Motionscykel

En motionscykel låter dig träna konditionen hemma när som helst, oavsett väder och vind. Du kan till exempel underhålla din träning på vintern när det inte går att cykla utomhus eller motionera och titta på teve samtidigt.

Om du vill köpa din motionscykel på rea ska du leta efter de röda priserna.

Populärt inom motionscykel

 • FitNord Cyclo 50X Hopfällbar motionscykel med ryggstöd med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo 50X Hopfällbar motionscykel med ryggstöd med ytterligare ett års garanti
  En liten och nätt motionscykel för för lätt konditionsträning, rehabilitering och viktminskning. Motionscykeln har ryggstöd, vilket gör cyklingen stadig och bekväm, och tack vare att modellen är nätt och hopfällbar är den smidig att ta med på resor eller förvara i ett mindre utrymme. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Cyclo 200 Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo 200 Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  En stabil och samtidigt nätt motionscykel för hemmaträning med ett svänghjul på sju kilo och en maximal användarvikt på 120 kilo. Cykeln har pulshandtag och åtta motståndsnivåer och lämpar sig för basträning i hemmet. Tack vare det magnetiska motståndet är driften av motionscykeln tyst. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Cyclo 1000 Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo 1000 Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  En robust och pålitlig motionscykel med många träningsprogram, underhållning och hög användarvikt. Datorn är utrustad med Wi-Fi- och Bluetooth-anslutning och flera multimedia-applikationer, bland andra Netflix och Spotify. Cykeln är lätt att flytta eftersom det finns transporthjul. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Cyclo 300 Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo 300 Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  Motionscykel med stabil ram, jämn trampkänsla, maximal användarvikt på 135 kilo och med ett svänghjul som väger 9 kilo. Den här populära motionscykeln har även en lättanvänd skärm, långa handtag med pulssensorer, många träningsprogram inklusive pulsprogram och 16 motståndsnivåer. Dessutom är garantin på hela tre år. Läs mer på sportproffsen.se!

Fler tips på motionscykel

 • Tunturi Performance E50 Motionscykel

  Tunturi Performance E50 Motionscykel
  Tunturi Performance E50 Motionscykel har 32 motståndsnivåer och 20 träningsprogram, ett svänghjul på 11 kg och en maximal användarvikt på 135 kg.
 • Tunturi Competence F40 Motionscykel

  Tunturi Competence F40 Motionscykel
  Vill du ha tillgång till varierad träning hemma? Då är Tunturi F40 Competence den perfekta lösningen! Med 32 motståndsnivåer och 19 olika träningsprogram hittar du träningspass som passar för alla situationer, dagsformer och mål, och utöver detförhöjer de smarta apparna din träningsupplevelse än mer. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Cyclo Diamond Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo Diamond Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  En stark och högpresterande motionscykel som passar gymmet, föreningen och hemmet. Den robusta ramen tål en vikt på 180 kilo, och med många motståndsnivåer och träningsprogram är den särskilt bra för dig som är en aktiv motionär.
 • Gymstick GB 6.0 Motionscykel

  Gymstick GB 6.0 Motionscykel
  Modern motionscykel utrustad med de senaste tekniska funktionerna. Idealisk för alla användarnivåer. 2 års garanti. Köp motioncykel på Sportproffsen.se
 • FitNord Cyclo 500E Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo 500E Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  Motionscykel för aktiv hemmaträning med maximal användarvikt på 135 kilo. Svänghjulet väger 12 kilo och ger dig en jämn trampkänsla, medan det elektromagnetiska motståndet gör att du kan ändra snabbt och exakt till rätt nivå. Motionscykelns dator är utrustad med 24 träningsprogram och Bluetooth-mottagare. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Gymstick GB 8.0 Motionscykel

  Gymstick GB 8.0 Motionscykel
  Gymstick GB 8.0 Motionscykel har utvecklats för aktiva hemmatränare och passar utmärkt för alla användare oavsett konditionsnivå!
 • Gymstick GB 4.0 Motionscykel

