  SCOTT Scale 24 disc är en raceinspirerad cykel för den fartglade junioren med god prestanda och läcker design. Skivbromsar, junioranpassad dämpning med 50mm slaglängd, 8 Shimano växlar och däck&hellip:
 • Scott Roxter 26 Disc JR Silver

  Scott Roxter 26 Disc JR Silver
  Cykla till skolan eller tävla med polarna, Roxter 26 Disc kommer aldrig svika dig. Dämpad framgaffel för hoppen på skogsslingan, pålitliga hydrauliska skivbromsar och drivlina från Shimano. Ett säkert&hellip:
 • Scott Roxter 24 JR Silver

  Scott Roxter 24 JR Silver
  Roxter 24 påminner om storebror Roxter 26, där skillnaden är att Roxter 24 har både stel framgaffel och bakgaffel och en mekanisk skivbroms. Detta gör cykeln till lite bättre bromskraft och hög&hellip:
 • Scott Scale 980 Black

  Scott Scale 980 Black
  SCOTT Scale 980 är cykeln för motionären som vill ut på träningsrundor i skogen och som vill ha en cykel redo för långloppen. Lätt aluminiumram, 29 tums hjul och framgaffel från Suntour som är&hellip:

Fler tips på hardtail mountainbike

 • Scott Roxter 610 JR 2019 Steel Grey/Grey

  Scott Roxter 610 JR 2019 Steel Grey/Grey
  Roxter är skolkidsens självklara favoritmodell! Med fokus på både säkerhet och hållbarhet är denna modell ett riktigt bra val. Kompakt och slopad ramgeometri ger maximal uppsikt framåt och bästa&hellip:
 • Trek Wahoo 20 Trail 20 JR Power Surge

  Trek Wahoo 20 Trail 20 JR Power Surge
  Wahoo 20 Trail är en lätt och tålig barncykel som är redo för terrängen. Den robusta aluminiumramen är lättstyrd på slingrande stigar, men ändå robust nog för tuffa tag. En 1x9-drivlina har&hellip:
 • Scott Genius 960

  Scott Genius 960
  Vilket spår som helst, när som helst. Med Genius 960 har denna fras aldrig varit mer sann.Men en lätt och slitstark aluminium gram i kombination men högpresterande komponenter så som växlar från&hellip:
 • Scott Scale JR 24 2018 Black/Yellow

  Scott Scale JR 24 2018 Black/Yellow
  SCOTT Scale Jr 24 disc är en raceinspirerad cykel för den fartglade junioren med god prestanda och läcker design. Skivbromsar och junioranpassad dämpning med 50mm slaglängd, 21 Shimano växlar och&hellip:
 • Scott Scale 980 2019 Black/White

  Scott Scale 980 2019 Black/White
  Är du tävlingsinriktad och vill ha lättast och kvickast möjliga mountainbike med maximal prestanda? Då ska du överväga Scale som är en av marknadens lättaste serieproducerade hardtails. SDS2-dämpningssystemet&hellip:
 • Giant STP Concrete 20" JR

  Giant STP Concrete 20" JR
  Med en lätt aluminiumram, mindre 20-tumshjul och en geometri som är designade speciellt för yngre cyklister, är STP Concrete 20" ett första steg mot lekfulla äventyr på slingriga skogsstigar.Den&hellip:
 • Scott Aspect 760 2020 Black/Orange

  Scott Aspect 760 2020 Black/Orange
  SCOTT Aspect 760 är en klassikt mtb-modell för cyklisten som vill ha en cykel både till vardags och till träningsrundorna. Ramgeometrin är mindre raceorienterad/ mer upprätt sittställning minskar&hellip:
 • Trek Marlin 7 27.5" Teal To Nautical Navy Fade

  Trek Marlin 7 27.5" Teal To Nautical Navy Fade
  Marlin 7 är din bästa vän ute på stigarna och alla andra platser du cyklar på tack vare sin förtroendeingivande stiggeometri. Den har en perfekt avvägning mellan pris och prestanda med en uppgraderad&hellip:
 • Scott Scale 990 2019 Black/Yellow

  Scott Scale 990 2019 Black/Yellow
  Är du tävlingsinriktad och vill ha lättast och kvickast möjliga mountainbike med maximal prestanda? Då ska du överväga Scale som är en av marknadens lättaste serieproducerade hardtails. SDS2-dämpningssystemet&hellip:
 • Trek Marlin 4 27" Voodoo Aloha Green

  Trek Marlin 4 27" Voodoo Aloha Green
  Marlin 4 är en perfekt instegsmodell för dig som letar efter en mountainbike som fungerar lika bra som stigcykel eller som transportör när du ska från punkt a till punkt b - oavsett underlag. Cykeln&hellip:
 • Scott Scale 24 Disc JR 2019 Yellow/Black

