Kupoltält

Formad som en dome (kupol) är de allra flesta kupoltält självstagande. De står av sig själv och det är främst för att det inte ska blåsa bort man fäster tältet i marken.

Förslag på självstagande kupoltält

Kupoltälten gillas av många friluftsmänniskor både i fjällterräng och skärgård. Kupoltältet upplevs väldigt rymligt och eftersom tältet är självstagande kan man tälta på en klippa där det inte går att fästa tältpinnar.

Här följer nu ett galleri med förslag på olika kupoltält som är självstagande. Klicka och läs mer om det kupolformade tält som du tycker ser fint ut.

Populärt inom kupoltält

 • Exolight III

  Exolight III
  Tältet spänns snabbt upp med hjälp av bågarna och clips, samtidigt som inner- och yttertälten sitter ihop. Resultatet blir ett tält som går riktigt snabbt att få upp, och ett innertält som alltid håller sig torrt. Ytterligare fina detaljer är förvaringsfickan i taket, myggnät och integrerade ventilationsöppningar. Egenskaper:Konstruktion med innertält/yttertältTvå öppningar med myggnät, långsidor3 invändiga förvaringsfickor2 integrerade ventilationsöppningar i öppningarna Reflekterande material vid fästen för snören och vid blixtlås
 • Abisko Dome 2

  Abisko Dome 2
  Rymligt och vindstabilt kupoltält med två generösa absider. Ett lätt och bekvämt vandringstält året runt, i alla förhållanden utom de mest exponerade. Två ingångar förenklar tältlivet, ni kan organisera varsin sida i tältet och använda enbart läsidans ingång i blåsigt väder. Här finns också gott om plats för utrustning, matlagning och pyssel när vädret är dåligt. Ytter- och innertält reses samtidigt. Konstruktionen med tre bågar gör tältet självstagande och enkelt att slå upp var som helst – använd stormlinorna för att förankra och göra tältet helt vindstabilt. Bågkanalerna är färgkodade för enkel hantering och dimensionerade så att du kan använda dubbla bågar (ett tillbehör) i utsatta förhållanden. Högt i tak ger bekväm sitthöjd och en social yta. Det finns en avtagbar näthylla i innertaket och flera nätfickor för smidig förvaring. Stora ingångar med finmaskigt myggnät gör att du kan njuta av utsikten från sovsäcken utan insektsbesök. Förslutningsbara ventilationsöppningar i olika höjd ger utmärkt luftflöde. Dessa tillsammans med möjligheten att fästa ytterdörren i halvöppet läge gör tältet till ett bra val i tropiska klimat. Yttertältet är i Fjällrävens nya, högpresterande TripleRip nylon och en innovativ konstruktion där två vävtjocklekar kombineras – 20 denier i ovandelen och 40 denier förstärkningar nertill där slitaget är som högst – ger mycket hög styrka trots låg vikt. Precis som alla Fjällrävens tält är Abisko Dome 2 tillverkat helt utan PVC-plast och giftiga flamskyddsmedel, och impregneringen är fluorkarbonfri.Outer Material: 100% polyamideFloor Material: 40D Ripstop PU 6000mm 100% polyamideMosquito Net: 20D No-see-um mesh 100% Polyester
 • Vapor 4P

  Vapor 4P
  Vapor 4P från Marmot är ett lätt fyrpersonstält med en struktur som utnyttjar volymen till max vilket ger en rymlig sovyta.
 • Exolight II

  Exolight II
  Tältet spänns snabbt upp med hjälp av bågarna och clips, samtidigt som inner- och yttertälten sitter ihop. Resultatet blir ett tält som går riktigt snabbt att få upp, och ett innertält som alltid håller sig torrt. Ytterligare fina detaljer är förvaringsfickan i taket, myggnät och integrerade ventilationsöppningar. Egenskaper:Konstruktion med innertält/yttertältTvå öppningar med myggnät, långsidor4 invändig förvaringsfickor2 integrerade ventilationsöppningar i öppningarna Reflekterande material vid fästen för snören och vid blixtlås11 lättvikts tältpinnar, 5 stormlinor, packpåseYttertält: Ultralätt tålig Silikonbelagd HT Nylon Ripstop 20D-väv belagd på båda sidor. 1.500 mm vattenpelareInnertält: Finmaskig, lätt Mosquito mesh, 15DGolv: Ultralätt 40D Hydrofilm silikonbelagd nylonväv. Belagd på bägge sidor. Vattenpelare om 5.000 mmBågar: Lätta aluminiumbågar av DAC Featherlight NSLPersoner: 2Innermått: 215 X 120/100 X 100 cm (se bild)Max höjd: 115 cmPackad storlek: 45 x 13/11 cmVikt: 2070 gramMaterial: 100% polyamidAbsidens djup: 60 cm

