Roddmaskin

Det finns en hel uppsjö med olika roddmaskiner som passar för hemmabruk eller till ett gym. Att träna rodd är bra både för muskelstyrka, musklernas uthållighet och konditionen. Vi har plockat utbudet från tränings- och fritidsbutiker som har roddmaskiner på lager just nu.

Populärt inom roddmaskin

 • FitNord Oceans 200 Roddmaskin + Remskiva med biceps- och tricepscurl

  FitNord Oceans 200 Roddmaskin + Remskiva med biceps- och tricepscurl
  Roddmaskin FitNord Oceans 200 är ett mångsidigt träningsredskap för både kondition och styrka. Modellen är tyst i driften och kompakt till formatet.
 • Master Fitness R610 Black Edition, Roddmaskin

  Master Fitness R610 Black Edition, Roddmaskin
  Bästa budgetval enligt Bäst-i-test.se! Detta är en mycket kompakt och smidig roddmaskin för effektiv hemmaträning. För att vara väl anpassad till hemmaträning går givetvis denna roddmaskin att fällas ihop och lätt förvaras när den inte används. För att justera motståndet vrider du på en ratt och styr då precis vilket motstånd du vill träna med. Master R610 är alltså en mycket prisvärd roddmaskin för dig som vill komma igång ordentligt med träningen och samtidigt enkelt kunna förvara din roddmaskin mellan träningspassen. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Master Fitness R6030 Black, Roddmaskin

  Master Fitness R6030 Black, Roddmaskin
  Bästa mellanklassval enligt Bäst-i-test.se! R6030 är en roddmaskin byggd för hemanvändning både för nybörjaren och den vältränade. R6030 är både luft- och magnetbromsad, vilket garanterar kraftfullt maximalt motstånd och möjliggör träning med program (t ex intervall) vilket är unikt i den här prisklassen. Master R6030 är en innovativ roddmaskin med vilken Master har lyckats efterlikna riktigt rodd på ett bättre sätt än något annat varumärke har lyckats tidigare. Roddmaskinen har mindre avstånd mellan fotplattorna och en högre sittställning än traditionella maskiner, vilket gör att den efterliknar riktigt rodd på ett betydligt bättre sätt än andra roddmaskiner på marknaden. De rörliga hälstöden på fotplattorna gör att fötterna får en stabil och flexibel rörelse genom hela roddtaget. Master R6030 är en roddmaskin i fullängd som gör att även långa vuxna personer kan träna bekvämt och effektivt på den. När ditt träningspass är slut kan du enkelt fälla ihop roddmaskinen. R6030 har en IR/RemoteControl inbyggd i handtaget samt en 5kHz pulsmottagare för användning av trådlös pulsmätning. Pulsbälte köpes seperat. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Master Fitness R6040 Black, Roddmaskin

  Master Fitness R6040 Black, Roddmaskin
  Bästa premiumval enligt Bäst-i-test.se! Master R6040 är en stark, stabil och välbyggd roddmaskin som uppfyller alla de tänkbara krav som kan ställas av en riktigt kräsen användare. R6040 lämpar sig lika bra för hemmaträning som för företagsgymmet eller rehabavdelningen. Denna roddmaskin lämpar sig även för mindre gym. R6040 är både luft- och magnetbromsad, vilket garanterar kraftfullt maximalt motstånd och möjliggör träning med profiler. Roddmaskinen är av fullängd, vilket är en förutsättning för att även långa personer ska kunna träna effektivt och bekvämt. Övrig information Sitthöjd på maskinen: 36,3 cm Du kan enkelt fälla ihop roddmaskinen själv. R6040 har en IR/RemoteControl inbyggd i handtaget samt en 2,4kHz pulsmottagare för användning av trådlöst pulsmätning. Pulsbälte köpes separat. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.

Fler tips på roddmaskin

 • Roddmaskin Reebok Rower ZJet

  Roddmaskin Reebok Rower ZJet
  Reebok Zjet är utrustad med en 4,5 tum LCD skärm och 15 program så att du kan variera din träning för att hålla motivationen på topp. Motståndet är justerbart i 16 olika nivåer så att?
 • Nordic 205 Rower, Roddmaskin

  Nordic 205 Rower, Roddmaskin
  Bra roddmaskin som visar de viktigaste värdena. Maskinen kan fällas ihop för minimalt platsupptag.
 • Hammer Sport WaterEffect 3D, Roddmaskin

  Hammer Sport WaterEffect 3D, Roddmaskin
  HAMMER WaterEffect 3D Mycket effektiv träning och realistisk roddupplevelse med 6 roddstilar - rodd har aldrig varit så varierat! Rodd som aldrig förr! Till skillnad från konventionella roddmaskiner&hellip:
 • Roddmaskin R85W Dual Rail Endurance, Tunturi

  Roddmaskin R85W Dual Rail Endurance, Tunturi
  Sits och rälsarSätet går över dubbla rälsar för extra stabila rörelser.VattentankRoddmaskinens motstånd avgörs av hur mycket vatten du har i tankenJusterbara pedalerGlid smidigt&hellip:
 • Roddmaskin R6040 *Bästa premiumval 2018*, Master

  Roddmaskin R6040 *Bästa premiumval 2018*, Master
  Master R6040 är en stark, stabil och välbyggd roddmaskin som uppfyller alla de tänkbara krav som kan ställas av en riktigt kräsen användare.R6040 lämpar sig lika bra för hemmaträning som för&hellip:
 • Roddmaskin Master Fitness RX6040

