Cykelskor

Cykelskor handlar mycket om att få maximal kraftöverföring från dina muskler över till cykelns trampor. Det är inte bara elitcyklare på landsväg som har användning för bra cykelskor. Även du som cyklar till jobbet eller kör mycket mtb har nytta av det och för dig som cyklar på gym eller spinningcykel hemma finns speciella spinningskor.

Populärt inom cykelskor

 • Scott Sport Crus-R Boa Reflective Cykelskor Grå 41

  Scott Sport Crus-R Boa Reflective Cykelskor Grå 41
  Cykelskor i reflekterande material som gör dig klart mycket mer synlig. Fin passform och fastsättning med BOA vridspänne som tillsammans med en styv sula, gör CRUS-R (Cruiser) till en riktigt allround modell. Perfekt för pendling, men funkar även till lättare träning och MTB. Boa® L5-spänne som behagligt kramar fast foten och hjälper till att få ett bredare och jämnare tryck över vristen. Med slitstarka material och konstruktion för lång livslängd. Reflekterande material på ovansidan. BioMotion - reflex+rörelse för ökad synlighet. ErgoLogic innersula för ökad komfort. SPD-fäste. Yttersula med Sticki Rubber X-Traction för bra grepp i vått och torrt. Ventilerande meshpaneler. Allround cykelsko.
 • Scott Sport Crus-R Boa Dam Reflective Mtb-Sko Grå 40

  Scott Sport Crus-R Boa Dam Reflective Mtb-Sko Grå 40
  Cykelskor i reflekterande material som gör dig klart mycket mer synlig. Fin passform och fastsättning med BOA vridspänne som tillsammans med en styv sula, gör CRUS-R (Cruiser) till en riktigt allround modell. Perfekt för pendling, men funkar även till lättare träning och MTB. Boa® L5-spänne som behagligt kramar fast foten och hjälper till att få ett bredare och jämnare tryck över vristen. Med slitstarka material och konstruktion för lång livslängd. Reflekterande material på ovansidan. BioMotion - reflex+rörelse för ökad synlighet. ErgoLogic innersula för ökad komfort. SPD-fäste. Yttersula med Sticki Rubber X-Traction för bra grepp i vått och torrt. Ventilerande meshpaneler. Allround cykelsko. Vikt: 360 gram (strl.39)
 • Scott Road Comp Boa Reflective Racerskor Grå 41

  Scott Road Comp Boa Reflective Racerskor Grå 41
  Landsvägsskor i reflekterande material som gör dig klart mycket mer synlig. Riktigt fin anatomiskt utformad sko med BOA L6-vridspänne som gör att komfort och effekt är på topp, även efter en lång dag i sadeln. Justerbart Boa® L6-spänne som behagligt kramar fast foten och hjälper till att få ett bredare och jämnare tryck över vristen. Karborrestrap för tåboxen. Reflekterande material på ovansidan. BioMotion - reflex+rörelse för ökad synlighet. Sport Fit-läst. Något mer volym för ökad komfort. ErgoLogic innersula för ökad komfort. Ventilerande meshpaneler och laserperforerad med små ventilationshål. Förstärkt tåbox. Styv glasfiberförstärkt kompositsula Fäste för SPD-SL, Look, KEO. Vikt: 295 gr (stl.42).
 • Scott Mtb Comp Boa Dam Reflective Mtb-Sko Grå 41

  Scott Mtb Comp Boa Dam Reflective Mtb-Sko Grå 41
  MTB-skor i reflekterande material som gör dig klart mycket mer synlig. Riktigt fin anatomiskt utformad sko med BOA L6-vridspänne som gör att komfort och effekt är på topp, även efter en lång dag i sadeln. Justerbart Boa® L6-spänne som behagligt kramar fast foten och hjälper till att få ett bredare och jämnare tryck över vristen. Karborrestrap för tåboxen. Reflekterande material på ovansidan. BioMotion - reflex+rörelse för ökad synlighet. Sport Fit-läst. Något mer volym för ökad komfort. ErgoLogic innersula för ökad komfort. Yttersula med Sticki Rubber X-Traction för bra grepp i vått och torrt. Ventilerande meshpaneler och laserperforerad med små ventilationshål. Förstärkt tåbox. Styv kompositsula med SPD-fäste. Vikt: 310 gr (stl.42).

Fler tips på cykelskor

 • Bontrager Inform Biodynamic Innersula Hög Blå 44-45.5

  Bontrager Inform Biodynamic Innersula Hög Blå 44-45.5
  Bontrager inForm BioDynamic-sulor är utvecklade i samarbete med Superfeet och framtagna för att öka din komfort och kraftöverföring, samtidigt som du radikalt minskar värk och skaderisk. Prova i butik på vår fotvalvstestare vilket typ av fotvalv du har och med stöd från rätt sula kan du bli en nöjdare och bättre cyklist. Se gärna filmen. Konstruerade för perfekt fotkontroll vid cykling. 3D Arch Pillar optimerar fotvalvsstödet och korrigerar felaktig knävinkel. Gjuten hälförstärkning. inForm BioDynamic optimerar dina naturliga rörelser vilket gör dig mer krafteffektiv. Sulan finns i tre höjder för fotvalvet; hög (blå), medium (gul) och låg (röd). Vi är alla olika, så också våra fötter. Visste du att din fot har 28 ben, 16 leder, 107 ligament och 27 muskler? Just vid cykling är det ofta ganska många timmar i sadeln det kan handla om, och att då sitta med ett stöd för foten som inte gör jobbet kan bli kostsamt. Det är också din fot som står för din slutgiltiga kraftöverföring och den utsätts för stor belastning. Vid felaktigt belastning får man ganska snabbt domningar (fryser, värk etc.), samt att du riskerar felaktig vinkel på knän.
 • Pearl Izumi Skor Sugar Road Dam Vit/Vit 38.0

  Pearl Izumi Skor Sugar Road Dam Vit/Vit 38.0
  Vad får du om du kombinerar klassisk snörning med en styv sula och en sömlös ovandel? Svaret är Pearl Izumi Sugar Road; en damspecifik cykelsko med maximal kraftöverföring och komfort som ett par tofflor. Ventilerad kompositsula med kolfiber under trampdynorna för maximal kraftöverföring. Kompatibel med både tvåbults SPD och trebults SPD-SL. Den sömlösa ovandelen ihop med den klassiska snörningen undviker s.k hot spots genom att anpassa sig efter din fot. En extra uppsättning färgglada snören ingår. Stifness: 8/13 Vikt: 227 gram (strl.40)
 • Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 46

  Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 46
  Nya fräscha cykelskor från Shimano, är tydligt outdoor-inspirerade och vänder sig framför allt till våra vardags- och pedlingscyklister. Har faktiskt lånat en hel del teknik från sportigare skor, så MT501 går även att testa lite MTB-cykling med också. Skon har fäste för SPD-pedaler. Glasfiberförstärkt sula som är styv mot pedalen för att vara effektiv och bekväm att cykla med. Dämpande EVA mellansula gör samtidigt skon bekväm att gå i. Bredare läst, vilket passar oss nordbor bra. Speed lacing snabbsnörning, kompletteras med en kraftig strap. Ovansida i slitstarkt syntetskinn med strategiska ventilationspartier. Vikt: 348 gr. En mycket bra och prisvärd allroundsko. LÄS VÅR GUIDE OM CYKELSKOR >>
 • Velotoze Skoöverdrag Tall Pink Medium

