Motionscykel

En motionscykel låter dig träna konditionen hemma när som helst, oavsett väder och vind. Du kan till exempel underhålla din träning på vintern när det inte går att cykla utomhus eller motionera och titta på teve samtidigt.

Motionscykeln ger möjlighet att på ett bekvämt sätt träna din kondition året runt. Du blir inte väderberoende utan kan motionera även om det regnar och blåser stark motvind.

Motionscyklarna från ledande tillverkare av träningsmaskiner

I den här översikten har vi plockat in cyklar från de ledande tillverkarna av konditionsmaskiner. Klicka på den motionscykel du vill läsa mer. Om du vill köpa din motionscykel på rea ska du leta efter de röda priserna.

Populärt inom motionscykel

 • Tunturi Cardio Fit B40 Motionscykel

  Tunturi Cardio Fit B40 Motionscykel
  Tunturi Cardio Fit B40 är en avskalad motionscykel med lätt konstruktion för rehabilitering och för hemmaträning. Tack vare den låga ramen är det lätt att stiga upp på cykeln, vilket gör att Cardio Fit B40 även passar för äldre användare.
 • FitNord Cyclo 200 Motionscykel

  FitNord Cyclo 200 Motionscykel
  Motionscykel FitNord Cyclo 200 har god trampkänsla och stabilitet för prisklassen. Med 7 kg svänghjul och magnetiskt motstånd blir driften mycket tystgående.
 • Abilica HT 6.0 Motionscykel

  Abilica HT 6.0 Motionscykel
  HT 6.0 motionscykel är en av de nyaste modellerna från Abilica, den har många motståndsnivåer, justeringsmöjligheter samt ett brett utbud av träningsprogram.
 • FitNord Cyclo 300 Motionscykel

  FitNord Cyclo 300 Motionscykel
  Motionscykel FitNord Cyclo 300 har ett 9 kg tungt svänghjul, mångsidiga träningsprogram, bekväm trampkänsla och pulssensorer på handtagen.

Fler tips på motionscykel

 • Gymstick GB 4.0 Motionscykel

  Gymstick GB 4.0 Motionscykel
  Den robusta och snygga Gymstick GB 4.0 motionscykeln uppfyller behoven hos den kvalitetsmedvetna hemmaträningsentusiasten. Den kompakta motionscykeln kan flyttas från rum till rum så att du kan träna vart du vill. De lättanvända och mångsidiga 12 förinställda träningsprogrammen motiverar och ger innehåll till målinriktad träning och effektiv fettförbränning. Gymstick GB4.0 motionscykel är perfekt för användare på alla nivåer, från nybörjare till de mer erfarna som vill ha mer målmedveten träning. Cykelns lättanvända skärm låter dig spåra tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och hjärtfrekvens. Dessa egenskaper ökar motivationen att träna och gör träningen än mer målinriktad. Det datorstyrda magnetiska motståndet med 16 nivåer tillsammans med svänghjulet på 6 kg erbjuder smidig och tyst användning – du kan utan problem placera motionscykeln framför TV: n. Den bekväma justerbara sadeln möjliggör optimal sittställning. Tack vare flera justeringar är det möjligt att justera cykeln till den bästa körpositionen utifrån dina egna behov.
 • FitNord Cyclo 500E Motionscykel

  FitNord Cyclo 500E Motionscykel
  Motionscykel Cyclo 500E med ergometer, svänghjul på 12 kg samt elektromagnetiskt motstånd ger riktigt utmanande träningspass. Modellen har 24 träningsprogram.
 • inSPORTline Delavan UB Motionscykel

  inSPORTline Delavan UB Motionscykel
  Motionscykel för intensiv träning hemma! 16 motståndsnivåer, justerbar sits och automatiskt justering av motståndet för optimal hjärtfrekvens för fettförbränning. Maximal användarvikt 110kg.
 • FitNord Cyclo Diamond Motionscykel

  FitNord Cyclo Diamond Motionscykel
  En stark och högpresterande motionscykel som passar gymmet, föreningen och hemmet. Den robusta ramen tål en vikt på 180 kilo, och med många motståndsnivåer och träningsprogram är den särskilt bra för dig som är en kräsen motionär.
 • Tunturi Endurance E80 Motionscykel

  Tunturi Endurance E80 Motionscykel
  En högklassig och mångsidig motionscykel med hela 43 träningsprogram och konditionstestet VO2 Max. Köp träningsutrustning på Sportproffsen.se
 • Tunturi Cardio Fit E30 Motionscykel

  Tunturi Cardio Fit E30 Motionscykel
  Tunturi Cardio Fit E30 är ett optimalt val för dig som söker en förmånlig motionscykel för lätt hemmabruk. 12 träningsprogram, en tydlig LCD-skärm och justerbara handtagen samt sätet gör träning bekväm.
 • FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel

  FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel
  En träningscykel som tillåter dig att träna under- och överkropp samtidigt. Dessutom lämpar den sig väl för intervall- och lågintensiv träning tack vare att ju hårdare du trampar, desto större blir motståndet.
 • Master Fitness Tillbehörspaket Motionscykel 1

