Långfärdsskridskor

Att nästan ljudlöst glida fram över en blank is är magiskt. Med långfärdsskridskor får man både bra träning och fantastiska naturupplevelser. Här finns skridskorna med bindningar i vilka du kan använda dina vanliga vandrarkängor. Det finns också långfärdsskridskor med skidbindningar som passar till längdåkningspjäxor.

I kategorin har vi också slängt in tillbehör för dina isfärder. Du hittar teleskopstavar och ryggsäckar samt slipställ för att slipa dina skridskor.

Populärt inom långfärdsskridskor

 • Slipställ Upp

  Slipställ Upp
  *Specialutvecklat för att att låta dig slipa dina skridskor med bindningarna på *Passar alla skridskor och bindningar
 • Trekking

  Trekking
  *Skridsko för åkning med stabila kängor *Dubbla pumpspännen av "snowboardtyp" *Längdsleds justerbar bindning, steglös *Fast hälLängd:40 cm: För kängor upp till storlek 36Längd: 45 cm: För kängor mellan storlek 36-39Längd: 50 cm: För kängor mellan storlek 40-43Längd: 55 cm: För kängor mellan storlek 44-47
 • Blade with Binding

  Blade with Binding
  Zandstra Blade har en unik v-formad profil i aluminium som erbjuder maximal vridstyvhet och en härlig åkkänsla. Den blir också stabil, vilket gör att den passar suveränt även för nybörjare. Finns i tre olika längder, 43, 45 och 48 cm. Blade m bindning levereras monterad med Rottefella NNN BC Manuell. *40 cm (skostorlek 35-37). *43 cm (skostorlek 38-40). *45 cm (skostorlek 41-43). *48 cm (skostorlek 44-47).
 • Track Mont BC

  Track Mont BC
  Zandstra Track passar både nybörjare och duktiga åkare med sin vridstyva T-profil med skena i rostfritt stål som ger en mycket behaglig åkning. Levereras med robust Rottefella BC manuell (NNN BC systemet). bindning. Rekommendationer för val av skenlängd:43 cm - för pjäxor upp till storlek 3945 cm - för pjäxor upp till storlek 4348 cm - för pjäxor upp till storlek 48 Tips! Många turskidor har NNN BC bindning så att du kan använda samma kängor till både skidor och långfärdsskridskor.

Fler tips på långfärdsskridskor

 • Ice Prod

  Ice Prod
  Stark och lätt ispik tillverkad av trä som flyter om den skulle hamna i vattnet. Reglerbar handledsrem med kraftig spets av härdat stål. Ett måste i din säkerhetsutrustning!
 • Kids' Raider Ice

  Kids' Raider Ice
  Kids' Raider Ice från K2 är justerbara skridskor som växer med ditt barn och eliminerar behovet av att behöva köpa nya skridskor varje år. Skridskorna har ett integrerat fäste för bladet som sänker gravitationen och gör det enklare att hålla sig balanserad. K2 Softboot® och Junior Cuff ger maximal komfort och stöd. Ett värmande foder och vattenavstötande material håller barnets fötter varma och torra när de glider fram på isen.
 • Kids' Rink Raven Ice BOA

  Kids' Rink Raven Ice BOA
  BOA® Fit System vilket gör det enkelt att få en snabb, enkel och precis passform samtidigt som det gör det enkelt att ta på och av skridskorna. Med ett integrerat bladfäste som sänker en ung skridskoåkares tyngdpunkt, gör Rink Raven BOA® det lättare att upprätthålla balansen när du åker skridskor. De har också K2 Original K2 SoftBoot® med ett borstat foder och vattenavvisande material som håller fötterna varma, torra och bekväma.
 • Ice Pick

  Ice Pick
  Ice Pick från Zandstra har två skumhandtag och vissla. I Sverige är det obligatoriskt med isdubb när man åker skridskor på naturis.
 • Safety Line

  Safety Line
  *25 meter flytande lina *Påse som glider lätt på is och snö *Tydlig instruktionsbild på påsen, underlättar vid stressiga situationer *Handtag i skumfoam med mycket bra grepp även med blöta handskar *Vikt: 750 gram *Ett måste för alla långfärdsskridskoåkare!
 • Foss Sharpening Stone 7205

  Foss Sharpening Stone 7205
  Mått (cm). : 25 x 7,5 x 2
 • Women's Alexis Ice

  Women's Alexis Ice
  Modellen passar bra på smala fötter och låga fotbäddar. Dessutom har manschetten formats för en djupare passform på vaden. Och genom Stability Plus Cuff ger Alexis Ice – ovanligt för en skridsko för fritidsaktiviteter – mycket stabilitet. Bladet i rostfritt stål är lätt att slipa – för perfekt glid och stopp, varje gång.
 • Men's F.I.T. Ice

  Men's F.I.T. Ice
  Men's F. I. T. Ice har vattenavvisande material och ett varmt borstat foder för att hålla dina fötter både varma och torra. De injektionslåsta bladen i rostfritt stål är förslipade.
 • Sharpening Jig Low 7139

  Sharpening Jig Low 7139
  Sharpening Jig Low 7139 från Zandstra är ett anodiserat aluminium-slipställ för långfärdsskridskor. Slipbordets stabilitet gör det mycket användarvänligt. Den låga och långa profilen är speciellt framtagen för handslipning av nordiska skridskor, Easy-Gliders och andra blad som inte passar i vanliga slipställ.
 • Safety Line Set

