Motionscykel

En motionscykel låter dig träna konditionen hemma när som helst, oavsett väder och vind. Du kan till exempel underhålla din träning på vintern när det inte går att cykla utomhus eller motionera och titta på teve samtidigt.

Motionscykeln ger möjlighet att på ett bekvämt sätt träna din kondition året runt. Du blir inte väderberoende utan kan motionera även om det regnar och blåser stark motvind.

Motionscyklarna från ledande tillverkare av träningsmaskiner

I den här översikten har vi plockat in cyklar från de ledande tillverkarna av konditionsmaskiner. Klicka på den motionscykel du vill läsa mer. Om du vill köpa din motionscykel på rea ska du leta efter de röda priserna.

Populärt inom motionscykel

 • FitNord Cyclo 200 Motionscykel

  FitNord Cyclo 200 Motionscykel
  En stabil och samtidigt nätt motionscykel för hemmaträning med ett svänghjul på sju kilo och en maximal användarvikt på 120 kilo. Cykeln har pulshandtag och åtta motståndsnivåer och lämpar sig för basträning i hemmet. Tack vare det magnetiska motståndet är driften av motionscykeln tyst. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Cyclo 50X Hopfällbar motionscykel med ryggstöd

  FitNord Cyclo 50X Hopfällbar motionscykel med ryggstöd
  En liten och nätt motionscykel för för lätt konditionsträning, rehabilitering och viktminskning. Motionscykeln har ryggstöd, vilket gör cyklingen stadig och bekväm, och tack vare att modellen är nätt och hopfällbar är den smidig att ta med på resor eller förvara i ett mindre utrymme. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Cyclo 1000 Motionscykel

  FitNord Cyclo 1000 Motionscykel
  Motionscykel Cyclo 1000 har 14 kg svänghjul och Bluetooth. Displayen drivs av iConsole+ vilket gör träningen interaktiv, t. ex. via Google Maps.
 • FitNord Cyclo 300 Motionscykel

  FitNord Cyclo 300 Motionscykel
  Motionscykel med stabil ram, jämn trampkänsla, maximal användarvikt på 135 kilo och med ett svänghjul som väger 9 kilo. Den här populära motionscykeln har även en lättanvänd skärm, långa handtag med pulssensorer, många träningsprogram inklusive pulsprogram och 16 motståndsnivåer. Dessutom är garantin på hela tre år. Läs mer på sportproffsen.se!

Fler tips på motionscykel

 • FitNord Cyclo 100 Motionscykel

  FitNord Cyclo 100 Motionscykel
  En lätt och användarvänlig motionscykel för hemmatränaren, utrustad med robust ram, åtta motståndsnivåer, lättavläst skärm och dessutom har den en skön trampkänsla. FitNord Cyclo 100 är ett bra val för dig som letar efter en nätt och praktisk motionscykel. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel

  FitNord Invader 1000 Airbike Motionscykel
  En träningscykel som tillåter dig att träna under- och överkropp samtidigt. Dessutom lämpar den sig väl för intervall- och lågintensiv träning tack vare att ju hårdare du trampar, desto större blir motståndet.
 • FitNord Cyclo 500E Motionscykel

  FitNord Cyclo 500E Motionscykel
  Motionscykel för aktiv hemmaträning med maximal användarvikt på 135 kilo. Svänghjulet väger 12 kilo och ger dig en jämn trampkänsla, medan det elektromagnetiska motståndet gör att du kan ändra snabbt och exakt till rätt nivå. Motionscykelns dator är utrustad med 24 träningsprogram och Bluetooth-mottagare. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Tunturi Competence F40 Motionscykel

  Tunturi Competence F40 Motionscykel
  Ergonomisk motionscykel för både nybörjare och mer erfarna hemmamotionärer. Elegant design, 32 motståndsnivåer och 19 olika träningsprogram.
 • Gymstick GB 4.0 Motionscykel

  Gymstick GB 4.0 Motionscykel
  Den robusta och snygga Gymstick GB 4.0 motionscykeln uppfyller behoven hos den kvalitetsmedvetna hemmaträningsentusiasten. Den kompakta motionscykeln kan flyttas från rum till rum så att du kan träna vart du vill. De lättanvända och mångsidiga 12 förinställda träningsprogrammen motiverar och ger innehåll till målinriktad träning och effektiv fettförbränning. Gymstick GB4.0 motionscykel är perfekt för användare på alla nivåer, från nybörjare till de mer erfarna som vill ha mer målmedveten träning. Cykelns lättanvända skärm låter dig spåra tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och hjärtfrekvens. Dessa egenskaper ökar motivationen att träna och gör träningen än mer målinriktad. Det datorstyrda magnetiska motståndet med 16 nivåer tillsammans med svänghjulet på 6 kg erbjuder smidig och tyst användning – du kan utan problem placera motionscykeln framför TV: n. Den bekväma justerbara sadeln möjliggör optimal sittställning. Tack vare flera justeringar är det möjligt att justera cykeln till den bästa körpositionen utifrån dina egna behov.
 • Gymstick GB 8.0 Motionscykel