Fler tips på kupoltält

 • Taurus UL 2p

  Taurus UL 2p
  VAUDE Taurus Ultralight 2P ger förvånansvärt mycket tält på liten yta. Genom att minska snäva vinklar får man lodrätare väggar och därmed ett rymligare innertält. Två stag som är integrerade i yttertältet gör att man får en mycket rymligare fotända. Kopplat inner- och yttertält gör det mycket enkelt att sätta upp tältet. Dessutom minskar risken för blött innertält betydligt. Och vill man bara ha ett litet väderskydd kopplar man bort innertältet och använder endast yttertältet. Stor ingång med absid som rymmer en ryggsäck och lite packning.Egenskaper för VAUDE Taurus Ultralight 2P:Material: Polyamid Ripstop dubbelsidigt silikonbelagd (yttertält) Polyester Ripstop (innertält)Polyamid Ripstop PU-belagd(golv)
 • Allak 3

  Allak 3
  Yttertältet i Kerlon 1200 och tältstängerna i DAC Featherlite NSL 9 mm gör tältet otroligt lätt och stadigtKonstruerat för att användas året runt: yttertältet når ända ner till marken och partierna i mesh är förstärkta med justerbara tygpanelerSjälvstagande kupoltält med två integrerade absider och flera ställen där tältstängerna korsar varandra för att stå stadigt även under kraftigt snöfallEnkelt system för att sätta upp tältet, med korta tunnlar och spännen för snabb och stabil uppsättning av tältstängernaInnertältet är länkat med yttertältet, men kan tas bort och användas var för sigTvå ingångar så att den ena ingången alltid kan vara vänd från vinden och underlätta in- och urstigningTvå absider för extra förvaringsutrymmeJusterbar ventilation i taket på yttertältet som kan stängas med en snösäker panel, och som går att öppna både inifrån tältet och utifrånInnertältet kan bytas ut mot Allak 3 Mesh Inner Tent (ingår ej men kan köpas separat)Minsta vikt: 3,2 kgArea innertält: 3,8 m²Area absid: 2 x 0,8 m²Tältstänger: 3 st DAC Featherlite NSL 9 mmTältspik: 12 st V-spik
 • Grand Illusion IV

  Grand Illusion IV
  Grand Illusion IV är ett rymligt kupoltält från Jack Wolfskin som är stort nog för upptill fyra personer. Den stora främre loungen ger utrymme för bagage och skyddad matlagning. Tack vare ett speciellt utvecklat stativkonstruktion, kan tältet resas snabbt och enkelt. Funktionerna ger en behaglig, hemtrevlig atmosfär och inkluderar två stora fönster, fyra förvaringsfickor och två takventiler för ökad komfort och bekvämlighet. Sovrummet är mörk belagt.
 • Vaelluskupoli 4 Tent

  Vaelluskupoli 4 Tent
  Vaelluskupoli 4 Tent från Halti är ett 3-säsongstält för vandring. Tältet går snabbt att sätta upp och ta ned och har en konstruktion med externa kanaler för tältstängerna, vilket gör att innertältet aldrig behöver monteras isär från yttertältet. Vaelluskupoli 4 Tent har god luftgenomströmning och är har en helt vattentät ytterduk med tejpade sömmar. Abisden är rymlig för nog förvaring av till exempel blöt utrustning.
 • Freelite 3

  Freelite 3
  Freelite 3 är ett väldigt lätt tält för 3 personer med fristående ram. Freelite 3 kan enkelt sättas upp på två olika sätt och erbjuder hög ventilation som driver ut fukten och håller insekterna på avstånd.
 • Mutha Hubba NX

  Mutha Hubba NX
  Mutha Hubba NX från MSR är ett självstagande tält för 3 personer som snabbt och enkelt går att sätta upp på två olika sätt. Välj om du vill ha innertältet fristående och bara använda yttertältet och golvet tillsammans - eller om du vill ha allt i ett. Mutha Hubba NX har låg vikt och passar bäst till vandringar från våren till hösten.
 • Rogen

  Rogen
  Hilleberg Rogen är det nyaste kupoltältstillskottet från den respekterande tälttillverkaren. Perfekt för alla sorters turer under vår, sommar och höst. Vare sig vi pratar fjäll, skärgård eller skog. Den nya väven, Kerlon 1000, ger rejäl slitstyrka till låg vikt och kupolkonstruktionen erbjuder stabilitet i miljöer där tältuppsättning annars kan vara lite krånglig. Tack vare sina dubbla absider och dubbla dörrar ger Rogen bra med utrymme för två personer och packning. De korsande grundstängerna och en kortare variant i taket optimerar utrymmet i absiderna och gör dessutom konstruktionen oerhört stabil. Som vanligt när det gäller Hilleberg är det bästa kvalitet och noga genomtänkta detaljer. Yttertält i silikoniserad ripstop och innertält i ventilerande väv, yttertältet når inte ända ner till marken vilket ger ökad ventilation men tillräckligt skydd och vid fint väder kan absiderna rullas undan och exponera de nästan helt myggnätstäckta innertältsdörrarna för korsventilation. Rogen är en dröm för gramjägaren som vill ha en självstagande och stabil konstruktion till låg vikt. Innertältshöjd: 97 cmYta innertält: 2,9 m²Yta absider: 2 x 1,0 m²Tältstänger: 2 x 377,1 x 127 cm Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.
 • Hubba Hubba NX