  Roddmaskin Master Fitness RX6040
  RX6040 är en uppdaterad version av R6040 som under många år varit en mycket populär roddmaskinRX6040 har ett mjukt och behagligt motstånd som består av bade fläkt och?
 • Air Rower, Active

  Air Rower, Active
  Active Air Rower har ett följsamt magnet- och luftbaserat motstånd som kan justeras i 10 st olika nivåer.På den tydliga LCD-displayen håller du koll på alla intressanta värden för din träning&hellip:
 • Gorilla Sports Roddmaskin Vattenmotstånd, Roddmaskin

  Gorilla Sports Roddmaskin Vattenmotstånd, Roddmaskin
  Roddmaskin i svart med vattenmotstånd som är 154 cm lång. Med roddmaskin tränar du inte bara konditionen utan utmanar även diverse muskelgrupper som tex ryggen och benen på ett modernt sätt. Baserat på sex olika vattenmotstånd ger denna roddmaskin en särskilt trevlig träningskänsla. Enkel påfyllning och tömning Dubbla transportshjul i bak För användare under 195cm Sex olika motståndsnivåer Oavsett om du redan har erfarenhet av olika roddmaskiner eller närmar dig roddmaskinen som en nybörjare så är den ett bra alterantiv till motion. Maskinens motstånd bygger på ett vattenmotstånd som ger en realistisk träningskänsla och går att ställa in i sex olika motståndsnivåer. För att fylla på vatten finns det enkel påfyllning och likaså tömning som du utför med hjälp av den medföljande pumpen. Ingår i leveransen Roddmaskin Pump och slang för påfyllning och tömning av vatten Rengöringstablett Displayen visar Antal roddtag per minut Kaloriförbrukning Avstånd Puls Tid Övrig information Material: Ram av stål, vattentank av polykarbonat Sex manuellt justerbara motståndsnivåer Kullagerhjul under sitsen Vill du förbättra din uthållighet samtidigt som du stärker ryggmusklerna? Är en hög träningskomfort särskilt viktig för dig? Då är det dags att undersöka fördelarna med en modern roddmaskin med vattenmotstånd. Denna utrustning tar inte mycket plats i gymmet och kan därför användas idealiskt på ett relativt litet utrymme. Oavsett om du vill öka din kondition, förbättra din hållning eller bara vill öka förbränningen av dagens kaloriintag är denna maskin en bra produkt. Obs: Rengöringstablett måste användas varje gång vattnet byts ut.
 • Roddmaskin Matrix Rower w basic console

  Roddmaskin Matrix Rower w basic console
  Matrix Rower är en riktigt rejäl roddmaskin med dynamisk prestanda som är så nära en verklig roddupplevelse man kan komma utan att vara i vattnet.Konsol med snabbtangenter?
 • Roddmaskin Como Svart

  Roddmaskin Como Svart
  AnvändningsområdeRoddmaskin Como kan med fördel användas i hemmet eller lilla företaget. Roddträningen ger snabbt och effektivt hög puls och bra styrke- och konditionsträning. Roddträning ger snabbt och effektiv träning då en stor del av kroppens muskler aktiveras. Du tränar tryggt och säkert i hemmet. Du sparar även tid på att inte behöva åka till gymmet. ProduktinformationTräningen optimeras genom det trådlösa pulsbältet (tillbehör) som kontrollerar motstånd med mera för just din träning. De 16 motståndsnivåerna gör att du lätt hittar rätt motstånd. Hela 19 träningsprogram för bättre effekt och inspiration i din träning.  Fakta och egenskaper  Display med bakgrundsbelysning som har många funktioner och visar bland annat tid, distans, kaloriförbrukning, drag per minut, totalt antal drag, Puls samt växlande visning av alla värden.16 motståndsnivåer som justeras elektroniskt9 kg svänghjul garanterar en jämn gångMagnetiskt motstånd för tyst gång19 träningsprogram optimerar och inspirerar din träning(Varav 4 är pulsbaserade)Pulsstyrda träningsprogram som automatiskt reglerar motståndet efter din puls för optimal träning.Ergonomiskt utformad sadel med kullagrade hjul Uppfällbar för att spara platsMottagare för trådlöst pulsbälte. (Pulsbältet köps separat, se relaterade produkter)Transporthjul för att enkelt kunna flyttasRobust konstruktionPedalremmar för att låsa fötternaLång glidskena för att även passa långa användareMax användarvikt 150 kgMått LxBxH 230x56x84 cmMått uppfälld LxBxH 120x56x145 cmVikt 44 kgManual på engelska 
 • BH Fitness Cardiff, Roddmaskin

  BH Fitness Cardiff, Roddmaskin
  Njut av en ny upplevelse under dina träningspass med en roddmaskin som lätt kan anpassas till alla användare. Cardiff är BH Fitness första vattenroddare med upp till 6 motståndsnivåer och justerbara&hellip:
 • Titan LIFE Rower R72 Water, Roddmaskin

  Titan LIFE Rower R72 Water, Roddmaskin
  TITAN LIFE WATER ROWER R72 Är en roddmaskin av extremt hög kvalitet för den kräsna och erfarna användaren. Water Rower R72 använder vattenmotstånd som ger en mer naturlig upplevelse, närmast rodd på vattnet. Detta är en roddmaskin som tåler hård träning och rekommenderas för privata, mindre träningsklubbar, föreningar och liknande. Aluminiumskenan ger dig minskad friktion och signifikant minskat ljud. Displayen visar: tid, tid / 500M. Rotag, totalt antal rotag, hastighet, kalorier, temperatur, datum, larm, trådlös pulsmätning. Målprogram kan ställas in efter tid, antal roddtag, avstånd och kalorier. Tävlingsläge: välj olika tävlingsfunktioner. Vattentankens lutande läge ökar motståndet jämfört med vanliga horisontella vattenrattmodeller. så om du önskar att kunna träna med högre belastning kan TITAN LIFE R72-modellen väljas med fördel.
 • Nordic Fighter Mobilhållare Till Air Rower/Skier, Roddmaskin tillbehör

