Motionscykel

Att cykla är en skonsam träningsform och med en motionscykel hemma kan du utföra den när som helst, oavsett väder och vind. Du kan till exempel underhålla din träning på vintern när det inte går att cykla utomhus eller motionera och titta på teve samtidigt.

Motionscykeln ger möjlighet att på ett bekvämt sätt träna din kondition året runt. Du blir inte väderberoende utan kan motionera även om det regnar och blåser stark motvind.

Motionscyklarna från ledande tillverkare av träningsmaskiner

I den här översikten har vi plockat in cyklar från de ledande tillverkarna av konditionsmaskiner. Klicka på den motionscykel du vill läsa mer. Om du vill köpa din motionscykel på rea ska du leta efter de röda priserna.

Populärt inom motionscykel

 • Tunturi Cardio Fit B40 Motionscykel

  Tunturi Cardio Fit B40 Motionscykel
  Tunturi Cardio Fit B40 är en avskalad motionscykel med lätt konstruktion för rehabilitering och för hemmaträning. Tack vare den låga ramen är det lätt att stiga upp på cykeln, vilket gör att Cardio Fit B40 även passar för äldre användare.
 • FitNord Cyclo 200 Motionscykel

  FitNord Cyclo 200 Motionscykel
  Motionscykel FitNord Cyclo 200 har god trampkänsla och stabilitet för prisklassen. Med 7 kg svänghjul och magnetiskt motstånd blir driften mycket tystgående.
 • FitNord Cyclo 50X Hopfällbar motionscykel med ryggstöd

  FitNord Cyclo 50X Hopfällbar motionscykel med ryggstöd
  Fitnord Cyclo 50X motionscykel är smidig och hopfällbar, som är perfekt för lätt konditionsträning, rehabilitering och viktminskning. Läs mer om Cyclo 50X!
 • FitNord Cyclo 1000 Motionscykel

  FitNord Cyclo 1000 Motionscykel
  Motionscykel Cyclo 1000 har 14 kg svänghjul och Bluetooth. Displayen drivs av iConsole+ vilket gör träningen interaktiv, t. ex. via Google Maps.

Fler tips på motionscykel

 • FitNord Cyclo 300R Sittcykel

  FitNord Cyclo 300R Sittcykel
  FitNord Cyclo 300R sittcykel är en stadig, bekväm och lättanvänd cykel med ett svänghjul på 8 kg. Med sin längd på 147,5 cm får cykeln plats på en mindre yta.
 • Tunturi Competence F40 Motionscykel

  Tunturi Competence F40 Motionscykel
  Ergonomisk motionscykel för både nybörjare och mer erfarna hemmamotionärer. Elegant design, 32 motståndsnivåer och 19 olika träningsprogram.
 • Tunturi Endurance E80 Motionscykel

  Tunturi Endurance E80 Motionscykel
  En högklassig och mångsidig motionscykel med hela 43 träningsprogram och konditionstestet VO2 Max. Köp träningsutrustning på Sportproffsen.se
 • FitNord Cyclo 300 Motionscykel

  FitNord Cyclo 300 Motionscykel
  Motionscykel FitNord Cyclo 300 har ett 9 kg tungt svänghjul, mångsidiga träningsprogram, bekväm trampkänsla och pulssensorer på handtagen.
 • Tunturi Cardio Fit B35 Motionscykel

  Tunturi Cardio Fit B35 Motionscykel
  Tunturi Cardio Fit B35 är en förmånlig och användarvänlig motionscykel för rehabilitering och lätt hemmaträning. Ett praktiskt motståndssystem med åtta steg passar utmärkt för nybörjare.
 • Gymstick GB 4.0 Motionscykel