  Hubba Hubba NX
  MSR Hubba Hubba NX är ett fristående, lätt vandringstält med plats för två personer. Den symmetriska formen och det icke-avsmalnade golvet ger dig en stor yta att bo och förvara saker på.
 • Elixir 4

  Elixir 4
  Elixir 4 från MSR är ett generöst tält som utan problem rymmar 4 vuxna. Passar lika bra på camping med familjen som för vildmarksäventyeret.
 • Wiglo LT V.2 4-pers Tent

  Wiglo LT V.2 4-pers Tent
  Stor huvudöppning framtill och två mindre öppningar i sidornaStora ventilationsöppningar för att säkerställa optimalt luftflödeMyggnät i alla öppningar. - Invändiga utrustningsfickor i innertältet.Stormmattor12 stormlinor
 • Copper Spur HV UL4

  Copper Spur HV UL4
  Nya markis-absider med dubbla dragkedjor.Nytt 3-D-fack vid fötterna ger stort förvaringsutrymme, liksom stor takficka ovanför huvudet. Det finns också förvaringsfickor för mobil och annan teknik.Mindre kondens med luftventiler.Stormflikar på absidernas dragkedjor.Flertalet fästen på insidan, för möjligheten att hänga upp tillbehör och utrustning.För att förlänga ditt tältgolvs livslängd rekommenderar vi att du använder Big Agnes footprint (skyddsgolv). Säljs separat. Fast Fly-läge möjligt med footprint.Yttertält och golv är silikonbehandlat ultralätt double rip-stop med 1200 mm vattentät polyuretanbeläggning.Tältkroppen består av ultralätt double rip-stop och polyester mesh.Alla sömmar är tejpade med vattentät polyuretantejp.Ny tälthörnskonstruktion med unik TipLok Tent Buckle. Detta effektiviserar tältmonteringen genom att stavspetsen förankras och låses fast medan du sätter upp tältet.Tältet består av nytt ultralätt nylon double rip-stop, det ger extra slittålighet utan att addera vikt.Ny förböjd stång i kombination med hög volym ökar styrka och stabilitet.DAC Featherlite NFL och NSL pole system.Tältkroppen fästes på ramen med ultralätta plastclips.
 • Rogen

  Rogen
  Hilleberg Rogen är det nyaste kupoltältstillskottet från den respekterande tälttillverkaren. Perfekt för alla sorters turer under vår, sommar och höst. Vare sig vi pratar fjäll, skärgård eller skog. Den nya väven, Kerlon 1000, ger rejäl slitstyrka till låg vikt och kupolkonstruktionen erbjuder stabilitet i miljöer där tältuppsättning annars kan vara lite krånglig. Tack vare sina dubbla absider och dubbla dörrar ger Rogen bra med utrymme för två personer och packning. De korsande grundstängerna och en kortare variant i taket optimerar utrymmet i absiderna och gör dessutom konstruktionen oerhört stabil. Som vanligt när det gäller Hilleberg är det bästa kvalitet och noga genomtänkta detaljer. Yttertält i silikoniserad ripstop och innertält i ventilerande väv, yttertältet når inte ända ner till marken vilket ger ökad ventilation men tillräckligt skydd och vid fint väder kan absiderna rullas undan och exponera de nästan helt myggnätstäckta innertältsdörrarna för korsventilation. Rogen är en dröm för gramjägaren som vill ha en självstagande och stabil konstruktion till låg vikt. Innertältshöjd: 97 cmYta innertält: 2,9 m²Yta absider: 2 x 1,0 m²Tältstänger: 2 x 377,1 x 127 cm Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.
 • Hogan UL 2p

  Hogan UL 2p
  Hogan UL 2p har ett justerbart ventilationssystem som skapar ett behaglig klimat i tältet. Yttertältet är silikonbelagt på båda sida för att få bättre väderbeständighet trots låg vikt.
 • Freelite 1

  Freelite 1
  Ventilation som släpper ut fukten och även håller insekterna på avståndPackstorlek 46x15 cm
 • Elixir 4