  Scott Scale 24 Disc JR 2019 Yellow/Black
  Funktionell cykel för små cyklister som vill ha en race-inspirerad mountainbike med aluminumrad och fokus på låg vikt och hög hastighet. Cykeln har en dämpad framgaffel, mekaniska skivbromsar och&hellip:
 • Scott Aspect 950 2021 Slate Grey

  Scott Aspect 950 2021 Slate Grey
  Robusta Aspect 950 ger dig en kraftfull mountainbike i sportig upplaga. Cykeln har ett bretta användningsområde och passar dig som behöver en tålig hoj för det mesta. Cykeln har breda däck med grymt&hellip:
 • Trek Wahoo 26 JR Lithium Grey/Radioactive Red

  Trek Wahoo 26 JR Lithium Grey/Radioactive Red
  Wahoo 26 är en lätt, enkel och praktisk hybridcykel som hjälper barnet att få ut det mesta av varje cykeltur. Den är en mångsidig cykel som är enkel att använda, den är lätt, fungerar utmärkt&hellip:
 • Scott Aspect 770 Green

  Scott Aspect 770 Green
  SCOTT Aspect 770 är en hardtail mountainbike som är designad för att vara lätt, effektiv och rimligt prissatt. Med skivbromsar och Syncros-komponenter är detta den perfekta cykeln för nybörjare&hellip:
 • Hoka Ora Recovery Slide 3 Shifting Sand/Shifting Sand

  Hoka Ora Recovery Slide 3 Shifting Sand/Shifting Sand
  Om du nyss avverkat ett långpass, en hård tävling, eller om dina fötter helt enkelt behöver lite kärlek och omsorg, unna dem Ora Slide. Med Ora Slide 3 har vi lagt till 4 nya luftkanaler för ökad&hellip:
 • Scott Scale 965 White

  Scott Scale 965 White
  En komfortinriktad cykel som fungerar både i skog, på väg och i backen. Cykeln har en aluminiumram med dämpad framgaffel och två olika lägen för att kunna anpassa dina behov och olika underlag.&hellip:
 • Trek Wahoo 26 JR Quicksilver/Roarange

  Trek Wahoo 26 JR Quicksilver/Roarange
  Wahoo 26 är en lätt, enkel och praktisk hybridcykel som hjälper barnet att få ut det mesta av varje cykeltur. Den är en mångsidig cykel som är enkel att använda, den är lätt, fungerar utmärkt&hellip:
 • Scott Scale 20 JR Yellow

  Scott Scale 20 JR Yellow
  Vill du ha en smidig förstacykel till din minsta? Scott Scale 20 är en perfekt cykel att börja träna på. Den är robust och tålig med en dämpad framgaffel för att ge enkel och mjuk manöverering.&hellip:
 • Scott Aspect 760 2020 Yellow/Black

  Scott Aspect 760 2020 Yellow/Black
  SCOTT Aspect 760 är en klassikt mtb-modell för cyklisten som vill ha en cykel både till vardags och till träningsrundorna. Ramgeometrin är mindre raceorienterad/ mer upprätt sittställning minskar&hellip:
 • Scott Contessa Active 20 2020 Metallic

  Scott Contessa Active 20 2020 Metallic
  SCOTT Contessa Active 20 är cykeln för den aktiva tjejen som söker en cykel som både passar till vardagspendling som för träningspassen på skogsstigarna. Lätt ram i aluminium med lägre "stand&hellip:
 • Scott Aspect 930 Black

  Scott Aspect 930 Black
  Aspect 930 är en slitstark aluminiumcykel med 20 växlar som klarar vardagen med råge! Cykeln funkar utmärkt för dagsmotionärerna som håller till på olika sorters underlag och vill ha en mer härdig&hellip:
 • Trek Precaliber 20 JR TrekBlack

  Trek Precaliber 20 JR TrekBlack
  Din lilla cyklist kommer inte att få nog av att cykla på sin första ?riktiga? barncykel, Precaliber 20. Den är en bra övergångsmodell efter stödhjulen. Den har fast utväxling, två handbromsar&hellip:
 • Trek Wahoo 24 JR Viper Red/Trek Black

  Trek Wahoo 24 JR Viper Red/Trek Black
  Wahoo är en lätt, enkel och praktisk hybridcykel som hjälper barnet att få ut det mesta av varje cykeltur, med sina mönstrade däck är den ett perfekt både för asfalt, grus och även lättare stigäventyr.&hellip:
 • Trek Wahoo 24 Trail 24 JR Plasma Grey Pearl