  Gymstick GB 4.0 Motionscykel
  Den robusta och snygga Gymstick GB 4.0 motionscykeln uppfyller behoven hos den kvalitetsmedvetna hemmaträningsentusiasten. Den kompakta motionscykeln kan flyttas från rum till rum så att du kan träna vart du vill. De lättanvända och mångsidiga 12 förinställda träningsprogrammen motiverar och ger innehåll till målinriktad träning och effektiv fettförbränning. Gymstick GB4.0 motionscykel är perfekt för användare på alla nivåer, från nybörjare till de mer erfarna som vill ha mer målmedveten träning. Cykelns lättanvända skärm låter dig spåra tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och hjärtfrekvens. Dessa egenskaper ökar motivationen att träna och gör träningen än mer målinriktad. Det datorstyrda magnetiska motståndet med 16 nivåer tillsammans med svänghjulet på 6 kg erbjuder smidig och tyst användning – du kan utan problem placera motionscykeln framför TV: n. Den bekväma justerbara sadeln möjliggör optimal sittställning. Tack vare flera justeringar är det möjligt att justera cykeln till den bästa körpositionen utifrån dina egna behov.
 • Gymstick Desk Bike Kontorscykel

  Gymstick Desk Bike Kontorscykel
  Gymstick Desk Bike kontorscykel är en smidig motionscykel som du kan använda till exempel framför datorn vid skrivbordet. Kontorscykeln kallas även skrivbordscykel eller aktivstol.
 • Tunturi Performance E50 Motionscykel

  Tunturi Performance E50 Motionscykel
  Tunturi Performance E50 Motionscykel har 32 motståndsnivåer och 20 träningsprogram, ett svänghjul på 11 kg och en maximal användarvikt på 135 kg.
 • Tunturi Performance E60 Motionscykel

  Tunturi Performance E60 Motionscykel
  Tunturi Endurance E60 motionscykel är en högklassig och stadig ny modell som är utmärkt för hård träning.
 • Wahoo KICKR Core Cykeltrainer

  Wahoo KICKR Core Cykeltrainer
  KICKR CORE erbjuder en realistisk cykelkänsla, precision, kraft och tystnad vilket har blivit Wahoos varumärke. En högkvalitativ svänghjulteknologi och avancerade algoritmer skapar ett realistiskt, noggrant och tyst träningspass.
 • FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel

  FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel
  En träningscykel som tillåter dig att träna under- och överkropp samtidigt. Dessutom lämpar den sig väl för intervall- och lågintensiv träning tack vare att ju hårdare du trampar, desto större blir motståndet.
 • FitNord Cyclo Diamond Motionscykel

  FitNord Cyclo Diamond Motionscykel
  En stark och högpresterande motionscykel som passar gymmet, föreningen och hemmet. Den robusta ramen tål en vikt på 180 kilo, och med många motståndsnivåer och träningsprogram är den särskilt bra för dig som är en kräsen motionär.
 • ProForm 225 CSX Motionscykel

  ProForm 225 CSX Motionscykel
  Motionscykel som passar både nybörjare och mer erfarna cyklister för aktivt hemmabruk. Cykeln har ett svänghjul på 8 kg för bra trampkänsla och pulssensorer på handtagen. Det finns 20 förprogrammerade program samt 20 digitala motståndsnivåer.
 • Titan Life B35 Motionscykel

  Titan Life B35 Motionscykel
  Titan Life B35 är en stark och tålig motionscykel för hemmaträning. 12 program, 6kg svänghjulet och ett magnetiskt motstånd möjliggör en excellent träningspass.
 • Tunturi Cardio Fit E35 Motionscykel

  Tunturi Cardio Fit E35 Motionscykel
  Motionscykeln Tunturi Cardio Fit E35 är ett utmärkt val för kortare motionärer som cyklar sporadiskt. Motionscykeln Cardio Fit E35 har 16 motståndsnivåer och 12 träningsprogram. Läs mer om motionscykeln!
 • inSPORTline Delavan UB Motionscykel

  inSPORTline Delavan UB Motionscykel
  Motionscykel för intensiv träning hemma! 16 motståndsnivåer, justerbar sits och automatiskt justering av motståndet för optimal hjärtfrekvens för fettförbränning. Maximal användarvikt 110kg.
 • Tunturi Competence F20 Motionscykel