  Elixir 4
  Elixir 4 från MSR är ett generöst tält som utan problem rymmar 4 vuxna. Passar lika bra på camping med familjen som för vildmarksäventyeret.
 • Exped Orion III Extreme Moss

  Exped Orion III Extreme Moss
  Exped Orion Extreme III är ett stabilt rejält tält för året runt bruk. Passar för dig som söker efter ett tält utan begränsningar. Orion Extreme III är ett rejält kupoltält med väl tilltagna utrymmen, speciellt innertältet som har en innerhöjd på hela 130 cm! Det är bäst i klassen, men även platsen där du ska sova är hela 160 cm bredd så det finns plats för att ha 2 st extra breda madrasser intill varandra och ett regular. Passar alltså perfekt för dig som söker efter mer komfort. Det du bör tänka på när du kollar efter tält är flera saker och vikten är en sak som många ser som absolut viktigast. Men det kan bero på flera olika saker att ett tält är extremet lätt, kanske är det just så du vill ha det? Ultralätt är en klass och komfort är en annan klass. Orion har gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och med bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält, det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken. Exped Orion Extreme är ett året runt tält och klarar av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Men detta tält saknar så kallad snökjol så du får planera lite mer vart du placerar tältet och packar snön ordenligt runt omkring så inte snön far in under yttertältet. Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot. De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom varsin egen plats för prylar. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! Du kan även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Ovanför ingången finns ett litet tak som skyddar nederbörd från att komma in i innertältet. Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Det finns även en nätficka i taket där du kan lägga ömtåliga saker. Dragkedjorna har en självlysande dragsnodd som lyser i mörkret. Ventilationen i kupoltält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet. Ingår i paketet: Reparationssats med lagningslappar, nål, tråd, extra del av tältbåge. Packpåse.
 • MSR Elixir 4 Tent Footprint Incl

  MSR Elixir 4 Tent Footprint Incl
  Vart än dina äventyr tar dig så kommer du att uppskatta MSR Elixir 4 med dess excellenta boendekvalitet. Dess unika stånggeometri optimerar utrymmet för huvudet och ger gott om plats för fyra liggu...
 • Kupoltält 3 personer Bestway Pavillo™ Coolground (68088)

  Kupoltält 3 personer Bestway Pavillo™ Coolground (68088)
  Praktiskt kupoltält för 3 personer med förtält för extra utrymme Ett smidigt kupoltält från Pavillo™ som passar perfekt för dig som längtar efter att få njuta av naturen, uppleva campinglivet eller behöver ett prisvärt tält till festival. Dess storlek på 210x210x120 cm gör att det lämpar sig utmärkt för tre personer. Coolground erbjuder extra mycket utrymme tack vare sitt förtält som monteras med medföljande stålstänger (Ø16 mm). Tältet har en konstruktion som gör att det sätts upp snabbt och enkelt på bara 8 minuter. Du packar lika enkelt ner och bär med det i medföljande förvaringsväska. Tältet har dessutom en förvaringsficka på insidan där du kan förvara dina personliga ägodelar. Det är med andra ord bara att ge sig ut och njuta av naturen! Enskiktskonstruktion med insektsnät Coolground består av en enskiktskonstruktion i PU behandlad 190T polyester som inte bleknar av solljus och har 1 ingång och ventilationsöppning för bästa möjliga klimat, både dag som natt. Vattentätheten är 600 mm. Tack vare sitt insektsnät slipper du störas av myggor och andra insekter. Tältstängerna består av glasfiber och har en diameter på 7,9 mm. Tältpinnarnas längd är 16 cm med en diameter på 3,8 mm. För dig som söker efter ett smidigt och prisvärt tält till utflykten är detta ett utmärkt val. Tips för längre hållbarhet För att ditt tält ska hålla länge rekommenderar vi att det alltid är torrt när du packar ned det för att undvika mögel och dålig lukt. Trots att materialet inte bleks av solljus rekommenderar vi alltid att välja en plats i skuggan, både för din och tältets skull! Innehåll: 1 tält, 1 förvaringsväska, 10 tältpinnar Bestways artikelnummer: 68088
 • MSR Elixir 2

  MSR Elixir 2
  Vart än dina äventyr tar dig så kommer du att uppskatta MSR Elixir 2 med dess excellenta boendekvalitet. Dess unika stånggeometri optimerar utrymmet för huvudet och ger gott om plats för två liggun...
 • Marmot Limelight 3P – tält för 3 personer - Roströd

  Marmot Limelight 3P – tält för 3 personer - Roströd
  Marmot Limelight 3P är ett lätt tremannatält med dubbla absider och bra takhöjd. Perfekt för mindre sällskap eller den lilla familjen.
 • Marmot Lair 8P – tält för 8 personer