  Nordic Fighter Mobilhållare Till Air Rower/Skier, Roddmaskin tillbehör
  Mobilhållare Till Air Rower/Skier
 • Concept 2 Sittdyna Indoor Rower

  Concept 2 Sittdyna Indoor Rower
  Sittdyna till Concept2 roddmaskin modell C/D/E.
 • Roddmaskin Air Master, inSPORTline

  Roddmaskin Air Master, inSPORTline
  inSPORTline Air Master är en maskin av professionell standard som ger konditionsträning för hela kroppen.Roddmaskinen väger 50 kg och som i kombination med den kraftiga designen ger viktkapacitet på&hellip:
 • Titan LIFE Rower Trainer R10, Roddmaskin

  Titan LIFE Rower Trainer R10, Roddmaskin
  Roddmaskin med elastiskt motstånd. Har justerbart motstånd (3-nivåer) beroende på hur elastiken används, kan lätt vikas ihop för förvaring. Justeras med tre band, med motstånd på 5 kg för varje&hellip:
 • Tillägg montering av roddmaskin

  Tillägg montering av roddmaskin
  Kravet för denna tjänst är att roddmaskinen är uppfällbar och att den uppfälld ryms inom en lastpall på 120x80 cm.
 • Gymstick FTR 40, Roddmaskin

  Gymstick FTR 40, Roddmaskin
  FTR 40 roddmaskinen är avsedd för effektiv hemmaträning för helakroppen. Den är högkvalitativ och robust med jämn gång. 8 manuellt justerbara motståndsnivå er tillsammans med glidskenor i aluminium gör roddträningen flytande och behaglig. Maskinen är utrustad med en dataskärm som gör träningen ännu mer motiverande. FTR 40 är hopvikbar och den sparar utrymme då den inte används. Roddträning förstärker musklerna i övre och nedre kroppen samt förbättrar styrkan i mellangärdet. Roddträning rekommenderas som uppvärmning före styrketräning och för alla som vill ha effektiv träning för hela kroppen.
 • Gorilla Sports Christopeit Accord, Roddmaskin

  Gorilla Sports Christopeit Accord, Roddmaskin
  Christopeit Accord roddmaskin möjliggör en speciell roddupplevelse med individuella belastningsinställningar. Med den här roddmaskinen är du inte längre väderoberoende längre och kan träna ordentligt&hellip:
 • vidaXL Roddmaskin med 5 nivåer luftmotstånd

  vidaXL Roddmaskin med 5 nivåer luftmotstånd
  Vår funktionella roddmaskin erbjuder en utmärkt möjlighet för träning av hela kroppen. Denna kompakta roddmaskin är perfekt för de som vill träna i hemmet. Den kräver endast lite utrymme för&hellip:
 • Roddmaskin 40, Abilica

  Roddmaskin 40, Abilica
  Abilica Rower 40 är en liten men väldigt solid roddmaskin för hemträningsmiljön.Roddmaskinen har konstruerats med luftmotstånd som både ger en mer realistisk rokänsla och gör det mer följsamt&hellip:
 • Roddmaskin Ocean One

  Roddmaskin Ocean One
  Träna på ett skonsamt sätt från bekvämligheten i ditt eget hem. Med avtagbara hållaren för surfplatta/smartphone som kan vridas i 360° kan du titta på film eller motiveras av träningsappar medan du ror. Detta gör den till en bra roddmaksin för hemmabruk. Motståndsjusteringen kan anpassas med vattennivån i den genomskinliga vattentanken i plast, vilket gör att maskinen passar perfekt för nybörjare och vana roddare. Roddmaskinen har en hopfällningsfunktion som gör att den tar minimalt med plats vid förvaring hemma eller träningslokalen när du är klar med träningen.    Fördelar med roddmaskin: Stärker det kardiovaskulära systemetÖkar fettförbränningenStärker benmusklernaFörbättrar uthålligheten och vässar formenFakta och egenskaper: SvartFällbarManuell motståndsjustering LCD Skärm20 Träningsprogram varav ett hjärtfrekvenskontrollerande Integrerade transporthjul Strömförsörjning med batteriMax användarvikt 140 kgUppbyggd mått (LxBxH) 200x54x117Hopfällbara mått(LxBxH) 110x54x200Vikt 36 kg
 • Titan LIFE Rower R35 Magnetic, Roddmaskin