  Velotoze Skoöverdrag Tall Pink Medium
  En skokondom utbrister en kollega vid den första anblicken. Och tja, det beskriver väl faktiskt Velotoze skoskydd riktigt bra!? Skoskydden är supertunna, superlätta och mycket elastiska. Vilket ger grym aerodynamik samtidigt som de är vind och vattentäta. Inte så konstigt då att de nu börjar bli proffsens favorit! Innehåller Latex, inget för allergiker samt att de kräver mer noggrant handhavande. Material är oerhört lätt och vind- och vattentätt. För att uppnå 100% resultat se till att byxor går över skyddet, samt tejpa hålen för pedalklossarna. Helt utandragkedjor eller kardborre. Se video för korrekt påsättning. Tar mycket liten plats och får utan problem plats i bakfickan eller sadelväskan. Tack vare superslimmad passform får man oöverträffad aerodynamik. Passar både racer och MTB-skor. Storlekar: S 37-40, M 40.5-42.5, L 43-46, XL 46.5-49. Rengörs med trasa, ej maskintvätt. Förvaras ej i direkt solljus. Undvik vassa föremål. Använd gärna talk/babypulver på skoskyddets insida för smidigare påsättning.
 • BONTRAGER SHOE GR2 41 BLACK

  BONTRAGER SHOE GR2 41 BLACK
  En helt ny stilren sko från Bontrager som är framtagen för Gravel Bike. Med en sula som är styv på rätt ställe för att bli krafteffektiv men samtidig mer följsam på andra ställen, det för att bli mer gåvänlig och komfortabel. Egenskaper som är lämpliga för Gravel Bike, men som även gör GR2:an lämplig till cykelpendling eller annan träningscykling med SPD-pedaler. Har sula i nylonkomposit som är styv i zonen över pedalaxeln och mer följsam i övrigt, genererar då mer komfort och skon blir lättare att gå i. Ovansida i stark formbeständigt material gör att fastsättningen kan bestå av klassisk snörning utan att obekväma tryckzoner uppstår. Blir samtidigt mycket snyggt och stilrent. Har praktisk snörhållare i resår. Har Bontragers något rymmligare inForm Race-läst med ergonomiskt utformad passform som optimerar kraftöverföring och effekt. Yttersula i Tachyon-gummi ger gott grepp i alla typer av terräng. GnarGuard-beläggning som ger ett extra slitageskydd mot stenar och grenar, plus extra gummiförstärkning för att skydda tårna. För Gravel Bike, plus allt annat med SPD-pedaler. Unisex. SPD-fäste. Färg: Svart.
 • Shimano Rp3 Dam Racerskor Svart 37

  Shimano Rp3 Dam Racerskor Svart 37
  Att investera i sko/pedalsystem är tveklöst det bästa sättet att bli mer effektiv och att ta nästa steg i sin cykling. Då är nya RP3-skon en mycket intressant instegsmodell. För bara någon hundralapp mer än de enklaste modellerna, får du här flera egenskaper som finns på de mer exklusiva skorna. Den nya DynaLast-tekniken ger förbättrad kraftöverföring genom att bidra till ett jämnare rundtramp. Med clickspänne och två assymetriska kardborrestraps får man grym passform. Ovansida i tåligt syntetiskt läder och har en skön lätt vadderad plös för ökad komfort. RP3 är ventilerande både på ovansidan och på sulan undertill. Tjejspecifik läst och passform. Vikt: 527 gr. Passar SPD-SL, Look och SPD.
 • Shimano Rp301 Racerskor Dam Grå 41

  Shimano Rp301 Racerskor Dam Grå 41
  Den för 2019 helt nya landsvägsskon RP301 ger dig verkligen valuta för stålarna! Har flera egenskaper som finns på de mer exklusiva skorna, bl.a. med DynaLast-teknologin som ger förbättrad kraftöverföring genom att bidra till ett jämnare rundtramp. Med clickspänne och två assymetriska kardborrestraps får man grym passform och fördelar trycket jämnt runt foten. Ovansida i tåligt syntetiskt läder och har stöd vid klacken så det blir lättare att gå i skon. RP301 är ventilerande både på ovansidan och på sulan undertill. Vikt: 261 gr. Att investera i sko/pedalsystem är tveklöst det bästa sättet att bli mer effektiv och att ta nästa steg i sin cykling, och nya RP301-skon en mycket intressant instegsmodell.
 • Bontrager Circuit Racerskor Röd 44

  Bontrager Circuit Racerskor Röd 44
  Exklusiv i känsla och utseende, men prislappen är åt andra hållet. Bontragers racersko Circuit är verkligen en prisvärd modell i segmentet. Har den unika kompositsulan Power Truss, där man lyckats skapa en styv sula som samtidigt håller nere vikten och inte kostar som en motsvarighet i kolfiber. Med Bontragers ergonomiskt utformade inForm Race-läst får man mycket bra passform och kraftöverföring. Något generösare tåbox som ger komfort för hela långpasset. Ovansida i slitstarkt konstläder med ventilationspaneler. Fastsättning med det smutta BOA L6-vridspännet som ger exakt inställning. Passar alla pedalsystem.
 • Five Ten Freerider Pro Mtb-Skor Dam Svart/Blå 39

  Five Ten Freerider Pro Mtb-Skor Dam Svart/Blå 39
  Five Ten Freerider är en legendarisk sko som också är Five Tens mest sålda modell genom tiderna. Här är efterträdaren Freerider PRO, en mycket teknisk sko och helt uppdaterad doja som utan problem kommer att axla bördan. Har vissa features som gör skon mer mångsidig - funkar till allt med plattformspedaler, från trail till lättare DH. S1™ dotty outsole, mycket stabil och greppsäker sula. Har dessutom punktformat mönster för att maximera greppet mot plattformspedalerna. Tillverkad i slitstarkt, vädertåligt och snabbtorkande konstläder. Extra förstärkt tåbox, även ovansidan, i material som hårdnar vid islag. Skyddar tårna mot stockar och stenar. Mellansula i dämpande PU-material. Ventilationshål. Styv glasfibersula för att bli pedaleffektiv, ändå skön att gå i. Har klassisk snörning och ej SPD. Urtagbar innersula.
 • SHIMANO SKOR XC300 DAM SVART SPD 42.0

  SHIMANO SKOR XC300 DAM SVART SPD 42.0
  En mycket allround cykelsko för SPD-pedaler. Begåvad med grundläggande egenskaper som komfort och passform, samtidigt som det är en av de mest pedaleffektiva skorna i det här prisläget. Tänkt för MTB, men funkar absolut lika bra till Gravel och pendling. Centralt placerat BOA L6-spänne ger snabbt optimal tryckfördelning och passform. Enkelt att justera under cykling. Wraparound-konstruktion för en följsam och tight känsla runt foten, som på de exklusivare modellerna. Styv gummerad sula med SPD-fäste. Bra grepp även på våta underlag. Ovansida i slitstarkt konstläder. Perforerad med ventilationshål. Passform/storlek: Normal. Vikt: 355 gr/st (stl.37). Modellår: 2021.
 • Giro Rincon Svart 40

