Lavinutrustning

Vid alpin skid- eller snowboardåkning offpist behöver man vara medveten om de risker med laviner som finns. Det första steget är att kolla lavinrapporter och väl ute på fjället kan man öka säkerheten genom att ha bra lavinutrustning. Här kan du hitta lavinryggsäckar, lavinspadar och sonder som sänder ut signaler ifall olyckan är framme och du hamnar under en lavin.

Utrustning: Lavinryggsäckar | Lavinsändare | Lavinsond | Lavinspade

Populärt inom lavinutrustning

 • Badger

  Badger
  Non-slip räfflor på toppen av bladet ger bra grepp mot pjäxorna och gör det lättare att gräva. Anborrningshjälp i schaktet för snabb montering. Material: AL 5052 (strain hardened). , anodizedAL 6061 T6 (hardened).
 • Barryvox

  Barryvox
  *Effektiv digital sökvidd: 70 meter *Display med bakgrundsljus som gör den lätt att läsa av, även med polariserande glasögon *Akustisk sökguide möjliggör för sökaren att visuellt söka av området *Omvänd funktion för riktningen för att undvika felsökning vid 180 grader *Test med tydliga instruktioner *Visar avstånd, riktning och antal begravda objekt *Ergonomisk, okrossbar och kan användas med handskar påTips! Med alla elektriska enheter som drivs av vanliga batterier rekommenderas det att plocka ur dem när enheten inte ska användas under en längre tid, till exempel mellan säsongerna. Detta för att inte riskera att batterierna läcker batterisyra och förstör enheten.
 • Barryvox S Package

  Barryvox S Package
  Barryvox S lavinsändare *Effektiv digital sökvidd: 70 meter *Utökat sökområde upp till 95 meter *Display med bakgrundsljus som gör den lätt att läsa av, även med polariserande glasögon *Akustisk sökguide möjliggör för sökaren att visuellt söka av området *Omvänd funktion för riktningen för att undvika felsökning vid 180 grader *Test med tydliga instruktioner *Visar avstånd, riktning och antal begravda objekt *Ergonomisk, okrossbar och kan användas med handskar på *Signalerar om flera begravda objekt *Begravda objekt väljas ut från en lista och markeras med MARK och UNMARKTips! Med alla elektriska enheter som drivs av vanliga batterier rekommenderas det att plocka ur dem när enheten inte ska användas under en längre tid, till exempel mellan säsongerna. Detta för att inte riskera att batterierna läcker batterisyra och förstör enheten.
 • Barryvox Package

  Barryvox Package
  Barryvox lavinsändare *Effektiv digital sökvidd: 70 meter *Display med bakgrundsljus som gör den lätt att läsa av, även med polariserande glasögon *Akustisk sökguide möjliggör för sökaren att visuellt söka av området *Omvänd funktion för riktningen för att undvika felsökning vid 180 grader *Test med tydliga instruktioner *Visar avstånd, riktning och antal begravda objekt *Ergonomisk, okrossbar och kan användas med handskar påTips! Med alla elektriska enheter som drivs av vanliga batterier rekommenderas det att plocka ur dem när enheten inte ska användas under en längre tid, till exempel mellan säsongerna. Detta för att inte riskera att batterierna läcker batterisyra och förstör enheten.

Fler tips på lavinutrustning

 • Quickdraw Pro Probe 280

  Quickdraw Pro Probe 280
  *1 cm markeringar med hög synlighet
 • Ski Trip 240

  Ski Trip 240
  Packväska med grafiska instruktioner medföljer.
 • Barryvox S

  Barryvox S
  *Effektiv digital sökvidd: 70 meter *Utökat sökområde upp till 95 meter *Display med bakgrundsljus som gör den lätt att läsa av, även med polariserande glasögon *Akustisk sökguide möjliggör för sökaren att visuellt söka av området *Omvänd funktion för riktningen för att undvika felsökning vid 180 grader *Test med tydliga instruktioner *Visar avstånd, riktning och antal begravda objekt *Ergonomisk, okrossbar och kan användas med handskar på *Signalerar om flera begravda objekt *Begravda objekt väljas ut från en lista och markeras med MARK och UNMARKTips! Med alla elektriska enheter som drivs av vanliga batterier rekommenderas det att plocka ur dem när enheten inte ska användas under en längre tid, till exempel mellan säsongerna. Detta för att inte riskera att batterierna läcker batterisyra och förstör enheten.
 • Quickdraw Pro Probe 320