  Titan LIFE Rower R35 Magnetic, Roddmaskin
  TITAN LIFE Rower R35 är en bra och stabil roddmaskin för dig som vill ha ett effektivt hemmapass för hela kroppen. Den mäter 199,5 x 47 x 85 cm. och har ett magnetiskt bromssystem som är pålitligt och ger dig bra motstånd utan att bullra. Den har 12 motståndsnivåer som är lätta att justera, så att du enkelt kan anpassa träningen efter dina behov. Roddmaskinen har transporthjul och kan fällas ihop så att den är lättare att ha hemma. Ihopfällt läge mäter den 106,2 x 49 x 129 cm. Roddmaskinen mäter 31,6 - 35,6 cm. från golv till säte och den bekväma sadeln, säkerställer bra och smidiga rörelser under träningen. TITAN LIFE Rower R35 är utrustad med en användarvänlig dator som bl.a. visar tid, kalorier, puls och distans. Den kommer med inbyggd Bluetooth så att du kan ansluta till den innovativa träningsappen, Kinomap, som låter dig träna praktiskt taget var som helst i världen. Utvalda funktioner: Svänghjul: 2,5 kg. Glidskena: Aluminium (mått 108,7 cm.) Motståndsnivåer: 12 Belastning: Manuell Motståndstyp: Magnetisk Dator: Autoskanning: 4 sek. Aktiv tid: 0-99,59 min. Antal rotagar för träning: 0-9999 Antal rottaggar totalt: 0-9999 Kalorier: 0-999,9 Puls: 0-240 slag per mina. Inbyggd Bluetooth (anslutning till Kinomap) Information om appen Kinomap Training Kinomap är en fantastisk träningsapp som låter dig praktiskt taget träna när du vill, var du vill, ensam eller tillsammans med andra, på träningsresor från hela världen. Alla användare av Kinomap kan ladda upp sina bästa träningsvägar och dela dem med alla andra träningsentusiaster. Kinomap bas är gratis i 14 dagar. Du kan prova appens grundläggande funktioner innan du bestämmer dig för om du vill bli medlem och därigenom få tillgång till fler funktioner. Kinomap Multiplayer Med Kinomap multiplayer kan du tävla mot andra användare av Kinomap, och det är många miljoner! Kionmap skapar en tävling som kan äga rum var som helst i världen, Bergen, Langeland, Hawaii osv. Det här evenemanget sätts upp med datum och tid, och sedan är det bara att vara redo att börja. Längs vägen kan du följa rutten, och du får en mängd information med positioner, tider och avstånd för dig själv och alla dina konkurrenter. Det är roligt och motiverande att tävla mot så många människor från hela världen, i ett och samma evenemang. Kinomap Multiplayer har träningsresor och evenemang för de tre sporterna som: rodd, cykling, löpning. Kinomap app - bra start Kinomap uppdateras dagligen av användare från hela världen. För närvarande har appen mer än 12 000 träningsvideor och nya läggs till dagligen. Det finns träningsvägar för alla, oavsett nivå. Börja med att ladda ner Kinomap till din mobil eller surfplatta. Aktivera Bluetooth, vänta på att roddmaskinens dator och din enhet "hittar" varandra. När det händer öppnar du Kinomap och väljer önskad träningsform för rodd, löpning eller cykling. Du kan välja var i världen du vill träna och hur länge din rutt ska pågå. Då är det bara att sätta igång!
 • vidaXL Roddmaskin 4,5 kg svänghjul magnetiskt motstånd i 8 nivåer

  vidaXL Roddmaskin 4,5 kg svänghjul magnetiskt motstånd i 8 nivåer
  Denna högkvalitativa roddmaskin är en utmärkt träningsmaskin för hemmet. Den har en justerbar sadel, motståndskontroll i flera nivåer och varierande datorfunktioner, vilket kommer att ge dig ett&hellip:
 • Roddmaskin Yukona, inSPORTline

  Roddmaskin Yukona, inSPORTline
  En funktionell roddmaskin från inSPORTline för hemmabruk som går tyst och smidigt och ger effektiv träning för hela kroppen.Roddmaskinen Yukona har ett magnetiskt bromssystem av hög kvalitet och&hellip:
 • Tunturi Fitness R20 Rower Compentence, Roddmaskin

  Tunturi Fitness R20 Rower Compentence, Roddmaskin
  En roddmaskin är ett av de mest effektiva sätten att träna med. Träna hemma med denna roddmaskin från Tunturis ” Competence”-sortiment. Tunturi R20 sätter alla dina viktiga muskler i arbete och möjliggör regelbunden träning med måttlig intensitet. Ställ in motståndet till en av de 4 möjliga nivåerna eller starta något av de 3 programmen. Träningsmaskinen lämpar sig lika mycket för nybörjaren som för den avancerade tränaren. Roddmaskinen R20 är utrustad med en LCD-skärm som visar hastighet, distans, kalorier, tid, slag per minut och din 500 m tid. Koppla ihop maskinen med en trådlös pulsmätare (ingår ej) och håll koll på din puls. Den stora konstruktionen i aluminium och det bekväma, ergonomiskt utformade sätet säkerställer en mjuk roddrörelse. Roddmaskinen är hopfällbar med transporthjul och kan enkelt placeras och förvaras var du vill.
 • Master Fitness Tillbehörspaket Roddmaskin Concept

  Master Fitness Tillbehörspaket Roddmaskin Concept
  Tillbehörspaket till Concept 2 roddmaskin. Underlagsmattan som är 250 x 80 cm stor (storleksoptimerad för roddmaskiner) skyddar golvet mot vatten, svett och repor samt fixerar roddmaskinen mot golvet&hellip:
 • Concept 2 RowErg, Roddmaskin

  Concept 2 RowErg, Roddmaskin
  Bäst i test enligt Bäst-i-test.se! Concept 2 RowErg är med all rätt Sveriges mest populära roddmaskin. Nu uppgraderad till PM5-displayen har den blivit ett mycket prisvärt val bland de bästa roddmaskinerna.&hellip:
 • MAXXUS Oxford AXR, Roddmaskin