  Gymstick GB 8.0 Motionscykel
  Gymstick GB 8.0 Motionscykel har utvecklats för aktiva hemmatränare och passar utmärkt för alla användare oavsett konditionsnivå!
 • inSPORTline Delavan UB Motionscykel

  inSPORTline Delavan UB Motionscykel
  Motionscykel för intensiv träning hemma! 16 motståndsnivåer, justerbar sits och automatiskt justering av motståndet för optimal hjärtfrekvens för fettförbränning. Maximal användarvikt 110kg.
 • Gymstick GB 6.0 Motionscykel

  Gymstick GB 6.0 Motionscykel
  Modern motionscykel utrustad med de senaste tekniska funktionerna. Idealisk för alla användarnivåer. 2 års garanti. Köp motioncykel på Sportproffsen.se
 • Gymstick Desk Bike Kontorscykel

  Gymstick Desk Bike Kontorscykel
  Gymstick Desk Bike kontorscykel är en smidig motionscykel som du kan använda till exempel framför datorn vid skrivbordet. Kontorscykeln kallas även skrivbordscykel eller aktivstol.
 • Tunturi Performance E50 Motionscykel

  Tunturi Performance E50 Motionscykel
  Tunturi Performance E50 Motionscykel har 32 motståndsnivåer och 20 träningsprogram, ett svänghjul på 11 kg och en maximal användarvikt på 135 kg.
 • FitNord Cyclo Diamond Motionscykel

  FitNord Cyclo Diamond Motionscykel
  En stark och högpresterande motionscykel som passar gymmet, föreningen och hemmet. Den robusta ramen tål en vikt på 180 kilo, och med många motståndsnivåer och träningsprogram är den särskilt bra för dig som är en aktiv motionär.
 • Gymstick Desk Bike, Motionscykel

  Gymstick Desk Bike, Motionscykel
  Desk Bike är avsedd framförallt för ställbara ståbord och kontorsarbete. Med Desk Bike får du vardaglig rörelse medan du arbetar och du behöver inte avbryta ditt job hela tiden för att få motion. Lugn rörelse i underkroppens stora muskler aktiverar hela kroppen och förbättrar blodcirkulation ända upp till hjärnan, vilket i sin tur medför bättre fokusering och friskhet. Vev och ström: Vevlängd 13cm /Batteri (AAA) Display: LCD Ergonomi: höjdjusterbart och bekvämt säte, behändigt handtag för förflyttning, ställbara pedaler Certifikat: EN-957 Förpackning: 70 x 60 x 38 cm/ 19,5 kg
 • Schwinn Airdyne AD2

  Schwinn Airdyne AD2
  Fakta och egenskaper Oändligt motstånd Använder luft som motstånd Lättanvänd LCD-skärm Datorn har 5 funktionerTid, distans, hastighet, sgetfrekvensBatteridriven adapter(Kräver inte vägguttag)Manuellt justerbart motstånd Mått: 117 x 64 x 127 cm Maskinens vikt: 44 kg Maximal användarvikt: 115 kg  
 • Gymstick Mini Bike 2.0, Motionscykel

  Gymstick Mini Bike 2.0, Motionscykel
  Denna minicykel från Gymstick är ett fördelaktigt fitnessverktyg för hemmet och kontoret. Cykeln är enkel att placera under skrivbordet eller framför en soffa på grund av den lilla storleken och&hellip:
 • Finnlo Exum XTR, Motionscykel