  Marmot Lair 8P – tält för 8 personer
  Rymligt 8-mannatält ✓ Klarar extrema förhållanden ✓ Inte ens de tuffaste av väder är något problem för detta tält ✓ Expeditionstält
 • Kupoltält 2 personer Bestway Pavillo™ Cooldome (68084)

  Kupoltält 2 personer Bestway Pavillo™ Cooldome (68084)
  Praktiskt kupoltält för 2 personer Ett smidigt kupoltält från Pavillo™ som passar perfekt för dig som längtar efter att få njuta av naturen, uppleva campinglivet eller behöver ett prisvärt tält till festival. Tack vare dess konstruktion sätts det upp snabbt och enkelt på bara 8 minuter och du packar lika enkelt ner och bär med det i medföljande förvaringsväska. Tältet har dessutom en förvaringsficka på insidan där du kan förvara dina personliga ägodelar. Det är med andra ord bara att ge sig ut och njuta av naturen! Material av behandlad polyester Cooldome består av en enskiktskonstruktion i behandlad polyester som inte bleknar av solljus, är vattentätt och har 1 ingång och ventilationsöppning för bästa möjliga klimat, både dag som natt. Vattentätheten är 300mm. Tältstängerna består av glasfiber och har en diameter på 6,9 mm och tältpinnarnas längd är 16 cm med en diameter på 3,8 mm. För dig som söker efter ett smidigt och prisvärt tält är detta ett utmärkt val. Tips för längre hållbarhet För att ditt tält ska hålla länge rekommenderar vi att det alltid är torrt när du packar ned det för att undvika mögel och dålig lukt. Trots att materialet inte bleks av solljus rekommenderar vi alltid att välja en plats i skuggan, både för din och tältets skull! Innehåll: 1 tält, 1 förvaringsväska, 8 tältpinnar Bestways artikelnummer: 68084
 • Kupoltält 2 personer Bestway Pavillo™ Activebase

  Kupoltält 2 personer Bestway Pavillo™ Activebase
  Smidigt kupoltält för 2 personer Ett prisvärt kupoltält från Pavillo™ som passar perfekt för dig som längtar efter att ge dig ut och vandra och njuta av naturen. Tältet är självstadgande och du sätter enkelt upp det på bara 8 minuter. Med en storlek på 200x120x105 cm passar det utmärkt för 2 personer. Under natten sover du gott och behöver inte oroa dig över mygg eller andra ovälkomna insekter då tältet är utrustat med insektsnät. Det finns dessutom en praktisk förvaringsficka inuti tältet där du kan lägga dina personliga ägodelar. Det är med andra ord bara att ge sig ut och njuta av naturen! Komplett tältpaket Activebase består av ett ytter- och innertält varav innertältet består av 190T andningsbar polyester och yttertältet av PU-behandlad 190T polyester med en vattentäthet på 600mm. Tältstängerna består av glasfiber och har en diameter på 6,9 mm och tältpinnarnas längd är 16 cm med en diameter på 3,8 mm. Du bär enkelt med dig tältet i medföljande förvaringsväska. Tips för längre hållbarhet För att ditt tält ska hålla länge rekommenderar vi att det alltid är torrt när du packar ned det för att undvika mögel och dålig lukt. Välj i största möjliga mån en plats i skuggan för att undvika blekning och missfärgning av tältet. Innehåll: 1 tält, 1 förvaringsväska, 10 tältpinnar Bestways artikelnummer: 68089
 • Copper Spur HV2 Expedition – förstärkt tält för 2 personer

  Copper Spur HV2 Expedition – förstärkt tält för 2 personer
  Copper Spur HV2 Expedition är ett extraförstärkt tvåmannatält från Big Agnes anpassat för 3+ säsonger. Perfekt för dig som vill kunna tälta även på vintern.
 • Kupoltält 3 personer Bestway Pavillo™ Activemount (68090)

  Kupoltält 3 personer Bestway Pavillo™ Activemount (68090)
  Praktiskt tält för 3 personer med extra förvaringsutrymme Ett prisvärt kupoltält med utrymme för extra förvaring med golv från Pavillo™ som passar perfekt för dig på språng som längtar efter att ge dig ut och vandra och njuta av naturen. Tältet är självstadgande och du sätter enkelt upp det på bara 15 minuter. Med en storlek på 350x240x130 cm passar det utmärkt för 3 personer. Du slipper bli störd av myggor och andra ovälkomna insekter då tältet är utrustat med insektsnät och tack vare dess två ingångar och ventilationsöppning får du optimalt klimat, dag som natt. Det finns dessutom två praktiska förvaringsfickor inuti tältet där du kan lägga dina personliga ägodelar. Det är med andra ord bara att ge sig ut och njuta av naturen! Konstruktion för hög hållbarhet Activemount består av ett ytter- och innertält varav innertältet består av 190T andningsbar polyester och yttertältet av PU-behandlad 190T polyester med en vattentäthet på 2000mm och tejpade vattentäta sömmar. Förutom att tältet är vattenresistent har tältduken ett brandsäkert tyg med UV-skydd. Förvara din packning och umgås i tältets extrautrymme som är försett med golv. Tältstängerna består av glasfiber och har en diameter på 8,5 mm och tältpinnarnas längd är 16 cm med en diameter på 3,8 mm. Tips för längre hållbarhet För att ditt tält ska hålla länge rekommenderar vi att det alltid är torrt när du packar ned det för att undvika mögel och dålig lukt. Trots sitt UV-skydd rekommenderar vi alltid att välja en plats i skuggan, både för din och tältets skull! Innehåll: 1 tält, 1 förvaringsväska, 15 tältpinnar Bestways artikelnummer: 68090
 • Kupoltält 3 personer Bestway Pavillo™ Cooldome (68085)

