Långfärdsskridskor

Att nästan ljudlöst glida fram över en blank is är magiskt. Med långfärdsskridskor får man både bra träning och fantastiska naturupplevelser. Här finns skridskorna med bindningar i vilka du kan använda dina vanliga vandrarkängor. Det finns också långfärdsskridskor med skidbindningar som passar till längdåkningspjäxor.

I kategorin har vi också slängt in tillbehör för dina isfärder. Du hittar teleskopstavar och ryggsäckar samt slipställ för att slipa dina skridskor.

Populärt inom långfärdsskridskor

 • Trekking Nocolour

  Trekking Nocolour
  Isvidda Trekking är en långfärdsskridsko lämplig för dig som komma börja åka långfärdsskridskor. Skridskon använder sig av en justerbar universalbindning som låter dig åka med vilka stabilare kängor som helst. Bindningarnas placering kan justeras för att du ska få bästa passformen på dina kängor och rätt balans i åkningen. Skridsko för åkning med stabila kängorDubbla pumpspännen av "snowboardtyp"Längdsleds justerbar bindning, steglösFast hälLängd:40 cm: För kängor upp till storlek 36Längd: 45 cm: För kängor mellan storlek 36-39Längd: 50 cm: För kängor mellan storlek 40-43Längd: 55 cm: För kängor mellan storlek 44-47
 • Blade with Binding NoColour

  Blade with Binding NoColour
  Zandstra Blade with Binding är en långfärdsskridsko får både rutinerade skridskorävar och nybörjare. Hyllad av många för sin suveräna åkkänsla. Zandstra Blade har en unik v-formad profil i aluminium som erbjuder maximal vridstyvhet och en härlig åkkänsla. Den blir också stabil, vilket gör att den passar suveränt även för nybörjare. Finns i tre olika längder, 43, 45 och 48 cm. Blade m bindning levereras monterad med Rottefella NNN BC Manuell.40 cm (skostorlek 35-37)43 cm (skostorlek 38-40)45 cm (skostorlek 41-43)48 cm (skostorlek 44-47)
 • Track Mont BC Nocolour

  Track Mont BC Nocolour
  Zandstra Track NNN BC är en ypperlig löshäls skridsko för dig som vill ha en något billigare skridsko men som inte tummar på kvaliten, levereras med Rottefella BC manuell bindning.  Zandstra Track passar både nybörjare och duktiga åkare med sin vridstyva T-profil med skena i rostfritt stål som ger en mycket behaglig åkning.Levereras med robust Rottefella BC manuell (NNN BC systemet) bindning.Rekommendationer för val av skenlängd:43 cm - för pjäxor upp till storlek 3945 cm - för pjäxor upp till storlek 4348 cm - för pjäxor upp till storlek 48 Tips! Många turskidor har NNN BC bindning så att du kan använda samma kängor till både skidor och långfärdsskridskor.
 • T-Skate PRO Black

  T-Skate PRO Black
  T-skate Pro är en lätt skridsko med kortare nos och åkradie. Skridskon är justerbar i längdled för NIS-bindningar. Passar bäst på plogade banor och fina isar. T-skate Pro har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Konstruktionen gör att skridskon har samma åkradie oavsett temperatur, 25 meter. 100 % svensktillverkad av återvunnet material och 100 % återvinningsbar. Egenskaper: Hålprofil och balanspunkt anpassad för NIS- och SNS-bindningarMaterial: Rostfritt stål, Aluminiumlegering #6061Vikt: 610g 

Fler tips på långfärdsskridskor

 • Men's F.I.T. Ice Black/Red

  Men's F.I.T. Ice Black/Red
  Men's F.I.T. Ice från K2 Skis är bekväma skridskor för herr, perfekta för fritidsåkning i ishallen eller ute på sjön en vinterdag! Skridskorna har K2´s original SoftBoot®-design, en teknik med hög komfort och andningsförmåga, samt Stability Plus Cuff som ger gott om stöd och flexibilitet. Men's F.I.T. Ice har vattenavvisande material och ett varmt borstat foder för att hålla dina fötter både varma och torra.  De injektionslåsta bladen i rostfritt stål är förslipade.
 • Double Ice Pole No Color

