Stand Up Paddle Board

SUP är en förkortning av Stand Up Paddle och är den aktivitet som blivit så populär på sistone där man står på en surfbräda och paddlar med en lång paddel. SUP-träning med paddelbräda är väldigt allround och ger både muskelträning och balansträning.

Populärt inom stand up paddle board

 • Bohus SUP

  Bohus SUP
  Detta ingår i paketet:1 SUP1 reparationskit1 paddel1 ryggsäck1 pump1 fena
 • Halland SUP

  Halland SUP
  Rekommenderat tryck när du blåser upp Halland SUP är max 15 PSI.Mått: 310x81x15 cmDetta ingår i paketet:1 SUP1 reparationskit1 paddel1 ryggsäck1 pump1 fena
 • Magma SUP

  Magma SUP
  Avtagbar fenaIntegrerad D-ring med elastisk rem för att fästa bagage Diamond grooving footpad för ultimat grepp och komfort3-delad, justerbar aluminiumpaddelInkluderar: Bärryggsäck, pump, aluminiumpaddel, fena och fångrem.I all-around advanced serien är de kortare modellerna bättre lämpade för att fånga vissa vågor, medan de längre bredare modellerna riktar sig till tyngre paddlare eller familjer som paddlar tillsammans på en bräda. Aqua Marina SUP brädor som ingår i all-around advanced serien är Beast, Magma och Atlas.
 • Breeze SUP

  Breeze SUP
  Avtagbar fenaIntegrerad D-ring med elastisk rem för att fästa bagage Diamond grooving footpad för ultimat grepp och komfortInkluderar: Bärryggsäck, pump, aluminiumpaddel, fena och fångrem

Fler tips på stand up paddle board

 • Aztron Neptune SUP touring-brädsats

  Aztron Neptune SUP touring-brädsats
  Aztron Neptune SUP-brädsatsen är ett robust val för längre SUP-turer och mer utmanande väderförhållanden. En allmän uppfattning är att SUP-paddling endast lämpar sig när det är vindstilla, men denna bräda håller sig stabil även vid hårdare vindar. Neptune touring-brädan är större än Urono och Terra och passar bra för användare upp till 120 kg, då bärförmågan är 160 kg. Brädan har precis som Urono och Terra en spetsig nos och en utmärkt riktningsstabilitet och hastighet, vilket gör att brädan är enkel att hantera och färden blir smidig. Nosen är lätt uppåtböjd, vilket hjälper till att hålla brädan stabil även vid lätta vågor och snabbare hastighet. Alla Aztrons modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. De ger också ökad säkerhet – om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan man har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Obs! Använd ALLTID flytväst på vatten! Ståytan i Neptune är av 5 mm tjockt EVA-skum, som gör att du inte halkar och känns behagligt under fötterna även på längre distanser. Bak på Neptune finns även ett extra fotstöd som ger stöd vid hårdare tag. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Neptune SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Neptune uppblåsbar SUP-bräda – Tredelad justerbar paddel i aluminium – Effektiv dubbelverkande pump – Tryckmätare – Fångrem – Bärryggsäck Tekniska data – Storlek: 381 x 81 x 15 cm - Vikt: 13 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 120 kg – Bärförmåga: 160 kg – Volym: 339 L – Två luftbehållare – Max. tryck: 15 psi Beställ här en SUP-sats som bekvämt och bekymmersfritt tar dig på även längre åkturer!
 • Aztron Eclipse 11 hård SUP all round-brädsats

  Aztron Eclipse 11 hård SUP all round-brädsats
  Aztron Eclipse 11 hårda SUP-brädsatsen innehåller allt som nybörjaren behöver för SUP-paddling! Köp träningsredskap för sommar- och vattensport på Sportproffsen.se
 • Aztron Martian hård SUP-bräda

  Aztron Martian hård SUP-bräda
  Aztron Martian SUP är en hård, mycket styv, snabb och smal bräda tillverkad av kol- och glasfiber för tävlingsbruk och SUP-paddlare som uppskattar fart. Brädan är utformad för maximal styvhet, riktningsstabilitet och snabbhet, vilket gör att den inte är ett förstahandsval för så kallade ”söndagspaddlare” som uppskattar stabilitet och enkel användning. Vid vindstilla passar brädan utmärkt även för något mer erfarna SUP-paddlare för långa turer, då den är lätt att driva framåt. Hårda brädor används inte med luft så de är klara att användas direkt. Hårda brädor är vanligtvis stadigare än uppblåsbara brädor, men de tar mer plats vid förvaring och transport. En hård SUP-bräda passar bäst för användare som använder brädan på en och samma plats och som har tillräckligt med förvaringsutrymme för den. I brädans bakre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Martian SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Martian SUP-bräda i kol-/glasfiber + fena – Bärrem Obs! Paddeln till denna bräda köps separat. Tekniska data – Storlek: 381 x 68,5 x 16 cm - Vikt: 11 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 95 kg – Bärförmåga: 130 kg
 • Super Trip Family SUP