  Giro Rincon Svart 40
  Vi har sällan sett så pass mycket prestanda till ett så plånboksvänligt pris, som vi ser i fina Giro Rincon. Riktigt fina SPD-skor som när man provar dem mest för tankarna till klart mer exklusiva modeller. Mycket följsam och skön ovandel i ett homogent stycke med fastsättning bestående av ett exakt BOA-spänne. Fastsättningen sköts med ett BOA® L6-spänne, som du också enkelt kan göra små justeringar med under passet, och Rincon sitter fantastiskt skönt på foten. Med BOA® L6-spännet kan du göra 1 mm's justeringar och även enkelt snabböppna skon. Liten kardborrestrap fram för justeringar av tåboxen. Ovandel i Giros patenterade Synchwire™. Ett material med EXO-struktur som möjliggör att ovandelen kan konstrueras i ett stycke utan sömmar, vilket ger en skön, följsam och formbeständig passform. Materialet är mycket lätt och stark samtidigt som det har mycket bra ventilation. Styv dubbel-injicerad yttersula av gummi och nylonkomposit med SPD-fäste i rostfritt stål. Mycket bra grepp även på våta underlag. 3D-gjuten innersula som ger stöd och komfort, behandlad med Aegis® -antibakteriell behandling. Funkar till allt med SPD-pedaler, från MTB och Gravel Bike till motionspendling. Gummiförstärkningar i häl och tåbox som både skyddar foten och ökar livslängden. Reflexdetaljer. Vikt: 340 gram (Stl. 42). Färg: Svart.
 • Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 44

  Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 44
  Nya fräscha cykelskor från Shimano, är tydligt outdoor-inspirerade och vänder sig framför allt till våra vardags- och pedlingscyklister. Har faktiskt lånat en hel del teknik från sportigare skor, så MT501 går även att testa lite MTB-cykling med också. Skon har fäste för SPD-pedaler. Glasfiberförstärkt sula som är styv mot pedalen för att vara effektiv och bekväm att cykla med. Dämpande EVA mellansula gör samtidigt skon bekväm att gå i. Bredare läst, vilket passar oss nordbor bra. Speed lacing snabbsnörning, kompletteras med en kraftig strap. Ovansida i slitstarkt syntetskinn med strategiska ventilationspartier. Vikt: 348 gr. En mycket bra och prisvärd allroundsko. LÄS VÅR GUIDE OM CYKELSKOR >>
 • SHIMANO SKOR XC300 MTB SVART SPD 50.0

  SHIMANO SKOR XC300 MTB SVART SPD 50.0
  En mycket allround cykelsko för SPD-pedaler. Begåvad med grundläggande egenskaper som komfort och passform, samtidigt som det är en av de mest pedaleffektiva skorna i det här prisläget. Tänkt för MTB, men funkar absolut lika bra till Gravel och pendling. Centralt placerat BOA L6-spänne ger snabbt optimal tryckfördelning och passform. Enkelt att justera under cykling. Wraparound-konstruktion för en följsam och tight känsla runt foten, som på de exklusivare modellerna. Styv gummerad sula med SPD-fäste. Bra grepp även på våta underlag. Ovansida i slitstarkt konstläder. Perforerad med ventilationshål. Passform/storlek: Normal. Vikt: 664 gr/par. Modellår: 2021.
 • Cykelskor Spinning/Touring Shimano MT501 Svart SPD DAM Sko 37

  Cykelskor Spinning/Touring Shimano MT501 Svart SPD DAM Sko 37
  Dam-modell av Shimano MT501 som är cykelskor för Allround / MTB / Spinning. Glasfiberförstärkt sula som ger bra stabilitet.EVA-mellansula och gummisula ger bra grepp och?
 • Shimano Me301 Enduro Skor Svart 47

  Shimano Me301 Enduro Skor Svart 47
  Den inför 2019 nya och prisvärda ME301-skon ger dig många grundläggande egenskaper redan under tusenlappen. Har slitstark ovandel i syntetläder med tre spännen i Cross X Strap-teknik, där infästningen för respektive spänne är placerade på olika sidor för att minimera tryckzoner över foten. Överst ett klickspänne som också hjälper till att få ett bredare och jämnare tryck över vristen. Sulan har differentierad vridstyvhet; för att följa fotens rörelse utan att tappa i kraftöverföring. Som cyklist märker man att det blir lättare att följa med cykelns rörelse och får bättre balans i teknisk körning. Skon blir också skönare att både cykla med och att gå i. Är förstärkt i tåboxen och sulan har ett greppsäkert gummi även på blöta underlag. SPD-fäste. Allround MTB-sko som naturligtvis även funkar till annan cykling än just MTB.
 • SHIMANO SKOR MW501 MTB SVART SPD 44

  SHIMANO SKOR MW501 MTB SVART SPD 44
  En populär vintersko vars syfte är att hålla dina fötter varma och torra under vintern. Fungerar även väldigt bra på hösten och våren då det kan vara lite kyligt. Lätt att justera med snabbsnörning som skyddas av bred flärp. Utrustad med DRYSHIELD®-membran som andas och är vattentätt. Greppsäker MTB-gummisula med fäste för SPD-klossar. Sko och sula består av fleecefoder för extra värme. Har Speed lacing system som vi kallar för snabbsnörning. Neoprenankel förhindrar att smuts och vatten tränger in. Syntetiskt läder. Förstärkt i häl- och tådel. Reflexerdetaljer
 • Bontrager Foray Dam Mtb-Skor Lila 40

  Bontrager Foray Dam Mtb-Skor Lila 40
  Populär och prisvärd modell från Bontrager som funkar till träningspass på MTB:n eller till pendling till jobbet. Har kompositsula som kanske inte är riktigt lika superstyv, men genererar då lite mer komfort vilket är guld för den som inte är på elitnivå. Har Bontragers inForm Pro-läst med ergonomiskt utformad passform som optimerar kraftöverföring och effekt. Yttersula i Tachyon-gummi ger gott grepp i alla typer av terräng. Ovansida i Gnarguard-material som ger ett extra slitageskydd mot stenar och grenar, plus extra gummiförstärkning för att skydda tårna. Fastsättning med BOA L6-vridspänne som ger exakt tvåvägsinställning. SPD-fäste
 • Spinningskor Shimano IC300W svart Dam

  Spinningskor Shimano IC300W svart Dam
  Shimano IC300 är cykelskor speciellt designade för spinning. Skorna har överdel i meshmaterial?
 • SPECIALIZED RECON 1.0 MTB SHOE BLK 43

  SPECIALIZED RECON 1.0 MTB SHOE BLK 43
  Specialized är de facto världsledande inom cykelskor. Och när de tar all sin kunskap gällande prestanda, komfort och kvalitet från toppmodellerna, för att skapa en prisvärd cykelsko blir resultatet helt makalöst. Recon 1.0 kanske inte har en superstyv sula, vilket i och för sig är bra om du inte är på elitnivå, men i övrig är det check i alla rutor. Mycket allround modell som funkar till allt från MTB i skogen, som till pendling till jobbet, som till Gravel Bike-entusiasterna på långturer. Sula med infästning för SPD-pedaler eller motsvarande. Body Geometry-sula och fotbädd som är ergonomiskt utformade för att öka kraft och effektivitet samtidigt som risken för skador minskar. Detta genom att optimera vinklar för höft-, knä- och fot. Givetvis är allt vetenskapligt testat. Fastsättning med tre kraftiga kardborrestraps för enkel justering och bra passform. Kompletteras med strap nere vid tåboxen. Styv sula i nylonkomposit med styvhetsindex 6. STRIDE toe-flex technology. Skon är mer flexibel och böjlig vid tådelen, vilket gör det betydligt bekvämare att gå i skon samt när du bara vill sätta ner foten i marken. Sula med SlipNot™-gummi. Är mycket greppsäkert i både vått och torrt. Ovandel i slitstarkt konstläder med skön känsla och ventilationshål. Rejäla förstärkningar i häl och vid tår, skyddar fötterna och ökar skons livslängd. Unisex, från storlek 36 till 49. Vikt: 331 gram/st (strl.42)
 • Shimano Rp301 Racerskor Dam Grå 36