  MAXXUS Oxford AXR, Roddmaskin
  För roddare är vatten deras rätta element och det vill vi givetvis ge dig möjlighet att komma så nära som möjligt även i ditt hemmagym. Passar användare upp till 200cm och 150kg Stor vattentank&hellip:
 • Concept 2 RowErg, Roddmaskin

  Concept 2 RowErg, Roddmaskin
  Bäst i test enligt Bäst-i-test.se! Concept 2 RowErg är med all rätt Sveriges mest populära roddmaskin. Nu uppgraderad till PM5-displayen har den blivit ett mycket prisvärt val bland de bästa roddmaskinerna. Concept2 har genom åren vunnit tester i åtskilliga erkända fitnesstidningar runt om i världen. Både rena funktionsjämförelser och slitagetester. Med luftmotståndet byggs motståndet steglöst upp allt eftersom du kommer upp i dragstyrka under träningspasset. Det ger en mycket skonsam roddrörelse. Monitorn PM5 ger exakta data för träningen och presenterar på monitorn en stor mängd olika typer av data som du även kan lagra i ett USB-minne. Träningsdatan syns bra mha bakgrundsbelysningen. Justerbar monitorarm. Det ergonomiska roddhandtaget ger bra fäste och säkerställer en bra roddposition. Slidebanan där sitsen glider på är välbalanserad och slitstark. Användare rekommenderas att uppdatera mjukvaran till den senaste versionen. Här finns steg för steg instruktioner på engelska hur ni går till väga: http://www.concept2.com/service/software/concept2-utility RowErg är nya namnet på roddmaskinen Model D från Concept2. Den har samma mått som Model D, ex är sitsen 36 cm från golvet. RowErg finns också att få med högre ben, som gör att höjden till golvet blir 51 cm.
 • vidaXL Roddmaskin magnetiskt motstånd

  vidaXL Roddmaskin magnetiskt motstånd
  Roddmaskinen blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Denna roddmaskin är utrustad med ett magnetiskt motståndssystem, en LCD-display och en ergonomiskt utformad sits. Den kommer ge dig ett effektivt träningspass. Du kan överse din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, räkning, skanning och brända kalorier. De halkfria pedalerna möjliggör optimal kraftöverföring från dina fötter till pedalerna. Pedalremmarna förhindrar att dina fötter glider av pedalerna av misstag. Det magnetiska motståndssystem säkerställer en jämn, tyst och underhållsfri drift. Träningsmaskinen är enkel att flytta runt tack vare transportrullarna i basen. Golvstabilisatorerna gör maskinen stabil. Produkten är enkel att montera. Färg: Svart och grå Material: Metall och plast Mått: 188 x 60 x 64 cm (L x B x H) Total vikt: 22,5 kg Roterande massa: 6 kg Maximal belastning: 100 kg Jämnt och kraftfullt motstånd Magnetiskt motstånd i 8 nivåer Med transportrullar och golvstabilisator i basen LCD-datorns funktioner: Skanning, tid, räkning, kalorier Med 2 AAA-batterier
 • Roddmaskin Rivu

  Roddmaskin Rivu
  AnvändningsområdeMed denna roddmaskin får ni effektiv träning på lilla gymmet, företaget eller i hemmet. Rodd bygger effektivt kondition då många stora muskelgrupper jobbar. ProduktinformationBakgrundsbelys display med 16 motståndsnivåer som justeras elektroniskt, 18 träningsprogram och massa viktig träningsdata genom hela träningspasset. Mycket stadig uppbyggnad som gör att den tål även mindre gym. Maskinen har hög utväxling på svänghjulet vilket gör att den får effekt som ett tyngre svänghjul.  Fakta och egenskaper. Bakgrudsbelyst display som visar bland annat tid, distans, tid/500 m, antal roddtag, roddtag per minut, puls och kaloriförbrukning18 träningsprogram varav12 förprogrammerade4 programmerbara per användarePulsbaserade träningsprogram16 motståndsnivåerMotoriserat/elektroniskt justerbart motståndMagnetbroms för tyst gångLång glidskena för sätet - 99 cmTrådlöst pulsbälte ingårTransporthjul för att enkelt kunna flyttasUppfällbar för att spara platsKopplas till vägguttaget med medföljande adapterMått LxBxH 245x57x112 cmMått uppfälld LxBxH 127x57x93 cmMax användarvikt 150 kgVikt 40 kgTIPSKöp till underlagsmatta, pga maskinens längd behövs 2 st ca 70x120 cm som läggs efter varandra.
 • Hammer Sport Ocean One, Roddmaskin

