Eldriven SUP-bräda med motor

Rena elfordon och elassisterade transportmedel har fått en stor spridning och nu har det kommit även till vattensporternas värld. SUP-brädor kan utrustas med motor som driver brädan framåt i en hastighet av 1-2 knop. I den här guiden får du tips på brädor med integrerad motor, men också motor du köper och monterar själv på din SUP.

JOBE E-duna paddelbräda med elmotor

E-duna SUP med elmotor

JOBE är en tillverkare av eldrivna SUP-brädor och lanserade sin första E-duna år 2021. Du styr elmotorn från en fjärrkontroll på handtaget i din paddel. Den här paddelbrädan är perfekt för lite längre turer då batteriet klarar upp till 3 timmars eldrift.

Så funkar motordrivna E-duna

Andra tillfällen då elassistans på SUP-brädor är välkommet är när vädret slår om och det blir tyngre att paddla motströms, mot vågorna, eller om vinden greppar tag lite för mycket i dig.

Köpa elmotor till SUP-brädan

Aqua Marina har släppt ett tillbehör som kan köpas och monteras på deras SUP-brädor. BlueDrive S Power Fin heter den och har en motoreffekt på 240 W. När man kör den på max och det är blankt vatten kommer man upp i 6 km/h.

Motor till SUP-brädor och kajaker

SUP-brädor från Aqua Marina

 • Aqua Marina Breeze SUP Green

  Aqua Marina Breeze SUP Green
  Breeze SUP från Aqua Marina är den perfekta all-aroundbrädan för att komma in i stand-up paddling. Den erbjuder bra balans, bra glid och god manövrerbarhet. Den har generös volym och last som tillgodoser de som letar efter enklare åktur och med mer bagage. Den bekväma räfflade fotplattan ger extra grepp medan den förstärkta D-ringen av rostfritt stål ger en säker åktur på små vågor. Avtagbar fenaIntegrerad D-ring med elastisk rem för att fästa bagage Diamond grooving footpad för ultimat grepp och komfortInkluderar: Bärryggsäck, pump, aluminiumpaddel, fena och fångremStol ingår inte. Tips! Tänk på att din uppblåsta SUP inte bör utsättas för långvarig solexponering, då värme får luften inuti din SUP att expandera, vilket kan riskera att försvaga konstruktionen.
 • Aqua Marina Coral SUP Pink

  Aqua Marina Coral SUP Pink
  Coral SUP från Aqua Marina är den perfekta all-aroundbrädan för alla åkare. Genom att kombinera Drop Stitch Light Technology med HF Welding Technology är Coral en lätt SUP utan att kompromissa med styvheten.Med adderade D-ringar på skenan för axelrem, bär du enkelt denna bräda på 8,6 kg.Ingår: Väska, pump, paddel, fena, fångrem och spännband.Stol ingår inte. Tips! Tänk på att din uppblåsta SUP inte bör utsättas för långvarig solexponering, då värme får luften inuti din SUP att expandera, vilket kan riskera att försvaga konstruktionen.
 • Aqua Marina Kids' Vibrant SUP Blue Purple

  Aqua Marina Kids' Vibrant SUP Blue Purple
  Kids' Vibrant SUP från Aqua Marina är byggd enligt samma strikta riktlinjer och använder samma innovativa teknik som dess större motsvarigheter, men eftersom den är kortare, smalare och har lägre volym är den väldigt lätt för unga åkare att manövrera, båda i och på land. Superlätt och gjord i kvalitetsmaterial Avtagbar mittfena Fästband på däck för förvaring Speciellt utformad lättviktspaddel för yngre åkare Aqua Marina dubbelverkande pump för snabb och enkel inflation Ingår även: bärväska, pump, paddel, fena och fångrem Tips! Tänk på att din uppblåsta SUP inte bör utsättas för långvarig solexponering, då värme får luften inuti din SUP att expandera, vilket kan riskera att försvaga konstruktionen.

Du monterar motorn på bakänden av brädan med ett säkerhetsband som har fotmanschett och universellt stroppfäste. Det går även att montera BlueDrive elektriska motor på Aqua Marinas kajaker.

Hastigheten styrs från en fjärrkontroll, som du kan sätta på din handled med ett armband. Välj mellan 4 eller 6 km/h där driftstiden är 60 min på låg växel och 30 min på den högre.

Vill du ha en riktigt bekväm tur på din motoriserade bräda kan du också kolla in stolar till SUP-brädor. Då har du gjort dig din egen lilla motorbåt som tyst och fint glider fram på vattnet.

Missa inte heller att kolla in de nästan magiska surfbrädorna med motor (efoil). Gillar du konceptet att göra manuellt drivna fordon till eldrivna kanske du också har glädje av att konvertera dina gamla cykel till en elcykel.