  Tunturi Competence F20 Motionscykel
  Tunturi Competence F20 motionscykel är en förmånlig modell som är lätt att använda och passar utmärkt för nybörjarmotionärer. Competence F20 har åtta motståndsnivåer som regleras med ett lättanvänt manuellt reglage. Cykeln är med andra ord en mycket avskalad och enkel bas motionscykel för hemmabruk.
 • FitNord Cyclo 500E Motionscykel

  FitNord Cyclo 500E Motionscykel
  Motionscykel Cyclo 500E med ergometer, svänghjul på 12 kg samt elektromagnetiskt motstånd ger riktigt utmanande träningspass. Modellen har 24 träningsprogram.
 • Tunturi Cardio Fit E30 Motionscykel

  Tunturi Cardio Fit E30 Motionscykel
  Tunturi Cardio Fit E30 är ett optimalt val för dig som söker en förmånlig motionscykel för lätt hemmabruk. 12 träningsprogram, en tydlig LCD-skärm och justerbara handtagen samt sätet gör träning bekväm.
 • InSPORTline Xbike Cube Hopfällbar Motionscykel

  InSPORTline Xbike Cube Hopfällbar Motionscykel
  inSPORTline Xbike Cube Hopfällbar Motionscykel är en smidig och effektiv träningsmaskin för mindre utrymme, och speciellt för dig som vill inte lämna träningsredskap framme.
 • Abilica HT 6.0 Motionscykel

  Abilica HT 6.0 Motionscykel
  HT 6.0 motionscykel är en av de nyaste modellerna från Abilica, den har många motståndsnivåer, justeringsmöjligheter samt ett brett utbud av träningsprogram.
 • Master Fitness B40, Motionscykel

  Master Fitness B40, Motionscykel
  Denna träningscykel är stadig och stark och är lätt att kliva i och ur utan att behöva ta några stora kliv. Den maximala användarvikten är hela 200 Kg vilket innebär att den fungerar utmärkt&hellip:
 • Sittande motionscykel Varis Recumbent

  Sittande motionscykel Varis Recumbent
  AnvändningsområdeEn prisvärd recumbent motionscykel för användning i hemmet. Du sitter bekvämt på sadeln under din träning. ProduktinformationRejäl ställbar stol gör att du sitter bekvämt. Ryggstödet är justerbart för bästa komfort. Längden mellan tramporna och sadeln kan även justeras på denna recumbent. Fakta och egenskaperDisplay med hastighet, tid, distans, kaloriförbrukning, tramp per minut, watt och puls.8 motståndsnivåerMagnetiskt motstånd ger tyst gångSvänghjul på 5 kg för jämn gång Handpuls i handtagenJusterbart säte för optimal komfort Transporthjul för att enkelt kunna flyttas Batteridriven display, kräver inga sladdar eller eluttag.Vikt 30 kgMått LxBxH: 142x57x100 cm Max användarvikt 130 kg Max användarlängd 185 cm
 • Abilica Premium UB BT

  Abilica Premium UB BT
  Det elektromagnetiska motståndet (EMS) ger hög belastning och tillförlitlighet. Speciellt utformad för företagsmarknaden och de som vill ha det allra bästa. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole kan du enkelt skapa dina egna intervallpass och träningsruttar, i «map my route» och i betalningsappen Kinomap kan du träna till filmer från spännande träningsruttar från hela världen. Motståndet anpassas automatiskt till terrängen för en så realistisk upplevelse som möjligt. Med gratisappen ZWIFT (cykelmodus) har du möjlighet att köra träningsprogram som låter dig träna och tävla i en virtuell värld mot dig själv och andra. Förstärkt konstruktion för att motstå tunga användare och flera timmars daglig användning. Så många som 32 olika motståndsalternativ garanterar att du hittar din optimala träningsnivå.    Fakta och egenskaper: Stor touch display.Hållare för surfplatta32 motståndsnivåer9 kg svänghjul ger jämn gång14 träningsprogram varavHandpulsSadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter braTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFitness testMax användarvikt 200 kgVikt 46 kgMått LxBxH 95x51x143 cmRekommendation av tillbehör (Se produkter till höger) UnderlagsmattaFör dämpa ljud/vibrationer i golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golv Optimera din träning med en pulsklocka.
 • Star Trac 4UB - Upright Bike, Motionscykel