  Finnlo Exum XTR, Motionscykel
  Finnlo Exum XTR visar hur man kan optimera en redan perfekt maskin. Grunden är ”Exum”, som utsågs till testvinnare av Bäst-i-Test. Den mest moderna och användarvänliga datortekniken inklusive snabbtangenter garanterar att du uppnår dina mål snabbare med Exum XTR. Särdrag hos ergometer EXUM XTR Slitagefritt induktionsbromssystem med ca 12 kg svängviktsystem för hög dynamik Varvtalsoberoende wattprogram med inmatning av wattprestandan 3 hälsoorienterade hjärtprogram 8 program med berg- och dalprofiler från nybörjarnivå till avancerad träning 1 återhämtningsprogram Minne för 4 personer med träningsdagbok för de 30 senaste träningspassen Överskådlig XL- LCD-skärm med blå bakgrundsbelysning Särskilt kontrastrik skärm, särskilt lämplig för dem som använder glasögon Hållare för surfplatta/smartph
 • vidaXL Motionscykelagnetisktotstånd och pulsmätning

  vidaXL Motionscykelagnetisktotstånd och pulsmätning
  Den här robusta motionscykeln med magnetisk drift blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Den är utrustad med ett svänghjul, en LCD-display och en justerbar sadel och kommer att ge dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, nuvarande hastighet, sträcka, förbrända kalorier, odometer och puls. Displayen har en hållare för en surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på en film medan du tränar. Motionscykeln är ergonomiskt utformad. Sadeln kan justeras horisontellt. De halkfria pedalerna möjliggör optimal kraftöverföring från dina fötter till pedalerna. Pedalremmarna kommer att se till att dina fötter inte glider av pedalerna av misstag. Både det magnetiska motståndssystemet och det precisi
 • Impulse Consollor Pcb Ru700

  Impulse Consollor Pcb Ru700
 • Assault Airbike

  Assault Airbike
  Du jobbar effektivt med både armar och ben.  Inom Crossfit så domineras konditionsträningen av airbike samt av roddmaskin. Denna cykel är utmärkt träning för hela kroppen och används ofta för intervallträning under korta pass. Mätaren är en LCD display som har 3 olika intervallprogram. Cykeln har kraftiga pegs att vila fötterna på om motionären önskar träna enbart med armarna.Snabbstart av program med ett enda knapptryck.Assault airbike standard konsoll som innehåller färdiga intervallprogram.Mottagare för trådlös pulsmätning, kompatibel med ex polar via okodat pulsbäteSlutna kullager som garanterar tyst och jämn gång.Justerbar sittposition i fyra olika riktningar.24 stor fläkt som garanterar gediget luftmotstånd.Moly vevparti garanterar hållbarhet samt 9/16 gängor gör det möjligt att byta till andra typer av pedalerSlutet vevlager.Moly vevaxel innebär mindre behov av underhåll.4 st 50 mm urethanefötter stabiliserar cykeln1 års garanti för kommersiellt brukDimension monterad: 130 cm x 60 cm x 123 cm LxBxH Vikt 44,5 Kg Max användarvikt 160 kg. Se video
 • inCondi UB600i Motionscykel

  inCondi UB600i Motionscykel
  AnvändningsområdePassar utmärkt för mindre gymmet, företaget som den avancerade hemanvändaren. Med en motionscykel tränar du effektivt konditionen och förbränner fett. Träningen styrker och stramar upp vader, lår och säte samt aktiverar de flesta andra muskelgrupper i kroppen.  Produktinformation12 träningsprogram och 1 manuellt justerbara håller motivationen uppe. Ditt träningspass blir mera njutbart med den inbyggda MP3 spelaren. Det mest unika är dess möjlighet att via Bluetooth koppla samman displayen med en surfplatta (Android eller iPad) och appen iConsole+. (Krav Surfplatta Android 4.3 eller högre, /mobil android 4,3 eller högre, iOS 5 eller senare. Möjlig koppling med bluetooth men WiFi rekommenderas om möjligt)  Detta gör det möjligt att cykla och uppleva bilden på surfplattan från rutten som du cyklar i Alperna, New York eller andra intressanta platser du väljer själv. Den sträcka du cyklar spåras genom Google Maps och Street View direkt på surfplattans skärm. Se bild 4 som exempel. (Surfplatta ingår inte)  Fakta och egenskaper:Tydlig LCD display visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, pedaltramp per minut och puls.Programmerbar på mål om tid, distans och kaloriförbrukning32 motståndsnivåer7 kg svänghjul ger jämn gång12 träningsprogram varav bland annatPulsstyrda programIndividuellt programManuellt programKroppsfetts programPulsbälte ingår för trådlöst pulsmätningläge för nybörjare, medel och atletMotståndet justerbart i steg om 5 wattMagnetiskt motstånd garanterar en tyst gångHandpulsSadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter braSadel och styre med justerbar lutningFötterna kan justeras om golv etc inte är plantTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFlaskhållare220 v adapter ingår, inga batterier behövsFitness testAvstånd pedal till säte i undre läge 64 cmAvstånd pedal till säte i övre läge 95 cmMax användarvikt 180 kgVikt 44 kgMått LxBxH 112x56x150 cm  Rekommendation av tillbehör (Se produkter till höger)UnderlagsmattaFör dämpa ljud/vibrationer i golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golv
 • MAXXUS Ergometer 90 Pro, Motionscykel