  Gymstick GB 4.0 Motionscykel
  Den robusta och snygga Gymstick GB 4.0 motionscykeln uppfyller behoven hos den kvalitetsmedvetna hemmaträningsentusiasten. Den kompakta motionscykeln kan flyttas från rum till rum så att du kan träna vart du vill. De lättanvända och mångsidiga 12 förinställda träningsprogrammen motiverar och ger innehåll till målinriktad träning och effektiv fettförbränning. Gymstick GB4.0 motionscykel är perfekt för användare på alla nivåer, från nybörjare till de mer erfarna som vill ha mer målmedveten träning. Cykelns lättanvända skärm låter dig spåra tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och hjärtfrekvens. Dessa egenskaper ökar motivationen att träna och gör träningen än mer målinriktad. Det datorstyrda magnetiska motståndet med 16 nivåer tillsammans med svänghjulet på 6 kg erbjuder smidig och tyst användning – du kan utan problem placera motionscykeln framför TV: n. Den bekväma justerbara sadeln möjliggör optimal sittställning. Tack vare flera justeringar är det möjligt att justera cykeln till den bästa körpositionen utifrån dina egna behov.
 • FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  En träningscykel som tillåter dig att träna under- och överkropp samtidigt. Dessutom lämpar den sig väl för intervall- och lågintensiv träning tack vare att ju hårdare du trampar, desto större blir motståndet.
 • Gymstick Desk Bike Kontorscykel

  Gymstick Desk Bike Kontorscykel
  Gymstick Desk Bike kontorscykel är en smidig motionscykel som du kan använda till exempel framför datorn vid skrivbordet. Kontorscykeln kallas även skrivbordscykel eller aktivstol.
 • FitNord Cyclo 100 Motionscykel med ytterligare ett års garanti

  FitNord Cyclo 100 Motionscykel med ytterligare ett års garanti
  En lätt och användarvänlig motionscykel för hemmatränaren, utrustad med robust ram, åtta motståndsnivåer, lättavläst skärm och dessutom har den en skön trampkänsla. FitNord Cyclo 100 är ett bra val för dig som letar efter en nätt och praktisk motionscykel. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Freemotion R8.9B- Recumbent Bike (iFit Sync), Motionscykel

  Freemotion R8.9B- Recumbent Bike (iFit Sync), Motionscykel
  This upgraded biking experience comes with a simplified console made smarter with the addition of the users smart device. Use as is and the bike tracks workout essentials such as calories, time and distance. Sync a personal device and choose from workouts filmed on location around the world and the bike will match the workout with increased/ decreased resistance.
 • Motionscykel Valdosa

  Motionscykel Valdosa
  Motionscykel som kombinerar snygg design med bra ergonomi, driftsäker och hög funktionalitet. Rejält säte som kan justeras både horisontellt och vertikalt. Stadig ram med en total vikt på 46 kg.Det öppna insteget gör det lättare för personer med nedsatt rörlighet att komma på cykeln.Fakta och egenskaperDisplay som visar tid, distans, hastighet, puls, träningsprogram, kaloriförbrukning med meraElektromagnetiskt motstånd för mera exakt justering16 motståndsnivåer18 träningsprogramPulsbaserade träningsprogramMottagare för trådlöst pulsbälte (pulsbälte är tillbehör)FlaskhållareHållare för surfplattaTransporthjul för att enkelt kunna flyttasMått LxBxH 107x58x133 cmMax användare 130 kgMax längd 190 cmVikt 46 kg 
 • Spinningscykel WinRacer, Abilica

  Spinningscykel WinRacer, Abilica
  En spinningcykel från Abilica för dig som har höga krav på din hemträningsutrustning!Denna modell har goda justeringsmöjligheter för högre ergonomi och inidividuell anpassning.- Viktkapacitet på&hellip:
 • Motionscykel NorsK CardioPace 5.0, Hammer

  Motionscykel NorsK CardioPace 5.0, Hammer
  En motionscykel från Hammer i miljövänlig design med naturligt trämaterial och tyst magnetbroms.- Multigrepp-handtag för ergonomisk hållning- Justerbar sadel och styre- Extra stabilitet med justeringssystem&hellip:
 • AirBike Basic II Motionscykel