  Super Trip Family SUP
  Inkluderat: Bärryggsäck, pump och fena.
 • Aztron Apollo hård SUP-bräda

  Aztron Apollo hård SUP-bräda
  Aztron Apollo SUP-brädan är en hård och snabb bräda tillverkad av glasfiber. Hårda brädor används inte med luft så de är klara att användas direkt. Hårda brädor är vanligtvis stadigare än uppblåsbara brädor, men de tar mer plats vid förvaring och transport. En hård SUP-bräda passar bäst för användare som använder brädan på en och samma plats och som har tillräckligt med förvaringsutrymme för den. Apollo är en längre touringbräda med utmärkt riktningsstabilitet och hastighet, som styrs enkelt av SUP-paddlare på alla nivåer. Brädan är utmärkt för långa äventyr på sjön eller vid havskusten. I brädans bakre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Apollo SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Apollo SUP-bräda i glasfiber + fena – Bärrem Obs! Paddeln till SUP-brädan köps separat. Tekniska data – Storlek: 381 x 76 x 16 cm - Vikt: 17,4 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 105 kg – Bärförmåga: 130 kg Beställ här en SUP-bräda för långa äventyr!
 • Atlas SUP

  Atlas SUP
  Avtagbar fenaIntegrerad D-ring med elastisk rem för att fästa bagageDiamond grooving footpad för ultimat grepp och komfort3-delad, justerbar aluminiumpaddelInkluderar: Bärryggsäck, pump, paddel, fena och fångrem.I all-around advanced serien är de kortare modellerna bättre lämpade för att fånga vissa vågor, medan de längre bredare modellerna riktar sig till tyngre paddlare eller familjer som paddlar tillsammans på en bräda. Aqua Marina SUP brädor som ingår i all-around advanced serien är Beast, Magma och Atlas.
 • Vibrant Kid's SUP

  Vibrant Kid's SUP
  Superlätt och gjord i kvalitetsmaterialAvtagbar mittfenaFästband på däck för förvaringSpeciellt utformad lättviktspaddel för yngre åkareAqua Marina dubbelverkande pump för snabb och enkel inflationInkluderar: Bärryggsäck, pump, paddel, fena och fångrem.
 • Coral SUP

  Coral SUP
  Coral SUP från Aqua Marina är den perfekta all-aroundbrädan speciellt utformad för kvinnor. Genom att kombinera Drop Stitch Light Technology med HF Welding Technology är Coral en lätt SUP utan att kompromissa med styvheten. Med adderade D-ringar på skenan för axelrem, bär du enkelt denna bräda på 8,6 kg. Ingår: Väska, Double Action Pump Liquid Air V2, Sports III Paddle, Slide In Center Fin, Safety Leash och Board Strap.
 • Aztron Nova SUP all round-brädsats

  Aztron Nova SUP all round-brädsats
  Aztron Nova SUP-brädsats är allt du behöver för 100 % bekymmerslös SUP-paddling i vackert väder och små vågor! Den 305 cm långa och 81 cm breda brädan är stadig och enkel att styra av paddlare på olika nivåer. En speciell egenskap i Nova-modellen är att den kräver mycket litet förvaringsutrymme, vilket gör den enkel att ta med. Tack vare konstruktionen tar den upp hälften så mycket utrymme ihoprullad utan luft som andra brädor – endast 78 L!  Alla Aztrons modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan ökad styvhet och bärförmåga jämfört med andra SUP-brädor; Nova-modellens styvhet är 15 % och bärförmåga 20–30 %. Två luftbehållare innebär också ökad säkerhet  – om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan man har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Obs! Använd ALLTID flytväst på vatten och solskydd! Den 4 mm tjocka, präglade ståytan ger ett bra grepp under fötterna och förhindrar att du halkar på brädan. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Nova SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Nova uppblåsbar SUP-bräda – Tredelad justerbar paddel i aluminium – Effektiv dubbelverkande pump – Tryckmätare – Fångrem – Bärryggsäck (endast 78 L!) Tekniska data – Storlek: 305 x 81 x 15 cm – Vikt: 9 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 85 kg – Maxlast: 115 kg – Volym: 275 L – Två luftbehållare – Max. tryck: 15 psi Om du vill ha en större bräda med större bärförmåga, bekanta dig med brädorna Mercury och Titan. Beställ här en kompakt och lätt SUP-sats för avslappnande sommarträning!  
 • FitNord Aqua Zoom 380 SUP-brädsats, mörkblå