  Shimano Rp301 Racerskor Dam Grå 36
  Den för 2019 helt nya landsvägsskon RP301 ger dig verkligen valuta för stålarna! Har flera egenskaper som finns på de mer exklusiva skorna, bl.a. med DynaLast-teknologin som ger förbättrad kraftöverföring genom att bidra till ett jämnare rundtramp. Med clickspänne och två assymetriska kardborrestraps får man grym passform och fördelar trycket jämnt runt foten. Ovansida i tåligt syntetiskt läder och har stöd vid klacken så det blir lättare att gå i skon. RP301 är ventilerande både på ovansidan och på sulan undertill. Vikt: 261 gr. Att investera i sko/pedalsystem är tveklöst det bästa sättet att bli mer effektiv och att ta nästa steg i sin cykling, och nya RP301-skon en mycket intressant instegsmodell.
 • Shimano Xc500 Mtb-Skor Svart 40

  Shimano Xc500 Mtb-Skor Svart 40
  En helt ny typ av sko från Shimano i ett snyggt och mycket stilrent utförande. Är i grunden designad för MTB med SPD-fäste, men med XC5:ans komfort och design blir det en mångsidig multi purpose-modell som funkar till MTB, pendling, touring, cyclocross, gravel bike och allmän träning. Är som sagt en mycket komfortabel sko i ventilerat konstläder som är slitstarkt och formbeständigt. Fastsättningen sköts med klassiska skosnören som tar hjälp av den smarta Mini power strap, vilket ser till att trycket fördelas jämnare runt om foten. Finns även en snodd/garage för skosnöret för att slippa onödigt trassel. Det följer också med extra skosnören i grå färg. Sulan är i kompositmaterial med kolfiberförstärkning vid spurtklossen. Har Shimanos nya DynaLast-teknik, vilket ger förbättrad kraftöverföring och minskat slitage genom att bidra till ett jämnare rundtramp. Utvändigt sitter den fina MICHELIN® high-traction-sulan med grymt grepp och bra självrensning från lera. Även förberedd för skruvdobbar. Vikt (stl. 42): 301 gr.
 • Shimano Skor Rc500 Lvg Dam Marinblå 41

  Shimano Skor Rc500 Lvg Dam Marinblå 41
  Ny sko från Shimano som inspireras av S-phyreserien. Här jobbar man med form och funktion för att få en väldigt lätt och aerodynamisk sko med grym passform och utmärkt kraftöverföring. Tillverkade av syntetiskt läder med inbyggda meshpartier för bättre andingsförmåga de riktigt varma sommardagarna. Seamless one-piece-konstruktion ger följsam passform och grym komfort, även vid långpass. Passar olika typer av fötter. BOA L6-spänne som omsluter och skapar tryck runt hela foten utan att överbelasta känsliga pressure points på fotens ovansida. Enkelt att göra microjusteringar. Kompletteras med strap längst ner. Styv och mycket lätt kolfiberförstärkt sula. Stifness index 8. Shimano Dynalast-teknik för effektivare rundtramp. Klossarna kan justeras totalt 22 mm framåt och bakåt vilket gör det möjligt för cyklisten att hitta den ultimata positionen och därmed ökad kontroll över cykeln. Damspecifik läst. Vikt: 238 gram (stl. 40). Om Shimano Dynalast-tekniken: Genom att ändra sulans och fotens vinkel påverkar man hela rörelsen från bäckenet och nedåt. Resulterar i minskad belastning för kroppen och framför allt mindre kraftförlust. Enkelt beskrivet kan man förklara det med att du har som mest kraft i pedalvarvet när vevarmen är strax efter klockan tre - logiskt eller hur?! Däremot när vevarmen är klockan nio så bromsar du lite ditt andra ben (som då är i klockan-tre-läget). Genom Dynalast minskar man den inbromsande effekten, vilket ger en total effektökning på 5,23%. M.a.o. Dynalast gör dig verkligen till en snabbare cyklist (se gärna filmen).
 • Velotoze Skoöverdrag Tall Pink X-Large

  Velotoze Skoöverdrag Tall Pink X-Large
  En skokondom utbrister en kollega vid den första anblicken. Och tja, det beskriver väl faktiskt Velotoze skoskydd riktigt bra!? Skoskydden är supertunna, superlätta och mycket elastiska. Vilket ger grym aerodynamik samtidigt som de är vind och vattentäta. Inte så konstigt då att de nu börjar bli proffsens favorit! Innehåller Latex, inget för allergiker samt att de kräver mer noggrant handhavande. Material är oerhört lätt och vind- och vattentätt. För att uppnå 100% resultat se till att byxor går över skyddet, samt tejpa hålen för pedalklossarna. Helt utandragkedjor eller kardborre. Se video för korrekt påsättning. Tar mycket liten plats och får utan problem plats i bakfickan eller sadelväskan. Tack vare superslimmad passform får man oöverträffad aerodynamik. Passar både racer och MTB-skor. Storlekar: S 37-40, M 40.5-42.5, L 43-46, XL 46.5-49. Rengörs med trasa, ej maskintvätt. Förvaras ej i direkt solljus. Undvik vassa föremål. Använd gärna talk/babypulver på skoskyddets insida för smidigare påsättning.
 • Bontrager Inform Biodynamic Innersula Medel Gul 36-38.5

  Bontrager Inform Biodynamic Innersula Medel Gul 36-38.5
  Bontrager inForm BioDynamic-sulor är utvecklade i samarbete med Superfeet och framtagna för att öka din komfort och kraftöverföring, samtidigt som du radikalt minskar värk och skaderisk. Prova i butik på vår fotvalvstestare vilket typ av fotvalv du har och med stöd från rätt sula kan du bli en nöjdare och bättre cyklist. Se gärna filmen. Konstruerade för perfekt fotkontroll vid cykling. 3D Arch Pillar optimerar fotvalvsstödet och korrigerar felaktig knävinkel. Gjuten hälförstärkning. inForm BioDynamic optimerar dina naturliga rörelser vilket gör dig mer krafteffektiv. Sulan finns i tre höjder för fotvalvet; hög (blå), medium (gul) och låg (röd). Vi är alla olika, så också våra fötter. Visste du att din fot har 28 ben, 16 leder, 107 ligament och 27 muskler? Just vid cykling är det ofta ganska många timmar i sadeln det kan handla om, och att då sitta med ett stöd för foten som inte gör jobbet kan bli kostsamt. Det är också din fot som står för din slutgiltiga kraftöverföring och den utsätts för stor belastning. Vid felaktigt belastning får man ganska snabbt domningar (fryser, värk etc.), samt att du riskerar felaktig vinkel på knän.
 • Shimano Rp301 Racerskor Dam Grå 38

  Shimano Rp301 Racerskor Dam Grå 38
  Den för 2019 helt nya landsvägsskon RP301 ger dig verkligen valuta för stålarna! Har flera egenskaper som finns på de mer exklusiva skorna, bl.a. med DynaLast-teknologin som ger förbättrad kraftöverföring genom att bidra till ett jämnare rundtramp. Med clickspänne och två assymetriska kardborrestraps får man grym passform och fördelar trycket jämnt runt foten. Ovansida i tåligt syntetiskt läder och har stöd vid klacken så det blir lättare att gå i skon. RP301 är ventilerande både på ovansidan och på sulan undertill. Vikt: 261 gr. Att investera i sko/pedalsystem är tveklöst det bästa sättet att bli mer effektiv och att ta nästa steg i sin cykling, och nya RP301-skon en mycket intressant instegsmodell.
 • BONTRAGER SHOE GR2 42 BLACK