  AirBike Basic II Motionscykel
   Airbike BasicDenna motionscykel med luftmotstånd visar att enkelhet är det bästa draget. Istället för ett svänghjul använder denna cykel en fläkt/propeller som justerar motståndet utifrån din tramphastighet. Utöver detta kan du ställa motståndet med ett vred på cykeln. Både klassiska pedaler och de rörliga handtagen är kopplade till propellern vilket gör att du inte bara jobbar med benen utan även överkroppen. Display ger dig hela tiden viktig träningsdata genom ditt träningspass. Detta är ett bra val för dig som söker effektiv konditionsträning i hemmet.Propellern i cykeln med 50 cm i diameter roterar efter din hastighet på pedalerna. Ju snabbare du trampar, desto högre motstånd. Genom att vrida på motståndsratten kan du enkelt ytterligare justera motståndet. Rembromsen här kompletterar motståndet från fläkten för att ge rätt motstånd under alla dina träningspass.Höjden på sätet kan justeras i 7 lägen så du sitter rätt.Användare upp till 150 kg kan använda cykeln. Längd 150-190 cm. PedalerPedalerna har halkfri yta och ger ett bra grepp. Det finns även en ställbar rem att sätta runt foten/skon. Fakta och egenskaperDisplay som visar tid, kaloriförbrukning, distans, total distans (odometer)Luftmotstånd + rem för manuellt motståndLuftmotståndet ökar med ökad intensitet på trampandetRemdriftTransporthjul för att enkelt kunna flyttasHandtag med skumgummigreppMått 118x70x121 cmBatteri i display 2xAA batterierVikt 22 kgMax längd användare 190 cmMax användarvikt 110 kg
 • Titan LIFE Circulation Trainer. Electrical, Rehab

  Titan LIFE Circulation Trainer. Electrical, Rehab
  Kan användas för cirkulationsträning medan du till exempel arbetar eller sitter hemma. Kan användas med antingen armar eller fötter. Ger en förhöjd blodcirkulation. Nyttig speciellt inom rehabilitering då man vill förbättra sin cardio. Belastningsnivån kan ställas in från lätt till tung efter förmåga och behov. Observera att Circulation Trainer endast skall användas sittandes. Den är inte designad att hantera användares fulla kroppsvikt. Visar följande träningsdata: tid, avstånd, RPM, totalt varvtal, kaloriförbruk samt Scan-funktion.
 • Motionscykel 20, Abilica

  Motionscykel 20, Abilica
  En lättanvänd och ergonomisk motionscykel från Abilica för hemmabruk.- Sadel och styre är justerbara- Väger enbart 25 kg- 17 st program
 • Master Fitness Sensor Motionscykel B30

  Master Fitness Sensor Motionscykel B30
 • Minibike Raryo, inSPORTline

  Minibike Raryo, inSPORTline
  En lättanvänd minibike från inSPORTline som gör det enkelt att träna hemma!- Lättanvänd- Kan fällas ihop efter träning- Lämplig för rehab
 • Master Fitness Master B30 pedal (Left & Right pedal)

  Master Fitness Master B30 pedal (Left & Right pedal)
 • Motionscykel Ergometer 6.2

  Motionscykel Ergometer 6.2
  Träningscykel från MAXXUS, modell 6.2, med 24st nivåer av motstånd för att kunna bemöta dig och din träning. Det finns även förinställda träningsprogram och en POLAR-kompatibel mottagare…
 • Motionscykel Cardio Motion BT, Hammer

  Motionscykel Cardio Motion BT, Hammer
  En mycket stabil och komfortabel motionscykel från Hammer med goda justeringsmöjligheter för individuell tillpassning!- Tyst och elektroniskt manövrerat magnetmotstånd- Justerbar styre och sadel-&hellip:
 • Abilica - Stream Adventure Motionscykel

  Abilica - Stream Adventure Motionscykel
  Abilica Stream Adventure är en högkvalitativ motionscykel med en exklusiv design. Den är utrustad med 32 nivåer av elektroniskt justerbart magnetmotstånd och en dator med 12 träningsprogram. Med&hellip:
 • Gymstick IC 3.0 Exercise Bike, Motionscykel

