Verktyg & Redskap

Här hittar du en samling av olika verktyg och redskap som är bra att ha vid friluftsliv, vandring och andra naturupplevelser. Du kan hitta knivar, yxor, tändare och andra saker som är bra att ha.

Olika typer av verktyg: Knivar | Multiverktyg | Yxor | Tändstål & Eldstål

Populärt inom verktyg & redskap

 • Classic Multi Plier

  Classic Multi Plier
  •Knivblad•Sågtandat blad•Kapsylöppnare•Liten standardskruvmejsel•Stor standardskruvmejsel•Stjärnskruvmejsel•Avsmalnande plattång•Griptång•Avbitartång•Bältesskärare•Metallfil•NyckelsatsUrberg har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från Urberg tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • Geilo Knife with Leather Sheath

  Geilo Knife with Leather Sheath
  Geilo Knife with Leather Sheath från Øyo är en allsidig friluftskniv för jägare och friluftsentusiaster. Bladet är gjort i stål av hög kvalitet, och kniven levereras med en läderslida. Skaftet passar bra till lite mindre händer, och har även ett kraftigt fingerskydd som hindrar att fingrarna glider ut på eggen.
 • Hallingskarvet Knife with Leather Sheath

  Hallingskarvet Knife with Leather Sheath
  Hallingskarvet Knife with Leather Sheath från Øyo är en praktisk och snygg kniv för alla som gillar friluftsliv. Bladet är gjort i stål av hög kvalitet och skyddas av en stilig läderslida. Kniven har fingerskydd som förhindrar att du glider och skär dig.
 • Outdoor 2000

  Outdoor 2000
  *Kniv med profilslipat blad av rostfritt stål.

Fler tips på verktyg & redskap

 • S1 Zytel

  S1 Zytel
  Forest Knife Mod S1z är resultatet av många års forskning och tester med avsikten att få fram den bästa jakt- och fiskekniven i världen. Kniven har en rak design, det ger en god hanterlighet. Bladet är utformat så, att det ska kunna fungera till alla typer av jakt samt till fiske. Eggen specialslipas så att kniven är tämligen lätt att tälja med men samtidigt mycket stark. Skaftet ger ett säkert och tillförlitligt grepp även om man är kall eller våt om fingrarna. Stålet är ett rosttrögt specialstål (laminerat VG10). som genomgår en omfattande härdprocess. Detta medför att man erhåller ett blad som dels är mycket starkt, dels håller skärpan oerhört väl. Den nya formsprutade zytelslidan erbjuder en nätt, stark och säker kombination av egenskaper som borde vara väldigt attraktivt för alla användare. *Blad hårdhet: 59 HRC *Handtag: Thermorun *Slida: Zytel
 • Woodcarving 106 (C)

  Woodcarving 106 (C)
  De karaktäristiska Slöjdknivarna är mycket uppskattade världen över och är välkända för sin utmärkta skärpa och höga kvalitet. Inte minst för att de används av skickliga slöjdare i Nusnäs, där en av Sveriges mest kända nationalsymboler Dalahästen produceras. Med ett spolformat, oljat skaft av skandinaviskt björkträ och ett kort, avsmalnande knivblad i kolstål kan den användas för att tälja fantastiska former. Knivens fulla sticktånge, som löper genom hela skaftet, ger både styrka och stabilitet i varje skär och det spolformade skaftet i björkträ ger också möjligheten att själv forma det efter eget behov eller uttryck. Kolstål rostar och bladet ska torkas av och oljas in efter användning.
 • 202 Leuku

  202 Leuku
  *Blad: CPM-3V* *Slida: Läder *Bladmodell: Drop-Point *Bladhårdhet: 60 - 62 HRC*CPM® 3V är ett pulverstål med extremt god seghet. Svårslaget motstånd mot slag och bryt utan att flisa ur. Stålet håller skärpan bra och har relativt högt motstånd mot korrosion. 3V är dock inte rostfritt och stålet poleras med fördel för ett ökat skydd.
 • BushCraft Survival

