Tändstål & Eldstål

Att kunna göra upp en eld är en överlevnadskunskap och färdighet som alla borde ha. Elden står för trygghet genom att den ger värme och ljus. Med eldens hjälp kan vi laga mat och hålla oss varma, samt signalera till omgivningen att vi finns där.

Det säkraste sättet att tända en eld på är inte med tändstickor. De riskerar att bli blöta och odugliga. Se därför till att du har ett tändstål (eldstål) och att det finns på din packlista med utrustning. Läs gärna vår guide om hur du lär dig göra upp eld i naturen. Här följer ett par förslag på tändstålen du kan beställa på nätet.

Populärt inom tändstål & eldstål

 • Swedish Firesteel Bio Army

  Swedish Firesteel Bio Army
  *Fungerar i blåst och i regn *Räcker länge, upp till 12 000 drag *Inbyggd visselpipa för nödsituationer *Säker att resa med *Ergonomisk design *Tillverkad i Sverige *Tillverkad av Biobaserad plast
 • Ignition Steel Large

  Ignition Steel Large
  Primus Ignition Steel Large är det optimala sättet att göra upp en eld eller tända köket på – i alla väderförhållanden. Ignition Steel är vattentålig och fungerar i blöta förhållanden – även i regn och snö. Ståldelarna är väl skyddade i det integrerade fodralet, vilket även fungerar som dragsnöre för enkel transport. Gnistan som uppstår i Ignition Steel har en temperatur på 3000° C och kommer att fungera tusen gånger, vilket gör det till en viktig del i campingpackningen i många år framöver.
 • Fire Plunger

  Fire Plunger
  Fire Plunger från Petromax är perfekt att göra upp eld med, genom luftkompression tänds fnösket du stoppar i den som sedan tas ut och läggs på mer fnöske för att tända elden. Liten och behändig design och lättanvänd även med handskar på. Ett eldstål ingår även.
 • Flis För Rök & Grill, Körsbär

  Flis För Rök & Grill, Körsbär
  Torkade tunna trächips från Ifish som är perfekta för rökning. Precisionsmalda för jämn förbränning. Bitter bark borttagen. Inga tillsatser. Följande träslag finns: Äpple, Körsbär, Al.

Fler tips på tändstål & eldstål

 • Flint Starter

  Flint Starter
  Eldstålet räcker till att göra upp ungefär 4000 eldar. *Längd: 11 cm *Längd magnesiumstav: 7 cm *Vikt: 53 gram *"Skrapare" medföljer och sitter fast i ett snöre på handtaget.
 • Fire Lighters

  Fire Lighters
  Fire Lighters är ett snabbt och enkelt sätt att göra upp eld på, och dessutom doftfritt. Stickorna har en brinntid på cirka 7 minuter.
 • SweetFire Strikeable Fire Starter

  SweetFire Strikeable Fire Starter
  *Höjd: 51 mm *Längd: 165 mm *Bredd: 77 mm *Vikt: 143 g
 • Easy Light Tinder 10 Pack

  Easy Light Tinder 10 Pack
  *Varje rulle brinner i upp till 4 minuter *Tänds snabbt *Passar i alla väder *Vikt: 20g *Paket mått: 10 x 50 x 60mm
 • Single Fire Disk

  Single Fire Disk
  *Vikt: 99. 2 g *Höjd: 2. 5 cm *Diameter: 10. 2 cm *Brinntid: 30 minuter
 • Firesteel 8

  Firesteel 8
  *Made in Finland
 • Firelighting Kit Bio

  Firelighting Kit Bio
  *Komplett set *Lätt att ta med sig
 • Rökspån

  Rökspån
  750g Rökspån från Ifish av svensk tillverkning. För användning i alla olika typer av rökar.
 • Storm Matches 15 Pieces

  Storm Matches 15 Pieces
  *Fodralet innehåller 15 tändstickor *Tändstickorna brinner i upp till 20 sekunder, även när de är blöta *En tändplatta på det yttre höljet och den andra under det vattentäta bottenlocket *Vattentät behållare (IP67 klassad). med gummi O-ring *1 ersättningständplatta medföljer
 • Pocket Torch With Refillable Lighter

  Pocket Torch With Refillable Lighter
  *Storlek: 110 x 60 x 23 mm *Vikt: 50g *Brinntid: ca. 20 minuter *Temperatur låga: ca. 1300°C *Diameter låga: 3 x 12 mm *Bränsle köpes separat
 • Firestarter

  Firestarter
  *Räcker till 3,500 skrap *Ger en 2,980ºC gnista *Vikt: 27g *Mått: 76 x 18 x 25mm
 • Stormproof Matches

  Stormproof Matches
  Stromproof Matches från Lifesystems är tändstickor som går att tända i alla väderlag, oavsett hur mycket det blåser. Kommer i ett 20-pack i en tålig tändsticksask av polykarbonat som du även använder för att tända stickorna med.