  BONTRAGER SHOE GR2 42 BLACK
  En helt ny stilren sko från Bontrager som är framtagen för Gravel Bike. Med en sula som är styv på rätt ställe för att bli krafteffektiv men samtidig mer följsam på andra ställen, det för att bli mer gåvänlig och komfortabel. Egenskaper som är lämpliga för Gravel Bike, men som även gör GR2:an lämplig till cykelpendling eller annan träningscykling med SPD-pedaler. Har sula i nylonkomposit som är styv i zonen över pedalaxeln och mer följsam i övrigt, genererar då mer komfort och skon blir lättare att gå i. Ovansida i stark formbeständigt material gör att fastsättningen kan bestå av klassisk snörning utan att obekväma tryckzoner uppstår. Blir samtidigt mycket snyggt och stilrent. Har praktisk snörhållare i resår. Har Bontragers något rymmligare inForm Race-läst med ergonomiskt utformad passform som optimerar kraftöverföring och effekt. Yttersula i Tachyon-gummi ger gott grepp i alla typer av terräng. GnarGuard-beläggning som ger ett extra slitageskydd mot stenar och grenar, plus extra gummiförstärkning för att skydda tårna. För Gravel Bike, plus allt annat med SPD-pedaler. Unisex. SPD-fäste. Färg: Svart.
 • SHIMANO SKOR MW501 MTB SVART SPD 45

  SHIMANO SKOR MW501 MTB SVART SPD 45
  En populär vintersko vars syfte är att hålla dina fötter varma och torra under vintern. Fungerar även väldigt bra på hösten och våren då det kan vara lite kyligt. Lätt att justera med snabbsnörning som skyddas av bred flärp. Utrustad med DRYSHIELD®-membran som andas och är vattentätt. Greppsäker MTB-gummisula med fäste för SPD-klossar. Sko och sula består av fleecefoder för extra värme. Har Speed lacing system som vi kallar för snabbsnörning. Neoprenankel förhindrar att smuts och vatten tränger in. Syntetiskt läder. Förstärkt i häl- och tådel. Reflexerdetaljer
 • Pearl Izumi P.R.O.Barrier Lite Skoöverdrag Svart/Grå 37-39

  Pearl Izumi P.R.O.Barrier Lite Skoöverdrag Svart/Grå 37-39
  Det självklara valet för dig som vill cykla fort även när det är lite småkyligt ute. Håller borta såväl vind som vatten och, kanske viktigast av allt, aerodynamiskt motstånd. Må kanske vara lite svåra att få på då passformen är superslimmad, men när dom väl är plats är det inte omöjligt att du spar ett, två eller fem extra watt! P.R.O. Barrier Lite-material är, precis som namnet vittnar om, oerhört lätt och ger skydd mot vind och är vattenavstötande. Vindtunneltestade för att ge bästa möjliga aerodynamik. Säkras på foten med hjälp av en dragkedja på baksidan hälen. Rekommenderas för användning med racerskor (med SPD-SL eller motsvarande kloss-system).
 • Shimano Skoöverdrag S1100X H2O Neongul Xxl 47-49

  Shimano Skoöverdrag S1100X H2O Neongul Xxl 47-49
  Riktigt bra skoöverdrag i lagom tjockt utförande. Är lite tunnare och smidigare än t.ex. Shimano NPU-skoöverdragen. Lätta att stuva med i packningen i fall att. Är i stretchig neoprene och med PU-coating och tejpade sömmar för bästa vattenskydd. Mjuk borstad insida som isolerar värme. Med Optimal Panel Construction (OPC) får du ett skoskydd som verkligen sitter bra och inte slits i förtid. Förstärkt tådel. Utformad efter SPD/MTB-skor, men går att använda till vilka cykelskor som helst. Hel dragkedja baktill som avslutas med ett kardborreband. Gott om reflexdetaljer runt om. Mångsidigt skoskydd som också funkar utmärkt till vår- och höstcykling.
 • BONTRAGER SHOE GR2 45 BLACK

  BONTRAGER SHOE GR2 45 BLACK
  En helt ny stilren sko från Bontrager som är framtagen för Gravel Bike. Med en sula som är styv på rätt ställe för att bli krafteffektiv men samtidig mer följsam på andra ställen, det för att bli mer gåvänlig och komfortabel. Egenskaper som är lämpliga för Gravel Bike, men som även gör GR2:an lämplig till cykelpendling eller annan träningscykling med SPD-pedaler. Har sula i nylonkomposit som är styv i zonen över pedalaxeln och mer följsam i övrigt, genererar då mer komfort och skon blir lättare att gå i. Ovansida i stark formbeständigt material gör att fastsättningen kan bestå av klassisk snörning utan att obekväma tryckzoner uppstår. Blir samtidigt mycket snyggt och stilrent. Har praktisk snörhållare i resår. Har Bontragers något rymmligare inForm Race-läst med ergonomiskt utformad passform som optimerar kraftöverföring och effekt. Yttersula i Tachyon-gummi ger gott grepp i alla typer av terräng. GnarGuard-beläggning som ger ett extra slitageskydd mot stenar och grenar, plus extra gummiförstärkning för att skydda tårna. För Gravel Bike, plus allt annat med SPD-pedaler. Unisex. SPD-fäste. Färg: Svart.
 • Scott Road Comp Boa Dam Reflective Racerskor Grå 38

  Scott Road Comp Boa Dam Reflective Racerskor Grå 38
  Landsvägsskor i reflekterande material som gör dig klart mycket mer synlig. Riktigt fin anatomiskt utformad sko med BOA L6-vridspänne som gör att komfort och effekt är på topp, även efter en lång dag i sadeln. Justerbart Boa® L6-spänne som behagligt kramar fast foten och hjälper till att få ett bredare och jämnare tryck över vristen. Karborrestrap för tåboxen. Reflekterande material på ovansidan. BioMotion - reflex+rörelse för ökad synlighet. Sport Fit-läst. Något mer volym för ökad komfort. ErgoLogic innersula för ökad komfort. Ventilerande meshpaneler och laserperforerad med små ventilationshål. Förstärkt tåbox. Styv glasfiberförstärkt kompositsula Fäste för SPD-SL, Look, KEO. Vikt: 245 gr (stl.37).
 • Bbb Skoskydd Waterflex 3.0, Svarta 45/46

  Bbb Skoskydd Waterflex 3.0, Svarta 45/46
  Ny modell från BBB som väl kombinerar skydd och komfort. Mycket flexibelt och tåligt skoskydd som ger dina fötter ett optimalt regnskydd. WaterFlex materialet med utsida i tålig polyurethane (PU-coating) och insida i mjuk micro-fleece, ger dig ett tåligt och fexibelt skoöverdrag. Är 2 mm tjockt. Helt vattentäta sömmar, stänger ute vatten och smuts. Kraftiga förstärkningar i häl och tå. 38 mm bred kardborrestrap undertill gör att skoskydden sitter tight och går att använda till både SPD- och SPD-SL-skor, men går att använda till vilka cykelskor som helst. Passa t.o.m. inlines. Stark och pålitlig YKK-dragkedja. Unisex. Reflexdetaljer. Material: 50% polyester, 50% polyurathene.
 • Bontrager Sko Circuit Herr 41 Svart

  Bontrager Sko Circuit Herr 41 Svart
  Exklusiv i känsla och utseende, men prislappen är åt andra hållet. Bontragers racersko Circuit är verkligen en prisvärd modell i segmentet. Har den unika kompositsulan Power Truss, där man lyckats skapa en styv sula som samtidigt håller nere vikten och inte kostar som en motsvarighet i kolfiber. Med Bontragers ergonomiskt utformade inForm Race-läst får man mycket bra passform och kraftöverföring. Något generösare tåbox som ger komfort för hela långpasset. Ovansida i slitstarkt konstläder med ventilationspaneler. Fastsättning med det smutta BOA L6-vridspännet som ger exakt inställning. Passar pedalsystem SPD-SL och Look, men har även spår för SPD-pedaler. Färg: Svart.
 • Bontrager Sko Foray 41 Svart