  BushCraft Survival
  Ett vasst blad med tydlig spets, ett integrerat tändstål och ett diamantbryne gör Bushcraft Survival till den ultimata kniven för bushkraftentusiasterna. Det 3,2 mm tjocka bladet i svenskt rostfritt stål (OBS! Den svarta varianten har kolstål med svart beläggning). håller skärpan länge, är mycket tåligt mot nötning och har hög täljstyrka. Bladets ryggslipning är speciellt framtagen för att användas med tändstålet. På den robusta slidan finns en genomtänkt plats för tändstålet och med diamantbrynet blir det lätt att skärpa knivbladet. Det är enkelt att byta de två medföljande bältesclipsen som låter dig välja själv hur du vill bära din kniv. Det orange skaftet med friktionsgrepp kompletterar Bushcraft Survival Orange och gör att den syns. Svart blir lite mer hemligt. Knivblad OrangeVasst 3,2 mm tjock blad i svenskt rostfritt stål med tydlig spets. BlackVasst 3,2 mm tjock blad i kolstål med svart beläggning som skyddar mot rost. Integrerat diamantbryne. Två bältesclips för maximal bärkomfort. Integrerat tändstålGör lätt upp en eld var du än är. Du behöver bara dra knivens specialslipade rygg långsamt och hårt längs med tändstålet. Gnistorna tänder lätt spritkök, grill, papper, näver eller torrt gräs. Det skyddande ytskiktet på tändstålet behöver skrapas bort innan du kan tända. Gnistorna på 3000ºC gör det lätt att tända en brasa i vilket väder som helst. Räcker upp till 7000 slag. Tänder även spisar och gasgrillar. Fungerar i regn och snö. Då den har en stark gnista kan den även användas som nödsignal. Använd den specialslipade knivryggen med tändstålet. Använd aldrig eggen!
 • Outdoor Sheath Large

  Outdoor Sheath Large
  Outdoor Sheath Large är en syntetiskt bälthållare med knapp från Opinel som effektivt skydda din kniv. För knivar: nr 09/10, korkskruv nr 10, svamp nr 08.
 • Firelighting Kit Bio

  Firelighting Kit Bio
  *Komplett set *Lätt att ta med sig
 • Garberg Multi-Mount

  Garberg Multi-Mount
  Scandi-grind-slipningen gör kniven lättare att hålla vass och bladryggen är slipad för att användas med tändstål. Knivslidans Multi-Mount är en mångsidig monteringslösning som gör det möjligt att fästa kniven i stort sett vart du vill och du kan fästa och lossa kniven på bara några sekunder. Självklart är det också möjligt att ta kniven direkt ur knivslidan för ännu snabbare användning.
 • LTC

  LTC
  *Aluminiumskaft utan greppytor *Bladet hålls på plats med en stadig fjäder istället för konventionell bladlåsning *Kort blad som inte går att fälla ut med endast en hand *Bladet är gjort av laminerat pulverstål, 3G *Bladet har bladskåror på båda sidor för att passa såväl höger- som vänsterhänta *Levereras i träförpackning
 • Suspension NXT Multi-tool, GB

  Suspension NXT Multi-tool, GB
  Suspension NXT har istället för ett hölster ett clips på sidan som gör det enkelt att sätta fast den på bältet eller i en ficköppning. Multiverktyget innehåller hela 15 praktiska funktioner som du lätt kan komma åt oavsett om det befinner sig i utfällt eller ihopfällt läge. Alla verktygen låses i utfällt läge. Suspension NXT väger 190 gram, mäter stängd 10,8 cm och öppen 15,9 cm. De 15 funktionerna är: *Smal tång *Tång *Avbitartång *Knivblad med rakt/sågtandad (5,7 cm långt). *Sax *Kryssmejsel *Rak skruvmejsel (stor, medium och liten). *Konservburksöppnare *Kapsylöppnare *Syl *Fil *Linjal *Kabelskalare
 • Ignition Steel Large