  Star Trac 4UB - Upright Bike, Motionscykel
  4UB är en stabil och användarvänlig motionscykel som fungerar lika bra till upp- och nedvarvning som för långvarig konditionsträning. För dig som efterfrågar kvalitet och säkerhet men är mindre&hellip:
 • Gorilla Sports Indoor Cycling Bike Profi, Motionscykel

  Gorilla Sports Indoor Cycling Bike Profi, Motionscykel
  Indoor Cycling Bike Profi ger dig möjlighet att träna cykelintervallerna oavsett väder, öppettider och annat i ditt eget gym/vardagsrum. Med transporthjul kan du enkelt flytta fram och flytta bort den 102 cm långa och 52 cm breda spinningcykeln när det är dags för passet. Den vadderade sadeln kan justeras horisontellt och vertikalt och styret går att justera vertikalt efter vad som passar dig. Det hydrauliska stötdämpningssystemet skyddar dina leder och ger en trevlig körupplevelse även medan du ställer och sätter dig. Tyst drivsystem där pedalerna slutar snurra om du slutar trampa. Två aluminiumpedaler och nödstoppsfunktion. Dokument Produktmanual
 • Gymstick Crank Bike X4, Motionscykel

  Gymstick Crank Bike X4, Motionscykel
  Gymstick Crank Bike X4 är den första motionscykel som har pedaler även för händer. Crank Bike kan användas som en vanlig motionscykel, men utöver detta kan man samtidigt trampa med båda fötter och händer. På detta sätt kan träningen bli upp till 40% mer effektiv jämfört med normal cykling. Träning med X4 möjliggör ett helt nytt sätt att utveckla den aeroba konditionen som helhet. När man trampar samtidigt med alla fyra lemmar förbättrar man sin muskeluthållighet, förstärker muskelstyrkan i mellersta kroppsdelar och därmed också man bränner mer kalorier jämfört med vanlig cykling. Med Crank Bike kan man också trampa enbart med händer och därmed förbättra överkropps muskelkondition, samt ämnesomsättningen i axel- och skulderregionen. Crank Bike X4 motionscykel är lämplig för alla målgrupper från nybörjare till intensivmotionären. Dokument Produktmanual (SE) Produktmanual (EN) Produktmanual (FI) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Schwinn 510U Upright Bike, Motionscykel

  Schwinn 510U Upright Bike, Motionscykel
  Kraftfull och prisvärd motionscykel för alla nivåer av hemanvändare. Schwinn 510U är en elegant och modern motionscykel med allt du behöver för effektiv träning och fettförbränning. Trots det&hellip:
 • Motionscykel TP 900

  Motionscykel TP 900
  Mycket kraftfull och robust ergometercykel för användning i hemmet.12 träningsprogram utöver hjärtfrekvensprogram, wattprogram, fettförbränningsprogram och återhämtningsprogram.Datorn visar tid,&hellip:
 • vidaXL Motionscykelagnetisk drift och pulsmätning, Motionscykel

