Cykelskor

Cykelskor ger maximal kraftöverföring från dina muskler till cykelns trampor. Bra cykelskor har alla elitcyklare men det är också många som har det för motionscykling eller pendling till jobbet.

Populärt inom cykelskor

Fler tips på cykelskor

Så fungerar cykelskor

Det som är utmärkande för en cykelsko är att de har en clip-less eller clip-in teknologi. Klossar på undersidan av skon klickar man in i pedalen för att maximera kraftöverföringen mellan kroppen och cykeln.

Med cykelskor som sitter fast i pedalerna kan du trampa mer effektivt både i benets rörelse nedåt och uppåt. Skorna är också styvare jämfört med löparskor eller andra träningsskor, vilket gör att du inte tappar kraft för att skorna är för mjuka.

MTB skor

Ett par cykelskor för mountainbike (mtb) skiljer sig en del från skor för landsvägscykling eller spinningcykel. Den största skillnaden är att yttersulan har dobbar för att man ska kunna hoppa av springa med cykeln i branta partier eller vid lyft.

Klossystemet är också annorlunda, vilket gör att du inte kan använda mtb skor på pedalerna på en landsvägscykel. Till det behöver du racerskor. Ytterligare en klass av cykelskor är spinningskor som används bara för spinning inomhus.