  Ignition Steel Large
  Primus Ignition Steel Large är det optimala sättet att göra upp en eld eller tända köket på – i alla väderförhållanden. Ignition Steel är vattentålig och fungerar i blöta förhållanden – även i regn och snö. Ståldelarna är väl skyddade i det integrerade fodralet, vilket även fungerar som dragsnöre för enkel transport. Gnistan som uppstår i Ignition Steel har en temperatur på 3000° C och kommer att fungera tusen gånger, vilket gör det till en viktig del i campingpackningen i många år framöver.
 • Swedish Fireknife Bio 2in1

  Swedish Fireknife Bio 2in1
  *Inklusive vädersäkra Swedish FireSteel tändstål som håller för 3 000 tändtillfällen, 5 400°F/3 000°C *Robust 3,5-tums blad, halv tång *Öppen knivslida med tajt passform, bältesfäste och öppning i botten för enkel rengöring *Blad: 12C27 Sandvik rostfritt stål, återvunnet till 90%. Gediget, starkt och orubbligt. *Swedish FireSteel: pålitligt tändstål av magnesiumlegering *Handtag och knivslida: bioplast baserad på kokosfiber *Läderband: leather Högklassigt vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri AB *BPA-fri *Tillverkad i SverigeMått:220x45x35 mm / 8,66x1,77x1,38 tumVikt:119 g / 4198 oz
 • Safari Mini Hunter

  Safari Mini Hunter
  Safari är en fulltångekniv med ca 6,5 cm flatslipat blad av Sandvik 14C28N rostfritt stål. Den avsmalnande tången och formen på bladet gör kniven perfekt balanserad och bekväm att jobba med. Handtaget i stabiliserad masurbjörk med vakuuminjicerad akryl är slitstarkt, vattentätt och underhållsfritt. Kniven levereras med ett kraftigt läderfodral och är idealisk till att flå små hjortar med eller ha i bältet under jakten.
 • No.3 Dangler, Black/Black

  No.3 Dangler, Black/Black
  No.3 Dangler är ett tillbehör för att låta din kniv hänga längre ner ifrån midjan, dingla fritt så så du kan röra dig obehindrat samt göra hanteringen på och av bältet smidigare. Den specialdesignade D-ringen kan dessutom användas till mycket annat. D-ringen är tillverkad i kraftig 8 mm tjock aluminium och har i test klarat att hålla över 400 kg vilket gör att du kan använda den för massor av olika ändamål som att t.ex. hänga upp utrustning, dra ett djur eller förankra ett hundkoppel. Den passar också mycket bra att förankra och snabbt hänga upp en tarp eller hängmatta!
 • Eldris

  Eldris
  Bladet är tillverkat av 12C27, ett högkvalitativt svenskt rostfritt stål som är behandlat enligt våra egna unika processer i fabriken i Mora. Lägg till detta den bekväma storleken på bladet som passar många situationer du möter på vandringen, campingturen eller under jakten. Ett säkert grepp uppbyggt av två olika polymer och ett klicklås gör kniven säker att hantera. Perfekt för både nya och mer erfarna äventyrare.
 • No.10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N

  No.10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N
  No. 10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N är tillverkad av svenskt 14C28N Sandvik rostfritt stål som har värmebehandlats för att uppnå en hårdhet på 58-59 HRC. Bladet är slipat med en hel platt slipning, så kallad full flat grind, vilket ger ett tunnare blad precis bakom eggen. Det gör att kniven lättare skär igenom kött och mat, men lämpar sig inte att klyva eller snida vedträn med. Kniven levereras med ett rejält knivfodral tillverkat i 3 mm tjockt vegetabiliskt garvat läder. Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för att vätska ska kunna rinna ut och ett hål för en förankringsrem.
 • No.10 Swedish Forest Knife, Curly Birch With Fire Steel, Stainless

  No.10 Swedish Forest Knife, Curly Birch With Fire Steel, Stainless
  Slidan är tillverkad cognacbrunt, vegetabiliskt garvat läder som du enkelt fäster i bältet.
 • Firelighting Kit Bio

  Firelighting Kit Bio
  *Komplett set *Lätt att ta med sig
 • Zytel Sheath WM1

  Zytel Sheath WM1
  Formsprutad zytelslidan erbjuder en nätt, stark och säker kombination av egenskaper. Kan hängas runt hals eller i bältet. Obs! Kniv ingår ej!
 • Paraframe I Folder, Fine Edge GB