  Bontrager Sko Foray 41 Svart
  Populär och prisvärd modell från Bontrager som funkar till träningspass på MTB:n eller till pendling till jobbet. Har styv kompositsula som kanske inte är riktigt lika superduperstyv som tävlingsmodellerna, men genererar då lite mer komfort och är lättare att gå i, vilket är guld för den som inte är på elitnivå. Har Bontragers inForm Pro-läst med ergonomiskt utformad passform som optimerar kraftöverföring och effekt. Yttersula i Tachyon-gummi ger gott grepp i alla typer av terräng. Ovansida i Gnarguard-material som ger ett extra slitageskydd mot stenar och grenar, plus extra gummiförstärkning för att skydda tårna. Fastsättning med BOA L6-vridspänne som ger exakt tvåvägsinställning. SPD-fäste. Färg: Svart.
 • Five Ten District Clip

  Five Ten District Clip
  Du må vara en rebell innerst inne men nu har du fina jobbet och lån att tänka på, då vill du ju helst dyka upp på kontoret med viss klass. Five Ten District Clip är en snygg och stilren sko, som är skön att gå i och har fäste för SPD-pedaler, vilket gör den perfekt till jobbpendling. Har Non-marking Marathon™-sula som inte lämnar fula märken. Tillverkad i slitstarkt och vädertåligt konstläder som också är lätt att rengöra. Helgjuten hälkappa för ökad stabilitet. Rymlig tå-box. Lätt fodrad. Styv glasfiberdel vid pedalområdet, ger ökad pedaleffektivitet. Något mjukare är traditionella cykelskor gör att den också är skön och blir lättare att gå i. Passar SPD-pedaler. Stilren och tidlös design.
 • BONTRAGER SHOE GR2 39 BLACK

  BONTRAGER SHOE GR2 39 BLACK
  En helt ny stilren sko från Bontrager som är framtagen för Gravel Bike. Med en sula som är styv på rätt ställe för att bli krafteffektiv men samtidig mer följsam på andra ställen, det för att bli mer gåvänlig och komfortabel. Egenskaper som är lämpliga för Gravel Bike, men som även gör GR2:an lämplig till cykelpendling eller annan träningscykling med SPD-pedaler. Har sula i nylonkomposit som är styv i zonen över pedalaxeln och mer följsam i övrigt, genererar då mer komfort och skon blir lättare att gå i. Ovansida i stark formbeständigt material gör att fastsättningen kan bestå av klassisk snörning utan att obekväma tryckzoner uppstår. Blir samtidigt mycket snyggt och stilrent. Har praktisk snörhållare i resår. Har Bontragers något rymmligare inForm Race-läst med ergonomiskt utformad passform som optimerar kraftöverföring och effekt. Yttersula i Tachyon-gummi ger gott grepp i alla typer av terräng. GnarGuard-beläggning som ger ett extra slitageskydd mot stenar och grenar, plus extra gummiförstärkning för att skydda tårna. För Gravel Bike, plus allt annat med SPD-pedaler. Unisex. SPD-fäste. Färg: Svart.
 • Specialized High Performance Sula + 42-43

  Specialized High Performance Sula + 42-43
  Vid cykling är fotens rörelse statisk; upp och ner. Även om foten inte rör sig så mycket i skon har man ändå ett konstant tryck underifrån. Och om blodflöden och nerver belastats felaktigt, får man ganska snabbt domningar (fryser, värk etc.). Specialized har en lösning på problemet med sina medicinskt framtagna sulor. Du minskar skaderisken. Blir av med knäproblem och ökar komforten. I butiken får du stå på en Arch-O-Meter och med hjälp av den kan vi läsa av dina fötter (fotisättning) för att se vilken av de tre BG-sulorna som passar dig. Sulan finns i tre höjder för fotvalvet; hög (grön), medium (blå) och låg (röd). Vi är alla olika, så också våra fötter. Visste du att din fot har 28 ben, 16 leder, 107 ligament och 27 muskler? Just vid cykling är det ofta ganska många timmar i sadeln det kan handla om, och att då sitta med ett stöd för foten som inte gör jobbet kan bli kostsamt. Det är också din fot som står för din slutgiltiga kraftöverföring och den utsätts för stor belastning. Vid felaktigt belastning får man ganska snabbt domningar (fryser, värk etc.), samt att du riskerar felaktig vinkel på knän.
 • Giro Empire Vr90 Svart 43

  Giro Empire Vr90 Svart 43
  MTB-skon Empire VR90 omdefinierar gränsen mellan vad som är exklusivt och högpresterande, med vad som är stil och komfort. Med Empire VR90 får du istället allt! Den perforerade överdelen av ett stycke Teijin® Samo™-mikrofiber har konstruerats efter konturerna på foten. Är ett exklusivt japanskt konstläder som anses vara bäst i världen. Har naturlig känsla samtidigt som det är mycket stark, formbeständigt och andas. Maximal kraftöverföring. Easton® EC90 sulan är i finaste kolfiber och ger bästa styvhet med lägst vikt. Utvändigt fastgjuten Vibram® gummisula med grymt bra grepp. Förberedd för ståldubbar. SPD-fäste i rostfritt stål. Fastsättning med skosnören. Skon är konstruerad så du får sju, med skosnören, justerbara tryckzoner över foten. Gummiförstärkt häl och tåbox. Innersulan SuperNatural Fit Kit har 3 utbytbara supportdelar för hålfoten (High, Medium and Low). Sulan är behandlad med XT2®-antibakteriell behandling för att vara fräsch och luktfri. Empire laces. Superlätta skosnören som håller fast knuten. Passar till både XC-race som till långa rundor på grusvägar. Vikt: 325 gram (Stl. 42). Färg: Svart.
 • SHIMANO SKOR MW501 MTB SVART SPD 41

  SHIMANO SKOR MW501 MTB SVART SPD 41
  En populär vintersko vars syfte är att hålla dina fötter varma och torra under vintern. Fungerar även väldigt bra på hösten och våren då det kan vara lite kyligt. Lätt att justera med snabbsnörning som skyddas av bred flärp. Utrustad med DRYSHIELD®-membran som andas och är vattentätt. Greppsäker MTB-gummisula med fäste för SPD-klossar. Sko och sula består av fleecefoder för extra värme. Har Speed lacing system som vi kallar för snabbsnörning. Neoprenankel förhindrar att smuts och vatten tränger in. Syntetiskt läder. Förstärkt i häl- och tådel. Reflexerdetaljer
 • Specialized High Performance Sula + 44-45

  Specialized High Performance Sula + 44-45
  Vid cykling är fotens rörelse statisk; upp och ner. Även om foten inte rör sig så mycket i skon har man ändå ett konstant tryck underifrån. Och om blodflöden och nerver belastats felaktigt, får man ganska snabbt domningar (fryser, värk etc.). Specialized har en lösning på problemet med sina medicinskt framtagna sulor. Du minskar skaderisken. Blir av med knäproblem och ökar komforten. I butiken får du stå på en Arch-O-Meter och med hjälp av den kan vi läsa av dina fötter (fotisättning) för att se vilken av de tre BG-sulorna som passar dig. Sulan finns i tre höjder för fotvalvet; hög (grön), medium (blå) och låg (röd). Vi är alla olika, så också våra fötter. Visste du att din fot har 28 ben, 16 leder, 107 ligament och 27 muskler? Just vid cykling är det ofta ganska många timmar i sadeln det kan handla om, och att då sitta med ett stöd för foten som inte gör jobbet kan bli kostsamt. Det är också din fot som står för din slutgiltiga kraftöverföring och den utsätts för stor belastning. Vid felaktigt belastning får man ganska snabbt domningar (fryser, värk etc.), samt att du riskerar felaktig vinkel på knän.
 • Five Ten 5.10 Kestrel Lace W Carbon/Purple/Csvart 6.5