  vidaXL Motionscykelagnetisk drift och pulsmätning, Motionscykel
  Den här robusta motionscykeln med magnetisk drift blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Den är utrustad med ett svänghjul med 8 valbara motståndsnivåer, en LCD-display och en justerbar sadel och kommer att ge dig ett effektivt träningspass. Du kan överse din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, nuvarande hastighet, sträcka, förbrända kalorier, odometer och puls. Displayen har en hållare för en surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på en film medan du tränar. Motionscykeln är ergonomiskt utformad. Sadeln kan justeras horisontellt och vertikalt. De halkfria pedalerna möjliggör optimal kraftöverföring från dina fötter till pedalerna. Pedalremmarna kommer att se till att dina fötter inte glider av pedalerna av misstag. Både det magnetiska motståndssystemet och det precisionsbalanserade svänghjulet är friktionsfria för en mjuk, tyst och underhållsfri användning. Transportrullarna i basen gör det enkelt att flytta runt cykeln. Träningsutrustningen kräver montering. Färg: Grå och gul Material: Metall och plast Mått: 91 x 46 x 127,5 cm (L x B x H) Total vikt: 19 kg Roterande massa: 7 kg Maximal belastning: 100 kg Mjukt och kraftfullt magnetiskt motstånd Sadeljustering: Horisontell/vertikal Halkfria pedaler med spännen 8 motståndskontroller Med transportrullar i basen Med pulsmätare Stor LCD-dator med surfplattehållare LCD dators funktioner: Skanning, tid, hastighet, sträcka, kalorier, vägmätare, puls Med 2 AAA-batterier Enkel montering Material: PVC: 100%
 • Tunturi Fitness F40 Bike Compentence, Motionscykel

  Tunturi Fitness F40 Bike Compentence, Motionscykel
  F40 motionscykel från Tunturi Competence-serien är din kompakta och bekväma träningspartner. Cykeln är funktionell, innovativ och alltid "ansluten". Med ett svänghjul på 9 kg, 32 motståndsnivåer&hellip:
 • BH Fitness i.TFR ERGO DUAL, Motionscykel

  BH Fitness i.TFR ERGO DUAL, Motionscykel
  Motionscykel från BH Fitness med komfort och säkerhet i åtanke. Denna motionscykel lämpar sig extra bra för de med ryggproblem då ryggstödet är utformat så att din rygg inte belastas mer än nödvändigt. Sätet är dessutom inrett i ett andningsbart tyg vilket underlättar för motionscykelns skötsel om man svettas mycket under sin träning. Tack vare att i.TFR ERGO DUAL är utformad för att ge en komfortabel träning är den även designad till att ge enkel åtkomst när du ska sadla upp, därför lämpar den sig även för rehabiliteringssyften. BH Fitness i.TFR ERGO DUAL lämpar sig för semi-professionellt bruk. Den är dessutom speciellt framtagen för att klara mer än 20 timmars användning i veckan och passar därför bra i mindre gymanläggningar eller föreningar. Motionscykeln är utrustad med i.Concept och Bluetooth 4.0-teknik och kompatibel med specifika och motiverande fitnessappar som hjälper dig att nå dina mål.
 • Tunturi Fitness F40 Bike Compentence, Motionscykel

  Tunturi Fitness F40 Bike Compentence, Motionscykel
  F40 motionscykel från Tunturi Competence-serien är din kompakta och bekväma träningspartner. Cykeln är funktionell, innovativ och alltid "ansluten". Med ett svänghjul på 9 kg, 32 motståndsnivåer och 19 olika program är det lätt att träna på ett fokuserat sätt. Oavsett om du är nybörjare eller en mer avancerad användare så är denna cykel precis det du behöver hemma för att träna din kondition, dina benmuskler eller hålla din vikt under kontroll. Egenskaper Komfortsätet kan justeras vertikalt och horisontellt. Luta styret med flera grepp till önskad position. Fotremmarna på de ergonomiskt formade halkskyddspedalerna är justerbara så att dina fötter förblir stabila medan du trampar. Cykeln har en låg instegsnivå vilket kan bidra till en bekvämare träning. Med den inbyggda flaskhållaren har du alltid tillräckligt med vatten eller sportdryck till hands. Överskrid inte dina gränser: håll ett öga på din puls via handsensorerna eller via den trådlösa pulsmottagaren. Bildskärmen hjälper dig att få koll på de viktigaste parametrarna: tid, hastighet, avstånd, kadens, hjärtfrekvens och kalorier. Surfplatta eller telefon som tränare Bli motiverad via din surfplatta eller telefon. Anslut dig genom Bluetooth till en av apparna och koppla upp dig till Tunturi-tränaren. Följ dina träningsförlopp och nå ditt mål med iConsole + träningsprogram. Med Kinomap kan du utmana en vän där ni väljer en rutt och den första som korsar mållinjen vinner. Eller vill du kanske ta en tur genom fantastiska landskap? Cykla en rutt tillsammans med iConsole+ Training och Google Street View. Förlora aldrig någon data, allt lagras och tillåter dig att se, jämföra och dela dina resultat med alla via sociala medier. Alla appar är tillgängliga för iOS och Android. Dokument Manual
 • MAXXUS Recumbentcykel 90R Pro, Motionscykel

