Simglasögon

Simning blir bättre med bra simglasögon som inte immar, sitter fast på huvudet och är bekväma. Här listar vi tips på simglasögonen du kan beställa online.

Populärt inom simglasögon

 • Blenny

  Blenny
  *För barn ca 4-7 år gamla. *Tempererat glas
 • Goggles Race

  Goggles Race
  Goggles Race från Colting Wetsuits är välsittande glasögon för tävling och prestanda. Glasögonen sitter väldigt bra och är komfortabla. Linserna är behandlade mot imma och skyddar mot UV till 100%. Glasögonen kommer i tre olika färger, blå, transparenta och askgrå. Dubbla band i silikon för perfekt passform med smidig snabbjustering i nacken. Det medföljer tre olika clips för näsinställning.
 • Goggles Race

  Goggles Race
  Goggles Race från Colting Wetsuits är simglasögon med god passform. De är behandlade mot dimma och har skydd mot UV. Glasögonen har dubbla band i silikon med justering i nacken. Till glasögonen medföljer tre olika näsbryggor.
 • Biofuse 2.0 Mirror

  Biofuse 2.0 Mirror
  *Speedo Biofuse®-teknik *Mjuka tätningar *Flexibel och stark inre ramdesign *Tryckknappsmekanism för snabb och säker montering *Anti-fog *UV-skydd med polykarbonatlinser med UV400-skydd

Fler tips på simglasögon

 • Biofuse 2.0

  Biofuse 2.0
  Biofuse 2.0 från Speedo är bekväma simglasögon med god passform.
 • Women's Futura Biofuse Flexiseal Goggle

  Women's Futura Biofuse Flexiseal Goggle
  *Supermjuk och flexibel tätning för en ännu skönare upplevelse. *Biofuse® – Teknologi som innebär att glasögonen formar sig efter ditt ansikte för en mjuk och vattentät passform. *Mjuka, gel-liknande material för optimal komfort. *Bra vidvinkelseende gör att du inte behöver vrida huvudet för att se motståndarna. *Imfritt/rökfärgat glas med UV-skydd skyddar mot solen vid simning utomhus. *Fodral ingår.
 • Juniors' Biofuse 2.0

  Juniors' Biofuse 2.0
  *Biofuse®-teknik *Mjuka tätningar *Bra passform *Antifog ger klar syn *Ultimat UV-skydd med polykarbonatlinser som har UV400-skydd
 • Women's Futura Biofuse Flexiseal Goggle

  Women's Futura Biofuse Flexiseal Goggle
  *Form och storlek anpassade efter den kvinnliga anatomin. *Supermjuk och flexibel tätning för en ännu skönare upplevelse. *Biofuse® – Teknologi som innebär att glasögonen formar sig efter ditt ansikte för en mjuk och vattentät passform. *Mjuka, gel-liknande material för optimal komfort. *Bra vidvinkelseende gör att du inte behöver vrida huvudet för att se motståndarna. *Imfritt/rökfärgat glas med UV-skydd skyddar mot solen vid simning utomhus. *Fodral ingår.
 • Aquapulse Pro Mirror Goggle Au

  Aquapulse Pro Mirror Goggle Au
  *IQfit™ 3D-tätning för en vattentät, säker passform som minskar trycket runt ögonen. *IQfit™ remmar med precis justering för personlig passform. *Tight, omslutande design för extra bra vidvinkelseende. *Sidoarmar för extra stabilitet och minskat tryck mot huvudet. *Dubbla silikonremmar ger en säker passform. *Spegelglas reducerar ljusinsläpp och störande blänk. *Imfritt glas med 100% UV-skydd.
 • Etui För Simglasögon Med Mönster - Svart - Återvunnet Och Kan Återvinnas

  Etui För Simglasögon Med Mönster - Svart - Återvunnet Och Kan Återvinnas
  Våra produktutformningsteam har utvecklat detta etui för simmare som vill förvara sina simglasögon under bästa tänkbara förhållanden
 • Simglasögon Active L Spegelglas Blå/svart