  Quickdraw Pro Probe 320
  *Uppdaterade dubbla Quickdraw-hastigheter gör det extremt snabbt med maximal hållbarhet *Ryggsäck med snabb utbyggnad integreras med sondens dragkabel för beredskap med ett drag *Halkfritt grepp ger ett säkert köp, även med våta handskar *En överdimensionerad, hållbar legeringsspets förbättrar sondkänsligheten genom att skapa ett hål större än sondaxeln *Hög synlighet 1 cm markeringarVikt : 385 g Längd : 320 cm
 • Evac 9 Shovel

  Evac 9 Shovel
  *Kompakt teleskopaxel och hållbart anodiserat blad. *Spade konverteras enkelt till hackläge från samma fästpunkt för snöavlägsning och utgrävning. *Kompakt D-handtag med bekvämt grepp med dubbeltäthet. *Evac 9 har större bladvolym och längre handtag för professionell användning. Bladvolym: 850 cm²Längd: 97 cmHopfälld längd: 71 cm
 • Guide BT

  Guide BT
  Med ett massivt 60m cirkulärt område, markera och skanna funktion för flera begravda personer och en automatisk antennbrytare som automatiskt anpassar sig för att skicka den bästa signalen, är Black Diamond Guide BT-sändaren är branschstandard för professionella användare. Sändarens Bluetooth-anslutning gör att du kan hantera inställningar, programuppdateringar och batterioptimering från din smartphone, medan huset har kontaktpunkter för snabbare och bättre hantering. *Bluetooth-funktionen gör det möjligt för användaren att hantera inställningar, programuppdateringar och optimering via sin telefon *Tre antenner *Cirkulärt område för utökat, symmetriskt sökområde *"Mark and scan"- funktion för flera begravningsscenarier *Digital Signal Processor för att fånga upp sändare som skickar drivsignaler *Integrerad lutningsmätare för enkel lutningsvinkelanalys *Kontinuerligt bärläge för användning med äldre, analoga enheter *Pålitlig riktning och distansindikation från punkten till originalsignalen *Kompatibel med TX600 och iProbe för extra sökfunktioner *Uppdaterbar programvara via Bluetooth eller USB (säljs separat). *Bärpåse ingårTips! Med alla elektriska enheter som drivs av vanliga batterier rekommenderas det att plocka ur dem när enheten inte ska användas under en längre tid, till exempel mellan säsongerna. Detta för att inte riskera att batterierna läcker batterisyra och förstör enheten.
 • Snow Shovel

  Snow Shovel
  Snow Shovel från Gridarmor är en liten snöspade med böjt handtag som kan skjutas in i bladet för att få plats i packningen när du går på topptur eller åker skidor.
 • Alugator Ultra

  Alugator Ultra
  *T-grepp *Teleskopshandtag *Automatiskt fjäderlåsning för snabb montering *Spadblad i hårdanodiserat aluminium *Rak bladbaksida *Certifiering: UIAA 156 standard för lavinspadeMått:Blad bredd: 22 cmBlad längd: 24 cmSkaftlängd ihopfälld: 39 cmTotal längd: 75 cmIhopfällbar längd: 55 cm
 • Bd Recon X Avy Safety Set

  Bd Recon X Avy Safety Set
  *Black Diamond Recon X Beacon 218g *Överföringsskyffel 660g *Quickdraw Pro Probe 280 320g *Anslut till PIEPS-appen med trådlös Bluetooth®-teknik
 • Barryvox Package Light