  FitNord Aqua Zoom 380 SUP-brädsats, mörkblå
  Uppblåsbar SUP-bräda på hela 380 cm som är snabb och stabil i vattnet. Rymmer två personer och mycket packning. Prisvärt startpaket!
 • FitNord Aqua 300 SUP-brädsats, turkos

  FitNord Aqua 300 SUP-brädsats, turkos
  Aqua 300 år en uppblåsbar SUP-bräda för hela familjen. Startpaketet med allt du behöver: SUP-bräda, paddel, fenor, pump, fångrem, reparations-kit och väska.
 • Beast SUP

  Beast SUP
  Ingår: Zip Backpack (väska), Double Action Pump Liquid Air V2 (pump), Sports III Paddle (paddel), Slide In Center Fin (fena) och Safety Leash (säkerhetsband).I all-around advanced serien är de kortare modellerna bättre lämpade för att fånga vissa vågor, medan de längre bredare modellerna riktar sig till tyngre paddlare eller familjer som paddlar tillsammans på en bräda. Aqua Marina SUP brädor som ingår i all-around advanced serien är Beast, Magma och Atlas.
 • FitNord Aqua Pro 330 SUP-brädsats, svart

  FitNord Aqua Pro 330 SUP-brädsats, svart
  Uppblåsbar SUP-bräda med hög lastkapacitet. Startpaket med allt du behöver: SUP-bräda, pump, paddel, fena, ankelrem, reparations-kit och förvaringsväska.
 • Aztron Terra SUP touring-brädsats

  Aztron Terra SUP touring-brädsats
  Aztron Terra SUP-brädsatsen är ett utmärkt val för lätta användare som vill paddla långa distanser. Terra-brädan har en spetsig nos och utmärkt riktningsstabilitet som gör att den flyter lätt framåt och gör färden bekväm. Nosen är lätt uppåtböjd, vilket hjälper till att hålla brädan stabil även vid lätta vågor och snabbare hastighet. Alla Aztrons modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. De ger också ökad säkerhet – om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan man har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Obs! Använd ALLTID flytväst på vatten och bränn dig inte i solen! Ståytan i Terra är av 5 mm tjockt EVA-skum, som gör att du inte halkar och känns behagligt under fötterna även på längre distanser. Bak på Terra finns även ett extra fotstöd som ger stöd vid hårdare tag. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Terra SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Terra uppblåsbar SUP-bräda – Tredelad justerbar paddel i aluminium – Effektiv dubbelverkande pump – Tryckmätare – Fångrem – Bärryggsäck Tekniska data – Storlek: 320 x 81 x 15 cm - Vikt: 11,5 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 95 kg – Bärförmåga: 143 kg – Volym: 270 L – Två luftbehållare – Max. tryck: 15 psi Beställ här en SUP-sats som bekvämt och bekymmersfritt tar dig på även längre åkturer!
 • Aztron Style 2 Paddel

  Aztron Style 2 Paddel
  2-i-1 teleskoppaddel för SUB-brädor och kajaker. Paddeln kan användas både när man står och sitter ned på SUP-brädan.
 • Aztron Titan SUP all round-brädsats