  Double Ice Pole No Color
  Zandstra Double Ice Pole är precis vad det låter som, ett par stavar/ispikar att använda vid långfärdsskridsko. Långa extragrepp av mjukt och isolerande skum ger bra greppmöjligheter.  Spetsar av härdat stålExtragrepp av isolerande skum
 • Zandstra Ice Prod Green

  Zandstra Ice Prod Green
  Ice Prod från Zandstra är en ispik med enkel konstruktion som fungerar i alla lägen. Spets av härdat stål. Stark och lätt ispik tillverkad av trä som flyter om den skulle hamna i vattnet. Reglerbar handledsrem med kraftig spets av härdat stål.Ett måste i din säkerhetsutrustning!
 • Ice Pick

  Ice Pick
  Ice Pick från Zandstra har två skumhandtag och vissla. I Sverige är det obligatoriskt med isdubb när man åker skridskor på naturis.
 • K2 Sports Kids' Marlee Beam Black - Purple

  K2 Sports Kids' Marlee Beam Black - Purple
  Kids' Marlee Beam från K2 Sports är utmärkta nybörjarskridskor för barn som tack vare sin justerbara funktion kan växa med barnet. De är även mycket lätta för barnet själv att ta på och av. Skridskorna har LED-lampor som kan blinka och ge ett fast sken i olika styrkor. Skridskon har maximalt stöd och skenans fäste är utformad för att göra den enklare att balansera på. På insidan finns ett varmt foder och de vattenavstötande materialen håller fötterna varma och torra under långa dagar på isen. LED-lamporna drivs av två CR 2023-batterier.
 • Zandstra Nis Performance NoColour

  Zandstra Nis Performance NoColour
  Nis Performance är en långfärdsskridsko med Rottefella NNN Performancebinding, som passar både nybörjare och mer erfarna åkare. Den är lätt men samtidigt stabil, skentjockleken är 1,25 mm och åkradien 35 m.  NIS Performance är en perfekt skridsko för dig som både vill ge dig ut på dagstur men som även vill svettas rejält en timma eller två genom banåkning.Bindning: Rottefella Performance NNN. Denna modell passar inte till BC-pjäxor.
 • Isvidda Isdubb Black/Red

  Isvidda Isdubb Black/Red
  Isdubb från Isvidda är dubbar med kraftigt handtag i gummi som ger bra grepp även när den är blöt. Justerbar rem runt halsen och visselpipa.
 • Zandstra Foss Sharpening Stone 7205 Grey

  Zandstra Foss Sharpening Stone 7205 Grey
  Foss Sharpening Stone 7205 från Zandstra är en kombinationssten som ger bekvämligheten med två olika kornytor i en enda sten. Stenen har en grov sida för slipning och en fin sida för polering. Stenen är gjord av kiselkarbid-slipmedel och tillplattad efter tillverkning. Detta gör den till den perfekta stenen för skridskoåkare som förväntar sig det bästa slipresultatet. Mått (cm): 25 x 7,5 x 2
 • Raider Ice Green/Yellow

  Raider Ice Green/Yellow
  K2 Raider-skridskon är justerbar så att den växer med ditt barn och eliminerar behovet av att köpa nya skridskor varje år. Den har också ett integrerat bladfäste som sänker en ung åkares tyngdpunkt vilket gör det mycket lättare att hålla balansen. Den har den beprövade komforten hos K2 Softboot® och det maximala stödet som Junior Manschett ger. En varm borstad liner och vattenavvisande material håller ditt barns fötter varma och torra när de lär sig att älska friheten att åka skridskor på is.
 • Flex Monterad Med Rotefella BC Black

  Flex Monterad Med Rotefella BC Black
  Flex Monterad Med Rotefella BC från Isvidda är långfärdsskridskor med T-profil i aluminium och skena i rostfritt stål. 40 cm: 35-3745 cm: 36-3950 cm: 40-4355 cm: 44+
 • Zandstra Sharpening Jig Tango 7129 Metal