  Five Ten 5.10 Kestrel Lace W Carbon/Purple/Csvart 6.5
  Bygger vidare på Five Ten:s originalmodell Kestrel, fast här i ett sneekersliknande utförande med snörning. Riktigt snygg tycker vi. Har annars liknande features som de mer traditionella MTB-skorna, d.v.s. riktigt styv sula och med SPD-fäste. Är dock mer robust än vanliga cykelskor och klarar utan problem av allt från Trail/Enduro till ren crosscountry. Skon överlag är förstärkt och garanterar lång livslängd. Kardborrestrap ger extra stabilitet och håller ordning på skosnörena. Undertill på sulan hittar man det greppsäkra Stealth C4-gummit. Har dessutom punktformat mönster för att maximera greppet mot hala underlag när det är dags att lägga hojen på axeln. Meshfoder på ovandel för ventilation. Med dämpande EVA i sulan, vilket gör skon skönare att gå i. SPD-fäste. Men Kestrel Lace funker till både SPD- och plattformspedaler. PU-coating på ovansidan gör den vädertålig.
 • Five Ten Kestrel Lace Mtb-Skor Svart/Grå 45

  Five Ten Kestrel Lace Mtb-Skor Svart/Grå 45
  Bygger vidare på Five Ten:s originalmodell Kestrel, fast här i ett sneekersliknande utförande med snörning. Riktigt snygg tycker vi. Har annars liknande features som de mer traditionella MTB-skorna, d.v.s. riktigt styv sula och med SPD-fäste. Är dock mer robust än vanliga cykelskor och klarar utan problem av allt från Trail/Enduro till ren crosscountry. Skon överlag är förstärkt och garanterar lång livslängd. Kardborrestrap ger extra stabilitet och håller ordning på skosnörena. Undertill på sulan hittar man det greppsäkra Stealth C4-gummit. Har dessutom punktformat mönster för att maximera greppet mot hala underlag när det är dags att lägga hojen på axeln. Meshfoder på ovandel för ventilation. Med dämpande EVA i sulan, vilket gör skon skönare att gå i. SPD-fäste. Men Kestrel Lace funker till både SPD- och plattformspedaler. PU-coating på ovansidan gör den vädertålig.
 • Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 41

  Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 41
  Nya fräscha cykelskor från Shimano, är tydligt outdoor-inspirerade och vänder sig framför allt till våra vardags- och pedlingscyklister. Har faktiskt lånat en hel del teknik från sportigare skor, så MT501 går även att testa lite MTB-cykling med också. Skon har fäste för SPD-pedaler. Glasfiberförstärkt sula som är styv mot pedalen för att vara effektiv och bekväm att cykla med. Dämpande EVA mellansula gör samtidigt skon bekväm att gå i. Bredare läst, vilket passar oss nordbor bra. Speed lacing snabbsnörning, kompletteras med en kraftig strap. Ovansida i slitstarkt syntetskinn med strategiska ventilationspartier. Vikt: 348 gr. En mycket bra och prisvärd allroundsko. LÄS VÅR GUIDE OM CYKELSKOR >>
 • Five Ten 5.10 Kestrel Lace W Carbon/Purple/Csvart 7

  Five Ten 5.10 Kestrel Lace W Carbon/Purple/Csvart 7
  Bygger vidare på Five Ten:s originalmodell Kestrel, fast här i ett sneekersliknande utförande med snörning. Riktigt snygg tycker vi. Har annars liknande features som de mer traditionella MTB-skorna, d.v.s. riktigt styv sula och med SPD-fäste. Är dock mer robust än vanliga cykelskor och klarar utan problem av allt från Trail/Enduro till ren crosscountry. Skon överlag är förstärkt och garanterar lång livslängd. Kardborrestrap ger extra stabilitet och håller ordning på skosnörena. Undertill på sulan hittar man det greppsäkra Stealth C4-gummit. Har dessutom punktformat mönster för att maximera greppet mot hala underlag när det är dags att lägga hojen på axeln. Meshfoder på ovandel för ventilation. Med dämpande EVA i sulan, vilket gör skon skönare att gå i. SPD-fäste. Men Kestrel Lace funker till både SPD- och plattformspedaler. PU-coating på ovansidan gör den vädertålig.
 • Specialized Sw 7 Rd Shoe Blk/Rktred 45

  Specialized Sw 7 Rd Shoe Blk/Rktred 45
  Senaste flaggskeppet från Specialized; S-Works 7 Road. En sko som erbjuder enastående prestanda med utmärkt komfort, passform och kraftöverföring. Har fått en hel del uppgraderingar jämfört med föregångaren S-Works 6. Den är så populär att den har fått märkestrogna cyklister att köpa den, även om de cyklar på ett annat märke. Helt enkelt en sko utan kompromisser. Body Geometry-sula och fotbädd som är ergonomiskt utformade för att öka kraft och effektivitet samtidigt som risken för skador minskar. Detta genom att optimera vinklar för höft-, knä- och fot. Givetvis är allt vetenskapligt testat. Egenutvecklade BOA-spännen enkom för Specialized. CNC-frästa i aluminium. De är otroligt lättmanövererade och du kan justera dem med millimeterprecision. PadLock™ hälkappa håller foten på plats när du spurtar samtidigt som den är designad för lättare av- och påtagning av skon. Extra utrymme i tåboxen och rejälare stoppning på insidan av tungan. Allt för ökad komfort. FACT Powerline™, deras styvaste kolfibersula någonsin. Styvhetsindex 15 på en 15-gradig skala. Maximerar kraftöverföingen till pedalen. Dyneema® är ett superstarkt och lätt material som används till ovandelen av skon. Endast strech åt ett håll vilket gör att foten verkligen hålls på plats. Trepunkts infästning av klossar, i titan. Vikt utan kloss: 448 gram/par (strl.42) Kom gärna in till någon av våra butiker för att mäta ut rätt Body Geometry sula för just dina fötter.
 • Shimano Mw701 Vinterskor Mtb Gtx Svart 48

  Shimano Mw701 Vinterskor Mtb Gtx Svart 48
  Shimanos nya vintersko MW701 är en dröm för alla åretruntcyklister som är less på kalla fötter och slitna skoöverdrag. Synnerligen välkomponerad doja med bl.a. Gore-Tex, som både andas och är 100% vattentätt, med smidigt BOA-spänne och sula med greppsäkert gummi från Michelin. Är ju för övrigt en grym sko även till kylig höst- och vårcykling. Har GORE-TEX®-membran som andas, håller värmen och är vattentätt - no more skoöverdrag! Extra skydd i tå och häl förlänger livslängden. Stor flärp på ovansidan ger extra väderskydd. Går högt upp vid ankeln och du kan med en bred kardborre-neopreene-flärp få en riktigt tight passform, som förhindrar att vatten tränger in. Utrustade med Boa® L6-spänne. Snabbt och enkelt får du bekväm och exakt passform. Enkel att komma åt och justera även under cykling. Yttersulan är en greppsäker MICHELIN®-gummisula med fäste för SPD-klossar. Mycket slitstark och greppar på alla underlag. Invändigt är skon fodrad med ett skönt och värmande borstat fleece-foder. Shimano Torbal-sulan som gör att foten blir mindre statisk i cyklingen. Sulan har därför differentierad vridstyvhet; för att följa fotens rörelse utan att tappa i kraftöverföring. Är i slitstarkt och formbeständigt konstläder. Reflexdetaljer.
 • Shimano Xc500 Mtb-Skor Svart 46