  Aztron Titan SUP all round-brädsats
  Aztron Titan SUP-brädsats är allt du behöver för 100 % bekymmerslös SUP-paddling i vackert väder eller svaga vindar! Titan-modellen är den största allround-SUP-brädan av Aztrons modeller, som ger mycket stadig paddling för användare upp till 112 kg och med en maxlast på upp till 155 kg! Den 363 cm långa och 81 cm breda brädan är mycket generös. Med denna bräda lär sig även nybörjare paddla, eftersom den stora storleken gör att den är mycket stadig på vatten. Alla Aztrons modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. Två luftbehållare innebär också ökad säkerhet  – om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan man har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Obs! Använd ALLTID flytväst och solskydd på vatten! Den 4 mm tjocka präglade ståytan täcker nästan 2/3 av brädans yta, ger ett bra grepp under fötterna och förhindrar att du halkar på brädan. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Titan SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Titan uppblåsbar SUP-bräda – Tredelad justerbar paddel i aluminium – Effektiv dubbelverkande pump – Tryckmätare – Fångrem – Bärryggsäck Tekniska data – Storlek: 363 x 81 x 15 cm - Vikt: 12,5 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 112 kg – Bärförmåga: 155 kg – Volym: 320 L – Material: 1 100D PVC, nätöverdrag – Två luftbehållare – Max. tryck: 15 psi Beställ här en fullt utrustad SUP-sats som passar för harmonisk SUP-paddling även för större användare och nybörjare!  
 • Aztron Meteor SUP-tävlingsbräda

  Aztron Meteor SUP-tävlingsbräda
  Aztron Meteor är en lång och smal uppblåsbar SUP-bräda för racing. Tävlingsbrädan är framtagen för att vara snabb och lämpar sig bäst för dig som har mer vana på SUP sedan tidigare. Meteor-brädan är över fyra meter lång och 71 cm bred. Av Aztrons alla SUP-modeller är Meteor snabbast och har bäst riktningsstabilitet. Är du en erfaren SUP-paddlare med full koll på balansen som vill tävla eller bara komma fram snabbt, är Meteor ditt val. Brädan säljs i en brädsats som innehåller allt du behöver för att komma igång: SUP-bräda, paddel, fenor, pump och fångrem att fästa på ankeln för säkerhet. Allt ryms i den medföljande väskan och SUP-brädan är uppblåst och färdig för användning på under en kvart. Aztrons SUP-modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. De dubbla luftbehållarna ger också ökad säkerhet: Om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan du har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Aztron Meteor har en ovansida av 5 mm tjockt EVA-skum som känns behagligt under fötterna. Bak på paddelbrädan finns ett extra fotstöd som gör paddlingen ännu mer effektiv vid hårdare tag. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. En elastisk rem håller utrustningen håller på plats.  Aztron Meteor SUP-brädsats innehåller: Aztron Meteor uppblåsbar SUP-bräda Effektiv dubbelverkande pump Tredelad justerbar paddel i aluminium Fenor Tryckmätare Fångrem (Ankelrem även kallad leash och säkerhetslina) Förvaringsväska Produktinformation Storlek: 426 x 71 x 15 cm Brädans vikt: 13 kg Rekommenderad användarvikt: max. 110 kg Maxbelastning inkl. packning: 160 kg Kapacitet: 330 L Två luftbehållare Max. tryck: 15 psi Beställ en SUP-sats för raciing som tillåter fart och ger dig en chans i hastighetstävling!  
 • Aztron Cygnus surfbräda

  Aztron Cygnus surfbräda
  Aztron Cygnus är en klassisk surfbräda, så kallad longboard, med EPS-kärna, mjuk EVA-beläggning och lättglidande HDPE-botten. – Rekommenderad användarvikt 60–110 kg – Bärförmåga 130 kg – Storlek 274 x 59 x 10 cm – Fångrem och nylonfena medföljer
 • Vapor SUP

  Vapor SUP
  Ingår: Väska, Double Action Pump Liquid Air V1, Sports III Paddle, Slide In Center Fin och Safety Leash.
 • FitNord Aqua 300 SUP-brädsats, rosa

  FitNord Aqua 300 SUP-brädsats, rosa
  BEGRÄNSAD UPPLAGA I ROSA! Uppblåsbar och robust SUP-bräda som passar hela familjen. Startpaket med SUP-bräda, paddel, pump, fenor och fångrem.
 • Aztron Bodyboard-bräda

  Aztron Bodyboard-bräda
  Aztron Bodyboard-bräda för vuxna och större barn. Bodyboarding är en rolig hobby som påminner om surfing. Den kan utföras på avsevärt mindre vågor än surfing och man behöver inte ta sig långt från strandkanten. EPS-kärna och polyetenbotten Storlek 109 x 55 x 5,6 cm Fångrem (även kallad leash, ankelrem och säkerhetslina) medföljer Beställ genast en bodyboard för sommarens aktiviteter!  
 • Aztron Urono SUP touring-brädsats