  Kupoltält 3 personer Bestway Pavillo™ Cooldome (68085)
  Praktiskt kupoltält för 3 personer Ett smidigt kupoltält från Pavillo™ som passar perfekt för dig som längtar efter att få njuta av naturen, uppleva campinglivet eller behöver ett prisvärt tält till festival. Dess storlek på 210x210x130 cm gör att det lämpar sig väl för tre personer. Tack vare dess konstruktion sätts det upp snabbt och enkelt på bara 8 minuter och du packar lika enkelt ner och bär med det i den medföljande förvaringsväskan. Tältet har dessutom en förvaringsficka på insidan där du kan förvara dina personliga ägodelar. Det är med andra ord bara att ge sig ut och njuta av naturen! Tält av behandlad polyester Cooldome består av en enskiktskonstruktion i PA behandlad 190T polyester som inte bleknar av solljus och har 1 ingång och ventilationsöppning för bästa möjliga klimat, både dag som natt. Vattentätheten är 300mm. Tältstängerna består av glasfiber och har en diameter på 7,9 mm och tältpinnarnas längd är 16 cm med en diameter på 3,8 mm. För dig som söker efter ett smidigt och prisvärt tält är detta ett utmärkt val. Tips för längre hållbarhet För att ditt tält ska hålla länge rekommenderar vi att det alltid är torrt när du packar ned det för att undvika mögel och dålig lukt. Trots att materialet inte bleks av solljus rekommenderar vi alltid att välja en plats i skuggan, både för din och tältets skull! Innehåll: 1 tält, 1 förvaringsväska, 8 tältpinnar Bestways artikelnummer: 68085
 • Exped Orion II Extreme Moss

  Exped Orion II Extreme Moss
  Exped Orion Extreme II är ett stabilt rejält tält för året runt bruk. Passar för dig som söker efter ett tält utan begränsningar. Orion Extreme II är ett rejält kupoltält med väl tilltagna utrymmen, speciellt innertältet som har en innerhöjd på hela 125 cm! Det är bäst i klassen, men även platsen där du ska sova är hela 130 cm bredd så det finns plats för att ha 2 st extra breda madrasser intill varandra. Passar alltså perfekt för dig som söker efter mer komfort. Det du bör tänka på när du kollar efter tält är flera saker och vikten är en sak som många ser som absolut viktigast. Men det kan bero på flera olika saker att ett tält är extremet lätt, kanske är det just så du vill ha det? Ultralätt är en klass och komfort är en annan klass. Orion har gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och med bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält, det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken. Exped Orion Extreme är ett året runt tält och klarar av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Men detta tält saknar så kallad snökjol så du får planera lite mer vart du placerar tältet och packar snön ordenligt runt omkring så inte snön far in under yttertältet. Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot. De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom varsin egen plats för prylar. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! Du kan även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Ovanför ingången finns ett litet tak som skyddar nederbörd från att komma in i innertältet. Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Det finns även en nätficka i taket där du kan lägga ömtåliga saker. Dragkedjorna har en självlysande dragsnodd som lyser i mörkret. Ventilationen i kupoltält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet. Ingår i paketet: Reparationssats med lagningslappar, nål, tråd, extra del av tältbåge. Packpåse.
 • Marmot Limelight 2P – tvåmannatält

  Marmot Limelight 2P – tvåmannatält
  Kupoltält från Marmot av hög kvalitet ✓ Gott om plats för två personer ✓ Väger endast 2,5 kg ✓ God takhöjd och utmärkt ventilation
 • Marmot Limelight 3P – tält för 3 personer - Grön/Grå

  Marmot Limelight 3P – tält för 3 personer - Grön/Grå
  Marmot Limelight 3P är ett lätt tremannatält med dubbla absider och bra takhöjd. Perfekt för mindre sällskap eller den lilla familjen.
 • MSR Hubba Hubba NX – 2-personers lättviktstält - Grå