  Master Fitness Tillbehörspaket Motionscykel 1
  Tillbehörspaket till motionscyklar. Pusselmatta liten innehåller 12 rutor på 30 x 30 cm (tjocklek 1 cm). Ej påbyggningsbara med fler paket Skyddar golvet och dämpar ljudet från motionscykeln. Pulsklocka&hellip:
 • vidaXL Motionscykelagnetisktotstånd och pulsmätning

  vidaXL Motionscykelagnetisktotstånd och pulsmätning
  Den här robusta motionscykeln med magnetisk drift blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Den är utrustad med ett svänghjul, en LCD-display och en justerbar sadel och kommer att ge dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, nuvarande hastighet, sträcka, förbrända kalorier, odometer och puls. Displayen har en hållare för en surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på en film medan du tränar. Motionscykeln är ergonomiskt utformad. Sadeln kan justeras horisontellt. De halkfria pedalerna möjliggör optimal kraftöverföring från dina fötter till pedalerna. Pedalremmarna kommer att se till att dina fötter inte glider av pedalerna av misstag. Både det magnetiska motståndssystemet och det precisionsbalanserade svänghjulet är friktionsfria för en mjuk, tyst och underhållsfri användning. Transportrullarna i basen gör det enkelt att flytta runt cykeln. Träningsutrustningen kräver montering. Färg: Grå och svart Material: Metall och plast Mått: 92 x 48,5 x 138 cm (L x B x H) Total vikt: 22 kg Roterande massa: 8 kg Maximal belastning: 100 kg Jämnt och kraftfullt motstånd Magnetiskt motstånd i 8 nivåer Sadeljustering: Horisontell Halkfria pedaler med spännen Med transportrullar i basen Med pulsmätare Stor LCD-dator med surfplattehållare LCD dators funktioner: Skanning, tid, hastighet, sträcka, kalorier, vägmätare, puls Med 2 AAA-batterier
 • Abilica WinMag Cruise BT, Motionscykel

  Abilica WinMag Cruise BT, Motionscykel
  Abilica WinMag Cruise BT är en rejäl motionscykel perfekt för både uppvärmning och konditionsträning. Kommer nu även med möjlighet till varierad och motiverande träning genom interaktiva appar. Helt nya Abilica WinMag Cruise BT har elektroniskt justerbart motstånd i 32 nivåer, och dator med 12 förinställda program. Dessutom kan du cykla enligt ett pulsstyrt eller wattstyrt program. Elegant design och justeringsmöjligheter anpassade till den nordiska marknaden gör att cykeln passar personer upp till 190 cm långa. De förinställda programmen gör det enkelt att komma igång med träningen. Vill du ha ett mer interaktivt träningspass kan du ansluta till apparna Iconose + eller Kinomap. Du kan även sätta surfplattan/telefonen i hållaren på datorn och se din favoritserie medan du cyklar. Tillsammans med bra variation från de olika motståndsnivåerna kan du enkelt förbättra din kondition genom varierade träningspass. Levereras med hjul fram för enkel flyttning. Max användarvikt 130 kg. Motstånd: Motoriserat magnetiskt motstånd Motståndsnivåer: 32 Program: 14 (12 förinställda, pulsstyrda och wattstyrda program) Dator med: tid, distans, hastighet, RPM, kaloriförbrukning (indikation), puls och watt (beräknat) Bluetooth Appar: Iconose + , Kinomap Handpuls Svänghjul: 7 kg Horisontell och vertikal sitsjustering Horisontell justering av styret Strömförsörjning: Adapter 220v Transporthjul Mått sammansatt: 95 x 58 x 142 cm (L x B x H) Produktvikt: 33 kg Max personvikt: 130 kg
 • Hammer Sport Cleverfold Rc5, Motionscykel