  MAXXUS Ergometer 90 Pro, Motionscykel
  Träningscykel från MAXXUS som har 20 st olika motståndsnivåer och som tål en maximal användarvikt på 150 kg. ?Cykeln erbjuder en tyst och mycket jämn och mjuk träning och materialen som används&hellip:
 • Nordic 100 Cycle, Motionscykel

  Nordic 100 Cycle, Motionscykel
  Enkel motionscykel med manuellt motstånd. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas&hellip:
 • Motionscykel Master Fitness B20

  Motionscykel Master Fitness B20
  Master Fitness B20 är en motionscykel med bekväm sittställning och fungerar bra för alla som vill hålla igång sin kondition på ett enkelt sätt hemma. Motståndet är magnetstyrt?
 • Gymstick EXERCISE BIKE GB1.0, Motionscykel

  Gymstick EXERCISE BIKE GB1.0, Motionscykel
  GB1.0-motionscykeln är utformad speciellt för den prisinformerade hemanvändaren. Denna cykel erbjuder alla de grundläggande funktioner som de flesta hemanvändare kräver av en motionscykel. Även&hellip:
 • Motionscykel AL2 ** Bäst i Test ** (Svart)

  Motionscykel AL2 ** Bäst i Test ** (Svart)
  Vår absoluta storsäljare bland motionscyklar.Gör som över 10 000 andra, köp en AL2 motionscykel. I flera år har den varit rankad som bästa köpet i mellanprisklassen. Bättre cyklar finns men till helt andra priser. Du får med andra ord mycket cykel för pengarna.Varför inte rulla fram den framför ditt favoritprogram på TV, eller använd en surfplatta och se på film, hållare finns på cykeln.Fakta och egenskaper: Stor upplyst display. 6 fönster visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, tramptag per minut och puls. Hållare för surfplatta Programmerbar på mål om tid, distans och kaloriförbrukning 24 motståndsnivåer 9 kg svänghjul ger jämn gång 17 träningsprogram varav 6 förprogrammerade 4 Pulsstyrda program 4 Individuella program 1 Manuellt program 1 Kroppsfetts program 1 Hastighetsberoende program Motstånd 20-400 watt ger dig bra motstånd Motståndet justerbart i steg om 5 watt Magnetiskt motstånd garanterar en tyst gång Handpuls Sadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter bra Sadel och styre med justerbar lutning Fötterna kan justeras om golv etc inte är plant Transporthjul fram för att enkelt kunna flyttas 230V adapter ingår,inga batterier behövs Fitness test Max användarvikt 150 kgPassar användare 150-200 cm Avstånd sadel-pedal i bottenläge är inställbart mellan 73-95 cm Bredd mellan pedaler (höger-vänster) ca 20 cm Skön sadel LxB 26x23 cm Vikt 30 kg Mått LxBxH 96x59x134 cmAlternativSe även Motionscykel AL1 som i grunden är exakt samma cykel. Största skillnaden är att AL1 har en enklare display och inte har träningsprogram utan man justerar motståndet manuellt i 8 nivåer. Den kräver då inte heller att kopplas till vägguttag.MonteringI Stockholm och Göteborg med omnejd samt delar av Skåne kan man beställa inbärning och montering på plats i hemmet Montering (sporttema.se)För övriga Sverige kan man köpa till att vi monterar på lagret och sänder cykeln monterad på en pall, se montering som relaterad produkt. Montering Motionscykel/Spinningcykel/Roddmaskin (sporttema.se)Svensk manual finns här
 • Master Fitness Tillbehörspaket Motionscykel 1

  Master Fitness Tillbehörspaket Motionscykel 1
  Tillbehörspaket till motionscyklar. Pusselmatta liten innehåller 12 rutor på 30 x 30 cm (tjocklek 1 cm). Ej påbyggningsbara med fler paket Skyddar golvet och dämpar ljudet från motionscykeln. Pulsklocka&hellip:
 • Freemotion U22.9B- Upright Bike, Motionscykel

  Freemotion U22.9B- Upright Bike, Motionscykel
  Exklusivt innehållsdrivna kardiomaskiner från Freemotion kan dina medlemmar utforska världen genom tusentals tränarledda träningspass. 22 Serien drivs av iFit och håller användarna engagerade med levande filmer, motiverande coachning och automatisk justeringsteknik som ger en uppslukande och interaktiv kardioupplevelse. Erbjud dina medlemmar den mest konsekventa och effektiva cardiolösninen som finns på Freemotion. Upright Bike låter medlemmarna cykla världen runt, direkt på gymmet.
 • Motionscykel B4210 - Master