  MSR Hubba Hubba NX – 2-personers lättviktstält - Grå
  Hubba Hubba NX är ett lättrest och komfortabelt tvåmanstält från MSR. Väger endast 1,72 kg och kan slås upp på de flesta underlag. Två stora dörrar ger dig enkel access till tältet.
 • Helsport Reinsfjell Pro 2 Tält Grön

  Helsport Reinsfjell Pro 2 Tält Grön
  Helsport Reinsfjell Pro 2 är ett självstadgande 4-säsongs tält för dig som söker efter ett tält utan begränsningar. Gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Även packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält. Det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken, perfekt för dig som inte vill ha utanpåliggande grejer på ryggsäcken. Reinsfjell Pro är ett året runt tält och klarar av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Men detta tält saknar så kallad snökjol så du får planera lite mer vart du placerar tältet och packar snön ordenligt runt omkring så inte snön far in under yttertältet. Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot. De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom var sin. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! På Reinsfjell tält kan du även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Helsports tält har invändiga kanaler för tältbågarna och det gör dem extra vindtåliga! Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Ventilationen i dessa tält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Det finns en stor ventilationsöppning på varje sida i taket. Båda har insektsnät som går att försluta. Stormlinorna har en upphängning så du slipper trassel när du ska sätta upp tältet. Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet. Vikt tältspik 16 st: 170g Ingår i paketet: Reparationssats med lagningslappar, nål, tråd, extra tältbåge. Packpåse.
 • MSR Elixir 1 Tent Footprint Incl

  MSR Elixir 1 Tent Footprint Incl
  Vart än dina äventyr tar dig så kommer du att uppskatta MSR Elixir 1 med dess excellenta boendekvalitet. Dess unika stånggeometri optimerar utrymmet för huvudet och ger gott om plats för ett stort ...
 • MSR Elixir 3 med Footprint

  MSR Elixir 3 med Footprint
  Vart än dina äventyr tar dig så kommer du att uppskatta MSR Elixir 3 med dess excellenta boendekvalitet. Dess unika stånggeometri optimerar utrymmet för huvudet och ger gott om plats för tre liggun...
 • Helsport Reinsfjell Pro 3 Tält Grön

  Helsport Reinsfjell Pro 3 Tält Grön
  Helsport Reinsfjell Pro 3 är ett självstadgande 4-säsongs tält för dig som söker efter ett tält utan begränsningar. Gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Även packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält. Det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken, perfekt för dig som inte vill ha utanpåliggande grejer på ryggsäcken. Reinsfjell Pro är ett året runt tält och klarar av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Men detta tält saknar så kallad snökjol så du får planera lite mer vart du placerar tältet och packar snön ordenligt runt omkring så inte snön far in under yttertältet. Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot. De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom var sin. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! På Reinsfjell tält kan du även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Helsports tält har invändiga kanaler för tältbågarna och det gör dem extra vindtåliga! Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Ventilationen i dessa tält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Det finns en stor ventilationsöppning på varje sida i taket. Båda har insektsnät som går att försluta. Stormlinorna har en upphängning så du slipper trassel när du ska sätta upp tältet. Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet. Ingår i paketet: Reparationssats med lagningslappar Nål Tråd Extra tältbåge Packpåse Tälttyp: Kupol Antal Personer: 3 Säsonger: 4 Vikt total: 4170 g Mått innertält: 235x180 cm Höjd innertält: 120 cm Packstorlek: 23x40 cm Antal ingångar: 2 Antal absider: 2 Antal tältbågar / tältstänger: 3 Material tältbågar: DAC Featherlight NSL Material yttertält: Helsport Rainguard Pro Material innertält: Helsport Airflow Pro 30D Material golv: Helsport Rainguard FR Vattenpelare yttertält: 3000 mm Vattenpelare golv: 5000 mm
 • Helsport Reinsfjell Superlight 2 Tält Blå