  Hammer Sport Cleverfold Rc5, Motionscykel
  CleverFold RC5 Letar du efter en bekväm sittande motionscykel med varierande tränings- och pulsprogram och enkel och intuitiv dator? Har du begränsat med plats och vill snabbt kunna få undan ditt träningsredskap efter träningen? Då är HAMMER CleverFold RC5, som har perfekta träningsegenskaper och tar upp till 60 % mindre plats, redskapet för dig! Kompakt och stabil, tar upp till 60 % mindre plats Hemma har man ofta begränsat med plats. Här är den sittande motionscykeln HAMMER CleverFold RC5 den perfekta lösningen, då den tar otroligt liten plats! Efter träningen kan RC5 fällas ihop och ställas i ett hörn med några enkla handgrepp. Tack vare systemet med transporthjul som är vridbara i 360 grader kan HAMMER RC5 stuvas undan i ett hörn eller bakom en dörr lika lätt som en resväska och utan att välta. Omväxlande träningsprogram CleverFold RC5 har en modern träningsdator med en stor och tydlig LCD-skärm och 19 omväxlande backprofiler samt program för konditionsträning och fettförbränning. Såväl nybörjare som proffs får ut det mesta av träningen med RC5. Självklart kan du även ändra samtliga 16 datorstyrda motståndsnivåer manuellt. Hälsosam träning och pulskontroll För en måttlig kardiovaskulär träning som gör att du även bränner maximalt med kalorier är rätt puls avgörande. Du kan mäta pulsen antingen via handtagen eller ett bröstband (tillval), så att du alltid kan hålla koll. Genom att ange en maxpuls minskar din RC5 automatiskt motståndet om värdet överskrids. Klassisk dataskärm och multimedieunderhållning Utöver den klassiska dataskärmen kan du träna med motiverande live-rundor via apparna. Med träningsappen BitGym visas en runda som du väljer som video på din smartphone. Ju snabbare du trampar, desto snabbare färdas du genom t.ex. skogen eller längs havet. Lägg bara din mobil i hållaren för smartphone/surfplatta och låt dig motiveras av modern teknik. Tystgående – passar även i lägenhet Med 12 kg svängvikt och kvalitetskullager får din sittande motionscykel CleverFold RC5 ett jämnt och nästan ljudlöst rörelseförlopp. Det gör att du kan träna samtidigt som du tittar på tv och när som helst på dygnet utan att störa grannen. Komfort rakt igenom Vår sittande motionscykel skämmer bort dig på många sätt. RC5 har ett ergonomiskt komfortsäte och ett bekvämt ryggstöd med justerbar höjd samt svankstöd. Det gör att även längre träningspass är en bekväm upplevelse med vår sittande motionscykel HAMMER RC5. Passar alla kroppslängder Det ergonomiska sätet kan ställas in snabbt och enkelt med en inställningsspak så att personer mellan 1,55 och 1,90 m sitter bekvämt. Sätesskenan i kromat kvalitetsstål ger god stabilitet även vid högre kroppsvikt. Stabil och säker Halkfria pedaler med inställbar rem för högsta säkerhet, transporthjul och justerbara fötter för stabilitet på ojämnt underlag. Tack vare fyra stödpunkter mot golvet står din motionscykel extra stadigt.
 • Motionscykel Hammer Cardio Motion BT

  Motionscykel Hammer Cardio Motion BT
  Hammer Cardio Motion är en motionscykel med lågt insteg, Bluetooth-anslutning och handtag och transporthjul som gör det enkelt att flytta undan cykeln när den inte används. Med Hammer Cardio?
 • Gymstick EB 6100 Exercise Bike, Motionscykel

  Gymstick EB 6100 Exercise Bike, Motionscykel
  Motionscykeln EB 6100 från Gymstick är en prisvärd och snygg motionscykel för hemmaträning. Tack vare det manuellt styrda magnetiska motståndet är träningen bekväm, tyst och säker. En tydlig&hellip:
 • Star Trac 4UB – Upright Bike, Motionscykel

  Star Trac 4UB – Upright Bike, Motionscykel
  4UB är en stabil och användarvänlig motionscykel som fungerar lika bra till upp- och nedvarvning som för långvarig konditionsträning. För dig som efterfrågar kvalitet och säkerhet men är mindre intresserad av specialfunktioner och den senaste tekniken är 4 Series alldeles perfekt. 4 Series Upright Bike är en av fyra konditionsmaskiner i Star Trac 4 Series som är framtagna för företagsgym, hotell/SPA och hemmabruk. LCD-skärm med fläkt och quick control-keys för snabb ändring av motstånd och lutning Pulskontroll på styret Justerbar sadel med spärrhake USB-port för laddningssyfte Hållare för vattenflaska, mobiltelefon och andra tillbehör
 • Freemotion R22.9B- Recumbent Bike, Motionscykel

  Freemotion R22.9B- Recumbent Bike, Motionscykel
  Exklusivt innehållsdrivna kardiomaskiner från Freemotion kan dina medlemmar utforska världen genom tusentals tränarledda träningspass. 22 Serien drivs av iFit och håller användarna engagerade med levande filmer, motiverande coachning och automatisk justeringsteknik som ger en uppslukande och interaktiv kardioupplevelse. Leverera högintensitets studioklasser med hög energi och engagerande globala träningspass från det bekväma sätet i denna ryggvänliga träningslösning. Recumbent bike är designad för den åldrande befolkningen och alla som vill träna bekvämt och är ett måste för alla cardioytor.
 • Motionscykel Master Fitness B15

  Motionscykel Master Fitness B15
  Master B15 är en motionscykel som passar användare som söker en cykel för grundläggande konditionsträning. Magnetmotståndet ger tyst och jämnt motstånd som justeras enkelt med ett?
 • Abilica Stream Voyage Bt, Motionscykel

  Abilica Stream Voyage Bt, Motionscykel
  Abilica Voyage BT är en robust motionscykel med lågt insteg som gör den idealisk för rehabilitering. Med gratisappen iConsole + Training och Kinomap kan du bland annat skapa en rutt på Google Maps&hellip:
 • MAXXUS Recumbentcykel 6.2R, Motionscykel