  Motionscykel B4210 - Master
 • Minicykel Spartan hopfällbar

  Minicykel Spartan hopfällbar
  Steglöst motstånd. Denna minicykel ger inte högt motstånd utan först och främst för dig som behöver röra benen eller armarna utan större motstånd. När den inte används kan den fällas ihop för att spara plats.  Display som visar tid, antal tramptag, totalt antal tramptag samt kaloriförbrukning. Mått LxBxH 47x39x29Mått hopfälld LxBxH 28x39x21 cmVikt 2,3 kg 
 • PRO20.0 Exercise Bike

  PRO20.0 Exercise Bike
  Upptäck Gymstick PRO20.0 - din ultimata partner för intensiv träning, perfekt för både hemmabruk och kommersiella gym. Med enastående prestanda och pålitlighet är denna högkvalitativa motionscykel utrustad med avancerade funktioner som kommer att ta din träning till nästa nivå. Med 32 olika motståndsnivåer är möjligheterna oändliga för att skapa en skräddarsydd träningsupplevelse.Enkel justering för maximal komfort:Den ergonomiska designen på Gymstick PRO20.0 gör träningen till en fröjd. Den mikrojusterbara sitsen och armstödsdynorna säkerställer en bekväm körposition för alla användare. Dessutom behöver du inte oroa dig för att vara bunden till ett eluttag - den inbyggda generatorn gör att du kan placera cykeln var som helst utan begränsningar.Teknisk överlägsenhet:Med en datorstyrd 32-stegs magnetisk motståndsenhet och ett svänghjul på imponerande 13,5 kg ger Gymstick PRO20.0 en jämn och tyst cykling varje gång. Den tydliga LED-displayen ger omedelbar åtkomst till viktig träningsdata som träningstid, hastighet, distans, kaloriförbrukning, watt, hastighet och puls, vilket gör det lätt att spåra dina framsteg.Mångsidiga träningsalternativ:Oavsett om du föredrar förinställda program, manuella inställningar eller anpassade användarprogram har Gymstick PRO20.0 allt du behöver. Dessutom kan du övervaka din puls med handstängerna eller ett kompatibelt pulsbälte för en mer exakt träningsanalys.Robust konstruktion för långvarig användning:Denna cykel är byggd för att hålla, med en mycket robust kropp och kraftig 3-delad krank. Justera sittavståndet, lutningen och höjden för att passa din kroppstyp och träningspreferenser. Med transporthjul framtill och praktiska hållare för surfplatta/telefon och dryckesflaskor är Gymstick PRO20.0 den kompletta paketlösningen för alla dina träningsbehov. Med en imponerande max användarvikt på 180 kg är detta den perfekta motionscykeln för alla fitnessentusiaster.Fakta och egenskaperTydlig och lättanvänd display LEDDisplay som visar tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, program, puls och watt32 motståndsnivåerSvänghjul på 13,5 kgCykeln genererar sin egen ström, kräver inte eluttag12 förinställda program, pulsbaserade, manuella, användare och wattprogramPulsmätning i handtagenMottagare för trådlöst pulsbälte 5 kHz (bältet är tillbehör)Mycket stadig och kraftig, tål mycket användning i hem eller gymKnappar för justera motstånd på handtagenTransporthjul för att enkelt kunna flyttasHållare för surfplatta och vattenflaskaMax användarvikt 180 kgAvstånd sadel - pedal ställbart 75-102 cmMått LxBxH 122x61x154 cmVikt 63 kg
 • Titan LIFE Office Bike 8, Motionscykel

  Titan LIFE Office Bike 8, Motionscykel
  TITAN LIFE Bike Office 8 är den perfekta kontorscykeln för dig som har ett väldigt stillasittande jobb då cykeln ger dig en bra arbetsställning som du kan variera under dagen. Med en kontorscykel&hellip:
 • Master Fitness Wire Motionscykel B30

  Master Fitness Wire Motionscykel B30
 • Tunturi Fitness F20-R Bike Compentence, Motionscykel

