Eldriven SUP-bräda

Rena elfordon och elassisterade transportmedel har fått en stor spridning och nu har det kommit även till vattensporternas värld. SUP-brädor kan utrustas med jetmotor som driver de framåt i 1-2 knop. Vi visar dig några av de brädor som har integrerad motor men ger även tips på motorn som kan monteras på en helt vanlig sup-bräda.

JOBE E-duna paddelbräda med elmotor

E-duna SUP med elmotor

En tillverkare som har en sån här modell är JOBE, som lanserade sin E-duna 2021. Man styr elmotorn från en fjärrkontroll på paddeln. Den här paddelbrädan är perfekt för lite längre turer då batteriet klarar upp till 3 timmars eldrift.

Andra tillfällen då elassistans på SUP-brädor är välkommet är när vädret kanske slår om och det blir lite tyngre att paddla motströms, mot vågorna, eller vinden greppar tag lite för mycket.

Köpa elmotor till SUP-brädan

Aqua Marina har släppt ett tillbehör som kan köpas och monteras på deras SUP-brädor. BlueDrive S Power Fin heter den och har en motoreffekt på 240 W. När man kör den på max och det är blankt vatten kommer man upp i 6 km/h.

Motor till SUP-brädor och kajaker

Man monterar den på bakänden av brädan med ett säkerhetsband som har fotmanschett och universellt stroppfäste. Det går även att montera BlueDrive elektriska motor på Aqua Marinas kajaker.

Hastigheten styrs från en fjärrkontroll som du kan sätta på din handled med ett armband. Välj mellan 4 eller 6 km/h där driftstiden är 60 min på låg växel och 30 min på den högre.