  MAXXUS Recumbentcykel 6.2R, Motionscykel
  Recumbentcykel från MAXXUS med ryggstöd som är täckt med ett nät för en behaglig sittposition vid konditionsträning och som dessutom andas. Ryggstöd för en bekväm sittposition Enkel att kliva av och på 24 olika motståndsnivåer Lätt att använda display och träningsprogram Maximal användarvikt på 120kg Smartphonehållare och hylla Recumbentcykel från MAXXUS med ryggstöd som är täckt med ett nät för en behaglig sittposition vid konditionsträning och som dessutom andas. Cykeln har 24st motståndsnivåer som justeras elektroniskt och utgörs av ett magnetiskt system som är friktionsfritt och med det extremt tyst. Styret har handsensorer som mäter pulsen för att du enkelt ska kunna hålla koll på den och använda den för att pusha dig själv. För ett noggrannare alternativ till pulsmätning är cykeln även utrustad med en mottagare som går att kombinera med sändare från pulsband kompatibla med Polar. Träningsprogram Snabbstart Manuellt program Tolv profiler med förinställda motståndsnivåer Watt-program Fyra platser för egna program Hjärtfrekvens
 • Impulse Pcb Ru700

  Impulse Pcb Ru700
 • BH Fitness NEXOR DUAL, Motionscykel

  BH Fitness NEXOR DUAL, Motionscykel
  Dess förstärkta struktur ger en säker och stabil träning för alla användare. Sadeln och styret med flera positioner tillåter en optimal körställning och en bekväm träning. Med förbättrad pedalventil&hellip:
 • Motionscykel Gemini B200, inSPORTline

  Motionscykel Gemini B200, inSPORTline
  En professionell motionscykel i kraftig konstruktion från inSPORTline som passar de flesta typer av gym och hälsocentrum.inSPORTline Gemini B200 klarar användarvikter upptill 140 kg och har en lättläst&hellip:
 • BH Fitness TFR ERGO TFT, Motionscykel

  BH Fitness TFR ERGO TFT, Motionscykel
  Motionscykel från BH Fitness med komfort och säkerhet i åtanke. Denna motionscykel lämpar sig extra bra för de med ryggproblem då ryggstödet är utformat så att din rygg inte belastas mer än nödvändigt. Sätet är dessutom inrett i ett andningsbart tyg vilket underlättar för motionscykelns skötsel om man svettas mycket under sin träning. Tack vare att TFR ERGO TFT är utformad för att ge en komfortabel träning är den även designad till att ge enkel åtkomst när du ska sadla upp, därför lämpar den sig även för rehabiliteringssyften. Få det mest kompletta träningspasset med den inbyggda högtalaren, fläkt, 12 förinställda program och 24 intensitet nivåer - allt kontrollerat från 7-tums pekskärm. Tack vare multimediaspelaren kan du ha kul på ditt träningspass med anslutningen och dess specialfunktioner: internet, TV, videor etc. BH Fitness TFR ERGO TFT lämpar sig för semi-professionellt bruk. Den är dessutom speciellt framtagen för att klara mer än 20 timmars användning i veckan och passar därför bra i mindre gymanläggningar eller föreningar.
 • Master Fitness Adapter B30, Reservdel

  Master Fitness Adapter B30, Reservdel
 • Motionscykel Ergometer 90 Pro

  Motionscykel Ergometer 90 Pro
  Motionscykel Ergometer 90 ProTräningscykel från MAXXUS som har 20st olika motståndsnivåer och som tål en maximal användarvikt på 150kg. ?Cykeln erbjuder en tyst och mycket jämn och mjuk träning…
 • Freemotion U22.9B- Upright Bike, Motionscykel

  Freemotion U22.9B- Upright Bike, Motionscykel
  Exklusivt innehållsdrivna kardiomaskiner från Freemotion kan dina medlemmar utforska världen genom tusentals tränarledda träningspass. 22 Serien drivs av iFit och håller användarna engagerade med&hellip:
 • Tunturi Fitness E50 Bike Performance, Motionscykel

  Tunturi Fitness E50 Bike Performance, Motionscykel
  Letar du efter mer variation? Vill du träna hårdare med tydliga mål? Med E50-motionscykeln från Tunturi Performance-serien kan du välja mellan olika program med omfattande funktioner och feedback.&hellip:
 • Keiser - M3i Total Body Trainer

  Keiser - M3i Total Body Trainer
  M3i TBT utvecklades för att tillgodose behoven hos våra atletiska kunder som behövde en cykel med en överkroppskomponent som kunde klara av högintensiva atletiska prestationer. Vi byggde en cykel&hellip:
 • Tunturi Fitness E80 Bike Endurance, Motionscykel

  Tunturi Fitness E80 Bike Endurance, Motionscykel
  Gillar du att träna, helst intensivt och så ofta som möjligt? Då är denna motionscykel från Tunturi perfekt för dig att anpassa efter dina personliga behov och mål. Träna som ett proffs, även i ditt eget hem. Målinriktad med den roterande massan på 14 kg genererar du en maximal effekt på 600 watt. Välj mellan 53 motståndsnivåer och 43 träningsprogram. Tunturi E80 Bike Endurance lämpar sig för både den professionella tränaren och för hemmabruk. Ergonomisk och bekväm Cykeln är ergonomisk och bekväm tack vare flera olika faktorer. Den är utrustad med en komfortstol som kan justeras vertikalt och horisontellt, styret med flera grepp kan vinklas till önskad position och fotremmarna på de ergonomiskt formade halkskyddspedalerna är justerbara så att dina fötter förblir stabila medan du trampar. Med flaskhållaren och flaskan som ingår har du alltid tillräckligt med vatten eller sportdryck till hands. Överskrid inte dina gränser: håll ett öga på din puls via handsensorerna eller via den trådlösa pulsmottagaren. Bildskärmen hjälper dig att få koll på de viktigaste parametrarna: tid, hastighet, avstånd, kadens, hjärtfrekvens, kalorier och watt. Surfplatta eller telefon som din tränare Bli motiverad via din surfplatta eller telefon. Anslut dig genom Bluetooth till en av apparna och koppla upp dig till Tunturi-tränaren. Följ dina träningsförlopp och nå ditt mål med iConsole + träningsprogram. Med Kinomap kan du utmana en vän där ni väljer en rutt och den första som korsar mållinjen vinner. Eller vill du kanske ta en tur genom fantastiska landskap? Cykla en rutt tillsammans med iConsole+ Training och Google Street View. Förlora aldrig någon data, allt lagras och tillåter dig att se, jämföra och dela dina resultat med alla via sociala medier. Alla appar är tillgängliga för iOS och Android.
 • vidaXL Liggande motionscykel magnetisk drift och pulsmätning