  Barryvox Package Light
  Barryvox lavinsändare *Effektiv digital sökvidd: 70 meter *Display med bakgrundsljus som gör den lätt att läsa av, även med polariserande glasögon *Akustisk sökguide möjliggör för sökaren att visuellt söka av området *Omvänd funktion för riktningen för att undvika felsökning vid 180 grader *Test med tydliga instruktioner *Visar avstånd, riktning och antal begravda objekt *Ergonomisk, okrossbar och kan användas med handskar påTips! Med alla elektriska enheter som drivs av vanliga batterier rekommenderas det att plocka ur dem när enheten inte ska användas under en längre tid, till exempel mellan säsongerna. Detta för att inte riskera att batterierna läcker batterisyra och förstör enheten.
 • 240 Light Probe Alu

  240 Light Probe Alu
  240 Light Probe Alu är en lätt, intuitiv lavinson i aluminium från Ortovox som har en liten packstorlek. Quick-lock systemet gör det enkelt att veckla ut sonden för användning på bara några sekunder. Alu 240 har lättlästa djupmarkörer, en tydlig 1 meters markör och ett orange botten segment för att optimalt anpassa skopstrategin.
 • EVO5

  EVO5
  Specifikation *50 meters sökbandbredd *3 antenner som ger förstärkt signal med ökad precision vid finsökning *Digital signal som guidar räddare mer effektivt mot räddningsplatsen *Indikator som visar ett "+" om räddningsplatsen har fler än 3 offer *Auto-test: kör diagnos som verifierar att alla huvudfunktioner fungerar korrekt *Automatisk återgång till sändningsläge vid ev. sekundär lavin *Interference Managment: låter användaren justera söktekniken i ett område med betydande signalstörningar *U-Turn Alarm varnar när räddaren är på väg i fel riktning *Bakgrundsbelyst skärm ger hög kontrast under alla förhållanden *Drivs av 1st AA batteriInterference ManagementStörningshantering maximerar enhetens prestanda i sökläge i en miljö som "överskrids" av elektromagnetiska störningar. För att åstadkomma detta minskar enheten i sökläge automatiskt bandbredden och ignorerar alla andra frekvenser för att enbart fokusera på lavinsändaren som spåras. Denna funktion kan avaktiveras av användaren. Revert-to-TransitUnder en sökning, i händelse av en sekundär lavin, gör Revert-to-Transit-funktionen att enheten automatiskt växlar tillbaka till sändningsläge. Denna omkopplare aktiveras antingen av timer efter en viss tidsperiod av användarinaktivitet, eller av rörelsedetektor efter en viss tid där enheten inte har rört sig. Group CheckMed Group Check verifieras att varje medlem i gruppen har sin lavinsändare i sändningsläge. Funktionen gör en sökning så att varje gruppmedlem kontrolleras individuellt på en meters avstånd. Marking FunctionNär du väl har hittat en nödställd kan markeringsfunktionen ignorera dess signal för fortsatt sökning efter andra nödställda. Den avmarkerades signal är avmarkerad under resten av sökningen. EVO5-hölster säljs separat.
 • Pieps T640 Telescopic

  Pieps T640 Telescopic
  Quick-Lock-System ger en enkel och tillförlitlig låsning av spadhuvud och handtag.
 • Pieps Alu 300 Sport

  Pieps Alu 300 Sport
  Det elastiska spännet hjälper till att hålla din Alu Sport 300 på plats i ryggsäcken så du enkelt kan dra upp den vid behov, och med den snabba låsmekanisken går det snabbt att komma igång med söket. Sektioner: 7stDiameter: 12,5mm
 • Airbag Reactor 24