  Zandstra Sharpening Jig Tango 7129 Metal
  Sharpening Jig Tango 7129 från Zandstra är ett lättanvänt slipställ för långfärdsskridskor. Stället är lätt att bära med sig och enkelt att sätta upp.
 • Lundhags T-Skate NNN BC Black

  Lundhags T-Skate NNN BC Black
  T-Skate NNN BC från Lundhags en allround-skridsko som fungerar på alla typer av isar. T-skate har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Konstruktionen gör att skridskon har samma åkradie oavsett temperatur, 28 meter. 100 % svensktillverkad av återvunnet material och 100 % återvinningsbar. Levereras med Rottefella NNN BC-bindning. Lös häl, 40 cm, 45 cm, 50 cmMaterial: Rostfritt stål, Aluminiumlegering #6061Vikt: 1120g 40 cm: storlek 36-4045 cm: storlek 41-4550 cm: storlek 46-48
 • Kids' Easy Glider Red

  Kids' Easy Glider Red
  Kids' Easy Glider från Zandstra är långfärdsskridskor med ställbar rem över foten och hälen som passar tillsammans med vanliga kängor. Ett utmärkt alternativ för barn som vill komma igång med långfärdsskidskor. Rostfritt stål med hårdhet 45 RcStandardradie på 35 m. Idealiskt för nybörjareBred nylonramRemmar gör det lättare att spänna fast skridskorna snabbtRemmarna kan lätt spännas under tiden du åkerBindningen vid hälen har en mjuk skyddsremSkridskorna är säkra så du inte skadar dig på dem om du ramlarRamen är tillverkad av teknisk nylon. Zytel 501 S.T.Skostorlekar:S = 26-30M = 31-35L = 36-39XL = 40-43/44
 • Women's Alexis Ice Gray/Green

  Women's Alexis Ice Gray/Green
  Women's Alexis Ice från K2 Skis är bekväma skridskor för dam, perfekta för åkning i ishallen eller på sjön en vinterdag! Skridskorna har ett varmt innerfoder och ett vattenavvisande yttermaterial som är designat för att hålla dina fötter varma och torra. Överdelen är i stödjande mesh för att hålla stilen sportig och komforten bekväm. Modellen passar bra på smala fötter och låga fotbäddar. Dessutom har manschetten formats för en djupare passform på vaden. Och genom Stability Plus Cuff ger Alexis Ice – ovanligt för en skridsko för fritidsaktiviteter – mycket stabilitet. Bladet i rostfritt stål är lätt att slipa – för perfekt glid och stopp, varje gång.
 • Kids' Marlee Ice Turquise/Yellow

  Kids' Marlee Ice Turquise/Yellow
  Kids' Marlee Ice från K2 Skis är justerbara skidskor för barn som växer med ditt barn och eliminerar behovet av att köpa nya skridskor varje år. De har också ett integrerat bladfäste som sänker en ung åkares tyngdpunkt vilket gör det mycket lättare att hålla balans. Skridskorna har den beprövade komforten hos K2 Softboot® och ett maximalt stöd som ger en bra balans mellan komfort och prestanda. En varm borstad insida och ett vattenavvisande yttermaterial håller ditt barns fötter varma och torra.
 • Skenskydd

  Skenskydd
  Zandstra Skenskydd är ett praktiskt skenskydd för långfärdskridskor.  Två plastclips och kardborrband som paketerar ihop allt så det lätt glider ner i ryggsäcken vid avslutad tur.
 • K2 Sports Kids' Raider Beam Black - Anthracite

  K2 Sports Kids' Raider Beam Black - Anthracite
  Kids' Raider Beam från K2 Sports är utmärkta nybörjarskridskor för barn som tack vare sin justerbara funktion kan växa med barnet. De är även mycket lätta för barnet själv att ta på och av. Skridskorna har LED-lampor som kan blinka och ge ett fast sken i olika styrkor. Skridskon har maximalt stöd och skenans fäste är utformad för att göra den enklare att balansera på. På insidan finns ett varmt foder och de vattenavstötande materialen håller fötterna varma och torra under långa dagar på isen. LED-lamporna drivs av två CR 2023-batterier.
 • Kids' Rink Raven Ice BOA Black/Red