  MAXXUS Recumbentcykel 90R Pro, Motionscykel
  Motionscykeln MAXXUS 90R Pro recumbentcykel är utrustad med magnetbroms, ett friktionsfritt bromssystem och är med det extremt tyst. Motståndsnivån kan regleras elektroniskt och träningsprogrammen&hellip:
 • Motionscykel F40 Compentence, Tunturi

  Motionscykel F40 Compentence, Tunturi
  Tunturi F40 Bike Compentence har en lättanvänd och tydlig display för att övervaka alla dina intressanta värden såsom tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, antal steg, watt och puls och är&hellip:
 • Titan LIFE Bike B35, Motionscykel

  Titan LIFE Bike B35, Motionscykel
  TITAN LIFE B35 är en motionscykel med stabil konstruktion. Helt rätt val för dig som vill konditionsträna. TITAN LIFE B35 är ett perfekt val om du vill ta en lång tur eller bara komma igång och förbättra blodcirkulationen. Motionscykeln har 12 program, 6 kg svänghjul och med det magnetiska motstånd får du en skön känsla i din träning. Tack vare det magnetiska motståndet är cykeln mycket tyst. Motstånd: Magnetiskt kontrollerat motståndssystem som ger jämnt motstånd och ökad komfort vid träning. Dokument Manual (Flera språk) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Master Fitness Wire Motionscykel B30

  Master Fitness Wire Motionscykel B30
 • Master Fitness B15, Motionscykel

  Master Fitness B15, Motionscykel
  Master B15 är en nyare modell i Masters serie av träningscyklar. Motståndet är givetvis en magnet som mjukt och tyst reglerar motståndet utan något skrap eller irriterande ljud. Motståndet regleras enkelt genom ett vridreglage på styrstolpen och det finns 8 olika motstånd. Vevarmarna är löstagbara och vevpartiet är tredelat vilket inte är vanligt på mindre motionscyklar men i Skandinavien så är vi vana vid att ha en lite högre kvalite på motionscyklarna. Dokument Produktmanual
 • Motionscykel Titan Life B80 Pro Bluetooth + Zwift

  Motionscykel Titan Life B80 Pro Bluetooth + Zwift
  En väldigt genomtänkt motionscykel i snygg design. En kvalitet som inte sett tidigare i detta segment. B80 Pro kan anslutas till Zwift träningsplattform med tillgång till mer än 120 olika träningsvägar.Vi?
 • Motionscykel Recumbent Bike Hammer Comfort Motion BT

  Motionscykel Recumbent Bike Hammer Comfort Motion BT
  Stärk ditt hjärt-kärlsystem, förbättra din kondition, bygg upp dina muskler eller öka din fettförbränning på ett bekvämt sätt som skonar ryggen. Det är så du tränar på den sittande?
 • Motionscykel B40, Master

  Motionscykel B40, Master
  En mycket stabil och högpresterande motionscykel från Master med elektromagnetiskt motstånd i 32 st olika nivåer som ger en härligt tyst och mjuk drift.Master B40 är idealisk för rehab och med robusta&hellip:
 • Tunturi Fitness E50-R Competence Recumbent Bike, Motionscykel