  Airbag Reactor 24
  Airbag Reactor 24 från Arva är en lavinryggsäck utrustad med krockkudde. Ett stort fack på 24L och en dedikerad ficka för din snösäkerhetsutrustning, samt en liten ficka för värdesaker. Om du använder en karta eller andra platta föremål finns en avsedd ficka placerad på utsidan av förpackningen för snabb åtkomst. Med behållare väger den bara 2 350 kg, vilket gör att du kan bege dig ut i naturen utrustad med ARVA REACTOR lavinkrockkuddeteknik utan att känna dig nedtyngd. Utrustat med ett ergonomiskt midjebälte, 3D-FIT-teknik och en bekväm styv ryggpanel som erbjuder en fantastisk passform för alla kroppsformer och storlekar, vilket gör all last blir extremt bekväm att bära. OBS! Patron ingår ej
 • Carbon Probe 240 Light

  Carbon Probe 240 Light
  *Telescopic locking - pålitligt, effektivt spännsystem *Droppformad sondspets för energibesparande sondering *Slitstark dragspänningslina för maximal stabilitet hos sondspänningssystemet *Dubbelsidig sondskalning *Praktiskt fodral med integrerad nödplan. *Lämplig för användning med handskar *Certifiering: UIAA standard 157Mått:Total längd: 240 cmDiameter: 12. 75 mmIhopfälld längd: 38 cm
 • Float E2-25

  Float E2-25
  Float E2-25 från BCA är en slimmad elektronisk lavinryggsäck med ventilerande ryggpanel designad för alla snösporter och med ett vattentätt yttertyg av behandlad nylon. Sidoficka, Stash-dragkedja på baksidan, böjd sidodragkedja, avtagbara skid-/snowboard-/kompressionsremmar, och höftbältesficka gör att du lätt kommer åt din utrustning även i backen. Float E2-25 har ett separat fack för lavinsäkerhetsutrustning.
 • Alugator Light

  Alugator Light
  Alugator Light är en lätt lavinspade från Mammut. Den väger mindre än en liten cola och enkelt får plats i en dagsryggsäck. Det skarpa, stabila bladet är tillverkat av ultrakraftigt anodiserat aluminium, medan fästhål gör det lättare och snabbare att konstruera en snöförankring eller räddningssläde. Teleskopsskaftet har en oval profil vilket gör Alugator ännu mer robust.
 • Quickdraw Carbon Probe 240

  Quickdraw Carbon Probe 240
  Quickdraw Carbon Probe 240 från Black Diamond är ett redskap som passar för alpinskidåkning.
 • Transfer Shovel

  Transfer Shovel
  Transfer Shovel från Black Diamond är ett redskap som passar för alpinskidåkning.
 • Shovel Ski Trip

  Shovel Ski Trip
  Specifikation *Längd: 62 till 76 cm *Ovalt aluminiumrör, 45 cm *Starkt och tåligt anodiserat aluminiumblad *Optimerad bladstorlek: 25 cm x 21 cm med 2,0 mm tjocklek *Låsmekanism Pin Lock för snabb och enkel montering *Ergonomiskt handtag med T-grepp
 • Access TS

  Access TS
  Specifikation *Teleskopiskt skaft: 62-76 cm *Packad längd: 45 cm *Ovalt aluminiumrör, 35 cm *Starkt och tåligt anodiserat aluminiumblad *Optimerad bladstorlek: 28 x 23 cm med 2. 0 mm tjocklek *Låsmekanism Pin Lock för snabb och enkel montering *Ergonomiskt handtag med T-grepp
 • Deploy Shovel

  Deploy Shovel
  Deploy Shovel från Black Diamond är ett redskap som passar för alpinskidåkning.
 • PIEPS Set PRO BT