  Trek Wahoo 24 Trail 24 JR Plasma Grey Pearl
  Wahoo 24 Trail är en lätt och tålig barncykel som är redo för terrängen. Den robusta aluminiumramen är lättstyrd på slingrande stigar, men ändå robust nog för tuffa tag. En 1x9-drivlina har&hellip:
 • Scott Contessa 20 Rigid JR Blue

  Scott Contessa 20 Rigid JR Blue
  Scotts Contessa 20 Rigid cykel är designad för små cyklister som ska hänga med ut på cykellederna. Utrustad med 7 växlar, en lägre ramhöjd och den snygga looken som är förknippad med Contessa-serien.Teknisk&hellip:
 • Trek Fuel EX 5 29" Matte Dnister Black

  Trek Fuel EX 5 29" Matte Dnister Black
  Fuel EX 5 är en heldämpad stigcykel som är redo för allt. Med terrängtålig dämpning fram (140 mm) och bak (130 mm), Shimano 1x12-drivlina, sänkbar sadelstolpe som underlättar nedförs löporna&hellip:
 • Helly Hansen Lokka Organic Flannel L/S Shirt M Iron Oxide

  Helly Hansen Lokka Organic Flannel L/S Shirt M Iron Oxide
  Lokka Flanell Shirt är gjord i 100 % ekologisk bomull och utformad för långvarig komfort på vandringsturen och till vardags.Material: 100 % ekologisk bomull
 • Scott Contessa Scale 20 2018 White

  Scott Contessa Scale 20 2018 White
  SCOTT Contessa Scale 20 har en superlätt aluminiumram med en geometri anpassad för tjejer med höga krav. För dig som vill ha en cykel som redo för att klara hård körning både i skogen och på vägen,&hellip:
 • Trek X-Caliber 9 Factory Orange

  Trek X-Caliber 9 Factory Orange
  Du mäter dina turer i hastighet och sträcka, och du vill ha en snabb stigcykel som låter dig tillryggalägga mer stig på kortare tid. Du tävlar, eller har tankar på att börja tävla, och behöver&hellip:
 • Hoka Clifton 9 M Black/Black

  Hoka Clifton 9 M Black/Black
  Den 9:de versionen av Hoka's klassiska Cliftonsko är lättare och ännu mer dämpad. Clifton 9 har fått en ny sula med en mer responsiv ny foam och förbättrad yttersula. Överdelen är även den förändrad&hellip:
 • Trek Marlin 8 27.5" Crimson

  Trek Marlin 8 27.5" Crimson
  Marlin 8 är en slitstark mountainbike som gör sig lika bra till fotbollsträningen som snabba tag i cykeltracken. Utrustad med en smidig och tålig hardtail, lättviktsram i aluminium samt stabila däck&hellip:
 • Scott Roxter 20" JR Yellow

  Scott Roxter 20" JR Yellow
  Roxter är skolkidsens självklara favoritmodell! Med fokus på både säkerhet och hållbarhet är denna modell ett riktigt bra val. Kompakt och slopad ramgeometri ger maximal uppsikt framåt och bästa&hellip:
 • Scott Voltage JR 16 2018 Orange

  Scott Voltage JR 16 2018 Orange
  SCOTT Voltage Jr 16 med läcker design för de minsta!
 • Scott Scale 960 Yellow

  Scott Scale 960 Yellow
  En komfortinriktad cykel som fungerar både i skog, på väg och i backen. Cykeln har en aluminiumram med dämpad framgaffel och tre olika lägen för att kunna anpassa dina behov och olika underlag. Med&hellip:
 • Scott Scale 24 Disc JR Alu Raw

  Scott Scale 24 Disc JR Alu Raw
  SCOTT Scale 24 disc är en raceinspirerad cykel för den fartglade junioren med god prestanda och läcker design. Skivbromsar, junioranpassad dämpning med 50mm slaglängd, 8 Shimano växlar och däck&hellip:
 • Scott Aspect 930 2021 Stellar Blue

  Scott Aspect 930 2021 Stellar Blue
  Aspect 930 är en slitstark aluminiumcykel med 20 växlar som klarar vardagen med råge! Cykeln funkar utmärkt för dagsmotionärerna som håller till på olika sorters underlag och vill ha en mer härdig&hellip:
 • Hoka Ora Recovery Slide 3 Black/Black

  Hoka Ora Recovery Slide 3 Black/Black
  Om du nyss avverkat ett långpass, en hård tävling, eller om dina fötter helt enkelt behöver lite kärlek och omsorg, unna dem Ora Slide. Med Ora Slide 3 har vi lagt till 4 nya luftkanaler för ökad&hellip:
 • Scott Scale 20 JR 2019 Black/Yellow

  Scott Scale 20 JR 2019 Black/Yellow
  Tuff barncykel med race-look och lågt överrör som gör det enkelt att komma på och av. Scale-serien representerar superlätta racingmountainbikes för dig som vill ha kvickast och lättast möjliga&hellip:
 • Scott Aspect 950 2019 Black/Bronze