  Gymstick IC 3.0 Exercise Bike, Motionscykel
  Gymstick IC 3.0 är en elegant motionscykel som har fina detaljer och är utformad för hemmaträning. IC 3.0 har 16 motståndsnivåer och 12 förinstallerade program. Mångsidiga träningsprogram säkerställer en effektiv och motiverande träning. Datorstyrt motstånd med 5 kg svänghjul erbjuder en smidig och behaglig träning. Bekväm och justerbar sadel för optimal sittställning. Cykel träningen utvecklar effektivt blodcirkulationen, andningen och uthålligheten. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot.
 • Reebok SL 8.0 Bike, Motionscykel

  Reebok SL 8.0 Bike, Motionscykel
  Reebok SL 8.0 Bike är en high-end motionscykel som får höga poäng på kvalitet, miljö, komfort och användning av den senaste tekniken. Cykeln har 24 motståndsnivåer, vilket ger dig möjlighet till varierande och effektiva träningspass hemma. Med Reebok SL 8.0 kan du förbättra din kondition och muskulära uthållighet. Och samtidigt med skonsam belastning av dina knän och vrister. Reebok SL 8.0 Bike är utrustad med integrerade handpulssensorer, flaskhållare, en kraftfull fläkt och en hållare för surfplattan, vilket gör det enkelt för dig att träna med fitnessappar eller titta på ditt favoritprogram under tiden. Transporthjulen gör det enkelt att flytta runt cykeln efter behov och med de 4 justeringspunkterna kan du träna även på ojämna underlag och ändå få en bra stabilitet i cykeln. Det solida
 • Motionscykel PHYSIONICS med LCD-skärm

  Motionscykel PHYSIONICS med LCD-skärm
  Physionics motionscykel med LCD-display är en mångsidig och lättanvänd motionscykel. Datorskärmen är batteridriven och visar tid, hastighet, distans, puls, kalorier och vägmätare. Allt för…
 • Monark RT2, Medical range

  Monark RT2, Medical range
  Ergonomisk och lättanvänd recumbent för uppvärmning och träning. Passar bra för känsliga patienter som har svårt att använda en vanlig cykel.Nytt unikt belastningssystem med fasta steg och greppvänligt&hellip:
 • Motionscykel F40 Compentence, Tunturi

  Motionscykel F40 Compentence, Tunturi
  En prisvärd motionscykel från Tunturi för hemmabruk med flera praktiska funktioner som passar perfekt för både nybörjare och mer förfarna hemmatränare!
 • Master Fitness B4210 Black Edition, Motionscykel

  Master Fitness B4210 Black Edition, Motionscykel
  Superpopulära B4210 finns nu tillgängligt i Black Edition. Master B4210 är en lättanvänd motionscykel med lågt insteg som gör den enkel att använda i alla åldrar. Motionscykelns display visar tydligt tid, distans, hastighet, energiförbrukning mm. Alltså precis den grundläggande information men vill veta under träningspasset. Motståndet regleras enkelt mellan 8 nivåer med en ratt under styret. Sadeln är justerbar både framåt och bakåt för maximalt position. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra e
 • Gymstick EXERCISE BIKE GB1.0, Motionscykel

  Gymstick EXERCISE BIKE GB1.0, Motionscykel
  GB1.0-motionscykeln är utformad speciellt för den prisinformerade hemanvändaren. Denna cykel erbjuder alla de grundläggande funktioner som de flesta hemanvändare kräver av en motionscykel. Även om den är billig, har cykeln fortfarande en solid konstruktion och justeringar som gör den lämplig för de flesta användare.
 • Motionscykel Hammer CardioPace 5.0 NorsK

  Motionscykel Hammer CardioPace 5.0 NorsK
  Hammer CardioPace 5.0 NorsK är en elegant Motionscykel med trädetaljer som gör att den smälter fint in i en hemmiljö.CardioPace 5.0 NorsK är remdriven och tystgående. Detta tillsammans?
 • Freemotion B22.7 Coach Bike, Motionscykel