  PIEPS Set PRO BT
  PIEPS PRO BTPIEPS PRO BT är en avancerad transciever alla funktioner proffsen letar efter. *PIEPS Interference Protection - skyddar mot störningar *PIEPS Backup-läge *Group Check Pro-lägeAnalogt läge *Victim Selection *SCAN-Funktion *Perfect Mark-Performance *Vibration-Motor *TX600-kompatibel *Automatisk Search-to-Send *iPROBE-kompatibel *Kompatibel med PIEPS-Appen, via Bluetooth *Batteritid: min. 600 h SEND-mode med litium batterier/min. 400 h SEND-mode med alkaliska batterier *Mått: 118 x 76 x 29 mm *Vikt: 230 gPIEPS T705 PROPIEPS T705 PRO-spade är en utmärkt spade för toppturer i låg- och högalpina bergsområden. *Särskild ytbehandling *Skarpa kanter *Tydlig mittdel *Rescue sledge funktion *Non-slip fotstöd *Extremt tålig *Lättvikt *Bladmått: 30,5 x 24,4 x 4,5 cm *Längd handtag: 72 cm *Total vikt: 705 gPIEPS PROBE ALU 300 SPORTPIEPS ALU 300 SPORT-sonden är designad för att kunna fällas ut och användas snabbt och enkelt. *PIEPS Safety Marker med 100 cm och 40 cm markörer. *Quick-Closing Latch gör det snabbt och säkert att låsa sonden i utfällt läge *Elastic Closure Buckle - håller ihop sonden så du lätt får i och ur den ur ryggsäcken *Sektioner: 7 *Sektiondiameter: 12,5 mm *Längd: 300 cm *Vikt: 335g
 • Shovel T825 Pro+

  Shovel T825 Pro+
  Toppfunktioner: *Integrerad snösåg *Extra långt spadhandtag *Stort blad *Speciell ytbeläggning *Teleskopfunktion *Slipade kanter *Uttalad mittås *Räddningsslädefunktion *Låg vikt och extrem hållbarhet
 • Neo BT Pro

  Neo BT Pro
  Användare kan ansluta sin NEO BT PRO till ARVA-appen för att få tillgång till ett brett utbud av tjänster, inklusive att ställa in sin transceiver, planera en tur eller till och med öva räddningar. Experter kommer att uppskatta det förbättrade analoga läget med automatisk kalibrering och en maximal räckvidd på 90 meter. När flera personer ligger begravda i snön erbjuder SCROLL-läget räddningspersonalen maximal effektivitet under sökfasen. NEO BT PRO är utrustad med ett mjukt hölster för att passa flera olika kroppstyper. FUNKTIONER *80 m sökbandsbredd *Bluetooth-teknik för anslutning med ARVA-appen *Analogt läge med automatisk kalibrering *Med rullningsfunktionen kan du välja vilket offer du vill söka efter *Gruppkontrollläge inklusive sändningsfrekvenskontroll *Markeringsfunktion för att identifiera offer som redan finns; Displayen för 4 offer visar "+" utöver 4 offer *Enhet utrustad med 3 antenner för att förbättra chanserna för upptäckt i en signalsökning och precision under finsökningen *Digital signalbehandling guidar effektivt räddaren till gravområdet *Autotestläget låter enheten diagnostisera om dess huvudfunktioner fungerar korrekt *Bakgrundsbelyst skärm ger utmärkt kontrast i alla ljusförhållanden *Automatiskt återgång-till-sändningsläge upptäcker rörelse i händelse av en sekundär lavin *Dynamisk störningshantering låter användare anpassa sin sökteknik i ett område med mycket signalstörningar *U-Turn alarm låter räddaren veta att de är på väg åt fel håll *Batteritid i sändningsläge: 350 timmar med alkaliska batterier/450 timmar med litiumbatterier
 • Transfer LT Shovel

  Transfer LT Shovel
  Transfer LT Shovel från Black Diamond är ett redskap som passar för alpinskidåkning.
 • Bd Recon X Beacon

  Bd Recon X Beacon
  Bd Recon X Beacon är en ultralätt fullt utrustad lavinsändare från Black Diamond. Bluetooth ger användare möjlighet att hantera den via en smartphone och soft-touch-kontaktpunkter ger förbättrad hantering i fält. 50-meters cirkulär räckvidd med tre antenner ger exakthet i positionering. Väska medföljer.
 • PIEPS Set Powder BT