  vidaXL Liggande motionscykel magnetisk drift och pulsmätning
  Den här robusta liggande motionscykeln med magnetisk drift blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Den här träningscykeln är utrustad med ett svänghjul med 8 valbara motståndsnivåer, en LCD-display och en horisontellt justerbar sits och kommer att ge dig ett effektivt träningspass. Du kan se din prestation på LCD-displayen som visar information om den passerade tiden, den nuvarande hastigheten, sträcka, förbrända kalorier, odometer och puls. Displayen har en hållare för en surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på film medan du tränar. Motionscykeln är ergonomiskt utformad. Den tjockt vadderade sitsen ger dig en bekvämare åktur och kan justeras till den bekvämaste positionen med fjädervredet. De halkfria pedalerna möjliggör optimal kraftöverföring från dina fötter till pedalerna. Pedalremmarna kommer att se till att dina fötter inte glider av pedalerna av misstag. Både det magnetiska motståndssystemet och det precisionsbalanserade svänghjulet är friktionsfria för en mjuk, tyst och underhållsfri användning. Transportrullarna i basen gör det enkelt att flytta runt cykeln. Träningsutrustningen kräver montering. Färg: Grå och gul Material: Metall och plast Mått: 136 x 56 x 92,5 cm (L x B x H) Total vikt: 22 kg Roterande massa: 7 kg Maximal belastning: 100 kg Mjukt och kraftfullt magnetiskt motstånd Horisontellt justerbar sits med fjädervred Halkfria pedaler med spännen 8 motståndskontroller Med transportrullar i basen Med pulsmätare Stor LCD-dator med surfplattehållare LCD dators funktioner: Skanning, tid, hastighet, sträcka, kalorier, vägmätare, puls Med 2 AAA-batterier Enkel montering Material: PVC: 100%
 • Motionscykel Essentiel Eb 140

  Motionscykel Essentiel Eb 140
  Motionscykel som är utformad för dig som tränar ibland.Testad för användning under ca. 3 timmar i veckan.
 • Exum III Motionscykel ** Bäst i test **

  Exum III Motionscykel ** Bäst i test **
  AnvändningsområdeLäcker och användarvänlig motionscykel som ger dig den konditionsökning du söker. Passar väl för enkel hemmaträning och dig som har ambition med din träning.  ProduktinformationHela 40 motståndsnivåer hjälper dig att hitta exakt rätt motstånd. 18 Träningsprogram för varierande träning gör dina mål lättare att nå, Cykeln flyttas enkelt med transporthjulen, träna exempelvis framför ditt favoritprogram på TV. En stabil och prisvärd motionscykel som vunnit BÄST i TEST under hård konkurrens i Tyskland.  Fakta och egenskaper:Stor bakgrundsbelyst och användarvänlig display.Displayens  fönster visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, pedaltramp per minut och puls mm.18 träningsprogram varav12 med olika banprofiler4 pulsstyrda träningsprogram1 hastighetsberoende wattprogram40 motståndsnivåerMotstånd 25-400 watt8 kg svänghjul ger jämn gångMotståndet justerbart i steg om 5 wattEMS - ElektroMagnetiskt motstånd garanterar en tyst och jämn gång utan rörliga delarÖronpulssensor för bättre pulsmätningMottagare för trådlöst pulsbäteHållare för surfplattaSadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter braSadel och styre med justerbar lutningFötterna kan justeras om golv etc inte är plantTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttas220 v adapter ingår,inga batterier behövsKullager av hög kvalitetFitness testMax användarvikt 150 kgMått sadel-pedal min-max 72-98 cmAvstånd mellan pedaler 20cmVikt 39 kgMått LxBxH 102x55x125 cmRekommendation av tillbehör (Se produkter till höger)UnderlagsmattaFör dämpa ljud/vibrationer i golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golvOptimera din träning med ett trådlöst pulsbälte. Denna modell har inte pulsmätare i handtagen.
 • Schwinn 590R Recumbent Bike, Motionscykel