  Hammer Sport Ocean One, Roddmaskin
  Rodd med vattenkraft och autentiskt vattenmotstånd Med roddmaskinen HAMMER Ocean One kan du träna hela kroppen på ett skonsamt sätt hemma – oberoende av vädret och tiden på dygnet. Med den avtagbara hållaren för surfplatta/smartphone som kan vridas i 360° kan du titta på film eller motiveras av träningsappar medan du ror. Motståndsjusteringen kan anpassas med vattennivån i den genomskinliga vattentanken i plast, vilket gör att Ocean One passar perfekt för såväl nybörjare som vana roddare. Roddmaskinen har en hopfällningsfunktion som gör att den tar minimalt med plats vid förvaring hemma eller träningslokalen när du är klar med träningen. Fördelar med att träna hemma med roddmaskinen Ocean One: Stärker det kardiovaskulära systemet Ökar fettförbränningen Stärker benmusklerna Förbättrar uthålligheten och vässar formen Pulskontroll med bröstbälte (tillval) Med ett pulsbälte (tillbehör) förbättrar du din träning och kan träna utifrån din puls. Pulsvärdet visas på skärmen. Teknik, egenskaper och utrustning HAMMER Ocean One ger en roddträning som känns nästan som att ro i en sjö. Vattenmotståndet anpassas via vattennivån i plasttanken och kan doseras exakt med hjälp av en indikering på tanken. Den avtagbara hållaren för surfplattor och smartphones kan vridas i 360° och ingår i leveransomfattningen. Då kan du lyssna på musik eller använda installerade träningsappar som Kinomap och BitGym för att öka motivationen under träningen. Den innovativa träningsdatorn har en LCD-skärm som kan ställas in i höjdled och vridas. 20 träningsprogram ger dig omväxling och utmanar dig att förbättra dina resultat. Det bekväma sätet rullar lugnt och jämnt på aluminiumskenorna och de halksäkra handtagen ligger mycket bra i händerna. Med de inställbara fotplattorna ställer du in roddmaskinen så att den passar dig och din skostorlek perfekt. Fotplattorna på Ocean One är placerade på ett sätt så att de skonar höfterna och kan fästas med kardborrband så att de sitter stadigt på plats under rodden. Med två robusta transporthjul kan roddmaskinen enkelt stuvas undan. De inställbara fötterna ger stabilitet på ojämnt underlag. Ocean One kan ställas vertikalt för att ta minimalt med plats vid förvaring. Roddmaskinen behöver bara batterier till träningsdatorn och är därmed oberoende av eluttag och förlängningssladdar. Tekniska detaljer Fällbar Ja Dator LCD-skärm Användare 1 Strömförsörjning Batteri
 • Reebok Rower GR, Black

  Reebok Rower GR, Black
  Reebok Rower GR – en roddmaskin som erbjuder helkroppsträning där du enkelt bibehåller rätt kroppshållning under passet. Maskinen har 17 olika program att välja mellan varav 12st är förinställda. Efter träningspasset kan du enkelt flytta undan maskinen med hjälp av transporthjulen.
 • MAXXUS 8.1, Roddmaskin

  MAXXUS 8.1, Roddmaskin
  Roddmaskin 8.1 från MAXXUS kännetecknas av sin smala design, höga prestanda och goda ergonomi. Roddmaskin som går att vika ihop Luftmotstånd och elektronisk magnetbroms Ställbart motstånd i 16 nivåer Många tränings- och hjärtfrekvensprogram Maskinen tål en maximal användarvikt på 150kg och rekommenderad maxlängd är 200 cm. Det dubbla bromssystemet erbjuder möjlighet till att ställa in motståndet i 16 olika nivåer. Som en följd av det är roddmaskinen inte bara lämplig för uthållighetsträning utan också för att bygga muskler då det kan bli väldigt tungrott. Efter träningens slut kan roddmaskinen vikas ihop för att spara utrymme. Kombinationen av luft- och magnetmotstånd ger en mycket rund och jämn rörelse vilket maximerar upplevelsen. Roddmaskinen 8.1 har en stor LCD-skärm, med många olika träningsprogram, som kontinuerligt informerar dig om alla viktiga träningsvärden och som går att luta för optimering av vinkel. Träningsprogram Återställningspulsmätning(endast vid användning av ett extra hjärtfrekvensband) Puls: Hastighetsprogram med hjärtfrekvensen är möjligt i samband med en trådlös pulsmätare. POLAR-mottagaren klarar av Polar-sändare såväl som okodade pulsband Fyra minnesplatser för egna träningsprogram Fyra hjärtfrekvensstyrda program En tävlingssimulering Fyra manuella program Watt-styrda program Snabbstart
 • Roddmaskin Bravos

  Roddmaskin Bravos
  AnvändningsområdeSöker du en roddmaskin som är enkel att använda, stadig och passar för hemmet eller företaget?Bravos roddmaskin är ett utmärkt val. Rodd bygger effektivt kondition och muskler framför allt i rygg, ben och armar. Produktegenskaper Roddmaskin Bravos har inget svänhjul utan använder en propeller/fläkt som ger motstånd i kombination med magneter. Denna version av motstånd används ofta på roddmaskiner på gym. Det ger ett motstånd som liknar rodd i verkligheten, ju fortare du ror desto tyngre. Magnetens motstånd går att reglera i 8 nivåer. När du inte använder maskinen kan du fälla upp glidskenan för att spara plats, med hjälp av transporthjulen kan du rulla undan den i ett hörn.  Fakta och egenskaper  Display som visar tid, distans kaloriförbrukning, roddtag per minut samt pulsKombinerat luft och magnetmotståndMotstånd justerbart i 8 nivåerGlidskenans längd 110 cmTransporthjul för att kunna flyttasMottagare för trådlöst pulsbälte (bältet är tillbehör)Uppfällbar för att spara platsMax användarlängd 195 cmMått 218x52x91 cmMått uppfälld 120x52x149 cmVikt 36 kg 
 • Titan LIFE Rower R95, Roddmaskin