  PIEPS Set Powder BT
  AUTO ANTENNA SWITCHI händelse av störningar, används alltid den antenn som har den starkaste signalen. GHOST SIGNAL ELIMINATIONUtrustad med Pieps Advanced Signal Verification visar Powder BT endast signalerna från lavintransceivrar och inga "spöksignaler" från andra källor. AUTO SEARCH-TO-SENDI händelse av en sekundär lavin växlar lavintransceivern automatiskt från sökning till sändning efter en viss period av inaktivitet (om rörelsesensorn inte registrerar någon rörelse). . GROUP CHECK MODEEtt snabbt och enkelt sätt att se till att gruppens lavintransceivrar sänder korrekt. PIEPS T640 Telescopic är en teleskopisk lavinspade med slipade kanter, uttalad mittdel samt halkfritt handtag. Spaden kan även användas som nödsläde. Mått spade (cm). : 28 x 22 x 4Vikt (g). : 640Skaftlängd (cm). : 72PIEPS ALU 260 Sport är en lavinsond med snabb och säker stängning tack vare sin Speed-Cone konstruktion. Tydliga markeringar med centimeterskala gör det snabbt och enkelt att mäta snödjup. Längd (cm). : 260Vikt (g). : 295
 • Evac 7 Shovel

  Evac 7 Shovel
  *Teleskopsskaft *Hårdanodiserat blad *Skaftet kan vinklas *Bladvolym: 725 cm² *Längd: 91 cm *Ihopfällbar längd: 68 cm
 • Pieps Alu 260 Sport

  Pieps Alu 260 Sport
  Det elastiska spännet håller ihop sonden när den ligger i väskan, så du vet att den inte hakar i eller fastnar när du behöver komma åt den, och med Quick-Closing Latch systemet får du en snabb och tillförlitlig låsning när du fäller ut sonden. Sektioner: 6Diameter: 12,5 mm
 • Powder BT

  Powder BT
  AUTO ANTENNA SWITCHI händelse av störningar, används alltid den antenn som har den starkaste signalen. GHOST SIGNAL ELIMINATIONUtrustad med Pieps Advanced Signal Verification visar Powder BT endast signalerna från lavintransceivrar och inga "spöksignaler" från andra källor. AUTO SEARCH-TO-SENDI händelse av en sekundär lavin växlar lavintransceivern automatiskt från sökning till sändning efter en viss period av inaktivitet (om rörelsesensorn inte registrerar någon rörelse). . GROUP CHECK MODEEtt snabbt och enkelt sätt att se till att gruppens lavintransceivrar sänder korrekt.
 • Black Diamond Transfer LT Shovel Blade - Lavinspade Envy Green Unik

  Black Diamond Transfer LT Shovel Blade - Lavinspade Envy Green Unik
 • Ortovox Ascent 40 Avabag - Lavinryggsäck Herr Safety Blue 40 L

  Ortovox Ascent 40 Avabag - Lavinryggsäck Herr Safety Blue 40 L
 • Ortovox Ascent 30 Avabag - Lavinryggsäck Herr Safety Blue 30 L

  Ortovox Ascent 30 Avabag - Lavinryggsäck Herr Safety Blue 30 L
 • Ortovox Ascent 38 S Avabag - Lavinryggsäck Dam Green Isar 38 L

  Ortovox Ascent 38 S Avabag - Lavinryggsäck Dam Green Isar 38 L
 • Mammut Tour 30 Removable Airbag 3.0 - Lavinryggsäck Sapphire 30 L

  Mammut Tour 30 Removable Airbag 3.0 - Lavinryggsäck Sapphire 30 L
 • Ortovox Ascent 22 Avabag - Lavinryggsäck Herr Desert Orange 22 L

  Ortovox Ascent 22 Avabag - Lavinryggsäck Herr Desert Orange 22 L
 • Pieps Iprobe II 260