  Schwinn 590R Recumbent Bike, Motionscykel
  Kompatibel med JRNY-appen för telefoner/surfplattor. Medlemskap krävs för full JRNY-upplevelse. Höjdpunkter LÄTT TILLGÄNGLIG MEDIEHYLLA: Rymmer din telefon eller surfplatta VATTENFLASKHÅLLARE:&hellip:
 • Gymstick PRO20.0 Recumbent Bike, Motionscykel

  Gymstick PRO20.0 Recumbent Bike, Motionscykel
  Designad för gym, högkvalitativa gymnastikpro20.0-liggande cykel levererar utmärkt prestanda och återupplivning! Mångsidiga träningsprogram är lämpliga för krävande användning både i hemmet och gymnasiet. 32 Motståndsnivåer, en mycket smidig vägkänsla och mångsidiga träningsprogram uppfyller även de mer krävande användarens utbildningsbehov. Den robusta ramen, speciellt tillverkad kam och starkt motstånd tillåter intensiv träning även med stora motstånd. Den bekväma och ergonomiska körpositionen kan lätt hittas tack vare det väljusterbara sätet med ryggstöd. På den tydliga och lättanvända LED-matrisdisplayen kan du enkelt spåra utvecklingen av din träning. De 12 förinställda programmen möjliggör målorienterad utbildning. Polar-kompatibelt hjärtfrekvens svar jag tog för att möjliggöra exakt och pålitlig hjärtfrekvensövervakning. Cykeln har sin egen generator (kräver inte elnät), så att enheten också kan placeras på platser där det inte finns någon uttag.
 • Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel

  Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel
  Titan Life ATHELETE B55 är en attraktiv motionscykel med 9 kg svänghjul och lättanvänd dator som visar: tid, avstånd, kalorier, handpuls, med IPAD-hållare,klocka, ALARM, temperatur, scan, varvtal,&hellip:
 • Abilica Voyage BT

  Abilica Voyage BT
  Justerbar sitthöjd gör att den passar till användare från 135 cm till 195 cm. Dator med inbyggd Bluetooth för att ansluta till iPad/iPhone och Android surfplattor. Med gratisappen iConsole + kan du skapa en rutt i Google Maps var som helst i världen, och se bilder från gatunivå i Google Street View när du tränar. Motståndet justeras automatiskt till terrängen för den mest realistiska upplevelsen. När du har kommit i mål kan du enkelt dela dina träningsresultat på sociala medier som Facebook och Twitter. Med gratisappen ZWIFT har du möjlighet att köra träningsprogram som låter dig träna och tävla i en virtuell värld mot dig själv och andra.   Motionscykeln har handpuls-sensorer på styret och trådlös pulsmottagare i datorn. Fakta och egenskaper 12 träningsprogramDisplay som visar hastighet, varv per minut, tid, sträcka, puls och kaloriförbrukningDisplay kan kopplas till surfplatta32 motståndsnivåerVikt svänghjul 8 kgMagnetiskt motstånd för tyst gångJusterbar sadel i höjd och längdTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasTrådlös pulsmottagare, optimera din träning(Pulsbälte är tillbehör, se till höger)Passar användare från ca 135 cm till ca 195 cm.Max användarvikt: 150 kgMått: 95x51x143 cmVikt 46 kgFör hemmabruk    
 • Schwinn Airdyne AD6

  Schwinn Airdyne AD6
  Schwinn Airdyne AD6 Bike ger ett exceptionellt vindmotstånd, ju hårdare du trampar desto större blir motståndet. Displayen är utformad för att visa alla viktiga data på en gång och har?
 • Motionscykel PHYSIONICS med LCD-skärm

  Motionscykel PHYSIONICS med LCD-skärm
  Physionics motionscykel med LCD-display är en mångsidig och lättanvänd motionscykel. Datorskärmen är batteridriven och visar tid, hastighet, distans, puls, kalorier och vägmätare. Allt för…
 • vidaXL Träningscykel remdrift vit

  vidaXL Träningscykel remdrift vit
  Denna kompakta men robusta fitnesscykel är utmärkt för att träna hemma. Denna stående cykel är utrustad med ett svänghjul , en LCD-display och en justerbar sadel vilket ger dig ett effektivt träningspass. LCD-skärmen kommer att ge dig all relevant information såsom tid, hastighet, avstånd och förbrända kalorier. Sitsen är helt justerbar för att passa alla slags höjder, vilket garanterar ett bekvämt träningspass. Pedalerna med halkskydd möjliggör en optimal överföring av effekt från dina fötter till pedalerna. Pedalbanden kommer att hålla fötterna på plats. Motståndsratten med +/- ger åtdragning på bandet för att skapa en mer intensiv träning. Fitnesscykeln måste monteras. Storlek: 90 x 38 x 103 cm (L x B x H) Färg: Svart och vit Material: Stål (ram) + stål och plast (svänghjul) Maximal belastning: 100 kg Svänghjulets vikt: 2 kg Datorfunktioner: Skanner, tid, hastighet, avstånd, kalorier Bekväm sadel Sadeljustering: Vertikal Halkfria pedaler med spännen Smidigt och tyst bältesöverföringssystem Mikro-justerbart motstånd Motståndskontroll i flera nivåer
 • Inspire by Hammer Cardio Strider CS3.1