  Titan LIFE Rower R95, Roddmaskin
  TITAN LIFE R95 är en ny roddmaskin i sortimentet som har ett följsamt luftmotstånd. Roddmaskinen tål tuffa tag och ger dig helt rätt känsla, även när du ror de intensiva passen. Här har du roddmaskinen som klara de tuffa träningspassen. TITAN LIFE R95 kommer med en rejäl glidskena och en sadel som glider på breda hjul. Allt för att minska friktionen och för att du skall få en bra upplevelse när du tränar. Du kan med fördel enkelt dela maskinen i 2 delar för att få den att ta mindre plats när du inte tränar. Datorn visar tydligt Tid, Puls, Frekvens, Distans, Kalorier, Total distans och har ett steglöst reglage (1-10) för att öka eller minska motståndet när du ror. Datorn är även utrustad med Blåtand och är kompatibel för nedladdning av FITSHOW appen. Datorn tar även emot din puls via Blåtandssignalen. Pulsbälte ingår inte i maskinen.
 • Hammer Sport Cobra Xtr Plus II, Roddmaskin

  Hammer Sport Cobra Xtr Plus II, Roddmaskin
  Dator justerbar i lutning och höjd med blå bakgrundsbelysning och surfplattahållare 20 träningsprogram inklusive 4 pulsprogram garanterar variation Premium aluminium löparbana Snabb och platsbesparande&hellip:
 • Master Fitness Tillbehörspaket Roddmaskin

  Master Fitness Tillbehörspaket Roddmaskin
  Tillbehörspaket till roddmaskin. Underlagsmattan som är 250 x 80 cm stor (storleksoptimerad för roddmaskiner) skyddar golvet mot vatten, svett och repor samt fixerar roddmaskinen mot golvet för att&hellip:
 • BH Fitness VARIO PRO, Roddmaskin

  BH Fitness VARIO PRO, Roddmaskin
  Vikbar roddmaskin med förstärkt struktur, högpresterande komponenter och LCD-skärm med 5 förinställda program. Träna flera kroppsområden med denna roddmaskin, bl.a. crunches, bicep curl och benövningar. Det magnetiska bromssystemet kräver inget underhåll och ger en smidig och tyst träning. BH Fitness VARIO PRO roddmaskin lämpar sig för semi-professionellt bruk. Den är dessutom speciellt framtagen för att klara mer än 20 timmars användning i veckan och passar därför bra i mindre gymanläggningar eller föreningar.
 • Finnlo Pro Force II, Roddmaskin

  Finnlo Pro Force II, Roddmaskin
  Magnetbromssystem med 21 automatiska träningsprogram 1 pulsprogram för en kontrollerad kardiovaskulär träning 1 tävlingsprogram för motiverande tävling Aluminiumglidskena och komfortsäte Platsbesparande&hellip:
 • Gymstick H2O Rower Machine, Roddmaskin

  Gymstick H2O Rower Machine, Roddmaskin
  H20 Rower erbjuder supersmidig och stabil roddupplevelse som lyfter ditt träningspass. Vatten tillsammans med stålfläktblad ger obegränsat motstånd och dynamiskt svar. Formstoppad sits, halkfria fotpedaler&hellip:
 • Roddmaskin Thenar, inSPORTline

  Roddmaskin Thenar, inSPORTline
  inSPORTline Thenar har ett magnetiskt bromssystem som gör att maskinen går tyst och ger smidiga rörelser under dina roddövningar.Tack vare att maskinen är hopfällbar kan du smidigt förvara den i&hellip:
 • Roddmaskin Reebok Rower GR - Black

  Roddmaskin Reebok Rower GR - Black
  Reebok GR Rower är roddmaskin med ett magnetbromssystem som säkerställer en jämn och mjuk träningsrörelse som återskapar den riktiga roddkänslan.Roddmaskinen har 17?
 • Roddmaskin Finnlo Aquon Waterflow

  Roddmaskin Finnlo Aquon Waterflow
  Finnlo Aquon Waterflow ger en ovanligt autentisk roddupplevelse.Tack vare det patenterade strömningsmotståndet, som kan ställas in på fyra nivåer, kan vattenmotståndssystemet anpassas?
 • Master Fitness Roddmaskin R6080, Roddmaskin

  Master Fitness Roddmaskin R6080, Roddmaskin
  Självgenererande motstånd som gör att den funkar utmärkt inom CF. Designad med hög sittposition och fötterna tight ihop vilket efterliknar riktig rodd. Fast ramkonstruktion, men efter avslutad träning&hellip:
 • Finnlo Aquon Water Flow, Roddmaskin

  Finnlo Aquon Water Flow, Roddmaskin
  Premiumroddmaskinen FINNLO Aquon Waterflow kombinerar effektiv helkroppsträning med innovativ vattenkraftsteknik och är särskilt effektiv ur fettförbränningssynpunkt. Vid roddrörelsen används över&hellip:
 • Roddmaskin Cobra XTR Plus II, Hammer

  Roddmaskin Cobra XTR Plus II, Hammer
  Hammer Cobra XTR Plus II låter dig träna alla muskelgrupper i en maskin.När du tränar både ben och överkropp samtidigt får du mer effektiv träning av kondition och uthållighet än när du tränar&hellip:
 • Roddmaskin Ocean

  Roddmaskin Ocean
  Kompakt roddmaskin som ändå passar långa användare. För träning i hemmet. Motståndet justeras manuellt i 8 nivåer. ProduktinformationTransporthjulen gör att du enkelt kan flytta roddmaskinen och t.ex. träna framför ditt favoritprogram på TV - Spara tid. Uppfällbar glidskena gör att den tar mindre plats då den inte används. Fakta och egenskaperModern roddmaskin med magnetmotstånd ger tyst gång och jämnt motstånd8 motståndsnivåer för att hitta rätt motståndSvänghjul på 6 kgRörligt säte med lång glidskenaGlidskena 111 cm långDisplay som visar puls, tid, kaloriförbrukning och antal roddtag.Mottagare för trådlöst pulsbälte 5 khz (Bältet är tillbehör och krävs för att se puls)Batteridriven display, kräver inte eluttagMått: LxBxH: 175x51x75 cmMått uppfälld: LxBxH: 85x51x118 cm Transporthjul fram för att enkelt kunna flyttasVikt 25 kgMax användarvikt 120 kgMax användarlängd 192 cm
 • Master Fitness Tillbehörspaket Roddmaskin