  Pieps Iprobe II 260
  Elektronisk sond som ger ökat stöd i en nödsituation och hjälper dig finna begravda lavinsändare på fjället. När du närmar dig en begravd sändare och är inom 2 meters avstånd får du en ljud och ljussignal, ljudsignalen stegrar när du går i rätt riktning och när du är på 50 centimeters avstånd blir ljudet fast. Du kan enkelt hitta alla typer av lavinsändare. Pieps Iprobe II 260 är enkel att använda och slå automatiskt på när den är utfälld och automatiskt av när den är hopfälld och den har en centimeterskala för att läsa begravningsdjupet. Längd: 260 cm Vikt: 430 g Batteri: 1 AA Batteritid: 125 timmar Temperaturspann: -20°C bis +45°C IProbe slås automatiskt på när den används och spänns och slås automatiskt av när spänningen är borttagen. IProbe slås automatiskt på när den används och spänns och slås automatiskt av när spänningen är borttagen.
 • BCA Dozer 2H-S - Lavinspade Black / Red Unik

  BCA Dozer 2H-S - Lavinspade Black / Red Unik
 • Houdini M's Rollercoaster Pants

  Houdini M's Rollercoaster Pants
  Houdini M's Rollercoaster Pants är ett par fullt utrustade skalbyxor för herrar, som är framtagna för alpin skidåkning och toppturer men som presterar särskilt bra under djupa puderdagar. Skalbyxorna tillverkas av det vattentäta, ventilerande och tysta materialet Loop Hardshell™ med tejpade sömmar, i en konstruktion med ett enda stycke material. Under konstruktionen draperade Houdini mönstret på en människa som simulerade rörelser från klättring och skidåkning, vilket resulterat i en byxa som ger total rörelsefrihet när du använder dem. Ventilationsöppningarna på sidan är kompatibla med sele och sidofickorna är utformade för att få plats med en lavinsändare. Bensluten har en Schoeller®-förstärkning och snölås, en kil för att anpassa vidden för olika pjäxor och en dold metallkrok för att fästa vid kängor eller pjäxor. Den här produkten består av återvunnet och återvinningsbart tyg, som kan bli till nya produkter när du slitit ut det. Specifikationer Vikt: ca 650 g Material: Loop Hardshell™ - 70% återvunnen polyester, 30% polyester, PFAS-fri DWR bluesign-certifierat
 • Black Diamond Transfer Shovel

  Black Diamond Transfer Shovel
  Black Diamond Transfer Shovel är en UIAA-certifierad lavinspade, med omdesignat, utvidgningsbart handtag som är starkare och mer bekvämt än tidigare. Spaden har även ett hållbart blad med hög volym, och ett trapesformat skaft.
 • Ortovox Avabag Litric Tour 28S - Lavinryggsäck Petrol Blue Unik

  Ortovox Avabag Litric Tour 28S - Lavinryggsäck Petrol Blue Unik
 • Mammut Tour 30 Women Removable Airbag 3.0 Highway