  Safety Line Set
  Safety Line Set är ett räddningssytem för ryggsäck från Zandstra. Bärsele med karbinhake och dubbla kardborreinfästningar och justerbar grensele.
 • Isdubb

  Isdubb
  Isdubb från Isvidda är dubbar med kraftigt handtag i gummi som ger bra grepp även när den är blöt. Justerbar rem runt halsen och visselpipa.
 • Raider Ice

  Raider Ice
  K2 Raider-skridskon är justerbar så att den växer med ditt barn och eliminerar behovet av att köpa nya skridskor varje år. Den har också ett integrerat bladfäste som sänker en ung åkares tyngdpunkt vilket gör det mycket lättare att hålla balansen. Den har den beprövade komforten hos K2 Softboot® och det maximala stödet som Junior Manschett ger. En varm borstad liner och vattenavvisande material håller ditt barns fötter varma och torra när de lär sig att älska friheten att åka skridskor på is.
 • Slipsten Fickmodell

  Slipsten Fickmodell
  Mått (mm). : 75 x 20 x 5
 • Double Ice Pole

  Double Ice Pole
  *Spetsar av härdat stål *Extragrepp av isolerande skum
 • 3M Polishing Triangle

  3M Polishing Triangle
  Kornstorlek:Blå: 40 mikronGrön: 30 mikronRosa: 3 mikronLängd: 25 cm
 • Kids' Marlee Beam

  Kids' Marlee Beam
  LED-lamporna drivs av två CR 2023-batterier.
 • Kids' Easy Glider

  Kids' Easy Glider
  *Rostfritt stål med hårdhet 45 Rc *Standardradie på 35 m. Idealiskt för nybörjare *Bred nylonram *Remmar gör det lättare att spänna fast skridskorna snabbt *Remmarna kan lätt spännas under tiden du åker *Bindningen vid hälen har en mjuk skyddsrem *Skridskorna är säkra så du inte skadar dig på dem om du ramlar *Ramen är tillverkad av teknisk nylon. Zytel 501 S. T. Skostorlekar:S = 26-30M = 31-35L = 36-39XL = 40-43/44
 • Nis Performance

  Nis Performance
  NIS Performance är en perfekt skridsko för dig som både vill ge dig ut på dagstur men som även vill svettas rejält en timma eller två genom banåkning. Bindning: Rottefella Performance NNN. Denna modell passar inte till BC-pjäxor.
 • Kids' Marlee Ice

  Kids' Marlee Ice
  Kids' Marlee Ice från K2 Skis är justerbara skidskor för barn som växer med ditt barn och eliminerar behovet av att köpa nya skridskor varje år. De har också ett integrerat bladfäste som sänker en ung åkares tyngdpunkt vilket gör det mycket lättare att hålla balans. Skridskorna har den beprövade komforten hos K2 Softboot® och ett maximalt stöd som ger en bra balans mellan komfort och prestanda. En varm borstad insida och ett vattenavvisande yttermaterial håller ditt barns fötter varma och torra.
 • Skenskydd

  Skenskydd
  Två plastclips och kardborrband som paketerar ihop allt så det lätt glider ner i ryggsäcken vid avslutad tur.
 • Kids' Raider Beam

  Kids' Raider Beam
  LED-lamporna drivs av två CR 2023-batterier.
 • Bob Skate De Luxe

  Bob Skate De Luxe
  Nybörjarskridsko med dubbla skenor som gör det lätt & roligt för de minsta att ta sina första skär. Justerbar storlek från 24-30 och justerbara remmar för att passa med vinterskorna. Storlek: 24-30
 • Sharpening Jig Tango 7129

  Sharpening Jig Tango 7129
  Sharpening Jig Tango 7129 från Zandstra är ett lättanvänt slipställ för långfärdsskridskor. Stället är lätt att bära med sig och enkelt att sätta upp.
 • Isdubb Viking

  Isdubb Viking
  Isdubb Viking från Ifish. CE-Godkänd isdubb med visselpipa och säkert grepp. Levereras med bruksanvisning på flera språk som Svenska, Norska, Finska, Polska och Engelska
 • Flex Monterad Med Rotefella BC

  Flex Monterad Med Rotefella BC
  *40 cm: 35-37 *45 cm: 36-39 *50 cm: 40-43 *55 cm: 44+

Att välja längd på långfärdsskridskor

Skridskoskenan på en långfärdsskridsko kan variera i längd. Ett huvudkrav är att skenan är längre än din sko/bindning så att du får plats att stå på den.

Ett rekommenderat intervall är att utgå från din skolängd och lägga på 5-8 cm. Det du kan ha i åtanke är att långa skenor är svårare att hantera än korta. En lång skridskoskena är dock stabilare om isen är lite knagglig.

Längd Skostorlek
45 cm upp till 39
50 cm 40-43
55 cm 44-47

Lös eller fast häl?

Det finns långfärdsskridskor där hälen är antingen lös eller fast. Skridskor med lös häl låter dig ha en längre tryckfas i frånskjutet. Nackdelen är att vingligheten ökar.

Skridskor med fast häl ger bättre stabilitet men inte samma möjlighet till långa skär.

Förr eller senare kommer du att behöva fixa med eggen på dina skridskor. Vi har skrivit en guide för hur man slipar och bryner skridskor själv hemma.

Tillbehör och utrustning för skridskoåkning

» Stavar för långfärdsskridskor