  Tunturi Fitness F20-R Bike Compentence, Motionscykel
  Den här funktionella och innovativa cykeln från Tunturi är din nya komfortabla träningspartner. Komfortsätet säkerställer att du inte lägger något extra tryck på ryggen och är därför lämplig&hellip:
 • inCondi UB60i Motionscykel

  inCondi UB60i Motionscykel
  AnvändningsområdePassar utmärkt för mindre gymmet, företaget som den avancerade hemanvändaren. Med en motionscykel tränar du effektivt konditionen och förbränner fett. Träningen styrker och stramar upp vader, lår och säte samt aktiverar de flesta andra muskelgrupper i kroppen.  Produktinformation12 träningsprogram och 1 manuellt justerbara håller motivationen uppe. Ditt träningspass blir mera njutbart med den inbyggda MP3 spelare. Det mest unika är dess möjlighet att via Bluetooth koppla samman displayen med en surfplatta (Android eller iPad) och appen iConsole+. (Krav Surfplatta Android 4.0 eller högre, /mobil android 2,2 eller högre, iOS 5 eller senare. Möjlig koppling med bluetooth men WiFi rekommenderas om möjligt)  Detta gör det möjligt att cykla och uppleva bilden på surfplattan som du cyklar i Alperna, New York eller andra intressanta platser du väljer själv. Den sträcka du cyklar spåras genom Google Maps och Street View direkt på surfplattans skärm. Se bild 4 som exempel. (Surfplatta ingår inte)  Fakta och egenskaper:Tydlig LCD display visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, pedaltramp per minut och puls.Programmerbar på mål om tid, distans och kaloriförbrukning32 motståndsnivåer7 kg svänghjul ger jämn gång12 träningsprogram varav bland annatPulsstyrda programIndividuellt programManuellt programKroppsfetts programläge för nybörjare, medel och atletMotståndet justerbart i steg om 5 wattMagnetiskt motstånd garanterar en tyst gångHandpulsTrådlöst pulsbälte medföljerSadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter braSadel och styre med justerbar lutningFötterna kan justeras om golv etc inte är plantTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttas220 v adapter ingår, inga batterier behövsMått pedal i botten till sätet i lägsta-högsta läge 75-99 cmFitness testMax användarvikt 150 kgVikt 38 kgMått LxBxH 102x56x149 cm Engelsk manual Rekommendation av tillbehör (Se produkter till höger)UnderlagsmattaFör dämpa ljud/vibrationer i golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golv
 • Impulse Ru700, Motionscykel

  Impulse Ru700, Motionscykel
  Stabil träningscykel som är gjord för tuff användning på gym eller större företag upp till 12 tim per dag. Cykeln har flera set av handpulsmätare samt extra tumreglage för enkel reglering av motståndet i olika träningspositioner. Cykeln har ett maxmotstånd på hela 450 w och motståndet är givetvis självgenererande. Denna cykel kräver ett minimum av underhåll och ger en fantastisk träningsmaskin. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form
 • Titan Life Athlete B55

  Titan Life Athlete B55
  Athlete B55 från Titan Life - en lättanvänd och prisvärd motionscykel perfekt till hemmet.
 • Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel

  Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel
  Titan Life ATHELETE B55 är en attraktiv motionscykel med 9 kg svänghjul och lättanvänd dator som visar: tid, avstånd, kalorier, handpuls, med IPAD-hållare,klocka, ALARM, temperatur, scan, varvtal,&hellip:
 • Tunturi Fitness E50-R Competence Recumbent Bike, Motionscykel

  Tunturi Fitness E50-R Competence Recumbent Bike, Motionscykel
  E50R Recumbent Bike från Tunturi Performance-serien är ganska mångsidig. Välj mellan olika program med omfattande funktioner. Med en roterande massa på 11 kg genererar du en maximal effekt på 350 watt. Välj mellan 32 motståndsnivåer och ett av de 20 träningsprogrammen. E50R garanterar ett anpassat träningspass och du tränar alltid på din egen nivå. Ergonomisk och bekväm Den här funktionella cykeln från Tunturi är din nya komfortabla träningspartner. Komfortsätet säkerställer att du inte lägger något extra tryck på ryggen och är därför lämplig för även dig som har skador eller genomgår en rehabilitering. Dessutom underlättar det låga insteget för dig som har andra skador på benen. Cykeln är oerhört bekväm tack vare komfortsätet som kan justeras vertikalt och komfortstödet som säkerställer a
 • Tunturi Fitness F40 Bike Compentence, Motionscykel

  Tunturi Fitness F40 Bike Compentence, Motionscykel
  F40 motionscykel från Tunturi Competence-serien är din kompakta och bekväma träningspartner. Cykeln är funktionell, innovativ och alltid "ansluten". Med ett svänghjul på 9 kg, 32 motståndsnivåer&hellip:
 • Freemotion U10.9B- Upright Bike, Motionscykel