  Freemotion B22.7 Coach Bike, Motionscykel
  Freemotion CoachBike ™ är den mest interaktiva träningsupplevelsen på marknaden och tar cyklister till hisnande platser runt om i världen. Cykeln är en innovativ och inspirerande maskin som föreställer vårt sätt att träna i ett gym. Ett nästan oändligt sortiment av tränarledda studioklasser och friluftsövningar från iFit. Automatisk justering från 20% incline till -10% decline. Autobreeze fläkt med variabelt flöde som motsvarar cykelfarten. Outdoor road bike känsla med terrängmatchande teknologi. 22-tum HD Touchscreen iFit - Interaktiv | Personlig | Träning Ditt pass är personligt för dig. Din interaktiva tränare anpassar den perfekta träningen för dig. Varken för svårt eller för enkelt. iFit är inte endast en video, iFit synkroniserar med din Freemotion-maskin. iFit justerar automatiskt h
 • Motionscykel Finnlo Exum III

  Motionscykel Finnlo Exum III
  Finnlo Exum är en rejäl och komfortabel motionscykel. Den mjuka gel-sadeln ger behaglig sittkomfort även under långa träningspass. Styre och sadel är justerbara för att ge optimal sittställning.De?
 • Motionscykel M-460, DKN

  Motionscykel M-460, DKN
  En motionscykel i kompakt design och för regelbunden hemmaträning från DKN Technology.Perfekt för både nybörjare eller till rehabiliteringsändamål!- Lågt insteg- Lättanvänd och tydlig display&hellip:
 • Motionscykel, CycleAir, InSPORTline

  Motionscykel, CycleAir, InSPORTline
  Insportlines nya motsvarighet på de omåttligt populära motionscyklarna med luftmotstånd!- För hem- och proffsbruk!- Luft- och magnetmotstånd för en unik träningsupplevelse!- Kompatibel med Zwift&hellip:
 • Master Fitness B50, Motionscykel

  Master Fitness B50, Motionscykel
  B50 har en hög maximal användarvikt vilket krävs för att kunna placeras på Hotell, föreningar eller mindre gym. Mätaren är i fyrfärg och mycket lättnavigerad. Skärmen är av touchscreen modell vilket ytterligare förstärker det exklusva intrycket för denna cykel. Motståndet är självgenererande vilket gör träningen enkel och miljövänlig. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin. Recension från Bäst i test
 • Abilica WinMag Cruise BT Motionscykel

  Abilica WinMag Cruise BT Motionscykel
  Abilica WinMag Cruise BT Motionscykel är en kraftfull motionscykel som är perfekt för uppvärmning och konditionsträning.
 • Gorilla Sports Indoor Cycling Bike Profi, Motionscykel

  Gorilla Sports Indoor Cycling Bike Profi, Motionscykel
  Indoor Cycling Bike Profi ger dig möjlighet att träna cykelintervallerna oavsett väder, öppettider och annat i ditt eget gym/vardagsrum. Med transporthjul kan du enkelt flytta fram och flytta bort den 102 cm långa och 52 cm breda spinningcykeln när det är dags för passet. Den vadderade sadeln kan justeras horisontellt och vertikalt och styret går att justera vertikalt efter vad som passar dig. Det hydrauliska stötdämpningssystemet skyddar dina leder och ger en trevlig körupplevelse även medan du ställer och sätter dig. Tyst drivsystem där pedalerna slutar snurra om du slutar trampa. Två aluminiumpedaler och nödstoppsfunktion.
 • Schwinn Airdyne AD6

  Schwinn Airdyne AD6
  Displayen har en unik RevMeter ™ RPM-mätare som är perfekt för intervallträning. Schwinn® AD6 Airdyne® Bike är ett måste för alla som tränar kondition.  Fakta och egenskaper Oändligt motstånd Använder luft som motstånd Lättanvänd LCD-skärm Datorn har 7 funktioner Manuell justering av motståndetMottagare för pulsband Vertikal inställning av sätetHorisontell inställning av styretFlaskhållare Mått: 126 x 65 x 129 cm Maskinens vikt: 52 kg Maximal användarvikt: 136 kg  
 • Spirit commercial - CR900 LED Motionscykel