  Tunturi Fitness E50-R Competence Recumbent Bike, Motionscykel
  E50R Recumbent Bike från Tunturi Performance-serien är ganska mångsidig. Välj mellan olika program med omfattande funktioner. Med en roterande massa på 11 kg genererar du en maximal effekt på 350 watt. Välj mellan 32 motståndsnivåer och ett av de 20 träningsprogrammen. E50R garanterar ett anpassat träningspass och du tränar alltid på din egen nivå. Ergonomisk och bekväm Den här funktionella cykeln från Tunturi är din nya komfortabla träningspartner. Komfortsätet säkerställer att du inte lägger något extra tryck på ryggen och är därför lämplig för även dig som har skador eller genomgår en rehabilitering. Dessutom underlättar det låga insteget för dig som har andra skador på benen. Cykeln är oerhört bekväm tack vare komfortsätet som kan justeras vertikalt och komfortstödet som säkerställer att du tränar i rätt position. Surfplatta eller telefon som din tränare Bli motiverad via din surfplatta eller telefon. Anslut dig genom Bluetooth till en av apparna och koppla upp dig till Tunturi-tränaren. Följ dina träningsförlopp och nå ditt mål med iConsole + träningsprogram. Med Kinomap kan du utmana en vän där ni väljer en rutt och den första som korsar mållinjen vinner. Eller vill du kanske ta en tur genom fantastiska landskap? Cykla en rutt tillsammans med iConsole+ Training och Google Street View. Förlora aldrig någon data, allt lagras och tillåter dig att se, jämföra och dela dina resultat med alla via sociala medier. Alla appar är tillgängliga för iOS och Android. Dokument Manual
 • MAXXUS Recumbentcykel 6.2R, Motionscykel

  MAXXUS Recumbentcykel 6.2R, Motionscykel
  Recumbentcykel från MAXXUS med ryggstöd som är täckt med ett nät för en behaglig sittposition vid konditionsträning och som dessutom andas. Ryggstöd för en bekväm sittposition Enkel att kliva&hellip:
 • Titan LIFE Bike B35, Motionscykel

  Titan LIFE Bike B35, Motionscykel
  TITAN LIFE B35 är en motionscykel med stabil konstruktion. Helt rätt val för dig som vill konditionsträna. TITAN LIFE B35 är ett perfekt val om du vill ta en lång tur eller bara komma igång och&hellip:
 • BH Fitness ARTIC, Motionscykel

  BH Fitness ARTIC, Motionscykel
  Stationär cykel för regelbunden användning med öppen ram för enkel åtkomst. Sadel och styr kan justeras och anpassas för alla användare. Manuellt motstånd som gör denna motionscykel enkel att&hellip:
 • Gemini B200

  Gemini B200
  Denna motionscykel är självgenererande på ström tack vare den inbyggda generatorn, den behöver alltså inte kopplas in i vägguttaget.  Rejäl och lättanvänd display med all nödvändig data.  Fakta och egenskaperDisplay med många funktionerTid, hastighet, kaloriförbrukning, varv per minut mm12 träningsprogram4 användarprogramPulsstyrda träningsprogam16 motståndsnivåer8 kg svänghjul för jämn gångMagnetbroms för tyst gångHållare för surfplattaHållare för vattenflaskaHöjdjustering av benKomfortabelt säte.Mått LxBxH 129x56x156 cm Inbyggd generator, behöver inte kopplas till vägguttagMax användarvikt 140 kgVikt 54 kg
 • Gymstick PRO20.0 Recumbent Bike, Motionscykel