  Inspire by Hammer Cardio Strider CS3.1
  Inspire by Hammer Cardio strider 3.1 är en kombination av motionscykel och crosstrainer.Träningsformen gör att stora delar av kroppen från träning samtidigt?
 • Motionscykel UB500 *Bäst i test 2023*, JTC Sport

  Motionscykel UB500 *Bäst i test 2023*, JTC Sport
  Denna motionscykel är för hemmatränaren med hög ambition, alternativt det lilla företagsgymmet eller bostadsrättsföreningen.Stabil och påkostad konstruktion och materialval. Vevarmar, sadelstolpe&hellip:
 • Sittande motionscykel R60i

  Sittande motionscykel R60i
  inCondi R60i har en robust struktur och ett stabilt ryggstöd vilket gör den lämplig för användare med nedsatt rörlighet, övervikt användare och / eller för seniorer som vill hålla sig i form. Svänghjulet på 9 kg gör din träning så effektiv och ger en mjuk gång. Du kan välja mellan 32 elektroniskt styrda motståndslägen. LCD-skärmen låter dig följa all viktig information, såsom tid, hastighet, avstånd, hjärtfrekvens, förbrända kalorier etc. Dessutom har R60i pulssensorer som är inbyggda i handtagen, som gör det möjligt för dig att följa din hjärtfrekvens och justera träningen därefter.  Stabil ramEn stor fördel är den robusta strukturen gjord av högkvalitativa material som ger hög stabilitet och en  viktgräns upp till 150 kg. Tack vare detta kan maskinen användas i mindre gym samt i klubbar.   Valmöjligheter Cykeln erbjuder ett antal förinställda program med olika motståndslägen. Den har också speciella program och funktioner som FAT (mäter ditt kroppsfett - BMI) eller HRC som anpassar motståndet till optimal hjärtfrekvens. Sedan finns det användarlägen (12) för snabb inställning.   Träna var som helst runt om i världenMed iC + Träning kan du ställa in vilken rutt som helst i världen direkt på Google Maps. Du kan åka på gatorna i Paris, stränderna i Miami eller bergen i Giant Mountains. Dessutom följer den elliptiska belastningen vägens gång, vilket gör den ännu mer realistisk. Upptäck världen från ditt hem.    Fakta och egenskaper: Stor display.6 fönster visar tid, hastighet, distans, total distans, kaloriförbrukning,  och puls.Hållare för surfplatta32 motståndsnivåer9 kg svänghjul ger jämn gång21 träningsprogram varav 12 förprogrammeradeMagnetiskt motstånd garanterar en tyst gång HandpulsBröstbälte ingårTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasnätadapter 9V, 1.3A för AC 100V-240VMax användarvikt 150 kgMax användarlängd 200 cmVikt 51 kgMått LxBxH 138x64x89 cm  Program och möjligheter för iC + Training-appen: snabbstart manuella inställningar av måltid, avstånd eller brända kalorier möjlighet att skapa användarprofil (foto, namn, vikt, kön) skapa en riktig rutt genom Google Maps och Street View och välj dina favoritspår intervallövningar WATT-program Möjlighet till gruppövningar intelligent träningsplanerare träningshistoria     
 • MAXXUS Ergometer 6.2, Motionscykel

  MAXXUS Ergometer 6.2, Motionscykel
  Träningscykel från MAXXUS, modell 6.2, med 24 st nivåer av motstånd för att kunna bemöta dig och din träning. Det finns även förinställda träningsprogram och en POLAR-kompatibel mottagare för att kunna mäta din puls än mer exakt än genom pulsmätarna på styret. 24 elektroniskt justerbara motståndsnivåer Lätt att använda skärmens funktioner Maximal användarvikt på 120kg Ergonomisk sittplats för optimal träning Horisontell och vertikal sitsjustering Displayen har tidningshållare Sadeln justeras bekvämt genom en snabbspänning i både vertikala och horisontella riktningar. Träningsprogram Snabbstart Manuellt program Tio profiler med fördefinierade bromsning och lutning i olika nivåer Watt-program Fyra platser för egna program Hjärtfrekvensstyrt Övrig information Motståndsnivåer: 24st Två små hjul för att enkelt kunna flytta "Tidningshållare" Dokument Produktmanual (GER)
 • Sittande motionscykel Delavan RMB

  Sittande motionscykel Delavan RMB
  AnvändningsområdeEn prisvärd recumbent motionscykel utan krångliga funktioner för användning i hemmet. ProduktinformationRejäl ställbar stol gör att du sitter bekvämt och stadigt. Längden mellan tramporna och sadeln kan även justeras på denna recumbent. Handtag för att hålla sig i medan man tränar. Fakta och egenskaperDisplay med hastighet, tid, distans, kaloriförbrukning, tramp per minut, watt, puls Batteridriven display, kräver inga sladdar eller eluttag.Hållare för surfplatta8 motståndsnivåerMagnetiskt motstånd ger tyst gångSvänghjul på 4 kg Handpuls i handtagenTransporthjul för att enkelt kunna flyttasVikt 45 kgMått LxBxH: 130x57x125 cmMax användarvikt 110 kgMax användarlängd 190 cm
 • Gorilla Sports Indoor Cycling Bike Profi, Motionscykel