  Kids' Rink Raven Ice BOA Black/Red
  Kids' Rink Raven Ice BOA från K2 Skis är justerbara skridskor för barn, perfekta för fritidsåkning i ishallen eller på sjön en vinterdag! Skridskorna kan justeras till fem olika storlekar vilket gör att skridskorna växer med barnet och eliminerar behovet av att köpa nya skridskor varje år. BOA® Fit System vilket gör det enkelt att få en snabb, enkel och precis passform samtidigt som det gör det enkelt att ta på och av skridskorna. Med ett integrerat bladfäste som sänker en ung skridskoåkares tyngdpunkt, gör Rink Raven BOA® det lättare att upprätthålla balansen när du åker skridskor. De har också K2 Original K2 SoftBoot® med ett borstat foder och vattenavvisande material som håller fötterna varma, torra och bekväma.
 • Zandstra Slipsten Fickmodell Grey

  Zandstra Slipsten Fickmodell Grey
  Slipsten Fickmodell från Zandstra är en slipsten av silikonkarbid som används för att få bort små ojämnheter när du slipar långfärdsskridskor. Liten nog för att passa i fickan. Mått (mm): 75 x 20 x 5
 • Dominator NIS Black

  Dominator NIS Black
  Dominator NIS är Lundhags toppmodell för den åkare som vill justera sin balanspunkt i sidled. Åkyta och skena är designade för att passa alla typer av underlag, under hela skridskosäsongen. Levereras med bindning. Dominator NIS är en vancerad tur- och motionsskridsko med lös häl. Den har CNC-fräst profil samt laserskruren och CNC-slipad skena.Material: Rostfritt stål, Aluminiumlegering #6061Rottefella Xcelerator-bindning medföljerVikt 1020 g100 % svensktillverkad40 cm: Storlek 36-4045 cm: Storlek 41-4650 cm: Storlek 46-48Bindning: Rottefella Xcelerator. Denna modell passar inte till BC-pjäxor.
 • T-Skate Black

  T-Skate Black
  Helt ny allround-skridsko som fungerar på alla typer av isar. T-skate har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Konstruktionen gör att skridskon har samma åkradie oavsett temperatur, 28 meter. 100 % svensktillverkad av återvunnet material och 100 % återvinningsbar. Levereras utan bindning. Lös häl, 40 cm, 45 cm, 50 cmMaterial: Rostfritt stål, Aluminiumlegering #6061Vikt: 680g 40 cm: storlek 36-4045 cm: storlek 41-4550 cm: storlek 46-48
 • Kids' Raider Ice Green/Orange

  Kids' Raider Ice Green/Orange
  Kids' Raider Ice från K2 är justerbara skridskor som växer med ditt barn och eliminerar behovet av att behöva köpa nya skridskor varje år. Skridskorna har ett integrerat fäste för bladet som sänker gravitationen och gör det enklare att hålla sig balanserad. K2 Softboot® och Junior Cuff ger maximal komfort och stöd. Ett värmande foder och vattenavstötande material håller barnets fötter varma och torra när de glider fram på isen.

Att välja längd på långfärdsskridskor

Skridskoskenan på en långfärdsskridsko kan variera i längd. Ett huvudkrav är att skenan är längre än din sko/bindning så att du får plats att stå på den.

Ett rekommenderat intervall är att utgå från din skolängd och lägga på 5-8 cm. Det du kan ha i åtanke är att långa skenor är svårare att hantera än korta. En lång skridskoskena är dock stabilare om isen är lite knagglig.

Längd Skostorlek
45 cm upp till 39
50 cm 40-43
55 cm 44-47

Lös eller fast häl?

Det finns långfärdsskridskor där hälen är antingen lös eller fast. Skridskor med lös häl låter dig ha en längre tryckfas i frånskjutet. Nackdelen är att vingligheten ökar.

Skridskor med fast häl ger bättre stabilitet men inte samma möjlighet till långa skär.

Förr eller senare kommer du att behöva fixa med eggen på dina skridskor. Vi har skrivit en guide för hur man slipar och bryner skridskor själv hemma.

Tillbehör och utrustning för skridskoåkning

» Stavar för långfärdsskridskor