  Shimano Xc500 Mtb-Skor Svart 46
  En helt ny typ av sko från Shimano i ett snyggt och mycket stilrent utförande. Är i grunden designad för MTB med SPD-fäste, men med XC5:ans komfort och design blir det en mångsidig multi purpose-modell som funkar till MTB, pendling, touring, cyclocross, gravel bike och allmän träning. Är som sagt en mycket komfortabel sko i ventilerat konstläder som är slitstarkt och formbeständigt. Fastsättningen sköts med klassiska skosnören som tar hjälp av den smarta Mini power strap, vilket ser till att trycket fördelas jämnare runt om foten. Finns även en snodd/garage för skosnöret för att slippa onödigt trassel. Det följer också med extra skosnören i grå färg. Sulan är i kompositmaterial med kolfiberförstärkning vid spurtklossen. Har Shimanos nya DynaLast-teknik, vilket ger förbättrad kraftöverföring och minskat slitage genom att bidra till ett jämnare rundtramp. Utvändigt sitter den fina MICHELIN® high-traction-sulan med grymt grepp och bra självrensning från lera. Även förberedd för skruvdobbar. Vikt (stl. 42): 301 gr.
 • Cykelskor Racer/Spinning Shimano RP3 Svart SPD/SPD-SL DAM Sko 37

  Cykelskor Racer/Spinning Shimano RP3 Svart SPD/SPD-SL DAM Sko 37
  Dam-modell av Shimano RP3. Cykelskorna är förberedda för både SPD och SPD-SL klossar. Detta gör att skorna passar bra både till landsvägscyklar och till spinningcyklar. Glasfiberförstärkt?
 • Specialized Sw 7 Rd Shoe Blk/Rktred 46

  Specialized Sw 7 Rd Shoe Blk/Rktred 46
  Senaste flaggskeppet från Specialized; S-Works 7 Road. En sko som erbjuder enastående prestanda med utmärkt komfort, passform och kraftöverföring. Har fått en hel del uppgraderingar jämfört med föregångaren S-Works 6. Den är så populär att den har fått märkestrogna cyklister att köpa den, även om de cyklar på ett annat märke. Helt enkelt en sko utan kompromisser. Body Geometry-sula och fotbädd som är ergonomiskt utformade för att öka kraft och effektivitet samtidigt som risken för skador minskar. Detta genom att optimera vinklar för höft-, knä- och fot. Givetvis är allt vetenskapligt testat. Egenutvecklade BOA-spännen enkom för Specialized. CNC-frästa i aluminium. De är otroligt lättmanövererade och du kan justera dem med millimeterprecision. PadLock™ hälkappa håller foten på plats när du spurtar samtidigt som den är designad för lättare av- och påtagning av skon. Extra utrymme i tåboxen och rejälare stoppning på insidan av tungan. Allt för ökad komfort. FACT Powerline™, deras styvaste kolfibersula någonsin. Styvhetsindex 15 på en 15-gradig skala. Maximerar kraftöverföingen till pedalen. Dyneema® är ett superstarkt och lätt material som används till ovandelen av skon. Endast strech åt ett håll vilket gör att foten verkligen hålls på plats. Trepunkts infästning av klossar, i titan. Vikt utan kloss: 448 gram/par (strl.42) Kom gärna in till någon av våra butiker för att mäta ut rätt Body Geometry sula för just dina fötter.
 • BONTRAGER VELOCIS RACERSKOR SVART 45

  BONTRAGER VELOCIS RACERSKOR SVART 45
  Velocis är en riktigt fin och genomarbetad prestandasko som andas exklusiv känsla, men till en rimlig peng. Har undertill en riktigt styv kolfibersula med glasfiberförstärkningar, som ser till att du är krafteffektiv. Med Bontragers ergonomiskt utformade inForm Pro-läst får man optimerad passform som gör att man får komfort som räcker till under hela långpasset, plus att det samtidigt maximerar kraftöverföring och effekt. Ovansida i perforerat syntetläder som är lätt och följsamt samt har bra ventilation. Fastsättning med BOA IP1-vridspänne för exakt tvåvägsinställning. Kardborrestrap vid tåboxen.
 • Pearl Izumi P.R.O.Barrier Lite Skoöverdrag Svart/Grå 39.5-42

  Pearl Izumi P.R.O.Barrier Lite Skoöverdrag Svart/Grå 39.5-42
  Det självklara valet för dig som vill cykla fort även när det är lite småkyligt ute. Håller borta såväl vind som vatten och, kanske viktigast av allt, aerodynamiskt motstånd. Må kanske vara lite svåra att få på då passformen är superslimmad, men när dom väl är plats är det inte omöjligt att du spar ett, två eller fem extra watt! P.R.O. Barrier Lite-material är, precis som namnet vittnar om, oerhört lätt och ger skydd mot vind och är vattenavstötande. Vindtunneltestade för att ge bästa möjliga aerodynamik. Säkras på foten med hjälp av en dragkedja på baksidan hälen. Rekommenderas för användning med racerskor (med SPD-SL eller motsvarande kloss-system).
 • Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 45

  Shimano Mt501 Mtb/Touringskor Svart 45
  Nya fräscha cykelskor från Shimano, är tydligt outdoor-inspirerade och vänder sig framför allt till våra vardags- och pedlingscyklister. Har faktiskt lånat en hel del teknik från sportigare skor, så MT501 går även att testa lite MTB-cykling med också. Skon har fäste för SPD-pedaler. Glasfiberförstärkt sula som är styv mot pedalen för att vara effektiv och bekväm att cykla med. Dämpande EVA mellansula gör samtidigt skon bekväm att gå i. Bredare läst, vilket passar oss nordbor bra. Speed lacing snabbsnörning, kompletteras med en kraftig strap. Ovansida i slitstarkt syntetskinn med strategiska ventilationspartier. Vikt: 348 gr. En mycket bra och prisvärd allroundsko. LÄS VÅR GUIDE OM CYKELSKOR >>

Så fungerar cykelskor

Det som är utmärkande för en cykelsko är att de har en clip-less eller clip-in teknologi. Klossar på undersidan av skon klickar man in i pedalen för att maximera kraftöverföringen mellan kroppen och cykeln.

Med cykelskor som sitter fast i pedalerna kan du trampa mer effektivt både i benets rörelse nedåt och uppåt. Skorna är också styvare jämfört med löparskor eller andra träningsskor, vilket gör att du inte tappar kraft för att skorna är för mjuka.

MTB skor

Ett par cykelskor för mountainbike (mtb) skiljer sig en del från skor för landsvägscykling eller spinningcykel. Den största skillnaden är att yttersulan har dobbar för att man ska kunna hoppa av springa med cykeln i branta partier eller vid lyft.

Klossystemet är också annorlunda, vilket gör att du inte kan använda mtb skor på pedalerna på en landsvägscykel. Till det behöver du racerskor.

Hålla fötterna varma med skoöverdrag

Om du tycker att dina cykelskor är för tunna och du ofta fryser om fötterna kan du komplettera med skoöverdrag. Det finns såna överdrag att köpa till både racer och mtb skor. Ett märke med flera modeller är Endura.

ilead