  Spirit commercial - CR900 LED Motionscykel
  Den kommersiella CR900 Recumbent Cycle är designad för att klara de tuffaste miljöerna inom kommersiell träning. Med en solid och pålitlig plattform garanterad av en tung, högkvalitativ stålram&hellip:
 • Exum XTR BT Motionscykel

  Exum XTR BT Motionscykel
  AnvändningsområdeLäcker och användarvänlig motionscykel som ger dig den konditionsökning du söker. Passar väl för enkel hemmaträning och dig som har ambition med din träning.  ProduktinformationHela 40 motståndsnivåer hjälper dig att hitta exakt rätt motstånd. 18 Träningsprogram för varierande träning gör dina mål lättare att nå, Cykeln flyttas enkelt med transporthjulen, träna exempelvis framför ditt favoritprogram på TV.  Exum XTR visar hur man kan optimera en redan perfekt maskin. Grunden är &rdquoExum&rdquo, som utsågs till testvinnare av Bäst-i-Test. Den mest moderna och användarvänliga datortekniken inklusive snabbtangenter garanterar att du uppnår dina mål snabbare med Exum XTR.Träningsdator hos Exum XTRRen motivation uppstår när man uppnår mål som man själv har satt upp och resultaten blir synbart bättre. Med 8 belastningsprofiler samt 3 hjärtprogram får man omväxlande träningsmöjligheter. Ett minne för de 30 senast utförda träningspassen som ger en bra översikt och möjliggör jämförelse av äldre träningspass. Äntligen! En särskild knapp för varje träningsmål. Lättare än så blir träningen inte.Ditt personliga träningsmål är fokus för Exum XTR från FINNLO by HAMMER. Därför har den nya ergometern Exum XTR specifika snabbknapp för olika träningsmål. Följande snabbknappar finns tillgängliga för dina träningsmål:Nybörjarknappen &rdquoManual&rdquo (träningsstart), viktnedgångsknappen &rdquoHill&rdquo (berg- och dalträning), viktnedgångknappen &rdquoFatburn&rdquo (viktminskning), den kardiovaskulära knappen &rdquoCardio&rdquo (kardiovaskulär träning), kraftuthållighetsknappen &rdquoStrenght&rdquo (kraft-uthållighet) och fitknappen &rdquoIntervall&rdquo (Wake-Up-träning) get intressant och motiverande träningsvariation.Självförklarande datorteknikSnabbknappar och flerfaldig visning gör att tidskrävande och ansträngande läsning av bruksanvisningen blir överflödig. Välj ut ett mål, tryck på knappen och kör igång.Briljant visning av data och en optisk 400 meters rundaExum XTR:s LCDskärm med blå bakgrundsbelysning hög upplösning visar dina träningsframsteg dina träningsframsteg i bästa möjliga kvalitet. All träningsdata som träningstid, distans, kalorier, hastighet, stegfrekvens och puls visas samtidigt, överskådligt och stort. En optisk och medlöpande 400 metersrunda ser även vid svårare prestandanivåer till att man hänger med ända in i mål.Perfekt träningsflexibilitetBeroende på vad man önskar kan man antingen träna varvtalsberoende eller varvtalsoberoende (med watt mätning). Oavsett manuell träning eller ledd träning &ndash med Exum XTR är det du själv som avgör hur träningen ska se ut. Tack vare den enkla betjäningen är bytet mellan de olika träningssätten lekande lätt.Hållare för surfplatta och anslutning för USB-laddningEn hållare för surfplatta samt en anslutning för USB-laddning ger ytterligare motivation vid träning med Exum XTR. Hållaren passar också perfekt för att läsa en tidskrift eller en bok.Även innanmätet imponerarDet 12 kg tunga svängviktsystemet imponerar med väldigt lugn och flytande gång. Det särskilt exakta och sedan flera år framgångsrika FINNLO induktionsbromssystemet justerar snabbt motståndet från 20 till 400 watt. Exum XTR är utrustad med den modernaste ergometertekniken.DesignDen beprövade Exum-ramgeometrin med sitt komfortabla insteg skapar stabilitet och ett sportigt utseende. Den tidlösa designen kan integreras perfekt i hemmet.SlutsatsKvalitativ teknik, optiskt imponerande och den modernaste datortekniken som gör det särskilt enkelt att uppnå sina träningsmål. Utmärkt visningsbriljans samt snabbknappar för dina personliga träningsmål hjälper dig att snabbt uppnå önskade träningsresultat. Säker och terapeutisk kardiovaskulär träning och konditionsträning med den nya premiumergometern Exum XTR.   Fakta och egenskaper:Stor bakgrundsbelyst, kontrastrik och användarvänlig display.Displayens  fönster visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, pedaltramp per minut och puls mm.Hållare för surfplattaUSB uttag12 träningsprogram varav8 med olika banprofiler3 pulsstyrda träningsprogram1 återhämtningsprogramMinne för 4 personer40 motståndsnivåerMotstånd 25-400 watt8 kg svänghjul ger jämn gångMotståndet justerbart i steg om 5 wattEMS - ElektroMagnetiskt motstånd garanterar en tyst och jämn gång utan rörliga delarÖronpulssensor för pulsmätningMottagare för trådlöst pulsbälteSadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter braSadel och styre med justerbar lutningFötterna kan justeras om golv etc inte är plantTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttas230 v adapter ingår,inga batterier behövsKullager av hög kvalitetFitness testMax användarvikt 150 kgMått sadel-pedal min-max 72-98 cmVikt 39 kgMått LxBxH 102x55x125 cmRekommendation av tillbehör (Se produkter till höger)UnderlagsmattaFör dämpa ljud/vibrationer i golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golvOptimera din träning med ett trådlöst pulsbälte. Denna modell har inte pulsbälte i handtagen.
 • Motionscykel Omahan UB, inSPORTline