  Gorilla Sports Indoor Cycling Bike Profi, Motionscykel
  Indoor Cycling Bike Profi ger dig möjlighet att träna cykelintervallerna oavsett väder, öppettider och annat i ditt eget gym/vardagsrum. Med transporthjul kan du enkelt flytta fram och flytta bort den 102 cm långa och 52 cm breda spinningcykeln när det är dags för passet. Den vadderade sadeln kan justeras horisontellt och vertikalt och styret går att justera vertikalt efter vad som passar dig. Det hydrauliska stötdämpningssystemet skyddar dina leder och ger en trevlig körupplevelse även medan du ställer och sätter dig. Tyst drivsystem där pedalerna slutar snurra om du slutar trampa. Två aluminiumpedaler och nödstoppsfunktion.
 • BH Fitness NEXOR PLUS, Motionscykel

  BH Fitness NEXOR PLUS, Motionscykel
  Stationär motionscykel för regelbunden användning och framtagen med bekvämlighet i åtanke. BH Fitness NEXOR PLUS har en förstärkt struktur, XXL-sadel för en bekväm träning, justbart styre och&hellip:
 • Spirit commercial - CR 1000 ENT Motionscykel

  Spirit commercial - CR 1000 ENT Motionscykel
  Spirit CR 1000 ENT är byggd för att klara kommersiell bruk och underhålla.EN NY och imponerande 15,6" TFT kristallklar pekskärm är designad för att vara användarvänlig och intuitiv.Fullpackad&hellip:
 • Gymstick IC 3.0 Exercise Bike, Motionscykel

  Gymstick IC 3.0 Exercise Bike, Motionscykel
  Gymstick IC 3.0 är en elegant motionscykel som har fina detaljer och är utformad för hemmaträning. IC 3.0 har 16 motståndsnivåer och 12 förinstallerade program. Mångsidiga träningsprogram säkerställer&hellip:
 • Keiser - M7i Total Body Wheelchair Stepper

  Keiser - M7i Total Body Wheelchair Stepper
  Utvecklingen av M7i började som en kompakt enhet som var avsedd att passa i korridorer i pensionärssamhällen för invånare som använde rullstolar eller skotrar, så att de kunde träna bekvämt. Med&hellip:

Skillnad på motionscykel och spinningcykel

Båda maskinerna använder man för att träna cykling men oftast är motionscykeln enklare i sin konstruktion. Den som köper en motionscykel kanske inte har samma mål med sin träning som spinningcyklisten. Ibland kan denna typ av träningsmaskin kallas för ergometer.

Motionscykeln används i regel mest för att träna uthållighet med låg intensitet under en längre tid. Spinning körs med växlande hög intensitet och det kräver en stabilare konstruktion. Prismässigt ligger spinningcyklar och motionscyklar i regel på samma nivå. Men om du behöver en enklare cykel bara för lättare träning hemma kan du nöja dig med en billigare motionscykel.

Att tänka på när du ska köpa träningscykel

Bor du i lägenhet eller villa? Har du stort utrymme att ha din motionscykel på? Tänker du bara använda den vintertid och sen gömma undan den under sommaren?

Det finns en del såna frågor du bör ställa dig innan du köper din cykel. Utrymmesmässigt tar de allra flesta motionscyklar samma plats när de är i bruk. Det som däremot finns är hopfällbara motionscyklar. Med en sån kan du förvara den i ett förråd när du inte ska använda den på en längre tid.

Du behöver inte köpa en helt ny om du bara vill prova på att träna hemma ett tag. Det finns nog fler motionscyklar som bara samlar damm än såna som verkligen används regelbundet. Ett sätt att komma igång är att köpa en begagnad motionscykel på Blocket. Om du får rutin i din träning och vill uppgradera kan du köpa en ny cykel sen.

Olika pris och kvalité på motionscyklarna

Man får vad man betalar för brukar man säga. Det är så även när man köper den här typen av träningsmaskiner. Den bästa motionscykeln är såklart den som används så om det är fallet kan du absolut köpa en billig cykel på t.ex. jula eller rusta.

Men en dyrare cykel från tillverkare som använder bättre komponenter håller längre och kan ha en livslängd på många, många år. Utför du service lite då och då kan den hålla i 10-20 år om det är en cykel av bra kvalitet. Det kan också ingå stöd för virtuell cykling med till exempel Zwift.

Tramprörelsen brukar också vara mjukare och ha bättre känsla på de lite dyrare cyklarna. Det är svänghjulsvikten som påverkar trampkänslan där lite större vikt ger bättre känsla och jämnare rörelse.

Vad är en recumbent motionscykel?

Recumbent är ett engelskt ord som betyder "liggande". Det är alltså en motionscykel där du har en mer liggande ställning än sittande. Cyklisten ligger inte helt raklång utan i praktiken sitter du på rumpan ändå fast pedalerna är framför dig istället för rakt under.

Liggande motionscyklar vänder sig till människor med begränsningar i sin rörlighet. Det kan vara på grund av skador, övervikt eller åldrad kropp.

Exempel på liggande motionscyklar

Modell Tillverkare
Incondi R60I Insportline
Incondi R600I Insportline
BRX-R65 COMFORT Toorx
Gymleco Recumbentbike Gymleco
ilead