  Freemotion U10.9B- Upright Bike, Motionscykel
  The u10.9b Upright Bike matches your mood. With an intuitive console, the bike is easy to use for those times you want to get on and go. However, when you're looking for adventure, sync your smart device to follow a workout filmed in Europe, Africa or Hawaii -- the bike will recreate the actual route with breath-taking video and automatic speed and resistance that matches the terrain.
 • Master Fitness Master B30 Pedal L/R

  Master Fitness Master B30 Pedal L/R
 • vidaXL Mini-motionscykel

  vidaXL Mini-motionscykel
  Denna mini-cykel är kompakt och bärbar, så att du kan tona och stärka armar och ben hemma. Maskinen passar bra under de flesta skrivbord, så att du kan trampa medan du sitter. Den passar också på bord, så att du kan tona och stärka dina armar. Med inställningarna med flera nivåer kan du ställa in och justera träningsintensiteten enligt dina behov. Den högkvalitativa motionscykeln är gjord av kraftigt stål. Ta hem den och gör övningar var som helst och när du vill! Färg: Svart + silver Material: Stålkropp + plastpedal Totala mått: 51 x 41 x 32 cm (L x B x H) Pedalmått: 10,5 x 4 x 2 cm (L x B x H) Vikt: 2,18 kg Motståndsnivån kan justeras med en motståndsratt Maximal belastning: 100 kg
 • Motionscykel B20

  Motionscykel B20
  Motionscykel B20 är en enkel och perfekt cykel att börja träna med även för den ovane. Med denna motionscykel är du snabb vara en av de erfarna.
 • BH Fitness NEXOR PLUS, Motionscykel

  BH Fitness NEXOR PLUS, Motionscykel
  Stationär motionscykel för regelbunden användning och framtagen med bekvämlighet i åtanke. BH Fitness NEXOR PLUS har en förstärkt struktur, XXL-sadel för en bekväm träning, justbart styre och&hellip:
 • BH Fitness CARBON BIKE TFT, Motionscykel

  BH Fitness CARBON BIKE TFT, Motionscykel
  Stationär cykel med förstärkt professionell struktur som säkerställer stabilitet även under de mest intensiva träningspassen. Få det mest kompletta träningspasset med den inbyggda högtalaren, fläkt, 12 förinställda program och 24 intensitet nivåer - allt kontrollerat från 7-tums pekskärm. Tack vare multimediaspelare kan du ha kul på ditt träningspass med anslutningen och dess specialfunktioner: internet, TV, videor etc.
 • Schwinn 570R Recumbent Bike, Motionscykel

  Schwinn 570R Recumbent Bike, Motionscykel
  Högkvalitativ och robust halvliggande motionscykel för hemmabruk. Schwinn 570R motionscykel är snygg och har många funktioner som tar träningen till nästa nivå. Den är utrustad med 29 träningsprogram som ger komfort och variation i ditt träningspass. Dess högkvalitativa magnetiska motstånd är mycket tyst vid användning och erbjuder 25 motståndsnivåer, vilket gör det lämpligt för användare på alla nivåer, oavsett konditionsnivå. 570R är utrustad med en tvådelad skärm som låter dig spåra dina träningsdata även när boken eller telefonen sitter i hållaren ovanpå konsolen. LCD-skärmar med hög upplösning ger omfattande information om hur du tränar. Du kan avläas tid, avstånd, hastighet, varvtal, kalorier, hjärtfrekvens, träningsförlopp, intensitet, måluppfyllelse och det träningsprogram som anvä
 • X-Bike hopfällbar motionscykel

  X-Bike hopfällbar motionscykel
  Användningsområde Enkel motionscykel för hemträning, passar utmärkt för dig som söker en enkel cykel och inte söker högt motstånd.   Produktinformation Det unika med X-Bike är att den kan fällas ihop när den inte används vilket sparar plats i hemmet. När ni tränat färdigt, exempelvis framför ditt favoritprogram på TV, kan cykeln enkelt fällas ihop och förvaras på liten yta.     Fakta och egenskaper:Display som visar hastighet, tränad tid, distans, total distans, kaloriförbrukning och pulsPulssensorer i handtagen8 motståndsnivåer som enkelt justeras på en rattSitsen är justerbar i höjdledSvänghjul på 1,75 kg3 delad krankErgonomiskt utformat säteEnkel att fälla ihop StålramHandtag med mjuk skumplastAvstånd sadel - Pedal minst-max 70-85 cmMått LxBxH 90x46x110 cmMått hopfälld LxBxH 47x46x131 cmAvstånd pedal-sadel min/max 72/86 cmMax användarvikt 100 kgVikt 15 kg
 • Tunturi Fitness Cardio Fit B30 Bike, Motionscykel