  Aztron Urono SUP touring-brädsats
  Aztron Urono SUP-brädsats är ett utmärkt val för längre SUP-turer. Urono-brädan är något större än Terra och passar därför även tyngre användare upp till 110 kg. Brädan har precis som Terra en spetsig nos och en utmärkt riktningsstabilitet, vilket gör att brädan är enkel att hantera och färden blir smidig. Nosen är lätt uppåtböjd, vilket hjälper till att hålla brädan stabil även vid lätta vågor och snabbare hastighet. Alla Aztrons modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. De ger också ökad säkerhet – om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan man har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Obs! Använd ALLTID flytväst på vatten och bränn dig inte i solen! Ståytan i Terra är av 5 mm tjockt EVA-skum, som gör att du inte halkar och känns behagligt under fötterna även på längre distanser. Bak på Urono finns även ett extra fotstöd som ger stöd vid hårdare tag. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Urono SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Urono uppblåsbar SUP-bräda – Tredelad justerbar paddel i aluminium – Effektiv dubbelverkande pump – Tryckmätare – Fångrem – Bärryggsäck Tekniska data – Storlek: 350 x 81 x 15 cm - Vikt: 12,5 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 110 kg – Bärförmåga: 150 kg – Volym: 306 L – Två luftbehållare – Max. tryck: 15 psi Beställ här en SUP-sats som bekvämt och bekymmersfritt tar dig på även längre åkturer!
 • Aztron Nebula SUP-brädsats för två

  Aztron Nebula SUP-brädsats för två
  4 meter jättebräda som rymmer 2-3 paddlare! Utrustad med två luftbehållare för ökad styvhet, samt fästen för utflyktsutrustning. Köp SUP på Sportproffsen.se
 • Aztron Galaxie SUP-brädsats för tre

  Aztron Galaxie SUP-brädsats för tre
  5 meter jättebräda för 3-4 SUP-paddlare. Gott om plats för ryggsäcken och annat bagage. Passar utmärkt även för SUP-yoga. Köp SUP på Sportproffsen.se
 • Aztron Sirius SUP-brädsats för tricks

  Aztron Sirius SUP-brädsats för tricks
  Aztron Sirius SUP är en kort och bred bräda som är idealisk för extrema förhållanden såsom SUP-paddling i forsar och vågor. Om det låter tråkigt med söndagspaddling på en vindstilla sjö och du saknar extremsport i ditt liv – då ska du välja denna bräda! Sirius-brädan är krökt i båda ändarna vilket ger dig ökad kontroll av brädan i vågor eller ojämnt väder. På brädans undersida finns fem fenor som balanserar brädan och förbättrar manöverförmågan. Aztron Sirius är tillverkad i mycket hållbart material så du behöver inte vara rädd för stenar. Aztrons SUP-modeller är utrustade med två luftbehållare vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. De ger också ökad säkerhet: Om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan du har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Aztron Sirius ovansida är täkt med 5 mm tjockt EVA-skum med mycket djupt mönster. Detta ger ett ökat grepp under fötterna även vid häftigare tag. Bak på Sirius finns även ett extra fotstöd som ger stöd och power vid stötar. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. En elastisk rem håller utrustningen på plats under färd. Aztron Sirius SUP-brädsats innehåller: Aztron Sirius uppblåsbar SUP-bräda Effektiv dubbelverkande pump Tredelad justerbar paddel i aluminium Fenor Tryckmätare Fångrem (Ankelrem även kallad leash och säkerhetslina) Förvaringsväska Produktinformation Storlek: 289 x 91 x 15 cm Brädans vikt: 12 kg Rekommenderad användarvikt: max. 120 kg Maxbelastning inkl. packning: 140 kg Kapacitet: 315 L Två luftbehållare Max. tryck: 15 psi Beställ här en SUP-sats för tuffare användning och tricks!  
 • Fusion SUP

  Fusion SUP
  Avtagbar fenaIntegrerad D-ring med elastisk rem för att fästa bagageSlitstarkt gummihandtagDiamond grooving footpad för ultimat grepp och komfortInkluderar: Bärryggsäck, pump, aluminiumpaddel, fena och fångrem.
 • Aztron Mercury SUP all round-brädsats