  Paraframe I Folder, Fine Edge GB
  Paraframe I Folder, Fine Edge GB är en fällkniv från Gerber som har ett rakt knivblad som är 8 cm långt, hopfälld mäter denna 10 cm och fullt utfälld 18 cm med en vikt på 74 gram. Handtagen är gjorda av rostfritt stål.
 • Eab Lite Fine Edge

  Eab Lite Fine Edge
  Eab Lite Fine Edge är en fällkniv från Gerber. Med ett handtag designat för bästa greppet, ett knivblad som enkelt går att byta samt en fickklämma som går att använda som pengarklämma gör den här kniven det lätt att hjälpa till när som.
 • Axe Loop

  Axe Loop
  Axe loop från Casström är en hållare för att hänga upp yxan i bältet. Tillverkat i stabilt 3 mm tjockt vegetabiliskt garvat läder. Passar de flesta yxmodeller. Max bältesbredd 6,5 cm.
 • Bruslettokniven

  Bruslettokniven
  *Kommer med en slida i svart material *Livstidsgaranti för tillverkningsfel
 • Rypa

  Rypa
  *Livstidsgaranti för tillverkningsfel
 • Fire striker (Army), Curly Birch

  Fire striker (Army), Curly Birch
  Diameter ca 9,5 mmTotallängd ca 10 cm
 • Center-Drive Multi-tool w/ Bit Set, GB

  Center-Drive Multi-tool w/ Bit Set, GB
  Innehåll: *Tång med utbytbara skär för avbitartången *Knivblad 8,2 cm långt *Bitsskruvmejsel med två bits *Bit-set med 12 extra bits *Ögla för att fästa snöre i *Vågtandat knivblad *Fil *Litet bräckjärn med *kapsylöppnare *Spetsigt petverktyg *Nylonhölster som kan bäras horisontellt eller vertikalt med plats för bitsmagasin
 • Hunting Knives 4 Psc

  Hunting Knives 4 Psc
  Hunting Knives 4 Psc från Øyo är ett slaktset med fyra knivar och skaft i tvåkomponentsmaterial som ger säkert grepp, även när du är våt om händerna. Kommer med en robust cordura-mapp som du kan använda till att förvara knivarna i.
 • Nylon Sheath with 4 Pockets

  Nylon Sheath with 4 Pockets
  Interna mått:Medium: 10,8 x 3,8 x 1,9 cmLarge: 12 x 3. 8 x 2 cmSmall passar till: Juice, LeapMedium passar till: Charge, Crunch, Rebar, Rev, Sidekick, Skeletool, Wave, WingmanLarge passar till: Signal, Super Tool, Surge
 • Bugout 2

  Bugout 2
  Lättviktskniv som snabbt blivit en av Benchmades mest populära knivar. Perfekt som EDC (Every Day Carry) eller lätt jakt/friluftskniv. Bugout är har ett användarvänligt format och Benchmades effektiva Axis-mekanism. En slimmad profil gör att Bugout™ knappt syns när den bärs i fickan. Knivstålet, S30V, är ett erkänt bra stål som är slittåligt och relativt lätt att skärpa.
 • Falken

  Falken
  *Livstidsgaranti för tillverkningsfel
 • Fyr Fire Steel

  Fyr Fire Steel
  Tändstål: *100 mm, 10 mm längre än normalt *Den ger lika kraftiga gnistor även när den är blöt *Ca 6000 gniststrykningar *Gnisttemperatur: 2990 C *Fungerar även för gas-/sprit-/bensin-/fotogenkök etc
 • Kikut Universal Axe 46 Cm

  Kikut Universal Axe 46 Cm
  Kikut Universal Axe 46 cm från Brusletto är ett perfekt redskap för dig som behöver en kraftigare yxa. Gjord i komposit vilket gör den lätt i vikt och perfekt för vandring i skog och mark. Utrustad med ett väderbeständigt och grovt glasfiberhandtag med halkskydd ger ett bra grepp och säkerhet vid användning. Yxhuvud och skaft är gjorda i ett enda stycke som ytterligare bidrar till säkerhet och kvalitet vid användning. En perfekt yxa för friluftslivet som är väl lämpad för att kapa kvistar och grenar till grillspett och tändved med även de större jobben.
 • 940-1 Osborne Design