  Gymstick PRO20.0 Recumbent Bike, Motionscykel
  Designad för gym, högkvalitativa gymnastikpro20.0-liggande cykel levererar utmärkt prestanda och återupplivning! Mångsidiga träningsprogram är lämpliga för krävande användning både i hemmet och gymnasiet. 32 Motståndsnivåer, en mycket smidig vägkänsla och mångsidiga träningsprogram uppfyller även de mer krävande användarens utbildningsbehov. Den robusta ramen, speciellt tillverkad kam och starkt motstånd tillåter intensiv träning även med stora motstånd. Den bekväma och ergonomiska körpositionen kan lätt hittas tack vare det väljusterbara sätet med ryggstöd. På den tydliga och lättanvända LED-matrisdisplayen kan du enkelt spåra utvecklingen av din träning. De 12 förinställda programmen möjliggör målorienterad utbildning. Polar-kompatibelt hjärtfrekvens svar jag tog för att möjliggöra exakt och pålitlig hjärtfrekvensövervakning. Cykeln har sin egen generator (kräver inte elnät), så att enheten också kan placeras på platser där det inte finns någon uttag. Dokument Produktmanual (SE) Produktmanual (EN) Produktmanual (FI)
 • Motionscykel Casall Exercise bike EB600

  Motionscykel Casall Exercise bike EB600
  Casall EB600 är en stabil motionscykel som klarar max användarvikt på 150 kg. Cykeln är utrustad med 9 kg svänghjul vilket ger en "behaglig gång".Cykeln är utrustad med handpulssensorer?

Skillnad på motionscykel och spinningcykel

Båda maskinerna använder man för att träna cykling men oftast är motionscykeln enklare i sin konstruktion. Den som köper en motionscykel kanske inte har samma mål med sin träning som spinningcyklisten. Ibland kan denna typ av träningsmaskin kallas för ergometer.

Motionscykeln används i regel mest för att träna uthållighet med låg intensitet under en längre tid. Spinning körs med växlande hög intensitet och det kräver en stabilare konstruktion. Prismässigt ligger spinningcyklar och motionscyklar i regel på samma nivå. Men om du behöver en enklare cykel bara för lättare träning hemma kan du nöja dig med en billigare motionscykel.

Att tänka på när du ska köpa träningscykel

Bor du i lägenhet eller villa? Har du stort utrymme att ha din motionscykel på? Tänker du bara använda den vintertid och sen gömma undan den under sommaren?

Det finns en del såna frågor du bör ställa dig innan du köper din cykel. Utrymmesmässigt tar de allra flesta motionscyklar samma plats när de är i bruk. Det som däremot finns är hopfällbara motionscyklar. Med en sån kan du förvara den i ett förråd när du inte ska använda den på en längre tid.

Man behöver inte köpa en helt ny om man bara vill prova på att träna hemma ett tag. Det finns nog fler motionscyklar som bara samlar damm än såna som verkligen används regelbundet. Ett sätt att komma igång är att köpa en begagnad motionscykel på Blocket. Om du får rutin i din träning och vill uppgradera kan du köpa en ny cykel sen.

Olika pris och kvalité på motionscyklarna

Man får vad man betalar för brukar man säga. Det är så även när man köper den här typen av träningsmaskiner. Den bästa motionscykeln är såklart den som används så om det är fallet kan du absolut köpa en billig cykel på t.ex. jula eller rusta.

Men en dyrare cykel från tillverkare som använder bättre komponenter håller längre och kan ha en livslängd på många, många år. Utför man service lite då och då kan den hålla i 10-20 år om det är en cykel av bra kvalitet.

Tramprörelsen brukar också vara mjukare och ha bättre känsla på de lite dyrare cyklarna. Det är svänghjulsvikten som påverkar trampkänslan där lite större vikt ger bättre känsla och jämnare rörelse.

Vad är en recumbent motionscykel?

Recumbent är ett engelskt ord som betyder "liggande". Det är alltså en motionscykel där man har en mer liggande ställning än sittande. Man ligger inte helt raklång utan i praktiken sitter man fast pedalerna är framför en istället för under.

Liggande motionscyklar vänder sig till människor med begränsningar i sin rörlighet. Det kan vara på grund av skador, övervikt eller åldrad kropp.

Exempel på liggande motionscyklar

Modell Tillverkare
Incondi R60I Insportline
Incondi R600I Insportline
BRX-R65 COMFORT Toorx
Gymleco Recumbentbike Gymleco
ilead