  Tunturi Fitness Cardio Fit B30 Bike, Motionscykel
  Håll dig aktiv med den här motionscykeln från Tunturi. Cardio Fit B30 är en perfekt startmodell och skräddarsydd för nybörjare eller den mer rutinerade men avslappnade användaren. Hemma, i gymmet eller på rehabiliteringscentret: den här cykeln hjälper dig att komma i form med lätt till måttlig träning. Cykla bekvämt och smidigt Cykling är det ultimata sättet att komma i form på ett roligt, effektivt och säkert sätt. Träna dina benmuskler med denna motionscykel eller leder efter en skada. Cykling är även perfekt uppvärmning inför övrig träning. Den roterande massan på 6 kg ger tillräckligt motstånd. Du ställer enkelt in vilket motstånd du vill träna med och kan välja mellan 8 nivåer. Ha koll med den tydliga skärmen Håll koll på de viktigaste parametrarna med de olika bildskärmsfunktionerna:
 • Abilica Premium UB BT, Motionscykel

  Abilica Premium UB BT, Motionscykel
  Abilicas mest kraftfulla och robusta motionscykel. Med elektromagnetiskt motstånd (EMS) som ger hög belastning och tillförlitlighet. Speciellt utformad för företagsmarknaden och de som vill ha det&hellip:

Skillnad på motionscykel och spinningcykel

Båda maskinerna använder man för att träna cykling men oftast är motionscykeln enklare i sin konstruktion. Den som köper en motionscykel kanske inte har samma mål med sin träning som spinningcyklisten. Ibland kan denna typ av träningsmaskin kallas för ergometer.

Motionscykeln används i regel mest för att träna uthållighet med låg intensitet under en längre tid. Spinning körs med växlande hög intensitet och det kräver en stabilare konstruktion. Prismässigt ligger spinningcyklar och motionscyklar i regel på samma nivå. Men om du behöver en enklare cykel bara för lättare träning hemma kan du nöja dig med en billigare motionscykel.

Att tänka på när du ska köpa träningscykel

Bor du i lägenhet eller villa? Har du stort utrymme att ha din motionscykel på? Tänker du bara använda den vintertid och sen gömma undan den under sommaren?

Det finns en del såna frågor du bör ställa dig innan du köper din cykel. Utrymmesmässigt tar de allra flesta motionscyklar samma plats när de är i bruk. Det som däremot finns är hopfällbara motionscyklar. Med en sån kan du förvara den i ett förråd när du inte ska använda den på en längre tid.

Du behöver inte köpa en helt ny om du bara vill prova på att träna hemma ett tag. Det finns nog fler motionscyklar som bara samlar damm än såna som verkligen används regelbundet. Ett sätt att komma igång är att köpa en begagnad motionscykel på Blocket. Om du får rutin i din träning och vill uppgradera kan du köpa en ny cykel sen.

Olika pris och kvalité på motionscyklarna

Man får vad man betalar för brukar man säga. Det är så även när man köper den här typen av träningsmaskiner. Den bästa motionscykeln är såklart den som används så om det är fallet kan du absolut köpa en billig cykel på t.ex. jula eller rusta.

Men en dyrare cykel från tillverkare som använder bättre komponenter håller längre och kan ha en livslängd på många, många år. Utför du service lite då och då kan den hålla i 10-20 år om det är en cykel av bra kvalitet. Det kan också ingå stöd för virtuell cykling med till exempel Zwift.

Tramprörelsen brukar också vara mjukare och ha bättre känsla på de lite dyrare cyklarna. Det är svänghjulsvikten som påverkar trampkänslan där lite större vikt ger bättre känsla och jämnare rörelse.

Vad är en recumbent motionscykel?

Recumbent är ett engelskt ord som betyder "liggande". Det är alltså en motionscykel där du har en mer liggande ställning än sittande. Cyklisten ligger inte helt raklång utan i praktiken sitter du på rumpan ändå fast pedalerna är framför dig istället för rakt under.

Liggande motionscyklar vänder sig till människor med begränsningar i sin rörlighet. Det kan vara på grund av skador, övervikt eller åldrad kropp.

Exempel på liggande motionscyklar

Modell Tillverkare
Incondi R60I Insportline
Incondi R600I Insportline
BRX-R65 COMFORT Toorx
Gymleco Recumbentbike Gymleco
ilead