  940-1 Osborne Design
  Egenskaper: *AXIS® lock *Reverse tanto *Reversibelt bältesclip *Blåanodiserad back spacerSpecifikationer: *Längd ihopfälld: 113,5 mm *Greppmaterial: Carbon Fiber *Bladmodell: Reverse tanto *Bladhårdhet: 59 - 61 HRC *Låstyp: AXIS Lock *Designad av Warren Osborne
 • Femunden Knife W/Leather Sheath

  Femunden Knife W/Leather Sheath
  Femunden Knife W/Leather Sheath är en slidkniv från Øyo med tillhörande läderslida och skaft i olivträ.
 • GatorMate Clip Point Fine Edge

  GatorMate Clip Point Fine Edge
  GatorMate Clip Point Fine Edge från Gerber är en robust fällkniv som alltid presterar på topp oavsett väder, vått eller torrt.
 • Gator Clip Point, Fine Edge

  Gator Clip Point, Fine Edge
  Funktioner: *Lås vid bakredelen av handtaget *Gator grep handtag *Ballistiskt nylonfodral *Klipp kant med en 420HC knivblad
 • My First Opinel No7

  My First Opinel No7
  My First Opinel No7 är en fullt utrustad fällkniv för barn från Opinel med ett blad i Sandvik 12C27 rostfritt stål och ett handtag av bokträ med ett bekvämt och säkert grepp. Den rundade spetsen gör kniven säkrare att använda för barn. En säkerhetsring låser bladet i öppet eller stängt läge
 • Multi Function Tool

  Multi Function Tool
  Fjäderringstång som även klipper flätlina, sax, såg, kapsylöppnare, stjärnmejsel, rak mejsel, syl, kniv och kroklossare.
 • Taiga TF2 Forester Thermorun

  Taiga TF2 Forester Thermorun
  Specifikationer: *Kraftfullt och pålitligt knivblad *Kontroll i varje rörelse *Vass egg som håller skärpan längre *Säkert grepp även med blöta händer *Praktiskt zytelhölster håller kniven säkert på plats *Hårdhet (HRC). : 60 *Egg: Konvex *Material knivskaft: Thermorun *Tillbehör: Zytelhölster
 • Safari

  Safari
  Safari är en fulltångekniv med ca 6 cm skålslipat blad av Sandvik 12C27 rostfritt stål. Den avsmalnande tången och formen på bladet gör kniven perfekt balanserad och bekväm att jobba med. Handtaget i G10 glasfiberlaminat är slitstarkt, vattentätt och underhållsfritt. Kniven levereras med ett kraftigt läderfodral och är idealisk till att flå små hjortar med eller ha i bältet under jakten.
 • Mushroom Knife Karl-Johan

  Mushroom Knife Karl-Johan
  Karl-Johan levereras med ett rostfritt specialstål från Sandvik som håller mycket god skärpa, bladlängden ligger på 55 mm. Tack vare det praktiska eggskyddet kan du hänga Karl Johan i bältet eller i knapphålet och ha den lätt tillgänglig. Det ergonomiskt utformade skaftet är av plast och mycket behagligt att hålla i handen. Borste av äkta hästtagel finns tillhands för att ta bort skräp utan att skada. OBS! Blandade färger, levereras i röd, svart och lime.
 • Zippo Chrome

  Zippo Chrome
  Zippo känner nog de flesta till. Tändaren började tillverkas på 30-talet och grundmekanismen har i stort sett inte ändrats nåt sen dess. Detta är en amerikansk klassiker, tillförlitlig, rejäl och snygg. Mått: 3,80 cm x 5,5 cm x 1,2 cm
 • Horn Steel Fire Starter With Canned Opener & Knife

  Horn Steel Fire Starter With Canned Opener & Knife
  Horn Steel Fire Starter With Canned Opener & Knife från Kero är ett praktiskt verktyg med eldstål, konservöppnare och kniv i ett med handtag tillverkat i renhorn. Perfekt att ha till hands när tändstickorna tagit slut.
 • Scout 39 (S)