  Aztron Mercury SUP all round-brädsats
  Aztron Mercury SUP-brädsats är allt du behöver för 100 % bekymmerslös SUP-paddling i vackert väder eller vid svag vind! Den 330 cm långa och 81 cm brädan är mycket stadig och stabil. Längd- och breddförhållandet gör att brädan passar SUP-paddlare på olika nivåer och i alla storlekar! OBS! Maxvikt 140 kg. Alla Aztrons modeller är utrustade med två luftbehållare, vilket ger brädan upp till 30 % ökad styvhet jämfört med andra SUP-brädor. Två luftbehållare innebär också ökad säkerhet  – om en ventil skulle läcka töms inte hela brädan, utan man har gott om tid att flyta tillbaka till stranden. Obs! Använd ALLTID flytväst och solskydd på vatten! Den 4 mm tjocka präglade ståytan ger ett bra grepp under fötterna och förhindrar att du halkar på brädan. I brädans främre del finns förvaringsutrymme för till exempel matsäck, vattenflaska och andra tillbehör. Utrustningen håller sig på plats under den elastiska remmen. Aztron Mercury SUP-brädsatsen innehåller: – Aztron Mercury uppblåsbar SUP-bräda – Tredelad justerbar paddel i aluminium – Effektiv dubbelverkande pump – Tryckmätare – Fångrem – Bärryggsäck Tekniska data – Storlek: 330 x 81 x 15 cm - Vikt: 11 kg – Rekommenderad användarvikt: max. 95 kg – Bärförmåga: 140 kg – Volym: 306 L – Material: 1 100D PVC, nätmönster – Två luftbehållare – Max. tryck: 15 psi Beställ här en fullt utrustad SUP-sats som passar för harmonisk SUP-paddling!  
 • Aztron Lunar SUP all round-brädsats

  Aztron Lunar SUP all round-brädsats
  Aztron Lunar SUP all round-brädsats Aztron VATTEN & LEK > SUP-BRÄDOR
 • FitNord Aqua Leaf 340 SUP-brädsats, grön

  FitNord Aqua Leaf 340 SUP-brädsats, grön
  Uppblåsbar SUP-bräda med extra stor lastkapacitet. Passar perfekt för två personer åt gången. Startpaket med SUP-bräda, paddel, pump och reparations-kit.

Fenor, bärhandtag och footpads på din SUP

Olika SUP-brädor har lite olika egenskaper och priset kan därför skilja sig en del. För att lättare kunna styra brädan och få stabilitet har vissa brädor en fena undertill som på vissa modeller är avtagbara.

Fotplattan bör vara tillverkad av ett material som ger bra grepp och är skön att stå på. Paddlar du barfota kan en för ruffig yta ge slitage på huden under foten.

När du ska bära eller förflytta din SUP är det bra om den har ett bärhandtag. De allra flesta modeller du ser här nedanför på sidan har det. De har också försetts med en fångrem du kan fästa runt fotleden så brädan inte glider iväg om du råkar ramla i vattnet.

Uppblåsbar SUP

Om du har lite förrådsutrymme eller vill kunna ta med din SUP-bräda ska du välja en uppblåsbar modell. Det finns flera bra i Aqua Marinas SUP-sortiment.

Tips för bra paddelföring på din paddelbräda

Att tänka på vid paddling på en bräda är längden på paddeltagen. Du ska försöka nå så långt fram som möjligt vid isättning utan att tappa balansen.

Därefter drar du med nedre armen mot överkroppen och stannar när paddelbladet når dina fötter för att där lyfta upp paddeln. Om du fortsätter bakom kroppen kommer bladet att bromsa dig istället för att bidra till fart framåt.

Eftersom paddlingen sker bara på ena sidan av brädan åt gången behöver du växla sida för att hålla rak kurs. Ju långsammare hastighet desto oftare måste du byta sida så vid låg fart växlar du efter varje eller varannat paddeltag. Ju högre fart du uppnår desto flera tag kan du ta innan du byter.

En annan sak som påverkar brädans kurs i vattnet är hur långt ifrån brädan du sätter ner och för paddeln bakåt. För att åka så rakt som möjligt ska du sätta ner den nära brädan. Vill du svänga kraftigt gör du paddelisättningen så långt ut åt sidan du kan.

Säkerhetslina till SUP-brädan

Det kommer förr eller senare hända... att du ramlar i vattnet. Det som då brukar vara lite jobbigt är att brädan glider iväg och du måste simma ikapp den. Du kan undvika det genom att ha an säkerhetslina kopplad till din fot. En sån SUP Leash kostar bara några hundralappar.

Ett tips är att köpa en med "coil", dvs elastisk lina så du inte står med flera meter snöre liggandes på brädan eller i vattnet.