  Motionscykel Omahan UB, inSPORTline
  En elegant motionscykel från inSPORTline med ett stort urval av olika funktioner och tyst drift.En utmärkt modell för intensiv träning i hemmet!- 150 kg användarvikt- Svänghjul på 9 kg- Pulsstyrda&hellip:
 • Schwinn Airdyne AD2

  Schwinn Airdyne AD2
  Fakta och egenskaper Oändligt motstånd Använder luft som motstånd Lättanvänd LCD-skärm Datorn har 5 funktionerTid, distans, hastighet, sgetfrekvensBatteridriven adapter(Kräver inte vägguttag)Manuellt justerbart motstånd Mått: 117 x 64 x 127 cm Maskinens vikt: 44 kg Maximal användarvikt: 115 kg  
 • Freemotion R10.9B- Recumbent Bike, Motionscykel

  Freemotion R10.9B- Recumbent Bike, Motionscykel
  This upgraded biking experience comes with a simplified console made smarter with the addition of the member's smartphone. Use as is and the bike tracks workout essentials such as calories, time and distance. Sync a personal device and choose from workouts filmed on location around the world and the bike will match the workout with increased/decreased speed and resistance.
 • Schwinn Airdyne AD8

  Schwinn Airdyne AD8
  Nya Schwinn® Airdyne® AD8 utnyttjar det ikoniska Schwinn-luftmotståndet.  Schwinn står för hållbarhet och prestanda och uppdaterar det med en design och funktion som fungerar perfekt med dagens unika träningskrav och miljöer. Fakta och egenskaper:Oändligt motstånd Använder luft som motstånd Lättanvänd LCD-skärm Datorn har 7 funktioner 9 intervall- och träningslprogram Mottagare för pulsband Flaskhållare Mått: 106 x 50 x 132 cm Maskinens vikt: 51 kg Maximal användarvikt: 160 kg 
 • Sittande motionscykel Omahan RMB