  Scott Aspect 950 2019 Black/Bronze
  Lätt hardtail mtb Scotts Aspect passar den kvalitetsmedvetne motionären och stigcyklisten som behöver en cykel som klarar av kombinationen träning/motionslopp och kanske även vardagsanvändande. Ramgeometrin&hellip:
 • Vans UltraRange VR3 Animal White/Black

  Vans UltraRange VR3 Animal White/Black
  Ett nytt tillskott till Vans Familjen, UltraRange VR3 är ytterligare ett litet steg mot ett större mål att producera mer hållbara skor. Den här säsongen har Vans omkonstruerat och byggt om varenda&hellip:
 • Trek Marlin 8 29" Gloss Alpine/Gloss Dnister Fade

  Trek Marlin 8 29" Gloss Alpine/Gloss Dnister Fade
  Marlin 8 är en förtroendeingivande stigcykel med uppdaterad geometri som ger dig mer kontroll ute på stigarna utan att kompromissa med egenskaper för vardaglig användning som fästen för en pakethållare&hellip:
 • Trek Marlin 5 27,5" Lithium Grey

  Trek Marlin 5 27,5" Lithium Grey
  Marlin 5 är en perfekt instegsmodell för dig som letar efter en mountainbike som fungerar lika bra som stigcykel eller som transportör när du ska från punkt a till punkt b - oavsett underlag. Cykeln&hellip:
 • Hoka Ora Recovery Slide 3 Green Moss/Green Moss

  Hoka Ora Recovery Slide 3 Green Moss/Green Moss
  Om du nyss avverkat ett långpass, en hård tävling, eller om dina fötter helt enkelt behöver lite kärlek och omsorg, unna dem Ora Slide. Med Ora Slide 3 har vi lagt till 4 nya luftkanaler för ökad&hellip:
 • STIGA Runracer C10 Black

  STIGA Runracer C10 Black
  Runracer är en cykel som hjälper dina barn att träna upp balansen utan stödhjul. Detta sker genom en större och stabilare däck och en ram i stål vilket ger en ytterst stabil cykel som anpassar sig&hellip:
 • Scott Scale 16 JR Gul

  Scott Scale 16 JR Gul
  SCOTT Scale 16 är en funktionell cykel med läcker design för framtidens cyklister. Singelspeed, V-bromsar och stel framgaffel för krångelfritt ägande. Teknisk specifikation: Ram: JR16 V-Brake, Alloy&hellip:
 • Trek Roscoe 24 JR Rage Red to Dnister Black Fade

  Trek Roscoe 24 JR Rage Red to Dnister Black Fade
  Stigcykling är den idealiska familjeaktiviteten och Roscoe den idealiska barncykeln för att skapa härliga minnen. Den är inte en förminskad vuxencykel - redan från ritbordet är den konstruerad&hellip:
 • Trek Marlin 8 29" Crimson

  Trek Marlin 8 29" Crimson
  Marlin 8 är en förtroendeingivande stigcykel med uppdaterad geometri som ger dig mer kontroll ute på stigarna utan att kompromissa med egenskaper för vardaglig användning som fästen för en pakethållare&hellip:
 • Scott Spark 960

  Scott Spark 960
  När du tänker på den perfekta mountainbiken, vad tänker du på? För oss är det Spark 960. Varför, frågar du? Tja, utöver det faktum att den är snabb, lätt och extremt kapabel på alla typer&hellip:
 • Scott Scale 16 JR 2021 Yellow

  Scott Scale 16 JR 2021 Yellow
  Scott Scale 16 är en juniorcykel som lämpar sig bra till förstågångscyklister. Cykeln är anpassad att vara enkel att manöverera, ger en smidig känsla och har pålitliga komponenter. Har du en liten&hellip:
 • Scott Aspect 940 Blue

  Scott Aspect 940 Blue
  SCOTT Aspect 940 är en hardtail mountainbike som är designad för att vara lätt, effektiv och rimligt prissatt. Med en låsmekanism för gaffeln, skivbromsarna och Syncros-komponenterna är detta den&hellip:
 • Sail Racing Bowman Logo Tee M Carbon

  Sail Racing Bowman Logo Tee M Carbon
  Bowman Logo Tee tillverkad i BCI cotton. Sail Racing logga på bröstet och blocklogga bak i nacken.Material: 100% BCI bomull

Framgaffeln på en hardtail mountainbike har dämpning och den kan du underhålla och reglera trycket i med en dämparpump. Ska du cykla mestadels på grusväg kan du ha mindre dämpning. Öka dämpningen när du vill ta din hardtail ut i skogen på stig.