  Mammut Tour 30 Women Removable Airbag 3.0 Highway
  Mammut Tour 30 Women Removable Airbag 3.0 har höftbälte och ryggpanel speciellt utformade för kvinnor för att säkerställa enastående komfort. Ryggsäcken är lätt och har allt du förväntar dig av en lavinryggsäck. Vårt Airbag System 3.0 är pålitligt, långvarigt och en av de lättaste på marknaden. Oranssa detaljer gör dig mer synlig på avstånd. Den innovativa 3D-formade ryggpanelen säkerställer en perfekt passform. Den stora dragkedjeöppningen ger dig allt inom räckhåll. Fäst dia skidor eller snowboard med hjälp av dragselarna. Förvara ditt säkerhetsutrustning i det separata hög-synlighets-orange facket. Ryggsäcken är PFC-fri, och yttertyget och foder är tillverkade av återvunnet material. Som om det inte vore nog har Tour 30 Women användbara funktioner som en hjälmhållare, sidokompressionsremmar och öglor för dina stavar och isyxa. Produktinformation: • Ryggsäcken innehåller ett avtagbart Airbag System 3.0 (tryckluftkassett ingår ej): pålitligt, lätt och kompakt system med höjdjusterbart utlösningshandtag och livlig orange luftkudde. Systemet kan överföras mellan kompatibla ryggsäckar. • Airbag System 3.0 är ett pålitligt airbagsystem som är så kompakt och lätt att du knappt märker det på långa skidturer eller friåkning. • Hög densitet, 2-lagers EVA-ryggpolstring - höftbälte och axelremmar med stretchtygöverdrag • Aluminiumram för optimal belastningsöverföring • Thermoformad rygg för hög bärkomfort • U-ram ökar bärkomforten och belastningsöverföringen med fästa skidor eller snowboard • Laterala kompressionsremmar • Diagonal skibärare • Snowboardfäste • Montering av splitboard (brädan kan också monteras i två delar) • Daisy chain-loop för att säkra ytterligare utrustning • Utrustningsögla på höftbältet • Dragkedjeficka på höftbältet • Två fästen för isyxa och vandringsstavar • Integrerad hjälmbärare • SOS-etikett med nödinstruktioner • Kompatibel med vätskesystem Produktdetaljer: • Upphängningssystem: CONTACT U Frame™ • Airbagsystem: Avtagbart Airbag System • Fyllningstid: 3 sekunder Mått: • Längd: 20 cm • Höjd: 50 cm • Rygglängd (storlekssystem): S(43,5 cm) • Vikt: 2410 g • Vikt ryggsäck: 1400 g • Vikt med ryggsäck och airbag: 2100 g Hållbarhet: • PFC-fri DWR : Perfluorerade föreningar (PFC) används ofta för vattentätning, men är i stort sett icke nedbrytbara. Mammut strävar efter att ersätta icke nedbrytbara tygbehandlingar med mer hållbara högpresterande alternativ. • Fair Wear: Fair Wear arbetar för att säkerställa rättvisa och säkra arbetsvillkor i klädfabriker. Den ideella organisationen samarbetar direkt med fabriker, fackföreningar, icke-statliga organisationer och regeringar för att skydda arbetstakeres rättigheter. • Återvunnet : Denna produkt innehåller återvunna material med oförändrad prestanda och funktionalitet. Att välja återvunna material minskar användningen av jungfruliga resurser och främjar en mer cirkulär ekonomi.
 • Ortovox Avabag Litric Tour 40 - Lavinryggsäck Desert Orange Unik

  Ortovox Avabag Litric Tour 40 - Lavinryggsäck Desert Orange Unik
 • Pieps Probe Aluminium 220 - Lavinsond Unik

  Pieps Probe Aluminium 220 - Lavinsond Unik
 • MSR Striker Cx - Lavinsond One Size

  MSR Striker Cx - Lavinsond One Size
 • Black Diamond W Recon Stretch Bibs Azurite

  Black Diamond W Recon Stretch Bibs Azurite
  Black Diamond W Recon Stretch Bibs är en klassisk skalbyxa med hängslen för damer, som är gjord för att stå emot vädrets makter under långa dagar på skidorten eller offpisten. Byxorna tillverkas av ett vattentätt och andningsbart BD.dry-laminerat material med 4-vägsstretch och tejpade sömmar, som håller vätan ute och förhindrar överhettning på insidan. Byxorna har även en sidodragkedja som gör dem lätta att ta av och på, RECCO-teknologi i byxbenet, förstärkta benslut, bröst-, lår- och handfickor med dragkedja - varav en är till för lavinsändaren - och justerbart bälte och justerbara hängslen för perfekt passform. Normal passform Vikt : ca 720 g Material : BD.Dry 3L Stretch Nylon med DWR Finish (189 gsm, 84% nylon, 16% elastan), Bluesign-godkänt Vattenpelare : 20 000 mm Andningsbarhet : 20 000 g / m2 / 24 h Foder : 100% polyesterjersey