  Simglasögon Active L Spegelglas Blå/svart
  Vårt utvecklingsteam har tagit fram de här simglasögonen för vana simmare som vill utveckla sin teknik och sin fysik.
 • Head Bio Defog

  Head Bio Defog
  En unik produkt specifikt designad för att hålla dina simglasögon fria från imma. Detta medel är hypoallergent och tillverkat av biologiskt nedbrytbart material från naturligt ursprung.
 • Simglasögon Swimdow V2 S Klara Glas - Rosa

  Simglasögon Swimdow V2 S Klara Glas - Rosa
  Vårt designteam har tagit fram de här simglasögonen för nybörjare som simtränar antingen inomhus eller utomhus.
 • Simglasögon - Xbase Tonade S Klara Glas - Rosa

  Simglasögon - Xbase Tonade S Klara Glas - Rosa
  Vårt team har tagit fram de här simglasögonen för nybörjarsimmare.
 • Anti Imskyddsmedel 3 Ml För Simglasögon Och Snorkelmasker

  Anti Imskyddsmedel 3 Ml För Simglasögon Och Snorkelmasker
  Vårt team har tagit fram den här imskyddsbehandlingen så att du kan förnya den och använda dina simglasögon ännu längre.
 • Simglasögon Xbase Dye Stl S Klara Glas Orange/blå

  Simglasögon Xbase Dye Stl S Klara Glas Orange/blå
  Vårt team har tagit fram de här simglasögonen för nybörjarsimmare.
 • Simglasögon Active S Tonade Glas Rosa/vit

  Simglasögon Active S Tonade Glas Rosa/vit
  Vårt utvecklingsteam har tagit fram de här simglasögonen för vana simmare som vill utveckla sin teknik och sin fysik.
 • Simglasögon Swimdow V2 S Klara Glas Blå

  Simglasögon Swimdow V2 S Klara Glas Blå
  Vårt designteam har tagit fram de här simglasögonen för nybörjare som simtränar antingen inomhus eller utomhus.
 • Simglasögon - Swimdow L Klara Glas - Blå Grå

  Simglasögon - Swimdow L Klara Glas - Blå Grå
  Vårt team har tagit fram de här simglasögonen för nybörjare som simtränar antingen inomhus eller utomhus.

Så får du simglasögonen att sitta fast bättre

Ett problem som många upplever är att simglasögonen glider ner, kanske helt lossnar och hamnar under hakan. Det händer speciellt vid dyk från pall då kraften mot simgoggles är stor.

Förutom att spänna bandet runt huvudet hårdare kan man använda dubbla simmössor. En för att skydda håret, på med simglasögonen och sen ovanpå de en till simmössa.

Minska risken för imma

Ett problem som kan uppstå i vattnet är att det blir imma på simglasögonens insida. Det är kall och varm luft samt fukt som är problemet. Men det finns sätt att minska risken för att imma ska uppstå.

Många simglasögontillverkare säger att de lägger på en immskyddsbehandling. Den kommer förr eller senare att försvinna så det är lika bra att lära sig detta knep.

De som har erfarenhet säger att tvål eller saliv är riktigt bra för att motverka problemet. Man ska spruta lite flytande tvål eller spotta en rejäl loska på insidan av glasen. Sen gnuggar man runt det med fingret och sköljer bort.

Ett till tips är att om man behöver ta av sig glasögonen under ett simpass ska man dra ner de istället för upp på pannan. Halsregionen släpper inte ut lika mycket värme som pannan och det är värmen som är grunden till immbildningen.

Simglasögon med styrka

För den som behöver synkorrigering och inte använder linser kan man köpa simglasögon med styrka. Flera optiker erbjuder detta i samarbete med tillverkare som Malmsten och Speedo. Man kan också beställa såna via sportbutiker om man hellre vill det.

ilead