  Master Fitness Tillbehörspaket Roddmaskin
  Tillbehörspaket till roddmaskin. Underlagsmattan som är 250 x 80 cm stor (storleksoptimerad för roddmaskiner) skyddar golvet mot vatten, svett och repor samt fixerar roddmaskinen mot golvet för att den inte ska glida under träningspasset. Pulsklockan med pulsbälte håller dig motiverad under träningspasset och gör att du har full koll på pulsen och tiden. Paketet innehåller: Underlagsmatta Sigma Pulsklocka
 • FitNord Oceans 300, Roddmaskin

  FitNord Oceans 300, Roddmaskin
  Oceans 300 är en roddmaskin för aktiva motionärer. Den kombinerar väldigt stadig roddkänsla och robust design med ett elegant utseende. Oceans 300:s 8-stegs motstånd kombinerad med luftmotstånd&hellip:

Träna rodd hemma

För att enkelt kunna träna rodd hemma, kanske till och med varje dag, underlättar det om man äger en roddträningsmaskin. En del maskiner är enkla och lite billigare medan andra är mer avancerade och har olika träningsprogram för att kunna variera din roddträning. Vilken maskin som är den bästa för dig, det avgör du.

Med en roddmaskin kan du göra din träning när som helst hemma. Köper du en maskin med display och mätfunktioner blir det extra roligt då du kan utmana dig själv och andra. Med roddmaskinerna från Concept 2 kan du ansluta med USB och dator till nätet och tävla mot andra.

En del roddmaskiner visar också förbränning för den som är intresserad av det. Det bästa sättet att mäta kaloriförbrukning är med en rätt inställd pulsklocka och pulsband.

Vilka muskler tränas när man kör roddmaskin?

En roddrörelse med rätt teknik kan delas in i tre olika faser. Dessa faser involverar olika muskler och ger därför en allsidig träning.

Isättningsfasen är den då man befinner sig närmast roddmaskinens display, längst fram. Hade du varit på sjön med åror hade det varit den fas då du sätter ner årorna i vattnet. Sätesmusklerna jobbar främst här, tillsammans med lårens fram- och baksida. Ländryggen jobbar också men statiskt.

Mellanfasen är den del då man åker bakåt längs rälsen. Här jobbar lårens fram- och baksidor mycket med att trycka från på plattan. Sätesmusklerna jobbar även med men inte lika mycket som under isättningen.

Under avslutningsfasen kopplas överarmarna in och de breda ryggmusklerna får jobba dynamiskt. Vill man isolera och trötta ut armmusklerna lite extra kan man sitta still med sträckta ben och bara jobba med avslutningsfasen.

Förbränning av kalorier i roddmaskinen

Är du en som vill träna för att bränna kalorier? Roddmaskinen är ett bra sätt att göra det på. Det är en bättre träningsmaskin än spinningcyklar tack vare att du aktiverar fler muskelgrupper. Däremot kan det inte mäta sig med löpning som toppar ligan. Anledningen är att rörelser där man bär upp sin egen kroppsvikt förbränner generellt mer kalorier.

Roddmaskinen ligger kring 600 kcal per timme, cykel på 500 kcal och löpning på ca 700 kcal/h. Men tänk på att det är träningen som blir gjord som räknas och är det roligt blir det lättare att bränna kalorier. Om du inte gillar att cykla eller springa på löpband, men tycker om rodd. Då är det en roddmaskin du ska skaffa dig. Om du har en hemma kan du enkelt träna roddmaskin varje dag.

Maskiner med magnetiskt motstånd eller luftmotstånd?

När man jämför olika roddmaskiner ser man ganska omgående att det finns olika typer av tekniker för att skapa motstånd i maskinen. Dessa återspeglas i regel i priset på roddmaskinen. De allra billigaste maskinerna du kan köpa på Rusta, Jula eller liknande lågprisbutiker kan vara konstruerade med hydrauliskt motstånd eller gummiband. Det är maskiner som mest troligt kommer gå sönder ganska fort.

Vi rekommenderar att åtminstone gå upp till budgetklassen (3000 - 6000 kr) som använder magnetiskt motstånd. I premiumklassen (+7000 kr) används magnetmotstånd i kombination med luftmotstånd eller bara luft enskilt. Prestandan och känslan i roddrörelsen med din roddmaskin bestäms till mångt och mycket på vilken teknik som finns under skalet.

Inte lika vanligt förekommande men det har kommit fler modeller på senare tid av roddmaskiner med vattenmotstånd. Det sägs ge en mer autentisk känsla till roddträningen även om den fortfarande är på land.

Rekommenderade märken

De tre tillverkare som vi rekommenderar och som håller hög kvalité är:

Hopfällbar roddmaskin

Om du har ont om plats hemma ska du inte låta det stoppa dig från att köpa en roddmaskin. Det finns några modeller som faktiskt är hopfällbara. Med integrerade transporthjul kan du dessutom enkelt rulla undan ekipaget när du är klar med träningen. Vi rekommenderar att titta närmare på:

ileadilead