MaximalFritid » Träning » Cykling » Cykelskor

Märken på cykelskor

Cykelskor

Cykelskor handlar mycket om att få maximal kraftöverföring från dina muskler över till cykelns trampor. Det är inte bara elitcyklare på landsväg som har användning för bra cykelskor. Även du som cyklar till jobbet eller kör mycket mtb har nytta av det och för dig som cyklar på gym finns spinningskor.

Populärt inom cykelskor

Fler tips på cykelskor

Vad gör en sko till en cykelsko egentligen?

Det som är utmärkande för en cykelsko är att de har en clip-less eller clip-in teknologi. Klossar på undersidan av skon klickar man in i pedalen för att maximera kraftöverföringen mellan kroppen och cykeln. Med cykelskor som sitter fast i pedalerna kan du trampa mer effektivt både i benets rörelse nedåt och uppåt. Skorna är också styvare jämfört med löparskor eller andra träningsskor. Det gör att man inte tappar kraft för att skorna är mjuka.

MTB skor

Ett par cykelskor för mountainbike (mtb) skiljer sig en hel del från skor för landsvägscykling. Den största skillnaden är att yttersulan har dobbar för att man ska kunna hoppa av springa med cykeln i branta partier eller vid lyft. Klossystemet är också annorlunda, vilket gör att du inte kan använda mtb skor på pedalerna på en landsvägscykel.