  Sittande motionscykel Omahan RMB
  AnvändningsområdeEn recumbent motionscykel för användning i hemmet eller företaget. Du sitter bekvämt i stolen under din träning. Stabil konstruktion gör den tålig. ProduktinformationRejäl ställbar stol gör att du sitter bekvämt. Ryggstödet är justerbart för bästa komfort. Längden mellan tramporna och sadeln kan även justeras på denna recumbent. Fakta och egenskaperDisplay med hastighet, tid, distans, kaloriförbrukning, tramp per minut, watt, puls USB port för att kunna ladda mobil eller surfplattaHållare för surfplatta32 motståndsnivåer12 träningsprogram inklusive pulsbaseradeEMS - Elektromagnetiskt motstånd för exakt inställningMagnetiskt motstånd ger tyst gångSvänghjul på 9 kg för jämn gångHandpuls i handtagenMottagare för trådlöst pulsbälte (Bältet är tillbehör)Transporthjul för att enkelt kunna flyttasAC Adapter medföljerVikt 53 kgMått LxBxH: 155x65x114 cmMax användarvikt 150 kgMax användarlängd 200 cm
 • Spirit commercial - Spirit AB900+ Air Bike

  Spirit commercial - Spirit AB900+ Air Bike
  AB900+ är en klassisk design av en luftcykel som är känd för sin pålitliga prestanda. Den är utrustad med ett dynamiskt luftdrivet motståndssystem som ger användaren en kraftfull träning, oavsett&hellip:
 • GB 1.0 Exercise Bike

  GB 1.0 Exercise Bike
  GB 1.0 Exercise Bike från Gymstick. Motionscykel med grundläggande funktioner speciellt framtagen för den prismedvetna hemmatränaren.

Skillnad på motionscykel och spinningcykel

Båda maskinerna använder man för att träna cykling men oftast är motionscykeln enklare i sin konstruktion. Den som köper en motionscykel kanske inte har samma mål med sin träning som spinningcyklisten. Ibland kan denna typ av träningsmaskin kallas för ergometer.

Motionscykeln används i regel mest för att träna uthållighet med låg intensitet under en längre tid. Spinning körs med växlande hög intensitet och det kräver en stabilare konstruktion. Prismässigt ligger spinningcyklar och motionscyklar i regel på samma nivå. Men om du behöver en enklare cykel bara för lättare träning hemma kan du nöja dig med en billigare motionscykel.

Att tänka på när du ska köpa träningscykel

Bor du i lägenhet eller villa? Har du stort utrymme att ha din motionscykel på? Tänker du bara använda den vintertid och sen gömma undan den under sommaren?

Det finns en del såna frågor du bör ställa dig innan du köper din cykel. Utrymmesmässigt tar de allra flesta motionscyklar samma plats när de är i bruk. Det som däremot finns är hopfällbara motionscyklar. Med en sån kan du förvara den i ett förråd när du inte ska använda den på en längre tid.

Du behöver inte köpa en helt ny om du bara vill prova på att träna hemma ett tag. Det finns nog fler motionscyklar som bara samlar damm än såna som verkligen används regelbundet. Ett sätt att komma igång är att köpa en begagnad motionscykel på Blocket. Om du får rutin i din träning och vill uppgradera kan du köpa en ny cykel sen.

Motionscykeln ger möjlighet att på ett bekvämt sätt träna din kondition året runt. Du blir inte väderberoende utan kan motionera även om det regnar och blåser stark motvind.

Olika pris och kvalité på motionscyklarna

Man får vad man betalar för brukar man säga. Det är så även när man köper den här typen av träningsmaskiner. Den bästa motionscykeln är såklart den som används så om det är fallet kan du absolut köpa en billig cykel på t.ex. jula eller rusta.

Men en dyrare cykel från tillverkare som använder bättre komponenter håller längre och kan ha en livslängd på många, många år. Utför du service lite då och då kan den hålla i 10-20 år om det är en cykel av bra kvalitet. Det kan också ingå stöd för virtuell cykling med till exempel Zwift.

Tramprörelsen brukar också vara mjukare och ha bättre känsla på de lite dyrare cyklarna. Det är svänghjulsvikten som påverkar trampkänslan där lite större vikt ger bättre känsla och jämnare rörelse.

Specialformer av motionscyklar

Det finns specialcyklar för olika behov inom rehabilitering och träning. Till exempel finns det cyklar med ryggstöd och handtag på sidan som kallas för recumbent bikes (liggande motionscykel).

ilead