  Scout 39 (S)
  *Skaft: Björk *Dubbel parerstång
 • Les Essentiels Box Set

  Les Essentiels Box Set
  Les Essentiels Box Set är ett knivset från Opinel som inkluderar deras ´knivar Pairing No. 112, Serrated No. 113, Vegetable No. 114 och potatisskalaren Peeler No. 115.
 • Saddle Mountain Skinner With Richlite Handle

  Saddle Mountain Skinner With Richlite Handle
  Specifikationer: *Blad: CPM-S90V *Slida: Boltaron *Greppmaterial: Richlite/Orange G10 *Bladmodell: Drop-Point *Bladhårdhet: 59 - 61 HRC
 • Casström Paddle Strop

  Casström Paddle Strop
  Casström Paddle Strop är en strigel för användning i hemmet eller på campingen. Med strigeln bibehåller du skärpan på dina knivar längre.
 • Vise Pocket Tool

  Vise Pocket Tool
  Verktyg: *Spetstång *Finbladig kniv *Tandad kniv *Phillips skruvmejsel *Liten och medium skruvmejsel *Kapsylöppnare *Hål för nyckelring *FilNyckelring ingår.
 • Woodsman with Fire Striker

  Woodsman with Fire Striker
  Den medföljande läderslidan är tillverkad i cognacbrunt vegetabiliskt garvat läder och kan fästas direkt i bältet eller användas tillsammans med No. 3 Dangler från Casström (No. 3 Dangler säljes separat).
 • Armbar Cork

  Armbar Cork
  Armbars smarta design passar i fickan som en fällkniv och fungerar som ett fullt kapabelt multiverktyg. Armbar Drive har verktyg för att hantera de uppgifter som en fickkniv helt enkelt inte kan hantera: en syl, pry bar, kapsylöppnare och en två sidig bits för spår-och stjärnskruvar. Den klarar också allt din fickkniv kan med enhands-öppnande kniv och sax. *Totallängd: 9,1 cm *Stål: 5Cr15MoVVerktyg: Kniv, sax, liten kofot, kapsylöppnare, konservöppnare, folieklippare, hävstångsarm och korkskruv.
 • Mullet Solid State, Stonewash, Card

  Mullet Solid State, Stonewash, Card
  Specifikationer: *Korsmejsel *1/4 dels tum Hexmejsel *Hake för att fästa verktyget i bältes ögla på byxa. *Skrapa *Stor platt skruvmejsel *Kabelklippare *Spikutdragare *Liten platt skruvmejsel *Kofot *Nyckelring *Kapsylöppnare
 • Finnskogen Knife with Leather Sheath

  Finnskogen Knife with Leather Sheath
  Finnskogen Knife with Leather Sheath från Øyo är en praktisk allroundkniv för jägare och friluftsintresserade. Skaftet är gummerat för att ge ett tryggt och säkert grepp, och det har en orange färg som gör kniven lätt att se i skog och fjäll. Stålet i bladet är av hög kvalitet, och kniven levereras med en snygg läderslida.
 • Flis För Rök & Grill, Äpple

  Flis För Rök & Grill, Äpple
  Torkade tunna trächips från Ifish som är perfekta för rökning. Precisionsmalda för jämn förbränning. Bitter bark borttagen. Inga tillsatser. Följande träslag finns: Äpple, Körsbär, Al.

Viktiga verktyg för överlevnad

Att ha bra verktyg med sig ute i skogen eller på fjället är en del av överlevnadsutrustningen. En kniv och tändstål ingår i detta som vi tycker alla outdoormänniskor bör ha med sig.

I en nödsituation är det viktigt att kunna hålla värmen för att undvika nedkylning. Att kunna göra upp en eld är då centralt. Då behöver du något att tända med och vi rekommenderar tändstål före tändstickor. Det av den enkla anledningen att stickorna kan bli blöta och odugliga. Ett eldstål däremot är mer pålitligt. Här hittar du förslag på eldstål att köpa.