  Helsport Reinsfjell Superlight 2 Tält Blå
  Helsport Reinsfjell Superlight 2 är ett superlätt självstadgande 3-säsongs tält för äventyr där vikt och packvolym är viktigast. Detta är lättviktsmodellen av Reinsfjell pro, samma rymliga volym men till betydligt lägre vikt. Helsport har skalat bort allt onödigt material och använt det lättaste materialet som de anser håller måttet i ett tält i högsta klass. Du får alltså samma mått och rymliga utrymme som i ett Reinsfjell pro men där tältet väger ca 30% mindre! Gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Även packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält. Det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken, perfekt för dig som inte vill ha utanpåliggande grejer på ryggsäcken. Reinsfjell Superlight är ett 3-säsongstält men klarar såklart även snöfria vintrar nedanför fjället. Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot. De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom var sin. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! På Reinsfjell tält kan du även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Helsports tält har invändiga kanaler för tältbågarna och det gör dem extra vindtåliga! Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Ventilationen i dessa tält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Det finns en stor ventilationsöppning på varje sida i taket. Båda har insektsnät som går att försluta. Stormlinorna har en upphängning så du slipper trassel när du ska sätta upp tältet. Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet. Ingår i paketet: Reparationssats med lagningslappar Nål Tråd Extra tältbåge Packpåse Tälttyp: Kupol Antal Personer: 2 Säsonger: 3 Vikt total: 2250 g Mått innertält: 230x120 cm Höjd innertält: 105 cm Packstorlek: 18x40 cm Antal ingångar: 2 Antal absider: 2 Antal tältbågar / tältstänger: 3 Material tältbågar: DAC Featherlight NSL Material yttertält: Helsport Rainguard Superlight, 15D Nylon Material innertält: Helsport Airflow Superlight, Nylon Material golv: Helsport Rainguard Pro, 40D Nylon Vattenpelare yttertält: 2000 mm Vattenpelare golv: 3000 mm
 • Marmot Tungsten 2P UL ultralätt tält

  Marmot Tungsten 2P UL ultralätt tält
  Marmot Tungsten UL är ett rymligt lättviktstält för 2 personer med högt i tak och två ingångar.
 • MSR Elixir 3 – tremannatält med footprint - Grå

  MSR Elixir 3 – tremannatält med footprint - Grå
  MSR Elixir 3 är ett lättviktigt och rymligt kupoltält för tre personer med goda förvaringsmöjligheter. Tältet går att slå upp i princip var som helst och footprint ingår.
 • Helsport Reinsfjell Superlight 3 Tält Blå

  Helsport Reinsfjell Superlight 3 Tält Blå
  Helsport Reinsfjell Superlight 3 är ett superlätt självstadgande 3-säsongs tält för äventyr där vikt och packvolym är viktigast. Detta är lättviktsmodellen av Reinsfjell pro, samma rymliga volym men till betydligt lägre vikt. Helsport har skalat bort allt onödigt material och använt det lättaste materialet som de anser håller måttet i ett tält i högsta klass. Du får alltså samma mått och rymliga utrymme som i ett Reinsfjell pro men där tältet väger ca 30% mindre! Gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Även packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält. Det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken, perfekt för dig som inte vill ha utanpåliggande grejer på ryggsäcken. Reinsfjell Superlight är ett 3-säsongstält men klarar såklart även snöfria vintrar nedanför fjället. Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot. De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom var sin. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! På Reinsfjell tält kan du även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Helsports tält har invändiga kanaler för tältbågarna och det gör dem extra vindtåliga! Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Ventilationen i dessa tält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet. Det kan vara skönt under varma sommardagar! Det finns en stor ventilationsöppning på varje sida i taket. Båda har insektsnät som går att försluta. Stormlinorna har en upphängning så du slipper trassel när du ska sätta upp tältet. Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet. Ingår i paketet: Reparationssats med lagningslappar Nål Tråd Extra tältbåge Packpåse Tälttyp: Kupol Antal Personer: 3 Säsonger: 3 Vikt total: 2500 g Mått innertält: 230x160 cm Höjd innertält: 105 cm Packstorlek: 19x40 cm Antal ingångar: 2 Antal absider: 2 Antal tältbågar / tältstänger: 3 Material tältbågar: DAC Featherlight NSL Material yttertält: Helsport Rainguard Superlight, 15D Nylon Material innertält: Helsport Airflow Superlight, Nylon Material golv: Helsport Rainguard Pro, 40D Nylon Vattenpelare yttertält: 2000 mm Vattenpelare golv: 3000 mm

Tester av kupoltält

En bra köpguide är konsumenttester och rekommendationer från kunniga och erfarna tältare. Det är svårt att hitta helt oberoende såna tester men vi har försökt att sammanställa lite av det vi hittat på forum och i branschtidningar.

Inspekto och Friluftslabbet är två sajter som redovisat tester av olika typer av tält. Listan är dock en blandning av allt från kupol- och tunneltält till bivvys och campingtält. Inte så nischat som vi kanske skulle vilja se om det är just det bästa kupoltältet vi vill veta.

Vi har tagit ut de som klassas som kupol och här är några av modellerna som får toppbetyg i de tester vi läst (Utemagasinet, Smartson m fl) men också av medlemmar på communities som Utsidan.

Kupoltält Storlek Vikt
Hilleberg Allak 3
3 pers 3,2 kg
Vaude Taurus Ultralight 2 pers 1,94 kg
MSR Hubba Hubba NX 2 pers 1,54 kg

Ytterligare en bra källa till tester och kunskap är Friluftsfrämjandet. De har gett Hilleberg Allak bra betyg men tycker den är lite väl dyr.

ilead